Találatok a következő kifejezésre: A teherbeesésnek vannak (350 db)

Az orvos szerint hátrahajló méhem van. Nehezebb lesz a teherbeesés? Van valakinek tapasztalata e téren?

Párommal tervezzük a babát de előre félek..

Legjobb válasz: nekem is hátrahajló van, mégis elsõ hónapban jött a baba. nem csak ezen múlik, ne félj

nekem is hátrahajló van, mégis elsõ hónapban jött a baba. nem csak ezen múlik, ne félj
A kérdező hozzászólása: De jó hogy ennyien válaszoltatok! :) Köszönöm szépen! Akkor mostmár nem is félek, ha ennyi jó tapasztalat van :)
Nekem is az van, a lányunk 3 hónap után, egyszer voltunk együtt védekezés nélkül, és összejött a fiunk
Nekem is hátrahajló méhem van!Két gyönyörû fiam van, elsõ próbálkozásból lett mindkettõ! :)
Nekem is hátrahajló van, nekünk úgy tûnik kicsit nehezebb a dolog, 4 sikertelen hónappal a hátunk mögött, de lehet csak pont nem esünk bele abba a 20-25 %, vagy egyéb bibi van.
A kérdező hozzászólása: Utolsó neked kívánok mielõbbi babásodást!
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokunknak van hátrahajló méhe, akkor ez elég gyakori a nõk körében..
Nekem is hátrahajló méhet diagnosztizált a doki. A kisfiúnk elsõre összejött, a tesóprojektnek decemberben ugrunk neki, remélem akkor is szerencsések leszünk! Nem tudom, ki hogy volt, de én poénból pár percig gyertyaállást csináltam az együttlét után ;o) Kedves kérdezõ! Sok sikert a babához!;o)
Ismerõsömnek is hátrahajlik és azt mondta neki is a doki, hogy nagyon nehéz lesz teherbeesnie. A kiscsaj erre úgy gondolta, hogy akkor nem is kell védekeznie. A második nem védekezõs hónapban meg is fogant a baba. :) Utána meg a dokira fogta az egészet, hogy azt mondta, nem is lehet gyereke... Pedig szerintem a doki sem így gondolta.
Édesanyámnak hátrahajló, ha apám ránézett, attól teherbe esett. Nekem is hátrahajló, de nekem más probléma miatt nem sikerült 2, 5 évig. Amint lett normális ciklusom, a hátrahajló méhem nem akadályozta a terhességet, most 19 hetes vagyok.
az off-ra: mi megszakítással. Nem bombabiztos, de mi elõtte is így csináltuk, ez vált be. Ha pedig jönne egy újabb baba, szívesen várnánk
nekem is az van, és elsöre összejött a baba, elsö probálkozos honapban.Doki meg is volt lepve hogy igy nagyon nehéz teherbe esni...
nem függ vele össze, bartátnöm is igy lett terhes pedig nem is terbezte, ráadásul mensije sem volt elött 2-3 hónapig. Tehát nagyon hátrányos helyzetbõl indult ha ugy vesszük és mégis becsuszott egy együttlétbõl (a párjával csak egyszer voltak együtt mert külföldön dölgözott azokban a hónapokban).
Nekem is hátrahajló méhem van és a harmadik gyermekem várom
Nekem is az van, mindkétszer elsõre terhes lettem, másodjára ikrekkel.Hugom dettó, neki is elsõre megfogant a kislánya.Ne aggódj!
elsõre pikk pakk terhes lettem, de sajna nem maradt meg.4 hónapra rá (3hó szünet volt) terhes lettem minden rendbe volt.viszont 14 hónapot próbálkoztunk a tesóval mire összejött.kb félidõnél voltam amikor mondta a doki, hogy hátrahajló....mondtam is neki, hogy jó ezt is tudni így a 3.terhességem felénél.
Nagyon hátrahajló a méhem, elsõ hónapban sikerült a baba :) )) olvastam én is errõl sokmindent, de felesleges az aggodalom! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Kicsit megnyugodtam! :)
Nekem is hátrahajló a méhem és elsõre összejött a baba. Ne aggódj, ez nem gátol a teherbeesésben!!!
Én is elsõre mind a 4 gyermekemmel erõsen hátrahajló méhhel.
Erõsen hátrahajlik, de ahogy abbahagytam a fogamzásgátlót, rögtön összejött a kisfiam:-)
Nekem is hátrahajló de mindkét terhességem pikk pakk összejött elsõre. Ne aggódj.:) bocs az Off-ért: Hátrahajó méhü anyukák (akik épp nem terhesek) milyen fogamzásgátlót használtok? tabletta, spiral stb......
Nekem is hátrahajló, 3. hónapban terhes lettem, és meg is maradt. Aztán egy másik alkalommal hasonlóképp (de ekkor sajnos - más ok miatt - 9. héten elvesztettem). Szóval azt hiszem, a hátrahajló méh semmiben nem akadályozott :) .

