Találatok a következő kifejezésre: A taxisok bunkók a közlekedésben (1 db)

A taxisok miért bunkók a közlekedésben? Miért hiszik azt hogy ővék az utak?

Tisztelet a kivételnek.

Legjobb válasz: Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.

Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.
Én nem irigylem õket, egész nap a dugóban kell kavircolni, és ezért néha még órákat is várakoznak. Szerintem ezért már alapból feszültek.
Én diákkoromban dolgoztam ilyen útkeresztzõdés szórólapozásos melóban.Nagyjából napi 5-6 taxi ment át a piroson, és minden nap akadt 1-2 aki majdnem elgázolt még a legnagyobb dugóban is.Utána meg csodálkoztak, hogy csúnyán beszélek.Aztán volt olyan taxis, aki baromira lehúzott pénzzel. De találkoztam nagyon rendes segítõkész emberrel is, aki még azt is elmagyarázta kérésre, hogy ha kocsival akarunk jönni a másik irányból merre a leggyorsabb.
Nem feltétlenül bunkók, inkább határozottak. Amint lát egy apró kis lyukat, megy is. Ha utas vagyok, még el is várom, hogy haladjunk, ha már annyit fizetek. Vannak olyan idióta utasok, hihetelen elvárásokkal, nekik is meg kell felelniük. És valljuk be, ugyan mi bunkónak tartjuk öket, de az összes olyan autós bunkó, aki be akar jönni elénk és az összes olyan autós béna, akit sikerül nem beengedni... Ilyenek vagyunk.
Talán mert nem is olyan fontosak (mert valljuk be, régebben fontosabbak lehettek, ráadásul ez Budapest...), ezért érzik, vagy akarják ezt érezni, hogy õvéik az utak. Szánalmas, de ez van. Valami nekik is kell, habár annyi utas nincs...
Igazad van, tényleg azok. De elég nagy elõítélet is van az emberekben velük szemben. Ez nekem baromi meglepõ volt, mikor Bp-re költöztem. Az én városomban nem utálják a taxisokat egyáltalán. Szóval vszínû ez vmi helyi 'specialitás', pont a hatalmas közlekedési káosz miatt, ami elég jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nem általánositok, csak a tapasztalatom azt mutatja hogy fõvárosban õk az urak és mindenki kotródjon az útjukból.
hamár*
Nekik a vezetés a munkájuk, és sietniük kell. Ha utas ül az autóban, azért, ha nem, akkor meg azért, hogy odaérjen a rendelés helyszinére, nehogy más vigye el az utast. Ugyebár akkor nem keresett egy fillért sem, sõt benzinköltsége van. Nehogy azthigyjétek, hogy milyen jól keresnek õk, tényleg gyorsnak kell lenniük, mert ha nem, akkor munka után hazamehetnek üres zsebbel.
Azért mielõtt könnyvelábadna mindenki szeme a szegény taxiózókért (bocs, de én így hívom õket), igenis gusztustalan, amit mûvelnek. Bármennyire is a vezetés a kenyerük, ebbéli tapasztaltságukkal vissza is élnek rendesen, a kresz rájuk is vonatkozik!!! Akármit parancsoljon is az utas, nem mentesíti a vezetõt az IRÁNYJELZÕ használata alól, a sebességkorlátozás hatálya alól, a jelzõlámpa alól, az elõzés szabályai alól, a körforgalomra vonatkozó szabályok alól stb stb és itt befejezem, mert az egész KRESZ-t bemásolhatnám, ha fel akarnám az összes olyan passzust sorolni, amit a szegény (1990-ben még taxissztrájkolásra is képes) taxiózó megsért. Ha valaki nem bírja városi közlekedéssel járó "gyûrõdést" azt el kellene ettõl a szakmától tanácsolni és nem megmagyarázni, hogy õk az összes szabálytalanságot, mások semmibevételét, erõszakoskodást teljesen joggal és igaz módon teszik. NEM!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A buszsávot figyelő kamera mér sebességet is?

Sajnos későn vettem észre, hogy buszsávba kerültem, aztán mivel az eredeti sávomban jöttek az autók, nem volt más választásom, mint gyorsabban menni és kvázi jobbról előzve visszaverekednem magam a jó sávba...csak persze így bőven gyorsabban mentem a megengedettnél.

5

Vajon az új KRESZ szabályokról miért nem lehet informálódni?

elküldeni postán, ennek lenne értelme!
A jogosítvánnyal rendelkezőknek, alapesetben!
+ aki kéri neten: (bicajosok)
.
Sok más szemétre van pénz, ami megtölti a postaládát, de értelmetlen!

3

Régen jobban csináltam?

