Találatok a következő kifejezésre: A terheléses a doki (18 db)

PCO gyanús vagyok. A terheléses cukrom teljesen jó lett. Így is szénhidrátmentesen kell étkeznem? Adott rá merckformin-t a doki.

Az LH-m dupla annyi, mint az FSH, és a doki szerint a teszto is magasabb a megszokottnál. Más PCO-s tünetem nincs. Az igaz, hogy híztam, de nem hirtelen. Ez sajnos több év termése...

Legjobb válasz: A terheléses cukor nekem is jó lett, minden érték a referencián belül volt. Ám ettõl függetlenül a SE inzulin szintem magas volt. Erre kaptam én is Merckformint.

A terheléses cukor nekem is jó lett, minden érték a referencián belül volt. Ám ettõl függetlenül a SE inzulin szintem magas volt. Erre kaptam én is Merckformint.
A kérdező hozzászólása: Az inzulint nekem meg sem nézték. Te azt magadnak nézetted?
ezt mért tõlünk kérdezed? a dokit kérdezd meg hogy segítsen
Szia! Nekem is diétáznom kellett. Tulajdonképpen a szénhidrátokkal kell vigyázni. Cukor ugyszólván nulla! Minél kevesebb fehérliszt (kenyér, tészta), a krumpilval és rizzsel is csak módjával. Húsi, tejtermék, sajt mehet. A gyümölcsökben is van szénhidrát, ezeknek érdemes utánanézned a netet, hogy melyik mennyit tartalmaz. Ha már nagyon nem birod édesség nélkül, akkor diabetikus cuccok között néz körül. Már nagyon sok üzletben van választék. A dokid nem mondta, hogy mennyi széhidrátot ehetsz?

A terheléses vércukorra a doki vagy a védőnő ad beutalót?

Legjobb válasz: szia,nekem a doki adott,24 hetes kismama.

szia, nekem a doki adott, 24 hetes kismama.
Szia! Nekem a védõnõ. Ugy látom ez is mindenkinél más.:)
Nekem meg a kettõ együtt :) ) Némi erõszakoskodás után! Erõltetnem kellett, nem akartak elküldeni!
Nekem a doki adta. A védõnõ soha semmilyen beutalót nem adott, csak vizeletet vizsgált, súlyt és vérnyomást mért.És válaszolt a kérdéseimre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm:) csak mert nálam elég komlikált ez az orvos-védõnõ téma.:) Köszönöm a válaszokat :)
Nálam Gyõrben a védõnõ adott minden beutalót, most TApolclára költöztem, itt vagy a nõgyógyász, vagy a háziorvos ad beutalót, a védõnõ nem. Mindnhol más, oda menj, ahol eddig is kaptad a vérvételes beutalóidat.


7.2 a terheléses vércukor eredménye? A doki mit mondott rá?

24 hetes vagyok és az egyik doki szerint nagyon sok ismételni kell,a másik szerint határeset!!!Akkor most mi van?Valakinek hasonló?

Legjobb válasz: Nekem kereken 7 volt,nem mondott semmit a doki,a védõnõ szerint is határesett,állitólag 7,8 a maximum.

Nekem kereken 7 volt, nem mondott semmit a doki, a védõnõ szerint is határesett, állitólag 7, 8 a maximum.
A 7.4 NEM hatareset az meg siman belefer! Szerintem jo eredmeny. A hatar 7.8. Nekem 7.8 lett na az hatarsest volt, dietaznom kellett.
nekem is 7, 2 volt semmi extra azt mondta a doki pont bele fér nincs gond
Határeset, el kell gondolkodni a táplálkozáson, fõleg a Ch bevitelen Nekem a második terheléses, a28. heti7, 9 lett (7, 8 a határ), terhessési diabétesz, utolsó 3 hónapban 200 grammos CH diétán voltam Már az elsõ -16 hetes is 7, 4 lett, szóval egz egy fiyelmeztetõ jel lehetett volna.
Nekem is 7, 2 volt. Biztoság kedvéért doki elküldött diabéteszeshez, az meg nézett rám hülyén hogy miért jöttem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Én is úgy tudom, hogy 7.8 a max!Lehet azért paráznak ennyire, mert magas a vérnyomim is!Meg túlsúlyos is vagyok:(((!Így úgy néz ki , hogy ismételni fogják a terhelést!Nem baj, nem volt az olyan rossz , mint ahogy ijesztgettek vele:) ))Lényeg, hogy a KINCSEM rendben legyen...Köszi még egyszer!!!!

