Találatok a következő kifejezésre: A terheléses azonnal (129 db)

Terheléses vércukor eredményem 6, 3 lett. Az éhgyomrinak tudom a felső határértékét (6, 1), de a terhelésesnek nem. Ez jó eredmény, vagy vissza kellett volna mennie 6, 1 alá?

Legjobb válasz: Szia.Jó az eredményed.Nekem a terheléses 7,4lett.Elküldtek dietétikára,ott mondták,hogy nincs semmi baj mivel 7,8ig jó kismamáknál...minden jót 34hetes kismama

Szia.Jó az eredményed.Nekem a terheléses 7, 4lett.Elküldtek dietétikára, ott mondták, hogy nincs semmi baj mivel 7, 8ig jó kismamáknál...minden jót 34hetes kismama
Szia!Nekem 6, 9 volt és azt mondták, hogy jó, igaz én kicsit sokalltam, mert eddig nem volt semmi baja a cukor szintemnek!Szóval akkor nincs nagy gond! 31 hetes kismnami
tökéletes! 7-7, 8-ig jó.
A kérdező hozzászólása: 75g cukor után, 2 óra elteltével mért eredmény.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors, megnyugtató választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Egy egyszerű vércukorszint vizsgálat ugyanazt az eredményt mutatja, mint a terheléses cukorszint vizsgálat?

Nekem reggeli után a vércukorszintem 7.4 volt. Az orvos szerint ez normális. Ehetek édességet naponta? Néha ?rületesen kívánok valami édeset, de nem merek enni, nehogy baja legyen a babának.

Legjobb válasz: Ha elõtte reggeliztél akkor valoban normális.A terheléses cukorvizsgálat annyiban más hogy lessz egy éhgyomri vc mérés majd eszel egy zsemlét és egy kefirt amit( vinned kell) majd eggy ora mulva megint lessz egy szúrás .De ne aggódj ez csak újbegybõl megy nem vénából,és hamegvan az eredmény akkor is csak akkor van baj ha az egy órával késõbbi eredményed esetleg jóval magasbb az éhgyomrinál.31 hetes kismama.

Ha elõtte reggeliztél akkor valoban normális.A terheléses cukorvizsgálat annyiban más hogy lessz egy éhgyomri vc mérés majd eszel egy zsemlét és egy kefirt amit( vinned kell) majd eggy ora mulva megint lessz egy szúrás .De ne aggódj ez csak újbegybõl megy nem vénából, és hamegvan az eredmény akkor is csak akkor van baj ha az egy órával késõbbi eredményed esetleg jóval magasbb az éhgyomrinál.31 hetes kismama.
Az elsõ válaszoló az enyhébb verzót írta le. Ugyanis rendesen vesznek vért éhgyomorra aztán megiszol egy cukros lötyit és rá 2 órára megint vesznek vért, nem az ujjad végébõl!!! Szerintem nem ugyanazt mutatja egyébként.

A napokban voltam a terheléses cukorvizsgálaton. Az éhgyomori értékem: 5, 2 lett ( az 1 és 2 órás terheléses eredmény teljesen jó lett) ezzel az 5, 2-vel is diabetológiára akar küldeni a védőnő. Ti mit gondoltok erről?

(Aki volt cukros kismama tudja mivel jár ez, ha cukros kismamaként kezelnek innentől)

Legjobb válasz: NE haragudj, de hüly* ez a nõ. A referencia érték: 3,9 - 5,9. Vagy nem jól tudom? NE menj el, mert semmi bajod!!!

NE haragudj, de hüly* ez a nõ. A referencia érték: 3, 9 - 5, 9. Vagy nem jól tudom? NE menj el, mert semmi bajod!!!
Nekem az éhgyomri érték 6 körül volt, a terhelt érték jó lett. Nekem megismételték a vizsgálatot 2 héttel késõbb. És tökéletes lett. Többen is így jártak aznap, valszeg a laborban hibáztak. Nem azt mondom, hogy nálad is ez van, de egy ismétlést megérne, ha a terhelt érték jó.
Amúgy diétázni kell, ha tényleg terhességi cukrod van.
Szia! Bocsi h belekotnyeleskedek, de ez mit jelent? (Aki volt cukros kismama tudja mivel jár ez, ha cukros kismamaként kezelnek innentõl) Rosszabbul bánnak velük, vagy hogy kell ezt érteni?
Na még annyi, hogy nálunk a tartomány 3-5 között van éhgyomri értéknél. Ez is laborfüggõ. Amúgy 6 alatt elfogadható az érték, afölött bajos. Ne aggódj!
Szerintem ha a terheléses értékeid jók lettek, teljesen felesleges diabetológiára járnod. Éhgyomrira 5, 2 simán lehet az elõzõ esti vacsi miatt (mit ettél?). Nem annyira poén a terhes diabetológia, hogy probléma nélkül oda szaladgálj :) (3 hetente kontroll, ekkor mindig kell vinni 24 órás gyûjtött vizeletbõl mintát - elõzõ nap tehát kb. ki sem tudsz mozdulni otthonról, minimum 3x vesznek vért és ott kell ülnöd egész délelõtt ilyenkor).
köszi, akkor már értem... Nem tudtam, h ennyire szigorúak... :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! MA voltam egy kontrollon, és 4, 8 lett, remélem a védõnõ megnyugszik, és békénhagy. Egy két évessel az oldalamon nem lenne jó móka a terhes diabetológia. (Ráadásul 30km-t kellene utaznom érte.)


