Találatok a következő kifejezésre: A tejpép adható vagy (21 db)

6 hónapos a babám, mikor adhatom neki a tejpépet ha még szopizik? Adhatok-e neki? Reggel, délbe vagy este? Mikor jó?

Legjobb válasz: Én reggel és este szoptattam,így tízóraira v.uzsonnára maradt a tejpép.Utánna a reggeli szopit hagytuk el,az esti maradt.Nekem reggelire nem szívesen fogadta inkább a könnyebb gyümölcspépeket.

Én reggel és este szoptattam, így tízóraira v.uzsonnára maradt a tejpép.Utánna a reggeli szopit hagytuk el, az esti maradt.Nekem reggelire nem szívesen fogadta inkább a könnyebb gyümölcspépeket.

6hos babámnak hogy kezdjem a hozzátáplálást érdemes a tejpépeket kiprobálni nektek mi vált be amit te főzől párolsz az a jo és az innivalóval esetleg ha megyek valahová és kitolodik a szopi adhatok neki gyümlét vagy teat csak szopizik és a sinlac?

Legjobb válasz: Én almalével szoktam kezdeni, aztán kb. 1 hét után almapépet adok a babának, utána barack-, körtepép. Amikor már ezeket szívesen eszi, utána jöhetnek a fõzik. Elõször krumpli (általában a már ismert gyümölcsökkel keverem, így szívesebben megeszik), sütõtök, répa- krumplival keverve. Általában én fõzök, de ha vhová megyünk, vagy nincs idõm fõzni, akkor bébiételt adok (nem szakad tõle le az ég). Ritkán szoktam tejpépet adni, de azt is szeretik. A legkisebb babám most 6 hónapos, most kezdtük mi is a hozzátáplálást. Almalét már kapott és most kezdtük a reszelt almát és a körtét. Ezek ízlettek is a kislányomnak:)) 4 gyerekes anyuka

Én almalével szoktam kezdeni, aztán kb. 1 hét után almapépet adok a babának, utána barack-, körtepép. Amikor már ezeket szívesen eszi, utána jöhetnek a fõzik. Elõször krumpli (általában a már ismert gyümölcsökkel keverem, így szívesebben megeszik), sütõtök, répa- krumplival keverve. Általában én fõzök, de ha vhová megyünk, vagy nincs idõm fõzni, akkor bébiételt adok (nem szakad tõle le az ég). Ritkán szoktam tejpépet adni, de azt is szeretik. A legkisebb babám most 6 hónapos, most kezdtük mi is a hozzátáplálást. Almalét már kapott és most kezdtük a reszelt almát és a körtét. Ezek ízlettek is a kislányomnak:) ) 4 gyerekes anyuka

A tejpép desszertként adható vagy étkezés helyett?

5 hónapos babámnak pótlást kell este adnom, de nem fogadja el a tápszert. Van itthon egy ?szibarackos tejpép termékmintám, gondoltam este kipróbálom, hátha azzal jól lakik. Adhatom este neki? Persze utána szopizunk is, csak nagyon kevés a tejcsi és az nem elég neki este...

Legjobb válasz: Szerintem adhatod neki!Amúgy én tízóraira szoktam vagy uzsira adni.Nyugodtan adj neki, de szerintem elkezdheted a fõzelékeket is és a gyümölcsöket is ha már egyre kevesebb a tejcid!:)

Szerintem adhatod neki!Amúgy én tízóraira szoktam vagy uzsira adni.Nyugodtan adj neki, de szerintem elkezdheted a fõzelékeket is és a gyümölcsöket is ha már egyre kevesebb a tejcid!:)
A kérdező hozzászólása: Gyümiket kap, de nem szereti, szerintem is elkezdem a fõzeléket, hátha azt megeszi. Köszi.


Valmit nem értek a tejpépekkel kapcs. -ban.4 hós kortól adható. De milyen "tej" van benne? Tápszer? Vagy mi?

11 hós lányomnak adhatom? a doki mindig HA-s tápszert ír fel. különösebb indok nélkül. adhatok neki sima tejpépet?

Legjobb válasz: anyatejhet leginkább hasonlító, mesterségesen összeállított tápszer. nem tej alapú a szónak abban az értelmében, hogy nem "igazi" tejbõl van

