Találatok a következő kifejezésre: A tej napról (31 db)

Elmehet egyik napról másikra a tej? Kisfiam 9 hós, még szopizik. Szeretném még sokáig szoptatni. Csak érdeklődök. Milyen jelek vannak, ha elmegy a tejcsi? Reggel és este szopizik rendesen, illetve délelőtt cicin alszik el, és éjszaka 2x kel még.

Legjobb válasz: Szia Bár nekem babám 2,5 hós korában történt,de gyakorlatilag egyik napról a másikra ment el a tejem. Bár, voltak elõjelek, meg azért valamelyest folyatosan csökkent.De a végleges megszûnés egy "pillanat" mûve volt. Egyik fejésnél még jött, a másiknál egy csepp sem. :-(

Szia Bár nekem babám 2, 5 hós korában történt, de gyakorlatilag egyik napról a másikra ment el a tejem. Bár, voltak elõjelek, meg azért valamelyest folyatosan csökkent.De a végleges megszûnés egy "pillanat" mûve volt. Egyik fejésnél még jött, a másiknál egy csepp sem. :-(
Nekem egy fülgyulladás miatt 2 nap alatt ment el teljesen. Ekkor 8 hós volt a lányom és még nem volt hajlandó enni. Nagyon gáz volt

Hova tűnt a tejem? Egyik napról a másikra?

Egészen eddig sikerült koraszülött babámat szoptatni. Most 8 hetes. Egyik napról a másikra kevés lett a babámnak a tejem. Egyik nap még csak éjszakára kellett pótólnom. Aztán ma már azt vettem észre hogy már majdnem minden evésnél kell neki. Hiába próbálom, hogy ha kiszívta akkor várunk egy kicsit és újra cicire rakom akkor sincs elég. Mit tehtenék? Iszom a laktoherb teát. Fejni eddig sem tudtam mert mindig teljesen kiszívta mindkét mellemet. Ma egyik evésnél megmértem és a mérleg szerint 50 grammot tudott csak cicizni. Most mit tegyek hogy ne kelljen abbahagyni a cicizést?

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ és legfontosabb hogy nyugodj meg egy növekedési ugráshoz értetek az én kislányom ilyenkor egy napig folyton cicizik. Azt nem írtad le mi történik a szopizás után amibõl azt a következtetést vontad le, hogy kevés a tejed. Így próbálok találgatni, hogy segítsek Neked. Amennyiben a mérleg miatt gondolod ezt, úgy arra kérlek ne használd, mert csak összezavar, inkább a pisis pelusok számát figyeld, ha megvan a napi 4-5 akkor nincs semmi baj. Felejtsd el ezt a tévhitet is, hogy "kiszívta a mellembõl a tejet" a csöppséged a szopizással stimulálja a mellbimbódban levõ idegvégzõdéseket az idegek továbbítják ezt az agyadba ami ezáltal prolaktint termel és ennek a hormonnak a hatására a tejtermelõ sejtek tejet választanak ki. Így az elfogyasztott tej kb 60-70% a szopizás alatt termelõdik. Ha rám hallgatsz én nem ajánlom az egy etetés alatt 2 mellbõl való szoptatást, mert akkor fenn áll a veszélye, hogy a csecsemõ mindkét mellbõl csak a híg, könnyen ürülõ anyatejet szopja ki és nem jut hozzá a zsírdúsabb tejhez. Én azt javaslom az egyikbõl szoptass a másikat meg fejd le. Ugyan nem írtad, de arra is gondolok ha babád kiszívta ezt a híg tejet ami csak folyt a szájába elkezd sírni. Ez valószínû azért van, mert már pótoltál cumisüvegbõl és ahhoz a csöppség sajnos nagyon hamar hozzászokik és elkényelmesedik. Szóval a tápszert dugd el vagy inkább dobd ki. Egyik szoptatáskor egyik melledre tedd aztán a következõ szoptatáskor a másikra és amelyikbõl épp nem szoptattál és lefejted a tejet, na az az anyatej megfelelõ lesz pótlásra még a cumisüveg is hasznos lesz. Mégpedig úgy, hogy mikor kiszopizta a híg tejet és sírna, a cumisüvegbõl ahogy a mellbimbód a szájába van a szájasarkához csöppentesz így nem fogja feladni a szopizást. Hidd el nekem pár nap múlva már a cumisüvegtõl is elbúcsúzhattok.

