Találatok a következő kifejezésre: A tejen mitől lehet (73 db)

Sós a tejem. Mitől lehet? Teljesen elapadok?

Kislányomat sajnos csak 2 hetes koráig tudtam jóllakatni a tejemmel, utána annyira csökkent a mennyiség, hogy tápszeres pótlásra volt szükség. Kb. 3 hós korától csak tápszert kap, mert azóta nagyon kevés tejem van, de naponta mellre veszem (hiszen minden cseppje aranyat ér), hogy ha nem is lakik jól, de érezze, milyen összebújni anyával. Azonban pár napja észrevettem, hogy néha-néha kiköpi, aztán egyszer megkóstoltam: teljesen sós volt! Mit?l lehet? Az a kis tejem is el fog apadni? Mit?l lehet sós a tejem édes helyett? A terhesség szinte kizárt, mert utánaolvastam, csak a 4. hónaptól változtatja meg az ízét és akkor sem sós, hanem kesernyés-savanykás ízt kap.

Legjobb válasz: Én a fiamat 21 hónapig szoptattam, a végén már csak 1 cici kellett neki , a másikban nekem is kicsit sós volt a tejem. Nem voltam terhes. Most a kicsit szoptatom, aki majdnem 9 hónapos, nekem is meg volt már ötször, de a babám semmit nem vett észre.

Szia!ha sós ízt érzel a tejcsidben, nem jel az elapadásra.A csapvizetek lehet a ludas a dologban.Nekem pár napra vált enyhén sós ízûvé a tejcsim(el se fogadta a fiam)amikor a Mátra környékén nyaraltunk, és az ottani vizet fogyasztottam.Az orvosom véleményére alapozom a feltevésem.Érdemes volna kipróbálnod hogy pár napig csak palackozott vizet innál, tedd minél gyakrabban cicire a babád!Egyébként még soha nem hallottam hogy jele volna az elapadásnak...
Én a fiamat 21 hónapig szoptattam, a végén már csak 1 cici kellett neki , a másikban nekem is kicsit sós volt a tejem. Nem voltam terhes. Most a kicsit szoptatom, aki majdnem 9 hónapos, nekem is meg volt már ötször, de a babám semmit nem vett észre.
Akkor lehet, hogy babát vársz. Végülis nem mindig a nagykönyv szerinti idõben változik meg tõle a tejci íze.
Elsõ vagyok: tesztet nem csináltál? (Én múltkor már majdnem. Pedig csak pár napot késett.) 4 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Most jut eszembe: néhány napon belül 2X is ettem gyorséttermi kaját! Levelezõn egyetemre járok és amikor este hazaérek, nincs kedvem fõzni, a férjem meg nap közben nem eszik mást, csak szendvicset, így maradnak a gyorskaják (pláne, ha már megette az összes otthoni ételt). Ilyenkor hamburgert eszünk, pedig nem nagyon szeretem. Amúgy tegnap mintha édesebb lett volna a tejem, legalábbis Lea szívesebben szopizott, el is aludt rajtam. :)
Szia! A 11:26-os vagyok...Sõt, minden étel és ital változtathat az ízén.Alaposan vedd szemügyre a saját magad által fogyasztott ételek és italok tartalmát.Talán találsz rá választ, de tényleg jó ötletnek tartom én is , ha itt az interneten keresel fel szoptatási tanács adót, aki pontos választ adhat.Nagyon szimpatikus volt amit irtál arról hogy azért cicire teszed babád , hogy érezze milyen is össze bújni anyával.Õszintén reméllem hogy még hosszú hónapokig csurran, cseppen a jóból babádnak és te ne aggódj, mert az aggodalmaskodás inkább árt a tejcsidnek!
Kédezd meg Eszter szoptatási tanácsadót, a http://www.nlcaffe.hu oldalon.Nekem is sok jó tanácsot adott. A szakértõ válaszol címü blokkban.
A kérdező hozzászólása: A csapvíz ennyire megváltozott volna? Mondjuk én csak fõzéshez használom, meg kávéhoz (nagyon alacsony a vérnyomásom 80/60 körül) hetente 1-2 alkalommal fõzök, mert sajnos nincs sok idõm. Inni szûrt vagy rostos gyümölcsleveket szoktam, néha kakaót. Régen is ugyanabból a vízbõl fõztem, nem tudom, mitõl változhatott meg. Mindenesetre ijesztõ, hogy ennyire befolyásolja a tej ízét.
A kérdező hozzászólása: Amúgy nem menstruálok (hallottam, hogy akkor is megváltozik a tej íze), sõt, 2 hete késik. Amióta pedig a kislányom megszületett, már 5 alkalommal volt meg a menzeszem (most 8 hónapos), szóval nem hinném, hogy az a pár csepp tejem, ami még megvan visszatartaná a vérzésemet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok. Tesztet kettõt csináltam, mind negatív lett. Terhesség kilõve. Akkor tényleg el fog apadni, azért sós a tejem. :(
A kérdező hozzászólása: Sajnos a tejem édesebb, majd újra sósabb lett és mostanra teljesen elapadt, a babám nem is bújik hozzám, kis vadóc lett. :(

