Találatok a következő kifejezésre: A tengerimalacunk napja (29 db)

Minden nap kiveszem a tengerimalacaimat, hogy futkározhassanak a szobában. Úgy látom így is elvannak de én szeretnék nekik valami játékot venni. Lehet malik számára is kapni valamit? (pl egy henger alakú valami amiből ki - be szaladhatnak)

Legjobb válasz: Szia! Tengerimalacnak játék nem nagyon van, õk inkább bujkálni szeretnek, kis házikóba, esetleg hengerbe. Hintaágyat is csinálhatsz nekik, felmásznak rá, vagy alá :) Szaladgálnak, kergetõznek, örömmel fogadják, ha újságokból, kartondobozokból készített labirintusokba bújhatnak. Vastag mûanyagcsöveket, farönkbõl készült, vagy vastagabb faágakból összeállított minialagutat, fûbõl font búvókat, Hahó! Itt vagyok!egyéb búvóalkalmatosságokat is letehetünk, ha ezekben kényelmesen elférnek. Igen alkalmas a padlószõnyeg feltekerésére használatos papírhenger is. A vécépapír üres papírhengerét kibélelhetjük szénával, számos tengerimalac szívesen eljátszik ezzel. Papírhenger Ha ketrecük tágasabb, ilyen vagy hasonló tárgyakat ebben is elhelyezhetünk, így többet mozognak. Egy kis kézügyességgel néhány kelléket akár mi is elkészíthetünk, ezáltal vonzóbbá, kellemesebbé tesszük környezetüket. Függõágy Plüssanyagból vagy keményebb vászonból függõágyat készíthetünk. A téglalapformára szabott anyag négy sarkára kötözõt varrunk, s megfelelõ magasságban a rácshoz kötjük. Télen nagyon kedvelt pihenõhely Az olyan mûszõrmével bélelt és zsákformára szabott anyag, melynek egyik vagy mindkét oldalát összevarrjuk (összekapcsoljuk), malacok körében szintén kedvelt. Ilyen búvóhely/pihenõhely kisebb-nagyobb módosítással az állatkereskedésekben kapható, kutyák/macskák számára készült párnából is elõállítható. Etetõ labda Az etetõlabdába helyezett zöldféle, zöldség, széna kihúzogatása idõt vesz igénybe, felkelti érdeklõdésüket, ezzel is gazdagíthatjuk élõhelyüket. Esetleg felmerülõ agresszív megnyilvánulásokat is csökkenthetünk azáltal, hogy a ketrecben, a környezetükben különféle tárgyakat, kellékeket váltunk, cserélünk, a kisállatokat új ingereknek kitesszük, természetes kíváncsiságukat éltetjük. Unalomûzõ játékként ketrecükbe egy-két vastagabb faágat is betehetünk, ezeket szívesen megrágják, rágcsálják, folyamatosan növõ fogaikat ily módon is koptathatják. A faága(ka)t helyezzük el úgy, hogy ezek a tengerimalac közlekedését ne akadályozzák. Nagyon fontos! Az ágak nem lehetnek vegyszerrel kezeltek, mérgezõk! Rágcsálásra kiválóan alkalmas a frissen vágott almafaág, a legtöbb tengerimalac kedveli. Ilyen célra a szõlõ metszésébõl számazó ágak is megfelelõek. Cseresznye-, barack-, õszibarack- vagy szilvafaágat, ill. vörösszínû fáktól (pl. vörösfenyõ) származó ágakat a tengerimalacnak ne adjunk, mert ezek mind mérgezõk (!). Tengerimalac ketrecébe sose tegyünk rágcsáló forgót vagy bármilyen labdát, mert ezekkel játszani nem tud! Ilyen forgóban csak megijedne, nagyon félne, és mivel hátgerince törékeny, eltörhetne. A labda szintén veszélyes, mert ha erre véletlenül rálépne, súlyosan megsérülhetne. A legkedvesebb játék: egy másik tengerimalac, amellyel játszhat! Vigyázzunk, hogy elektromos huzalok, szobanövények közelébe ne jusson.

