Találatok a következő kifejezésre: A tengeri ha (85 db)

Hát, pedig a magyar konyhának tényleg nincsen párja :)
#5: van benne valami, hogy a magyar nép valamivel leplezni, illetve kompenzálni kívánja a nem túl dicsõ történelmét (bár hogy mennyire dicsõ, azt mindenki ítélje meg saját lelkiismerete és nézõpontja szerint), na de azért az is igaz, hogy tényleg nem állunk rosszul a Nobel-díjasok számában, sem összességében, sem a lakosság méretéhez viszonyítva. (Az már más kérdés, hogy vajon hány magyar lett úgy Nobel-díjas, hogy idehaza élt és kutatott?...) De a kérdésre válaszolva: nem, Magyarországot soha nem mosta három tenger. Valóban egy - történelmileg kis - ideig perszonálunióban voltunk Lengyelországgal, de a perszonálunió nem jelenti az ország hozzánk csatolását. Ez mind csak szépítõ túlzás.
Valóban, ez a tévhit is abból a kisnépi frusztráltságból származik, mely valamiféle kompenzációt kíván. Ilyen mondatokat: Kis ország vagyunk, de.... a legtöbb Nobel-díjas magyar a magyar konyhának nincsen párja a magyar a legõsibb nyelv a magyar munkaerõt azért szeretik mindenhol a világon, mert megszokta, hogy feltételek híján is találékony legyen a Föld szive Dobogókõn dobog, stb, stb.
Nem volt nehéz megtalálnod, ezt linkeltük be mindketten
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket, megtaláltam amit kerestem : "Magyarország partjait nem mosta három tenger… … mint ahogy azt Nagy Lajos uralkodásának koráról mesélik. Nagy Lajos valóban megörökölte Lengyelország koronáját, és a balkáni uralkodók is elismerték fennhatóságát, csakhogy ettõl az illetõ államok nem váltak Magyarország részévé. (Arról nem is beszélve, hogy Lengyelországnak akkoriban nem volt tengere, illetve a laza balkáni fennhatóság sem ért el a Fekete-tengerig.) Ilyen alapon Zsigmond király korában, aki német-római császárrá koronáztak 1433-ban, az Északi-, a Balti- és a Ligur-tenger is Magyarország partjait mosta." Erre voltam kíváncsi csak, köszönöm. :)
A kérdező hozzászólása: "Nem volt nehéz megtalálnod, ezt linkeltük be mindketten." Mivel onnét másoltam, ki, hogy erre voltam kíváncsi, és amúgy Köszönöm mindenkinek a segítségét :D
Ètrision, még egyszer mondom, Lengyelországnak akkor nem volt tengere.
Történelmi dolgokban sok ilyen van ezen kívül is.

Van olyan európai tengerpart, ahol még októberben is lehet fürdeni a tengerben? Ha "nálunk" nincs, akkor hová érdemes elmenni esetleg?

Legjobb válasz: Októberbe már nagyon nincs. Egyiptomot tudnám ajánlani (Hurghadát, vagy Sharm el-Sheiket). Októberben 30-35 fokos a levegõ, a tenger 26-28 fokos és az élõvilág lenyûgözõ. Ha nem a legelitebb szállodába mész (tehát em 5*os), akkor olyan 150-180 ezer/fõ általában 1 hét all inclusive ellátással, repülõvel, illetékekkel együtt. Mi most megyünk harmadszorra, mert ár-érték arányban nagyon nagyon megéri.

Októberbe már nagyon nincs. Egyiptomot tudnám ajánlani (Hurghadát, vagy Sharm el-Sheiket). Októberben 30-35 fokos a levegõ, a tenger 26-28 fokos és az élõvilág lenyûgözõ. Ha nem a legelitebb szállodába mész (tehát em 5*os), akkor olyan 150-180 ezer/fõ általában 1 hét all inclusive ellátással, repülõvel, illetékekkel együtt. Mi most megyünk harmadszorra, mert ár-érték arányban nagyon nagyon megéri.
Október 5-12-ig voltunk Észak-Görögországban. Minden nap fürödtünk a tengerben és csokibarnán jöttünk haza.
en tavaly meg november elso napjaiban is furodtem a tengerben Spanyolorszagban. es oktoberben volt a legjobb. Kevesebb ember a parton, jo ido, nem eget a nap, a viz meg meleg...de nem Barcelona korul, annal delebbre kell menni, ugy 400 kmt minimum

