Találatok a következő kifejezésre: A taxisok bunkók a közlekedésben (1 db)

A taxisok miért bunkók a közlekedésben? Miért hiszik azt hogy ővék az utak?

Tisztelet a kivételnek.

Legjobb válasz: Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.

Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.
Én nem irigylem õket, egész nap a dugóban kell kavircolni, és ezért néha még órákat is várakoznak. Szerintem ezért már alapból feszültek.
Én diákkoromban dolgoztam ilyen útkeresztzõdés szórólapozásos melóban.Nagyjából napi 5-6 taxi ment át a piroson, és minden nap akadt 1-2 aki majdnem elgázolt még a legnagyobb dugóban is.Utána meg csodálkoztak, hogy csúnyán beszélek.Aztán volt olyan taxis, aki baromira lehúzott pénzzel. De találkoztam nagyon rendes segítõkész emberrel is, aki még azt is elmagyarázta kérésre, hogy ha kocsival akarunk jönni a másik irányból merre a leggyorsabb.
Nem feltétlenül bunkók, inkább határozottak. Amint lát egy apró kis lyukat, megy is. Ha utas vagyok, még el is várom, hogy haladjunk, ha már annyit fizetek. Vannak olyan idióta utasok, hihetelen elvárásokkal, nekik is meg kell felelniük. És valljuk be, ugyan mi bunkónak tartjuk öket, de az összes olyan autós bunkó, aki be akar jönni elénk és az összes olyan autós béna, akit sikerül nem beengedni... Ilyenek vagyunk.
Talán mert nem is olyan fontosak (mert valljuk be, régebben fontosabbak lehettek, ráadásul ez Budapest...), ezért érzik, vagy akarják ezt érezni, hogy õvéik az utak. Szánalmas, de ez van. Valami nekik is kell, habár annyi utas nincs...
Igazad van, tényleg azok. De elég nagy elõítélet is van az emberekben velük szemben. Ez nekem baromi meglepõ volt, mikor Bp-re költöztem. Az én városomban nem utálják a taxisokat egyáltalán. Szóval vszínû ez vmi helyi 'specialitás', pont a hatalmas közlekedési káosz miatt, ami elég jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nem általánositok, csak a tapasztalatom azt mutatja hogy fõvárosban õk az urak és mindenki kotródjon az útjukból.
hamár*
Nekik a vezetés a munkájuk, és sietniük kell. Ha utas ül az autóban, azért, ha nem, akkor meg azért, hogy odaérjen a rendelés helyszinére, nehogy más vigye el az utast. Ugyebár akkor nem keresett egy fillért sem, sõt benzinköltsége van. Nehogy azthigyjétek, hogy milyen jól keresnek õk, tényleg gyorsnak kell lenniük, mert ha nem, akkor munka után hazamehetnek üres zsebbel.
Azért mielõtt könnyvelábadna mindenki szeme a szegény taxiózókért (bocs, de én így hívom õket), igenis gusztustalan, amit mûvelnek. Bármennyire is a vezetés a kenyerük, ebbéli tapasztaltságukkal vissza is élnek rendesen, a kresz rájuk is vonatkozik!!! Akármit parancsoljon is az utas, nem mentesíti a vezetõt az IRÁNYJELZÕ használata alól, a sebességkorlátozás hatálya alól, a jelzõlámpa alól, az elõzés szabályai alól, a körforgalomra vonatkozó szabályok alól stb stb és itt befejezem, mert az egész KRESZ-t bemásolhatnám, ha fel akarnám az összes olyan passzust sorolni, amit a szegény (1990-ben még taxissztrájkolásra is képes) taxiózó megsért. Ha valaki nem bírja városi közlekedéssel járó "gyûrõdést" azt el kellene ettõl a szakmától tanácsolni és nem megmagyarázni, hogy õk az összes szabálytalanságot, mások semmibevételét, erõszakoskodást teljesen joggal és igaz módon teszik. NEM!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kell a távolsági fényszórót használni?

Tudom, hogy lakott területen kívül kell, nem vakíthatunk el vele senkit. De igazából az lenne a kérdésem, hogy milyen különleges esetekben kell még le-, és felkapcsolni?

3

Baj az, ha meggondoltabban vezetek? Inkább megállok, minthogy szűkösen férjek be?

Eddig úgy vezettem, hogy ha láttam, hogy jön sok kocsi kifordultam egy olyan helyre, ahol szűkös volt, de befértem, gyorsítással, és esetleg azzal, hogy fékezzenek csak mögöttem, arra való a fék.
De egyszer rámdudáltak rendesen, és majdnem belém jöttek mikor kanyarodtam volna balra, és a szembejövő nem lassított, gondoltam, csak nem olyan hülye, ha látja, hogy elindulok, hogy nem fog fékezni.
Hát de, nem lassított, mikor már tök közel ért, akkor nyomott egy satu fékez, és rendesen nyomta rám a dudát.
Mostmár meggondolom, hogy elinduljak-e. És inkább várok még 10mpet, minthogy még egyszer ezt megcsináljam.
Ez nem baj?
Mert haverom látja, hogy nem indulok, és kérdezgetett, hogy "na mivan, miért nem indulsz?" Apám is, mondja, hogy "eltudsz még kanyarodni!" de én meg inkább már várok, csak ne törtéjnen még ez újra.