3. babát szeretnénk. Van v. mi amivel lehet segíteni a teherbeesést? Van pl. v. mi homeopátiás bogyó vagy tea vagy v. mi?

Az első 2 baba elsőre lett, a 3.ért most küzdünk, de nem akar jönni. :( Ha hőmérőzök abból fixre kiderül, hogy van-e peteérésem?

Legjobb válasz: Szia! Mi is a 3. babáért "szenvedünk", nekünk is gyorsan jött az elsõ kettõ! Mi ovu tesztet használunk, de mégsem jön össze már 7. hónapja...

Szia! Mi is a 3. babáért "szenvedünk", nekünk is gyorsan jött az elsõ kettõ! Mi ovu tesztet használunk, de mégsem jön össze már 7. hónapja...
A kérdező hozzászólása: Én is ovu teszteztem, de semmi. :(
Gynex cseppet dicsérik ;)
A kérdező hozzászólása: ezt a cseppet simán gyógyszertárban recept nélkül lehet szerezni?
a méhpempõt is dícsérik, a tisztát, amit méhészetben lehet venni! Vagy méhésznél? Nem tudom pontosan, de dícsérik nagyon!
Szia! Elsõ két gyerkõc nálunk is gondolatra jött. A harmadikra két éve várunk. Én már mindent kipróbáltam, ami a piacon létezik. Most méhpempõt szedek, hátha... nincs már más ötletem... Ti hol tartotok a ciklusban? Van kedvetek együtt várakozni? Hátha most együtt.... :D
Sziasztok, 2éve én tettem fel hasonló kérdést. Elsõ 2 gyermekem elsõ hónap, a harmadik a 12.hónapban sikerült. Addig megannyi kivizsgálás, hõmérõzés, ovuteszt, sírás:-( Én szedtem barátcserjét, méhpempõt, vitamint...és clostyl-t több ciklusban.Hozzáteszem minden eredményünk jó lett a férjemmel. Nem tudom végül mi hozta meg a sikert, de utólag azt mondom amit az orvosom:az idõ!! Most 13 hetes az én tündérbogaram:-))) A korunk? Én 31 múltam, a férjem 33. Kitartást nektek, és ne adjátok fel!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Feladni semmiképpen! Mi orvosnál még nem voltunk, annyi idõ még nem telt el, de rem.minden rendben és csak idõ kérdése.

Szerintetek a munkahelyi stressz nehezitheti a teherbeesest? Van akinek ennek ellenere is osszejon/tt?

Legjobb válasz: Szia!Az én munkahelyem is elég stresszes volt.Ennek ellenére összejött a baba,viszont a 9.héten elhalt a terhesség:(.Mûszeres úton fejezték be.Most hogy a stressz mennyire befolyasolta ezt,talán sosem tudom meg,de szerintem hatással van rá.

