Találatok a következő kifejezésre: A taxisok bunkók a közlekedésben Miért (1 db)

A taxisok miért bunkók a közlekedésben? Miért hiszik azt hogy ővék az utak?

Tisztelet a kivételnek.

Legjobb válasz: Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.

Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.
Én nem irigylem õket, egész nap a dugóban kell kavircolni, és ezért néha még órákat is várakoznak. Szerintem ezért már alapból feszültek.
Én diákkoromban dolgoztam ilyen útkeresztzõdés szórólapozásos melóban.Nagyjából napi 5-6 taxi ment át a piroson, és minden nap akadt 1-2 aki majdnem elgázolt még a legnagyobb dugóban is.Utána meg csodálkoztak, hogy csúnyán beszélek.Aztán volt olyan taxis, aki baromira lehúzott pénzzel. De találkoztam nagyon rendes segítõkész emberrel is, aki még azt is elmagyarázta kérésre, hogy ha kocsival akarunk jönni a másik irányból merre a leggyorsabb.
Nem feltétlenül bunkók, inkább határozottak. Amint lát egy apró kis lyukat, megy is. Ha utas vagyok, még el is várom, hogy haladjunk, ha már annyit fizetek. Vannak olyan idióta utasok, hihetelen elvárásokkal, nekik is meg kell felelniük. És valljuk be, ugyan mi bunkónak tartjuk öket, de az összes olyan autós bunkó, aki be akar jönni elénk és az összes olyan autós béna, akit sikerül nem beengedni... Ilyenek vagyunk.
Talán mert nem is olyan fontosak (mert valljuk be, régebben fontosabbak lehettek, ráadásul ez Budapest...), ezért érzik, vagy akarják ezt érezni, hogy õvéik az utak. Szánalmas, de ez van. Valami nekik is kell, habár annyi utas nincs...
Igazad van, tényleg azok. De elég nagy elõítélet is van az emberekben velük szemben. Ez nekem baromi meglepõ volt, mikor Bp-re költöztem. Az én városomban nem utálják a taxisokat egyáltalán. Szóval vszínû ez vmi helyi 'specialitás', pont a hatalmas közlekedési káosz miatt, ami elég jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nem általánositok, csak a tapasztalatom azt mutatja hogy fõvárosban õk az urak és mindenki kotródjon az útjukból.
hamár*
Nekik a vezetés a munkájuk, és sietniük kell. Ha utas ül az autóban, azért, ha nem, akkor meg azért, hogy odaérjen a rendelés helyszinére, nehogy más vigye el az utast. Ugyebár akkor nem keresett egy fillért sem, sõt benzinköltsége van. Nehogy azthigyjétek, hogy milyen jól keresnek õk, tényleg gyorsnak kell lenniük, mert ha nem, akkor munka után hazamehetnek üres zsebbel.
Azért mielõtt könnyvelábadna mindenki szeme a szegény taxiózókért (bocs, de én így hívom õket), igenis gusztustalan, amit mûvelnek. Bármennyire is a vezetés a kenyerük, ebbéli tapasztaltságukkal vissza is élnek rendesen, a kresz rájuk is vonatkozik!!! Akármit parancsoljon is az utas, nem mentesíti a vezetõt az IRÁNYJELZÕ használata alól, a sebességkorlátozás hatálya alól, a jelzõlámpa alól, az elõzés szabályai alól, a körforgalomra vonatkozó szabályok alól stb stb és itt befejezem, mert az egész KRESZ-t bemásolhatnám, ha fel akarnám az összes olyan passzust sorolni, amit a szegény (1990-ben még taxissztrájkolásra is képes) taxiózó megsért. Ha valaki nem bírja városi közlekedéssel járó "gyûrõdést" azt el kellene ettõl a szakmától tanácsolni és nem megmagyarázni, hogy õk az összes szabálytalanságot, mások semmibevételét, erõszakoskodást teljesen joggal és igaz módon teszik. NEM!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha nem vagyok benne biztos, hogy a sáv merre fog majd menni, melyikbe érdemes maradni?

