Találatok a következő kifejezésre: A tengerimalacoknak a (1698 db)

A tengerimalacomnak a hátsó lábai teljesen elgémberedett és nem tud vele járni. Ez mitől lehet?

LÉGYSZÍ mondjátok meg mert ? már igazi családtag és elvittük már szakorvoshoz is de nem tudták megmondani mi lehet a baja.Még nem voltak miatta fájdalmai de ha lesznek el?re fel kell rá készülnünk.Kérlek SEGÍTSETEK nekem!

Legjobb válasz: Húha! ... Ez sokmindentõl lehet. Az állatorvosotok lehet, hogy nem rutinos tengerimalacka ügyben. Hétfõn hívjátok fel az Állatorvostudományi Egyetem Állatkórházát, a Rottenbiller utcában van Bp-en. Anyudék ki tudják deríteni a számot. Ott lesz olyan orvos, aki sok tengerimalacot gyógyított már, és segíteni fog. Írj majd, mi lett a baj!

Húha! ... Ez sokmindentõl lehet. Az állatorvosotok lehet, hogy nem rutinos tengerimalacka ügyben. Hétfõn hívjátok fel az Állatorvostudományi Egyetem Állatkórházát, a Rottenbiller utcában van Bp-en. Anyudék ki tudják deríteni a számot. Ott lesz olyan orvos, aki sok tengerimalacot gyógyított már, és segíteni fog. Írj majd, mi lett a baj!
Elsõ vagyok. Itt egy link, kipróbált, gondos állatorvos elérhetõségével. http://malacmania.uw.hu/
Szia! Szegény kismalac, nagyon sajnálom! Hogyhogy nem tudják, mitõl van? Nagyon rossz lehet neki, és neked is. Mindenféleképpen foglalkozz vele sokat, tisztogasd rendszeresen, nehogy összeszedjen valami gyulladást a kaki, pisi, alom miatt.Babaolajos a fenekénél, kamillás mosogatás ott alul, szárazra is törölheted a kamilla után, mert könnyen felfázhat. Nem vagyok orvos, de én az alábbiakat tenném vele: Ha nem sír, amikor a lábát macerálják, masszírozgatnám neki a vérkeringés miatt. Ha viszont nagyon érzékenyek a hátsó lábai-akkor mégsincs lebénulva.Szó, mi szó, akkor is piszkálnám neki, masszírozgatnám, a kezemmel melegítgetném, vagy radiátoron megmelegített törölközõbe csavarnám a hátsó részét. A vérkeringésére vigyázzatok, mozgatgatni is kell, amennyire lehet, mert ha elhal teljesen a lába, akkor a malikának is nagy problémája lesz. Állatorvossal beszéljetek errõl. Ha fájdalma lesz, javasolni fog a doki szájon át beadható fájdalomcsillapítót, ami pl.a csontra hat.Egy ilyen kérdésért nem fog a doki pénzt kérni. Azért adhatott volna valamilyen tanácsot, mit csináljatok. Tudom, milyen ragaszkodó tud lenni egy kismalac, és hogy mennyire az ember szívéhez tud nõni, de sokan csak tárgyként kezelnek egy állatot.Az én dokim is csak nézett, hogy milyen okos a malacom, mikor be akarta injekciózni.Értenek õk mindent!

Szerintetek jól tartom, a tengerimalacaimat, a helyükkel kapcsolatban?

sziasztok 16 éves lány vagyok és van 3 tengerimalacom.Amióta megvannak nőtt-nőtt a ketrecük mert kinőtték.most jelenleg ez van nekik ami örök marad..::

Legjobb válasz: tengerimalac menyország

tengerimalac menyország
* ez
Mama, nekem kell egy ilyen! (ha lenne tengerimalacom, még jó is lenne... xD) Száz szónak is egy a vége: egy nagyon jó!
Azta mindenit :) Nagyon tetszik, tuti jól érzik nálad magukat.
A kérdező hozzászólása: igen én csináltam apukámmal.külön szobájuk van. azért szerepel 2 név mert kedden hoztam a 3.tengerimalacomat és nem találtam azt a tollat amivel felírtam de már felkerült a név :) minden nap mást adok nekik enni és megfelelõ tápot is kapnak :)
Én nem tartok tengeri malacot, meg szinte biztos, hogy nem is fogok. Mindenesetre nagyon jó kis helyük van, nagyon tetszik!! Gratula
A malacok hol vannak a képen? És miért csak 2 név szerepel a "névtáblán"? Egyébként persze hogy jó.
Ezt te csináltad???? Külön szobájuk van???
Ennél jobbat a malacok álmodni sem tudnának!
Hogy ha normális kajával eteted õket, akkor nagyon jól. :D
tejóóóisteen *.* ha én is ott laknék mint tengerimalac kise jönnék onnan :DD nagyon szuper helyük van :DD

Valoban belemaszik a tengerimalac a fuggoagyba?

erdemes beszerezni egyet?

