Találatok a következő kifejezésre: A terheléses 2 (56 db)

Akinek 7, 2 lett a terheléses cukor értéke (két órával a cukorszirup után) mindeninek kellett diétáznia?

Legjobb válasz: A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint a 120 perces terheléses vizsgálat felsõ határértéke 7,8. Itthon annyira, de annyira változó. Van olyan labor, ami 6,2-öt ír felsõ értéknek... Nekem 6,7 lett és szerencsére nem fogtak diétára egyáltalán, pedig megkérdeztem az orvost, felkerestem egy diabetológust és a védõnõt is megkérdeztem, mikor nála jártam. Annyit mondtak, hogy picit vegyek vissza a cukros ételekbõl, de nem kell diétázni, ez egy jó érték. Nem értem az elõzõ válaszolónál, hogy-hogy 6,9-nél szigorú diétára fogták... És ez 120 perces cukros terheléses volt, ami 6,9 lett??? És erre adtak inzulint? Én ezt nem értem, de komolyan. Elméletileg ez még jó eredménynek számít. Akkor lenne durva, ha éhgyomri lenne. Szóval, a 7,2 már nem túl jó, de kérdezz meg errõl egy dietetikust. Amúgy a helyedben vennék egy cukormérõ készüléket otthonra és mérném éhgyomorra és étkezések után 1 órával. Illetve, ha nem is diéta, de édességet (cukor) egyáltalán nem ajánlanék és szénhidráttal meg vigyáznék.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint a 120 perces terheléses vizsgálat felsõ határértéke 7, 8. Itthon annyira, de annyira változó. Van olyan labor, ami 6, 2-öt ír felsõ értéknek... Nekem 6, 7 lett és szerencsére nem fogtak diétára egyáltalán, pedig megkérdeztem az orvost, felkerestem egy diabetológust és a védõnõt is megkérdeztem, mikor nála jártam. Annyit mondtak, hogy picit vegyek vissza a cukros ételekbõl, de nem kell diétázni, ez egy jó érték. Nem értem az elõzõ válaszolónál, hogy-hogy 6, 9-nél szigorú diétára fogták... És ez 120 perces cukros terheléses volt, ami 6, 9 lett??? És erre adtak inzulint? Én ezt nem értem, de komolyan. Elméletileg ez még jó eredménynek számít. Akkor lenne durva, ha éhgyomri lenne. Szóval, a 7, 2 már nem túl jó, de kérdezz meg errõl egy dietetikust. Amúgy a helyedben vennék egy cukormérõ készüléket otthonra és mérném éhgyomorra és étkezések után 1 órával. Illetve, ha nem is diéta, de édességet (cukor) egyáltalán nem ajánlanék és szénhidráttal meg vigyáznék.
Engem 6, 9-nél diétára fogtak aztán 4 hét múlva ismét 6, 9 lett és már kórházba is küldtek és inzulinra állítottak. Pedig kutya kemény volt a diétát betartanom és mégis magas lett az ismételt vérvétel is. Szóval hajlam kérdése ez a cukor dolog is. (Bár nálunk még a családban sincs cukros.)

A napokban voltam a terheléses cukorvizsgálaton. Az éhgyomori értékem: 5, 2 lett ( az 1 és 2 órás terheléses eredmény teljesen jó lett) ezzel az 5, 2-vel is diabetológiára akar küldeni a védőnő. Ti mit gondoltok erről?

(Aki volt cukros kismama tudja mivel jár ez, ha cukros kismamaként kezelnek innentől)

Legjobb válasz: NE haragudj, de hüly* ez a nõ. A referencia érték: 3,9 - 5,9. Vagy nem jól tudom? NE menj el, mert semmi bajod!!!

