Találatok a következő kifejezésre: A terheléses 24 (21 db)

A 24. hétben csak a terheléses cukrot nézik a vérben, vagy elötte csinálnak egy sima olyan vérvételt is, ami az elsö 12 hétben volt kötelezö?

23 hetes km

Legjobb válasz: a 12. heti az nagylabor van az AFP a 16. héten az egy kémcsõ és van a 24. héten a terheléses szóval nincs elötte nagylabor. nekem nem volt hanem ez volt a sorrend.

a 12. heti az nagylabor van az AFP a 16. héten az egy kémcsõ és van a 24. héten a terheléses szóval nincs elötte nagylabor. nekem nem volt hanem ez volt a sorrend.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm....én is igy gondoltam, csak mindenhol azt látom, hogy II.Labor és a nödokim is azt mondta, hogy II.labor lesz, de akkor csak a cukrot nézik.
Nekem a 2. labor a 28. héten volt a 3. labor pedig a 36. héten. utánna már nem volt vérvétel.
Nekem a terhelésessel együtt a 23. héten volt a rutin, plusz lesz még elméletileg a 36. héten is.
Terheléssel együtt nálunk labor is volt.
Kell vinni vizeletet, utána vesznek 2 kémcsõvel vért. Megiszod a lötyit, vársz 2 órát, majd ismét vérvétel, de akkor már csak 1 csõ.

Mitől lehet magas a terheléses cukor? 24 hetes vagyok, félek, hogy magas lesz a terheléses cukrom.

Tehetnék valamit, hogy ne legyen magas, vagy ez genetika?

Legjobb válasz: Ha a hasnyálmirigyed nem termeli ki a terhesség alatt megnövekedett inzulinigényt,akor lesz magas a terheléses cukorvizsgálat.Lehet genetika is a dologban,de ha egészségesen táplálkozol,nem lesz gond.Ha pedig mégis magas lenne az értéked,diétával kezelhetõ a dodlog-azokkal amiket leírtál.

Ha a hasnyálmirigyed nem termeli ki a terhesség alatt megnövekedett inzulinigényt, akor lesz magas a terheléses cukorvizsgálat.Lehet genetika is a dologban, de ha egészségesen táplálkozol, nem lesz gond.Ha pedig mégis magas lenne az értéked, diétával kezelhetõ a dodlog-azokkal amiket leírtál.

A terheléses vércukor mérés a 24-ik héten jó lett (5, 0 és 7, 0), de 3 héttel később a vizeletben van cukor és aceton. Jelenleg 29 hetes terhes vagyok. A nődoki szerint nem kell diétáznom csak kevesebb édességet fogyasztani. Valóban?

Legjobb válasz: Valóban így van, feltéve, ha a terheléses cukornál végigülted a két órát, és nem mászkáltál, sétáltál közben. Mert az csal. Csak akkor érvényes az eredmény, ha nyugalmi állapotban végigülöd azt a két órát. Sajnos sok kismamának nem szólnak, és elmennek sétálni, vagy hazamennek, és elégetik a szénhidrátot, amibõl kiderülne a terhességi cukor. Boldog babavárást! :o)

Valóban így van, feltéve, ha a terheléses cukornál végigülted a két órát, és nem mászkáltál, sétáltál közben. Mert az csal. Csak akkor érvényes az eredmény, ha nyugalmi állapotban végigülöd azt a két órát. Sajnos sok kismamának nem szólnak, és elmennek sétálni, vagy hazamennek, és elégetik a szénhidrátot, amibõl kiderülne a terhességi cukor. Boldog babavárást! :o)
Igaza van a dokidnak. Nekem is volt a vizeletembe cukor elküldtek másodszor is terheléses cukorvizsgálatra, de az is jó lett. Hogyha sok édességet eszel az tényleg megjelenik a vizeletben. Én kevesebbet ettem az utolsó két hónapban és nem lett semmi gond.Az terhesség utolsó harmadában a szervezet jobban megköti a cukrot mint máskor. Boldog babavárást!