Legjobb válasz: igen, nagyon szeretik, és egyébként lehet kapni kisállatkereskedésekben direkt tengerimalacoknak ilyen plüss fekvõhelyet, azt nagyon nagyon imádják..egyszer amikor elengedtem õket, órákig kerestem õket, végül a szekrényemben találtam meg õket egy plüsspulcsin : D

igen, nagyon szeretik, és egyébként lehet kapni kisállatkereskedésekben direkt tengerimalacoknak ilyen plüss fekvõhelyet, azt nagyon nagyon imádják..egyszer amikor elengedtem õket, órákig kerestem õket, végül a szekrényemben találtam meg õket egy plüsspulcsin : D
Igen! imádják:) bár én saját magam készítem nekik:)
Ha egyszer kipróbálta, utána már bemászik magától. Elõször tegyél bele valami finom kaját, akkor rátámaszkodva kieszi, utána tedd bele kézzel, ha kiugrik, tedd vissza. Aztán mát megy magától is, mert tetszik neki.


Hogy vágjam le a tengerimalacomnak a körmét úgy hogy nem engedi?

Legjobb válasz: Én a törpe hörcsögömmel vagyok bajban :-) Annak még akkora sincs, mint a tengerimalacnak XD

Én a törpe hörcsögömmel vagyok bajban :-) Annak még akkora sincs, mint a tengerimalacnak XD
A kérdező hozzászólása: Ooooo az nem joo xdd
Úgy ahogy a természetes élõhelyén tenné. Ha a malacka érzi, hogy nõ a körme, akkor keres az erdõben egy manikûr-pedikûr szalont. A folyó mellett van a legjobb kozmetikus, de ott másfélszeres árat számítanak fel - viszont a medve péntek délutánonként tánccal szórakoztatja a vendégeket.
Próbáljátok meg úgy, hogy megkérsz valakit, vegye ölbe a malacot. Fogja stabilan, de ne durván. Akkor neked mindkét kezed szabad marad, meg tudod fogni a lábát, persze azt se durván. Nálam ez szokott mûködni. Légy nagyon óvatos, nehogy pont akkor rúgjon, mikor összezárod az ollót, nehogy belevágj az elõ részbe!
Elsõ válaszoló:A törpehörcsögnek nem kell és nem is szabad levágni a körmét.
adj neki közben uborkát (vagy amit szeret)

Ha a tengerimalacaimat a boltban kapható széna helyett fűvel etetem lehet tőle valami bajuk? Vagy ugyanolyan jó mint a széna? Okozhat kárt bennük?

Legjobb válasz: Nekem volt tengerimalacom.Sokkal jobban szerette a kertben levágott füvet és szerintem egészségesebb is.. A rostok tartalmaznak vizet, így nem lesz annyira szomjas se. Könnyebben emészthetõ. Az én malacom, a lóherét szerette nagyon. Szerintem semmi baja nem lesz tõle, de azért kérdezz meg egy kisállat orvost.

Nekem volt tengerimalacom.Sokkal jobban szerette a kertben levágott füvet és szerintem egészségesebb is.. A rostok tartalmaznak vizet, így nem lesz annyira szomjas se. Könnyebben emészthetõ. Az én malacom, a lóherét szerette nagyon. Szerintem semmi baja nem lesz tõle, de azért kérdezz meg egy kisállat orvost.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! és kiszárítottad a füvet mielõtt odaadtad neki?
Ilyen honnan szedsz friss füvet?! Amúgy nem jó a friss fû, kicsit meg kell fonnyasztani, mielõtt odaadod nekik, mert hasmenést okoz! Városi fû egyáltalán nem jó, nagyon koszos. Ha vidéken laksz, az már jobb, de azt is meg kell mosni és kiteriteni, hogy száradjon és fonnyasztva adni nekik. Ja, és a szénának sokkal nagyobb a tápértéke, azt mindig kell adni a malacoknak, meg a foguk is attól kopik! Mindig legyen elõttük széna! A friss fû csak nasinak jó, igaz abban sok c vitamin van, de nem szabad sokat ani nekik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget! :)
Inkább szénát adj neki , mart ha sok füvet adsz naki felpuffad a tengerimalac !
nálunk van 7 tengeri malac kint rohangálnak az udvaron egész nyáron! semmi bajuk nincs a fûtõl és a kertben szerintük finom cuccoktól!:)

Miért húzkodja a tengerimalacom a másik malacnak a szőrét?

