Találatok a következő kifejezésre: A terheléses a doki vagy a (6 db)

Igen! de elvileg ha fehérje nincs benne akkor nem nagy gond. Gond csak akkor van ha magas a mért értékû glükóz.

PCO gyanús vagyok. A terheléses cukrom teljesen jó lett. Így is szénhidrátmentesen kell étkeznem? Adott rá merckformin-t a doki.

Az LH-m dupla annyi, mint az FSH, és a doki szerint a teszto is magasabb a megszokottnál. Más PCO-s tünetem nincs. Az igaz, hogy híztam, de nem hirtelen. Ez sajnos több év termése...

Legjobb válasz: A terheléses cukor nekem is jó lett, minden érték a referencián belül volt. Ám ettõl függetlenül a SE inzulin szintem magas volt. Erre kaptam én is Merckformint.

A terheléses cukor nekem is jó lett, minden érték a referencián belül volt. Ám ettõl függetlenül a SE inzulin szintem magas volt. Erre kaptam én is Merckformint.
A kérdező hozzászólása: Az inzulint nekem meg sem nézték. Te azt magadnak nézetted?
ezt mért tõlünk kérdezed? a dokit kérdezd meg hogy segítsen
Szia! Nekem is diétáznom kellett. Tulajdonképpen a szénhidrátokkal kell vigyázni. Cukor ugyszólván nulla! Minél kevesebb fehérliszt (kenyér, tészta), a krumpilval és rizzsel is csak módjával. Húsi, tejtermék, sajt mehet. A gyümölcsökben is van szénhidrát, ezeknek érdemes utánanézned a netet, hogy melyik mennyit tartalmaz. Ha már nagyon nem birod édesség nélkül, akkor diabetikus cuccok között néz körül. Már nagyon sok üzletben van választék. A dokid nem mondta, hogy mennyi széhidrátot ehetsz?


A terheléses vércukorra a doki vagy a védőnő ad beutalót?

Legjobb válasz: szia,nekem a doki adott,24 hetes kismama.

szia, nekem a doki adott, 24 hetes kismama.
Szia! Nekem a védõnõ. Ugy látom ez is mindenkinél más.:)
Nekem meg a kettõ együtt :) ) Némi erõszakoskodás után! Erõltetnem kellett, nem akartak elküldeni!
Nekem a doki adta. A védõnõ soha semmilyen beutalót nem adott, csak vizeletet vizsgált, súlyt és vérnyomást mért.És válaszolt a kérdéseimre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm:) csak mert nálam elég komlikált ez az orvos-védõnõ téma.:) Köszönöm a válaszokat :)
Nálam Gyõrben a védõnõ adott minden beutalót, most TApolclára költöztem, itt vagy a nõgyógyász, vagy a háziorvos ad beutalót, a védõnõ nem. Mindnhol más, oda menj, ahol eddig is kaptad a vérvételes beutalóidat.

21 hetes vagyok. A dokim tegnap azt mondta, vegyek 75 g szénhidrátot (előrehozott terheléses cukorhoz). De nem adták ki patikában, mert állítólag vényköteles. Van ahol kiadják?

Máshol esetleg kiadják, mert az Örsön nem...

Legjobb válasz: Hat en pont az Orson vettem, 5 hete! Nem is emlitettek, h kellene recept... Nem ertem, elvileg nem venykoteles!

Hat en pont az Orson vettem, 5 hete! Nem is emlitettek, h kellene recept... Nem ertem, elvileg nem venykoteles!
Nekem már 2x csináltak terheléses cukorvizsgálatot. Eddig bármelyik patikában voltam, mindenhol kiadták: 75 g-os glükózt kell kérni és csomagolással együtt cca 220-250 Ft-ba kerül. A gyógyszertáros tuti, hogy félrebeszélt, ezt ki kell, hogy adják, nem vényköteles! Szerintem próbáld meg máshol megvenni!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, az ember az Örsön ezt mondta: "ha szénhidrátot akar, menjen háztartási boltba és rágcsáljon szõlõcukrot"... Mondjuk emiatt én lemaradtam a hétfõi vizsgálatról :( Majd csütörtökön. Máshol egyébként kaptam, de vicc, hogy 2 patikában azt sem tudták mi ez.

25hetes terhes vagyok, most voltam terheléses vizsgálaton-az az eredmény jó lett. Viszont a vizeletben a fehérvérsejt 30 vagyis nagyon sok! Másnak is ilyen sok lett? És mit mondott a doki rá? Mert a rendes 0-4 között kell lennie!

Legjobb válasz: Szerintem az orvosnak kezelnie kellene azt az értéket,de ha nincs panaszod,pl. folytonos pisilési ingered, vagy ha nem csíp a vizelés közben akkor nem valószínü h húgyuti fertözésed van. Én helyedben egy pár napig kamillás , vagy betadinos ülöfürdöt csinálnék naponta 2x. Aztán egy újabb vizelezvizsgálatot, és megbeszélném az orvosommal. Jobbulást

Szerintem az orvosnak kezelnie kellene azt az értéket, de ha nincs panaszod, pl. folytonos pisilési ingered, vagy ha nem csíp a vizelés közben akkor nem valószínü h húgyuti fertözésed van. Én helyedben egy pár napig kamillás , vagy betadinos ülöfürdöt csinálnék naponta 2x. Aztán egy újabb vizelezvizsgálatot, és megbeszélném az orvosommal. Jobbulást
A kérdező hozzászólása: De sajnos sokat járok pisilni és sok a folyásom is de nem csíp amikor pisilek!
Én is ugyanígy jártam, 20 hetes vagyok. Most voltam orvosnál, s mondta, hogy sok a fehérje a vizeletemben. Sok a folyásom, eleinte szaga is volt, de az elmúlt, s folyton pisilni járok. Tõlem kérdezte az orvos, hogy viszket vagy ég-e pisilis közben s mennyire csíp. Mondtam, h egyik sem. S írd fel gyógyszert. Azóta viszont ég s viszket is. Szóval nem jártam jobban vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!