Ugyanaz. Csak sima terhelésesen nem szoktak nézni inzulint.
Nem ugyanaz a kettõ, de egyszerre csinálják. A vércukor az ugye az, hogy mennyi glükóz van aktuálisan a véredben. Az inzulin egy hormon, ami azért felelõs, hogy a véredben lévõ glükóz be tudjon jutni a sejtekbe. Terheléses cukorvizsgálat és inzulinvizsgálat úgy zajlik, hogy vesznek vért, majd megitatnak veled egy pohár undorító, tömény, cukros oldatot, majd bizonyos idõközönként ismét vért vesznek. A véredbõl pedig mind a vércukorszintet, mind pedig az inzulint meghatározzák. Tehát egy vizsgálaton belül van a kettõ, de tulajdonképpen nem ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És ha nézik az inzulint, az értékébõl mire lehet következtetni? Arra gondolok, hogy a terhelésesnél úgy tudom a 120. percben nézett érték bizonyos határ között kell, hogy elhelyezkedjen, különben nagy eséllyel hajlamos az ember egy késõbbi cukorbetegség kialakulására.
Arra, hogy megfelelõen reagál-e a szervezeted az inzulinra. Ha a sejtjeid "inzulinrezisztensek", akkor sokkal több inzulin kell ahhoz, hogy megfelelõ hatást váltson ki. (Az inzulint ugyebár a hasnyálmirigy termeli) Ha sokáig túlságosan sok inzulint kell termelnie a hasnyálmirigynek ahhoz, hogy a normális vércukorszintet fenntarts, akkor egy idõ után kimerül, egyre kevesebbet tud termelni, tönkremennek a hormontermelõ sejtek, és így alakul ki a kettes típusú cukorbetegség.
A kérdező hozzászólása: oh, a második válasz írásom közben érkezett. Szóval az inzulin értékbõl mire lehet következtetni? Merthogy a terhelésest megcsinálják az sztk-ban, az IR vizsgálat pedig fizetõs.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. ezek szerint miután a terheléses értéke a megadott határ fölött van, nem ismerve az inzulin számokat is érdemes mellõzni a cukrot az étrendbõl (meg egyébként is)

Kellene aggódnom az eredményeim miatt? A háziorvosom azt mondta határeset. Kinek milyen eredményei voltak, a terheléses vércukor mérésen?

A fehér vérsejt számom 14.6. A glükoz 6.4,a második vérvételnél 7.8,a harmadiknál 7.0

Legjobb válasz: Én már 15 kg-ot híztam, amióta terhes vagyok, jóval többet nyomok 100 kg-nál. A terheléses vércukor eredményeim: elõször pár hete 4,4-3,6, most 3,8-3,8. Próbáld kerülni a finomított cukrot, a fehér lisztet. (tudom, csak mondani könnyû, én nem tudom kerülni...)