Mindenki hallja a tengert ha a fületekhez rakjátok a poharat? :O

Legjobb válasz: jaja régen azt mondták hogy kagylóba lehet hallani de pohárba is :D szóval igen

jaja régen azt mondták hogy kagylóba lehet hallani de pohárba is :D szóval igen
Szép lenne innen a tengert hallani egy poháron keresztül :DDD
Nem a tengert hallod, hanem a füledben mozgó folyadékot.
nem tudom :D én se hogy mért van de hallani hallom
Tényleg lehet hallani:D de ez miért van?
Nem is kell pohár. Rakd a füledhez a tenyered(mintha fejhallgató lenne)
Hehe az király mindjárt hozok egy poharatXD
A kérdező hozzászólása: ülök a gép elõtt és játszottam a pohárral :) nincs a közelbe tenger :) csak tó :D szóval "mukodik" xD
Azt hogyan lehet? Én még nem próbáltam ki:D Csak tenger mellett mûködik?
A kérdező hozzászólása: :D :D :D


Horvátországba mennénk szeptember elején. Bevihetem egy kicsit a tengerbe, ha jól bekenem naptejjel?

Legjobb válasz: Nem irod mennyi idös. 3 hónapos elmult akkor igen. arra figyelj hogy ne legyen túl hideg (vagy is sokáig ne legyen bent egyszerre) és tényleg kenegesd rendesen magas faktoru krémmel mert a börrák az elsö 10 évben alakul ki (ami késöbb jelenik majd csak meg) erröl a gyerekorvost vagy védönöt kérdezd meg. függ a börétöl is hogy mennyire irritálja a sós víz.

Nem irod mennyi idös. 3 hónapos elmult akkor igen. arra figyelj hogy ne legyen túl hideg (vagy is sokáig ne legyen bent egyszerre) és tényleg kenegesd rendesen magas faktoru krémmel mert a börrák az elsö 10 évben alakul ki (ami késöbb jelenik majd csak meg) erröl a gyerekorvost vagy védönöt kérdezd meg. függ a börétöl is hogy mennyire irritálja a sós víz.
Az is számít milyen kicsi! Jobb lenne ha felkészülnél mini csónakkal és pelenkaszerû rugival, krém is lehet, mindenképp fehér vászonsapka, mert az nem szívja a meleget! Ha nagyon meleg napsûtés van, akkor inkább árnyékba legyen, vagy napernyõt tartsatok fölé. A kiscsónak jó , mert ha a baba a víz felszínén lenne, akkor ott duplázódnak a káros sugarak, mert a vízfelszín visszaveri.. sok innit vigyél neki! A kis kalapot beis vizezheted..a nemi szervét pedig jobb ha elõkened egy kis canestennel vékonyan, de csak a vizezõs alkalmakkor. Ennél többet nem tudok javasolni, nagyon vigyázz rá ..szép nyaralást!
Azt nem írtad hány hónapos a kicsi babád, de nem hiszem hogy rajongani fog a 22-24 fokos vízért. Arra is figyelj, hogy ne nagyon igyon a vízbõl, egyébként megpróbálhatod, akik a tenger mellett laknak biztos beviszik a piciket a vízbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 6 hónapos lesz akkor a fiam

A tengeri sós fürdő elvileg jó a bőrnek/szervezetnek. De akkor is jó, ha nem kifejezetten fürdősót rakok bele (ami illatosított, tartósított, stb. ) , hanem natúr konyhai tengeri sót használok?

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy "konyhai, tengeri só" Csak konyhai só van és tengeri só, melyben gyakran elõfordulnak kis kavics szerû szennyezõdések...ez tökéletesen megfelel a célnak, körülbelül 1-2 nagy bögre sót rakj bele egy levesszûrõbe és ereszd át rajta a fürdõvizet, így nem karcol majd a sok kis kavics...az illatosítgatás, pedíg már csak szõrszálhasogatás, teljesen fölösleges, ha a só jótékony hatására vágyunk és nem az illatra... Nyugodtan használj, üzemi sót, vagy tengeri sót, csak ne fogyasztási célra árusított sót, mivel az kezelve van minden féle tapadásgátlóval meg ki tudja mivel...