Pár napja kevesebb a tejem, mitől lehet? Semmin nem változtattam.

2hónapos a babám, és anyatejadó vagyok, de pár napja nem tudok fejni, a babámnak, meg alig elég, fél óránként enne.

Legjobb válasz: Szerintem a legfontosabb hogy a Te kicsidnak elég legyen a tej, ha már nem tudsz leadni, kizárólag emiatt ne aggódj. Valószínû hogy a szervezeted a szopihoz alkalmazkodik és a kezdeti bõvebb tejtermelés alábbhagyott. Fejés helyett inkább tedd többször mellre a kicsidet hogy még õ nagyon sokáig tudjon szopizni.

Szerintem a legfontosabb hogy a Te kicsidnak elég legyen a tej, ha már nem tudsz leadni, kizárólag emiatt ne aggódj. Valószínû hogy a szervezeted a szopihoz alkalmazkodik és a kezdeti bõvebb tejtermelés alábbhagyott. Fejés helyett inkább tedd többször mellre a kicsidet hogy még õ nagyon sokáig tudjon szopizni.
Vannak hullámvölgyek a tejtermelésben és az egyik pont 2 hónaposan jelentkezik!Nekem is így volt mind a két gyerekkel!Csak szoptass gyakrabban 2 óránként, úgyis kérni fogja a kicsi ha tényleg kevés a tej.Nekem max. 2 nap alatt mindíg rendezõdött!
Ez lemaradt:ha éjszaka nem szopik a kicsi akkor kelj fel hajnalban, és fejd le mindkét melled.Ha a kicsi késõbb ébred, akkor már lesz neki újra tej, legfeljebb odaadod neki mindkét melled.Én is tejleadó voltam, én mindig így csináltam.Csak 2x fejtem 1 nap hajnalban és du 6-kor, de mindkét mellem kifejtem.6 dl tudtam így leadni.
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsokat. Egyébként írtam, hogy fél óránként enne. Na ekkor mellre is rakom. És éjjel is etetem. Remélem helyre áll pár napon belül.

Mit csináljak, hogy ne apadjon el a tejem? Mitől lehet, hogy egyik napról a másikra lecsökken a mennyiség?

Eddig annyi volt, hogy szopi után is még le tudtam fejni 40 ml-t minimum, most abból a cicib?l, amib?l nem evett már 4 órája éppen hogy 50 ml-t tudtam.

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, hogy mitõl csökken le, de én is állandóan kínlódok ezzel. Azt vettem észre, hogy havonta 1x elõjön ez a probléma. Nekem tegnap kezdõdött megint, hogy úgy érzem kevesebb, és pont 1 hónappal ezelõtt volt az utolsó tejválságom. Szerintem a nõi ciklussal lehet összefüggésben, bár én még nem menstruálok. Szerencsére idáig mindig túljutottam rajta, de én kb. 8-10 alkalommal szoptatok naponta, beleértve az éjszakait is. Iszok tejszaporító teát, régebben próbáltam a homeos bogyókat, alkoholmentes sört, more milk-et, tejszaporító golyókat, de szerintem nem igazán mûködnek, legalábbis nálam. Bár a léleknek megnyugtató, és lehet, hogy ez az, ami segít a holtponton túljutni. Az biztos, hogy minél gyakrabban szoptatsz, annál több lesz a tejcsi, úgyhogy rakd olyan gyakran mellre a babádat, amilyen gyakran csak tudod. Boldog új évet, és sok tejcsit kívánok!

