Találatok a következő kifejezésre: A tegnap Uh-, (150 db)

Okt.26-án halvány pozítiv lett a tesztem. A tegnapi uh-on az orvos nem látott semmit. Baj lehet? Bővebben lent.

Október 21. és 22-én kicsit véreztem, de mivel el?tte és utána is nagyon feszült a mellem csináltam egy tesztet.

Legjobb válasz: Keress fel egy másik orvost vagy én a helydben még ma elmennék rendelõbe hogy nézzen meg más is Uh.-val. 7 hetesen már bõven kéne látni sõt szívhang is lenne már hacsak nem nagyon késõn fogant a baba! A legjobbakat kívánom Nektek!

Keress fel egy másik orvost vagy én a helydben még ma elmennék rendelõbe hogy nézzen meg más is Uh.-val. 7 hetesen már bõven kéne látni sõt szívhang is lenne már hacsak nem nagyon késõn fogant a baba! A legjobbakat kívánom Nektek!
barátnõmmel volt ilyen, nem láttak semmit, de visszahívták 1 hét múlva, addigra látszott! drukkolok!
Szia! Én is azt tudom javasolni, h keress fel egy másik UH-ost is. Egyébként valóban elõfordul, hogy elsõ alkalommal nem látják, de pár nap vagy egy hét múlva már igen. Ne idegeskedj, mert nem tesz jót. Nem lesz semmi gond, csak erre kell gondolni! Egyébként érdekes, de nekem is szept. 26 volt az utolsó vérzésem elsõ napja, és okt 26.-án csináltam tesztet ami halvány pozitív lett :) Nekünk nem bújt el, 6. héten hasin és hüvelyi UH-on is lehetett látni. Szerintem a következõ UH-on Te is látni fogod! a teszt még most is pozitív, akkor ott kell lennie! A kúpot használd, fontos! és no para! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm szépen!
unokatesóm épp így járt, pozi teszt, kimaradt mensi. a doki nem látott semmit 5 hetesen. majd 6hetesen újra hívta. sajnos méhen kívüli terhességet talált. remélem veled nem lesz ilyen gond, majd írd meg hogy mi történt!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos méhen kivüli terhességem volt. Szombaton éjjel elkezdtem görcsölni, hánytam ment a hasam. Felhívtam az ügyeletet. Azt mondták vegyek be nospát. Reggel megint felhívtam õket akkor már kijött egy doki. Beküldtek egy kórházba. Ott sem láttak semmit az UH-on. Mivel vettek vért és magas lett a hcg szintem akkor már erõs volt a gyanú a méhen kivüli terhességre, még délután megmütöttek. Tegnap engedtek haza. Ma reggel meg elkezdtem vérezni. Most nézek utána, hogy ez már mensi lehet.
sajnálom, hogy igazam lett, kívánom hogy épülj fel mihamarabb, s hogy hamarosan sikerüljön a baba. 13.31-es voltam.
Nagyon sajnálom ami veled történt.Kívánom hogy minél elöbb felépülj és teljesüljön a kívánságod a kicsi baba.Dina
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok :) köszönöm szépen. Most nagyon rossz passzban vagyok, de remélem túl fogom tenni magam ezen a megrászkodtatáson is.
Rettentõen sajnálom én is a dolgot! Kívánom, hogy gyógyulj meg mihamarabb (lélekben is), és amint lehet, ajándékozzon meg az élet/sors egy babával Téged is. Nagyon sok erõt, kitartást Nektek! 11-12 09:43-es hozzászóló voltam...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm:) Mindenkinek jó egészséget kivánok! Kedves kismamák vigyázzatok magatokra és a babátokra is.
Hogy vagy kedves kérdezõ?Remélem már egy kicsit jobban.Ha szeretnél beszélgetni velem írj privit.Dina
ird majd meg hogyan alakultak a dolgok addig meg nagyon nagyon szorítok!!
Rendben van, hogy a progeszteronnak semmi köze hozzá. De 7 hetesen már van szívhang, már 4-5 hetesen simán látszik a petezsák hasi ultrahanggal is. Ezt nem értem, de látom te sem, ezért tetted fel a kérdésed. Remélem, hogy baba van a dologban! Sok sikert kívánok! Én amúgy türelmetlen ember vagyok, biztos elmennék egy vérvételre, mert, ha az pozitív lesz, akkor tuti van baba.
Szerintem terhes vagy.De lehet hogy kicsit késõbb fogant a baba.A tüneteid lehet terhességi tünet is.Nyugodj meg pihenj amennyit csak tudsz.Pár nap múlva biztosan kiderül.Csak ne idegeskedj mert az nem jó.Drukkolok neked!Dina
A kérdező hozzászólása: Nekem is egy hét múlva kell visszamennem. Probálok nem idegeskedni.
Hüvelyi, vagy hasi Uh volt? Nekem hüvelyin látszott, hasin nekem sem. 21 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Hüvelyi uh. volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást:) Kedves utolsó válaszadó jó egészséget kívánok Nektek!
Szerintem is, ha a teszt pozitív, akkor nagy valószínûséggel terhes vagy. Keress föl egy másik dokit. Engem 5 hetesen vizsgáltak meg hasi uh-val és már látszott a petezsák. Milyen orvos lehet, aki 7 hetesen hüvelyivel sem lát semmit...
A kérdező hozzászólása: 8 éve probálkozunk a babával, most tartok a 4. nõgyógyásznál. Szerintetek mindig rosszul választok? Egy fiatal dokihoz járok aki a Czeizelzel együtt dolgozik szerdánként. 5 vetélésen vagyok túl. Nem nála történtek a vetélések. Õ volt az elsõ aki elküldött egy egyszerû vérvételre és akkor derült ki, hogy a progi szintemmel van probléma. Na meg persze egyik génemmel is van probléma de ezek mind orvosolhatok. Szóval úgy érzem jó kezekben vagyok és különben is belefáradtam abba, hogy megint keressek egy másik orvost.
nekem is szept 26 volt az utsó. össze kéne tartani :) nekem látszódott kedden, de azóta is vérezgetek. :((
Ahogy most leírtad, biztos jó a doki. Ha késõbb is fogant a baba, és mondjuk csak 6 hetes lennél, akkor is látnia kellett volna egy tapasztalt orvosnak, fõleg hüvelyivel. Nem értek hozzá, de nem lehetett a teszt pozitív a hormon problémák miatt? Én a helyedben elmennék egy HCG vérvételre, abból ki fog derülni. Van pár hely pesten, ahova nem kell beutaló, csak fizetni kell.
A kérdező hozzászólása: Most már megvárom a jövöhét csütörtököt, akkor kell visszamennem. Szerencsére nem vérzek és nem fáj a hasam. Viszont a melleim nagyon feszülnek és egész nap aludnék. A terhességi teszt csak a hcg hormont mutatja ki én úgy tudom, tehát a progeszteron nem játszhat szerepet. Mindenkinek köszönöm a hozzászólást :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Dina! Írtam privit.

