Találatok a következő kifejezésre: A tengerimalacoknak a fehérje, (16 db)

A tengerimalacok a fehér retektől meghalnak?

az egyik ismer?söm azt adott nekik és állítólag meghalnak! ez igaz??

Legjobb válasz: Nem. Szabad nekik adni, de csak keveset mert puffaszt :]

Nem. Szabad nekik adni, de csak keveset mert puffaszt :]

TENGERIMALACOM SÜRGÖS HAHÓÓ A tengerimalacom ahol fehér szörő ott a cicije olyan ember szinü és ahol barnás a tengerimalacom ott a cicije fekete ez miért van?

Legjobb válasz: A színpigmentek miatt. Ahol sötét a szõre, ott a bõre is sötét. Így van ez a szõrtelen területeknél is, vannak sötétebb és világosabb részek a bõrén, ettõl nem kell megrémülni, ez természetes.

A színpigmentek miatt. Ahol sötét a szõre, ott a bõre is sötét. Így van ez a szõrtelen területeknél is, vannak sötétebb és világosabb részek a bõrén, ettõl nem kell megrémülni, ez természetes.
tanulj meg magyarul, írj ki értelmes kérdést
Leszarom.
milyen modortalanok vagytok! legalább két ember rendesen válaszol..szóval a bõrtónusa miatt. ahol barna, ott értelemszerûen barna lesz, ahol pedig fehér szõre van, ott pedig bõrszínû! ez teljesen normális semmi gáz, nyugodj meg:)

Az baj ha fehér a tengerimalacomnak fehér a foga?

Legjobb válasz: Dehogy baj! Lehet kevered a hörcsöggel aminél baj, hogyha fehér mert sárgának kell lennie...de a tengericocónál a fehér fog a tökéletes :)

Dehogy baj! Lehet kevered a hörcsöggel aminél baj, hogyha fehér mert sárgának kell lennie...de a tengericocónál a fehér fog a tökéletes :)
A kérdező hozzászólása: ok! köszi.
nem baj... ez így ermészetes


A tengerimalacoknak kell a fehérje, de az én malackám nem eszik meg semmi fehérjés dolgot, pl: sajtot, tojást, stb. A tejet se issza meg. Mit csináljak?

Legjobb válasz: A tengerimalac általában nem eszik tojást,illetve sajtot max,ha jó száraz.Az én malacom 11 évet élt hatalmasra nõtt,rengeteg friss saláta,krumpli,répa kakalábé mellett.Imádta a csöves kukoricát,és mindent amit hangosan tud ropogtatni.Szereti a háztartási kekszet ilyesmit.Dolgoztam állatos munkahelyen,de tojást ,tejet nem hallottam még.Növényevõ rágcsáló lévén,nem is tudom hogyan emészti.Szerintem simán azt eszi meg ami jó neki.

A tengerimalac általában nem eszik tojást, illetve sajtot max, ha jó száraz.Az én malacom 11 évet élt hatalmasra nõtt, rengeteg friss saláta, krumpli, répa kakalábé mellett.Imádta a csöves kukoricát, és mindent amit hangosan tud ropogtatni.Szereti a háztartási kekszet ilyesmit.Dolgoztam állatos munkahelyen, de tojást , tejet nem hallottam még.Növényevõ rágcsáló lévén, nem is tudom hogyan emészti.Szerintem simán azt eszi meg ami jó neki.
Az enyém a szénán és magon kívül csak és kizárólag a zölduborkát eszi meg, de azt töménytelen mennyiésgben:) Néha néha a sárgarépát, de az sem mindig. Hiába adok neki mást, nem kell neki, csak uborka. A kemény dolgokat szereti, hiába is adnál neki sajtot, tejet, tojást, ezek puhák, azt nem szereti..
Vegyél neki malacvitamint, ha nagyon szeretnéd kényeztetni. Bár az enyémek nem ették meg - egy próbát megér:)

A fekete-fehér és a fekete-vörös fehér tengerimalacot hogy hívják szakszerûen?

Ezüst aguti meg ilyesmit találtam de lehet hogy elnéztem.

Legjobb válasz: tarka???

tarka???
Fekete-fehér-vörös kombináció a teknõc tarka. A fekete-fehérnek nincs külön neve.
Brindel a fekete-vörös

A tengerimalacom oldalán egy szőlőszemnyi váladék gumó keletkezett amit ha megnyomok jön belőle valami fehér váladék. Mi lehet a baja?

már volt neki ilyen, diószemnyire növekedett aztán miután kifakadt eltűnt teljesen és most 4 hónap után megint előjött. eddig még nem voltunk orvosnál, de jövőhéten már tervezem hogy elviszem.

Legjobb válasz: Az enyémnek 3 éves kora óta van ma 6 éves.Kiszoktam nyomni ha megteleik és fertõtlenítem.Faggyúmirígy ciszta.

Az enyémnek 3 éves kora óta van ma 6 éves.Kiszoktam nyomni ha megteleik és fertõtlenítem.Faggyúmirígy ciszta.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ :) és akkor ez ezek szerint nem halálos? érdemes akkor elmennem orvoshoz?

A lány tengerimalacom fenekén fehér folyadék jött ki. Mi lehet az?

Van egy lány tengerimalacom. Kiszoktam tenni futkározni. Ma is ezt tettem. Raktam neki ki egy dobozt is, amibe belebújhat. Egyszercsak elkezdett ugrándozni, mintha csipkedné valami, aztán mindig megnyalogatta a micsodáját. Kábé 2-3 perc múlva bement a dobozba, és valami fehér folyadékot pisilt. Nem sűrű, folyékony. De fehéres, sárgás színe volt. Mi lehetett az? Csak pisilt? Õszintén szólva még életemben nem láttam pisilni, ígyhát nem tudom mi lehetett az. Lehetséges, hogy megfázás miatt van? Vagy jelölt? Nincs ivartalanítva, és nincs fiú párja. Hülyéskedők kíméljenek, komoly válaszokat várok. Előre is köszi!