Szia! Az elsõ és legfontosabb hogy nyugodj meg egy növekedési ugráshoz értetek az én kislányom ilyenkor egy napig folyton cicizik. Azt nem írtad le mi történik a szopizás után amibõl azt a következtetést vontad le, hogy kevés a tejed. Így próbálok találgatni, hogy segítsek Neked. Amennyiben a mérleg miatt gondolod ezt, úgy arra kérlek ne használd, mert csak összezavar, inkább a pisis pelusok számát figyeld, ha megvan a napi 4-5 akkor nincs semmi baj. Felejtsd el ezt a tévhitet is, hogy "kiszívta a mellembõl a tejet" a csöppséged a szopizással stimulálja a mellbimbódban levõ idegvégzõdéseket az idegek továbbítják ezt az agyadba ami ezáltal prolaktint termel és ennek a hormonnak a hatására a tejtermelõ sejtek tejet választanak ki. Így az elfogyasztott tej kb 60-70% a szopizás alatt termelõdik. Ha rám hallgatsz én nem ajánlom az egy etetés alatt 2 mellbõl való szoptatást, mert akkor fenn áll a veszélye, hogy a csecsemõ mindkét mellbõl csak a híg, könnyen ürülõ anyatejet szopja ki és nem jut hozzá a zsírdúsabb tejhez. Én azt javaslom az egyikbõl szoptass a másikat meg fejd le. Ugyan nem írtad, de arra is gondolok ha babád kiszívta ezt a híg tejet ami csak folyt a szájába elkezd sírni. Ez valószínû azért van, mert már pótoltál cumisüvegbõl és ahhoz a csöppség sajnos nagyon hamar hozzászokik és elkényelmesedik. Szóval a tápszert dugd el vagy inkább dobd ki. Egyik szoptatáskor egyik melledre tedd aztán a következõ szoptatáskor a másikra és amelyikbõl épp nem szoptattál és lefejted a tejet, na az az anyatej megfelelõ lesz pótlásra még a cumisüveg is hasznos lesz. Mégpedig úgy, hogy mikor kiszopizta a híg tejet és sírna, a cumisüvegbõl ahogy a mellbimbód a szájába van a szájasarkához csöppentesz így nem fogja feladni a szopizást. Hidd el nekem pár nap múlva már a cumisüvegtõl is elbúcsúzhattok.
Szia! Nekem is volt a babámmal ilyen idõszak, hogy alig tudott szopizni valamit. Lehet csak növekedési ugráson mentek keresztül (http://www.kismamablog.hu/szoptatas/novekedesi-ugras). Semmiképp se add föl, próbálj megnyugodni és szoptasd továbbra is. Ha errõl van szó, akkor a melled követni fogja a babád igényeit és megnõ a tej mennyisége.
Szió! A fejésnél nem a kifejt mennyiség a lényeg, hanem az inger, ami a melledet éri. Próbáld ki az Urtica Urens homeobogyót, nekem bejött. Eszel-iszol rendesen? Kitartás!
Szia! Sajnos van ilyen.Nekem amikor megjött csökkent le drasztikusan a tej, nem is sikerült visszahozni, bár elõtte sem volt sok.
Ne várj miután az egyik melledet kiürítette, hanem tedd rá a másikra, és ha így sem lakott jól, vissza az elsõre. Ez jó szaporító módszer. És próbáld meg, hogy éjjel is sûrûbben szoptatod pár napig, mert minél több pótlást adsz, m annál kevesebbet szopizik õ, annál kevesebb lesz a tej. Pár napig eltarthat mire feltornázza a tejmennyiséget, de utána nagy eséllyel újra elég lesz neki.

Létezik valamilyen gyógyszer, amivel tovább lenne tejem? Még csak 2, 5 hós a babám és egyik napról a másikra sokkal kevesebb a tejem, 10-20g! Szerintem ez már hormonális.

Legjobb válasz: Lassan 10 hónapos babám még mindig szoptatom. A titka: ami nagyon fontos légy nyugodt - igyál sok sok Laktoherb teát, én napi 3x iszom. Nálam is voltak periódusok, hol kevesebb, hol több tejem volt. Amikor kevesebb volt, akkor Motilium-ot szedtem, amit a háziorvos írt fel receptre. Ezt ritkán 1 hétig napi 3x vettem be, és tényleg sok lett a tejem.

