Találatok a következő kifejezésre: A tejen mitől (133 db)

Sós a tejem. Mitől lehet? Teljesen elapadok?

Kislányomat sajnos csak 2 hetes koráig tudtam jóllakatni a tejemmel, utána annyira csökkent a mennyiség, hogy tápszeres pótlásra volt szükség. Kb. 3 hós korától csak tápszert kap, mert azóta nagyon kevés tejem van, de naponta mellre veszem (hiszen minden cseppje aranyat ér), hogy ha nem is lakik jól, de érezze, milyen összebújni anyával. Azonban pár napja észrevettem, hogy néha-néha kiköpi, aztán egyszer megkóstoltam: teljesen sós volt! Mit?l lehet? Az a kis tejem is el fog apadni? Mit?l lehet sós a tejem édes helyett? A terhesség szinte kizárt, mert utánaolvastam, csak a 4. hónaptól változtatja meg az ízét és akkor sem sós, hanem kesernyés-savanykás ízt kap.

Legjobb válasz: Én a fiamat 21 hónapig szoptattam, a végén már csak 1 cici kellett neki , a másikban nekem is kicsit sós volt a tejem. Nem voltam terhes. Most a kicsit szoptatom, aki majdnem 9 hónapos, nekem is meg volt már ötször, de a babám semmit nem vett észre.

Szia!ha sós ízt érzel a tejcsidben, nem jel az elapadásra.A csapvizetek lehet a ludas a dologban.Nekem pár napra vált enyhén sós ízûvé a tejcsim(el se fogadta a fiam)amikor a Mátra környékén nyaraltunk, és az ottani vizet fogyasztottam.Az orvosom véleményére alapozom a feltevésem.Érdemes volna kipróbálnod hogy pár napig csak palackozott vizet innál, tedd minél gyakrabban cicire a babád!Egyébként még soha nem hallottam hogy jele volna az elapadásnak...
Én a fiamat 21 hónapig szoptattam, a végén már csak 1 cici kellett neki , a másikban nekem is kicsit sós volt a tejem. Nem voltam terhes. Most a kicsit szoptatom, aki majdnem 9 hónapos, nekem is meg volt már ötször, de a babám semmit nem vett észre.
Akkor lehet, hogy babát vársz. Végülis nem mindig a nagykönyv szerinti idõben változik meg tõle a tejci íze.
Elsõ vagyok: tesztet nem csináltál? (Én múltkor már majdnem. Pedig csak pár napot késett.) 4 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Most jut eszembe: néhány napon belül 2X is ettem gyorséttermi kaját! Levelezõn egyetemre járok és amikor este hazaérek, nincs kedvem fõzni, a férjem meg nap közben nem eszik mást, csak szendvicset, így maradnak a gyorskaják (pláne, ha már megette az összes otthoni ételt). Ilyenkor hamburgert eszünk, pedig nem nagyon szeretem. Amúgy tegnap mintha édesebb lett volna a tejem, legalábbis Lea szívesebben szopizott, el is aludt rajtam. :)
Szia! A 11:26-os vagyok...Sõt, minden étel és ital változtathat az ízén.Alaposan vedd szemügyre a saját magad által fogyasztott ételek és italok tartalmát.Talán találsz rá választ, de tényleg jó ötletnek tartom én is , ha itt az interneten keresel fel szoptatási tanács adót, aki pontos választ adhat.Nagyon szimpatikus volt amit irtál arról hogy azért cicire teszed babád , hogy érezze milyen is össze bújni anyával.Õszintén reméllem hogy még hosszú hónapokig csurran, cseppen a jóból babádnak és te ne aggódj, mert az aggodalmaskodás inkább árt a tejcsidnek!
Kédezd meg Eszter szoptatási tanácsadót, a http://www.nlcaffe.hu oldalon.Nekem is sok jó tanácsot adott. A szakértõ válaszol címü blokkban.
A kérdező hozzászólása: A csapvíz ennyire megváltozott volna? Mondjuk én csak fõzéshez használom, meg kávéhoz (nagyon alacsony a vérnyomásom 80/60 körül) hetente 1-2 alkalommal fõzök, mert sajnos nincs sok idõm. Inni szûrt vagy rostos gyümölcsleveket szoktam, néha kakaót. Régen is ugyanabból a vízbõl fõztem, nem tudom, mitõl változhatott meg. Mindenesetre ijesztõ, hogy ennyire befolyásolja a tej ízét.
A kérdező hozzászólása: Amúgy nem menstruálok (hallottam, hogy akkor is megváltozik a tej íze), sõt, 2 hete késik. Amióta pedig a kislányom megszületett, már 5 alkalommal volt meg a menzeszem (most 8 hónapos), szóval nem hinném, hogy az a pár csepp tejem, ami még megvan visszatartaná a vérzésemet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok. Tesztet kettõt csináltam, mind negatív lett. Terhesség kilõve. Akkor tényleg el fog apadni, azért sós a tejem. :(
A kérdező hozzászólása: Sajnos a tejem édesebb, majd újra sósabb lett és mostanra teljesen elapadt, a babám nem is bújik hozzám, kis vadóc lett. :(