Én már 15 kg-ot híztam, amióta terhes vagyok, jóval többet nyomok 100 kg-nál. A terheléses vércukor eredményeim: elõször pár hete 4, 4-3, 6, most 3, 8-3, 8. Próbáld kerülni a finomított cukrot, a fehér lisztet. (tudom, csak mondani könnyû, én nem tudom kerülni...)
Az én fehérvérsejtem is magasabb volt, 12, erre azt mondták a dokik (háziorvos is), hogy semmi gond vele, általában 14-15 körül van terhesség alatt és a megadott tartomány nem veszi figyelembe a terhességet, ami teljesen más mint egy nem terhesnél. Nekem a glükózom 3, 5 és 6, 2 lett ezért nem tudom, hogy a tiéd kóros-e, de nagyon biztos nem lehet mert ezek eléggé határon lévõ értékek. Bízz a dokikban, biztosan elmondják ha nem jó és van rá megoldás is. Nagy baj nem lehet mert akkor a többi eredményed sem lenne jó. 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A többi értékem jó, a vizelet is.
A cukor 5-6 között a normális! Tehát a a tiéd picit magas !Nekem 8.9 volt és az orvosom elküldött még egyszer és mondta hogy próbáljak meg diétázni, akkor 7 lett. Azt mondta 7 fölött be szokták fektetni a kismamákat de mivel látta hogy van önkontroll ezért nem tette. Felejtsd el a kenyeret csak zsemlét egyél. Mellõzd az édességet és a nasikat a tésztát! Nekem azt mondta ha eddig 3 kanál kakaót tettem akkor mostantól csak másfelet tegyek!
Csatlakozva az elõttem szólóhoz, egy kicsit figyelj oda, hogy mit eszel. Kerüld a fehérlisztes dolgokat, péktermékben, tésztában van már durum, tönköly, rozs, zabpehely lisztes alapú így azokat használd, illetve edd. Semmi cukor, méz és aszaltgyümölcs! Egyéln naponta 6-szor, de keveset. Sok zöldség, köretnek is....valami ilyesmit kellene tenned, és akkor szerencsés esetben jobb lesz az eredményed. Az nem baj, hogy csinálsz egy szénhidrát diétát, csak arra figyelj, hogy 150-180 g szénhidrátot megegyél egy nap, mert ennyire biztos szükséged lesz. Egyébként az én történetem: Önszorgalomból mértem itthon a vércukort, mert a családban sok a cukorbeteg, és nekem is van kb. 20 kg feleslegem. Szóval méregettem, nekem egy zsömlétõl már 8 felett volt evés után egy órával, így kaptam beutalót a szakrendelésre, ahol még terhelést sem csináltak, mert a fõorvos szerint ezt már diétával nem lehet szabályozni, ezért inzulint írt fel. 17 hetes korom óta napi 3-szor inzulint adok be magamnak, 170 ch-t ehetek meg naponta, és így teljesen karbantartható a vércukorszint. Ami még fontos, és öröm az ürömben, hogy eddig 4, 5 kg-ot híztam, pefig 29. hetes vagyok éppen ma.:-) Gondolhatod, hogy a 20 kg felesleg mellett nem bánom, hogy csak ennyi jött fel. Tehát ne izgulj emiatt, ha diétázol, biztos elég lesz a diéta, nekem sokkal magasabb volt diéta nélkül, mint neked. Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, az az igazság hogy fogalmam sincs arról hogyan kell számolni a kalóriákat. Soha életemben nem diétáztam. Mindég is volt rajtam súlyfelesleg, de ez annyira nem látszik. Mert arányos vagyok (ezt mondják). Már gyerekkoromtól párszor nézték nem e vagyok cukros, de semmi nem derült ki. A családomban sem tudok cukrosról, a fvs számom, és a cukrom mindég is magasabb volt egy kicsit. Megpróbálok odafigyelni az ételekre.
8:33-as vagyok. Ne a kalóriákat számold, hanem a szénhidrátot. Tehát ehetsz fehérszalonnát is a szénhidrát diétával, abban nincs szinte egyáltalán, de kalórai van bõven. Érted? Cukros kismamiknak elsõsorban ezt kell figyelni, persze nem mindegy, hogy mennyi a kalória, mert fontos az egészséges étrend, de ennél fontosabb mont a vércukorszintet befolyásoló szénhidrát. Az ételeknél igazából erre figyelj. A húsokban szinte nincs, sok tejtermékben alig van szénhidrát, a zöldségek is türhetõ mennyiséget tartalmaznak. Megadok egy weboldalt, ami nagyjából az alapvetõ élelmiszereknek tartalmazza a szénhidrát tartalmát. Remélem az segíteni fog. http://www.tablazatok.b74.hu/szenhidrat.php

Gond az, ha a terhelése cukornál az éhgyomri cukrom 4, 4, a terheléses meg 3, 2? Hogy lehet ez?

Legjobb válasz: Nekem is hasonló volt. Az éhgyomri 3,5 és a terheléses 2,6. A dokim nem mondott semmit, nem igazán tudta megmagyarázni a jelenséget...

