Találatok a következő kifejezésre: A tengeri csak a (43 db)

Minden folyó, patak egyszer csak a tengerbe folyik? Vagy van olyan hely ahol éppen fordítva, mondjuk mert alacsonyabban van a hely mint a tengerszint?

Legjobb válasz: Ha alacsonyabban lenne a folyó mint a tengerszint, akkor a tenger már régen visszafolyt volna a folyó vonalán az alacsonyabban fekvõ helyekre, elárasztotta volna azokat, és onnantól ezek a területek is a tenger részévé váltak volna. Tehát igen, minden folyóvíz elõbb-utóbb egy tengerben köt ki (kivéve amelyik elapad mielõtt elérne egy folyót).

Ha alacsonyabban lenne a folyó mint a tengerszint, akkor a tenger már régen visszafolyt volna a folyó vonalán az alacsonyabban fekvõ helyekre, elárasztotta volna azokat, és onnantól ezek a területek is a tenger részévé váltak volna. Tehát igen, minden folyóvíz elõbb-utóbb egy tengerben köt ki (kivéve amelyik elapad mielõtt elérne egy folyót).
Hogy ne menyjünk messzire: a Velencei-tóba ömlõ patakok nem fognak a tengerbe folyni soha, ugyanis nincs a Velence-tó és a Duna között összeköttetés. A Balatonra ugyanez nem igaz, mivel a Sió-csatornán keresztül a Dunába folyhat a víz.
menyjünk = menjünk Még a Tudomány kategóriában is!!!!
A kérdező hozzászólása: De nem a helyes sírás kategóriában. ;)
Lyo boccs, ketess vlotam belölle.
http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Viralzer0/grammar-p.. Elynye, gyerekekk... Hejessen sirni nem csakk a hejessirás kategoriába kel. És nem is csak az iskolába a nyögtan orán. Hanem mindenhol. Ezt tessék megjegyezni: http://3.bp.blogspot.com/-iu-L0ZnS8TU/TeWYuByNEXI/AAAAAAAACs.. A kérdésre: tudomásom szerint igen, minden folyóvíz elõbb-utóbb a tengerbe folyik. Van, amelyik egy másik folyóvízbe, de így is ugyanott köt ki.
Igen a legtöbbje igen. Vannak azért lefolyástalan tavak, mint például a "Holt Tenger" ami még sós is. Sõt még tengerszint alatt is fekszik hogy a példánál maradjunk. De ez is csak azért alakulhatott így mert ott a párolgás nagyobb mint a bele érkezõ vizek mennyisége. Ha ez megfordulna feltöltõdne az egész (Tengerszint fölötti magasságig és utána a túlcsordulása után utat keresne magának a tenger felé.) http://hu.wikipedia.org/wiki/Lefoly%C3%A1stalan_medence
igy van :) én van egy csomó haldokló tó, mint az Aral-tó, Csád-tó, a tavak valójában idõszakos képzõdmények.
Nem. Van olyan sivatagi folyó, amelyik egyszer csak végetér. Elpárolog. Más folyó is van, amelyk látszólag végetér, de az a föld alatt, talajvíz formájában jut a tengerbe.

Csak nekem tünt nagyon hidegnek a tenger Spanyolországba torremolinosnál?

Utazasi irodaba aztmondtak kellemes a tenger homerseglete megse furdott benne senki a csaladbol,a part televolt emberekkel es azok kozul is max 10% ment bele. Akik voltak ott ti furodtetek?

Legjobb válasz: Valószínû azért érezhettétek hidegnek mert egyrészt a tenger az áramlatok miatt hihetetlenül letud hûlni mivel kapcsolatba van az óceánokkal, másrészt ha mondjuk idehaza van egy 24 fokos víz a tóba és kint van 30 fok akkor persze hogy hidegnek érzi az ember mert a felhevült testével belemenni és több mint 10 fokos különbség miatt persze hogy hidegnek érezzük. Arrafelé gondolom nyilván hidegebb volt, a tenger, nem voltam arra még, de van egy sejtésem.