A tegnapi UH-n (16hét) egy héttel idősebbnek irtak. Hamarabb fogant mint az utolsó mensi vagy gyorsabban fejlődik?

Legjobb válasz: A 12.UH-n 12 hetes volt.Idáig egyezett a kor,csak most tér el egy héttel

A kérdező hozzászólása: A 12.UH-n 12 hetes volt.Idáig egyezett a kor, csak most tér el egy héttel
Az én pocaklakómat a 12. hét óta egy héttel nagyobbnak mérik, de én biztosan tudom, hogy mikor fogant, így valószínûbb, hogy nagyobb baba lesz az átlagosnál.Az is lehet, hogy késõbb meg nem nõ majd ilyen gyorsan, mert minden pocaklakó más ütemben fejlõdik, van akinek lemarad egy kicsit, aztán meg behozza a szülés idejére a lemaradását, van akinél meg pont fordítva zajlik.Szóval bármelyik verzióról is van szó nálatok, egy a lényeg, hogy szépen fejlõdik.Legfeljebb nem az 56-os rugikkal kell kezdeni a vásárlást, hanem a nagyobbacskákkal.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Csak furi volt mert eddig egyeztek a méretek
Én ugy tudom, hogy a 18. hetig ugyanugy fejlodnek. a 12. heti uhn mennyi idosnek allapitottak meg a biometriai ertek szerint? amugy az enyemet is nagyobbnak mertek mindig :D tegnap voltam az utolso uhn, ott már nem is kerdeztek az utolso mensi idopontjat, hanem azt mondtak 30 hetes a baba és kesz, pedig csak 29 hetes volt lmp alapjan.

