Találatok a következő kifejezésre: A tejen mitől lehet még a (15 db)

Tejkiütés, a hormonok miatt. Majd elmúlik legkésõbb 3 hónapos korára. :)
pontosan ahogy az elsõ irja és nagyon gyakori. minden második babát érinti legalább, nem kell vele törödni.
Nekünk is ez van. Kenj rá anyatejet, az én fiamról elég szépen elkezdett letisztulni. Ártalmatlan, nem kell vele foglalkozni, csak arra figyelj, hogy ne fertõzõdjön el. Van rá kenõcs receptre, de az erõs szteroid, én ki sem váltottam. Elmúlik anélkül is.

Junius 17-én szopizott utoljára a kislányom (tehát közel 3 hónappal ezelőtt) és még mindig van tejem, mitől lehet ez, mikor fog elapadni?

A KISLÁNYOM MÁR 20 HÓNAPOS

Legjobb válasz: Igazság szerint már el kellett volna apadni, ha már egyátalán nem szoptatsz és nem is fejed. Ha túl teli van a melled akkor csak annyit szabad kifejni hogy kicsit megkönnyebbüljön, mert ha mindig ki van ûrítve, akkor mindig utánatermelõdik. Az Urtica urens 30 ch napi 2-3x5 golyócska tejapasztó hatású.

Igazság szerint már el kellett volna apadni, ha már egyátalán nem szoptatsz és nem is fejed. Ha túl teli van a melled akkor csak annyit szabad kifejni hogy kicsit megkönnyebbüljön, mert ha mindig ki van ûrítve, akkor mindig utánatermelõdik. Az Urtica urens 30 ch napi 2-3x5 golyócska tejapasztó hatású.
A kérdező hozzászólása: köszia válaszod már egyáltalán nem szopizik sõt nem is fejem nem is fejtem soha a gólyókat megpróbálom
Szia! Már elég régen írtad ki a kérdést, remélem, még olvasod... Nekem mindkét gyerekem szoptatása után még 1.5 évig volt tej a cicimben...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, hát akkor még egy kis idõ eltelik míg elapad

Közel 2 hónapja született meg kicsi fiam, és most (ma fedeztem fel) pettyekbe vérzek. Ez mi lehet? Volt másik baba vagy mitől? Van köze ahhoz, hogy a kis drágának eddig le kellett a tejet fejni most meg már rendesen szopizik?

Legjobb válasz: Kicsit kusza a kérdésed, de szerintem ne aggódj mert a szülés utáni vérzés , fõleg ha szoptatsz , össze-vissza fog jelentkezni.Nekem néha 1-2csepp volt, de rendesen csak 9 hónap múlva jött meg.A szoptatás kitolja a menszeszt.ne aggódj!Üdv:babi

Kicsit kusza a kérdésed, de szerintem ne aggódj mert a szülés utáni vérzés , fõleg ha szoptatsz , össze-vissza fog jelentkezni.Nekem néha 1-2csepp volt, de rendesen csak 9 hónap múlva jött meg.A szoptatás kitolja a menszeszt.ne aggódj!Üdv:babi

Mitől lehet hogy hol több a tejem, hogy meg kettőből kell etetnem ugyanazt a mennyiséget mint máskor, hogy elég legyen? El fog apasztani a tejem?

Legjobb válasz: Méred a babádat szopi elõtt és után? mert ha ugyanazt a grammot issza mindig akkor lehet kezd apadni. Te tegyél meg mindent azért h legyen tejcsi cicibõl, mert attól jobb nincs!!! Van tejserkentõ tea: Hebária Laktoherb teakeverék Igyál meg legalább 2-2,5 liter folyadékor egy nap, és egyél 3 óránként Ez mind nagyon, de nagyon fontos!!!! Ja, és ne dolgozd agyon magad, ha lehet (házimunkára gondoltam)