Van két malacom, az egyiknek elég hosszú sz?re van. Mostanában vettem észre, hogy a másik malac sokszor húzogatja a sz?rét a hátsó felénél. Elég vicces amúgy :) Nektek nem csinált ilyet a malacotok? Miért csinálhatja?

Legjobb válasz: Sajnos malacoknál elõfordul, hogy lerágják a saját vagy a társuk szõrét. Ez minden esetben a rossz táplálékra fogható. Valamilyen számukra fontos vitamin hiányzik a szervezetükbõl és a pótcselekvésük. Ez nagy baj. Venni kéne Cebion cseppet (humán patika sima c-vitamin) vagy helyette a még jobb Optivet (állatpatika szintén c-vitamin) és az elõbbibõl 5-5 cseppet fecskendõbõl a pofijukba adni vagy az utóbbit belecsepegtetni a vízükbe kúraszerûen egy hétig napi 10 cseppet 1 dlbe. Bio-Lapis por tengerimalacnak való (állatpatika) is venni kéne ez probiotikum valószínû az emésztésükkel is baj lesz itt már, ez arra van. És váltani kéne tápot, valószínû kukoricás szotyis tápot adsz nekik vagy nyúltápot fõleg akkor jönnek ki az ilyen bajok. Versele-Laga Caviából kéne Completeot vagy Naturet adni nekik és mindig legyen elõttük széna!!!

Sajnos malacoknál elõfordul, hogy lerágják a saját vagy a társuk szõrét. Ez minden esetben a rossz táplálékra fogható. Valamilyen számukra fontos vitamin hiányzik a szervezetükbõl és a pótcselekvésük. Ez nagy baj. Venni kéne Cebion cseppet (humán patika sima c-vitamin) vagy helyette a még jobb Optivet (állatpatika szintén c-vitamin) és az elõbbibõl 5-5 cseppet fecskendõbõl a pofijukba adni vagy az utóbbit belecsepegtetni a vízükbe kúraszerûen egy hétig napi 10 cseppet 1 dlbe. Bio-Lapis por tengerimalacnak való (állatpatika) is venni kéne ez probiotikum valószínû az emésztésükkel is baj lesz itt már, ez arra van. És váltani kéne tápot, valószínû kukoricás szotyis tápot adsz nekik vagy nyúltápot fõleg akkor jönnek ki az ilyen bajok. Versele-Laga Caviából kéne Completeot vagy Naturet adni nekik és mindig legyen elõttük széna!!!

A tengerimalacomnak a füle miért van hátra húzva? Nem lóg előre, mint a többi malacnak. Még mindig félős? 2 és fél hónapja van nálam.

Akárhol is láttam malacokat, mindegyiknek lógott előre a füle. Neki még mindig a félelemtől lehet? Még nem igazán szelíd, mert rossz helyről került hozzám.

Legjobb válasz: A tengerimalacok füle elég sokféleképpen nézhet ki. Az elõrelógó típus a fajtatiszta malacokra és a szerencsésebb keverékekre jellemzõ csak. Az átlagos malacnál egyenesen áll felfelé a fül. Lehetséges, hogy csak ilyenre szabta a természet a tiédet, nem viselkedési probléma. Nem tudod lefotózni?

A tengerimalacok füle elég sokféleképpen nézhet ki. Az elõrelógó típus a fajtatiszta malacokra és a szerencsésebb keverékekre jellemzõ csak. Az átlagos malacnál egyenesen áll felfelé a fül. Lehetséges, hogy csak ilyenre szabta a természet a tiédet, nem viselkedési probléma. Nem tudod lefotózni?
A kérdező hozzászólása: Egy régebbi képet töltök fel, de azóta is ilyen a füle. Van egy másik malacom, neki is így volt tartva a füle, de 2 hónap után lehajlott, mikor kezdett nõni és bátorodni. Itt a link: http://kepfeltoltes.hu/view/120218/2D_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez teljesen normális fülállás, sokkal gyakoribb, mint a lehajló és már nem fog változni. A lehajló idõvel alakul ki teljesen, azok is valamennyire felálló füllel születnek és ahogy idõsödnek, úgy konyul le. Ez genetikai különbség, nem viselkedésbeli.
A tengerimalacoknak nem kötelezõ, hogy lógjon a füle, de a tenyésztetteknek általában lóg, mert ez számít szépnek (ha rózsalevélre hasonlít :) ), és ezt örökítik más jellemzõk mellett :) . Kedvenc, azaz fajta nélküli/nem fajtatiszta malacoknál általában nem lóg(egérfülük van:) ) mert kevert a vérvonal, de ettõl még valószínûleg teljesen egészséges.