7 hetes vagyok, 2 napja vérzek. A tegnapi UH-n minden rendbe volt, a baba nő, van szívhang is, a doki szerint minden ok. Haematoma nincs. De akkor miért vérzek? Ez tényleg előfordul? Vagy valami rossz előjel? Az előző terhességem alatt nem volt ilyen.

Legjobb válasz: Nem lehet hogy most menstruálsz? Nálunk anyukámnak megjött a harmadik terhességénél.De ha az orvos megvizsgált akkor szerintem tényleg nincs baj és nyugodj meg!

Nem lehet hogy most menstruálsz? Nálunk anyukámnak megjött a harmadik terhességénél.De ha az orvos megvizsgált akkor szerintem tényleg nincs baj és nyugodj meg!
szerintem ha van rá lehetöség menj el másik orvoshoz is, nem baj az ha más is megnéz, mennyi vérzésed van, piros, vagy csak barna?

8 hetes vagyok tegnap kellett visszamennem a dokihoz és még csak hozzám sem nyúlt. Elküldött a klinikára uh-ra. Hasi lesz vajon vagy hüvelyi?

6 hetesen voltam el?tte dokinál akkor még csak a petezsák látszott. Tegnap reméltem hogy lesz szívhang de még csak meg sem vizsgált.Most azt sem tudom van szívhang vagy nincs.

Legjobb válasz: Az esetek nagyrészében hüvelyi UH-t csinálnak még a 12. heti genetikai UH-n is.Szívmûködést meg majd UH-n látsz.Szívhangot nálunk csak a 20.héttõl hallgatunk és azt is a védõnõnél.

Az esetek nagyrészében hüvelyi UH-t csinálnak még a 12. heti genetikai UH-n is.Szívmûködést meg majd UH-n látsz.Szívhangot nálunk csak a 20.héttõl hallgatunk és azt is a védõnõnél.
A doki nem vizsgál meg feleslegesen. Az uh mutatja ki a szívhangot, de akkor is csak a doki látja. Hallani azt mondták nekemis, hogy 20 hét után, de nekem még akkor sem mutatták meg, csak láttam, hogymozog a babám és a papíron élõ magzat volt.( A 12 hétig hüveolyit csinálnak, utána hasit.
Én is 6 hetesen voltam utoljára, és ma megyek újra.Holnap leszek 9 hetes.Nekem eddig hüvelyi uh. nem volt, csak hasi, és nálam is csak a petezsák látszott.Én is a szívhangra vagyok kiváncsi.Nem hallani akarom, csak tudni, hogy van.Gondolom te is erre gondoltál, csak a többiek félreértették. Szerintem bármelyik uh.-át csinálják, kiderül, hogy van-e szívhang, csak nem értem, hogy miért kellett a semmiért elmenni a dokihoz... Biztos minden rendben lesz, ne izgulj.Gratula a babócához!
HA magán orvosnál vagy és fizetsz érte köteles megvizsgálni, fõleg ha kéred.Én minden egyes alkalommal kérek uh felvételt is a babáról, kb a 12dik hétig hüvelyit szoktak csibnálni, nekem azt mondta az orvos ez a pontosabb, viszont a 12dik héten a nyaki redõ mérésnél nekem már hasit csináltak és utánna a doki is 4 napra rá-és mégis meg uh-zott, pedig csak 4napja voltam, igaz kértem, hogy láthassam:) Ha sztk-ba jársz, ideje elgondolkodni, hogy szeretnéd végig csinálni a terhességet, már így a 8dik héttõl kételyek közt hánykolódva vagy nyugodtan, mert van egy megbízható dokid.?Sztem nézz utánna egy másiknak, szabad orvos választás van és ennyit megérdemel a baba is, hogy a mamája biztonságba érezze magát a dokival szemben, nem?Amúgy nekem a hatodik héten nem volt még szívhang, de a 8dikon már dobogott a pici szive, szerintem a tiednek is így van:) ne aggódj, hallgatni, meg a kh-zi uh-nál lehet , meg a védõnõnél.Gratula a picihez:) egy 16hetes kismama

Ma megyek 18. heti genetikai uh-ra. Viszont az AFP eredményem nem jött még meg, tegnap hívtam a védőnőt és azt mondta hogy nem kell vinnem uh-ra az AFP eredményemet. Így is megcsinálják a genetikai uh-t?