Méred a babádat szopi elõtt és után? mert ha ugyanazt a grammot issza mindig akkor lehet kezd apadni. Te tegyél meg mindent azért h legyen tejcsi cicibõl, mert attól jobb nincs!!! Van tejserkentõ tea: Hebária Laktoherb teakeverék Igyál meg legalább 2-2, 5 liter folyadékor egy nap, és egyél 3 óránként Ez mind nagyon, de nagyon fontos!!!! Ja, és ne dolgozd agyon magad, ha lehet (házimunkára gondoltam)
Elõzõ vagyok. A sört is dícsérik, de nekem nem segített, csak a tea
A kérdező hozzászólása: Szia! igen szoktam mérni, és 2* fordult elõ idáig ( mikor haza jöttünk a kórházból és 2 héttel késõbb)hogy a másikból kellett potólni ugyanazt a mennyiséget amit egyébként egybõl szokta enni. iszok Laktoherb teát, viszont nem szoktam 3 óránként enni, és napi max 1, 5-2 l vizet iszok(a teával együtt). Ez lehet a baj?

Nem elég tápláló a tejem. A gyerekorvos szerint, mert 2 hetes kislányom a 3530g-os születési súly helyett még csak 3480g. Hummana tápszert írt föl a doki, de szopizás után már nem akarja megenni. Mitől lehet táplálóbb a tejem?

Legjobb válasz: Ne hallgass az orvosra, ha nem kéri a tápszert, az azt jelenti, hogy elég a tejed, nem éhes. Van olyan baba, amelyik 3-4 hét alatt nyeri vissza a születési súlyát, fõleg, ha sokat csökkent a súlya. Két három nap és eléri a 3530-at, nyugi. Te meg egyél kiegyensúlyozottan, minden legyen a kajádban, egyél levest, húst, tésztát, stb. persze ne egyszerre:) Az én fiam két és fél hetesen nyerte vissza a születési súlyát, úgyhogy ne aggódj. A nõvérem kisfia azért lett végleg tápszeres, mert az anyját beparáztatta az orvos. A második gyereknél már nem hallgatott rá, és igaza is lett, mert egy hónapos korára majdnem egy kilót hízott (ahhoz képest, amennyivel hazavitték. SZóval, csak nyugi, és gondolj arra, hogy a doki jót akar, de õ nem ismeri a kicsit, nem látja, hogy jókedvû, van elég pisis pelusa. Õ csak a szakkönyv alapján ítél, és a babák egyetlen szakkönyvet sem olvasnak:) Jó babázást!