Miért rágja a tengerimalac a ketrec szélét?

Nagyon idegesítõ, és mindig este szoktak.

Legjobb válasz: Lehet, hogy unatkozik, foglalkozzatok vele többet.

Lehet, hogy unatkozik, foglalkozzatok vele többet.
A kérdező hozzászólása: De éjszaka unatkoznak? Foglalkozok velük, csak sajnos nem olyan kezesek. Nem rég kaptam õket szóval ..
mert rágcsáló. Adj neki olyan dolgokat amiken koptathatja a fogát rágcsákat és akkor azokkal lesz elfoglalva.
Rágcsálóval egy szobában aludni nem célszerû, én tudom :) Nem lehet, hogy kicsi a helyük? Nappal és éjszaka is aktívak lehetnek, ezért ha jól lefárasztod napközben õket, szaladgálhatnak kint és foglalkozol velük, akkor este is többet fognak pihenni. Ha adsz nekik rágnivaló játékot, akkor azt se estére tedd be, mert azzal ugyanúgy nem hagynak majd aludni.
A legjobb fogkoptató a bõségesen és állandóan elõtte levõ széna, ez kell az emésztéshez is, mindig legyen bent. Az én egyik malacom akkor rágja a ketrecet, ha zöldséget, gyümit reklamál, mert már érzi a szagát, vagy hallja, ha vágom össze. :)

Miért ás a tengerimalacom a forgácsba mindig ugyan oda egy nagy lyukat?

párnapja csinálja ezt de mért? előre is köszi!

Legjobb válasz: Lehetõség 1: Oda fekszik. Lehetõség 2: Próbálná kiásni magát, csakhát az üveg...