Szia! Nem tudom, hogy mitõl csökken le, de én is állandóan kínlódok ezzel. Azt vettem észre, hogy havonta 1x elõjön ez a probléma. Nekem tegnap kezdõdött megint, hogy úgy érzem kevesebb, és pont 1 hónappal ezelõtt volt az utolsó tejválságom. Szerintem a nõi ciklussal lehet összefüggésben, bár én még nem menstruálok. Szerencsére idáig mindig túljutottam rajta, de én kb. 8-10 alkalommal szoptatok naponta, beleértve az éjszakait is. Iszok tejszaporító teát, régebben próbáltam a homeos bogyókat, alkoholmentes sört, more milk-et, tejszaporító golyókat, de szerintem nem igazán mûködnek, legalábbis nálam. Bár a léleknek megnyugtató, és lehet, hogy ez az, ami segít a holtponton túljutni. Az biztos, hogy minél gyakrabban szoptatsz, annál több lesz a tejcsi, úgyhogy rakd olyan gyakran mellre a babádat, amilyen gyakran csak tudod. Boldog új évet, és sok tejcsit kívánok!
fejjél éjjel is, s azzal több lesz s odaadod neki cumiból, én így tettem plussz more milk plus kapszula
Lehet, hogy fejlõdési ugrásban van a babád és most többet igényel! Tehát nem a tejed csökkent, hanem õ eszik többet. Pár nap alatt újból beáll majd a mennyiség!
Az a gond, hogy nem írtad meg, hogy a babád most hány hónapos, mert ez fontos lenne!Ha azt akarod elérni, hogy éjszaka ne szopizzon, nagy hiba, ez közrejátszhatott az apadásban. Tehát mindig a baba igénye az elsõ, nem a mi kényelmünk a legfontosabb!!!! Nem tudom, mennyit szoktál pihenni naponta? Minden szoptatás elõtt legalább 20 percet kell pihenni, naponta szieszta, tehát a pihenés csodára képes, annyi tej lesz bõven, nem elég valami tajszaporítót szedni! Sokan megfeledkeznek a pihenésrõl, mert ugye a lakás kitatarítására megy rá az energiájuk attól félvén mit szólnak majd a látogatók. Leszögezem, a babának legfontosabb az elegendõ anyatej, mint a lakás csillogása!!!!! Kellemes szoptatást! BÚÉK!
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos a baba, és nem én akarom hogy ne szopizzon éjjel, hanem õ nem ébred fel szopizni. Az éjszaka abban a vonatkozásban szerepel, hogy fürdés után nem alszik el. 7-kor fürdetem és van amikor még éjfélkor is ébren van, kb. 2* 5-10 percnyi alvással, közben 1 vagy 2 szopival, és utána alszik 6-7 órát. Ha õ nem jelez, éjjel már nem keltem fel enni. Szerintem ez nem jelenti azt, hogy a saját kényelmemre gondolok csak. Csak úgy érzem, hogy estére nem tud egyszerre sokat szopizni és ez játszhat közre abban, hogy késõn alszik el.

Viszkető kiütések lettek rajtam, 3 hetes a kisbabám, szoptatom rengeteg a tejem, mitől lehet?

Voltam bőrgyógyásznál tegnap azt mondta keveset iszom és tusfürdő allergiám lett, de se tegnap se ma nem fürödtem azzal, mégis úgy viszketek majd meg őrülök, a karomon van és a combomon kis apró pöttyök, hullámokban jön a viszketés arra vörösödik be, fürdés után meg éjjel jön elő a leginkább. Volt ilyen valakinek? Szerintem nem a tusfürdőtől van, de mitől?

Legjobb válasz: Nekem PUPPP-m volt, szülés után kezdõdött és jó sokáig tartott :( http://stupidorkris.blogspot.hu/2008/10/puppp.html Fontos, hogy ne vakard, még ha nem is ez a baj! A gyógyszertárban tudsz venni cremor refrigerans-ot, azt kenheted, semmi káros nincs benne. Csak pamutot hordj.