Ne hallgass az orvosra, ha nem kéri a tápszert, az azt jelenti, hogy elég a tejed, nem éhes. Van olyan baba, amelyik 3-4 hét alatt nyeri vissza a születési súlyát, fõleg, ha sokat csökkent a súlya. Két három nap és eléri a 3530-at, nyugi. Te meg egyél kiegyensúlyozottan, minden legyen a kajádban, egyél levest, húst, tésztát, stb. persze ne egyszerre:) Az én fiam két és fél hetesen nyerte vissza a születési súlyát, úgyhogy ne aggódj. A nõvérem kisfia azért lett végleg tápszeres, mert az anyját beparáztatta az orvos. A második gyereknél már nem hallgatott rá, és igaza is lett, mert egy hónapos korára majdnem egy kilót hízott (ahhoz képest, amennyivel hazavitték. SZóval, csak nyugi, és gondolj arra, hogy a doki jót akar, de õ nem ismeri a kicsit, nem látja, hogy jókedvû, van elég pisis pelusa. Õ csak a szakkönyv alapján ítél, és a babák egyetlen szakkönyvet sem olvasnak:) Jó babázást!
Sajnos szeretnék vitatkozni.4800grammal született kisfiam 1.5hónaposan 4300!!!! gramm volt.Óránként szoptattam az orvos és a védõnõ is csinált próba szoptatást egy evésre kb 80-100 evett.ezek után még kb 40 -et fejtem a mellembõl.2 hónapig szenvedtünk állandó cici , ordítások.Aztán azt mondta dokim hagyjak fel a lelkizéssel és ne akarjak "mindenáron"csak szoptatni.Elkezdtem hozzátáplálni tápszerrel.Minden rendbe jött, szépen gyarapodott!!!Akkor ez mitõl van?Rendszeresen evett, elegendõ mennyiséget!Mindenki azt mondja(szakemberek)nem volt "jó" a tejem.Remélem neked nem lesz ilyen problémád!!Sok sikert!9 hónapos kisfiú anyukája
Válts sürgõsen orvost, szoptass igény szerint és ne aggódj, ahogy elõttem is írták, minden rendben veletek!
Ne hallgass a gyerekorvosra (a helyedben én keresnék másik gyerekorvost!Minden csecsemõ születése után veszít a súlyából, amit 3-4 hetes korukra visszaszednek és szépen elkezdenek gyarapodni. Ezért nem szabad rögtön tápszerhez nyúlni, hanem helyette az elsõ néhány héten szoptatni, szoptatni, szoptatni! Így lesz elegendõ tejed és majd ahogy a baba egyre nagyobb és erõsebb lesz két szoptatás között is több idõ fog eltelni.2 hetes babának még bõven van tartaléka, amibõl tud gazdálkodni.Az elõtej is azért van, hogy kezdetben a pici gyomornak ne legyen megterhelõ (a természet kitalálta!!!) Jó babázást kívánok!
A harmadik hét végére kell visszahíznia a születési súlyára.
Ilyen nincs h nem elég tápláló a tejed, nehogy elhidd! :) A lányom (mondjuk õ nagy súlyú volt) 4400 al született, 4100 al jöttünk haza a kórházból.Itthon szépen evett 3-4 óránként nem sírt h éhes lenne. 4 hetesen lett 4300 és 9 hetesen pedig már 6 kiló volt. Szóval van akinél az elején lassabban épül vissza a súly:) de aztán nekilódul. Most 4 hónapos és 7 kiló:)
Egyet értek az elsõvel. Ha nem akarja elfogadni a tápszert, akkor valószínûleg elég neki a tejcsid. Pláne ha az etetések után/között nem sír, hogy éhes. + van elég pisis, kakis pelus, akkor ne aggód, rendben fejlõdik :) Én a 2. babámnál aggódtam, hogy nem hízik rendesen, szopizott/zik, mérleg nincs és nem láttam, hogy mennyit eszik. 11 hetesen 6300g :) ) (3200-el született) Úgyhogy nyugi :)
Olyan nincs, hogy egy anyukának az elsö pár hónapban nem elég tápláló a teje, ugyanis az pontosan a baba igényeinek megfeleöen termelödik. Ha a baba nem sir szoptatás után, akkor nem éhes, ha nem is fogadja el a pótlást, akkor ne eröltesd.
És ha nagyétkû a gyerek és mind a két mellbõl kiszívja akkor mi van?Csak a tápszer marad!Mert nem termelõdik olyan gyorsan a tej!