Nekem is hasonló volt. Az éhgyomri 3, 5 és a terheléses 2, 6. A dokim nem mondott semmit, nem igazán tudta megmagyarázni a jelenséget...
Szia! Ez azt jelenti hogy neked nem cukrod van hanem sok az inzulin a szervezetedben! Emiatt is kell diétázni!
Nekem is hasonló volt, csak rosszabb eredménnyel: éhgyomri: 7.4, terhelt: 5.1 A doki azt mondta, hogy valószínûleg felcserélték az eredményt, de jócskán meglepõdött õ is.
Szia! Ez normálisnak mondható, és az okozhatja, hogy a szervezeted a sok cukor hatására megnöveli az inzulintermelést és az meg jól leviszi a vércukorszintet( végülis ez a dolga) . Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

A 24. hétben csak a terheléses cukrot nézik a vérben, vagy elötte csinálnak egy sima olyan vérvételt is, ami az elsö 12 hétben volt kötelezö?

23 hetes km

Legjobb válasz: a 12. heti az nagylabor van az AFP a 16. héten az egy kémcsõ és van a 24. héten a terheléses szóval nincs elötte nagylabor. nekem nem volt hanem ez volt a sorrend.

a 12. heti az nagylabor van az AFP a 16. héten az egy kémcsõ és van a 24. héten a terheléses szóval nincs elötte nagylabor. nekem nem volt hanem ez volt a sorrend.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm....én is igy gondoltam, csak mindenhol azt látom, hogy II.Labor és a nödokim is azt mondta, hogy II.labor lesz, de akkor csak a cukrot nézik.
Nekem a 2. labor a 28. héten volt a 3. labor pedig a 36. héten. utánna már nem volt vérvétel.
Nekem a terhelésessel együtt a 23. héten volt a rutin, plusz lesz még elméletileg a 36. héten is.
Terheléssel együtt nálunk labor is volt.
Kell vinni vizeletet, utána vesznek 2 kémcsõvel vért. Megiszod a lötyit, vársz 2 órát, majd ismét vérvétel, de akkor már csak 1 csõ.

A terheléses cukorvizsgálaton 8.2 lett az eredményem. A referencia tartomány szerint jó az érték, mert 4, 2-8, 8 között van. Az orvos mégis azt mondta, hogy ha 7-es vagy annál magasabb, akkor azonnal menjek vissza hozzá. Most akkor magas a cukrom?

Ezen az oldalon már több fels? étrékhatárt olvastam, és nem értem, mi ez a nagy különbség. A 6-ostól a 7.8-ig mindefélét olvastam. Az én papíromon meg 8.8 van írva. Lehet, hogy különbség van a vércukor vizsgálatok között?

Legjobb válasz: Az igaz hogy a referencia tartomány az 8,8, de általában 7,4 fölött már diétáztatni szokták a kismamákat. Én elmondom hogy mikor én voltam terhes, akkor az én terheléses cukrom is 2 óra múlva 8,2 lett, de arra már nem figyelnek oda hogy ez a viszonylag magas érték mikorra is normalizálódik. Csak a cukorterhelés után 4 órával meg annyira leesett hogy rosszul lettem. A magasabb vércukor nem minden esetben jelent terhességi cukorbajt, hanem pusztán glükóz intolerancia is lehetséges ami a terhesség velejárója a megváltozott anyagcsere és a hormonhatás miatt. De mivel ahány ház annyi szokás, így sokszor feleslegesen koplaltatják a kismamákat - és akkor bizony koplal a kicsi is odabennt amíg az orvosok eltalálják hogy mit is fogadjanak el normálisnak. Boldog babavárást.

Az igaz hogy a referencia tartomány az 8, 8, de általában 7, 4 fölött már diétáztatni szokták a kismamákat. Én elmondom hogy mikor én voltam terhes, akkor az én terheléses cukrom is 2 óra múlva 8, 2 lett, de arra már nem figyelnek oda hogy ez a viszonylag magas érték mikorra is normalizálódik. Csak a cukorterhelés után 4 órával meg annyira leesett hogy rosszul lettem. A magasabb vércukor nem minden esetben jelent terhességi cukorbajt, hanem pusztán glükóz intolerancia is lehetséges ami a terhesség velejárója a megváltozott anyagcsere és a hormonhatás miatt. De mivel ahány ház annyi szokás, így sokszor feleslegesen koplaltatják a kismamákat - és akkor bizony koplal a kicsi is odabennt amíg az orvosok eltalálják hogy mit is fogadjanak el normálisnak. Boldog babavárást.
SAJNOS EZ AZ ÉRTÉK TÉNYLEG MAGAS.VALÓSZÍNÛ, HOGY DIÉTÁZNOD KELL A HÁTRALÉVÕ IDÕBE ÉS EZT AKARJA VELED MEGBESZÉLNI AZ ORVOS.ÉN IS UGYANÍGY JÁRTAM, DE KI LEHET BÍRNI HISZEN A BABÁM EGÉSZSÉGE VOLT A TÉT.
A 8.8 biztos, hogy magas. Nálunk 7.2 egyébként bár minden kórházban más és más a referencia tartomány, a 8.8 az tényleg magas. Ne ijedj meg, okozhatta az is, ha a vérvétel elõtti napon pl. túl sok édességet ettél. De az orvossal mindenképp konzultálj. A TSH a pajzsmirigy hormontermelését stimuláló hormon, az ÖF pedig az összfehérje rövidítése.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Eléggé kétségbeestem, remélem nem károsítom a babámat! Úgy féltem õt! :(
IZGULNI NEM KELL HA RENDESEN BETARTOD MAJD A DIÉTÁT.NEM LESZ SEMMI BAJ MEGNYUGODHATSZ.