Szia!Az én munkahelyem is elég stresszes volt.Ennek ellenére összejött a baba, viszont a 9.héten elhalt a terhesség:(.Mûszeres úton fejezték be.Most hogy a stressz mennyire befolyasolta ezt, talán sosem tudom meg, de szerintem hatással van rá.
A kérdező hozzászólása: Tényleg nagy különbség. Ezek szerint tgyás akkor is jár, ha már nem vagy munkaviszonyban és ezáltal nem fizetik neked a TBt? Így nem is kellett munkanélkülire menned?
Van, akinek biztos nehezíti, Nekem épp fordítva volt. Sokáig próbálkoztunk, nem sikerült a baba, amikor úgy döntöttem, hogy akkor dolgozni fogok. Sikerült munkát találnom, 3. hónap, elég stresszes és kiderült, hogy akkor már 8 hetes terhes voltam...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Elsõ: gratula a picihez!:) Hogyhogy nem vetted észre hogy terhes vagy? Megjött rendesen? Második: sajnálom a vetélést. Próbálkoztok azóta is? Váltottál munkahelyet? Harmadik: neked is gratula a babához! :) Azt megkérdezhetem, hogy a felmondás miatt hogy alakult a GYES GYED? Vagy visszavettek? Vagy felmondási idõben is védett vagy? Köszi! A kérdést azért postoltam, mert végre rendben van a vérképem, viszont elég stresszelõs vagyok a munkahelyen. Nem maga a munka az oka, sztem bármelyik munkahelyen az lennék. Én kineziológushoz járok.
Stresszes, jól fizetõ állás, évekig nem jött a baba. Mikor elmentem 4 órába, /képzelheted mennyi pénzért/, 1 hónap után teherbe estem. És még azzal is meggyanusítottak, hogy "direkt" szúrtam ki velük - hát persze, azért a jó kis gyedért, nemigaz? Úgyhogy igen, nehezíti.

Milyen eséllyel indulhatok így neki a teherbeesésnek, van -e valami veszélye?

A jobb oldali petefészkemben találtak egy kb 5*4 cm-es cisztát, arra lennék kíváncsi hogy igy milyen problémákra számíthatok a teherbeesésnél, vagy merülhetnek -e fel terhesség alatt is. A menstruációm renszeresnek mondható 27-30 nap a ciklusom. nagyon megköszönném ha tanácsokat tudnátok adni illetve valami praktikát ha van rá valami.

Legjobb válasz: Nõvéremnek kisebb almányi volt a cisztája. Nem kivették a petefészkét, hanem csonkolták, de továbbra is mûködik neki. Õk most ugranak neki a projektnek, egyenlõre csak annyi, h mûködik mindene.