9.56 -os vagyok.Igen én a MAGAM példáját írtam és arra reagáltam, hogy nem létezik olyan hogy nem jó tej.De sajnos igen. Ahogy írtam nagyon drukkolok a kérdezõnek, hogy ne legyen ilyen problémája.Engem nagyon sokáig megviselt lelkileg.Ezt senkinek nem kívánom!!!!
ma 09:56-os: igazad van, NEKED nem volt elég vagy megfelelö tejed, de a te babád sirt, nem volt nyugodt, ellentétben a kérdezövel - éppen ezért ez más helyzet. NEKI a picije nem sir, nem nyugtalan, semmi más gond nincs vele, csak az orvos szerint nem hizik elég gyorsan, de a tápszert sem fogadja el, azaz a tej megfelelö és elég neki.
Eszel rendesen?Én azt vettem észre, hogy amikor kalóriadúsabban táplálkoztam, akkor a tejem is zsírosabb volt, de ha diétásabban ettem, akkor sokkal éhesebb volt a kisfiam is.Most 21 hónapos és még szopik.
Ay orvos jutal;kot kap a felírt tápszer után. Válts orvost!
ha éhes lenne akkor enne....vagy sírna...de ha nyugodt és szopizik nem lehet nagy gond...egyél rendesen, sok fehérjét és ne parázz...ja és válts orvost
Én nem kezdek bele semmilyen eszmefuttásba, mert hosszú lenne, így is hosszú lesz :D Pár szóban mégis annyit, hogy nincs olyan, hogy nem tápláló anyatej, a tejünknek minden cseppje arany! Na de Te kérdeztél valamit, így hát a kérdésedre válaszolok egyenesen: a nõgyógyászom nekem a fehérjeport ajánlotta. (Biztos hallottál már róla, fõleg olyan férfiak/nõk használják, akik célirányosan edzik a testüket, hiszen a fehérje az õ számukra iszonyú fontos, attól épül az izomzat. De! A fehérje nem csak izomépítésre szolgál. Az immunrendszerünk a fehérjékbõl táplálkozik, ráadásul az egészséges táplálkozás alapköve.) Szóval lehet kapni tejfehérje, tojásfehérje, szójafehérje és kombinált fehérjeporokat. Becsapós, de testépítõboltokban szoktam én beszerezni. Ezek 100%-osan tiszta fehérjeporok, telerakva plusz vitaminokkal és aminosavakkal! És nyugi, ez nem illegális szer, ez csak fehérje, még mielõtt megijedne bárki is. Lehet utánaolvasni. (Az illegális cuccokat boltban úgysem kapnád meg.) Szóval nem leszel tõle kigyúrt izomagyú felpumpált kétajtós szekrény, ahhoz keményen edzeni is kellene hozzá, plusz kellene néhány fecskendõnyi tiltott cucc. Nem olcsó, de éppen az értéke miatt! Nos, visszatérve: a nõgyógyászom ezt ajánlotta, hogy maximalizáljam a tejem tápanyagtartalmát. És meg vagyok elégedve a fiam gyarapodásával, 14 hetes és 7 és fél kiló. (Bízom benne, hogy nem kapok túl sok támadást, nekem a férjem ezzel foglakozik és tudja mit beszél, a fiának pedig SOHA nem ártana.)
Utolsónak: igen, pont ezzel a felfogással lehet jó gyorsan elapasztani a tejet. "Mert nem termelõdik olyan gyorsan a tej!" Valóban beletelik 2-3 napba, mire igazodik az igényekhez. Addig meg marad az, hogy akár 1-1, 5 óránként is cicin van. Ha mégis tápszer, akkor is vannak olyan megoldások, amivel a tej sem apad. De örök igazság: ha a baba nem küld jelet a szopival az agynak, akkor a büdös életben nem lesz elég a tej. A lányom ilyen nagyétkû volt, sírdogált, de mindig kapott cicit, két nap alatt helyreállt a rend, azóta sem volt ilyen probléma. HA azonnal tápszerhez nyúltam volna, már rég nem kapna anyatejet. Nyilván nem mindenáron, ahogy írta egy válaszoló itt, ha muszáj pótolni, akkor muszáj, egy gyerek se éhezzen. De ha nem muszáj, akkor ne azonnal a tápszerhez nyúljunk már.
A kérdező hozzászólása: Egy kicsit rosszul fogalmaztam meg a kérdésemet.
Szia! Egyáltalán nem biztos, hogy ez tejcsi. Ha magas a prolaktin szinted (vagy éppen néha anélkül is), savó jön a melledbõl. Ha esetleg kistesót szeretnétek, és nem jön össze, mindenképp említsd majd az orvosodnak.

