Találatok a következő kifejezésre: A terheléses a (390 db)

Terheléses vércukor eredményem 6, 3 lett. Az éhgyomrinak tudom a felső határértékét (6, 1), de a terhelésesnek nem. Ez jó eredmény, vagy vissza kellett volna mennie 6, 1 alá?

Legjobb válasz: Szia.Jó az eredményed.Nekem a terheléses 7,4lett.Elküldtek dietétikára,ott mondták,hogy nincs semmi baj mivel 7,8ig jó kismamáknál...minden jót 34hetes kismama

Szia.Jó az eredményed.Nekem a terheléses 7, 4lett.Elküldtek dietétikára, ott mondták, hogy nincs semmi baj mivel 7, 8ig jó kismamáknál...minden jót 34hetes kismama
Szia!Nekem 6, 9 volt és azt mondták, hogy jó, igaz én kicsit sokalltam, mert eddig nem volt semmi baja a cukor szintemnek!Szóval akkor nincs nagy gond! 31 hetes kismnami
tökéletes! 7-7, 8-ig jó.
A kérdező hozzászólása: 75g cukor után, 2 óra elteltével mért eredmény.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors, megnyugtató választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Akinek 7, 2 lett a terheléses cukor értéke (két órával a cukorszirup után) mindeninek kellett diétáznia?

Legjobb válasz: A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint a 120 perces terheléses vizsgálat felsõ határértéke 7,8. Itthon annyira, de annyira változó. Van olyan labor, ami 6,2-öt ír felsõ értéknek... Nekem 6,7 lett és szerencsére nem fogtak diétára egyáltalán, pedig megkérdeztem az orvost, felkerestem egy diabetológust és a védõnõt is megkérdeztem, mikor nála jártam. Annyit mondtak, hogy picit vegyek vissza a cukros ételekbõl, de nem kell diétázni, ez egy jó érték. Nem értem az elõzõ válaszolónál, hogy-hogy 6,9-nél szigorú diétára fogták... És ez 120 perces cukros terheléses volt, ami 6,9 lett??? És erre adtak inzulint? Én ezt nem értem, de komolyan. Elméletileg ez még jó eredménynek számít. Akkor lenne durva, ha éhgyomri lenne. Szóval, a 7,2 már nem túl jó, de kérdezz meg errõl egy dietetikust. Amúgy a helyedben vennék egy cukormérõ készüléket otthonra és mérném éhgyomorra és étkezések után 1 órával. Illetve, ha nem is diéta, de édességet (cukor) egyáltalán nem ajánlanék és szénhidráttal meg vigyáznék.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint a 120 perces terheléses vizsgálat felsõ határértéke 7, 8. Itthon annyira, de annyira változó. Van olyan labor, ami 6, 2-öt ír felsõ értéknek... Nekem 6, 7 lett és szerencsére nem fogtak diétára egyáltalán, pedig megkérdeztem az orvost, felkerestem egy diabetológust és a védõnõt is megkérdeztem, mikor nála jártam. Annyit mondtak, hogy picit vegyek vissza a cukros ételekbõl, de nem kell diétázni, ez egy jó érték. Nem értem az elõzõ válaszolónál, hogy-hogy 6, 9-nél szigorú diétára fogták... És ez 120 perces cukros terheléses volt, ami 6, 9 lett??? És erre adtak inzulint? Én ezt nem értem, de komolyan. Elméletileg ez még jó eredménynek számít. Akkor lenne durva, ha éhgyomri lenne. Szóval, a 7, 2 már nem túl jó, de kérdezz meg errõl egy dietetikust. Amúgy a helyedben vennék egy cukormérõ készüléket otthonra és mérném éhgyomorra és étkezések után 1 órával. Illetve, ha nem is diéta, de édességet (cukor) egyáltalán nem ajánlanék és szénhidráttal meg vigyáznék.
Engem 6, 9-nél diétára fogtak aztán 4 hét múlva ismét 6, 9 lett és már kórházba is küldtek és inzulinra állítottak. Pedig kutya kemény volt a diétát betartanom és mégis magas lett az ismételt vérvétel is. Szóval hajlam kérdése ez a cukor dolog is. (Bár nálunk még a családban sincs cukros.)