Olyan nincs, hogy "konyhai, tengeri só" Csak konyhai só van és tengeri só, melyben gyakran elõfordulnak kis kavics szerû szennyezõdések...ez tökéletesen megfelel a célnak, körülbelül 1-2 nagy bögre sót rakj bele egy levesszûrõbe és ereszd át rajta a fürdõvizet, így nem karcol majd a sok kis kavics...az illatosítgatás, pedíg már csak szõrszálhasogatás, teljesen fölösleges, ha a só jótékony hatására vágyunk és nem az illatra... Nyugodtan használj, üzemi sót, vagy tengeri sót, csak ne fogyasztási célra árusított sót, mivel az kezelve van minden féle tapadásgátlóval meg ki tudja mivel...
A kérdező hozzászólása: próbáltam úgy megfogalmazni, hogy érthetõ legyen. ezek szerint nem sikerült teljesen. nyílvánvaló, hogy van a konyhasó, ill. van a tengeri só. azért írtam úgy, ahogy, hogy világos legyen. nem gondoltam, hogy ebbe vki beleköt. az pedig, hogy a dm-es, stb-s fürdõsók illatosítottak, kifejezetten hátrány számomra. ezért a kérdés. azért köszönöm.
amugy jó azis. én allergiásvagyok az illatosított szinezett fürdõ sókra, és tengeri sót használok:) és az ugyanolyan jo talán még jobbis.amugy legközelebb úgy írd, hogy "natúr konyai vagy tengeri só"igy nem fog senkise kritizálni. :)

A tengeri herkentyűk hízlalnak? Ha igen milyen mértékben?

Legjobb válasz: Semmi sem hizlal,a tengeri herkentyûk sem, de pl a pacalpörkölt sem hizlal ha keveset eszel belõle, ha viszont netán sok tengeri herkentyût ennél,attól ugyanúgy meghízhatnál,mint pl a túl sok túróspitétõl,

Semmi sem hizlal, a tengeri herkentyûk sem, de pl a pacalpörkölt sem hizlal ha keveset eszel belõle, ha viszont netán sok tengeri herkentyût ennél, attól ugyanúgy meghízhatnál, mint pl a túl sok túróspitétõl,
szinte csak fehérje van bennük tehát nem
A herkentyûburger kimondottan hizlal. Nézd csak meg Csillag Patrikot! :/
A bálna is azokon hízik.

Magyar halakat vagy a tengeri halakat szereted? Melyiket vásárolod gyakrabban? Ha azonos árban lehetne kapni melyiket vásáralonád?

A dolgozatomhoz kutatgatok a témában : Köszönöm mindenkinek aki válaszol ::

Legjobb válasz: A magyar halak finomabb ízûek, mint a tengeri halak, viszont szálkásak. A tengeri halat viszont lehet teljesen szálkamenteset is kapni. Ezért mindkettõt szoktam vásárolni, kb. azonos áron.