Itt mindenki azt írja hogy az eredménnyel együtt ment.

Legjobb válasz: nekem vinnem kellett. (kistarcsa-i kórház) Hívd fel a dokit,ahova mész,hogy nem kaptad még meg és megcsinálja-e így. Ne menj feleslegesen

nekem vinnem kellett. (kistarcsa-i kórház) Hívd fel a dokit, ahova mész, hogy nem kaptad még meg és megcsinálja-e így. Ne menj feleslegesen
Nekem megcsinálták, de a beutalón (amit a nõgyógyász adott) rajta volt, hogy még nem készült el az AFP eredmény technikai okokból. Az az igazság, hogy elkeverték valahol és a 24. hétre találták meg.
Nem lehet az, hogy be kell érte menned oda, ahol a vért vették le, nekem csak a Hepatitis eredményt küldik a védõnõhöz, az Afp ért be kellett mennem a kórházba ahol a vért levették. Hívd fel a kórházt, és kérdezz rá, hogy kész van-e már, s ha igen, szeretnéd átvenni.
A kérdező hozzászólása: nem, azt mondta tegnap a védõnõ hogy majd kihozza nekem ha kész az eredményem, menjek ma uh-ra nem kell az afp eredmény hozzá. ahol levették a vért ott meg azt mondták hogy majd küldik a védõnõhöz.. itt meg mindenki azt írja, hogy az eredménnyel ment a genetikai uh-ra, ezért nem értem nálunk miért van így.(nagykanizsa)

S. O. S! Tegnap a 4D uh-n a babámnak agyi oldalkamra tágulatot találtak!?

Nagyon megijesztett tegnap az uh-n a n?,mert azt mondta,hogy mindkét oldalkamra hátsó szarva 7mm,és asszem azt mondta,hogy 6 a határérték.15 hetes 5 napos vagyok az uh szerint.Volt már valakinek hasonló,és egészséges babája született?Természetesen elmegyek genetikushoz is!

Legjobb válasz: Menj el máshova is UH-ra. És ne pánikolj. Egyik ismerõsömet is megijesztették a 4D-sen, hogy nem fejlõdik a gyerek agya. Aztán elment az SZTK-s UH-ra és ott mindent rendben találtak. Teljesen egészséges babája született, pedig olyan sírógörcsöt kapott a 4D után, hogy csoda, hogy nem vetélt el.

Menj el máshova is UH-ra. És ne pánikolj. Egyik ismerõsömet is megijesztették a 4D-sen, hogy nem fejlõdik a gyerek agya. Aztán elment az SZTK-s UH-ra és ott mindent rendben találtak. Teljesen egészséges babája született, pedig olyan sírógörcsöt kapott a 4D után, hogy csoda, hogy nem vetélt el.

13 hetes es 4 napos vagyok. A tegnap voltam UH-n ahol megmertek a babam hosszat: 73 mm. A gep 14 hetes es 1 naposnak adta ki a meretek alapjan. Ez jo meret ebben a korban?

Legjobb válasz: Szia! Az, hogy "idõsebbnek" mérték, az nem baj. Én elvileg 12 hét+5 naposan voltam uh-on és a mért kora 13 hét+1 nap lett és 64 mm-es volt akkor. Ilyen pici babóknál ez még elõfordul, h nagyobbacska, vagy esetleg kisabb a számított koránál! A következõ uh-ra a számított szerint 19 hét+5 naposan mentünk és a mért kora napra pontosan ugyan ennyi lett! Teljesen normálisak a te babód értékei is! Gratulálok!:) Üdv.: 22 hetes kismama

Szia! Az, hogy "idõsebbnek" mérték, az nem baj. Én elvileg 12 hét+5 naposan voltam uh-on és a mért kora 13 hét+1 nap lett és 64 mm-es volt akkor. Ilyen pici babóknál ez még elõfordul, h nagyobbacska, vagy esetleg kisabb a számított koránál! A következõ uh-ra a számított szerint 19 hét+5 naposan mentünk és a mért kora napra pontosan ugyan ennyi lett! Teljesen normálisak a te babód értékei is! Gratulálok!:) Üdv.: 22 hetes kismama
Az én babám egy hét késésben van.13.héten 12 hetes volt, a 20.on 19.Akkor nincs baj, ha megõrzi a késést.Általában ciklikusan nõnek a babák, és nem lineárisan.Lehet legközelebb pont akkora lesz.Ha valami nincs rendben szólni fog a doki úgyis.