Nõvéremnek kisebb almányi volt a cisztája. Nem kivették a petefészkét, hanem csonkolták, de továbbra is mûködik neki. Õk most ugranak neki a projektnek, egyenlõre csak annyi, h mûködik mindene.
Még kislánykorunkban (1990-es évek) az egyik barátnõmnek volt óriási petefészekcisztája. Kivették neki (a cisztát) aztán némi menstruációs zavarai voltak, és azt mondták, hogy lehetnek gondjai a teherbeeséssel. Ehhez képest ma két kisgyerek édesanyja :o)
Van rendszeres székleted, mert a sok méreganyagtól is lehet ciszta.
Nincs ehhez statisztika, mert a férfi nemzõ képessége is sokat nyom a latba. Ha nagyon termékeny a férfi, akkor sok minden lehetséges
A szoptatás csak azért gátolhatja, mert közben oxitocin termelõdik ami méhösszehúzódásokat okozhat és emiatt lehetséges vetélés. Az orvosok fel is szokták hívni erre a szoptatós mamák figyelmét.
Ha rendesen, 3 óránként szoptat, akkor tényleg sokkal kisebb az esély. De ha már vérzése volt - az azt jelenti, hogy 2 hete akár teherbe is eshetett volna. Létezik külön, szoptatós nõknek ajánlott fogamzásgátló.
én úgy tudom, hogy szülés után-a szoptatás alatt elvileg nagyon kevés az esély a teherbeesésre..:/ de lehet, hogy rosszul tudom:)
a szoptatás alatt kisebb az esély. de ha vki nem védekezik, akkor elõbb vagy utobb, teherbeesik.
A régi idõkben a nõk rendszerint nem menstruáltak az esküvõjük után, egyszerûen nem volt rá idõ... A férjük élt "férji jogaival", akár terhes volt a nõ, akár szoptatott. Szoptatás közben így az elsõ peteérés során teherbe esett a nõ, és a menszesze már meg se jött neki sok esetben. Az átlagos gyerekszám 11 volt még 150 évvel ezelõtt. Védekezés nélkül a nõk 80%-a teherbe esik egy éven belül. Hiába szoptat, amint van ismét peteérése, azonnal teherbe eshet, ezért védekeznie kell, ha ezt el akarja kerülni. A fogamzásgátló tabletták közül csak az egyfázisú, egyedül progeszteront tartalmazó ún. minitabletták jöhetnek szóba szoptatás alatt, ezeknek azonban magasabb a terhességi indexe a többfázisú, hagyományos tablettáknál, ráadásul sok nõ szerint kevesebb lett tõle a tejük.
Egyátalán nem törvényszerû. szerintem nézz utána a baba témakörben, mert sok olyan kérdés van, hogy ki mennyi próbálkozás után esett teherbe és ott szép számmal találsz mindenféle esetre példát. Vannak akiknek elsõre összejött, de vannak akiknek 3 év próbálkozás után jött csak össze a baba. Ez mindenkinél változó.
A kérdező hozzászólása: éppen a védekezés nélküliségen van a hangsúly
A kérdező hozzászólása: És van külnbség a között, hogy csak szopik a baba, vagy mellette kap már mást is?
A kérdező hozzászólása: mondjuk egy házasságra gondolok, ahol a partner azonos, tehát azonos nemzõképességgel számolhatunk (ami persze az évtizdóedek alatt hanyatlik, de ez természetes elhasználódás)
Nem törvényszerû, de valószínû!Egyáltalán miért kell védekezés nélkül szexelni??
az a lényeg hogy a mellbimbó ingerlésétõl amit a baba a szopás közben produkál, termelõdik egy hormon ami megakadályozza a termékenységet. ha nem szopik rendszeresen már, néhány óránként, akkor kell védekezni. az elsõ menzesz elõtt két héttel már teherbe lehet esni, és mivel azt nem tudhatod elõre hogy mikor lesz így bármikor bekövetkezhet.

Meg lehet érezni előre a teherbeesést? Vannak tapasztalatok?

Már írtam kb. egy hete ide, hogy valahogy most más érzésekkel állok a ciklusom elébe, mert mióta megjött, folymatosan olyan érzésem van, hogy ebben a ciklusban sikerül! Még csak a 12. napomon vagyok,( a napokban lesz valamikor pé-m) úgyhogy terhességet még nem érezhetek, de olyan furcsa nekem ez az egész! Amikor tüsz?repesztésem volt, még akkor sem éreztem ennyire er?sen! (2 éve várjuk a babát, most kezdtem el teákat inni, és barétcserjét szedni!)

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez változó...Nekem 10 napot késett, és éreztem belül,hogy már nem vagyok egyedül:) Valahogy megváltozott minden.A pocakomban mintha állandóan egy lufi lett volna, a mellem azon kivül,hogy feszült, (eleinte az hittem a mensiõl) apró fehér pöttyök jelentkeztek rajta és a mellbimbóm szine is sötétebb lett. Szerintem igaz,hogy a nõ megérzi ha várandós! Drukkolok,hogy babás legyél!