Mitől lehet magas a terheléses cukor? 24 hetes vagyok, félek, hogy magas lesz a terheléses cukrom.

Tehetnék valamit, hogy ne legyen magas, vagy ez genetika?

Legjobb válasz: Ha a hasnyálmirigyed nem termeli ki a terhesség alatt megnövekedett inzulinigényt,akor lesz magas a terheléses cukorvizsgálat.Lehet genetika is a dologban,de ha egészségesen táplálkozol,nem lesz gond.Ha pedig mégis magas lenne az értéked,diétával kezelhetõ a dodlog-azokkal amiket leírtál.

Ha a hasnyálmirigyed nem termeli ki a terhesség alatt megnövekedett inzulinigényt, akor lesz magas a terheléses cukorvizsgálat.Lehet genetika is a dologban, de ha egészségesen táplálkozol, nem lesz gond.Ha pedig mégis magas lenne az értéked, diétával kezelhetõ a dodlog-azokkal amiket leírtál.


Kismamák! Jahn Ferenc kórházban a terheléses cukor vizsgálat hogyan zajlott?

Érdekelne ki ,hogyan viselte ezt az egészet hallottam igen rossz tapasztalatokat róla ,és egy kicsit már félek .

Legjobb válasz: Orvostól függ meg attól, hogy milyen volt a terhesség addig. Nekem semmi problémám nem volt a 2 terhességem alatt a vércukrot is úgy vették, hogy otthon a vérvétel elõtt egy órával megettem egy zsemlét is ittam egy joghurtot (mert nem szeretem a tejet) De van akinek éhgyomorra kell bemennie leveszik a vért aztán itatnak vele egy cukros valamit és 1óra múlva vesznek megint vért. És ha terheléses vércukorra mész akkor nem kell kiállnod a kilométeres sort hanem szólsz Erzsikének(aki a vért veszi), hogy terhelésesre jöttél és akkor elõre vesz!

Orvostól függ meg attól, hogy milyen volt a terhesség addig. Nekem semmi problémám nem volt a 2 terhességem alatt a vércukrot is úgy vették, hogy otthon a vérvétel elõtt egy órával megettem egy zsemlét is ittam egy joghurtot (mert nem szeretem a tejet) De van akinek éhgyomorra kell bemennie leveszik a vért aztán itatnak vele egy cukros valamit és 1óra múlva vesznek megint vért. És ha terheléses vércukorra mész akkor nem kell kiállnod a kilométeres sort hanem szólsz Erzsikének(aki a vért veszi), hogy terhelésesre jöttél és akkor elõre vesz!
A kérdező hozzászólása: Igen a zsemlés tejeset már átéltem Dr Somogyihoz járok terhesgondozásra .A tejet én is utálom !!! A fehér zsemlét szintén igy az egész undoritó volt számomra , de muszály volt kijött egy magasabb eredmény holott semmi édességet nem eszem és nem is kivánom és szénhidrátot is minimálisan meg mozgok sokat és stb na mindegy . Most be kell mennem a kórházba a cukros löttyre vihetek citromot . De sokan mondják kidõltek tõle , igy most megijedtem . Nem vagyok hányós nagyon jól viselem az egész terhességet de néha szédelgek emiatt félek .. egyébként anyukám mérte géppel azóta és teljesen jók az értékeim . Bemegyek , hogy legyen róla papirom de részemrõl ennyi mert ennél egészségesebben étkezni eredménytõl függetlenül úgysem tudok , azt pedig , hogy 1 óra 00 -kor kell pl tejterméket fogyasztani de 3 óra 00 kor meg nem szabad bárhogyan is kivánom azt én nem tartom normálisnak ez 1 terhesség nem betegség szültem már három szép egészséges gyermeket és anno a két nagyobbnál nem is vették ezt igy , most minden második kismama itt köt ki és aztán szúrnia kell magát stb ..isten ments ! A gyermekem egészsége természetesen a legfontosabb a világon mindent megteszek érte , de ésszel ! a stressz a riogatás sztem ami a legtöbbet árthat neki .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és örülnék neki ha esetleg még valaki megosztaná velem , hogy mi történt a vizsgálaton , hogyan zajlott .
Én is Dr Somogyihoz járok terhesgondozásra. :) ) 22 hetes vagyok, én még csak késõbb megyek, de 2 gyermekemet is nála szültem. zsemle tej otthon, aztán go a kórházba és ott szólsz, h terhelésesre jöttél és leveszik a vért.