Lassan 10 hónapos babám még mindig szoptatom. A titka: ami nagyon fontos légy nyugodt - igyál sok sok Laktoherb teát, én napi 3x iszom. Nálam is voltak periódusok, hol kevesebb, hol több tejem volt. Amikor kevesebb volt, akkor Motilium-ot szedtem, amit a háziorvos írt fel receptre. Ezt ritkán 1 hétig napi 3x vettem be, és tényleg sok lett a tejem.
Homeopátiás szer az Urtica Urens 5ch. Nekem ezt ajánlották.Nem egy drága készítmény, tavaly 600Ft körül volt. Kipróbáltam még az alkoholmentes sört is, mert azt mondták, hogy sokaknak segít.Sajnos én nem tartoztam közéjük. Jó babázást!
A 13:04-es vagyok, a Motilium nevû gyógyszert a gyermekem orvosa írta fel, ennek a gyógyszernek van egy hatóanyaga, ami serkenti a tejtermelést. Jók az alkoholmentes sörök is: Karamalz (citromos vagy natúr változatban).
A Motiliumtól több lesz a tej?? de furi nem is tudtam, én azt hittem az gyomorfekélyeseknek szokták adni...


Mitől fogyhatott el egyik napról a másikra a tejem? Mit csináljak?

Eszem a homeós utricát vagy ricinust, iszom a laktoherbet, két napja még reggel ömlött bel?le, igaz kicsit étvágytalanabb volt a babám, lehet e miatt? most négy hós nem hiszem hogy fejl?dési ugrása van. Most fejek ezerrel de csak pár csepp jön, igaz nem éhes mert adtam neki lefagyasztottat, nem kellett neki, Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Állítólag az anyának is vannak hormonális változásai, és akkor lehet, hogy kevesebb a tej. Lehet, hogy meg fog jönni. Én akkor jártam így, amikor 3 hónapos volt. Eléggé kétségbe is estem, még éjszaka is felkeltem fejni, úgyhogy lett megint tejem. Ne add fel, igyál sokat, egyél jókat és pihenj. Ha 1 napig nem szopik rendesen, attól még nem apad el.

Állítólag az anyának is vannak hormonális változásai, és akkor lehet, hogy kevesebb a tej. Lehet, hogy meg fog jönni. Én akkor jártam így, amikor 3 hónapos volt. Eléggé kétségbe is estem, még éjszaka is felkeltem fejni, úgyhogy lett megint tejem. Ne add fel, igyál sokat, egyél jókat és pihenj. Ha 1 napig nem szopik rendesen, attól még nem apad el.
Nekem is volt ilyen :( Kevesebbet szopizott pár napig (mensi miatt) és utána majdnem totál elapadt a tejem. Nem használt a homeo, tea és a gépi fejés sem. Szopi után közvetlenül kézzel fejtem végül, elõször csak pár csepp jött, aztán már 5-10 ml, majd 30 és így tovább, végül teljesen visszajött. Na és persze a gyakori mellretétel és a két mellbõl szoptatás a legfontosabb ilyenkor!!!
Szerintem ha a babád nem jelzi hogy éhes lenne, nincs miért izgulnod! Ne félj, szól a gond van a tejmennyiséggel. Ráadásul változik a tej sûrûsége is, de ezt biztos te is tudod. Ha a baba nem szól, ne idegeskedj!!!

Lehetséges, hogy egyik napról a másikra elhagyja a szopizást? Ilyenkor mit csináljak, hogy teljesen elapadjon a tejem?

16 hónaposom eddig szinte sírt reggel és este a ciciért de tegnap este csak a szájába vette majd elengedte és szopizás kihagyásával aludt el. Ma reggel szintén nem kellett neki. Lehetséges, hogy egy nap reggel még kell aztán többet már nem? Most már kellett egy kicsit fejnem mert nagyon feszültek a melleim. Ha csak annyit szedek le, hogy ne fájjanak akkor szép lassan elapad majd?