anyatejhet leginkább hasonlító, mesterségesen összeállított tápszer. nem tej alapú a szónak abban az értelmében, hogy nem "igazi" tejbõl van
A kérdező hozzászólása: akkor adhatom?
Ha nem allergiás semmire a lányod, miért nem adhatnád?Próbáld meg és kiderül.A dokik elõszeretettel írnak fel Ha-s tápszert akkor is, ha nem szükséges.11 hónaposan meg elvileg már szinte mindent ehet, beleértve a savanyított tejtermékeket(sajt, túró, joghurt) is.Ha ezektõl nincs baja, akkor szerintem a tejpéptõl sem lesz.
A kérdező hozzászólása: köszi.
A kérdező hozzászólása: "nem szereti az üveget" ezt írtam volna elõzõleg:)
Nem tudom mi a szokás nálatok, hogy alszik el babád.Mert ha szopizás után még éber, fent van, akkor adhatsz neki utána.Az elsõ 1-2 alakalom legyen inkább kóstoltatás, de bizti nem lesz tõle baja, utána már kaphat annyit, amennyit kér. De ha szopizás közben már elálmosodik, ráhangolódik az alvásra, esetleg el is alszik, akkor inkább elõtte adj neki.Pl ha én adnék az én babámnak akkor tuti a szopizás elõtt lenne, mert õ általában bealszik az esti szopizás alatt, úgy teszem be az ágyba. 6, 5 hónapos amúgy, tudom nem ide tartozik, de boldog anyák napját:)
szerintem ne adjál neki inkább szopiztasd meg kétszer egymás után vagy két mellbõl ha eddig nem ezt tetted lehet h most van egy fejlõdési ugrás elõtt és azért éhesebb 1-2 nap alatt alkalmazkodik a tested az igényeihez ha eddig csak anyatejet kapott nem szerencsés most elkezdeni a tejpépet fõleg nem este amúgy honnan tudod h kevés ? jelzi neked a baba vagy csak te gondolod így ? és ha jelzi akkor hogyan ?
A kérdező hozzászólása: Boldog anyák napját kívánok Én is Nektek !! 2 mellbõl szopik, érzem a tejleadó reflexet, de semmi nem jön, ekkor már egy órája szopik, persze az elején jön belõle , de aztán már nem.Leteszem akkor egybõl ébred, keresi a cicit, enne még.Már több mint egy hete ez van, pedig hagyom mindig cicizni mikor akar. Amikor éreztem , h elég neki akkor evett, elaludt és letettem és aludt vagy hajnali 4ig is! ezért gondoltam, h adnék neki!
Szia!Én nem adnék neki tejpépet.Mi most töltöttük az 5 hónapot, fiam hatalmas étvágyú, de én fanatikus anyatejes lévén, nem szeretnék semmi hozzátáplálást még vagy 1 hónapig.Én úgy oldottam meg, hogy ha kicsit növekedett a tejci igénye/pl növekedési ugrásnál/pár napig szedtem homeopátiás bogyókat-ricinus communis 5ch-napi 3*5-kb (600ft).Szinte azonnal növekedett a tejcim és még eddig minden ugrást megúsztunk csak anyatejjel.Egyébként az összes tejpép tápszer alapú, ezért én ha már hozzátáplálás, inkább alma levével kezdeném, de nem este, hanem délelõtt.
ne is tudom.próbáld ki a homeós bogyókat, de ha nem segít...én nem , , kínoznám, , .nyilvánvalóan éhes szegény, azért szopizik egy órát is.szerintem adj neki enni mellé nyugodtan
nem lehet h nem is éhes csak vágyik a közelségre? az én babáimnak is volt olyan idõszaka mikor egyfolytában a cicin lógtak és nem szopizott csak cicizet

Ha a kisfiam milupa tápszert esszik, akkor tejpépet is csak azt a fajtát lehet, vagy bármilyet? Adhatok néha nestléset, néha hami stb?

Legjobb válasz: Szia! Ha megeszi, miért ne?:) Gondolom bébikajában is adsz másféléket neki...:)Van már egy csomó. ott pl. a kecskeméti, hipp, nestlé...

Szia! Ha megeszi, miért ne?:) Gondolom bébikajában is adsz másféléket neki...:) Van már egy csomó. ott pl. a kecskeméti, hipp, nestlé...
Bármit adhatsz neki ami a korának megfelelõ. Teljesen mindegy, hogy milyen a márkája.

Tejpép=tejpép? Ha kapott a kisbabám boltban vásárolt tejpépet (banánosat) és most írt fel neki a doki milumil-os vaniliást, azt is kell kostóltatni? Vagy mivel már evett tejpépet így adhatom neki azonnal?

És mikor érdemes adni a tejépet? Délel?tt vagy inkább délután?

Legjobb válasz: Én nem kóstoltattam újra amikor másik ízt vettem neki. Szerintem este célszerûbb adni az utolsó szopi/tápszer elõtti étkezésnél.