Pontosan mettől meddig jó a terheléses vércukor érték?

Legjobb válasz: Ezt a ROCHE kiadványában olvastam, Anyagcsere Útmutató 2008 április Vénás vér plazmájából laboratóriumban mérve: ÉHGYOMRI Normális 6 mmol alatt csökkent cukortolerancia 6,1-6,9 mmol/l cukorbetegség 7 vagy annál magasabb TERHELÉSES normális 7,8 alatt csökkent cukortolerancia 7,8-11 mmol/l cukorbetegség: 11,1 mmol/l vagy magasabb

Ezt a ROCHE kiadványában olvastam, Anyagcsere Útmutató 2008 április Vénás vér plazmájából laboratóriumban mérve: ÉHGYOMRI Normális 6 mmol alatt csökkent cukortolerancia 6, 1-6, 9 mmol/l cukorbetegség 7 vagy annál magasabb TERHELÉSES normális 7, 8 alatt csökkent cukortolerancia 7, 8-11 mmol/l cukorbetegség: 11, 1 mmol/l vagy magasabb
Nekem 6.5-nél már azt mondta az orvosom, hogy figyeljek oda az étkezésemre.Egyébként a felsõ határ a 7 mmol/l.Pont tegnap nézték nekem 7.09 lett az eredményem, semmi szénhidrátot és semmi cukrosat nem ehetek.Én ezt már egyszer végig csináltam ki lehet bírni. 38+5 hkm
A 16 hetes 2 órás (glükóz) 7, 4 lett ez már intõ jel volt, a 26. heti 7, 9. Onnantól szülésig 200 grammos diétán voltam. 7, 8 volt határ.

Egy egyszerű vércukorszint vizsgálat ugyanazt az eredményt mutatja, mint a terheléses cukorszint vizsgálat?

Nekem reggeli után a vércukorszintem 7.4 volt. Az orvos szerint ez normális. Ehetek édességet naponta? Néha ?rületesen kívánok valami édeset, de nem merek enni, nehogy baja legyen a babának.

Legjobb válasz: Ha elõtte reggeliztél akkor valoban normális.A terheléses cukorvizsgálat annyiban más hogy lessz egy éhgyomri vc mérés majd eszel egy zsemlét és egy kefirt amit( vinned kell) majd eggy ora mulva megint lessz egy szúrás .De ne aggódj ez csak újbegybõl megy nem vénából,és hamegvan az eredmény akkor is csak akkor van baj ha az egy órával késõbbi eredményed esetleg jóval magasbb az éhgyomrinál.31 hetes kismama.

Ha elõtte reggeliztél akkor valoban normális.A terheléses cukorvizsgálat annyiban más hogy lessz egy éhgyomri vc mérés majd eszel egy zsemlét és egy kefirt amit( vinned kell) majd eggy ora mulva megint lessz egy szúrás .De ne aggódj ez csak újbegybõl megy nem vénából, és hamegvan az eredmény akkor is csak akkor van baj ha az egy órával késõbbi eredményed esetleg jóval magasbb az éhgyomrinál.31 hetes kismama.
Az elsõ válaszoló az enyhébb verzót írta le. Ugyanis rendesen vesznek vért éhgyomorra aztán megiszol egy cukros lötyit és rá 2 órára megint vesznek vért, nem az ujjad végébõl!!! Szerintem nem ugyanazt mutatja egyébként.