Legjobb válasz: Kevés folyadék és le kell kötni magad szorosan. Sajnos nekem sem akart szopizni babám és így kellet csinálnom. 5 nap alatt elment a tejem. Persze a felesleges tejet el kell távolítani. (fejni)

Kevés folyadék és le kell kötni magad szorosan. Sajnos nekem sem akart szopizni babám és így kellet csinálnom. 5 nap alatt elment a tejem. Persze a felesleges tejet el kell távolítani. (fejni)
Szia igen lehetsèges! Az enyèm 10 hònaposan hagyta el ugyanígy! Ha lefejed megint ujra termelödik, ez nem a legjobb megoldàs mert ezer èvig fog tartani az elapadàs! Ne fejd, fàjni fog, de borogasd szedj paracetamolt ha fàj, tegyèl rà hideg kàposzta levelet ( nèpi mòd, nàlam bevàlt ) csak kb 2 napig fogsz így szenvedni.. A tej viszont sokkal hamarabb elapad mintha fejnèd...
Kösd le magad, szedj gyógyszert, meg tegyél rá hideg káposztalevelet? Nem semmi tanácsok. Én úgy tudom napi 2-3 alkalommal sima hideg borogatás elég. Ha nem iszol 30 fokban elég folyadékot, rosszul leszel, ezért ne szomjazz!
A babának akkor is jó az anyatej, ha nem a cicibõl szopizza ki. Én a helyedben addig fejném, amíg van és belekeverném a kajájába, vagy megitatnám vele cumisüvegbõl vagy itatópohárból.

Apad a tejem 3 hete tápszert kap kislányunk (3 hós), 50ml sem tudok kifejni a két mellből. Napok óta átlátszó alig fehér a tejem Itt a vége ugye? Ha végleg elapad akkor egyik napról a masikra még ennyi sem lesz ugye?

Legjobb válasz: Nekem szinte napra pontosan tavaly ilyenkor fogyott el a tejem, az én kislányom is 3 hónapos volt. (Nagyon emlékszem rá, mert épp kórházban voltunk és valószínûleg az is "jót tett".) Nagyon problémáztam rajta, bele voltam betegedve, hogy szoptatni akarok, de tudok. A lánykám sárga volt, mint a sütõtök még 6-7 hetesen is. Emiatt állandóan bealudt, nem szívott rendesen. Meg volt más gond is, de nem akarlak untatni vele. Szóval, már én sem aggódnék, ha másodjára járok így...ez van és kész. Kapott tápszert és most már ugye 15 hónapos. És szépen cseperedik. :)