Volt másnak is ilyen? 9 hónapja nem szoptatom a lányom de a mellem még mindig duzzadt és ha megnyomom szivárog egy kis tej. A hormon szintem rendben van, mitől lehet szerintetek?

A doki sem tudja, azt mondta valószín?leg fogamzásgátlótól elmúlna.De nem szívesen szednék mert amúgy meg nincs szükségem rá.A barátn?m azt mondta jegeljem és akkor elapad teljesen,err?l hallottatok már?Picit idegesít már mert amúgy is hatalmas a mellem.Ha tudtok segítsetek!!!

Legjobb válasz: Elég furcsa, mert már rég el kellett volna, h apadjon! Írtad, h a hormonszinted rendben, melyik a prolaktin? Nekem anno nagyon sok tejem volt, de mégis tök hamar elapadt a szoptatás elhagyásával (kb 2 hét). Szerintem ne nyomogasd, mert azzal is ingerled a képzésre.

Elég furcsa, mert már rég el kellett volna, h apadjon! Írtad, h a hormonszinted rendben, melyik a prolaktin? Nekem anno nagyon sok tejem volt, de mégis tök hamar elapadt a szoptatás elhagyásával (kb 2 hét). Szerintem ne nyomogasd, mert azzal is ingerled a képzésre.

Az utóbbi időben zöldet kakil 6 hetes kisfiam (csak szopik). Az első tejtől lehet, azt tudom. De van, hogy 70-90-110grammokat eszik meg egy etetés alatt - annyi első tej nem lehet. Akkor mitől zöld a széklete?

Legjobb válasz: nem baj ha zöld és nyúlik.Ez arra utal hogy többet eszik mint amennyit kellemesen meg tud emészteni a pocakja vagy még az is lehet hogy hurutos egy kicsit,de akkor se aggodj mert az anyatejes babáknál ez noprmális.Ha többet meg akarsz tudni9 evvel kapcsolatban akkor a bal oldali keresõbe írd be a zöld kaki szót és több kérdést választ is kidob evvel kapcsolatban.