Pár napja kevesebb a tejem, mitől lehet? Semmin nem változtattam.

2hónapos a babám, és anyatejadó vagyok, de pár napja nem tudok fejni, a babámnak, meg alig elég, fél óránként enne.

Legjobb válasz: Szerintem a legfontosabb hogy a Te kicsidnak elég legyen a tej, ha már nem tudsz leadni, kizárólag emiatt ne aggódj. Valószínû hogy a szervezeted a szopihoz alkalmazkodik és a kezdeti bõvebb tejtermelés alábbhagyott. Fejés helyett inkább tedd többször mellre a kicsidet hogy még õ nagyon sokáig tudjon szopizni.

Szerintem a legfontosabb hogy a Te kicsidnak elég legyen a tej, ha már nem tudsz leadni, kizárólag emiatt ne aggódj. Valószínû hogy a szervezeted a szopihoz alkalmazkodik és a kezdeti bõvebb tejtermelés alábbhagyott. Fejés helyett inkább tedd többször mellre a kicsidet hogy még õ nagyon sokáig tudjon szopizni.
Vannak hullámvölgyek a tejtermelésben és az egyik pont 2 hónaposan jelentkezik!Nekem is így volt mind a két gyerekkel!Csak szoptass gyakrabban 2 óránként, úgyis kérni fogja a kicsi ha tényleg kevés a tej.Nekem max. 2 nap alatt mindíg rendezõdött!
Ez lemaradt:ha éjszaka nem szopik a kicsi akkor kelj fel hajnalban, és fejd le mindkét melled.Ha a kicsi késõbb ébred, akkor már lesz neki újra tej, legfeljebb odaadod neki mindkét melled.Én is tejleadó voltam, én mindig így csináltam.Csak 2x fejtem 1 nap hajnalban és du 6-kor, de mindkét mellem kifejtem.6 dl tudtam így leadni.
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsokat. Egyébként írtam, hogy fél óránként enne. Na ekkor mellre is rakom. És éjjel is etetem. Remélem helyre áll pár napon belül.

6 hónapja nem szoptatom a kisfiam és most vettem észre ha megnyomom enyhén a mellem, akkor minimálisan jön a tej. Mitől?

kell vele valamit csinálnom? másnak volt ilyen?

Legjobb válasz: Amikor legközelebb nõgyógyászhoz mész,említsd meg neki.Még valószínûleg nem állt helyre a szervezeted hormonháztatása.

Amikor legközelebb nõgyógyászhoz mész, említsd meg neki.Még valószínûleg nem állt helyre a szervezeted hormonháztatása.
Amikor én iabbahagytam a szoptatást nekem is sokáig volt még tejcsim, valószinûleg a szoptatásért felelõs hormon a prolaktin még magas.Ha nagyon zavar kérd meg a nõdokidat, hogy küldjön el egy hormonvizsgálatra!
Szia! Én nem tudtam szoptatni, mivel nem volt tejem. Csak egy pár csepp jött, ha megnyomtam. Voltam nõdokinál, hogy szeretnénk babát, de még mindig jön a pár csepp tej, ha megnyomom. Ekkor volt a kisfiam 8 hónapos. Megnyomta, de akkor nem jött épp semmi. Azt mondta, ez nem gond, de ne nyomkodjam, mert nem fog megszûnni. Megjegyzem, havonta tán 2szer ha megnyomtam, kiváncsiságból. A mai napig ez a helyzet! Nem tudom, hogy mit mond, ha legközelebb is megyek hozzá...
Szia! Az urtica urens 30 ch-s homeós bogyó apasztásra nagyon jó. Nekem bevállt! Nehogy kisebb hígításút vegyél (5 ch-st) mert az tejszaporító. Gyógyszertárban segítenek. Minden jót!
Szia utolsó válaszoló! Én a feletted válaszoló vagyok. Neked mennyi idõ után segített ez a homeós bogyó? Drága?