Eloszor is nyugodj meg, attol, hogy tapszert kap a babad nem vagy rosszabb anya es a gyereked sem fog semmi hatranyt szenvedni emiatt. A tapszert nem most talaltak ki napjainkban, hanem generaciok nottek mar fel rajta es az egvilagon semmi bajuk. A tapszer nem mereg es ha nincs tejed akkor a babanak enni kell.
Nekem szinte napra pontosan tavaly ilyenkor fogyott el a tejem, az én kislányom is 3 hónapos volt. (Nagyon emlékszem rá, mert épp kórházban voltunk és valószínûleg az is "jót tett".) Nagyon problémáztam rajta, bele voltam betegedve, hogy szoptatni akarok, de tudok. A lánykám sárga volt, mint a sütõtök még 6-7 hetesen is. Emiatt állandóan bealudt, nem szívott rendesen. Meg volt más gond is, de nem akarlak untatni vele. Szóval, már én sem aggódnék, ha másodjára járok így...ez van és kész. Kapott tápszert és most már ugye 15 hónapos. És szépen cseperedik. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso! velunk a stressz tette ezt, ezen nem kell agyaljak ezt biztosan tudom:) Koszi mindenkinek a goyrs valaszt!
Szia! Ha, a babád nem szopizik, akkor nem áll be az úgymond kereset-kínálat! Minél többször kellene szopiztatni, akár 2 óránként, hogy ismét beinduljon a tejtermelés és ne az apadás! Ha kiegészíted tápival, akkor nem fog beállni a termelés! Elõször mindig az átlátszóbb, hígabb tejcsi jön, majd a zsírosabb, táplálóbb! Szerintem tegyél egy próbát a sûrûbb szopiztatással sok folyadék (rostos, szopis tea, sör) és légy türelmes, hátha sikerülni fog csak szopiztatnod! Még olyan pici a babád, van esélyed ne add fel!
Elsõ vagyok. Szerintem a lehetõ [email protected] érzés akkor van, mikor jön az a sok ismerõs és vadidegen (pl. buszmegállóban!!!!) a kérdéssel, hogy "és van elég tej, szopik rendesen" Engem ezzel stresszeltek be a legjobban. Mikor elárultam, hogy tápszeres akkor jöttek a "probáljunk megértõ fejet vágni" arcok, hogy "végülis felnõ úgy is" Hát, [email protected] Úgyhogy igazából nekem a környezet paráztatása árott a legtöbbet. De utólag csak nevetek azon, hogy ennyire pörögtam ezen az illik õsanyának lenni témán. Valamit ennie kell a babának. Ha mindent megpróbáltam és éhes akkor marad a tápszer. Ha tápszert kap folyamatosan, akkor igen, elõbb-utóbb elapad a tej. Ahogy férjem mondja mindig. ez egy ilyen bicikli... A gyereknek egy kiegyensúlyozott anyára és táplálékra van szüksége. Ha ez tápszerrel megy akkor így. Evvan.
Elõször is ne drámázz rajta, mert én is csak utólag tudom, hogy ez nem a "vég"... Manapság illik õsanyának lenni és 3 évig szoptatni, de ha nem megy, hát nem ment. Bumm. Utolag lazábban kezelném ezt is. Nálam is 4 hétig ment a mellszívózás, mert a lányom egy mpercig sem szopizitt, ki kellett fejni és 4 hét után jutottam el én is a két mellbõl 50 ml-ig. És itt azt mondtam, hogy lópikulát fogom én venni tizenezrekét a More Milket, meg iszom a sok teát, meg az összes homeos tejserkentõ [email protected] Igen, hagytam úgy, kifejés nélkül, ill. nem fejtem többet és "szépen" elapadt és slussz. Most másfél éves a lányom, de még beteg nem volt, szóval ez alapján még nem volt hátránya a tápszerbõl. Nincs itt a világ vége, hidd el.
*szoptatni akarok, de NEM tudok (Bocsánat!)
A kérdező hozzászólása: Koszi a gyors valaszokat. folyton mellre teszem de 2 perc utan rangatja, ordit, mert nem jon belole semmi:( de ahogy kedves elso irta, illik osanyanak lenni es mindenki ugy nez ram mintah bunt kovetnek el, de nem hagyhatom ehesen, ha nincs tej, muszaj tapszert adnom, hiszen meg a nemletezo fogara is gyanakodtam hogy biztos azert sirt annyit.
A kérdező hozzászólása: A buszmegallos nenikek, rokonok, anyosom (aki a fofofoosanya), ugyanigy okoskodnak. Engem is kiakaszt, de meg fogom mondani legkozelebb, hogy akkor szoptasd te, neked sincs sokkal kevesbb mint nekem.Szep napot minden szoptatos es nem szoptatos kismmanak:) mert mind azok vagyunk:) Felviditottatok!Koszike!
én is így jártam. most 6, 5 hós és még szoptatok szerencsére. minden anyukánál a prolaktin hormon 3 hónaposan visszaáll az eredeti szintre (terhesség elõttire, mert terhesen kezd nõni a hormon és szülés után 3 hóig a legmagasabb, aztán visszaáll normálra). Ilyenkor mindenki észlel (többség) tejapadást, kevesebb tejet, vagy 5 perc múlva érkezõ tejet. Ne add fel, én sem tettem. 2 hétig stresszeltem rajta, nagyon oda voltam, aztán össze szedtem magam, megnyugodtam és újra oké volt minden. nekem az volt a bajom, hogy 5 perc mire jött a tej, és szegénykém meg türelmetlen volt. nem adtam pótlást, ha kimaradt egy szopi, akkor kimaradt. tudtam, ha éhes lesz, lesz türelme kivárni. éjjel, volt, hogy 10 perc múlva jött csak a tej. ilyenkor cumival megnyugtattam, aztán mire megnyugodott, vissza a cicire, és ez így ment addig, amíg nem indult meg a tej. rossz volt, de nem adtam fel. sokáig tök jó volt minden, aztán 6 hó elõtt megint ez, csak már nem pánikoltam, és azóta megint oké. amúgy semmi nem segít (bogyók, tea, kapszulák...), minden a fejedben dõl el. nekem talán az segített, hogy szopi közben tvéztem, így nem azt vártam, hogy mikor jön már a tej, mert akkor tutira azért sem jött. meg még vettem a brendonban egy melegítõs mellpárnát, szopi elõtt melegítettem vele a mellemet, és így kb 2 perc múlva jött. remélem segítettem, kitartás, ne add fel.
Ne aggódj, felnõ tápszeren is, semmi baja nem lesz. Az én kislányom is 3, 5 hós kora óta azt eszi. Amúgy én mindenkinek azt hazudtam hogy szopik rendesen (fõleg a buszmegállósoknak). De anyósomék is késõbb tudták meg, hogy már nem.
Szia Nekem is most múlt el 3 hónapos a fiam, Mi csak a kórházba tudtunk szopizni mert ott muszáj volt, (baba barát) a gyerek éhezett és besárgult... itthon kapott tápszert 1 hónapig még fejtem ami lejött és utána elapadt. Ma már szép nagy baba engem is bántott mindenki h rosszul csinálom de ez van mára már senkit nem érdekel mit eszik csak nõjön. Ne aggódj ezen az a lényeg h a babának és neked jó legyen. (lehet h a fejlõdési ugrás az oka az 3 hó körül is van.)