20 hetes terhes vagyok és alig mozog a babám, tegnap 15 percig nézte a doki uh-va, nem is érzem a mozgásokat ez normális?

Tegnap vagy 15 percig uh-zott hátha alrébb mozdul kicsit és meg tudjuk nézni végre hogy kisfiú, vagy kislány, de semmi már megint:( 17 hetesen éreztem kis apró mozgásféléket, de 2 hete semmi. Azt hittem csak úgy van fordulva hogy nem érzem, de uh-n se nagyon mocorgott mondta is a doki hogy nem csodálja hogy nem érzem a mozgásokat, mert szinte nem is mozog.

Legjobb válasz: Próbálj uh elõtt szénhidrátot (kakas csiga, csokis nápolyi) enni.

Próbálj uh elõtt szénhidrátot (kakas csiga, csokis nápolyi) enni.
igen, csokit, kólát, esetleg egy pici kávét is ihatsz. a szívhang gondolom rendben volt. akkor ne aggódj, anyósom mindig azt meséli, h a párom éjjel-nappal twistelt a pocakjában, ehhez képest a húgával folyton attól rettegett, h valami baj van, mert néha napokig nem érzett semmit. ez a különbség késõbb is megmaradt. a férjem felnõttként is túlmozgásos, a tesója meg lassú beszédû, komótos és be van oltva sport ellen. az, h ki milyen habitussal rendelkezik, már magzati korban is látszik és összefüggésben áll a magzatmozgással. az én fiam tiszta apja, meg nem áll keze-lába és ez a kibújása után se változott. neked valószínûleg nyugis gyereked lesz :)
A kóla is be szokta õket pörgetni, persze vannak olyan lusta babák akikre semmi sem hat. :) Ha normálisan fejlõdik és a doki nem mondott semmi rosszat, akkor ne aggódj, minden rendben a babáddal. Egyébként ha elsõ baba, akkor ne csodálkozz hogy még alig érzed mozogni, õ még nagyon pici, a helye pedig rengeteg. Majd még csak ezután fogod érezni minden nap, és majd egyre többet és egyre erõsebben. Én 16+5 hetesen éreztem elõször, de annyira picit, hogy nem is voltam benne biztos hogy õ volt az. Majd legközelebb csak 18 hetesen éreztem határozott két nagy rúgást. Aztán legközelebb csak 20 hetesen, na onnantól kezdve éreztem már minden nap, de eleinte naponta max csak 3x éreztem kisebb mozgásokat, aztán napról napra többet és erõsebben. Nyugi, ne legyél para kismama :) 9hós fiú anyukája
3. nem csak a kismama nem érzi, hanem az ultrahang tanúsága szerint objektíve kevesebbet mozog
Az èn fiam a mai napig nem mozog az uhk alatt szerintem utalja...max befordul hàttal...a gerincèt màr rengetegszer lattam azarcàt oldalrólegysze pà màsodpercre. Màr a 12 hetesen szenvedès volt az orrcsont , a 18 hetesen a szàj megvizsgàlàsa nem reagàl sem csokira koffeinre semmire. Hol van a lepènyed? Nekem elöl a 21 hètig nem èreztem yzinte semmit, azona hèten pedig rögtön külsõleg is làtható mozgàsokkal "kezdte a bemutatkozàst". Alapból is lustàbb, tegnap este voltunk uhn 35 percesen na úgy besèrtõdött ma alig mozog, nàlunk ilyenkor jó hangos zene a pocaba segít de az is bejelentkezèst eredmènyez. Szerintem nincs semmi baj. (23hkm)
Kölcsön adom a pocaklakómat, mert éjjel nappal majd szétrúgja a hólyagomat. Mondjuk én sokat nasizok, lehet, hogy azért ilyen aktív.
Nekem az utóbbi idõben éjjel aktív a lányom. Sokszor beparázok én is napközben, h miért nem mozog. Uh-n mondjuk ficereg, de érezhetõen menekül a szenzor (?) elõl.