Baj ez? Mögöttem lévők ilyenor anyáznak, hogy mekkora lúzer vagyok, hogy feltartom őket, mikor elindulhatnék?

5

Milyen lehajtható plexis bukósisakot ajánlotok?

Olyat keresek ami tényleg véd is és szellőző nyílások is vannak rajta és tudom, hogy ez nem szokott olcsó lenni, de a lehető legkedvezőbb áron.
Előre is köszönöm! :)

3

Ha saját bevallása szerint mindenki "profi" sofőr akkor kik okozzák a baleseteket?

A kérdésre érkező válaszok fogják is bizonyítani azt az állításomat,hogy az interneten írók 90%-a azt állítja,hogy ő sosem bénázott, nem volt olyan hogy egyszer ne tette volna ki az indexet, ha 30-as tábla volt akkor ő nem 29-cel,nem 31-el hanem 30-cal ment.
Ha netán balesete volt akkor persze,hogy nem ő volt a hibás, ha a rendőr megbüntette akkor a rendőr volt a hülye mert ő a legjobb sofőr szerte a világon.

Észrevettétek már?Elsősorban itt olvasom a válaszokat és itt a legjellemzőbb, ez az ember fajta.
(most,hogy ne legyen igazam a többség vallani kezd hogy ő már hibázott, de lesz bőven olyan aki váltig állítja,hogy ő soha)

11

Ha valaki színtévesztő annak lehet jogositványa?

5

Szerintetek nem aggályos, hogy a rádiók közzétehetik, hogy hol van trafipax?

Ha abból indulunk ki, hogy a trafizás célja a balesetmegelőzés (és nem a lehúzás), akkor ez rontja a hatékonyságot, hiszen tudom, hogy hol van trafi, és bár igaz, hogy attól még máshol is lehet, de ha már tudom, hogy hol van, akkor máshol kisebb a valószínűsége, ergo ott lassítok, ahol van trafi, máshol meg nyomom neki. Még így is beleszállhatok egy trafiba, de kisebb eséllyel. Ennyi erővel miért nem közli a rendőrség előre, hogy mikor hol fog drograziát tartani? Vagy a NAV, hogy mikor és hol tart majd próbavásárlást?

Nekem inkább csak az a furcsa, hogy ilyen intézményesített formában védik a gyorshajtókat. Hiszen aki nem hajt gyorsan, annak mindegy hogy hol van trafi, nem?

4

Ha lakott területen kívül az út szélén tolom a biciklit azt melyik sávban teszem?

Azt tudom, hogy gyalogosan az ellenkező sávban haladok, de ha tolom a bicit akkor is?

3

Kit hopztak volna ki hibásnak, ha egyik sem figyelt oda?

Vagy van olyan, hogy fele-fele?
Álltam a megállóban mikor az egyik autó elkezdett előzni, és nekem a jobbomra meg kanyarodtak ki balra az utcából, tehát abba a sávba, ahol előzött, és épp hogy elfért az autó, és visszatudott menni a sávjában. De szűkös volt. Nem álltam volna be a kéát kocsi közé.

Kit hoztak volna ki hibásnak, Addig nem előzhet az ember, amíg meg nincs győződve arról, hogy biztonságos, de főútra kikanyarodásnál elsőbbséget kell adni mind2 sávban.
Nem tudom pontosan ki volt előbb? Előzés vagy kikanyarodás megkezdése, de szerintem előbb indexeltek, mint hogy megkezdte volna a kanyarodást.
De ki lett volna a hibás?

6

Szerintetek itt ki volt a hibás kit lehet felelősségre vonni?

Pár képet linkelek és sajnálattak közlöm hogy én voltam a buszal rendőrségi intézkedés történt a nő kiabált mint egy fába szorult féreg hogy én vagyok a hibás direkt neki mentem megtudtam volna állni stb..
A buszon kb 45 en utaztak ha padló fékezek akkor 30 utashoz a mentő kelett volna hogy jöjjön.

Szeretnék véleményeket kérni köszönöm!
Azzal jött a rendőrök elött is hogy ő jogász stb.. betétlapot nem kaptam elméletileg feljelentették..
Kérdés hogy ebből mi lesz ? :P<http://kepfeltoltes.hu/view/130922/20130922584_www.kepfeltol..

10

Miért mutogatnak egyesek felháborodottan, ha nem arra nézek, amerről el akarnak engedni?

Volt 2x velem, hogy néztem balra, jobbról jöttek, és el akartak engedni, és nem láttam(ugye nincs a h
átamon szem) és már oda értek hozzám mire elfordultam jobbra, hogy arra nézzek, és már a kormányt csapkodtál, hogy "menjél m
ár baaaaaaz meg!" szinten.
És a fejóüket rázták, hogy mekkora láma vagyok.
Hogy lehet ezen felhúzni magukat? Ha bevágtam volna eléjük akkor arra is verték volna a kormányt?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!