Miért mondja azt a dokim, hogy a 7, 1-es terheléses cukorszintem a felső határon van? Úgy tudom, hogy a határ a 7, 8.

Azt nem mondta, hogy diétázzak, csak jól felidegesített vele...

Legjobb válasz: Szia.Jól tudod a határ 7,8!Nekem 7,48volt a doki elküldött dietetikára,mondták semmi probléma mert a határt nem érte el :) Nyugodj meg,semmi probléma :)Nekem sem kell diétázni... minden jót,boldog babavárást. 36hetes kismama

Szia.Jól tudod a határ 7, 8!Nekem 7, 48volt a doki elküldött dietetikára, mondták semmi probléma mert a határt nem érte el :) Nyugodj meg, semmi probléma :) Nekem sem kell diétázni... minden jót, boldog babavárást. 36hetes kismama
Azért mondta, mert közel van a felsõ értékhez, de nem lépte túl. Hidd el ha nem lenne jó, akkor azt mondta volna, hogy diétázz.
Szia! Nyugi! Nekem ugyan ez volt! Szintén 7, 1 lett a terhelésem és nekem is azt mondta hogy a biztonság kedvéért próbáljak meg inkább diétázni nehogy kialakuljon! Hidd el nem akar neked rosszat! 31 hetes kismama

Nekem a terheléses cukort a 23. héten csinálják nem túl korai? Ja és mikor reggel bemegyek vért vesznek, megiszom a löttyöt és 2 óra múlva kell visszamenjek, akkor megint vérvétel és utána kell bemennem a dokihoz?

Mert nekem tanácsadással egy id?pontban van?

Legjobb válasz: Nálunk csinálnak egyet már 7 hetesen, és utána 26 hetesen. Nem baj, hogy most van, mert minél korábban kiderül, annál jobb. Éhgyomorra bemész, vért vesznek, megiszod, és kórháza válogatja, utána fél-fél és egy órával van megint vérvétel. A lényeg a 2 órás eredmény. Nálunk az eredmény délutánra van meg. A szünetek közben is elmehetsz a dokihoz, ha bejutsz és nem kell várnod annyit:-) Én is így csináltam annó:-) Vihetsz citromot, kicsit ihatóbbá teszi a lötyit:-)

Nálunk csinálnak egyet már 7 hetesen, és utána 26 hetesen. Nem baj, hogy most van, mert minél korábban kiderül, annál jobb. Éhgyomorra bemész, vért vesznek, megiszod, és kórháza válogatja, utána fél-fél és egy órával van megint vérvétel. A lényeg a 2 órás eredmény. Nálunk az eredmény délutánra van meg. A szünetek közben is elmehetsz a dokihoz, ha bejutsz és nem kell várnod annyit:-) Én is így csináltam annó:-) Vihetsz citromot, kicsit ihatóbbá teszi a lötyit:-)
Azén dokim azt mondta, betöltött 24. hét után menjek csak, mert elõtte még lehet, hogy hamis eredményt mutat ki. Én a 26. héten megyek.
A kérdező hozzászólása: Kösz csajok :) )

21 hetes vagyok. A dokim tegnap azt mondta, vegyek 75 g szénhidrátot (előrehozott terheléses cukorhoz). De nem adták ki patikában, mert állítólag vényköteles. Van ahol kiadják?

Máshol esetleg kiadják, mert az Örsön nem...

Legjobb válasz: Hat en pont az Orson vettem, 5 hete! Nem is emlitettek, h kellene recept... Nem ertem, elvileg nem venykoteles!