Valószínû azért érezhettétek hidegnek mert egyrészt a tenger az áramlatok miatt hihetetlenül letud hûlni mivel kapcsolatba van az óceánokkal, másrészt ha mondjuk idehaza van egy 24 fokos víz a tóba és kint van 30 fok akkor persze hogy hidegnek érzi az ember mert a felhevült testével belemenni és több mint 10 fokos különbség miatt persze hogy hidegnek érezzük. Arrafelé gondolom nyilván hidegebb volt, a tenger, nem voltam arra még, de van egy sejtésem.
A kérdező hozzászólása: Igen az ocean miatt hideg, Hotelba volt egy nagy tv amin mindig csak a tenger homersegletet mutattak es 22 fok fele igen nem ment soha volt amikor csak 18 volt, pedig kint 35+ volt es augusztusba voltunk

Zeusz ideges lesz amiért a jégsapkák olvadnak és a tengerszint emelkedik? Mert ugye a tenger az övé, és csak ő uralhatja/szabályozhatja, legalább is ezt olvastam.

És ha dühös lesz mire lehet számítani?

Legjobb válasz: Rádfér egy kis mitológia tanulmányozás: Zeusz: a fõisten. Az ég, a villámok és a mennydörgés ura, a legidõsebb testvér. Poszeidón: a tengerek istene, õ uralja a földrengéseket, a szökõárakat, a tengeri viharokat, és a háromágú szigonyával szabályozza a vizeket. ... Nem baj, majd legközelebb sikerül.