NE haragudj, de hüly* ez a nõ. A referencia érték: 3, 9 - 5, 9. Vagy nem jól tudom? NE menj el, mert semmi bajod!!!
Nekem az éhgyomri érték 6 körül volt, a terhelt érték jó lett. Nekem megismételték a vizsgálatot 2 héttel késõbb. És tökéletes lett. Többen is így jártak aznap, valszeg a laborban hibáztak. Nem azt mondom, hogy nálad is ez van, de egy ismétlést megérne, ha a terhelt érték jó.
Amúgy diétázni kell, ha tényleg terhességi cukrod van.
Szia! Bocsi h belekotnyeleskedek, de ez mit jelent? (Aki volt cukros kismama tudja mivel jár ez, ha cukros kismamaként kezelnek innentõl) Rosszabbul bánnak velük, vagy hogy kell ezt érteni?
Na még annyi, hogy nálunk a tartomány 3-5 között van éhgyomri értéknél. Ez is laborfüggõ. Amúgy 6 alatt elfogadható az érték, afölött bajos. Ne aggódj!
Szerintem ha a terheléses értékeid jók lettek, teljesen felesleges diabetológiára járnod. Éhgyomrira 5, 2 simán lehet az elõzõ esti vacsi miatt (mit ettél?). Nem annyira poén a terhes diabetológia, hogy probléma nélkül oda szaladgálj :) (3 hetente kontroll, ekkor mindig kell vinni 24 órás gyûjtött vizeletbõl mintát - elõzõ nap tehát kb. ki sem tudsz mozdulni otthonról, minimum 3x vesznek vért és ott kell ülnöd egész délelõtt ilyenkor).
köszi, akkor már értem... Nem tudtam, h ennyire szigorúak... :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! MA voltam egy kontrollon, és 4, 8 lett, remélem a védõnõ megnyugszik, és békénhagy. Egy két évessel az oldalamon nem lenne jó móka a terhes diabetológia. (Ráadásul 30km-t kellene utaznom érte.)

A terheléses cukorvizsgálaton 8.2 lett az eredményem. A referencia tartomány szerint jó az érték, mert 4, 2-8, 8 között van. Az orvos mégis azt mondta, hogy ha 7-es vagy annál magasabb, akkor azonnal menjek vissza hozzá. Most akkor magas a cukrom?

Ezen az oldalon már több fels? étrékhatárt olvastam, és nem értem, mi ez a nagy különbség. A 6-ostól a 7.8-ig mindefélét olvastam. Az én papíromon meg 8.8 van írva. Lehet, hogy különbség van a vércukor vizsgálatok között?

Legjobb válasz: Az igaz hogy a referencia tartomány az 8,8, de általában 7,4 fölött már diétáztatni szokták a kismamákat. Én elmondom hogy mikor én voltam terhes, akkor az én terheléses cukrom is 2 óra múlva 8,2 lett, de arra már nem figyelnek oda hogy ez a viszonylag magas érték mikorra is normalizálódik. Csak a cukorterhelés után 4 órával meg annyira leesett hogy rosszul lettem. A magasabb vércukor nem minden esetben jelent terhességi cukorbajt, hanem pusztán glükóz intolerancia is lehetséges ami a terhesség velejárója a megváltozott anyagcsere és a hormonhatás miatt. De mivel ahány ház annyi szokás, így sokszor feleslegesen koplaltatják a kismamákat - és akkor bizony koplal a kicsi is odabennt amíg az orvosok eltalálják hogy mit is fogadjanak el normálisnak. Boldog babavárást.