nem baj ha zöld és nyúlik.Ez arra utal hogy többet eszik mint amennyit kellemesen meg tud emészteni a pocakja vagy még az is lehet hogy hurutos egy kicsit, de akkor se aggodj mert az anyatejes babáknál ez noprmális.Ha többet meg akarsz tudni9 evvel kapcsolatban akkor a bal oldali keresõbe írd be a zöld kaki szót és több kérdést választ is kidob evvel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
Én is utánajártam ennek, 9 hetes lányom széklete is többször volt zöldes. Arra jutottam, hogy vagy túleszi magát, vagy sok elõtejet eszik vagy meg van fázva kicsit. Én személy szerint egyiket sem tapasztalom, de a baba jól van, vidám, nevet, nincs semmi baja:-) Így én sem nyugtalankodom. (a keresõbe zöld széklet-et írj)
növekedési ugrás is lehet. 2-3 hónapos korban van az elsõ. Olvass utána.
Vagy csak szomjas. Vagy te kellesz neki, és csak komfortcicizik.
Megnyugtatasod keppen hasznalj merleget etetes elott es utan. Abbol kiderul szopott-e eleget. Nekem is hasznalnom kellett, mert nem volt eleg tejem, es tapszerrel is ki kellett egeszitenem az eteteteseket. He pedig eszik rendesen, akkor mint minden baba imadja a cicit...
El ne kezd méregetni, hogy mennyit eszik, mert teljesen fölösleges!!! A pucér súlyát mérd esténként, annak kell nõnie. Ha gyarapszik, akkor elég a tejed.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, hétfõn adtam vissza a mérleget, mert már nem volt indokolt a mérés, majdnem 6kg a baba.
Ez nem kamu, erre valamilyen megnevezés is van. Magas a prolaktin szint, akkor szokott ilyen lenni.. és nem álterhesség a neve, valami másmilyen megnevezése van ennek a problémának. Ha megtalálom beírom. Elvileg az AVIVA módszer segít ilyeneken, és ott nem is fognak lehurrogni, ha ilyet állítasz. Kérd meg a dokidat, hogy nézzen többi hormoneredményt is: FSH, LH, ösztrogén, progeszteron, meg a többi, ami kell- a dokik tudják ezt. Ne parázz, nem nagy a gond:) MÉg lehet írok, ha megtalálom amit keresek:)
most kapcsolok, a premens jó a prolaktin szint csökkentésére, napi 2 db. Ez a pco-sok "gyógyszere" is. De a legtutibb az orvos!
Nem biztos, hogy kamu. Találtam egy ilyen oldalt, olvasd el. Én sem hallottam még ilyet. http://www.hipofizis.hu/tejcsorgas.php
vagyok, galactorrea-t kerestem volna, de ez azért komoly lenne.. http://209.85.129.132/search?q=cache:pk9DI7zDSmMJ:www.gyakor.. ez inkább- ez itteni oldal.. szóval semmi pánik, doki, kérdést feltenni neki- kivizsgál és megmondja mi legyen:) remélem tudtam segíteni, ha lenne kérdésed, még megpróbálok infokat összeszedni neked:)
Az emlõrákkal szerintem nem kéne ijesztgetni az embereket..
Anno évekkel ezelõtt nekem is a magas prolaktin szint miatt szivárgott a tej a melleimbõl., úgy, hogy nem voltam terhes, de nagyon szerettünk volna kisbabát. Vérvétel történt, gyógyszert kaptam rá, és szépen rendbe jött a dolog. Próbálj megnyugodni, és mindenképp menj el orvoshoz, nem lesz semmi gond.
ez kamu!!!!!!
A mastodynon cseppek barátcserjét tartalmaznak, a premens szintén, azért is írtam az utóbbit, mert ahhoz nem kell recept. Bár lehet a cseppek hatásosabbak, nem tudom. Nekem is van tejem, de én 3 hónappal ezelõtt még szoptattam.. nekem meg nem akar elmúlni:S tehát detto egy cipõben járunk, csak más megközelítésbõl kicsit.
A kérdező hozzászólása: És ezek a cseppek hatottak?
bocsi, vagyok, nemtom, de nagy reményeket fûzök hozzájuk, most kezdtem csak el szedni.. állítólag 1-2 hónap kell mire le lehet mérni, hogy hat-e.. :S de jókat olvastam róluk.
Ha a Norcolut nem hat, próbáld meg a Mastodynon cseppet, doki felírja, nekem az segített. A Bromocriptinbõl ne kérjél, attól mindenki rosszul van.
Ha magas a prolaktin szinted az okozhat tejcsorgást. Nekem is jön a mellembõl, de csak ha megnyomom. A hormoneredményem viszont teljesen jó. De a baba eddig még nem sikerült, meg akarom kérdezni a dokit, hogy a jó eredmény ellenére nem lehet-e, hogy ez a gátló tényezõ.
A kérdező hozzászólása: Nekem is magas a szoptató hormonom... Norcolutot írt fel rád a doki.De ettõl lehet??? Köszönöm a sok választ és a segítséget.
Szia! Éveken keresztül én is igy voltam.Mikor legelõször észrevettem, teljesen beparáztam.Elmentem orvoshoz, megvizsgált, de azt mondta nem olyan jelentõs mértékü a prolkatin emelkedésem ami gondot okozhat.Ha megnyomtam a mellemet, hol teljesen fehér, hol vizesebb dolog jött belõle.De mikor babát terveztünk simán összejött, nem befolyásolta.Nyugi, lehet semmi komoly mint nálam volt.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak köszönöm. Nem tudom, miért kell taknyos kölyöknek nézni, aki csak szórakozik. Holnap elmegyek a háziorvosomhoz, mivel nõgyógyászhoz nem tudok, de hétfõn mindenképpen elmegyek.
A kérdező hozzászólása: Elmentem ma anyósomhoz és aztmondta, hogy neki csak a 2. hónapban voltak ilyen "szivárgások". Miért mondod azt, hogy kamu? Most azon gondolkozom, hogy vannak olyan nõk, akiknek ugyanúgy van mensesük és mégis terhesek. Na de akkor miért negatív? Lehet, hogy már nem is 1-2 hónapos terhes vagyok? De semmit nem érzek, nincs hányingerem, csak el van szinezõdve a mellbimbóm...
90% Kamu 5% Emlõrák, 5% egyéb.
Szia nekem ez a második baba és 18 hetes terhes vagyok, dpo 16-ik napján teszteltem pozitívat és már elõtte 2 nappal elkezdett az elõtejem szivárogni.De csak az egyik mellembõl és egy 20 Ft-os nagyságú foltott hagyott a polomon, rögtön tudtam hogy ismét terhes vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!