Szia! Tengerimalacnak játék nem nagyon van, õk inkább bujkálni szeretnek, kis házikóba, esetleg hengerbe. Hintaágyat is csinálhatsz nekik, felmásznak rá, vagy alá :) Szaladgálnak, kergetõznek, örömmel fogadják, ha újságokból, kartondobozokból készített labirintusokba bújhatnak. Vastag mûanyagcsöveket, farönkbõl készült, vagy vastagabb faágakból összeállított minialagutat, fûbõl font búvókat, Hahó! Itt vagyok!egyéb búvóalkalmatosságokat is letehetünk, ha ezekben kényelmesen elférnek. Igen alkalmas a padlószõnyeg feltekerésére használatos papírhenger is. A vécépapír üres papírhengerét kibélelhetjük szénával, számos tengerimalac szívesen eljátszik ezzel. Papírhenger Ha ketrecük tágasabb, ilyen vagy hasonló tárgyakat ebben is elhelyezhetünk, így többet mozognak. Egy kis kézügyességgel néhány kelléket akár mi is elkészíthetünk, ezáltal vonzóbbá, kellemesebbé tesszük környezetüket. Függõágy Plüssanyagból vagy keményebb vászonból függõágyat készíthetünk. A téglalapformára szabott anyag négy sarkára kötözõt varrunk, s megfelelõ magasságban a rácshoz kötjük. Télen nagyon kedvelt pihenõhely Az olyan mûszõrmével bélelt és zsákformára szabott anyag, melynek egyik vagy mindkét oldalát összevarrjuk (összekapcsoljuk), malacok körében szintén kedvelt. Ilyen búvóhely/pihenõhely kisebb-nagyobb módosítással az állatkereskedésekben kapható, kutyák/macskák számára készült párnából is elõállítható. Etetõ labda Az etetõlabdába helyezett zöldféle, zöldség, széna kihúzogatása idõt vesz igénybe, felkelti érdeklõdésüket, ezzel is gazdagíthatjuk élõhelyüket. Esetleg felmerülõ agresszív megnyilvánulásokat is csökkenthetünk azáltal, hogy a ketrecben, a környezetükben különféle tárgyakat, kellékeket váltunk, cserélünk, a kisállatokat új ingereknek kitesszük, természetes kíváncsiságukat éltetjük. Unalomûzõ játékként ketrecükbe egy-két vastagabb faágat is betehetünk, ezeket szívesen megrágják, rágcsálják, folyamatosan növõ fogaikat ily módon is koptathatják. A faága(ka)t helyezzük el úgy, hogy ezek a tengerimalac közlekedését ne akadályozzák. Nagyon fontos! Az ágak nem lehetnek vegyszerrel kezeltek, mérgezõk! Rágcsálásra kiválóan alkalmas a frissen vágott almafaág, a legtöbb tengerimalac kedveli. Ilyen célra a szõlõ metszésébõl számazó ágak is megfelelõek. Cseresznye-, barack-, õszibarack- vagy szilvafaágat, ill. vörösszínû fáktól (pl. vörösfenyõ) származó ágakat a tengerimalacnak ne adjunk, mert ezek mind mérgezõk (!). Tengerimalac ketrecébe sose tegyünk rágcsáló forgót vagy bármilyen labdát, mert ezekkel játszani nem tud! Ilyen forgóban csak megijedne, nagyon félne, és mivel hátgerince törékeny, eltörhetne. A labda szintén veszélyes, mert ha erre véletlenül rálépne, súlyosan megsérülhetne. A legkedvesebb játék: egy másik tengerimalac, amellyel játszhat! Vigyázzunk, hogy elektromos huzalok, szobanövények közelébe ne jusson.
futókereket ne!!!! Tengerimalac ketrecébe sose tegyünk rágcsáló forgót vagy bármilyen labdát, mert ezekkel játszani nem tud! Ilyen forgóban csak megijedne, nagyon félne, és mivel hátgerince törékeny, eltörhetne. A labda szintén veszélyes, mert ha erre véletlenül rálépne, súlyosan megsérülhetne.
Szia!Lehet, olyan hengert is amit mondtál, de van neki futókerék vagy hörigömb..Hja és a hengerekbõl összerakhatnálegy alagú rendszert:)
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló: én is valami alagút félére gondoltam :) biztosan tetszene nekik. A többieknek: tudom h pl a hörijátékok nem nekik valók, soha nem is jutott eszembe olyat venni. Köszönöm a válaszokat!

A tengerimalacom állandóan csak eszik napi 4 uborkát is megeszik, kijönni csak olykor-olykor akar csak is enni akar. Szerintetek ez betegség? Kérlek, titeket írjatok.