A Terheléses Vércukor VIzsgálatom a következő: 30 perces:7.9 60 perces:7.8 90 perces:7.6 120 perces:5.3 Ezek vércukor gyanúra utál?

Mert az éhgyomri vércukor értékem az 6.5 volt!!! Azért kellett ez a vizsgálat.

Legjobb válasz: Ez terhelésesnek teljesen jó. Az éhgyomri tényleg kicsit magasabb volt a kelleténél, de ez lehet egyszeri véletlen eset is.

Ez terhelésesnek teljesen jó. Az éhgyomri tényleg kicsit magasabb volt a kelleténél, de ez lehet egyszeri véletlen eset is.

16hetesen 9, 3 a terheléses vércukrom. Van valaki, akinek hasonló volt?

Legjobb válasz: Szia. Én még nem voltam cukorterhelésen de itthon megnéztem a cukromat és éhgyomorra 4.5, viszont reggeli után egy órára 9.6 volt. :( Hétfõn megyek klinikára a terheléses cukorra. Tuti magas lesz. Már napok óta errõl olvasok, hogy mire számíthatok így. Neked mit mondtak?

Szia. Én még nem voltam cukorterhelésen de itthon megnéztem a cukromat és éhgyomorra 4.5, viszont reggeli után egy órára 9.6 volt. :( Hétfõn megyek klinikára a terheléses cukorra. Tuti magas lesz. Már napok óta errõl olvasok, hogy mire számíthatok így. Neked mit mondtak?
Elsõ vagyok. Én még attól is tartok, hogy inzulint írnak nekem így elõ. :( Furcsa, hogy sose volt gondom a vércukrommal, bármit megehettem, nem híztam el, és sose volt se magas se alacsony a cukorszintem. Többször is nézték nekem mert a szüleim cukorbetegek. Hát, most itt van. A diéta nem szörnyû, nõvérem is csinálta mindegyik terhessége alatt. De az inzulintól félek.
Az nagyon magas. Nálunk 6.-ig elfogadható. 100% hogy diétára fognak. Ha szigorúan betartod semmi gond nem lesz.
Az nagyon magas!!! Nálunk 7 felett már diétára fognak, sõt én már inzulinozom magam. Feltétlen keress fel egy dietetikus szakembert!
4-es vagyok. A diétától nem érdemes félni. Egyrészt nálad csak a terhesség végéig kell kibírni, másrészt szó sincs éhezésrõl. Az biztos, hogy lesznek vicces pillanataid. Én pl. ha már nagyon éhes voltam uzsonnakor, akkor ettem egy fél almát fél korpás kiflivel és egy hatalmas dózis szalonnával. De volt, hogy a párizsit ettem magában, ha korgott a gyomrom. De a sajt is jól eltelíti az embert.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szuper, köszönöm a tanácsokat, megyek majd még egy oktatásra is, a diétától nagyon félek. De majd megeszem 1 kg tökfõzeléket :D Még jó, hogy szeretem :)
Nem a kérdezõ vagyok, de komolyan mondom engem is megnyugtattatok. Ha már ennyien írják, hogy nem vészes akkor elhiszem. Kedves kérdezõ, én a google-ba beírtam, hogy terhességi cukorbetegek receptkönyv és sok jó oldalt találtam. Próbáld ki. 24hkm
Még mindig 4-es. Fõzõs oldalt nem tudok, csak trükköket. egy részüket már leírtam neked. De vannak mások is. Figyelni kell például a glikémiás indexre. Ez a szám arra utal, hogy mennyi idõ alatt szívódik fel a szénhidrát. Az a jó, ha lassan szívódik fel, és lassan bomlik le, mert akkor stabilabb a vércukorszint. Minél alacsonyabb egy élelmiszer glikémiás indexe, annál jobb. a szõlõcukoré pl 100, amíg a lencséé csak 21. Érdekes dolog a krumpli. Ha megfõzöd, nagyon felkapja a cukrodat, pedig csak 20g szénhidrát van benne. Ehhez képest, ha olajban kisütöd, akkor kevéssé vészes, mert az olaj "megköti"
4-es vagyok. Az inzulintól tényleg nem kell félni. Én négy éve szúrom magam naponta 3x, terhesség alatt pedig napi 6x kellett. Annyi a dolog trükkje, hogyha érzed, hogy picit szúr a tû, azonnal cseréld ki. Friss tûvel (átlag 2 napot bír nálam) egyáltalán nem érezni a szúrást. Az ujjbegy szúrása sokkal kellemetlenebb. De hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen, a terhesség alatt emelkedik a vércukorszint 2-es típusúaknál és terhességi cukrosoknál egyaránt. Nem folyamatosan, hanem szakaszosan, vannak benne pihisebb hetek. Ez teljesen normális jelenség. Én pl. alapból 12 egység inzulint használok egy nap, de a terhességeim végére napi 54-56 egység volt az adagom.
A kérdező hozzászólása: Lehetséges, hogy a terhességem elõrehaladtával a diéta ellenére annyira felmegy, hogy inzulint fogok kapni? Tudtok cukrosoknak való fõzõs oldalt? Mármint recepteset?
Harmadik vagyok.Nekem 180 gr.-os diétám van, de négyszer szúrom magam. Szerintem nem szabad félni az inzulintól! Meg lehet szokni. Mivel jól be van állítva, nem kell félnem, hogy magas étkezés után az értékem. ( azt tudni kell, hogy az állandó idegeskedés, hogy többet eszel, az is emeli a vércukor szintet). Sõt én még " bûnözni" is szoktam néha.
A kérdező hozzászólása: elsõ vizsgálat 11 hetesen volt, akkor határérték alatt volt éppen, voltam diétás oktatáson is, dietetikusnál, de a nõdoki azt mondta, ez nem intolerancia, ne foglalkozzak vele. diabetikus kérte, ellenõrizzük most is, most még rosszabb lett, szóval be fogom tartani a 175g-os diétát. nektek mennyi grammot lehet enni 1 nap? aki szintén terhességi cukros?
A kérdező hozzászólása: igen, csak a sajt hizlal nagyon :( nekem viszont nem kellene híznom. eddig 2 kiló így is feljött, pedig 20. hétig nem szabadna felszednem.

