Találatok a következő kifejezésre: A tej napról a másikra apad (3 db)

Mit tegyek? Úgy érzem egyik napról a másikra apad a tejem!

Tegnap délután kezd?dött, már estére alig termel?dött tejcsi, pedig 2-3 L folyadékot iszom naponta. Ma meg szinte semmi, pár cseppet bírt kiszopizni csak a babám, és nem is termel?dött újra. Ma már kb 5 L vízet ittam, de alig van valami, laktoherb teát is ittam már, az sem segít, homeopátiás golyócskát is.

Legjobb válasz: Vigyázz! A túl sok folyadék is gátolhatja a tejtermelést! Ha ennyire sokat iszol, az se tesz jót. Tedd minél többször mellre a babát, nála jobb tejserkentõ nem létezik!

Vigyázz! A túl sok folyadék is gátolhatja a tejtermelést! Ha ennyire sokat iszol, az se tesz jót. Tedd minél többször mellre a babát, nála jobb tejserkentõ nem létezik!
Szerintem minél többet rakd mellre így is (ahányszor csak tudod), hátha beindul tõle..... Amúgy a hajhullás szoptatás alatt általános. Inkább vasat szedj rá, mert a vashiány okozhat hajhullást.
Menzesz? Fejlõdési ugrás? Pontosan mibõl gondolod, hogy kevés a tej? Sírt még szopi után, hogy éhes? Eddig hogyan szopizott, milyen gyakran? A kombucháról nem tudom, hogy bekavarna a szopiba, de jobb, hogy abbahagytad, hátha. A vaspótlással viszont óvatosan, mert fogja a székletet (esetleg a babádnál is)!

Apad a tejem 3 hete tápszert kap kislányunk (3 hós), 50ml sem tudok kifejni a két mellből. Napok óta átlátszó alig fehér a tejem Itt a vége ugye? Ha végleg elapad akkor egyik napról a masikra még ennyi sem lesz ugye?

Legjobb válasz: Nekem szinte napra pontosan tavaly ilyenkor fogyott el a tejem, az én kislányom is 3 hónapos volt. (Nagyon emlékszem rá, mert épp kórházban voltunk és valószínûleg az is "jót tett".) Nagyon problémáztam rajta, bele voltam betegedve, hogy szoptatni akarok, de tudok. A lánykám sárga volt, mint a sütõtök még 6-7 hetesen is. Emiatt állandóan bealudt, nem szívott rendesen. Meg volt más gond is, de nem akarlak untatni vele. Szóval, már én sem aggódnék, ha másodjára járok így...ez van és kész. Kapott tápszert és most már ugye 15 hónapos. És szépen cseperedik. :)