Mihamarabb várom a válaszaitokat.

Legjobb válasz: Ne adj neki annyi uborkát, napi pár karika csemegének elég. Ilyenkor télen sok C vitaminra szüksége, az uborka helyett inkább paprikát, narancsot, kivit adj. Meg mehet a répa, alma, zeller, sütõtök, cékla. Meg persze széna és c-vitaminos tengerimalac táp.

Ne adj neki annyi uborkát, napi pár karika csemegének elég. Ilyenkor télen sok C vitaminra szüksége, az uborka helyett inkább paprikát, narancsot, kivit adj. Meg mehet a répa, alma, zeller, sütõtök, cékla. Meg persze széna és c-vitaminos tengerimalac táp.
És egyedül van tartva?
Nekem is van tengerimalacom, és õ is sokat eszik.Igaz, hogy még kicsi.Jobbat nem tudok mondani, de én nem nézem betegségnek.

Mennyi zöldéset adjak a tengerimalacaimnak egy nap? És mennyi zöldséget adjak egy vemhes tengerimalacnak?

3 n?stény De pontosan kb. ha lehet ne azt írjátok, h sokat, hóv. keveset.

Legjobb válasz: 1 nap 1 malacnak kb 1 jó maroknyi zöldség-gyümölcs kell. Ezt 2x-re kell adni. Nagy része zöldség legyen,a kevesebb része gyümölcs. A vemhesnek picit adhatsz többet,de ha 1 ketrecben vannak,akkor úgyis eleszik egymástól.

1 nap 1 malacnak kb 1 jó maroknyi zöldség-gyümölcs kell. Ezt 2x-re kell adni. Nagy része zöldség legyen, a kevesebb része gyümölcs. A vemhesnek picit adhatsz többet, de ha 1 ketrecben vannak, akkor úgyis eleszik egymástól.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)


A tengerimalac hangos hangokat ad? És mikor szokott inkább, nappal vagy éjszaka? Mikor mit jelentenek a hangok?

Legjobb válasz: Szia. Nekem volt egy tengerimalacom. Szinte egész nap visítozott, ha meghallotta a hangunkat, vagy ha valamilyen mozgást hallott. Mondjuk lehet, hogy túlságosan elkényeztettem:) De nagyon imádtam. Éjszaka nem volt vele semmi gond, viszont reggel sokszor õ ébresztett, ezért átkerült egy másik szobába...:D

Szia. Nekem volt egy tengerimalacom. Szinte egész nap visítozott, ha meghallotta a hangunkat, vagy ha valamilyen mozgást hallott. Mondjuk lehet, hogy túlságosan elkényeztettem:) De nagyon imádtam. Éjszaka nem volt vele semmi gond, viszont reggel sokszor õ ébresztett, ezért átkerült egy másik szobába...:D
A miénk akkor ad ki hangokat ha mozgás van, csinálunk vele valamit, etetjük, éjjel csendben van. Hát annyira nem hangos, talán az ui-uizása a leghangosabb, de zárt ajtó mögül már az se hallatszik ki. Valahol neten olvastam mi-mit jelent a hangok közül. A miénknek pl, van: elégedett uizása zacskócsörgésre fel-le rohangáló kikönyökölõ uizása doromboló - jól érzem magam - hangja finom kaját kapok vidám berregése simizéskor berregõ hangja pisilnikell - tegyél vissza hangja megijedõs sípolós hangja
Mienk csak akkor visított ha félt. Egyébként semmi hangja nem volt :)
Az én malacom ketrecben volt, és egész éjjel azon koptatta a fogát. Tedd akváriumba, de rakj be neki nappalra fogkoptatót. A nem volt vele baj. Ha éhes volt sikított, de ennyi. Még a kutyussal is jóba volt.
Az elsõ tengerimalacom követte a napirendem, és rászokott, hogy nappal ébren van, este alszik. Most két kis malackám van, délutánonként pihennek, viszont éjjel(11-tõl kb 3-ig) és reggel (héttõl kb 12 ig) nagyon aktívak. Sokszor arra ébredek, hogy Luna reggel hét körül rágja és rángatja a rácsot, mert kia akar jönni rohangálni. Ma is egész reggel ezt csinálta, úgyhogy egész délelõtt kinnt voltsk. Komolyan, szinte a szobámban laknak!! :DEste is folyton kinn vannak, amíg le nem fekszem, aztán még hisztiznek, hogy miért zártam be õket. :P Amúgy ha éhesek, és elmegyek a ketrecük mellett füttyögnek és visítanak.De ha megijednek, vagy épp nagyon örülnek valaminek, akkor ilyen hurrogás, berregés szerû hangot adnak. Ha az ölemben vannak, és le akarnak menni "nyafognak", halkan ujjognak. :) Nagyon édesek a kis drágáim!! Engem nem (nagyon) zavarnak az alvásba. És csak akkor hangosak nagyon, ha éhesek. :)