Nekem PUPPP-m volt, szülés után kezdõdött és jó sokáig tartott :( http://stupidorkris.blogspot.hu/2008/10/puppp.html Fontos, hogy ne vakard, még ha nem is ez a baj! A gyógyszertárban tudsz venni cremor refrigerans-ot, azt kenheted, semmi káros nincs benne. Csak pamutot hordj.
Kalciumhiány is lehet, szedj kalciumot minimum 100% rda mennyiségben.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszoló amit mond az lesz, pont olyan, csak nem annyira piros mert visszafogom magam és csak akkor vakarom mikor nem bírom már....a calciumot szedem, semmi hatás, se a fenistil nem hat.
Aloe Vera First spray. Próbáld ki, ez szinte mindenre jó. Vagy Elocom kenõcs, ez allergiás kiütésekre való.
Elocomot tilos szoptatás alatt, hisz szteroid!!!

Fiam 3, 5 hónapos, állandóan a szájában van a keze, de a foga nem jön, nem éhes. Van hogy úgy ledugja, hogy visszajön a tej. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Rájött hogy az az övé. Sokkal jobb neki azt szopogatni, mint egy cumit. :) Az enyémnek is egész nap a szájában van, sokszor már öklendezik.

Rájött hogy az az övé. Sokkal jobb neki azt szopogatni, mint egy cumit. :) Az enyémnek is egész nap a szájában van, sokszor már öklendezik.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk cumija nincs, nem cumizik.
Kislányunk is 3, 5 hónapos. Õ kiveszi a cumit a szájából, és helyette beteszi az öklét. Valamelyik nap még öklendezett is. :(
szeretik a kezüket enni de lehet nálatok is a fogzás indult el..nekünk is így kezdõdött 5 hónaposan kint volt az alsó foga és már látszik a felsõ is!
szintén 3, 5 hós és szintén ezt csinálja, persze õ nem csak az öklét hanem minden keze ügyébe esõ tárgyat a szájába próbál tömni. Szerintem nálunk ez már a fogzás mert ha lehúzom az ajkát, látszanak szépen a fehér kockák az ínyében.
A kérdező hozzászólása: kösz mindenkinek

Azt mondják minél többet szopik a baba, annál több tej termelődik, én viszont 2-3 óránként szoptatok és estére úgy érzem teljesen kiürülök, alig van tejem. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Nem írtad mennyi idõs a kicsi. Az én babómnál ez 6 hetesen volt de zsírosabb a tej este és azért érzed hogy kevesebb,ha akicsi alszik nyugodtan és nem sír akkor semmi gond eléga tejcsi!!nekem ugyanez volt. most is 2-3 óránként eszik és éjjel 2szer kel fel szopizni. most 4 hónapos és csak anyatejes. kellemes babázást.

Nem írtad mennyi idõs a kicsi. Az én babómnál ez 6 hetesen volt de zsírosabb a tej este és azért érzed hogy kevesebb, ha akicsi alszik nyugodtan és nem sír akkor semmi gond eléga tejcsi!!nekem ugyanez volt. most is 2-3 óránként eszik és éjjel 2szer kel fel szopizni. most 4 hónapos és csak anyatejes. kellemes babázást.
Szia! Természetes hogy nincs annyi tejcsid estére hiszen éjszaka alszol, olyankor termelõdik a köv. napra, estére pedig kevesebb marad, de amíg a babád nem reklamál, és gyarapszik nincs semmi gond, elég neki a mennyiség. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Pár napja napi 8x szopizik a babám! Mitől lehet ez? Lehet, hogy már nem elég tartalmas a tej?

10 nap múlva lesz 4 hónapos!Eddig 5x evett egy nap.Nem tudom,hogy most tápszerrel pótoljak,vagy kezdjem el a hozzátáplálást.

Legjobb válasz: Valszeg fejlõdési ugrása van, én annyiszor adnnék neki, ahányszor kér, így a tejed mennyisége is nõni fog. A hozzátáplálást meg nem kezdeném el.