Rádfér egy kis mitológia tanulmányozás: Zeusz: a fõisten. Az ég, a villámok és a mennydörgés ura, a legidõsebb testvér. Poszeidón: a tengerek istene, õ uralja a földrengéseket, a szökõárakat, a tengeri viharokat, és a háromágú szigonyával szabályozza a vizeket. ... Nem baj, majd legközelebb sikerül.
Elmagyarázom érthetõbben, gondolom még nem tanultátok irodalomból (bár én azelõtt is ismertem) Zeusz a fõisten, mert a három fivér (Zeusz Poszeidón Hádész) közül neki van a legnagyobb hatalma és befolyása, és õ a legidõsebb. De ha Zeusz elmegy Poszeidónhoz a tengerre vagy Hádészhoz az alvilágba, ott õ csak a második számú lehet, hiszen mindegyik fõisten a saját területén, de Zeusznak van a legnagyobb területe. Õ nem tud árvizet csinálni, de Poszeidón meg nem tud villámokat lõni. És a kérdésre válaszolván: semmilyen isten sem fog minket megbüntetni, mert nincs semmilyen isten, és már tudjuk: nem azért dörög az ég mert egy isten dühös, hanem mert ahogy a pozitív töltés kölcsönhatásba lép a negatívval, kisül az energia, és a hõrobbanás szétnyomja a levegõt, ami hanghatással és fénnyel jár.
Majd Poseidon jól elfenekel...
Utolsónak igaza van, fogalmad sincs a mitológiáról kérdezõ. Másrészt itt nem mitologikus lényekrõl folyik a beszélgetés hanem vallásról és létezõ Istenrõl...
Ja, elfelejtettem odaírni, hogy ezt kiolvashatod az Edda mûvekbõl.
Kérdezõ te nagyon félre vagy vezetve. A tengerszint emelkedik, a jégsapkákmolvadnak, mert elkezdõdött a Ranga-rök. Az Ászok ezt tudják és közöttük Agir is aki a tenger istene és Nifhelben lakik. Õk tudják, hogy ennek be kell következni, mert ez után jön majd a Fimbul (pusztító tél) amikor a farkasok megeszik a napot, a fák elpusztulnak és még Yggrasil is megremeg. A hegyek elsülyednek és a tenger fenekérõl feljön harcolni Midgard kígyó. A Sürt tüze elégeti a világot, de Yggrasil kõris megmarad és lombjában egy ember pár. Majd õ kezdik újra és jobban. Szóval mit hablatyolsz itt holmi Zeuszos meséket?
sõt, hádésszal egyenrangúak, mert megbeszélték, hogy zeusz nem pofázik bele az alvilági dolgokba. csak odafent fõisten.
"... itt nem mitologikus lényekrõl folyik a beszélgetés hanem vallásról és létezõ Istenrõl..." >> A létezõ Istenrõl?? Melyik Isten létezõ és melyik nem? Amelyikben Te hiszel az létezõ, amiben a kérdezõ az nem? "... mindenki tudja, hogy ez a kérdés csak provokáció, a keresztények fricskázása, ..." >> Mi ebben a kérdésben provokáló. Ez itt a VALLÁS kategória és nem a keresztényeké. Ha számodra más istenek provokálóak hát nyittass magadnak egy külön topicot. (Undorodom az ilyen "nagy-keresztényektõl")
és mi van ha a jégsapkák olvadása poseidon mûve?
Zeusz bár fõisten a görög mitológiában nem parancsol a tengereknek, mivel az Poseidón-hoz tartozik. Nem uralhatja és nem is szabályozhatja, mivel õ az ég és a villámok istene. Egyéb teológiai dolgokra (létezik-e Zeusz vagy nem) inkább nem megyek bele.
"Istenek az ember számára sebezhetettlenek." ez nem igaz, az Iliászban le van írva, hogyan sebesül meg Árész, amikor beavatkozik a trójai háborúba.
Akkor legalább minimálisan ismerd, ha már az istened, ahogy itt sokan, akik pedig nem is hisznek benne. Tök nevetséges vagy, mert mindenki tudja, hogy ez a kérdés csak provokáció, a keresztények fricskázása, de még a választott fikázásod sem ismered, ahogy a hitünket sem. Lúzer.
A kérdező hozzászólása: Zeusz igenis létezik, úgy ahogy a többi isten.
Szia! Ahogy elõttem írták Poszeidon a tenger Istene. Egyébként a tenger a tudattalan szimbóluma, ahol Poszeidon idõnként vihart kavar, hogy az ember felébredjen. De õ az, aki a bajbajutottnak szigonyát nyújtja idõnként.
A kérdező hozzászólása: Hiába Poseidon a tengerek istene, Zeusz a fõ isten, tehát befolyása van az összes istenre nézve.Ezért is Poseidont írtam, hanem Zeuszt.
Soha nem írtam, hogy az vagyok :D
A kérdező hozzászólása: Istenek az ember számára sebezhetettlenek.És ne offolj
Majd leütjük egy kalapácsal vagy egy bunkóval :) Vagy van jobb ötleted? Esetleg Meduza feje? Vagy keresünk neki egy csinos kis sellõ lányt és levágunk a tiszteletére egy kövér bikát.
A kérdező hozzászólása: Zeusz a leg hatalmasabb isten õ dönt, szóval lehet nem õ fog megbüntetni minket, hanem ránk küldi Poseidont.
Abban az esetben biztos ami biztos vegyél száz hízott ökröt és áldozz hekatombát!


Hol találok olyan partot Horvátországban ahol nincs szembe kicsi sziget csak a végtelennek tűnő tenger?

Legjobb válasz: Lehet látni a nyílt tengert az Isztria félsziget nyugati oldalán, továbbá a dalmát régióban Primostenben és Dubrovnikban.

Lehet látni a nyílt tengert az Isztria félsziget nyugati oldalán, továbbá a dalmát régióban Primostenben és Dubrovnikban.
Esetleg egy térkép segítene, ha vennéd a fáradtságot és ránéznél!!
Talán Pula környékére érdemes menni de nem tudom mert egyik ismerõsöm járt arra túrázni és mondta hogy gyakorlatilag az egész tengerpartot szigetek borítják arra felé így nem lehet látni a végtelen tengert, maximum ha kimegy az ember a szigetre, de akkor már Olaszország partját fogja látni.
1-es... baromság. Láttad te már Olaszország partjait valaha is az Isztriától délre akármelyik kis szigetrõl is? Nemfog menni elárulom.
3.nak piros pont! De hirtelen: Umag, Senj, Primosten.
A kicsi szigeten ;)
Senj, Póla, Rovinj, Zára egy része, Split, Reguzza(Dubrovnik)
Én nem rég jöttem haza és Pula környéke nagyon szép volt! Rovinjba van végtelen tenger meg amúgy sok helyen ! Nem igaz hogy nem találtok egyet ;D

Miert latjuk keknek a tenger vizet, es miert csak tavolrol?