Nagyon lefogyott a tengerimalackám és 1 napja egyáltalán nem eszik vagy iszik. Adtam neki c-vitaminos vizet is de nem reagál. Csak fekszik a ketrecében mozdulatlanul. Mi baja lehet?

Legjobb válasz: Teljesen egyetértek az utóbbival minden állatnak joga van élni az euglénától kezdve a kék bálnáig. Mindent tegyél meg amit csak tudsz. Az én tengerimalacom is ebbe halt bele de én elõtte mindent megpróbáltam. Nehogy agyonüsd szegényt! Vidd el egy másik állatorvoshoz.Sok szerencsét!

Teljesen egyetértek az utóbbival minden állatnak joga van élni az euglénától kezdve a kék bálnáig. Mindent tegyél meg amit csak tudsz. Az én tengerimalacom is ebbe halt bele de én elõtte mindent megpróbáltam. Nehogy agyonüsd szegényt! Vidd el egy másik állatorvoshoz.Sok szerencsét!
Mégis mit reméltél a c vitaminos víztõl? De most tényleg.
Azonnal orvos, mert megdöglik.
Szerintem lehet, hogy gutaütést kapott a nyári melegben.Próbáltál jégakut tenni a ketrece tetejére, vagy hideg rongyba bugyolálni?Szerintem segíthet.
Állatorvos!! Sürgõsen! Nekünk is ez volt, és rosszabodott az állapota!! Siessetek! Elpusztul, ha nem tesztek semmit!!
mitörtént vele???
akkor köszönj el tõle, vagy vidd másik városba
A kérdező hozzászólása: A városunkban 3 orvos van, mindet felkerestem és nemtudták mi baja. Egyik aztmondta, hogy ez természetes viselkedés, másik meg, hogy hagyjam pihenni helyrejön, a harmadiknak fogalma nem volt. Ennyit róluk..
Amikor az enyém beteg volt, vagy 3 állatorvos látta és téves diagnózist állítottak...... Tudtam, hogy nem az a baj, amit mondtak, mert semmit sem javult az állapota, gyanakodtam is mi lehet a baja, elvittem egy 4. állatorvoshoz és kiderült mi a betegsége. Meggyógyult hála égnek! Szóval, ha igazán fontos neked, akkor nem hagyod szenvedni, nem csak egy állatorvos van, én mindent megtennék az enyémért, nem hagynám szenvedni!!!! Azzal, hogy hazahoztam, felelõsséget vállaltam érte, teljes mértékben ránk vannak utalva! Az nem magyarázat, hogy az egyik orvos nem ért hozzá, akkor irány egy másik!!! Felháborító, mikor az emberek kifogásokat keresnek és elnézik, hogy szenved a kis kedvencük! Legyen szó rágcsálóról vagy kutyáról, macskáról stb.....mindegyiknek joga van ahhoz, hogy a gazdija megtegyen érte mindent, ha már egyszer magához vette!
Egzotikus végzettségû orvost kéne keresni... Gondolom, van a közeledben másik is, fel kéne hívni õket. Ha nem, akkor pedig elpusztul a malacka, nincs mit tenni.
akkor meg fog dögleni, készülj fel rá, mondjuk ha jól tudom, akkor nem csak egy állatorvos van az országban
A kérdező hozzászólása: Vittem már el orvoshoz más malackámat, nem sokat értenek nálunk az ilyen kisállatokhoz, mondták is, hogy nem tudják õket itt gyógyítani..
Ha leáll az emésztése, akkor nagyon nehezen indul be újra, általában elpusztul, ezért célszerû lenne orvoshoz vinni, vagy agyonütni, hogy ne szenvedjen... Már, ha ennyire nem akarod orvoshoz vinni. Házipraktikázz persze nyugodtan, kamilla, méz, menta, vagy ami csak eszedbe jut, tömdjed bele, amíg él, esetleg az után is. Csak, hogy értsd - ha Te mondjuk 40-es lázzal fekszel, két nap alatt lefogysz 5 kg-t és nem bírsz kikelni az ágyból, hánysz (õk nem tudnak), és egyáltalán nem szel vagy iszol, ezért azonnal infúzióra is lenne szükséged, mert teljes kiszáradás fenyeget, mit teszel? Beveszel egy C-vitamint, majd megkéred anyukád, csináljon egy kamilla teát, mert este buli, holnap meg iskola van, vagy hívsz orvost?
Ami amúgy is embereknek való c-vitamin, a szerencsétlen malacnak sok...
Hogy mi baja lehet? Vidd el azonnal állatorvoshoz és õ megmondja. Azzal nem leszel elõrébb, ha itt teszel fel ilyen kérdést, rengeteg oka lehet a jelenlegi állapotának. Sajnos nagyon hamar legyengülnek és akár egyik napról a másikra el is pusztulhatnak.....Vidd el állatorvoshoz, ne várj vele és ne hagyd szenvedni. Remélem rendbe jön szegényke!
nekünk 7 és fél napig kibirta jártunk dokiról dokira de semmi. adta azt a k*baszott antibiotikumot és max 1 órára jobban lett és szart sem ért.