A terheléses cukorvizsgálatnak (24. héten végzik elvileg) mik a referencia tartományai? Mely értéktől meddig a jó?

Vagy esetleg hol tudok ennek utánanézni? Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: A védõnõd meg fogja tudni mondani, beszélj vele! Nekem mindig elmondja, mi a jó érték minden vizsgálattal kapcsolatban. A terheléses vércukrot azért nem tudom, mert nekünk nem kötelezõ, csak ha amúgy gond van.

A védõnõd meg fogja tudni mondani, beszélj vele! Nekem mindig elmondja, mi a jó érték minden vizsgálattal kapcsolatban. A terheléses vércukrot azért nem tudom, mert nekünk nem kötelezõ, csak ha amúgy gond van.
7, 8 felett ajánlják a diétát, alsó határát nem tudom pontosan, de az elsõ hozzászoló írása nem semmi, mert elvileg ez minden kismamának kötelezõ vizsgálat.
Megnéztem neked a papíromat, mert én nemrég voltam.az enyémre az van írva ref.tart.-nak, hogy 3, 8-5, 8ig.Bár ezt én sem értem, mert ugy tudom, hogy ami 7 alatt van, az jó..
Nálunk a 7, 5 az már szigorú diéta.
Szia. Az éhomi 5-ig jó a terheléses 7-8 között elfogadható, de már jobban oda figyelnek. Nekem a terheléses lett 7, 8 ez miatt minden 2 hétbe be kell mennem egy vércukor mérõért a korházba, és 1 hétig itthon mérem a vércukrom étkezés elõtt, és után.Eddig hála az égnek minden rendbe, az eredményeim jók. Úgy hogy nem kell megijedni a 7-8-as cukortól sem, viszont itt már szénhidrát összeállítást is kapsz, de bõven ki lehet bírni. Inkább ez mint a gyógyszer.Jó babavárást 35 hetes kismama
Ja és ezt ki felejtettem:A CUKOR TERHELÉS KÖTELEZÕ mindenhol. H avalahol nem csinálják meg, nem a kismamával, hanem a babával szúrnak ki, ugyanis a terhességi cukor betegség nem a mamára hanem a babára veszélyes, akár cukrosan is születhet, a mamaa meg teljesen egészséges marad. Úgy hogy szigóruan mindenki csináltassa meg, még ha a doki nem is tartja fontosank, ami felelõtlenség
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Szerintem is kötelezõ a cukorvizsgálat mindehol. A védõnõm pedig nem mond semmit:-(, fõleg nem túl sok használható és pozitív dolgot, pedig egy problémamentes babaváró lennék elvileg, csupán néha lenne egy-két ilyen jellegû kérdésem, de akkor is siet mindenki .... bezzeg én várhatok több órát bárhol, igaz, én tehetek róla, hiszen még dolgozom és nem otthon pihenek:-(... Köszönöm a válaszokat addig is! :-)

Debrecenben a Nagy Oti-ban hogyan működik a terheléses vércukorvizsgálat? Az baj hogy engem a 23. hétre küldtek, de a papíron 24. hét van?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy itt egy hét számítana/ez nem olyan mint az afp/ Egyébként úgy tudom, terhesen már nem kell idõpontot kérni, szóval ha gondolod mehetsz 24 hetesen is, de csak akkor ha nem azért küldtek korábban mert gond van.

Nem hiszem, hogy itt egy hét számítana/ez nem olyan mint az afp/ Egyébként úgy tudom, terhesen már nem kell idõpontot kérni, szóval ha gondolod mehetsz 24 hetesen is, de csak akkor ha nem azért küldtek korábban mert gond van.
A kérdező hozzászólása: Nem, nincs gond. És hogyan zajlik?A védõnõ azt mondta hogy fekete teát vigyek, de mindenhol azt olvasom, hogy ott adnak valami löttyöt.
Igen éh gyomorra bemész vért vesznek . Fekete teát vigyél 1 fél literes üvegbe (a gyümölcs izü nem jó ) sok citromlével!! Bögre és kiskanál is kell.De cukor nélkül mert adnak 1 zacskó cukrot és azt mind bele kell öntened a teába .Majd próbáld meg gyorsan meginni. persze ezt éh gyomorra . 2 óra múlva megint vesznek vért .És utánna lehet enni.
A kérdező hozzászólása: Már itthon ízesítsem a citromlével? És ahogy leveszik a vért elsõnek utána kell egybõl meginni a teát?