Az igaz hogy a referencia tartomány az 8, 8, de általában 7, 4 fölött már diétáztatni szokták a kismamákat. Én elmondom hogy mikor én voltam terhes, akkor az én terheléses cukrom is 2 óra múlva 8, 2 lett, de arra már nem figyelnek oda hogy ez a viszonylag magas érték mikorra is normalizálódik. Csak a cukorterhelés után 4 órával meg annyira leesett hogy rosszul lettem. A magasabb vércukor nem minden esetben jelent terhességi cukorbajt, hanem pusztán glükóz intolerancia is lehetséges ami a terhesség velejárója a megváltozott anyagcsere és a hormonhatás miatt. De mivel ahány ház annyi szokás, így sokszor feleslegesen koplaltatják a kismamákat - és akkor bizony koplal a kicsi is odabennt amíg az orvosok eltalálják hogy mit is fogadjanak el normálisnak. Boldog babavárást.
SAJNOS EZ AZ ÉRTÉK TÉNYLEG MAGAS.VALÓSZÍNÛ, HOGY DIÉTÁZNOD KELL A HÁTRALÉVÕ IDÕBE ÉS EZT AKARJA VELED MEGBESZÉLNI AZ ORVOS.ÉN IS UGYANÍGY JÁRTAM, DE KI LEHET BÍRNI HISZEN A BABÁM EGÉSZSÉGE VOLT A TÉT.
A 8.8 biztos, hogy magas. Nálunk 7.2 egyébként bár minden kórházban más és más a referencia tartomány, a 8.8 az tényleg magas. Ne ijedj meg, okozhatta az is, ha a vérvétel elõtti napon pl. túl sok édességet ettél. De az orvossal mindenképp konzultálj. A TSH a pajzsmirigy hormontermelését stimuláló hormon, az ÖF pedig az összfehérje rövidítése.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Eléggé kétségbeestem, remélem nem károsítom a babámat! Úgy féltem õt! :(
IZGULNI NEM KELL HA RENDESEN BETARTOD MAJD A DIÉTÁT.NEM LESZ SEMMI BAJ MEGNYUGODHATSZ.


Gond az, ha a terhelése cukornál az éhgyomri cukrom 4, 4, a terheléses meg 3, 2? Hogy lehet ez?

Legjobb válasz: Nekem is hasonló volt. Az éhgyomri 3,5 és a terheléses 2,6. A dokim nem mondott semmit, nem igazán tudta megmagyarázni a jelenséget...

Nekem is hasonló volt. Az éhgyomri 3, 5 és a terheléses 2, 6. A dokim nem mondott semmit, nem igazán tudta megmagyarázni a jelenséget...
Szia! Ez azt jelenti hogy neked nem cukrod van hanem sok az inzulin a szervezetedben! Emiatt is kell diétázni!
Nekem is hasonló volt, csak rosszabb eredménnyel: éhgyomri: 7.4, terhelt: 5.1 A doki azt mondta, hogy valószínûleg felcserélték az eredményt, de jócskán meglepõdött õ is.
Szia! Ez normálisnak mondható, és az okozhatja, hogy a szervezeted a sok cukor hatására megnöveli az inzulintermelést és az meg jól leviszi a vércukorszintet( végülis ez a dolga) . Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
42 évesen még szülni akarsz? :O
A kérdező hozzászólása: nem én lennék sem az elsõ sem az utolsó.
tök jó! A 2 órás felsõ határa 7.8. Én hétfön voltam, nekem az éhgyomri 5.5 lett, a 2 órás meg 4.1.
3, 5-4, 5 étkezés elõtti és 4-7 mmol/l étkezés utáni vércukor elérése a célunk, emellett a vizeletben se ürüljön cukor. Ezt találtam, szerintem jó eredmények.
Tökéletesek. Ha jól emlékszem 8-ig jók az eredmények terhelés után. Nekem ekkor 6, 8 volt és még az is bõven jó volt.
1 vagyok Elokerestem az eredmenyem: a hatarertekek szfvaron: ehgyomri: 3.9-6.4ig jo; 2 oras: 4.1-7.8ig jo. De ha megkaptad az eredmeny, rajta kell lennie a hatarertekeknek!
Doki szerint minden kismama álma: ehomi vércukor-5, 3 60'vércukor-5, 4 35 hetes kismama
Éhgyomri: 4, 4 120 perces: 6, 3 Tökéletes a tied is! :) 28 hetes km

Terheléses vércukor után 90 perccel a 4.2 kevés?