A magyar halak finomabb ízûek, mint a tengeri halak, viszont szálkásak. A tengeri halat viszont lehet teljesen szálkamenteset is kapni. Ezért mindkettõt szoktam vásárolni, kb. azonos áron.
Csakis a magyar halakat, és csakis a pontyot! Számomra nem létezik olyan hal, ami leveri! Imádom
Magyar halakból én csak halászlét fõzök, mert számomra pocsolyaizû szinte az összes rántva/sütve :-/ A pisztrángot sütve szeretem még. ha halat eszünk akkor olyan 98%ban hekket veszek. Ha azonos árban lehetne kapni mindet, akkor is ezt venném mert ezt szeretem
ja én a 3as vagyok, kihagytam a tonhalat ami az örök kedvencem, sajnos a vörös tonhal -frissen- ( bár nem keresek rosszul) , de így sem fér bele az anyagiakba.Konzervet fogyazstok, olajosat, általában heti 4-6 szor eszem eszet.Nem tudom számít a a kutatásod szempontjából, vagy csak a frissre voltál kiváncsi.
Én sült keszeg fan vagyok. Imádom! A strandon, állva a büféasztalnál, a napon, friss, forró, olajos sült-keszeg, staniclibõl, kézzel. Utána egy korsó sör...... Anyám!!
Aki pecások között éli az életét, csakis a magyar vizekben fogott hal jut elsõsorban eszébe.A folyami halak érdekesek, mert attól, hogy a pl a Dunában, Tiszában fogják õket, kérdés, hogy "magyarok"-e.Nincs személyijük:) a kérdésre visszatérve, veszünk ritkán tengeri halat is, fõleg a kisunokák miatt, mert valóban szálkamentesek, és a biztonság a legfontosabb az a gyerkõcök esetében. egyes szám elsõ személyében a ropogósra sütött keszeget vagy kárászt szeretem a legjobban.
40 éve horgászom.(a sikeresség egy másik téma...) Mindenféle édesvízi hal jöhet, kivéve a busa, és a csuka. Sütve, rántva, halászlének, bárhogy. A tengeriekkel is barátságban vagyok, a hekktõl a lepényhalig. Talán a pangasius amit nem fogyasztok.(bár az nem is igazán tengeri)
Amikor van minõségi, akkor friss tengeri halat. Egy sárízû ponty meg egy paprikás lisztben szétolajozott keszeg sosem éri fel azt a minõséget, amit egy tonhalsteak vagy egy ördöghal tud. Szerencsére mióta megnyílt a Bigfish már nem kell kizárólag a gyatra fõzésemre hagyatkozni.
Bõ öt évtized alatt az emberre ragadnak dolgok, a piszkon kívül is..))
jaj, doboszoli, nem is tudtam, hogy te hal-témában is otthon vagy:) Mert disznóvágás-témában mindig olyan jó válaszokat kapok tõled!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !! Minden érdekel nem csak friss hal .. Magyar ember és a hal kapcsolata a gasztromiában , és a hallal kapcsolatos étkezési szokások .. zöld ment mindenkinek :és meggy még azoknak is akik válaszolnak .. Strand evésre nem is gondoltam , de ez is megér pár oldalalt .. köszönöm :::
Csak tengeri halat eszek meg. A folyami halak számomra pocsolya ízûek és büdösek. Tiszai lányként életemben nem dugtam bele még a lábujjamat se a Tiszába, sõt, még a szagát sem bírom. Nem is járok le a partra, évek óta nem láttam a folyót. Na belõlem az édesvízi halak ugyanezt váltják ki. A tengeri halakat viszont imádom.

Kell, hogy legyen a tengeri malac mellet valaki amikor szülni fog vagy elintézi magától? Ha kicserélem az almot, akkor meg kell, hogy fogjam a kicsiket, e miatt nem hagyja el őket az anyjuk?

Legjobb válasz: Ne ízgulj ! Menni fog az neki egyedül is ;) Az enyém 2-szer szült és mindig sutyiban csinálta ! Nem fogja el hagyni az annyuk ha meg fogod ! De Max 1-2 kicsi lesz . Nekünk mindig 1 született . Mert a tengeri malas kicsik eleve nagyok ^^ NA szia ! Remélem segítettem egy picit ;)