Viszkető kiütések lettek rajtam, 3 hetes a kisbabám, szoptatom rengeteg a tejem, mitől lehet?

Voltam bőrgyógyásznál tegnap azt mondta keveset iszom és tusfürdő allergiám lett, de se tegnap se ma nem fürödtem azzal, mégis úgy viszketek majd meg őrülök, a karomon van és a combomon kis apró pöttyök, hullámokban jön a viszketés arra vörösödik be, fürdés után meg éjjel jön elő a leginkább. Volt ilyen valakinek? Szerintem nem a tusfürdőtől van, de mitől?

Legjobb válasz: Nekem PUPPP-m volt, szülés után kezdõdött és jó sokáig tartott :( http://stupidorkris.blogspot.hu/2008/10/puppp.html Fontos, hogy ne vakard, még ha nem is ez a baj! A gyógyszertárban tudsz venni cremor refrigerans-ot, azt kenheted, semmi káros nincs benne. Csak pamutot hordj.

Nekem PUPPP-m volt, szülés után kezdõdött és jó sokáig tartott :( http://stupidorkris.blogspot.hu/2008/10/puppp.html Fontos, hogy ne vakard, még ha nem is ez a baj! A gyógyszertárban tudsz venni cremor refrigerans-ot, azt kenheted, semmi káros nincs benne. Csak pamutot hordj.
Kalciumhiány is lehet, szedj kalciumot minimum 100% rda mennyiségben.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszoló amit mond az lesz, pont olyan, csak nem annyira piros mert visszafogom magam és csak akkor vakarom mikor nem bírom már....a calciumot szedem, semmi hatás, se a fenistil nem hat.
Aloe Vera First spray. Próbáld ki, ez szinte mindenre jó. Vagy Elocom kenõcs, ez allergiás kiütésekre való.
Elocomot tilos szoptatás alatt, hisz szteroid!!!

Fiam 3, 5 hónapos, állandóan a szájában van a keze, de a foga nem jön, nem éhes. Van hogy úgy ledugja, hogy visszajön a tej. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Rájött hogy az az övé. Sokkal jobb neki azt szopogatni, mint egy cumit. :) Az enyémnek is egész nap a szájában van, sokszor már öklendezik.

Rájött hogy az az övé. Sokkal jobb neki azt szopogatni, mint egy cumit. :) Az enyémnek is egész nap a szájában van, sokszor már öklendezik.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk cumija nincs, nem cumizik.
Kislányunk is 3, 5 hónapos. Õ kiveszi a cumit a szájából, és helyette beteszi az öklét. Valamelyik nap még öklendezett is. :(
szeretik a kezüket enni de lehet nálatok is a fogzás indult el..nekünk is így kezdõdött 5 hónaposan kint volt az alsó foga és már látszik a felsõ is!
szintén 3, 5 hós és szintén ezt csinálja, persze õ nem csak az öklét hanem minden keze ügyébe esõ tárgyat a szájába próbál tömni. Szerintem nálunk ez már a fogzás mert ha lehúzom az ajkát, látszanak szépen a fehér kockák az ínyében.
A kérdező hozzászólása: kösz mindenkinek

Mit csináljak, hogy ne apadjon el a tejem? Mitől lehet, hogy egyik napról a másikra lecsökken a mennyiség?

Eddig annyi volt, hogy szopi után is még le tudtam fejni 40 ml-t minimum, most abból a cicib?l, amib?l nem evett már 4 órája éppen hogy 50 ml-t tudtam.