Más is járt úgy, hogy jó lett a terheléses vércukra s kértek ismétlést?

Nekem 6,49 lett, s annyit mondott a doki, hogy jó lett, s ma voltam terhesgondozáson, már jó pár hét eltelt azóta, s már a 8. hónapban vagyok. Szólt h kellene ismételt vércukor mert mondta, hogy ,6,39 a határ, s még beleféltem valamennyire, de legyen ismételt az a biztos.

Legjobb válasz: Nekem az elsõ terhességemnél 2 terheléses vércukormérésem volt, a másodiknál 4 azaz 4 darab. Pedig mindig belefértem a határok közé, sosem lett kiugróan magas. Vannak óvatos dokik. :S

Nekem az elsõ terhességemnél 2 terheléses vércukormérésem volt, a másodiknál 4 azaz 4 darab. Pedig mindig belefértem a határok közé, sosem lett kiugróan magas. Vannak óvatos dokik. :S
És melyik lett ennyi? Az egy órás étkezés utáni vagy a 120
perces 75 g cukros?
A kérdező hozzászólása: A 2 órás, 75 g cukros lett ennyi. A másik 4, 65 lett, ami elõtte volt. Azt nem tudom, hogy akkor úgy kellett mennem, hogy elõtte 1-2 nappal vettek vért, s annak az eredményével mentem a terhelésesre, ahol levették a vért ismét, s megittam a cukros löttyöt s 2 óra múlva ismét vért vettek. Elfelejtettem rákérdezni a dokitól. Szerintetek most is úgy lesz vagy már rögtön a terhelésesre számítsak. Vagyis úgy értem h elõzõ nap nem megyek csak aznap, s leveszik, megiszom a löttyöt s ismét vérvétel 2 óra múlva? Remélem érthetõ voltam. Holnap mennék, rákérdezek azért ott is, de jó volna addigra valami biztosat tudnom, hogy mire számítsak.
A kérdező hozzászólása: Mivel minden kórház más, barátnõmnek pl. máshogy volt, még annyit hozzá tennék, hogy újpesten sztk-ba járok.
Nekem 7, 2 lett a szirupos terhelésem, a diabetikus azt mondta hogy 7, 9-ig bõven jó! Aztán a reggeli utáni 3, 2 erre meg szénhidrát mentes diétát javasoltak..... :)