Legjobb válasz: Kérlek titeket miharabb adjatok választ, mert nagyon aggódom :/

A kérdező hozzászólása: Kérlek titeket miharabb adjatok választ, mert nagyon aggódom :/
Itt találsz róla képeket, nagyon jó tenyésztõk! http://edipetiguineapigs.com/index_.php?fajta=cuy_nosteny
A kérdező hozzászólása: Jé ezt nem is tudtam... Mármint a fajt :)
A méret etetéstõl is függ! Nem szabad nekik olyan tápot adni, amiben nyúltáp is van, mert az nagyon hizlal és mellesleg gyógyszerezik is általában! Ha Versele-Laga táppal etetitek (Cavia complete/crispy/nature) és csak napi 2x1 evõkanállal vagy 1x2 evõkanállal kapnak akkor nem lesznek túl nagyok. Persze vannak kifejezetten nagy fajták a Cuy-ok!
A kérdező hozzászólása: Megfog akkorára :D Az enyém még pici, de az unokaöcsémé mindkettõ tök nagy, és még nõni fognak (bár már nem sokat)
Na, akkor nem csak én szúrtam ki. :D Nem tudom a valóságban mekkora lehet, de remélem az enyém nem lesz ennyire hatalmas. :) )
A kérdező hozzászólása: Én is azt néztem :D
Abba a "popcornozós" videóba olyan hatalmasnak tûnik a nagyobbik malac. Lehet a kissebb a picike, de a nagy tényleg hatalmasnak tûnik. :D
A kérdező hozzászólása: Áhh... Nagyon köszönöm a válaszokat! Így már mindent értek! :) És jó tudni, hogy jólérzi magát és boldog :)
Ez is lehet a baj! A malacok zsákmányállatok, így félnek mindentõl! Amikor kiteszed, tedd ki a házát is, plusz csinálj cipõs dobozokból bújókat! Tegyél ki neki szénát is, hogy mikor megéhezik ehessen!
jo neked bocs ha itt zavarlak benneteket de nekem a tengeri malacom nem mozog ha kirakom de a ketrecben pedig igen lehet hogy a kutyám miatt de a kutyám már vak és 9 lves ettöl szerintem nem kell félni e nem ?
Pedig ez malac-szokás, mint a "vonatozás".. :) Ha az egyik elkezd popcornozni, a többi is követi a példáját.. :)
infarktust kapott (: am komolyra veve : tenyleg feheret pisilnek. az ugrandozas nem tudom mi volt nekem van 3 malackam de meg sosem "popcornoztak " pedig biztosan eleg jol erzik magukat
Ne ijedj meg, a kakiját is enni fogja! :) Viszont az nem jó, ha nincsen párja! Vagy ivartalanított fiút, vagy egy legalább fél évvel fiatalabb/idõsebb lányt kellene nézned mellé! A malackák társas állatok, szükségük van a fajtársaikkal a kommunikációra! Jah, az ugrálás pedig popcornozás volt, akkor csinálják, ha jól érzik magukat! Itt egy videó róla: http://www.youtube.com/watch?v=mgfhq1dVBLs
A tengerimalac pisije pont olyan, ahogy leírtad: fehér és nem sûrû. Érdemes megnézni a pisilõjét is, hogy minden rendben van-e, mondjuk hetente egyszer, ha más színût pisil pl. sárgát, akkor valami betegség jele.
A kérdező hozzászólása: áhh... fú... nagyon köszi :D
Az nem fenekébõl jött, és pisi. :) a tengerimalacok vizelete fehére színû.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem! és Köszi! minden válaszolónak megadtam a zöld kezet :D
Gennyes gyulladás. Nem ártana minél elõbb.
Addig Betadinnel ecsetelheted, es minel hamarabb allatdoki, mert ö irhat fel antibiotikumot, vagy olyan szurit ad neki.
A kérdező hozzászólása: Nem genny az tuti, láttam már gennyet, így, váladékozva is, de ez nem az. Ez olyan fehér túrószerû kicsit.
A kérdező hozzászólása: De már elmúlt. Most teljesen normális, nem látszik rajta hogy fájdalmai lennének és eddig se látszott. Akkor most mi legyen??
egy állatorvosi ellenõrzés nem árt. amint tudod vidd el.

A tengerimalac eheti a rozsaszin szőlőt is? Vagy csak fehéret?

Legjobb válasz: Eheti persze, ami nem ízlik neki, úgyis otthagyja. :))

Eheti persze, ami nem ízlik neki, úgyis otthagyja. :) )
A magot vedd ki a szõlõbõl, mielõtt odaadod neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Igen, arra gondoltam, hogy kiveszem, dem ost már duplán kiszedem :)

Mi baja a tengerimalacomnak? Fehér anyagot raktam be hozzá fekhelynek, valami vízáteresztőset. A hátulján barna folt. Gondolom lepisilte.

Miért ilyen szín?? A forgácson semmi elváltozást nem látni, eszik is rendesen. De mi lehet ez a barnás folt? Paradicsomot és répát evett ma a táp és a széna mellé. Segítsetek légyszi, ugye nincs semmi baja?

Legjobb válasz: lehet megy a hasa ?

lehet megy a hasa ?
A kérdező hozzászólása: nem.
kakil bele pisil bele és így szép barnás színû lesz az anyag. nem nagy kunszt...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!