Találatok a következő kifejezésre: A terheléses 24. héten (13 db)

Debrecenben a Nagy Oti-ban hogyan működik a terheléses vércukorvizsgálat? Az baj hogy engem a 23. hétre küldtek, de a papíron 24. hét van?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy itt egy hét számítana/ez nem olyan mint az afp/ Egyébként úgy tudom, terhesen már nem kell idõpontot kérni, szóval ha gondolod mehetsz 24 hetesen is, de csak akkor ha nem azért küldtek korábban mert gond van.

Nem hiszem, hogy itt egy hét számítana/ez nem olyan mint az afp/ Egyébként úgy tudom, terhesen már nem kell idõpontot kérni, szóval ha gondolod mehetsz 24 hetesen is, de csak akkor ha nem azért küldtek korábban mert gond van.
A kérdező hozzászólása: Nem, nincs gond. És hogyan zajlik?A védõnõ azt mondta hogy fekete teát vigyek, de mindenhol azt olvasom, hogy ott adnak valami löttyöt.
Igen éh gyomorra bemész vért vesznek . Fekete teát vigyél 1 fél literes üvegbe (a gyümölcs izü nem jó ) sok citromlével!! Bögre és kiskanál is kell.De cukor nélkül mert adnak 1 zacskó cukrot és azt mind bele kell öntened a teába .Majd próbáld meg gyorsan meginni. persze ezt éh gyomorra . 2 óra múlva megint vesznek vért .És utánna lehet enni.
A kérdező hozzászólása: Már itthon ízesítsem a citromlével? És ahogy leveszik a vért elsõnek utána kell egybõl meginni a teát?

A 24. hétben csak a terheléses cukrot nézik a vérben, vagy elötte csinálnak egy sima olyan vérvételt is, ami az elsö 12 hétben volt kötelezö?

23 hetes km

Legjobb válasz: a 12. heti az nagylabor van az AFP a 16. héten az egy kémcsõ és van a 24. héten a terheléses szóval nincs elötte nagylabor. nekem nem volt hanem ez volt a sorrend.

a 12. heti az nagylabor van az AFP a 16. héten az egy kémcsõ és van a 24. héten a terheléses szóval nincs elötte nagylabor. nekem nem volt hanem ez volt a sorrend.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm....én is igy gondoltam, csak mindenhol azt látom, hogy II.Labor és a nödokim is azt mondta, hogy II.labor lesz, de akkor csak a cukrot nézik.
Nekem a 2. labor a 28. héten volt a 3. labor pedig a 36. héten. utánna már nem volt vérvétel.
Nekem a terhelésessel együtt a 23. héten volt a rutin, plusz lesz még elméletileg a 36. héten is.
Terheléssel együtt nálunk labor is volt.
Kell vinni vizeletet, utána vesznek 2 kémcsõvel vért. Megiszod a lötyit, vársz 2 órát, majd ismét vérvétel, de akkor már csak 1 csõ.

A 20. héten a vizeletben lévő magas cukorszint miatt voltam terheléses cukorvizsgálaton, melynek az eredménye jó lett. Aki volt hasonló helyetben, annak kérte az orvosa a 24. héten is ezt a laborvizsgálatot, vagy elfogadta a korábbi eredményt?

Nem tudom van-e jelent?sége annak, hogy pont a 24. héten kérik a terheléses cukorvizsgálatot.

Legjobb válasz: Igazából azért kérik ezt a vizsgálatot a 24. hét után, mert átlagosan olyan 20. hét körül alakul ki a terhességi cukorbetegség, így a 24. héten ezt már tudják szûrni. Nos az viszont egy jó kérdés, hogy elfogadják e.

Igazából azért kérik ezt a vizsgálatot a 24. hét után, mert átlagosan olyan 20. hét körül alakul ki a terhességi cukorbetegség, így a 24. héten ezt már tudják szûrni. Nos az viszont egy jó kérdés, hogy elfogadják e.
Szerintem megismétlik.Érdekes egyébként, hogy a vizeletedben megjelent a cukor, a terhelés meg jó lett, ugyanis a vizeletben megjelenõ cukor magas vércukor szintre utal.Valószínûleg már csak ezért is ismételt vizsgálatra számíthatsz.


A terheléses cukor hányadik héten van? A védőnőm 24 hetesen vagyis a héten a dokim a 27. héten küldött el. Milyen ételeket kerüljek amitől bizti nem lesz magas?