Azt hallottam, hogy a terheléses cukor vizsgálat elötti este össze lehet keverni a trutyit, pici citrommal. berakni a hűtöbe, és reggel meginni. Ez tényleg igaz?

Az sztk-ban azt mondták,megihatom otthon,nem kell végig ülni a 2órát.

Legjobb válasz: A terheléses vércukor vizsgálat lényege: éhgyomorra vesznek vért, utána meg kell innod a löttyöt (ahová én járok, oda vittem magammal 2 dl tejet és 1 üres zsemlét, mert ez a gyakorlat, erre van kiszámolva a vércukor érték), majd 1 óra múlva (egyes kórházakban 2 óra) megint vért vesznek.

A terheléses vércukor vizsgálat lényege: éhgyomorra vesznek vért, utána meg kell innod a löttyöt (ahová én járok, oda vittem magammal 2 dl tejet és 1 üres zsemlét, mert ez a gyakorlat, erre van kiszámolva a vércukor érték), majd 1 óra múlva (egyes kórházakban 2 óra) megint vért vesznek.
Szerintem ez mindenhol máshogy van. Én múlthéten voltam és ott reggel 8-kor levették a vért, éppenhogy összekeverte a nõvér a löttyöt(a második kortynál már szinte rágni kellett)de kicsi citromlevet tett bele legalább. Aztán pontosan 2 óra múlva vissza kellett menni a következõ vérvételre. Nem lett volna kellemetlen, ha hagyja, hogy én kevergessem kicsit tovább. Szóval az a tanulság, hogy legyél erélyes és keverj!!:) )) Hallottam olyanról, aki jeget vitt bele. Én is gondolkodtam rajta, de nincs termoszom :) ) Az biztos, hogy elõtte van vérvétel és utána pontosan 2 órával. (Közben én vásárolgatni mentem.) A mi kórházunkban kétszer is van ilyen ráadásul, a 22. és a 28. héten úgy tudom. Legközelebb okosabb leszek. 23 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Nálunk 8-tól fél 10-ig van labor, tehát egy nap nem tudják levenni.Ez biztos, ma voltam vérvételen, és holnap kell visszamennem a terhelésre...
Nem, tilos összekeverni elõre!!! Akkor ott, a laboros fogja neked megkeverni. Citromot vihetsz magaddal, beleteheted, de iható. Nem ihatod meg elõre, hisz a vizsgálat úgy kezdõdik, hogy vesznek éhgymorra vért, aztán megiszod, és utána-kinél hogy -veszik le a még 2 vagy 3 vért. És megcisnálják 2 óra alatt, mert ezt ne húzhatod másnapra. TEhát nem keverhetsz, és nem ihatod meg reggel. Menj oda éhgyomorra, vidd a port, és ha akarsz citromot, és kész leszel 2 óra alatt, nem vészes. Utána ehetsz csak, van ahol inni sem engednek közben.
A kérdező hozzászólása: Az összekeverésrõl a timmermann oldalon olvastam, nem én találtam ki! És úgy látom nem értitek. Ma voltam az éhgyomros vérvételen, és miután csak másfél órát vannak nyitva, HOLNAP kell mennem a terhelésre!!!!!! Azt mondták igyam itthon
Szia. És õk adták a cukrot? Mert ha igen, akkor elképzelhetõ, hogy nálatok így csinálják, de ez nagyon furcsa. Fõleg, hogy csak ennyi ideig mûködik a labor. Ilyet még nem hallottam. Hol van ez ha megkérdezhetem?
A kérdező hozzászólása: nõgyogyi adott receptet a cukorra, xv ker
42 évesen még szülni akarsz? :O
A kérdező hozzászólása: nem én lennék sem az elsõ sem az utolsó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!