Valszeg fejlõdési ugrása van, én annyiszor adnnék neki, ahányszor kér, így a tejed mennyisége is nõni fog. A hozzátáplálást meg nem kezdeném el.
Gondolom, több tejre van szüksége, ezt próbálja beállítani. A tej mindig a baba igényeihez alkalmazkodik mind minõségben mind pedig mennyiségben, ha hagyják..szoptasd meg, ahányszor kér, néhány nap alatt beáll a kereslet-kínálat. Ne adj se pótlást, se szilárd ételt, mert ezek csak bezavarnak és nem tud a tejtermelés a kereslethez igazodni!
Mérd meg mielõtt szoptatod és utána is. Abból kiderül, hogy elég e a tejed. Ne adj tápszert. Ha kevesebb is a tejed és gyakrabban szopik, akkor még visszaállhat a dolog a régibe. Viszont ha cici után sír, ne hagyd éhezni. Akkor adj neki tápszert.
A szüleim mindíg felforralták, még télen is, és sosem romlott meg.
nem kell forralni.... pasztõrözni kell... kb 60-70 fokig hevíteni, majd levenni a tûzrõl. ennyi az egész....
Túl magas a csíraszáma, magam is tapasztaltam h ha házi tehéntejet vettünk 2 helyrõl, az egyik másnapra megromlott, a másik meg még 2 nap múlva is frankó. Vagy maga az állat "hibás", vagy Te. Hogyan fejsz? Próbáld minél sterilebben, a fejõedényre is tegyél már fejésnél egy szûrõanyagot, valami függönydarabot vagy hasonlót. Ha piszkos a tõgye, mosd le és a kezed is mosd meg. Ha ezeket megteszed, akkor nem a Te készülékedben van a hiba. :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló:) :) köszike.mindig megmosom a kezem, és amikor fejek, akkor alapból szûrõn keresztül meg a tej az edénybe.Majd a pasztõrözést kipróbálom:) :) kiváncsi lennék mi miatt van ez:S
Esküszöm úgy olvastam hogy megfejELed a kecskét és megromlik a tej xD nem tudtam mibajod xD amúgy meg szerintem az elõzõek mindent elmondtak ami hasznos lehet :)

Kislányom 19 hónapos.2 hónapig szoptattam, egy hónapja újra éreztem, hogy fáj a mellem, és ha megnyomom, ürül is belőle tej. Mitől lehet? Hormonprobléma?

A mensi szülés óta 21 napra jött, éppen a múlt hónapban 28-ra. Mit?l lehet újra magas a prolaktin szint?

Legjobb válasz: Szerintem elmehetnel nezettesd meg a melleidet, tudtom szerint nem szabad semmi sem folyon, persze egy bizonyos ido eltelte utan.

Szerintem elmehetnel nezettesd meg a melleidet, tudtom szerint nem szabad semmi sem folyon, persze egy bizonyos ido eltelte utan.
Szia! Nem tudom megoldódott-e a problémád, kaptál-e azóta valakitõl valamilyen választ. Én is hasonló problémával kûzdök. Az én kislányom 14 hónapos, kb. 6 hónapos koráig szoptattam. Tejem lett volna még, de neki nem kellett. Azóta is van valamennyi tejem, bár fejni nem tudnám, de ha megnyomom még mindig jön valamennyi. Nem tudom mitõl lehet. Ha tudsz valamit, kérlek oszd meg velem is. Elõre is köszönöm.

Junius 17-én szopizott utoljára a kislányom (tehát közel 3 hónappal ezelőtt) és még mindig van tejem, mitől lehet ez, mikor fog elapadni?

A KISLÁNYOM MÁR 20 HÓNAPOS

Legjobb válasz: Igazság szerint már el kellett volna apadni, ha már egyátalán nem szoptatsz és nem is fejed. Ha túl teli van a melled akkor csak annyit szabad kifejni hogy kicsit megkönnyebbüljön, mert ha mindig ki van ûrítve, akkor mindig utánatermelõdik. Az Urtica urens 30 ch napi 2-3x5 golyócska tejapasztó hatású.

Igazság szerint már el kellett volna apadni, ha már egyátalán nem szoptatsz és nem is fejed. Ha túl teli van a melled akkor csak annyit szabad kifejni hogy kicsit megkönnyebbüljön, mert ha mindig ki van ûrítve, akkor mindig utánatermelõdik. Az Urtica urens 30 ch napi 2-3x5 golyócska tejapasztó hatású.
A kérdező hozzászólása: köszia válaszod már egyáltalán nem szopizik sõt nem is fejem nem is fejtem soha a gólyókat megpróbálom
Szia! Már elég régen írtad ki a kérdést, remélem, még olvasod... Nekem mindkét gyerekem szoptatása után még 1.5 évig volt tej a cicimben...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, hát akkor még egy kis idõ eltelik míg elapad

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!