Lehetõség 1: Oda fekszik. Lehetõség 2: Próbálná kiásni magát, csakhát az üveg...
Háhá.. PONT NEM! bírom ezeket az embereket akik itt okoskodnak. tengerimalac tenyésztõ vagyok egy kicsit talán értek hozzájuk!;)))) Mellesleg, ha elolvasol egy fórumot is (pl. gomer.ro) láthatod hogy mindenhol írják ha napi 24 órát foglalkozol vele, akkor is kell társ. Miért? elmondom. te egy tengerimalac vagy?? szerintem nem. vele vagy a ketrecbe napi 24 órába? szerintem nem. megértitek egymás szavát és tudtok beszélgetni?? nem. Te nem vagy egy tengerimalac akit szaglászni tud meg ilyenek. Messelge, a tengeren túlon ahonnan származnak csoportokba éltek, hozzá vannak szokva fajtrsukhoz, ezért kell belõlük kettõ. De persze te tudod. csak ha elolvasnál csak 1 fórumot ott is írják h nem kéne egyet tartani mert társas lények!!!! Gondolj már bele, te nem bolondlnál meg egy kalitkába egyedül?? Mmondjuk betenné hozzád egy dinoszaoruszt, és ennyi, aztán éljl vele. te mit szólnál hozzá?? és úgy kellene leélned az életed hogy nem szólhatsz senkihez, nem beszélgethetsz stb. GONDOLJ MÁR BELE!!! állatkínzó vagy és ennyi. Csak tönkre teszed csóró életét. sajnálom a malacodat, inkább ajándékozd el ha nem tudsz kettõt tartani ilyennek nem való tengerimalac. de se baj. szerencsére a tengerimlac artók 80% tudja hogy kettõt kell tartani, és mi összetartunk ilyen emberek ellen mint te, aki rittig állítja ogy csak egyet kell... Szégyen.... Csóró malacot inkább add nekem. és attól hogy még boldognak látszik.. nem az. ezt is megírták a gemon.ro-n amit egy tengerimalac szakértõ írt. olvasd el, és tanulj;)
Ne írj olyan szót aminek nem tudod a jelentését... Hidd el az én malacomnál nem soknak van jobb sora!Csak foglalkozni kell vele naponta legalább 2 órát. ha ezt nem tudod biztosítani akkor kell a társ.
ÁLLATKÍNZÓ!!!!!!
majd én tudom hogy tartom a malacom oké? és nem egy ketrecben van a nyúllal csak szoktak a szobámban szabadon lenni együtt. ha nektek jó tartsatok 5-6 malacot de az enyém egyedül is ugyanolyan jól megvan.
Köszönöm az egyetértést. ÉS igen, ha nem tudják megadni aa legalapabb dolgot a társat akkor ne vegyenek, és ne tartsanak tengerimalacot. Ilyen embereknek a hörcsög való, mert annak nem kell társ.
Így van. Igaza van az utolsó válaszolónak!!! nem kéne egyedül tartani... csak megkeseríted csóró életét. és kedves utolsó egyet értek veled!!!!!! én is elvenném tõlük mint a huzat. ha nem tudják az állatnak megadni az ALAP dolgokat, mint egy társ, akkor ne tartsanak állatot. ennyi
Következõ hiba: nem szabad nyuszival össze ereszteni. Ember tudsz olvasni??? http://www.gemon.ro ajánlom figyelmedbe. LE van írva itt is (mint mindenhol máshol) hogy miért nem szabad egyedül tartani a malacot, és ha ég ennek sem hiszel youtubn van videó hogy állatorvos is azt mondja, hogy nem lehet egyedül tartani. LEHET hogy boldognak látszik, de nem az. Kint a szabadban csoportokban élnek, ehhez vannak hozzászokva, nem ahhoz hogy egyedül leéljék az életüket. De hát ti tudjátok, a ti malacaitok, és a ti lelkiismeretetek, de ilyen embernek ne való tengerimalac és tuti hogy el venném tõletek.
ez egy hatalmas hülyeség. az én malacom több mint 1 éve egyedül van és látszik rajta hol boldog. beszélget szaladgál, és eszik rendesen. néha összeeresztem nyuszival de kb rá se néznek a másikra. semmi de semmi baja nem lesz a malacnak attól hogy egyedül van ha foglalkoznak vele!
Egy hatalmas hibát követsz el te is mint a sokan mások. Lehet azért ás mert menekülni akar, vagy mert csak oda fekszik, vagy mert eleakar bújni. Második ami miatt nagy hibát követsz el. NEM SZABAD EGYEDÜL TARTANI TENGERIMALACOT!!!!!! A tengerimalac egy társas élõlény akinek kell egy azonos nemû társ (ha nem akarsz kicsiket). HA nincs társa nem tud kivel beszélgetni, nem tud szaglászni stb, és keservesen unalmas élete lesz, tönkre teszed neki az életét.. Hiába h sokat fogolalkozol vele, akkor sem vagy tengerimalac akivel tudna beszélgetni játszani stb. Azt ajánlom vegyél mellé még egy társat mert így ne várd hogy barátkozós lesz, és azt se várd h sokáig fog élni! És iszonyatosan boldogtalan lesz. Nekem 2 hétig volt egyedül a tengerimalacom, meg se mukkant semmi, mikor meghozta a társát azóta szinte be nem áll a szája mindig beszélgetnek stb. Hidd el ha lesz társa teljesen másképp fog viselkedni!
Én is arra gondoltam, hogy melege van.Oda fekszik, mert ugye a mûanyag valamivel hûvösebb.Így próbálja hûteni magát.
lehet meleg van, bár most hidegebb lett..
Ássa a sírgödrét a depresszióba való belehalásához, mert nincs azonos nemû társa.
A kérdező hozzászólása: néha oda szokott feküdni de nem mindig ja és nem ve, hes fiú .)
Nem vemhes véletlenül?
dehogy adom neked! én így tarom és tojok a véleményedre! ugyanezt mondták az oroszlánfejû nyulamra is . aztán tessék. általában 4-5 évet élnek az enyém elmúlt 11 szóval azt hiszem tudom mit csinálok. Ha nem lenne jó így a malacnak akkor lehangolt és csendes lenne és elbújna egy sarokban de nem :) szóval ennyit a nagy tudományodról...

Hogy szoktassam a tengerimalacomat a házához hogy belemenjen?

Legjobb válasz: Ha akar bemegy, minek erõltetni?

Ha akar bemegy, minek erõltetni?
Majd beleszokik. Ha új környezetbe kerül (bármilyen kis állat, cica, kutya), akkor egy kicsit hagyni kell, hogy megszokja, addig ne erõltess semmilyen játékot vagy házat. Pár nap, de akár néhány hét.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak Köszönöm
Elõször körbe szaglássza , jól megnézi , és ha már megszokta akkor belefog menni :)
Mi úgy szoktattuk belle a házba, hogy raktunk bele almot és kaját is :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!