A tengerimalacot hámba lehet kint az utcán sétáltatni? Ha igen milyen időben érdemes, mert ha nap van és meleg akkor hőgutát kap ha hideg van akkor megfázik.

Legjobb válasz: Én a hátsó kertbe szoktam kivinni a 2 tengerimalacom! Póráz nélkül. (= De utcára ne vidd ki! Ha panelba laksz akkor keress valami parkot de halottam, hogy sok a kullancs ott is és veszélyes a malira!

Én a hátsó kertbe szoktam kivinni a 2 tengerimalacom! Póráz nélkül. (= De utcára ne vidd ki! Ha panelba laksz akkor keress valami parkot de halottam, hogy sok a kullancs ott is és veszélyes a malira!
Az utcán semmiképp sem sétáltatnám... akármilyen betegséget felszedhet. Gondolj bele: kutyák, kóbor macskák, sokszor emberek is oda végzik a dolgukat, mi mindent összeszedhetne szegény, ha a földön császkál. Ha van saját kertetek, akkor egy kis részen csíráztass búzát, zabot, árpát, akármit, "termessz" pitypangot, nagy útifüvet, ezeket nagyon szokták szeretni. Bár gondolom, ha az utcán akarnád sétáltatni, lakásban laktok... de egy ilyen kis "minikertet" akár ott is meg lehet csinálni, a szobában, vagy erkélyen. Csak 1-2 mélyebb tálca kell hozzá. Amúgy szobahõmérsékleten (22-24°C) biztos nem lenne baja, de nem kéne napon hagyni, még ha nincs is olyan meleg. Azért remélem, nem akarod az utcán sétáltatni...
Ha mindenáron meg akarod kínozni, akkor rajta. Egy kis talpfekély a betontól, stresszes állatka az utca zajától és a hám okozta kényelmetlenségek mind jót tesznek nem igaz? Nem igaz, hogy senki nem néz utána, hogy kell tartani a tengerimalacot. Minden vackot megvesznek, csak mert milyen jópofa, épp csak a szegény állat érdekeit nem nézi a gondos gazdi.
hát igen!Ez állatkínzás lenne a javából! Amúgy mi a kertben szoktuk legeltetni!
Nem ajánlott!!
Pórázon lehet, de.. fent állnak a veszélyek pl. macska, kutya stb. Attól még ha kint van 10 percet, attól nincsen hõgutája. A másik, hogy létezik árnyék is. :D Télen meg ne... hidegben nem szabad.

Egy nap hányszor kell a tengerimalacomnak enni adni?

