Találatok a következő kifejezésre: A taxisok bunkók a közlekedésben (1 db)

A taxisok miért bunkók a közlekedésben? Miért hiszik azt hogy ővék az utak?

Tisztelet a kivételnek.

Legjobb válasz: Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.

Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.
Én nem irigylem õket, egész nap a dugóban kell kavircolni, és ezért néha még órákat is várakoznak. Szerintem ezért már alapból feszültek.
Én diákkoromban dolgoztam ilyen útkeresztzõdés szórólapozásos melóban.Nagyjából napi 5-6 taxi ment át a piroson, és minden nap akadt 1-2 aki majdnem elgázolt még a legnagyobb dugóban is.Utána meg csodálkoztak, hogy csúnyán beszélek.Aztán volt olyan taxis, aki baromira lehúzott pénzzel. De találkoztam nagyon rendes segítõkész emberrel is, aki még azt is elmagyarázta kérésre, hogy ha kocsival akarunk jönni a másik irányból merre a leggyorsabb.
Nem feltétlenül bunkók, inkább határozottak. Amint lát egy apró kis lyukat, megy is. Ha utas vagyok, még el is várom, hogy haladjunk, ha már annyit fizetek. Vannak olyan idióta utasok, hihetelen elvárásokkal, nekik is meg kell felelniük. És valljuk be, ugyan mi bunkónak tartjuk öket, de az összes olyan autós bunkó, aki be akar jönni elénk és az összes olyan autós béna, akit sikerül nem beengedni... Ilyenek vagyunk.
Talán mert nem is olyan fontosak (mert valljuk be, régebben fontosabbak lehettek, ráadásul ez Budapest...), ezért érzik, vagy akarják ezt érezni, hogy õvéik az utak. Szánalmas, de ez van. Valami nekik is kell, habár annyi utas nincs...
Igazad van, tényleg azok. De elég nagy elõítélet is van az emberekben velük szemben. Ez nekem baromi meglepõ volt, mikor Bp-re költöztem. Az én városomban nem utálják a taxisokat egyáltalán. Szóval vszínû ez vmi helyi 'specialitás', pont a hatalmas közlekedési káosz miatt, ami elég jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nem általánositok, csak a tapasztalatom azt mutatja hogy fõvárosban õk az urak és mindenki kotródjon az útjukból.
hamár*
Nekik a vezetés a munkájuk, és sietniük kell. Ha utas ül az autóban, azért, ha nem, akkor meg azért, hogy odaérjen a rendelés helyszinére, nehogy más vigye el az utast. Ugyebár akkor nem keresett egy fillért sem, sõt benzinköltsége van. Nehogy azthigyjétek, hogy milyen jól keresnek õk, tényleg gyorsnak kell lenniük, mert ha nem, akkor munka után hazamehetnek üres zsebbel.
Azért mielõtt könnyvelábadna mindenki szeme a szegény taxiózókért (bocs, de én így hívom õket), igenis gusztustalan, amit mûvelnek. Bármennyire is a vezetés a kenyerük, ebbéli tapasztaltságukkal vissza is élnek rendesen, a kresz rájuk is vonatkozik!!! Akármit parancsoljon is az utas, nem mentesíti a vezetõt az IRÁNYJELZÕ használata alól, a sebességkorlátozás hatálya alól, a jelzõlámpa alól, az elõzés szabályai alól, a körforgalomra vonatkozó szabályok alól stb stb és itt befejezem, mert az egész KRESZ-t bemásolhatnám, ha fel akarnám az összes olyan passzust sorolni, amit a szegény (1990-ben még taxissztrájkolásra is képes) taxiózó megsért. Ha valaki nem bírja városi közlekedéssel járó "gyûrõdést" azt el kellene ettõl a szakmától tanácsolni és nem megmagyarázni, hogy õk az összes szabálytalanságot, mások semmibevételét, erõszakoskodást teljesen joggal és igaz módon teszik. NEM!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kerékpárral miért mondják, hogy 40km/h a maximum sebesség, amikor lakott területen kívül, ha sisakot viselünk és utast nem szállítunk mehetünk 50 km/h-val? Akkor most 50 a max? Vagy én tudom rosszul?

4

Él még az a szabály, miszerint vasúti átjáróban kerékpárral lakott területen maximum 30km/h, lakot területen kívül pedig maximum 40km/h a megengedett legnagyobb sebesség?

2

Ha csak angliában megszerzett kismotor jogsival rendelkezik az illető, vezethet-e az EU-s tagállamokban (Németország, Franciaország) ezzel a jogsival személygépkocsit?

Angliában vezethet úgy,hogy mellette ül olyan személy,akinek van B kategóriás jogosítványa.Valaki tudna nekem ebben segíteni,esetleg linket küldeni a jogszabályról?Nagyon fontos lenne,előre is köszönök minden segítséget!!!!

2

Tényleg rám lőnének, ha nem adnék elsőbbséget?

http://www.2perc.hu/igy-megy-az-elsobbsegadas-oroszorszagban/

2

A 3, 5 t-ig, furgonra, milyen az a pihenési korong, amit mindig ki kell tölteni?

Nemzetközi fuvarozásra gondolok és kaptam ilyen állást és kérdezték, ha ki tudom-e írni.

4

Történt már valakivel olyan, hogy amikor vezetni tanult, karambolozott?

Úgy értem a tanulókocsiban, úgy, hogy az oktató is ott ült. Hallottatok már ilyen esetről?
Ki volt a hibás? A tanuló az oktató vagy a másik autós?

4

Zebrán megállás, ilyenkor is büntetnek?

Zebrán megállni, várakozni nem lehet, ez ok. Ha mondjuk egy gyalogos, vagy bringás hirtelen ott terem és csak a zebra közepén állok meg, az is megállásnak minősül és ha van térfigyelő jön a csekk?

8

6 órám volt eddig vezetésből, abszolút kezdő vagyok, és nagyon el vagyok keseredve. Olyan bénának érzem magam, forgalomban is. Ki fog ez alakulni valaha?

Van amikor szépen megyek forgalomban, aztán hirtelen valami történik, és elcseszem. Félek az útkereszteződésektől, és attól, hogy nem tudok majd megállni, ha kell. A tolatás se megy. Sok dologra kell koncentrálnom, pl. vezetés közben sokszor arra megy el a figyelmem, hogy a sebességváltót használom - van, amikor rossz sebességbe kapcsolok. Rángatom a kormányt az oktató szerint, a sebességváltóval meg nem szépen bánok.

6

Amikor kétes, hogfy felfele váltsak vagy lefele, akkor mi a jobb?

Van amikor olyan lassan megy a sor, hogy a 4-esben még érezni, hogy gyenge, de 3asban már erősen húz.

Ilyenkor melyik a jobb?
Dízel autó, ami elvan alacsony fordulaton is, nem fullad le, de érezni, hogy picit "remeg" a kocsi.

2

Ha valaki behúzódik a vonalra, és én szemből neki megyek, kapok valamit? Büntetést?

Sokan rá állnak a felező vonalra, egyik kerékkel, szóval az autó visszapillantója, már átlóg az én sávomba.
És ha megyek szemből, és ott meg szűk padka van, és nem akarok a padkának menni, és neki megyek az oldalának, felelős vagyok?

Én sávomban állt "mondjuk", de Õ állt, én mentem.
Én mentem neki.
Most akkor mi a helyzet ezzel?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!