A terheléses cukor hányadik héten van? A védőnőm 24 hetesen vagyis a héten a dokim a 27. héten küldött el. Milyen ételeket kerüljek amitől bizti nem lesz magas?

Legjobb válasz: Már elõtte való este ne egyél édeset. Reggel teljes éhgyomorral kell odamenni. Én vizet ittam egy keveset elõtte. 24-26 hétig bármikor elküldhet terhelésre. De itt nincs olyan nagy jelentõsége a terh. hétnek mint az afp-nél. 32km

Már elõtte való este ne egyél édeset. Reggel teljes éhgyomorral kell odamenni. Én vizet ittam egy keveset elõtte. 24-26 hétig bármikor elküldhet terhelésre. De itt nincs olyan nagy jelentõsége a terh. hétnek mint az afp-nél. 32km
Nem attól lesz magas, vagy alacsony, hogy elõtte mit eszel és mit nem eszel. Minthogy az sem befolyásol, hogy szoktál e édesééget enni, sokat, vagy keveset. 75 g cukor azért megviseli a szervezetet, így is úgy is, de ha magas is lesz esetleg az eredemény, nem kell megijedni, csak kezelni kell, aztán szülés után elmúlik. De a várandósok 5%-ánál áll fenn a terhességi diabétesz. És valóban, mint az elõzõ válaszoló is írta: elõtte nap már kb. 19-20 órától ne egyél semmit, éhgyomorra kell menni, ha cukros lötyit itatnak, vigyél magaddal 1-2 citromot, hogy tudj belefacsarni, mert nem mindenhol adnak. Úgy elviselhetõbb az íze! És én is úgy tudom, hogy 24-26 hetesen szokták csináltatni, de nincs jelentõsége. Én is 26 hetesen voltam, azóta diétázom. 32 hetes kismami
nálunk 26-28 hetesen van!
Én 23 hetesen voltam.

24 hetes vagyok! A terheléses vércukorszintem 7, 0 mmol/l volt! Az már rossz?

Legjobb válasz: Az én papíromon 6 a felsõ határ. Beszálj dokival! 38 hetes kismami

Az én papíromon 6 a felsõ határ. Beszálj dokival! 38 hetes kismami
Mit mondott a védõnõ, vagy a doki?Szerintem egy kicsit sok, ugy tudom 6 alatt kell lennie.Nekem 5, 2 lett.Beszélj a dokiddal.
Szerintem diétát fog javasolni az orvos.
Szia! Nekem 6, 91 lett és a védõnõ diétát javasolt. Dokihoz délután megyek, kiváncsian várom az õ véleményét.
Szia! Nekem 7, 3 volt és annyit mondott a dokim, hogy ne egyek "közvetlenül" cukrot, semmi komoly diéta nem kellett, és úgy tudom 7, 8 a felsõ határ. Ja, és a sima reggeli vércukrom mindig rendeben volt (szerintem az számít igazán!!!) Egy 8 hetes kisbaba anyukája
Szia! Én cukros vagyok, immáron a második terhességem alatt is. A terhelés utáni határérték úgy tudom 7, 8, egy sima étkezés után egy órával is 7, 1 a határ, aminek alatta kell lenni. Hallgasd meg, mit mond a dokid, ha diétát javasol, meg fogja mondani, hogy napi hány gramm szénhidrátot fogyaszthatsz. Ez pedig közel nem csak a cukor és cukortartalmú ételek elhagyását jelenti. Nagyon szívesen segítek ha diétáznod kell, ha gondolod írj mailt.
Szió! A 4. válaszoló vagyok. A dokim azt mondta, hogy nem kell diétáznom, ehetek mindent mint eddig, és, hogy nem érti a védõnõ miért javasolt diétát, mert 7, 8-ig jó az eredmény.