Lehet az, hogy egyik napról a másikra elapadt a tejem?

Tegnap még nem volt semmi gond.Simán szoptattam a 3 hós babácskámat. Ma már 2alkalommal pótolnom kellet. Most meg próbáltam volna fejni,de csak pár csepp jött. Nektek hogyan apadt el?

Legjobb válasz: Nekem egyik napról a másikra apadt el, de szó szerint. Egyik nap még szoptattam és fejtem, másnap meg egész nap a 2 cicbõl jött 10 ml. (Nekem aznap meg is jött a menzeszem, valószínû ezért...) 2 hétig szenvedtem, 0 eredménnyel. 3 hetes volt a babám mikor elalpadt.

Nekem egyik napról a másikra apadt el, de szó szerint. Egyik nap még szoptattam és fejtem, másnap meg egész nap a 2 cicbõl jött 10 ml. (Nekem aznap meg is jött a menzeszem, valószínû ezért...) 2 hétig szenvedtem, 0 eredménnyel. 3 hetes volt a babám mikor elalpadt.
akár lehet, de ne hagyd annyiban lehet még könnyen visszahozható. Vesd be a praktikákat és tedd sokat cicire stb.
húú szegény az azért durva hogy 3 hét után megjött a havid. De persze nem lehetetlen csak ritka. Föleg hogy sokan még vigan szoptatnak mensi után ellenére is.
3 hónaposan van egy növekedédi ugrás, tudsz róla? Ilyenkor a babának több tejre van szüksége, de a termelés még nem állt át. Fejni ezért nem tudsz, a babád ügyesen kiszívott mindent. Ha többször mellre teszed, akár óránként, beáll újra a kereslet kínálat. Én is megijedtem anno, de ha tápszert adsz, akkor esélyes, hogy tényleg elmegy a tejed. Amúgy igen, elõfordulhat, hogy elapad egyik napról a másikra, de ha szoptatni szeretnél továbbra is, a tápszer maradjon meg végszükség esetére, és tedd mellre a babát, amikor xsak kéri.
Ezt én is átéltem, ez növekedési ugrás. Pár napig óránként volt cici, utána ismét beállt. Én nem pótoltam. Most is szopik, pedig elmúlt egy éves.

Mitől csappanhat meg a tej mennyisége egyik napról a másikra?

Múlt kedden született a fiam, szombaton belövellt a tejem, majd szétdurrant a cicim, evett is rendesen. Tegnap reggel még minden oké volt, délutánra tök lapos lett a cicim, az egyikben gyakorlatilag nincs is semmi, meg sem indul rendesen, ha szívja a bébi, akkor sem. A másikban még van annyi, hogy elég neki, de az is nagyon kevés. Mit?l van ez? Volt így valaki? Most mindkét mellemb?l szoptatom minden alkalommal, így éppen elég, de most délután is 1 órán át küzdött szegényem mire jól lakott!

Legjobb válasz: Lehetséges, pl. ha marad benne tej és nem szívod ki. Fejjél rendszeresen, minél többször és igyál Laktoherb teát, az segíthet!