Kezdjük az elején.
30 éves vagyok mióta az eszem tudom érdekelnek az autók és a vezetés. Pár éve sofőrködöm is megvan a jogsim szinte mindenre. De azt tapasztaltam magamon mostanába hogy utólag kritizálom magam pl ,hogy ebből és ebből az akciómból lehetett volna ,mert nem láttam be az összes holtteret vagy jöhetett volna valaki arról amerről nem várom.
Nem tudom miért parázom és komplikálom túl a dolgoka.
Létezik olyan hogy a mostani kocsim xar és emiatt vagyok bizonytalan?
Vagy mitől lehet ez? -Néha mintha nem érezném a kocsim határait és ez aggasztó elbizonytalanító számomra.
Vagy már csak túlzásba viszem az odafigyelést?

1

A jogosítványnál számít az ha ezekből az ábrákból nem tudok helyesen válaszolni?

http://www.szintevesztes.com/pic.htm

4

Vehetek tankot?

Tegyük fel tudnék venni egy tankot hatástalanítva persze. Vezethetném és ha igen hol szerezhetnék engedélyt rá? A lánctalp nem berhálja szét a betont?

7

Utánfutón hány méterre nyúlhat ki a rakomány?

Belül az utánfuó raktér hossz 2,20 m és a vascsövek hossza 3m - 3,50 m
Nem gond levágni, bár xarni kell vele 1 órát, mert sok van, de nem tudom mennyit hagyjak, ami belefér a megengedett ki nyúlásnak.:P

1

Honnan tudom, hogy jól vezetek-e vagy sem?

Mert mondják, hogy az ember képes magáról a legjobbat gondolni. Azok mondják meg, hogy ki vezet jól, akimellette utazik.
És az biztonságban érzi magát vagy sem.
Na most erről van sztorim. Volt az egyik ismerősöm akit hazavittem, és jött vele az egyik ismerőse. Na az akkor csinálta a KRESZT, mikor nekem 1,5 éve volt már jogsim addigra, és 1 éve vezettem mindennaposan.
Na az azt mondta, hogy örülten vezetek. Pedig nem, csak ha jött ki a busz a megállóból, még megelőztem. Nem történt semmi baj, nem jöttek szemben, nem volt gyalogos az úton, nem volt záró vonal, és nem 90 el előztem meg.
Vagy mentem, és beváltott a lámpa srágára, és ha nyomok 1 nagyon nagy féketz, akkor át csúszok a vonalon, mertt tiszta víz volt az út, és közel voltam a lámpához, ezért ugyan olyan tempóval átmentem rajta, nem gyors hajtva.
Vagy nem álltam meg minden jobbkezes utcánál, hanem mentem szépen 20-30 al, és nézegettem a jobb oldali utcákat. Erre azt mondták, hogy mi lesz, ha valaki 70 el jön jobbról, akkor kimegyek elé, és bumm.
De akkor szerintem az van, hogy ha 70 el közelíti meg a jobbkezes kereszteződést, akkor neki enm állt szánédkában jobbkézre elsőbbséget adnia.

Másik: A haverom meg szeret keménykedni vezetésnél, hogy elindulásnál csikorgatja a kereket, úgy veszi be a kanyarokat, hogy még elkezdi jobban nyomni a gázt kanyaarodás közben, és e kocsiban neki dől az ember az ajtónak, az erőhatás miatt, meg simán sávokat vált és befurakszik mások elé, hogy azok fékezzenek csak le.
Õ meg azt mondta mikor megálltam a sárgára, hogy "hát de itt még átmehettünk volna!" vagy a jobbkezes utcánál megálltam mikor még csak jöttek felém, hogy "de még itt se volt, miért nem mentél tovább?" Vagy jöttek szemben, be tudtam volna még kanyarodni, hogy áh, mehálltál, simán betudunk volna kanyarodni!"

Most honnan tudjam, hogy jól vezetek-e ha egyesek szerint bénán, mások szerint meg túl gyorsan?
Hozzáteszem még nem okoztam semmi kárt se másnak, se a saját kocsimban, de ez nem függ attól, hogy jól vezetek-e.

3

Kerékpárra kötelező a visszapillantó tükör vagy csak ajánlott?

Hallottam, hogy az első-hátsó és kerékprizma, valamint az első-hátsó lámpa, a csengő és a láthatósági mellény kötelező. Ezeket már beszereztem, de a visszapillantó tükörről nem találtam semmit.

2

Ki a hibás egy olyan közlekedési baleset esetén, amikor az egyik jármű a behajtani tilos tábla ellenére rossz irányból hajt be az egyirányú utcába és ütközik a betorkolló útról érkező járművel akinek elsőbbségadási kötelezettsége van?

KRESZ szerint csak a megkülönböztető vagy figyelmeztető fényjelzéseit használó jármű hajthat be forgalommal szemben ami messziről már jól látható. Figyelni kell az esetleges ámokfutókra is(?)

4

Amikor valaki nagyon hangosan hallgatja a zenét a kocsijában, az hogy hallja a körülötte lévő dolgokat?

Pl mentőt?
Nem is a hangos, hanem amikor olyan basszus van a kocsiban, hogy a szomszéd utcában hallod, hogy megy, és remeg az egész környék.
Az ilyenek nem szokták megszívni, hogy nem hallanak meg valamit aztán beléjük megy?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!