Legjobb válasz: Az ég kékjét tükrüzi vissza.

Az ég kékjét tükrüzi vissza.

Mondanátok olyan zenét, amiben tengermorajlás hallható és nincs benne háttérzene csak a tenger hangja?

Nem youtube-ról letölthet?t szeretnék és nem hátrány ha jó hosszú. Köszi!

Legjobb válasz: tengermorajlás.mp3

tengermorajlás.mp3
A kérdező hozzászólása: vicces :I
bocs félreolvastam....akkor neked ezek nemjók
A kérdező hozzászólása: mindegy akkor. köszi. csak utubeot azért nem támogatom, mert nem jó a minõsége mp3-ban. de látom már, hogy nem fogom megúszni a dolgot. köszi!

Csak a tengeri halak vagy az édesvizi halak is egészségesek?

Legjobb válasz: Az édesvíziek is. Jelentõs fehérje és vitaminn (D, B2, B12), ásványianyag- és nyomelem (jód, szelén, fluor)valamint omega-3 zsírsav forrás. Ez fõleg igaz a zsírosabb húsú halakra,mint pl. ponty, harcsa.

Az édesvíziek is. Jelentõs fehérje és vitaminn (D, B2, B12), ásványianyag- és nyomelem (jód, szelén, fluor)valamint omega-3 zsírsav forrás. Ez fõleg igaz a zsírosabb húsú halakra, mint pl. ponty, harcsa.
Igen.
na de, hogy egy kicsit árnyaljam a képet : http://www.natursziget.com/egeszseg/20090722-tonhal-tokelete..
Hogy egy kicsit én is árnyaljam a képet: az édesvízi hal amennyiben élõ-vízben = folyóban él, és saját maga kénytelen a kaját elõteremteni, azok egyáltalán nem kövérek, mert a sok úszkálás miatt nem tudnak elhízni. Ezeket leginkább csak a maszek horgászoktól, ill. halászoktól tudod megvásárolni, ill. "szoktuk kapni"!!! Azok az "édesvízi" halak kövérek, amelyek belepített tóban, vagy (beton-medencékben =) tenyészetekben élnek. Ezeket a halakat emberek táplálják, etetik, a halnak "nem kell" megdolgoznia az élelemért, ezért ezek az elhízott halak. Általában (ha nem tengeri), akkor az üzletekben ezeket tudod megvásárolni.
Egyik hal sem egészséges, abban a vízben úszkálnak amiben az összes többi hal belepisil és kakil, és nemcsak a halak...
Mindkettõ egészséges. A tengeri halakban arányaiban több az omega-3 zsírsav, viszont azt érdemes tudni milyen területrõl származik.
5-ös, akkor te sertéshúst sem eszel? A disznó is imád a sárban, mocsokban fürdeni!
%. Ez zseniális! Statisztikák vannak róla, h ahol sok halat esznek egészségesebbek és tovább élnek az emberek. Ezek szerint a xar, amiben a halak úsznak egészséges :)

Hol találok olyan szállást horvátban ahol csak a tengert látom?

Legjobb válasz: világítótorony? http://www.adriagate.com/hu/eredeti-horvatorszag/vilagitotor.. vagy esetleg parti szálloda nagy terasszal

világítótorony? http://www.adriagate.com/hu/eredeti-horvatorszag/vilagitotor.. vagy esetleg parti szálloda nagy terasszal
Olyan szállást nem találsz. Nagy a sansz, hogy hegyeket is fogsz látni, ha megfordulsz a parton.
A tenger közepén...
Esetleg egy tengerjáró hajó? Felmész a legfelsõ emeletre (jó, ott lakni nem tudsz, de jó sok idõt eltölteni igen), amerre nézel mindenütt tenger lesz. Állati szép :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!