Eloszor is nyugodj meg, attol, hogy tapszert kap a babad nem vagy rosszabb anya es a gyereked sem fog semmi hatranyt szenvedni emiatt. A tapszert nem most talaltak ki napjainkban, hanem generaciok nottek mar fel rajta es az egvilagon semmi bajuk. A tapszer nem mereg es ha nincs tejed akkor a babanak enni kell.
Nekem szinte napra pontosan tavaly ilyenkor fogyott el a tejem, az én kislányom is 3 hónapos volt. (Nagyon emlékszem rá, mert épp kórházban voltunk és valószínûleg az is "jót tett".) Nagyon problémáztam rajta, bele voltam betegedve, hogy szoptatni akarok, de tudok. A lánykám sárga volt, mint a sütõtök még 6-7 hetesen is. Emiatt állandóan bealudt, nem szívott rendesen. Meg volt más gond is, de nem akarlak untatni vele. Szóval, már én sem aggódnék, ha másodjára járok így...ez van és kész. Kapott tápszert és most már ugye 15 hónapos. És szépen cseperedik. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso! velunk a stressz tette ezt, ezen nem kell agyaljak ezt biztosan tudom:) Koszi mindenkinek a goyrs valaszt!
Szia! Ha, a babád nem szopizik, akkor nem áll be az úgymond kereset-kínálat! Minél többször kellene szopiztatni, akár 2 óránként, hogy ismét beinduljon a tejtermelés és ne az apadás! Ha kiegészíted tápival, akkor nem fog beállni a termelés! Elõször mindig az átlátszóbb, hígabb tejcsi jön, majd a zsírosabb, táplálóbb! Szerintem tegyél egy próbát a sûrûbb szopiztatással sok folyadék (rostos, szopis tea, sör) és légy türelmes, hátha sikerülni fog csak szopiztatnod! Még olyan pici a babád, van esélyed ne add fel!
Elsõ vagyok. Szerintem a lehetõ [email protected] érzés akkor van, mikor jön az a sok ismerõs és vadidegen (pl. buszmegállóban!!!!) a kérdéssel, hogy "és van elég tej, szopik rendesen" Engem ezzel stresszeltek be a legjobban. Mikor elárultam, hogy tápszeres akkor jöttek a "probáljunk megértõ fejet vágni" arcok, hogy "végülis felnõ úgy is" Hát, [email protected] Úgyhogy igazából nekem a környezet paráztatása árott a legtöbbet. De utólag csak nevetek azon, hogy ennyire pörögtam ezen az illik õsanyának lenni témán. Valamit ennie kell a babának. Ha mindent megpróbáltam és éhes akkor marad a tápszer. Ha tápszert kap folyamatosan, akkor igen, elõbb-utóbb elapad a tej. Ahogy férjem mondja mindig. ez egy ilyen bicikli... A gyereknek egy kiegyensúlyozott anyára és táplálékra van szüksége. Ha ez tápszerrel megy akkor így. Evvan.
Elõször is ne drámázz rajta, mert én is csak utólag tudom, hogy ez nem a "vég"... Manapság illik õsanyának lenni és 3 évig szoptatni, de ha nem megy, hát nem ment. Bumm. Utolag lazábban kezelném ezt is. Nálam is 4 hétig ment a mellszívózás, mert a lányom egy mpercig sem szopizitt, ki kellett fejni és 4 hét után jutottam el én is a két mellbõl 50 ml-ig. És itt azt mondtam, hogy lópikulát fogom én venni tizenezrekét a More Milket, meg iszom a sok teát, meg az összes homeos tejserkentõ [email protected] Igen, hagytam úgy, kifejés nélkül, ill. nem fejtem többet és "szépen" elapadt és slussz. Most másfél éves a lányom, de még beteg nem volt, szóval ez alapján még nem volt hátránya a tápszerbõl. Nincs itt a világ vége, hidd el.
*szoptatni akarok, de NEM tudok (Bocsánat!)
A kérdező hozzászólása: Koszi a gyors valaszokat. folyton mellre teszem de 2 perc utan rangatja, ordit, mert nem jon belole semmi:( de ahogy kedves elso irta, illik osanyanak lenni es mindenki ugy nez ram mintah bunt kovetnek el, de nem hagyhatom ehesen, ha nincs tej, muszaj tapszert adnom, hiszen meg a nemletezo fogara is gyanakodtam hogy biztos azert sirt annyit.
A kérdező hozzászólása: A buszmegallos nenikek, rokonok, anyosom (aki a fofofoosanya), ugyanigy okoskodnak. Engem is kiakaszt, de meg fogom mondani legkozelebb, hogy akkor szoptasd te, neked sincs sokkal kevesbb mint nekem.Szep napot minden szoptatos es nem szoptatos kismmanak:) mert mind azok vagyunk:) Felviditottatok!Koszike!
én is így jártam. most 6, 5 hós és még szoptatok szerencsére. minden anyukánál a prolaktin hormon 3 hónaposan visszaáll az eredeti szintre (terhesség elõttire, mert terhesen kezd nõni a hormon és szülés után 3 hóig a legmagasabb, aztán visszaáll normálra). Ilyenkor mindenki észlel (többség) tejapadást, kevesebb tejet, vagy 5 perc múlva érkezõ tejet. Ne add fel, én sem tettem. 2 hétig stresszeltem rajta, nagyon oda voltam, aztán össze szedtem magam, megnyugodtam és újra oké volt minden. nekem az volt a bajom, hogy 5 perc mire jött a tej, és szegénykém meg türelmetlen volt. nem adtam pótlást, ha kimaradt egy szopi, akkor kimaradt. tudtam, ha éhes lesz, lesz türelme kivárni. éjjel, volt, hogy 10 perc múlva jött csak a tej. ilyenkor cumival megnyugtattam, aztán mire megnyugodott, vissza a cicire, és ez így ment addig, amíg nem indult meg a tej. rossz volt, de nem adtam fel. sokáig tök jó volt minden, aztán 6 hó elõtt megint ez, csak már nem pánikoltam, és azóta megint oké. amúgy semmi nem segít (bogyók, tea, kapszulák...), minden a fejedben dõl el. nekem talán az segített, hogy szopi közben tvéztem, így nem azt vártam, hogy mikor jön már a tej, mert akkor tutira azért sem jött. meg még vettem a brendonban egy melegítõs mellpárnát, szopi elõtt melegítettem vele a mellemet, és így kb 2 perc múlva jött. remélem segítettem, kitartás, ne add fel.
Ne aggódj, felnõ tápszeren is, semmi baja nem lesz. Az én kislányom is 3, 5 hós kora óta azt eszi. Amúgy én mindenkinek azt hazudtam hogy szopik rendesen (fõleg a buszmegállósoknak). De anyósomék is késõbb tudták meg, hogy már nem.
Szia Nekem is most múlt el 3 hónapos a fiam, Mi csak a kórházba tudtunk szopizni mert ott muszáj volt, (baba barát) a gyerek éhezett és besárgult... itthon kapott tápszert 1 hónapig még fejtem ami lejött és utána elapadt. Ma már szép nagy baba engem is bántott mindenki h rosszul csinálom de ez van mára már senkit nem érdekel mit eszik csak nõjön. Ne aggódj ezen az a lényeg h a babának és neked jó legyen. (lehet h a fejlõdési ugrás az oka az 3 hó körül is van.)

A tej "egyik napról a másikra" apad el, vagy a mennyisége egyre kevesebb lesz és utána apad el? Mik lehetnek az előjelei?

Legjobb válasz: Nálam ez úgy ment, ahogy írtad,egyre kevesebb lett.meg fejtem magamnak szépen szopizás után,és egyszer csak a babócám szopizott és nem kellett fejnem utána.Majd egyre- egyre kevesebb termelõdött,de ezt úgyis megérzed!

Nálam ez úgy ment, ahogy írtad, egyre kevesebb lett.meg fejtem magamnak szépen szopizás után, és egyszer csak a babócám szopizott és nem kellett fejnem utána.Majd egyre- egyre kevesebb termelõdött, de ezt úgyis megérzed!
Alapból szerintem egyre kevesebb lesz, ez akkor lehet, ha kap mást is a baba (teát, cumit, vagy hozzátáplálást...). Amikor a fiam abbahagyta a szopizást magától, még 2 hónapig termelõdött tejem, vagyis addig bármikor meggondolhatta volna magát...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!