Hat en pont az Orson vettem, 5 hete! Nem is emlitettek, h kellene recept... Nem ertem, elvileg nem venykoteles!
Nekem már 2x csináltak terheléses cukorvizsgálatot. Eddig bármelyik patikában voltam, mindenhol kiadták: 75 g-os glükózt kell kérni és csomagolással együtt cca 220-250 Ft-ba kerül. A gyógyszertáros tuti, hogy félrebeszélt, ezt ki kell, hogy adják, nem vényköteles! Szerintem próbáld meg máshol megvenni!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, az ember az Örsön ezt mondta: "ha szénhidrátot akar, menjen háztartási boltba és rágcsáljon szõlõcukrot"... Mondjuk emiatt én lemaradtam a hétfõi vizsgálatról :( Majd csütörtökön. Máshol egyébként kaptam, de vicc, hogy 2 patikában azt sem tudták mi ez.

Van itt olyan kismama akin a terheléses vércukort mérést újra csináltatta a doki? Mi volt az oka?

Ma mentem a dokihoz hogy megadja a beutalót a 30 hetes laborra.(vérkép,pisi,vércsoport) erre mondta hogy menjek el ismét a terheléses vércukormérésre.S amikor megkérdeztem miért kell,azt mondta hogy csak mert kell. De tényleg létezik ilyen? Els? terhességem során 4,3-és 6,3 volt, most 4,4 és 4,2 a terrhelt érték...Véd?n? szerint nagyon éhes lehettem s azért mernt lejjebb a terhelt érték. Köszi hogy elolvastatok!:)

Legjobb válasz: Terhesen gyakori, hoyg lejjebb megy mert olyankor mindenkinek magasabb az inzulinszintje, nem tudom minek kérhetett újat.

Terhesen gyakori, hoyg lejjebb megy mert olyankor mindenkinek magasabb az inzulinszintje, nem tudom minek kérhetett újat.
Ja és még annyit, hogy én nem mennék el amíg nem ad valami elfogadható választ rá. A terheléses cukor terheléses nagyon rossz hatással van a hasnyálmirigyre és évente max egyszer szabad csinálni.
Nekem egész terhességem alatt alacsony volt a cukrom és a terheléses cukor után is alacsony volt. Nekem nem kellett újra mennem, bár lehet, hogy kellett volna, mert az egész cukros löttyöt kihánytam 1 óra múlva. :/
"A terheléses cukor terheléses nagyon rossz hatással van a hasnyálmirigyre és évente max egyszer szabad csinálni." ez csak akkor igaz ha van valami problémád. Egyébkét nem ártalmasabb a terheléses cukor vizsgálat ming meginni egy nagy pohár kólát meg benyomni egy tábla csokit egyszerre. Csak ellenõrzött keretek között, pontos mennyiséggel történik. Lehet hogy arra gyanakszik a dokid hogy elcserélték az eredményeidet, mert az nagyon ritka hogy terhesen a második alacsonyabb mint az elsõ. Ez ugyanis arra utal hogy abnormálisan sok inzulint termel a szervezted, terhesen viszont pont a fordítottja szokott bekövetkezni, azért is csinálják a vizsgálatot. Szerintem inkább menj el megint, nem lesz semmi baja a babának tõle.
Ja és az elsõ válasz sem igaz, terhesen pont hogy több inzulint használ fel a szervezted, ezért többet kellene termelni, de ez nem szokott bekövetkezni, ezért van hogy sokaknak ilyenkor megnõ a vércukorszintjük. Én terhességi cukros voltam, sajnos tudom mirõl beszélek. Az elsõ két válasznak ne higgy :(
De a hasnyálmirigyet mindenképpen megterheli ekkor cukor löket. Káros, és nem szabad egy évben többször cisnálni, nem én találtam ki, dokik mondták, meg a laborba is rákérdeznek mikor mennem kell, hogy ugye egy éven belül nem volt. És pont butaságot írsz. Normális esetben az inzulin szint megemlkedik terhesen ezért gyakori, hogy leesik a terhes cukor szint, akinél nem termel elég inzulin a szervezet ott alalkul ki a terhességi cukor betegség. informálódj mielõtt mondassz valamit.
Igen csak, hogy a csokiban nem szõlõcukor van és a kólában sem. És a szóló cukor sokkal hirtelnebb emeli meg a vércukorszintet. Igen akinek nincs elég inzulinja az lesz cukor beteg, de általában a terheseknek magasabb az inzulinja és alacsonyabb a cukra, akkor van baj ha nem elég magas az inzulin.