Van amikor a 2 sávból több keletkezik. Van amelyik majd balrakanyarodó lesz, van amelyik jobbra, és lesz ami egyenesen megy majd.
Ilyen esetben, ha nem vagyok benne biztos, hogy melyik fog melyikké változni, hol érdemes mennem?
Van aki szerint belül kell menni, mert a szélsők szoktak jobbrakanyarodósak lenni. Van aki meg azt mondja pont fordítva, mert általában a belsőből lesz balra kanyarodó.
Van erre szabály??
Más mit tapasztalt?

7

HParkolóban van szabály, az úton közlekedésre? Ha belém jönnek, az az Õ hibájuk lesz nem?

Tesco parkoló. Sok-sok sor van. Van ahol többen vannak, bejáratoknál, van ahol alig áll 1-2 autó. Megyek az úton, és sokan keresztben átvágnak 4-5 soron a parkolóhelyeken.
Ha most én megyek a sorok közötti úton, és egy barom így spórolja meg az utat, és belém jön, azért felelni fog nem?

2

Szabálytalanul parkoló autós, kit hívjak?

Pl. veszélyes helyen áll meg, vagy elállja egy parkoló bejáratát. Kit lehet ilyenkor hívni? Ér valamit ha lefényképezem?

1

A 2010 es Kresz gyakorló jó még az idén?

2

Vélemények az Air France járatairól?

8

SOS! Hogy kell Budapesten, vagy nagyobb belvárosokban vezetni? Nekem nem megy. Elment a kedvem. Nem való ez nekem?

Nem vagyok vidéki, pesten csináltam jogsit, és sokszor vezetek a 16-17. kerületben, illetve a környező kisebb városokban.
Azzal tisztában vagyok, hogy vezetnek Budapesten, mire kell figyelni, de arra nem, hogy a Budapest belvárosában hogy kell!
Nem sokat vezettem, a belvárosban, de durva volt!
Sokan mennek váltogatják a sávokat, hogy előrébb jussanak, bevágtak elém index nélkül.
Mentem, és egyszer csak, azt látom, hogy a 2 sáv egyszerűen 5 felé alakul...
1 balra, 2 egyenesen, 1 jobbra +1 buszsáv.
Én meg a belsőben mentem, ahol balra kell kanyarodni, benéztem, vissza akartam sorolni egyenesre, és nem engedtek, feltartottam mögöttem, rám dudáltak, akkor kicsit jobban határozottabban kezdtem behúzódni jobbra, és akkor meg az dudált rám, majd elhúzott előttem kikerülve, és bemutatott.

Jó, béna voltam, lehet figyelnem kellett volna a táblákat, de mindenki rohant, meg váltogatta a sávokat, nem az út széli táblákat néztem!

Szörnyű ami itt folyik!
Elment a kedvem a Budapesten belvárosban való vezetéstől!
Hogy lehet azt megszokni? Meglehet?
Most én voltam béna, tudom.
De van erre valakinek tippe? Hogy mit csináltam rosszul, mire kellett voina figyelnem? Ha idegen helyen vagyok, és sok sáv van, mit kellett volna tennem?
Vagy inkább hagyjam, a belvárosba való vezetést?

5

Az oroszok, azt látom durván vezetnek, de jobban tudnak hóban vezetni mint mi nem?

Kicsit nagyobb hó esik náluk, mint itt...

6

Miért így m, ennek le az úton? Jó ez a módszer? Mi a hibájuk, ha van?

http://www.youtube.com/watch?v=qZ12V2Gf3NU

Kifordítják az első kereket oldalra. Ilyet nem sok embertől láttam még.

6

Viacolort lehet sózni télen?

Arra lennék kíváncsi hogy nem e marja meg a só.

2

Kivan rakva 30 as tábla, mert néha csinálják az út szélén a padkát. Mindenki így is 50 fölött megy. Oda kiállhatnak mérni?

Csak nem állnak oda ki, vagy de?
Mert az út jó, 3 hónapja aszfaltozták az egészet, lett rajta biciglisáv oldalt, meg minden.
Mos néha csinálnak valamit az út szélén géppel, meg kézzel.
Ilyenkor kivan rakva 30 as tábla 50-100 méterenként.
Azért senki nem megy lassan.
Oda nem fog kiállni a rendőrség mérni?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!