Én nem kóstoltattam újra amikor másik ízt vettem neki. Szerintem este célszerûbb adni az utolsó szopi/tápszer elõtti étkezésnél.
A kérdező hozzászólása: Sötõtök az persze sütõtök akar lenni:-D
A kérdező hozzászólása: Hát igen, én kicsit bajban vagyok, mert amit szivesen eszik az a sötõtök, sárgarépa. Ezeken kivül nem nagyon akar mást enni, de az én 'vésõnõm' rám hozta a frászt, hogy be fog sárgulni a gyerek a sok karotintól. Na erre mint az õrült forgószél kezdtem neki adni más kajákat pl, cékla burgonya, csirkehús. Semelyiket nem szívesen eszi, ma délelõtt alma-õszi-banán-osat kapott, alifg evett belõle. Tegnap viszont a tejpépet szinte mind megette. Nehéz ügy ez...:-))
A vésõnõs vagyok:) Szóval: mi is ott járunk még, hogy délelõtt új íz (sütõtök, alma amit ismer + a szilva, de attól kipattogott): Ma répát ettünk. A többi még nálunk tápszer, délutánonként van amikor megeszi a tejpépet, van amikor nem. Vsz neki sincs kedve mindig kanalazni:) Csak megkérdeztem a védõnõt, ha már itt volt, hadd tudjam, mit is kéne lassan kialakítani.
A kérdező hozzászólása: Én nem merek még adni neki kettõ alkalommal bébipapit, csak tízóraira. Õ 6 hónapos, de még nem váltotta ki a tízórait sem. Hol van kedve kanalazni, hol nincs. Ezért vettem megint ezt a tejpépet, ezt mindig olyan szivesen ette, hátha megint megjön a kanalazáshoz a kedve. Gondoltam én. Na aztán majd meglátjuk:-)
A kérdező hozzászólása: vésõnõ? :-DDDD Oké, köszi köszi.
:D vésõnõ Szóval a védõnõ!!:DXD
Most volt nálunk a vésõnõ, délután, õ azt mondta: délelõtt gyümi, délben a fõzelék/zöldség, és uzsira a tejpép. Reggel-este tápszer/anyatej.
A kérdező hozzászólása: Köszi Moira:-)
Én is sok sárgarépát adtam a kislányomnak, mert imádja és a nózija olyan sárga lett. :) Most kicsit szüneteltetjük a répát.

Ha ma kezdem el a hozzátáplálást délelőtti gyümivel, estére adhatok már neki tejpépet, vagy azzal azért még várjak?

5 hós múlt, eddig teljesen anyatejes volt, eddig szépen gyarapodott a súlya (7800 gramm), de az elmúlt két hétben 10 dekát hízott, ezért a gyerekorvos és a véd?n? is a hozzátáplálást javasolta!

Legjobb válasz: Nyugodtan adhatsz tejpépet is, a gyümi úgyse nagyon hízlal, a tejpép igen. Gyümit almával kezd, elõször levét, de holnap már adhatsz neki reszeltalmát pár kanállal, fõ a fokozatosság. Tejpépet írass ki a gyerekorvossal, mert abból még a hypoallergén lenne a legjobb a babádnak, és az receptre olcsóbb. A Milupa vaníliását szinte minden baba szereti. Elõször max 50 ml vízzel keverd, többet sztm úgyse fog megenni. http://pirulapatika.hu/230048933/adatlap 9 hós kislány anyukája

Nyugodtan adhatsz tejpépet is, a gyümi úgyse nagyon hízlal, a tejpép igen. Gyümit almával kezd, elõször levét, de holnap már adhatsz neki reszeltalmát pár kanállal, fõ a fokozatosság. Tejpépet írass ki a gyerekorvossal, mert abból még a hypoallergén lenne a legjobb a babádnak, és az receptre olcsóbb. A Milupa vaníliását szinte minden baba szereti. Elõször max 50 ml vízzel keverd, többet sztm úgyse fog megenni. http://pirulapatika.hu/230048933/adatlap 9 hós kislány anyukája
én hasonló gondok miatt 4hósan kezdtem gyümölcsözni, 5hónaposan este tejpép.Hippes 4h kortól adtam neki, barackosat, majd 6h. a kornak megfelelõt gyümölcsöset, de nagyon jó a jó éjszakát tejpép(milupa) szintén gyümölcsös. én az almát kezdetektõl pépesen adom, eleinte azon reszeltem le, amin a citromhéjat, így nagyon pépes lett, szinte folyt.
Egyszerre két ételt nem szabad bevezetni, gondolom ebben mindenki egyetért. Ha ma adsz neki elõször gyümit, akkor ne adj rögtön neki másféle kaját! 3 napig vezesd be a gyümit és utána ha minden okés, akkor mehet a pép, de azt is fokozatosan.
Egyszerre csak egy uj dolgot próbálj ki, az allergia miatt.Ha kijön akkor nem kell találgatni hogy a 2 közül melyik a ludas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! :) Azt mondta a védõnõm, hogy kb.2 hétig csak gyümi, aztán utána jöhet ebédre a fõzelék, de a tejpépet hagyjam még! Viszont akik így jártak mint én, sokan mondták hogy estére szoktak adni tejpépet, de nem voltam benne biztos hogy nem csinálok e rosszat vele! Köszönöm mégegyszer is! :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor egyenlõre egy darabig marad a gyümi, aztán fõzelék és utána majd a tejpép! Szépen fokozatosan! :) Köszönöm a tanácsokat!

Ha már eszi a Milupa rizses tejpépet, kell kóstoltatni a Milupa sárgabarack ízű tejpépet, vagy adhatok amennyit elfogyaszt? !

5hónapos baba

Legjobb válasz: Remélem kapsz választ egy szakembertõl is... Én "csak" egy két gyerekes anyuka vagyok. Szerintem kóstoltasd, nehogy baj legyen.

Remélem kapsz választ egy szakembertõl is... Én "csak" egy két gyerekes anyuka vagyok. Szerintem kóstoltasd, nehogy baj legyen.
A sárgabaracktól kicsapott a babám arca, teste.. 5 hónapos
A kérdező hozzászólása: Végül nem adtam...de köszönöm a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!