A dokim szerint mindig cukros oldattal történik a terheléses vizsgálat, a zsömle+tej-et már betiltották. Mindenhol így megy?

És kell a cukorterhelést megel?z?en egy plusz vérvétel, hogy bírja e majd a szervezetem?

Legjobb válasz: igen dunaujvárosba cukros lötyi 2 óra várakozás és ujra vérvétel

igen dunaujvárosba cukros lötyi 2 óra várakozás és ujra vérvétel
Gyõrben is cukros [email protected] van. Borzasztó. Nem mindegy nekik? Oké, hogy gyorsabban felszívódik, na de úgyis kihányja a többség...
A kérdező hozzászólása: Akkor nem értem, hogy miért ez a szórás, azt mondta nekem hogy régebben volt a tejes-zsemlés teszt, de ma már sehol nem csinálnak ilyet. Na így igazodjon el az ember.
Dorogról vagyok egyébként (8-as)
Nálunk nagyon enyhék voltak a körülmények. Éhgyomri után ettem (amit akartam, tõlük akár pacalt is máglyarakással?!), aztán 2 óra múlva még egy vérvétel. Biztos, ami biztos, csak zsemlét ettem tejjel, de a cukros lötty fel sem merült. 4 hós lesz a fiam, szóval nem volt olyan régen.
Úgy tudom, hogy nálunk tej+zsemlés lesz majd :)
Nekem 2 éve Pesten volt elõtte is vérvétel, aztán jött a cukros lötty, amit megfejeltem citrommal, (így is kijött egy része) , aztán a vérvétel. (levették mert elég késõn, és kevés jött vissza, meg hozzátették, hiába nyomnak le a torkomon még egy adagot, ha eggyel nem bírtam el, kettõvel tuti nem fogok). Vigyél magaddal citromot, mert lötyi ihatatlanul édes.
Nálunk a tej+zsemle a tesztreggelis vérvétel (az elsõ és az utolsó a vérvételek sorában). A terheléses vércukorvizsgálathoz cukros lötyit itatnak, és (négy éve egy- és két óra múlva) most csak két óra múlva vesznek vért.
Nekem cukros lötyi volt. Kell elõtte vérvétel, hogy éhgyomri cukrot is nézzenek.
2 éve nekem zsömle+tej volt
3 éve cukros lötyi volt, most meg tej-zsemle
Kecskeméten idén zsemle-tej volt a húgomnak és csak kétórás vérvétel. Szombathelyen nekem citromos tea 75 gramm cukorral és egyórás és kétórás vérvétel is.

25 hetesen voltam terheléses cukorvizsgálaton. A terhelt érték 75 g glükóz után 2 órával 7, 9 volt. A doki dietetikushoz küld. Nem túlzás ez?

Könyvekben, és a neten is azt olvastam, hogy 7,8-7,9 -ig normális az érték. Miért kell diétáznom?

Legjobb válasz: Szia! Ne törõdj vele, ez az egész szirupos vizsgálat hülyeség, nekem is magas volt és sima reggeli után, jó volt, hiába zabáltam be. Éhgyomorra is jó. Ezt olvasd el és megnyugszol. Kellemes babavárást! http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=152&cid=47361