Legjobb válasz: Már elõtte való este ne egyél édeset. Reggel teljes éhgyomorral kell odamenni. Én vizet ittam egy keveset elõtte. 24-26 hétig bármikor elküldhet terhelésre. De itt nincs olyan nagy jelentõsége a terh. hétnek mint az afp-nél. 32km

Már elõtte való este ne egyél édeset. Reggel teljes éhgyomorral kell odamenni. Én vizet ittam egy keveset elõtte. 24-26 hétig bármikor elküldhet terhelésre. De itt nincs olyan nagy jelentõsége a terh. hétnek mint az afp-nél. 32km
Nem attól lesz magas, vagy alacsony, hogy elõtte mit eszel és mit nem eszel. Minthogy az sem befolyásol, hogy szoktál e édesééget enni, sokat, vagy keveset. 75 g cukor azért megviseli a szervezetet, így is úgy is, de ha magas is lesz esetleg az eredemény, nem kell megijedni, csak kezelni kell, aztán szülés után elmúlik. De a várandósok 5%-ánál áll fenn a terhességi diabétesz. És valóban, mint az elõzõ válaszoló is írta: elõtte nap már kb. 19-20 órától ne egyél semmit, éhgyomorra kell menni, ha cukros lötyit itatnak, vigyél magaddal 1-2 citromot, hogy tudj belefacsarni, mert nem mindenhol adnak. Úgy elviselhetõbb az íze! És én is úgy tudom, hogy 24-26 hetesen szokták csináltatni, de nincs jelentõsége. Én is 26 hetesen voltam, azóta diétázom. 32 hetes kismami
nálunk 26-28 hetesen van!
Én 23 hetesen voltam.

A terheléses vércukor mérés a 24-ik héten jó lett (5, 0 és 7, 0), de 3 héttel később a vizeletben van cukor és aceton. Jelenleg 29 hetes terhes vagyok. A nődoki szerint nem kell diétáznom csak kevesebb édességet fogyasztani. Valóban?

Legjobb válasz: Valóban így van, feltéve, ha a terheléses cukornál végigülted a két órát, és nem mászkáltál, sétáltál közben. Mert az csal. Csak akkor érvényes az eredmény, ha nyugalmi állapotban végigülöd azt a két órát. Sajnos sok kismamának nem szólnak, és elmennek sétálni, vagy hazamennek, és elégetik a szénhidrátot, amibõl kiderülne a terhességi cukor. Boldog babavárást! :o)

Valóban így van, feltéve, ha a terheléses cukornál végigülted a két órát, és nem mászkáltál, sétáltál közben. Mert az csal. Csak akkor érvényes az eredmény, ha nyugalmi állapotban végigülöd azt a két órát. Sajnos sok kismamának nem szólnak, és elmennek sétálni, vagy hazamennek, és elégetik a szénhidrátot, amibõl kiderülne a terhességi cukor. Boldog babavárást! :o)
Igaza van a dokidnak. Nekem is volt a vizeletembe cukor elküldtek másodszor is terheléses cukorvizsgálatra, de az is jó lett. Hogyha sok édességet eszel az tényleg megjelenik a vizeletben. Én kevesebbet ettem az utolsó két hónapban és nem lett semmi gond.Az terhesség utolsó harmadában a szervezet jobban megköti a cukrot mint máskor. Boldog babavárást!

A terheléses cukorvizsgálatnak (24. héten végzik elvileg) mik a referencia tartományai? Mely értéktől meddig a jó?

Vagy esetleg hol tudok ennek utánanézni? Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: A védõnõd meg fogja tudni mondani, beszélj vele! Nekem mindig elmondja, mi a jó érték minden vizsgálattal kapcsolatban. A terheléses vércukrot azért nem tudom, mert nekünk nem kötelezõ, csak ha amúgy gond van.

A védõnõd meg fogja tudni mondani, beszélj vele! Nekem mindig elmondja, mi a jó érték minden vizsgálattal kapcsolatban. A terheléses vércukrot azért nem tudom, mert nekünk nem kötelezõ, csak ha amúgy gond van.
7, 8 felett ajánlják a diétát, alsó határát nem tudom pontosan, de az elsõ hozzászoló írása nem semmi, mert elvileg ez minden kismamának kötelezõ vizsgálat.
Megnéztem neked a papíromat, mert én nemrég voltam.az enyémre az van írva ref.tart.-nak, hogy 3, 8-5, 8ig.Bár ezt én sem értem, mert ugy tudom, hogy ami 7 alatt van, az jó..
Nálunk a 7, 5 az már szigorú diéta.
Szia. Az éhomi 5-ig jó a terheléses 7-8 között elfogadható, de már jobban oda figyelnek. Nekem a terheléses lett 7, 8 ez miatt minden 2 hétbe be kell mennem egy vércukor mérõért a korházba, és 1 hétig itthon mérem a vércukrom étkezés elõtt, és után.Eddig hála az égnek minden rendbe, az eredményeim jók. Úgy hogy nem kell megijedni a 7-8-as cukortól sem, viszont itt már szénhidrát összeállítást is kapsz, de bõven ki lehet bírni. Inkább ez mint a gyógyszer.Jó babavárást 35 hetes kismama
Ja és ezt ki felejtettem:A CUKOR TERHELÉS KÖTELEZÕ mindenhol. H avalahol nem csinálják meg, nem a kismamával, hanem a babával szúrnak ki, ugyanis a terhességi cukor betegség nem a mamára hanem a babára veszélyes, akár cukrosan is születhet, a mamaa meg teljesen egészséges marad. Úgy hogy szigóruan mindenki csináltassa meg, még ha a doki nem is tartja fontosank, ami felelõtlenség
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Szerintem is kötelezõ a cukorvizsgálat mindehol. A védõnõm pedig nem mond semmit:-(, fõleg nem túl sok használható és pozitív dolgot, pedig egy problémamentes babaváró lennék elvileg, csupán néha lenne egy-két ilyen jellegû kérdésem, de akkor is siet mindenki .... bezzeg én várhatok több órát bárhol, igaz, én tehetek róla, hiszen még dolgozom és nem otthon pihenek:-(... Köszönöm a válaszokat addig is! :-)