Ne ízgulj ! Menni fog az neki egyedül is ;) Az enyém 2-szer szült és mindig sutyiban csinálta ! Nem fogja el hagyni az annyuk ha meg fogod ! De Max 1-2 kicsi lesz . Nekünk mindig 1 született . Mert a tengeri malas kicsik eleve nagyok ^^ NA szia ! Remélem segítettem egy picit ;)
A kérdező hozzászólása: Kössz szépen! Sokat segítettél. Õ (Bukfenc) az elsõ vemhes malim. Már volt egy õ (Rágó) is lány volt de õ sajnos elpusztult 2012. júni. 01.-én! :'(
Részvétem ! De komolyan mondom ne paráz ! Minden rendben lesz :)
Nem kell neki segíteni, általában magától simán fial, rögtön utána a malacok már szaladnak és esznek. Általában hajnalban fialnak, de ez azért nem 100%. A takarítással várjál addig, amíg a méhlepényt meg nem eszi! Ez kell ahhoz, hogy a tejtermelés beinduljon! Egy napig ne piszkáld! Utána is csak óvatosan cseréld az almot, ne is az egészet, hagyd is bent közben a malacokat. Majd 2-3 nap múlva cserélheted le teljesen. A malackákat megsimogathatod, óvatosan meg is foghatod, de ha nem muszáj, ne vedd ki! Szívszorító hangon tudja keresni az anya az "elveszett" malackákat! Friss vize mindig legyen! Itt egy link a fialásról: http://gemon.ro/vemhes2.htm
A kérdező hozzászólása: Köszi! megnéztem a linket hasznos ajánlani fogom! Akik még írtak nekik szintén köszönöm!!! XD Nagyon ideges vagyok. KB. 42-45 napos lehet!!! Már nincs sok idõ a fialásig! :)
Szia! Nem tudom, mennyire értesz a tengeri malacokhoz, de azt, amit csinálsz, remélem tudod, hogy helytelen. A tengeri malacokat nem szabad szaporítani. Teljesen más, mikor tenyésztõ rakja össze a malackákat, õ ismeri a felmenõket, a genetikát stb..... Te azzal, hogy szaporítod õket, veszélynek teszed ki az anyamalacot és a kicsiket is. 10 hónapos kor után ha nem szült az anyamalac, a medencéje összecsontosodik és nem tud megfelelõen tágulni, a kicsik megfulladhatnak, az anyamalac is belehalhat a szülésbe. Rengeteg komplikáció léphet fel szülés közben, figyelned kell, hogy mindegyik méhlepény kijött, mert vérmérgezést kaphat, ha beragad a malac, neked kell segítened rajta és még sorolhatnám. Szaporítással a génállomány romlását okozod, megrövidülhet a malackák élettartama, mellette rendellenesség is felléphet. Kicsit olvasgass utána a tengeri malac tartásnak, fõként Gemon honlapjának, ott minden le van írva. A lényeg, hogy ne szaporíts, azonos nemûeket tarts vagy ivartalanítsd a fiút. A szülés legyengíti az anyamalac szervezetét, születés után ismét rámehet a fiú malac és ismét vemhes lesz, minden szülés gyengíti és általában a 3.at már nem éli túl. Tenyésztõkre kell ezt bízni, amit te csinálsz szaporítás, ami helytelen. Remélem nem szándékos volt és megfogadod a tanácsom, olvass utána mindenképp. Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Tegnap megszülettek a kicsik. 4-en vannak. Szerintem 2 lány és 2 fiú. Köszönöm a válaszokat!!! :) XD XD XD XD
A kérdező hozzászólása: Sajnos a kettõ legkisebb elpusztult. A többiek jól vannak, cukik!!!!!! :) :)
Tengerimalac szülész / nõgyógyász és/vagy egy halottaskocsi.
És a vizigótok a fürdõkádban laknak...
Igen. Persze. Hogyne. És csak hogy tudd, Ariel a kishableány nem szereti a tusfürdõt.
ez hogy jött ki?
Nem, a víziló fõz fõttkukoricát:) Tengeri:) :) Nem is, mert kipattogtatja magának!!:) Berakja a mikróba!!:) De hogy a mikróba mit eszik, aztat máá' nemtom sajnosan:D:D:D:S:D:) :)

Nem lenne jobb, ha a 200 literbe raknám a tengerit és a 112 literbe az édesvizit?

Mert most épp fordítva van.

Legjobb válasz: Ha a 112-es felszerelései elegek a 200literes tengerihez én nemsokat gondolkodnék a dolgon:D

Ha a 112-es felszerelései elegek a 200literes tengerihez én nemsokat gondolkodnék a dolgon:D
A kérdező hozzászólása: szerintem elég hozzá
Én a 200litereset választanám tengerinek, ha tehetném.Persze ez, a felszereltségedtõl is függ, azért itt közel 100liter vízkülönbségrõl beszélünk.
A kérdező hozzászólása: Tudom, de van plusz áramoltatóm. A lehabzóm 400 literig jó elvileg. A fényt megoldom. Élõkövem van sok. Aztán ha valami nem okés, akkor legfeljebb cserélek több vizet és menet közben javítok a szûrésen.
Akkor meg nincs mirõl beszélni nem?:D Nekem nagyin tetszenek a tengeri aksik...
A kérdező hozzászólása: Ja csak kicsit nehéz átpakolni, de rajta vagyok az ügyön. Szívkodom le a talajt az édesvizibõl.
Hát, akkor jó munkát neked, majd mutasd meg õket.
A kérdező hozzászólása: Kész van. Jobb a nagy hely, csak kéne háttér mögé.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!