Szia! Ne törõdj vele, ez az egész szirupos vizsgálat hülyeség, nekem is magas volt és sima reggeli után, jó volt, hiába zabáltam be. Éhgyomorra is jó. Ezt olvasd el és megnyugszol. Kellemes babavárást! http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=152&cid=47361
7.8 volt nekem is. Diétával teljesen rendezõdött, nem vittem tulzásba csak odafigyeltem mit mikor és mivel eszem. A baba egészsége érdekében fontos ezt megtenni.
Szia! Nekem 7, 3 volt és a doki azt mondta hogy diétázzak, aztán vettem vércukormérõt és itthon ugyanugy megcsináltam a 75 g glükozos löttyött utána 2 órával mértem és tökéletes lett. Azt mondják az idegesség viszi fel ilyenkor a cukrot mert azért egy kismamának elég nehéz 2 óráig se enni se inni. Beszélj a dokiddal.
Az is befolyásolja a terheléses vizsgálat eredményét, hogy elõzõ este mit ettél. Bár sok orvos szerint ez nem igaz, de jópáran tapasztalták már. Ettél elõzõ este valami édességet, vagy esetleg zsírosat? Mert ha igen, attól lehet magasabb. Ebben az esetben én kérném, hogy ismételjük meg a vizsgálatot és odafigyelnék az elõzõ esti étkezéemre. Másrészt viszont: A babának a magas cukortól lehet baja, de a diétától nem.
Nekem 8.0 volt elõször. Kértem, ismételjük meg, mondván stressz és vacsora miatt. Másodszor nem vacsoráztam, 8.7 lett terhelés után két órával, és nyugodt voltam. Szóval az ég egy adta világon semmi nem befolyásolja külsõ tényezõ, én a te helyedben nem ismételtetném meg, mert lehet, rosszabb lesz, de felesleges megint az egekig lõni a cukrot. Az árt a babának! Az anyagcsere iszonyatos lengedezése. A háziorvosom szerint ez a vizsgálat a legnagyobb hülyeség a világon! A glükóz termeli a legtöbb cukrot, attól szökik oly magasra ez az érték. Soha nem eszek olyan édeset én sem , soha nem megy fel addig a cukrom itthon, egy étkezés után sem.. Ha ismételni akarsz, kérd a tej-zsemlét! Vagy pedig próbáld helyrehozni az anyagcsere mozgásod, mert neked is az a a gond, (nem cukrosok vagyunk!!!) aminek az a lényege, hogy evés után 1 órával, már térjen vissza az éhomira, vagy közel hozzá. Ezt úgy lehet elérni, hogy egy nap 5-6- szor eszel, és többnyire teljes értékû táplálékokat veszel magadhoz. (cukor, csoki, édes üdítõk, szõlõ, banán, magas glikémiás indexûek-rizs, krumpli, tészta..kivéve makaróni, spagetti, durum kilõve, tejbõl is napi 3, 5 dl-t lehet elfogyasztani, azt is többszörre, és finom ásványvizet inni. :) ) 3-4óránként egyél, ebéd és vacsi legyen táplálóbb. 5-6mmol/L között mozogjon étkezés után egy órával. Én is ezt csinálom, és sétálok mindennap. Sok finom gyümi, zöldség, bár azok sem haladhatják meg a napi fél kilót, de elosztva. Meg lehet csinálni a babáért! Ha nekem sikerült, neked is sikerülni fog! Próbáltam én is dietetikushoz bejutni, de az 3 hónap (két hónap múlva szülök) Belgyógyászismerõsöm és védõnõm javaslatára teszek így, hasznos és kezdem megszeretni ezt az étkezési formát. Háziorvosom legutóbb azt mondta: MENJEN MÁR HAZA ÉS LAKJON JÓL, ne rontsam el az egészségem :) Mondtam neki, nem vagyok éhes :) Cukor helyett nagyon ritkán nádcukrot használok, kenyér helyett abonett, vagy kétszersült, néha vizeszsemle.. Ha bármi kérdésed van, írj privibe, én már profi vagyok. Engem is jól beparáztattak, de nem kell...nyugi! pusszancs: 30 hetes kismama
Hidd ell azért egy picit magas és a jobbik esett ha diétáznod kell, mint diéta mellet inzulint is adni, és még minden étkezés után szurkálni az ujjadat, hogy megnézd hogy mennyi a cukrod.Én sajnos így jártam, nekem a cukorterhelés után 9 volt a cukrom, és bizony bekellet feküdnöm a korházba, hogy beállítsák a cukromat, utána a terhességet végig diétáztam + az inzulin a mindennapos cukor mérés otthon ugyhogy nem könnyü végig csinálni, de a gyermeke egészsége érdekében egy anya sok mindent megtesz, én ugy érzem.És szülletett egy egészséges kisfiam aki 3 éves, és most várom a kistestvérét akivel minden bizonnyal megint diétáznom kell, de azért remélem az inzulin most elmarad.Fogad meg az orvos tanácsát, tudom nem könnyü lemondásokal jár, meg a rengeteg számolás, hogy mibe mennyi szénhidrát van, tudom nehéz de belle jössz, csak kitartás, és azt fogod mondani, hogy megérte, hisz a karjaidban fogod tartani az életed értelmét a csöpp Gyermekedet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!