Legjobb válasz: Szénája mindig legyen , " mûzlije " pedig minden reggel . Zöldséget , gyümölcsöt napi 1-2x mehet neki . Remélem tudtam segíteni :)

Szénája mindig legyen , " mûzlije " pedig minden reggel . Zöldséget , gyümölcsöt napi 1-2x mehet neki . Remélem tudtam segíteni :)
Széna és víz mindig legyen elõtte. Én tápot kétszer adok , reggel és este egy-egy evõkanállal malaconként. Reggel és este is kapnak valamilyen zöldséget, néha a zöldség helyett gyümölcsöt. Napközben meg mikor kiveszem õket, akkor egy kis uborka, petrezselyemzöld lecsúszik.
A mi malackánk nagy evõ volt, az, és lesz is. :D a tengermalacok imádnak enni, de elmondom hogy az én malackám Picur hogy kapja a kaját :3 :3 mindig van a szénatartóban széna, olyan magasan ha felágaskodik eléri, ez arra is jó hogy ne lustuljon el. Mindig van a tálkában mag, az az õ dolga hogy mennyit szeretne belõle enni, egész nap ott lehet hisz nem romlik meg. Szoval magot meg szénát ehet a 3 fõ étkezések közben. Azaz reggel is gyümit meg zöldséget kap, délben is meg este is. És mindig van víz a tartóban. Így nem éhezik. De ugy megszokta ha csúszunk valamelyik fõ étkezéssel figyelmesztet hívófüttyel. Igazi hercegnõ :3 :3

3 Napja van meg a tengerimalacom de 2 napja néha vakarja magát.2 ik nap egyre többször egymás után kb4x utána megint nem vakarozik, ez miért van?

Szerintetek bolhás?Ha igen akkor fürdésel kijön a bolha ha kicsit megmosom a malacka szörét?:)Válaszotokat el?re is köszi.

Legjobb válasz: Nem azért kerültek bele... a mienk születése óta akváriumban élt, és mégis belekerült valamilyen módon. Amúgy találtál valamit a szõrében?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Bárkiét szívesen elolvasom szóval írjatok:)
Nem tudom, van-e élõsködõje, de ha mindenképpen fürdetnéd, akkor szerintem Neostomosannal tedd. Az csak 500 Ft. Az üvegcsében 5 ml folyadék van, ezt kettéveszed, 3l vízben feloldod az egyik felét, és te gumikesztyût húzva megfürdeted benne a cocát. A maradékot egy hétig tedd el, mondjuk kisüthetõ gyurmát tegyél a tetejére, hogy ne legyen szabad levegõn, mert hivatalosan nem szabadna állni hagyni. De nem romlik meg szerintem. Aztán egy hét múlva újra meg kell fürdetned a malacot, aki elvileg ezek után már élõsködõmentes.
Nem azért kerültek bele... a mienk születése óta akváriumban élt, és mégis belekerült valamilyen módon. Amúgy találtál valamit a szõrében?
A kérdező hozzászólása: Amugy szerintetek érdemes tengerimalac porázt venni?
A kérdező hozzászólása: Jelenleg fülét és hátsó lábával odlalát szokta vakargatni elég sórón vagy lehet, hogy csak én parrázom túl a dolgokat
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, de nagyon féltem mindentõl mivel elsõ tengerimalacom:)
Te is szoktál vakarózni, pedig nem vagy bolhás. A malac vakarózik, méghozzá aranyosan, ez teljesen normális. Évek óta vannak malacaim, mind vakarózik, egyik se bolhás.
A kérdező hozzászólása: Nem de olyan alaposan még nem nagyon néztem át mivel még olyan pár hónapos lehet és nagyon ficánkol.De majd holnap világosban megnézem a szörét.Most jelenleg nem vakarozik hanem kajol:-)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi, Pedig csak a szabadba dombra ivttük öket merzt lakotelepn lakom és ott futkorászot haveroméval.akkor megmosom alaposan.:) Még 1x köszi.Azért várom a tübbiektõl is a válaszokat:)
Bár lehetséges, hogy a sima fürdetés is használ.
A mi malacunk szõrében fehér kis "kukacféleségek" mászkáltak, ezért sokat vakaródzott, párszor megfürdettük kutyasamponnal és elmúlt 2-3 mosás után 100 százalékban. Nézd át te is a szõrét

Hány evőkanál táp kell egy nap a TENGERIMALACNAK?