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, hogy mitõl csökken le, de én is állandóan kínlódok ezzel. Azt vettem észre, hogy havonta 1x elõjön ez a probléma. Nekem tegnap kezdõdött megint, hogy úgy érzem kevesebb, és pont 1 hónappal ezelõtt volt az utolsó tejválságom. Szerintem a nõi ciklussal lehet összefüggésben, bár én még nem menstruálok. Szerencsére idáig mindig túljutottam rajta, de én kb. 8-10 alkalommal szoptatok naponta, beleértve az éjszakait is. Iszok tejszaporító teát, régebben próbáltam a homeos bogyókat, alkoholmentes sört, more milk-et, tejszaporító golyókat, de szerintem nem igazán mûködnek, legalábbis nálam. Bár a léleknek megnyugtató, és lehet, hogy ez az, ami segít a holtponton túljutni. Az biztos, hogy minél gyakrabban szoptatsz, annál több lesz a tejcsi, úgyhogy rakd olyan gyakran mellre a babádat, amilyen gyakran csak tudod. Boldog új évet, és sok tejcsit kívánok!

Szia! Nem tudom, hogy mitõl csökken le, de én is állandóan kínlódok ezzel. Azt vettem észre, hogy havonta 1x elõjön ez a probléma. Nekem tegnap kezdõdött megint, hogy úgy érzem kevesebb, és pont 1 hónappal ezelõtt volt az utolsó tejválságom. Szerintem a nõi ciklussal lehet összefüggésben, bár én még nem menstruálok. Szerencsére idáig mindig túljutottam rajta, de én kb. 8-10 alkalommal szoptatok naponta, beleértve az éjszakait is. Iszok tejszaporító teát, régebben próbáltam a homeos bogyókat, alkoholmentes sört, more milk-et, tejszaporító golyókat, de szerintem nem igazán mûködnek, legalábbis nálam. Bár a léleknek megnyugtató, és lehet, hogy ez az, ami segít a holtponton túljutni. Az biztos, hogy minél gyakrabban szoptatsz, annál több lesz a tejcsi, úgyhogy rakd olyan gyakran mellre a babádat, amilyen gyakran csak tudod. Boldog új évet, és sok tejcsit kívánok!
fejjél éjjel is, s azzal több lesz s odaadod neki cumiból, én így tettem plussz more milk plus kapszula
Lehet, hogy fejlõdési ugrásban van a babád és most többet igényel! Tehát nem a tejed csökkent, hanem õ eszik többet. Pár nap alatt újból beáll majd a mennyiség!
Az a gond, hogy nem írtad meg, hogy a babád most hány hónapos, mert ez fontos lenne!Ha azt akarod elérni, hogy éjszaka ne szopizzon, nagy hiba, ez közrejátszhatott az apadásban. Tehát mindig a baba igénye az elsõ, nem a mi kényelmünk a legfontosabb!!!! Nem tudom, mennyit szoktál pihenni naponta? Minden szoptatás elõtt legalább 20 percet kell pihenni, naponta szieszta, tehát a pihenés csodára képes, annyi tej lesz bõven, nem elég valami tajszaporítót szedni! Sokan megfeledkeznek a pihenésrõl, mert ugye a lakás kitatarítására megy rá az energiájuk attól félvén mit szólnak majd a látogatók. Leszögezem, a babának legfontosabb az elegendõ anyatej, mint a lakás csillogása!!!!! Kellemes szoptatást! BÚÉK!
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos a baba, és nem én akarom hogy ne szopizzon éjjel, hanem õ nem ébred fel szopizni. Az éjszaka abban a vonatkozásban szerepel, hogy fürdés után nem alszik el. 7-kor fürdetem és van amikor még éjfélkor is ébren van, kb. 2* 5-10 percnyi alvással, közben 1 vagy 2 szopival, és utána alszik 6-7 órát. Ha õ nem jelez, éjjel már nem keltem fel enni. Szerintem ez nem jelenti azt, hogy a saját kényelmemre gondolok csak. Csak úgy érzem, hogy estére nem tud egyszerre sokat szopizni és ez játszhat közre abban, hogy késõn alszik el.

Mitől lett magas a prolaktin szintem? Sajnos a 7. héten elvetéltem, kiderült, hogy e miatt! A 6. héten folyni kezdett a tejem! Mégis mitől lett maga ennyire?