Alapból 4.7 volt, jöv?héten megyek a dokihoz-addig csak informálódok. Hátha volt már valakinek ennyi.

Legjobb válasz: Nekem éhgyomorra mértek 3-at, 90 perc múlva pedig 2,9-et. Ne aggódj! Ha kevés az nem baj. De a 4,7 meg 4,2 tökéletes értékek.

Nekem éhgyomorra mértek 3-at, 90 perc múlva pedig 2, 9-et. Ne aggódj! Ha kevés az nem baj. De a 4, 7 meg 4, 2 tökéletes értékek.
Teljesen jó eredmény, csak örülhetsz neki.

A terheléses cukorvizsgán nagyon alacsony lett a cukrom - 2, 7 az elsö eredményem egy óra múlva 3, 6 két ára múlva 2, 8 és három óra után 2, 3- beijesztettek hogy hipoglikemias lesz a babám. Mit tegyek?

Legjobb válasz: növelned kell a szénhidrátbevitelt...Én is épp nemrég voltam dietetikusnál,de én magas cukor végett járok le hetente,és volt 2 otthoni mérésem ami 2.8 a másik 2.9 volt.A doktornõ azt mondta szerinte kizárt hogy ilyen alacsony értékekkel ne lennék rosszul,valamint kérdezte nem érzem e ugy hogy éheznék(azért mert én diétán vagyok),és szerinte ha nem vagyok rosszul és nem éhezek,akkor vagy rosz volt a mérés(ami késõbb beigazolódott!!)De azt mondta ha mégsem a mérés lenne rossz,akkor mindenképp fokozni kell a szénhidrátbevitelt......

növelned kell a szénhidrátbevitelt...Én is épp nemrég voltam dietetikusnál, de én magas cukor végett járok le hetente, és volt 2 otthoni mérésem ami 2.8 a másik 2.9 volt.A doktornõ azt mondta szerinte kizárt hogy ilyen alacsony értékekkel ne lennék rosszul, valamint kérdezte nem érzem e ugy hogy éheznék(azért mert én diétán vagyok), és szerinte ha nem vagyok rosszul és nem éhezek, akkor vagy rosz volt a mérés(ami késõbb beigazolódott!!)De azt mondta ha mégsem a mérés lenne rossz, akkor mindenképp fokozni kell a szénhidrátbevitelt......
HÁt igen elvileg ezeknél az értékeknél már kellene tüneteknek lennie. Iszonyú gyengeség, remegés, izzadás, éhenhalás érzése. Menj be egy gyógyszertárba ahol mérnek cukrot, vagy valaki ismerõs akinek van gépe, illetve szerintem meg kellen ismételni a terhelést. A babád (úgytudom) akkor lehet hipoglikémiás, ha a cukrod folyamatosan normál tartomány felett van! De ezt kérdezd inkább a dokitól, védõnõtõl. És egy véleményre ne adj, mert bele fogsz õrülni! SOk egészséget! Még annyit, hogy amennyiben tényleg jó az eredmény akkor valóban több szénhidrátot kell bevinned!
A baba akkor lehet hipoglikkémiás ha folyton jóval normál alatt vannak az értékeid.Mikor kiderült a terhességi magas cukrom, akkor anno én rákérdeztem mindenre a diabetológián... az 1.válaszoló.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat , semmilyen tünetem nincs ami arra utalna , hogy ilyen alacsony a cukrom , de meg fogom ismételni a vizsgálatot.
Zsömle-tej, vagy glükóz fogyasztása volt? Nagyban függ ám attól is!!!
A kérdező hozzászólása: Cukros vizet kellett innom az elsö vérvétel után.Májusban lesz az ismételt vizsgálat akkor zsömlét és tejet kell vinnem de addig?