6-ik hetes terhes vagyok, pozitivak a tesztjeim, tegnap megejtettem a nulladik uh-mat, ahol a doki fél perc vizsgálat után azt mondta, ez nem terhesség hanem egy ciszta, soha nem volt még cisztám, nem vagyok pco-s, hogyan lehetséges ez?

Megakarok halni......

Legjobb válasz: ne ess kétségbe, bizz magadban! Ismételjétek meg az uh 2hét múlva. addig semmi idegeskedés! egyél finomakat, pihenj sokat!

ne ess kétségbe, bizz magadban! Ismételjétek meg az uh 2hét múlva. addig semmi idegeskedés! egyél finomakat, pihenj sokat!
Az orvos nem Isten-tévedhet-2hét múlva ismételtesd meg egy MÁSIK orvossal.Ciszta nem szokott pozitiv tesztet produkálni!
szia. nem kell aggodnod, nekem ugyanigy kezdödött. halvány poz.teszt után elmentem orvoshoz, és nekem is azt mondta, h nem lát terhességet, de volt egy pont a méhemen, ö szerinte ciszta, de 2 hét mulva visszarendelt.én is nagyon sokat idegeskedtem, napi 2csomag cigit elszivtam, mert nem érdekelt, azt hittem, h nem lehet igy gyerekem. de csoda történt 2hét mulva, igazolhato volt a terhesség, akkor mégcsak 6 hetes voltam. nagyon örültem.remélem veled is hasonloan lessz. nyugi.
ne keseredj el..menj másik dokihoz 2 hétmulva kb.. de sajna ateszt pozitivat is mutathat cisztára, nekem az volt:(
Ha ciszta is, akkor sincs baj. Nekem volt, kérdeztem, mit csináljak vele, a doki azt mondta, semmit. Pár hét múlva már nem volt ott.
Utolsónak üzenem, hogy bizony a ciszta szokott pozitív tesztet produkálni!! Itt vagyok Én, az élõ példa!! Sajnos.... Kérdezõnek viszont üzenem, hogy ne aggódj!! Menj el 1-2 hét múlva másik orvoshoz ha addig nem történik változás! És sok erõt kitartást kívánok Neked!!
Szia Lett babád???

A tegnap voltam Uh-, n a Bpd-50mm. Ez most jo, vagy aggodhatom?

A doki nem mondott semmit, hogy ez normalis adat-e vagy nem, de megneztemm a timmermann.hu-t es ott azt irta, hogy 19 hetesen a Bpd- 46 millimeter. Nem tudom van e valaki aki hasonlo adattal rendelkezett ebben a korban. Kosz a valaszokat.

Legjobb válasz: Én 20 hét + 1 naposan voltan uh-on. Akkor a babám fejszélessége (BPD) 52 mm volt. Az orvos azt mondta minden rendben, ha így nõl továbbra is 4 kg körüli lesz. Szerintem ne aggódj, nincs miért. Vannak kisebb és nagyobb babák is. Boldog babavárást!

Én 20 hét + 1 naposan voltan uh-on. Akkor a babám fejszélessége (BPD) 52 mm volt. Az orvos azt mondta minden rendben, ha így nõl továbbra is 4 kg körüli lesz. Szerintem ne aggódj, nincs miért. Vannak kisebb és nagyobb babák is. Boldog babavárást!
Az én babámnak 19 hetesen 47.8 mm volt a bucója..) Ne aggodalmaskodj, élvezd!:) 25 hetes kismami
Minden babának más és más a növekedési üteme. A honlapokon található adatok csak egy NAGY ÁTLAGOT mutatnak. Ne ijedj meg, ha a Te babád nem annak megfelelõen növekszik. És szerintem bátran kérdezz rá a dokidtól, hogy rendben van-e minden, megfelelõen fejlõdik-e. Én minden esetben rákérdezek. 28 hetes kismami.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!