Legjobb válasz: szia! Én úgyanígy jártam mint te. 6 hetesen már jött a tej,8 hetesem meg missed ab! :(((( Ezt sajnos nem tudják,hogy miért alakult így,talán csak annyi,hogy rosszul reagált a szervezet a terhességre. Nekem májusban volt és most kezdtem szedni a bromocriptint.A mai napig van tej,de már csökkent a gyógyszertõl! Jobb odafigyelni rá,engem endokrinológus kezel. szerintem te is keress egy ilyen orvost!

szia! Én úgyanígy jártam mint te. 6 hetesen már jött a tej, 8 hetesem meg missed ab! :(((( Ezt sajnos nem tudják, hogy miért alakult így, talán csak annyi, hogy rosszul reagált a szervezet a terhességre. Nekem májusban volt és most kezdtem szedni a bromocriptint.A mai napig van tej, de már csökkent a gyógyszertõl! Jobb odafigyelni rá, engem endokrinológus kezel. szerintem te is keress egy ilyen orvost!
A kérdező hozzászólása: Nekem csak pár napig jött a tejem, mire elhalt a baba addigra a tejem is elállt!Azóta nézték már 2x, de nem magas!Nekem is májusban történt ez a szörnyûség!!!
Szerintem attól függ mit eszel. Nekem sem mindig egyforma zsíros a tejem fejésnél.
Szerintem a melegtõl, állítólag ilyenkor több hígabb termelõdik, mert az éhségen kívûl a szomjúság miatt is rákéredzkedhetnek a babók. Te is több folyadékot veszel nyáron magadhoz elméletileg. Az enyém is 7 hós, én azt vettem észre hogy kevesebbet pisil, de éjszaka nem kel fel a szokottnál többször, szerintem kiizzadja. Legalábbis remélem, a kutacsa rendben van.

Mennyit kell ennie egy 6-7 hetes kisbabának? Úgy értem kb hány ml-t? Mitől lehet több a tejem?

Remélem van olyan,aki tudja...

Legjobb válasz: szia! A leghatasosabb dolog a tejnovelesere, ha minel gyakrabban teszed cicire a babad. Ezzel jelzed a szervezetednek, h meg tejre van szukseg. Lehet, h csak megnott a babad tejigenye, nem a tejed kevesebb. Gyakori cicire tetel mellett is kell 3-4 nap mig megno a tejed mennyisege. Igyal 0.5-0.8 dl tobbet mint altalaban, taplalkozz valtozatosan. Nalam a szenhidrat tartalmu kajak nagyon megnoveltek a tej mennyiseget. Egyel meg vacsira egy nagy adag spagettit:-) Sose szedtem semmifele "varazsszert" megis mindig volt tejem.

szia! A leghatasosabb dolog a tejnovelesere, ha minel gyakrabban teszed cicire a babad. Ezzel jelzed a szervezetednek, h meg tejre van szukseg. Lehet, h csak megnott a babad tejigenye, nem a tejed kevesebb. Gyakori cicire tetel mellett is kell 3-4 nap mig megno a tejed mennyisege. Igyal 0.5-0.8 dl tobbet mint altalaban, taplalkozz valtozatosan. Nalam a szenhidrat tartalmu kajak nagyon megnoveltek a tej mennyiseget. Egyel meg vacsira egy nagy adag spagettit:-) Sose szedtem semmifele "varazsszert" megis mindig volt tejem.
Szánj a More Milk Plusz-ra egy kis pénzt. Igaz 6000 Ft, de garantált. Szedd a max adagot egy nap és 24 óra múlva jelentõs a változás. Akár 1, 5 - 2 óránként szoptass, de akkor NE fejj!EGYÉL, EGYÉL, IGYÁL!! Mint, ahogy az elsõ írta: spagetti, tejbegríz, szénhidráthegyek, párolt zöldség, sör, víz! MAjd késõbb fogyózol. Egyébként meg ne aggódj, mert 6. hét körül van a növekedési ugrás. Néhány nap alatt átáll a tejtermelés. Kb ilyenkor változik a hormonális termelésõl a kereslet-kínálat termelésre, ezért jól teszed, hogy nem pótolsz. Ha eddig szoptattál, ezután is menni fog! Sok sikert!
Egyet értek az elsõ válaszolóval, 3liter mentes víz ebédre 1 dobozos alkohol mentes sör nagyon beválik.Bár a sört nem szeretem 2 hétig ittam! Nagyon sok tejcim volt van4 5 hónapos a babám!
Ezt elfelejtettem: Sajnos a mennyiseget en sose mertem. Mindig annyit evett a babam, amennyi neki jol esett. A havi merlegeleseknel mindig szepen fejlodott. az elso voltam
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm :)
Szia! Az én kisbabám tegnap volt 7 hetes, és sajnos nekünk pótolni kell a kezdetektõl tápszerrel. Általában 80-100 ml körül eszik egy alkalommal. Neked mennyit eszik a babád?