Jó ez a terheléses vércukor eredmény? éhgyomori vércukorszint: 5, 9 mmol/l 120 perces: 4, 2 mmol/l

Egy sima vérvételnél az éhgyomori vércukorszintem 6,2 mmol/l volt, ezért a háziorvosom eküldött erre a terheléses vizsgálatra. Akkor az éhgyomori vércukorszintem 5,9 volt, 2 óra múlva pedig csak 4,2. Inzulinszintet furcsa hogy nem nézték szerintem, és amikor megittam azt a cukros löttyöt itatott velem még 1 pohár sima vizet a vérvételes n?, lehet azért lett alacsonyabb az éhgyomori szintt?l a 120 perces. Hétf?n tudom csak visszavinni az eredményem a háziorvosomnak, addig gondoltam megkérdezek itt olyanokat akik esetleg jártak ugyanígy vagy esetleg cukorbetegek, hogy ez jó eredmény vagy nem annyira...? Ja és ha számít valamit 26 éves férfi vagyok.:). Köszi...Sziasztok!

Legjobb válasz: a 2 órával késõbbi eredménynek a 4,2 nagyon jó, mert azt jelenti, hogy kiürült a cukor. A pohár vizet nem értem miért ittad meg, nekem elég sokszor volt már ilyen vizsgálatom és azt mondták ha nagyon szomjas vagyok ihatok max 2dl vizet, de sosem öntötték belém... ez fura. De a 4,2-es eredmény nagyon jó.

a 2 órával késõbbi eredménynek a 4, 2 nagyon jó, mert azt jelenti, hogy kiürült a cukor. A pohár vizet nem értem miért ittad meg, nekem elég sokszor volt már ilyen vizsgálatom és azt mondták ha nagyon szomjas vagyok ihatok max 2dl vizet, de sosem öntötték belém... ez fura. De a 4, 2-es eredmény nagyon jó.

Normális hoyg 3 napja csinálom a 175 CH diétámat 2 napig jó volt ma a reggelim után 7, 2 a cukrom? 27 hetes kismama vagyok.7, 1 volt a terheléses cukrom. Nem ettem semmivel sem többet mint az elmúlt 2 napban.

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen az elejen. De aztan beallt es azota nem megy fel ha relative ugyanazt eszem mindig. Ki kell tapasztalni. Ha felmegy akkor csokkentsd valamelyik osszetevot (pld hasznalj szenhidrat csokkentett kenyeret). 36h km