A terheléses vércukor vizsgálatra jó a sir morton- earl grey tea? Ez fekete tea? Még soha nem ittam fekete teát

Legjobb válasz: Miért kell neked a terheléses vércukorvizsgálatra fekete tea?Még sosem hallottam,hogy ez kéne.

Miért kell neked a terheléses vércukorvizsgálatra fekete tea?Még sosem hallottam, hogy ez kéne.
A kérdező hozzászólása: http://www.velemeny.com/termek/SIR-MORTON-EARL-GREY-Fekete-tea ez az a tea
A kérdező hozzászólása: hát tényleg sok szokás:) nekük ki van a labor ajtóra is írva a doki is elmondta meg most volt a védõnõ 1 hete és õ is mondta szóval bizti hogy igy van ! nem bánnám ha én is zsömit kapnék:) ráadásul ugy utálom a teát szóval pffff de hát ennyi bajom legyen:)
SZia! Minek a tea? Abba rakod a cukrot? Hát nem tudom, én sose vittem ilyet mert mindíg izgulok, hogy nehogy befolyásolja az eredményt, bár nekem minden hónapban menni kell. Mondjuk nálunk nem kérdezik meg hogy mit szeretnél, beadod a papírt leveszik a vért, majd kint kell várni és pár perc múlva szólítanak, kezedbe nyomva egy pohár vizet amibe már fel van oldva a cukor, úgyhogy nem kérdezik, hogy mibe szeretnéd, lehet, hogy lehet szólni, de akkor érdemes rögtön az elején. Utána 2 óráig sem enni sem inni nem szabad, majd újabb vérvétel. Bár van ahol zsemlével és egy sima cukormérõvel csinálják, bár akkor nincs értelme laborba menni, és az egyáltalán nem is megbízható.
Úgy látom ahány ház.. Nálunk éhgyomorral kellett menni, levették a vért(véna), enni kellett egy zsömit 2dl tejjel, és újra vért vettek. :S
A kérdező hozzászólása: azt mondta a védönö hogy fekete tea jó csak! semmi gyümölcs tea:S nem tudtam hogy ez az e, mert nem szoktam inni meg egy citrom kell majd és hogy csinálják amugy hogy ujjon szúrnak elõször?
Én se értem, minek kell tea! Citromlét szoktak engedni a cukrosvizbe, de teát?!
Persze, hogy jó! Annyi, hogy ne csináld nagyon erõsre (1 filterhez 1 l víz), így a baba se kap túl sok teint (olyan, mint a koffein).
Igen ez fekete tea.Miért ne lenne jó?
Szia! Én ezt a zsömle dolgot azért sem értem, mert az igazi (nekem inzulinrezisztenciám van ezért megyek gyakran) cukorterhelésnél sem elõtte sem közben nem lehet enni és inni semmit, csak azt a 75 g gyógyszertári mérlegen kimért cukrot. A zsemlében fõleg ha tejet is itatnak hozzá, van még liszt és egyéb, de hát úgy látszik mindenhol másképp csinálják, bár nem értem ezért miért kell laborba menni, elég lenne ha cukormérõvel megmérnéd elõtte otthon, majd ennél zsömlét tejjel és 2 óra után is megmérnéd, bár hallottam már olyat is hogy mindezt megcsinálta a háziorvos is. Na hát ez van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!