Mit néznek a terheléses cukorvizsgálatnál ezt csinálják a 24. héten?

Legjobb válasz: Szia. Én is pár hét múlva megyek cukorterhelésre. De én úgy tudom (védõnõtõl), a 26-28. héten szokták általában végezni. Annyiból áll, hogy éh gyomorral megnézik a vér cukorszintet, majd megitatnak veled valami szirup szerû édes "löttyöt" és 2,5 óra múlva megnézik újra a vér cukorszintet. Ebbõl látják, hogy a szervezeted hogyan reagál az édes "löttyre". Van olyan aki azt mondta, tejet és zsemlét adtak neki, nem tudom mitõl függ. Talán ha az elsõ nem jó (édes lötty) akkor utána meg így nézik. Üdv.: 23hetes kismama

Szia. Én is pár hét múlva megyek cukorterhelésre. De én úgy tudom (védõnõtõl), a 26-28. héten szokták általában végezni. Annyiból áll, hogy éh gyomorral megnézik a vér cukorszintet, majd megitatnak veled valami szirup szerû édes "löttyöt" és 2, 5 óra múlva megnézik újra a vér cukorszintet. Ebbõl látják, hogy a szervezeted hogyan reagál az édes "löttyre". Van olyan aki azt mondta, tejet és zsemlét adtak neki, nem tudom mitõl függ. Talán ha az elsõ nem jó (édes lötty) akkor utána meg így nézik. Üdv.: 23hetes kismama
Szia! Kórház válogatja, nálunk leveszik éhgyomorra a vért, meg kell inni 2 dl cukros szirupot és két óra mulva ujra leveszik a vért. Az a lényege, hogy a szervezeted mennyire tolerálja (bontja) a cukrot. Nekem a 27. héten csinálták. Van ahol éhgyomi után tejet meg zsemlét etetnek, és egy óra mulva veszik a következõt.
Megmérik reggel az éhgyomri cukorértéked. (elõttevaló nap este 8 után már ne egyél) Majd 75 g glükózt kevernek el 2 dl vízben, és azt kell meginni. Lehet ízesíteni facsart citrommal. " órán keresztül ülsz és vársz, majd ismét bemész vérvételre. Pontosan két óra múlva. Addig se nem eszel, se nem iszol. Még vizet sem! Az eredményed függ tõle. És pontosan 2 óra. Ha lehet, válaszd a tej -zsemlét. Uez a módi, csak nem kell innod azt a lütyit, hanem eszel egy zsömit 2 dl tejjel és nem terhel meg annyira sem, mint a másik, ugyanis a glükóz a legmagasabb glikémiás indexû anyag!!!
És mi van ha kihánytam azt az édes szirupot, és nem szólok?
az nem lesz pontos mérés. Mindenképp jelezd, hogy ezt kihánytad és kérd a zsemlés vizsgálatot, talán az kellemesebb, de a cukros pontosabb. Fontos, hogy kiderüljön, van-e terhességi cukrod, a babád egészsége érdekében! Tehát újra kell csináltatnod, mindenképpen!

A terheléses vércukorméréshez ki adja a beutalót? A védőnő? Mert nekem elment szabira. Baj ha 24 hét után csinálják meg?

Köszönöm! :)

Legjobb válasz: Nekem az orvosom adta, és a 26. héten voltam, de már 2 nappal betöltöttem. Semmit sem éreztem, ne félj tõle!