Lehetséges, pl. ha marad benne tej és nem szívod ki. Fejjél rendszeresen, minél többször és igyál Laktoherb teát, az segíthet!
Az, hogy az elején dugig voltál, akkor normális volt, mert túltermelésed volt. Ilyenkor nyilván könyebben is jön a tej, ezért szopott olyan szépen, gyorsan a babád. Ennyibõl nem derül ki, de elképzelhetõ, hogy épp azért lett "kevesebb" a tejed, mert nem ürült ki elég gyakran, amikor nagyon tele volt. Nem kellett az elmúlt napokban fejned? Nem érezted nagyon keménynek, nem fájt? Milyen gyakran evett a picid? A lapos mell nem jelenti rögtön azt, hogy üres, mindössze annyit, hogy a tárolt tej mennyisége csökkent le. Ettõl függetlenül szopi közben még megtermelõdik a szükséges mennyiség. (Bár ez nem pár nap alatt szokott történni, hanem hetek alatt, úgyhogy nem hiszem, hogy ez a kereslet-kínálat egyensúlyát jelentené.) Mit értesz azon, hogy nem indul be a tej szopáskor? Nem érzel tejleadó-reflexet? A hosszú szopizás is normális ebben a korban, mert a hátsótejet elég nehéz kiszívnia egy újszülöttnek. Teljesen rendben van, ha akár 1 órán át szopizik, a lényeg, hogy alaposan dolgozza meg a melled és lehetõleg jól is lakjon. - A gond akkor van, ha tényleg kevés a tejed és csak ezért tart ennyi ideig. Ilyenkor szükséges lehet elkezdeni szaporítani. Ezen kívül nem volt semmi nagy változás, stressz? Nem csökkent hirtelen a folyadékbeviteled?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem fájt nagyon amellem, így nem is fejtem, lehet az volt a baj. A pici 3-4 óránként evett. És igen a jobb mellemben nem igazán érzem a tejleadó reflexet, ha meg mégis, akkor jön 2-3 percig és kész, utána jön a szenvedés! A másikból jön rendesen, abból hamar jól is lakik! Vagy még arra gondoltam, hogy gyógyszert kell szednem, meg szurit kapok minden este, mert begyulladtak a viszereim a kórházban. Sajna ezt még keddig nem hagyhatom el, mert, így is van egy kis vérrög a lábamban. Lehet ez is bezavar. Most megpróbálom minden evés után kifejni mindkettõt, aztán meglátjuk!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a segítséget!

Egyik napról a másikra elapadhat a tej?

Mindent elkövetek, hogy "visszajöjjön" a tejem. Két nappal ezel?tt kezd?dött, hogy begyulladt az egyik mellem. Borogattam, többször rátettem a gyermekemet szopizni, mégis puha maradt, "üresnek" éreztem három óra elteltével. Rengeteget iszom, már tényleg a fülemen folyik ki, min. 3 liter folyadék (almalé, víz, laktoherb), szopiztatom, fejem. Mérések alkalmával 50 ml eszik a két mellemb?l, éhes marad szegénykém (7 hetes). Tegnap elkövettem, hogy este adtam neki tápszert, mert annyira sírt, hogy már a családban mindenki sajnálta. Az 50 ml szopi mellé evett még 70 ml-t. Ma délben ugyanúgy észrevettem, hogy nem indul be a tejem ahogy szokott, puha marad a cicim, és megint 50 ml evett. Jött az ordítás, és adtam neki megint tápszert. Lehet, hogy itt a vége a szopizásnak, vagy kitartóan próbálkozzam még? (Kitartáson azt értem, hogy ne adjak neki tápszert?) Köszönöm a válaszokat el?re is.

Legjobb válasz: Egy mellgyulladás után nekem is lecsökkent a tejtermelésem 120-ról 40-re. Nagyon megijedtem, hogy mi lesz. Ekkor próbáltam ki elõször a görögszénamag-teát. Este kezdtem el inni víz helyett, és reggelre már meglett a hatása, visszajött a tejem. De nem csak teát ittam ám, hanem besûrítettem a fejéseket, elkezdtem kétóránként fejni éjjel-nappal. Ne add fel! Még a lefejt tej is jobb - és nem utolsósorban olcsóbb - a babádnak, mint a tápszer. Küzdj a tejért, megéri, és még nincs itt a szopi vége!