Mitől lesz tápláló a tejem? Mert tejem van elég, de nem tom hogy mennyire tápláló a kicsikémnek! Ezt hogyan tudom meg, hogy jó e a tejem?

Mondjatok nekem ételeket amit?l tuti jó tejcim lesz! Na meg egy nagy problémám van, nincs étvágyam sem!

Legjobb válasz: szia! azt lehet látni,ha zsiros a tej- az én babukám arcán pl. kis zsirfoltok lettek.nem irtad,h mekkora a baba-de sztem még picur.20-30perc az elég-nem irtad,h egy cicibõl-e?mert ha az egyikrõl leveszed idõ elött-akkor a zsirosabb részt nem kapja meg.mert a tej,ugye 3részbõl áll.az eleje nem tápláló-leveses-utána jön a zsirosabb,majd a desszert.olyat egyél,amit kivánsz-de szénhidrát nagyon kell a manónak.én cukros voltam,igy szülés után vödörnyi rizst tüntettem el.egyél sok gyümit-de ami tejet csinál-az a tökfõzelék,ananászlé.amikrõl én tudok.de mindenképp egyél,mert fontos.nemsokára megjön az étvágy-aztán dugdoshatod a csokikat!!! üdv

szia! azt lehet látni, ha zsiros a tej- az én babukám arcán pl. kis zsirfoltok lettek.nem irtad, h mekkora a baba-de sztem még picur.20-30perc az elég-nem irtad, h egy cicibõl-e?mert ha az egyikrõl leveszed idõ elött-akkor a zsirosabb részt nem kapja meg.mert a tej, ugye 3részbõl áll.az eleje nem tápláló-leveses-utána jön a zsirosabb, majd a desszert.olyat egyél, amit kivánsz-de szénhidrát nagyon kell a manónak.én cukros voltam, igy szülés után vödörnyi rizst tüntettem el.egyél sok gyümit-de ami tejet csinál-az a tökfõzelék, ananászlé.amikrõl én tudok.de mindenképp egyél, mert fontos.nemsokára megjön az étvágy-aztán dugdoshatod a csokikat!!! üdv
Nincs rossz anyatej (sok régi tévhittel ellentétben)! A természet úgy alkotott meg minket, nõket, hogy annyi és olyan tejet termeljen a mellünk, amennyire és amilyenre a babánknak szüksége van! Ha igény szerint szoptatod, van elegendõ pisis-kakis pelus, akkor biztosan elég jó a tejed! Az viszont fontos, hogy egészségesen egyél! Ha nincs étvágyad, az valószínûleg az új helyzettõl van. Egyél rendszeresen, és ha beleszoksz a helyzetbe, az étvágyad is visszatér! Esetleg szedj valamilyen terhesvitamint, azok szoptatás alatt is jók és általában étvágyat csinálnak, ráadásul a babád is vitamindús tejcsit kap tõle!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát pisi kaki, van bõven , éppen ma pisilt telibe minden a kicsi életem. Na szóval eccer egyik cici , a következõ szopizásnál meg a másik felváltva!! Egyébként érzem amikor mosom el a fejõt hogy olyan nehéz elmosni mert olyan mintha olajos lenne , vagyis zsíros! 3 hetes lesz a kicsim!! Csak annyira aggódom mindenért , pl holnap a popsija miatt hogy mit csinálnak vele .meg hogy sipoly e vagy sem!! tiszta ideg vok!!!
A kérdező hozzászólása: Igen pont ezt gondoltam én is hogy ujra elkezdem szedni az Elevitet , mert a terhesség elsõ 3 hónapjában szedtem csak!!Gondolom ezért lett 3150gr a 37 hétre!! Másnak meg csak a 40.hétre ennyi sulyu a babája!!
jaj...ne parázz ennyit mert megérzi a manó! fel a fejjel-és örülj, h nem kivánsz annyit!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!