Szia! Szerintem ez változó...Nekem 10 napot késett, és éreztem belül, hogy már nem vagyok egyedül:) Valahogy megváltozott minden.A pocakomban mintha állandóan egy lufi lett volna, a mellem azon kivül, hogy feszült, (eleinte az hittem a mensiõl) apró fehér pöttyök jelentkeztek rajta és a mellbimbóm szine is sötétebb lett. Szerintem igaz, hogy a nõ megérzi ha várandós! Drukkolok, hogy babás legyél!
A kérdező hozzászólása: Nekem az a furi, hogy még pé-m sem volt, ezért nem lehetek még terhes, mégis így érzem! Azt hallottam már mástól is, hogy amikor még nagyon fiatal terhes volt, már akkor tudta! Mikor megjött, elkeseredtem nagyon, (mindig elszoktam, és elég sokáig is szokott tartani), de most nagyon hamar elmúlt, és fölváltotta ez az érzés, ami nagyon jó! Nem is gondolok görcsösen a babóra, és nem érzek írigységet sem a környezetemben levõ kismamák iránt sem, mert tudom, hogy most fog jönni! én hiszek abban, hogy a baba dönti el, mikor akar jönni! Gratu a babóhoz!
A kérdező hozzászólása: Ja és eddig evett a sárga irigység, amikor az ismerõseim sorra estek teherbe, én meg nem! Ez is elmúlt.... :)
Persze úgy legyen. De sztem csak nagyon rákoncentrálsz, és már el is hitted hogy terhes vagy és még peteérésed sem volt.Ez nem nagyon jó igy, sztem lazulj el egy picit tuti sikerülni fog!

Miért van az, hogy nem a Terhesség rovatot, hanem a Teherbeesést olvasom többször? Ez normális?

Pedig már 5+2 hetes vagyok,de valahogy idegen nekem a Terhesség rovat:(Olvasgatok ott err?l-arról,de lehet azért mert itt "szoktam hozzátok?"Igaz,hosszú hónapok óta sikerült teherbeesnem,addig csak itt olvasgattam,de ....mégis...

Legjobb válasz: Én 36 hetes vagyok, mégis visszajárok... :-) Azért olvasgatunk, írosgatunk, hogy tapasztalatokat osszunk meg egymással. A Teherbeesés topic nem a nehezített teherbeeséssel küszködõ nõk számára van fenntartva, szerencsére, hanem pl azoknak is, akik tudnak nekik segíteni, ha csak kicsit is. Pl biztatással, tanácsokkal.

Én 36 hetes vagyok, mégis visszajárok... :-) Azért olvasgatunk, írosgatunk, hogy tapasztalatokat osszunk meg egymással. A Teherbeesés topic nem a nehezített teherbeeséssel küszködõ nõk számára van fenntartva, szerencsére, hanem pl azoknak is, akik tudnak nekik segíteni, ha csak kicsit is. Pl biztatással, tanácsokkal.
Tudjátok kismamik mi örülünk nektek és köszönjük a segítséget és a tanácsot mert nekünk az a legnagyobb segítség ha a tapasztaltak és akik sokakat olvasnak - írnak nekünk! Gratulálok
jééé, akkor nem vagyok egyedi eset?:) )én mikor teherbe estem hosszú próbálkozások után, én is mindíg ebben a topikban voltam többet, a terhességben alig.nem tudom miért.kellett kb 2 hónap mire átszoktam oda, de azért még ide is visszajárok tanácsot adni ha tudok.gratulálok a picihez. 31 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltatok:) Én is gratulálok, és örülök, hogy én sem vagyok egyedül... LEHET NEKEM IS HÓNAPOKBA TELNI MIRE ODA ÁTSZOKOK.

Mennyi esély van a teherbeesésre? Tegnap voltam együtt a párommal és ma van az ovulációm.

Aktus után nem keltem fel egybõl, legalább 20 percet feküdtem.