23+5 hetesen a terheléses vércukor vizsgálat jó? Még nem töltöttem be a 24. hetet az nem baj?

Legjobb válasz: Természetesen jó, ezen az egy-két napon nem múlik semmi. A jó az eredmény nem azon fog múlni, hogy két nappal hamarabb voltál.

Természetesen jó, ezen az egy-két napon nem múlik semmi. A jó az eredmény nem azon fog múlni, hogy két nappal hamarabb voltál.
A terheléses vizsgálatot általában a 24-26. héten, helyenként akár a 28. hétig is csinálják. Abszolút nem gáz, ha ez a 23. héten van! Az a fontos, hogy a félidõn túl legyél, mert a terhességi cukorbetegség általában a 20. hétre már kialakul. Mármint persze nem mindenkinél!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok:) )

A terheléses vércukorméréshez ki adja a beutalót? A védőnő? Mert nekem elment szabira. Baj ha 24 hét után csinálják meg?

Köszönöm! :)

Legjobb válasz: Nekem az orvosom adta, és a 26. héten voltam, de már 2 nappal betöltöttem. Semmit sem éreztem, ne félj tõle!

Nekem az orvosom adta, és a 26. héten voltam, de már 2 nappal betöltöttem. Semmit sem éreztem, ne félj tõle!
Szia! Nekem a doki adta a beutalót meg minden vizsgálatra. Amúgy meg én úgy tudom, hogy a 26. hétig csinálnak terhelést. Kitartást hozzá, én a 2 órás várakozásban végig émelyegtem. 37+2hkm
Szia!Az orvos adja tanácsadáson...én hétfõn megyek, akkor lépek a 24.hétbe.
A beutalókat az orvos adja az sztk rendelésen vagy tanácsadáson, nem tudom nálatok melyik van! A védõnõ nem ad beutalót, csak tanácsot! :)
A beutalokat háziorvos, vagy nõgyogyász adja ki. Védõnõnek semmi köze hozzá. És 26.hétig csinálják a terheléses vércukormérést! 38hkm
Hát Nekem a védõnõ adja ki a beutalókat.Doki csak az elsõ UHra írt nekem papírt.Minden vérvételre, terhelésre a védõnõ írta.Ma is adott a 34 hetire. 31hkm
Ki adta egyébként eddig a vérvételre a beutalót?(genetikai pl)Õ fogja a terhelésre is és a többire...
A kérdező hozzászólása: Hát igen ezért is kérdeztem, hogy a védõnõ-e mert nekem minden vérvételre eddig a védõnõ adta a beutalót. A dokitól egyedül még az elején kaptam a belgyógyra... Azóta nem. De akkor biztosan nem fogok megkésni, ha pl a 25. héten kerülök el a terhelésesre. :) köszönöm a válaszokat! :)
Én a 29. hétre kaptam rá beutalót a nõgyógyászomtól.

Ma kaptam meg a nagylabor eredményét. Túl alacsony a cukrom. Lehet ebből baj? 38 hetes vagyok, a terheléses cukrom a 24. héten jó volt.

Legjobb válasz: szia! szerintem ez nem gond. egyszerûen csak gyorsan dolgozza fel a szervezeted a szénhidrátot.

szia! szerintem ez nem gond. egyszerûen csak gyorsan dolgozza fel a szervezeted a szénhidrátot.
Szia. 1. vagyok. Nekem is ilyen alacsony a cukrom, amikor legutóbb mérték, pont 3, 2 volt. Nagyon ritka, hogy 4 fölé megy. Nyugodj meg, semmi gond nincs!
Mennyi a cukrod?
A kérdező hozzászólása: glükoz 3, 2 mmol/l
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors és megnyugtató választ. Remélem igazad van. és tényleg csak errõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Mûtéti kivizsgálás miatt nézték, és féltem, hogy még ez is probléma lesz. De megnyugtattatok! Boldog babavárást mindenkinek!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!