Egy mellgyulladás után nekem is lecsökkent a tejtermelésem 120-ról 40-re. Nagyon megijedtem, hogy mi lesz. Ekkor próbáltam ki elõször a görögszénamag-teát. Este kezdtem el inni víz helyett, és reggelre már meglett a hatása, visszajött a tejem. De nem csak teát ittam ám, hanem besûrítettem a fejéseket, elkezdtem kétóránként fejni éjjel-nappal. Ne add fel! Még a lefejt tej is jobb - és nem utolsósorban olcsóbb - a babádnak, mint a tápszer. Küzdj a tejért, megéri, és még nincs itt a szopi vége!
Próbáld meg sokszor mellre rakni. masszírozd és meleg vízzel zuhanyoztasd. Amíg jön belõle nincs minden veszve. Nekem egy hete volt ilyen, tápszer nincs is otthon, úgyhogy eléggé bepánikoltam. Nekem ezeket védõnõ mondta, mert édesanyám már keresztet vetett. Próbálj meg megnyugodni, és hagyd a tápszert! A stressz is akadályozza állítólag. Igyál még többet. (Én több mint 5 litert iszok+ leves) Remélem segítettem! A legjobb dolog amit adhatsz a picúrodnak az a tejed!
kérdésre válaszolva:) nekem kb két hete apad a tejem nagyon fokozatosan...mostmár 1x tudok szoptatni egy nap csak.és vannak olyanok akik bármit megtesznek még se lesz több...de szerintem próbálkozz.pici még nagyon.az én babám 4 hós
Én is így voltam, ami nekem bevállt az a homeos bogyó: urtica c5 és ricinus c5 felváltva 3 óránként.2 nap alatt visszahozta, most 7, 5hós a kislányom és még szopizik.
Írsz egy privit és kapsz egy részletes összefoglalót, mit hogyan érdemes csinálnod. ;)

6hetes a babám. Tegnaptól mintha kevesebb tejem lenne, és nem lakna jól a babám. Elõfordulhat hogy egyik naprol a masikra csokken a tej mennyisege? Mitol lehet? Mindent ugy csinalok ahogy eddig.

Legjobb válasz: Igen, elképzelhetõ. Elég ideig szopik? Fejni nem szoktál két etetés között? Szoptatós tea? Ha nem lakik jól, adj neki tápszeres pótlást vagy tedd sûrûbben mellre.

Igen, elképzelhetõ. Elég ideig szopik? Fejni nem szoktál két etetés között? Szoptatós tea? Ha nem lakik jól, adj neki tápszeres pótlást vagy tedd sûrûbben mellre.
A kérdező hozzászólása: a cicire rakas nekem se segit, ugyhogy elkezdek megint fejni...
Ha kevesebb is a tejed, vannak átmeneti idõszakok, ne add fel, én feladtam 1, 5 hónapos korára, nagyon meg is bántam. Utána visszajött 2 hét múlva, de sajnos már nem fogadta el. A következõ babámnál nem lesz kecmec, pótolom, ha kell, de nem adom fel. A fejés nekem nem segített, csak a cicire rakás volt hatásos, meg a sok folyadék, amit írsz.
Ha már nem fejsz, akkor beáll a kereslet-kínálat, nem marad felesleg szopi után. 3 hét, 6 hét, 3 hónap, 6 hónap - növekedési ugrás, pár napig többet szopizhat, gyakrabban kérheti.
A kérdező hozzászólása: akkor lehet, hogy csak túlaggódom..
A kérdező hozzászólása: es mintha nyugtalanul aludna.. ( eddig este ha szopi utan megnyomtam a mellem, sok jott belole, most meg csak par csepp... )ezekbol gondolom h nem eleg neki..
ha beáll a tejtermelés, nem is fog feszülni a melled :) ne aggódj
A kérdező hozzászólása: 5.7kg. eddig minden rendben ment. csak az elmult ket nap. onnan gondolom h keves neki mert elalszik es teszi a szajaba a kezet, es.a mellem se feszul annyira.
Ha sok a tejed, õ ugyanannyi ideig szopik akkor mibõl gondolod, hogy nem elég neki ?
elõzõ vagyok, elküldtem, mielõtt befejeztem volna :) tedd mellre többször (akkor is, ha úgy érzed, nincs benne semmi), és fejni is kell, minden evés után, akkor is, ha tök üres. így - elvileg - szépen beáll majd.
növekedési ugrás?
A kérdező hozzászólása: Eddig 15perc alatt jol lakott..most is ugyanennyi ido utan fejezi be a szopit. szoptatos teat iszok, homeos bogyot szedek. egy hete nem fejtem, mert pl hetvegen is ugy ereztem felesleges, mert nagyon sok tejem van.
Ha nem lakik jól, akkor sír vagy nagyon hamar kér újra. Lehet, hogy csak te hiszed, hogy kevés neki a tej. Ha szépen gyarapodik, akkor nem kell neki pótlás.
Növekedési ugrásban van, ha pedig beállt a kereslet-kínálat, már nem fog feszülni a melled, ez így teljesen normális.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!