Nekem is volt ilyen az elejen. De aztan beallt es azota nem megy fel ha relative ugyanazt eszem mindig. Ki kell tapasztalni. Ha felmegy akkor csokkentsd valamelyik osszetevot (pld hasznalj szenhidrat csokkentett kenyeret). 36h km
A kérdező hozzászólása: Igen de annyira minimálisat eszem hogy az csuda!!! :( Neked mennyi szokott lenni?? És milyen CG tartalmú étrended van??
Kis idõ amíg normalizálódik a cukorháztartás. Mennyi ch-t kell enned? Nekem 40 volt elõírva, de aztán egy diabetológus mondta, hogy az sok reggelire, elég a 30, a maradékot tegyem át a tízóraira-uzsonnára elosztva. Nem volt véletlenül tej a reggelidben? Mert az nagyon megdobja reggel a cukrot a tejcukor miatt, hiába kevés benne a CH. Reggel alapból rosszabbul dolgozza fel a szervezet a szénhidrátot, így kímélni kell, alacsony glikémiás indexû dolgokat kell enni. Csökkentett szénhidráttartalmú pékáruval próbálkozz (pl. update pékségbõl, tudom, drága, de töredékét bírod csak megenni a magad rosttartalom miatt, mint egy normál pékáruból, így végülis nem drágább). Legyen hozzá szalámi vagy sonka (párizsi ne, mert a legtöbben sok a cukor!), kis sajt, zöldség, italnak meg pl. tea, citrommal és édesítõvel (én xilitet használok cukor helyett, az természetes édesítõ, nem káros).
A kérdező hozzászólása: Nem, dehogy volt benne tej tudom hogy azt reggelire nem szabad. Remélem mostmár tényleg normalizálódik :) Mondujuk a tízórait uzsonnát nem mindig fogyasztom el, csak ha tényleg éhes vagyok :) feleslegesen nem viszek be szénhidrátot. 175 CH tartalmú az egész napi. 30 H a reggeli, 40 a vacsorám és 50 CH az ebédem, 20 az Uzsonna 15 a pótvacsora. Lassan de biztosan ki tudom tapasztalni hogy mit mivel ehetek, de ahogy mondod ehhez el kell telnie egy kis idõnek. Te ha édességre vágysz mit építesz be mit eszel?? Norbi pékségbe mit szoktál vásárolni?
Figyelj, ha étkezést kihagysz azzal nagyon rosszat teszel!!!! A cukros diéta nem arról szól, hogy minél kevesebb szénhidrátot vigyél be, hanem hogy rendszeresen, 2-3 óránként egyél, mert így kerülheted el a nagyobb vércukoringadozást, ami a legrosszabb a babának! Ha 175 g van elõírva, akkor azt meg kell enni, terhesen ennél kevesebbet nem szabad (nagy túlsúllyal indulóknak szoktak 150-160 grammosat elõírni), mert a baba fejlõdését veszélyezteted. Úgyhogy edd meg mindig ami elõ van írva, az elõírt idõpontban, csak így fog beállni rendesen a cukrod. Ha nem bírod reggelire a 40-et, akkor vegyél le belõle, de más étkezésnél pótold ki (általában délután és este már nem szokott gondot okozni a több CH, és a tej sem), ha pedig legközelebb mész a dietetikushoz, vagy a terhesgondozásra, említsd ezt meg. Én általában péksütit szoktam venni a Norbi boltban, túrórudit, lisztet (fõzelékeket ezzel habarom, sütni nem szoktam belõle mert ahhoz nagyon drága).
5-ös vagyok (és 3-as is én voltam): látom, hogy eleve 30 ch a reggelid. E mellett be kell állnia max. 7-re a 60 perces értéknek. 1-2 hétig csináld rendesen a diétát, ahogy elõ van írva (NE hagyj ki étkezést). Édességnek szoktam enni a norbis túrórudit, meg csinálok magamnak mindenfélét, csak cukor helyett xilitet használok.
A kérdező hozzászólása: Aha igen persze. De pl reggel ha eszek kenyeret vagy kiflit ami persze barna vagy teljes kiõrlésû, akkor felviszi 7 fölé a cukromat, pedig csak egy fél kiflit ettem a minap is. És ha igy kisérletezgetek és néha picit feljebb megy abból nem lesz baj??
3-as/5-ös vagyok, nem jártam itt egy ideig. Ha ilyen kevés reggelitõl felmegy 7 fölé a cukrod, akkor valószínûleg inzulinra lesz szükséged a késõbbiekben. Sajnos a terhesség elõrehaladtával egyre rosszabbak lesznek amúgy is az értékek (nekem elõzõ babával 26 hetesen még simán 5-6 közt volt a reggeli utáni érték, aztán 32-34 hetesen sokszor volt 6, 8-6, 9, épp hogy megúsztam az inzulint), legfeljebb az utolsó 2-3 hétben javulnak kicsit. A babára nézve veszélyes a 7 feletti érték, ennek elkerülése érdekében szükséges az inzulin ha a 180 ch-s (de min. 160 CH-s) diétával nem tartható kordában a cukorszint (ha csak a reggeli értékeid rosszak, akkor csak reggel kell majd az inzulin). És diéta alatt nem az értendõ, hogy nem eszel semmit, vagy csak 10-15 g ch-t, mert az meg más miért nem jó a babának. Gondolom jársz terhesgondozásra ahol 3-4 hetente megnézik az étkezés elõtti-utáni értékeidet, ott tudni fogják mi a teendõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!