Legjobb válasz: van esély rá de semmi nem 100% legyetek együtt a ciklus bármely idõszakába érezzétek jól egymást,ne görcsöljetek rá a baba témára :) tapasztalatom szerint könnyebb a teherbeesés :)

van esély rá de semmi nem 100% legyetek együtt a ciklus bármely idõszakába érezzétek jól egymást, ne görcsöljetek rá a baba témára :) tapasztalatom szerint könnyebb a teherbeesés :)
A sperma 3 (egyesek szerint 5) napig életképes, szóval az idõzítés jó, de persze nem garancia.
A kérdező hozzászólása: Van itt olyan akinek így sikerült?
szia mi is a párommal ovu elõtt voltunk együtt 2 nappal, és sikerült feküdtem kb 10 percig, és mostanra már 5hkm vagyok:) sok sikert:)

Esett már valaki úgy teherbe, hogy cisztája volt? Babának nem lett semmi baja? Én azt hallottam, hogy akinek cisztája van az nem lehet terhes, mert gátolja a teherbeesést!

Legjobb válasz: Kb. 20 féle ciszta létezik a nõi nemiszervek környékén. Nem érdemes általánosítani. Nagy részük nem befolyásolja a teherbeesést, de vannak nehezebb esetek. Orvosi vélemény kell.

Kb. 20 féle ciszta létezik a nõi nemiszervek környékén. Nem érdemes általánosítani. Nagy részük nem befolyásolja a teherbeesést, de vannak nehezebb esetek. Orvosi vélemény kell.
A barátnõmnek terhessége alatt az UH vették észre, hogy cisztája van. Azt nem tudom, hogy teherbeesés elõtt is megvolt-e mert nem vizsgálták elõtte. A szülés után pár héttel mûtötték meg, mert 30 cm-esre nõtt neki. Sajnos az egyik petefészkét elveszette, de a terhesség egyébként eseménytelenül zajlott, a gyerek azóta 3 éves:)
Nekem is akkor vették észre a petefészkembe a cisztát mikor elõször mentem ultrahangra.5 hetes voltam.A 12 uh.-on már nem volt ott, felszívódott a ciszta.
Nekem a petefészkem teljesen el van cisztásodva (PCOS), és van egy 8 hónapos egészséges, tündéri kislányom! :)

16 hónapja próbálkozunk a teherbeeséssel, eddig sikertelenül. Kiderült, hogy van egy nem is kicsi ciszta az arcüregemben, amit most meg is műtöttek. Lehetséges, hogy ez ia gátolta a teherbeesést?

Legjobb válasz: A ciszta csak akkor okoz gondot, ha a méh vagy a petefészek közelében van. Vizsgálaton derítsd ki, hogy nincs-e ott is, mert az lehet gond, de megoldgható. Az arcodban ami volt nem sok köze van, de jelezheti, hogy hajlamos vagy rá, így elõfordulhat máshol is.Kérdezz nõgyógyászt, kérj ultrahangot!!

A ciszta csak akkor okoz gondot, ha a méh vagy a petefészek közelében van. Vizsgálaton derítsd ki, hogy nincs-e ott is, mert az lehet gond, de megoldgható. Az arcodban ami volt nem sok köze van, de jelezheti, hogy hajlamos vagy rá, így elõfordulhat máshol is.Kérdezz nõgyógyászt, kérj ultrahangot!!
ez semiképp nemgátolta. van egyáltalán peteérésed? hanyadik napon szokott megjöni?
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszokat. Általában 28-29 napos a ciklusom, bár 1-2 alkalommal elõfordult 1-2 hetes csúszás is. Vérvizsgálaton átestem már, az eredmény kicsit alacsony progeszteron és kicsit magasabb tesztoszteron. Clostit kaptam, most kezdem másodszor a szedását 5*2 szemet. A doki mindig azt mondja, hogy ne foglalkozzak vele, amit könnyû mondani, csak nem tudom hogyan kell betartani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!