Én reggel 2 evőkanállal & este evőkanállal szoktam 2 tengerimalacnak. Elég ez? Egy speciális tápot használok amibe vannak zöldségek, meg ilyenek, illetve mindennap kapna gyümölcsöt, és minden másnap szénát, illetve általában van nekik finom zöldség-gyümölcs rúd, illetve egy héten 1 szer a vizükbe rakok C-vitamin cseppeket. Jól csinálok mindent?:)

Legjobb válasz: Nekem 2 tengeri malacom van és minden nap délelõtt kapnak egy marék tápot (vitakraft) + egy kevés szénát,illetve este gyümölcsöt,zöldséget vagy akár egyaránt. Nem szabad többet adni nekik mert elhíznak és rövidebb lesz az életük. Én akkor is ennyit adtam nekik amikor 3-an voltak. Kb 4 éve már megvannak és egézségesek most is. De egyébként szépen gondozod õket a leírtjaid alapján.

Nekem 2 tengeri malacom van és minden nap délelõtt kapnak egy marék tápot (vitakraft) + egy kevés szénát, illetve este gyümölcsöt, zöldséget vagy akár egyaránt. Nem szabad többet adni nekik mert elhíznak és rövidebb lesz az életük. Én akkor is ennyit adtam nekik amikor 3-an voltak. Kb 4 éve már megvannak és egézségesek most is. De egyébként szépen gondozod õket a leírtjaid alapján.
A kérdező hozzászólása: Rendben.Köszi:) ))
Hát elöször is: 2 tengerimalacnak egy marék tápot adunk naponta. Másodszor: Tengerimalacnak NEM adunk gyümölcs-mag rudat!!! És mindig legyen elõttük széna és friss víz! Ha elegendõ zöldséget, gyümölcsöt kapnak elég havonta egyszer c-vitamin cseppeket tenni a vízbe.

Egyedül hagyhatom a tengerimalacot 1-2 napra?

Ha elmegyek valahova a malac egyedül maradhat mondjuk, úgy hogy

Legjobb válasz: szerintem ha hagysz elenegndõ vizet és több fajta kaját akkor persze. meg persze ne hagyd a napon, legyen neki levegõ

szerintem ha hagysz elenegndõ vizet és több fajta kaját akkor persze. meg persze ne hagyd a napon, legyen neki levegõ
Én minden második héten egyedül hagyom úgy hogy péntek délután elmegyek vasárnap este övök. ) éve semmi sem történt még vele... Arra kell figyelni fõleg így nyáron hogy ne napos helyen legyen , vize tiszta és sok!! Én úgy szoktam hogy teszek be neki olyan zöldséget amit szeret (szerintem ez 5 percen belül elfogy) + olyat amit kevésbé mert azt tudom hogy beossza (nálunk ilyen a répa alma) Valamint magot szénát és száraz kenyeret inkább sok legyen mint kevés. A helye mindig legyen tiszta, és mielõtt elmegyek mindig átnézem tüzetesen ....
A magot és a száraz kenyeret mellõzd, arra nincs szüksége a malacoknak. Tegyél neki 2 napra elegendõ tápot, 2 napi szénát, 2 napra vizet. Mielõtt elmész, etesd meg. Olyan zöldségeket tegyél be neki, ami nem olyan romlandó. Pl sárgarépa, fehérrépa, pasztinák, vagy cukkini, fõzõtök ilyesmi. Az a baj a malacoknál, hogy õk falánkak, mindent meg akarnak enni egyszerre, ezért nem jó ötlet sok és sokféle kaját berakni nekik egyszerre, mert igen érzékeny a gyomruk...Emiatt nem jó, ha 2 napig egyedül van...Túleheti magát.
Ahogy elõttem írták, úgy általában egy két napig magára lehet hagyni a malacokat elegendõ vízzel és élelemmel. De én ebben az iszonyat melegben nem tartom szerencsésnek! Sûrûn kell cserélgetni a vizét, valahogy hûteni kell szegényt, ilyenkor jobb ha inkább megkérsz valakit, hogy nézzen rá!
Én már hagytam 3 napra is otthon a malacot , úgy hogy én Pécsi vagyok és a Balatonra leutaztunk . Elvolt.... Kellet neki tiszta alom, SOK SOK SZÉNA , táp , és répa vagy ami van otthon . Néha teszek be neki egy friss szilva fa ágat hogy ne unatkozzon amíg nem vagyunk otthon .... Szólal kis idõre otthon lehet hagyni nem lesz tõle semmi baja...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!