Nekem az orvosom adta, és a 26. héten voltam, de már 2 nappal betöltöttem. Semmit sem éreztem, ne félj tõle!
Szia! Nekem a doki adta a beutalót meg minden vizsgálatra. Amúgy meg én úgy tudom, hogy a 26. hétig csinálnak terhelést. Kitartást hozzá, én a 2 órás várakozásban végig émelyegtem. 37+2hkm
Szia!Az orvos adja tanácsadáson...én hétfõn megyek, akkor lépek a 24.hétbe.
A beutalókat az orvos adja az sztk rendelésen vagy tanácsadáson, nem tudom nálatok melyik van! A védõnõ nem ad beutalót, csak tanácsot! :)
A beutalokat háziorvos, vagy nõgyogyász adja ki. Védõnõnek semmi köze hozzá. És 26.hétig csinálják a terheléses vércukormérést! 38hkm
Hát Nekem a védõnõ adja ki a beutalókat.Doki csak az elsõ UHra írt nekem papírt.Minden vérvételre, terhelésre a védõnõ írta.Ma is adott a 34 hetire. 31hkm
Ki adta egyébként eddig a vérvételre a beutalót?(genetikai pl)Õ fogja a terhelésre is és a többire...
A kérdező hozzászólása: Hát igen ezért is kérdeztem, hogy a védõnõ-e mert nekem minden vérvételre eddig a védõnõ adta a beutalót. A dokitól egyedül még az elején kaptam a belgyógyra... Azóta nem. De akkor biztosan nem fogok megkésni, ha pl a 25. héten kerülök el a terhelésesre. :) köszönöm a válaszokat! :)
Én a 29. hétre kaptam rá beutalót a nõgyógyászomtól.

23+5 hetesen a terheléses vércukor vizsgálat jó? Még nem töltöttem be a 24. hetet az nem baj?

Legjobb válasz: Természetesen jó, ezen az egy-két napon nem múlik semmi. A jó az eredmény nem azon fog múlni, hogy két nappal hamarabb voltál.

Természetesen jó, ezen az egy-két napon nem múlik semmi. A jó az eredmény nem azon fog múlni, hogy két nappal hamarabb voltál.
A terheléses vizsgálatot általában a 24-26. héten, helyenként akár a 28. hétig is csinálják. Abszolút nem gáz, ha ez a 23. héten van! Az a fontos, hogy a félidõn túl legyél, mert a terhességi cukorbetegség általában a 20. hétre már kialakul. Mármint persze nem mindenkinél!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok:) )

Mi a jó eredmény a 24. heti terheléses cukorvizsgálaton? Hogy lehet azt a löttyöt meginni és utána kibírni a 2 órát? Van hányinger vagy elviselhető?

Jöv?héten megyek és lélekben készítem magam:-)

Legjobb válasz: Én holnap megyek! Majd megírom neked!

Én holnap megyek! Majd megírom neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi:-) Várom, kiváncsi vagyok:-)
Én tegnap voltam a János kórházban. Reggel 7-kor éhgyomri vért vettek. Ott elkészítettem a löttyöt, -ami nem olyan egetrengetõen rossz citrommal-megittam, és a két órás enyhe hányinger után újra vért vettek. Ennyi. Lányok! A szülés még hátra van, és az nem két óra "enyhe hányinger"!!
Én tegnap voltam, és nem olyan vészes... reggel 6-ra mentem, levették az éhgyomrit, aztán jött a lötyi:) Vigyél magaddal citromlevet, azt lehet bele tenni és akkor olyan mint egy édes limonádé...tényleg kibirható.! utána 1 illetve 2 óra múlva vesznek ismét vért. Nekem volt egy kis hányingerem, de nagyon koncentráltam h ne jöjjön ki, mert akkor meg kell ismételni...szóval csak bátorság!! Túl lehet élni! Üdv: 24 hetes kismami
Szia! Annyira nem borzasztó! A lényeg hogy egyszerre húzd le. Utánna enni nem ehetsz, de ásványvizet ihatsz. Igy nem lessz hányingered! 28 hetes kismama
Ne izgulj, simán ki lehet bírni. Miközben ittam, fincsi bonbonokra, csokikra gondoltam, s simán lecsúszott! És hogy lásd, van, aki rossz helyzetben van: tõlem 5X vettek vért a két óra alatt, mert veszélyeztetettség állt fenn. És kibírtam, bár egyszer nagyon rosszul lettem, ilyenkor arra gondoltam: ha "kijön" a lötty, jöhetek újra vissza ismételtre. Na, az nem hiányzik senkinek sem!Másik:van, akinek nincs is hányingere tõle, éhes meg nem leszel a cukor miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, aranyosak vagytok:-) Most kicsit bátrabban ugrok neki a dolognak.-)
A kérdező hozzászólása: Túléltem , és valóban nem volt olyan vészes...A szaga rosszabb volt mint az íze. Viszont a 4 vérvétellel tönkretették a kezem, fáj rendesen:-) Délután megyek az eredményért.. Köszönöm mégegyszer mindenkinek a bátorítást!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!