Találatok a következő kifejezésre: A tempós, gyaloglás (2 db)

A tempós gyaloglás lehet ugyanolyan jó a fogyáshoz, mint a futás?

Annyira sok az eltér? vélemény. A futás vagy a tempós séta jobb szerintetek? Kaptam egy gépet egy ismer?sömt?l, de csak tempós sétát tudok rajta végezni. Kíváncsi lennék, hogy mennyi ideig csináljam és hetente hányszor, hogy a leghatékonyabban fogyjak? (mellette alacsony szénhidrát tartalmú diétán vagyok, amit?l már fogytam 8 kilót).

Legjobb válasz: Ha valakinek nagyon nagy súlytöbblete van, vagy izületi gondjai vannak, akkor a tempós gyaloglás a jobb, mert ugyan kevesebb kalóriát használ fel vele az ember, de az izületeket nem terheli annyira. A futás során minden lépésnél a TELJES SÚLYOD arra az EGY lábra ESIK!!!!, amielyikre leérkezel. A gyaloglásnál folyamatosan megoszlik a súly a KÉT lábon, és nincs zökkenés - ezért nem mennek olyan könnyen szét az izületek.

Ha valakinek nagyon nagy súlytöbblete van, vagy izületi gondjai vannak, akkor a tempós gyaloglás a jobb, mert ugyan kevesebb kalóriát használ fel vele az ember, de az izületeket nem terheli annyira. A futás során minden lépésnél a TELJES SÚLYOD arra az EGY lábra ESIK!!!!, amielyikre leérkezel. A gyaloglásnál folyamatosan megoszlik a súly a KÉT lábon, és nincs zökkenés - ezért nem mennek olyan könnyen szét az izületek.
Futás csak edzettebbeknek való fogyáshoz, akiknek nem emeli meg annyira a pulzusukat. Tempós gyaloglás ajánlott 120-as pulzus körül, ügyelve, hogy 130 fölé ne nagyon menjen a pulzus, mert az már túl intenzív és nincs elég ideje a szervezetednek elkezdeni bontani a zsírt, ezért a glikogénraktáraidat fogja kimeríteni. A zsírégetés olyan 30-40 perc után indul meg, hogy így eredményes legyen célszerû legalább egy órás tempós séta.
Röviden: a futás több zsírt éget, viszont izmot is. Így a fogyás sokkal nagyobb mértékû, de ez nem csak pozitív értelemben. Tempós gyaloglás: kevés zsírt égetsz vele, viszont az izmaidat nem bontja le.
Utolsó vagyok. Esetleg kombinálhatod felülésekkel, fekvõtámaszokkal, vagy jobb dolgokkal, hátha gyorsabb lesz tõle.
Lassabb tempó jobb!! Lassabban égeti a zsírt, de izmot nem éget!!! Sokkal kedvezõbb!
Már bocs, de a sport semmilyen formája nem "éget" izmot. Pont ellenkezõleg, építi!!! Ami bontja az izmot, az a fogyókúra mozgás nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint nekem a tempós séta a legjobb. Nem éppen jók a lábizületeim, sok a túlsúlyom is (20 kg) (kismama vagyok), szóval remélem, hogy ez azért besegít a fogyásban. De hányszor csináljam hetente és meddig? Nem kell emelni majd az "adagot", ha hozzászokik a testem? Úgy értem, hogyha heti 7-szer csinálom, akkor lehet, hogy pár hónap múlva már alig égetek zsírt és 10-szer kellene csinálnom?
Hogyne égetné. Fogyókúra alatt ha erõs tempóban mozogsz az is égeti. Szakértõk mondják, nem én. Fogyókúra alatt a helyes táplálkozással bevitt fehérje védi meg a lebontástól. Edzés alatt is sérülnek az izmaid, csak utána lévõ étkezéssel építed vissza a fehérjéket.
Minden nap legalább 50-60 perc elég, ha normális diétád van, lesz eredmény. Lehetséges hogy 1-2 hét után jobban megy, akkor csinálj 70 percet. Rajtad áll.
A kérdező hozzászólása: Nem arról van szó, hogy rajtam áll, hanem arról, hogy nem szeretném, hogy egy idõ után ne használjon. Nem akarom feleslegesen csinálni mindezt, hisz azt a drága idõt a családomra, gyerekeimre is fordíthatnám. Ennyi.
Ez nem haszontalan dolog. Napi 50-60 perc tényleg elég. Testépítõk is ennyit csinálnak.

A tempós, monoton gyaloglás miért fogyaszt jobban?

Mi történik ilyenkor a szervezetben, hogy így jobban ég a zsír, mint ha például fut valaki?

Legjobb válasz: Szia Krisz! Köszönöm a választ, minden benne volt amit kérdeztem! Az elõõtem szólónak is köszi, de inkább nem fogadom meg a tanácsát!

A kérdező hozzászólása: Szia Krisz! Köszönöm a választ, minden benne volt amit kérdeztem! Az elõõtem szólónak is köszi, de inkább nem fogadom meg a tanácsát!
elsõ leírását köszönöm, nekem baromi hasznos! :)
Ha úgy lenne, akkor a kutyát sétáltatók soványak lennének, a maratoni futók, meg pufik. De valamiért fordítva van. Nem, gyaloglással kevesebb energiát fogyasztasz és kevesebb zsírt is égetsz. Viszont edzetlen szervezet nem bírja a futás okozta terhelést. Amit Krisz leírt az 5-10 évvel ezelõtt volt a divatos elmélet. Mostanában az amerikai sztár edzõk az intervallum kardióra esküsznek éppen. De gondolom ez is meg fog változni. Lényegtelen mi a divat, a negatív kalóriaegyensúly fogyaszt.
Tudod Krisz annyi eszed sincs, hogy felfogd amit írtam. Talán próbáld meg betûnként. Ismered azt a szót, hogy irónia? Seggfej Nem lesz menõ a dumád attól, ha kölcsönveszed Bunny kedvenc beszólását. Csak mert én is testépítõ vagyok. És értek hozzá.
Ki az a Bunny? Inkább leszek seggfej, mint okoskodó aki az intervall kardióra esküszik, mert a sztáredzõk neki azt mondták. És én kérek bocsánatot tõled, MR.Olimpia. :D
Akkor úgy, hogy alacsony IQ-val is felfogható legyen: gyaloglás - régi divatos elmélet HIIT - új divatos elmélet Ezek mind elmennek a sûllyesztõbe egymás után. Mert nem a mozgás formája fogyaszt, hanem a kalóriabevitel, és a felhasználás egyensúlya.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!