Találatok a következő kifejezésre: A taxisok bunkók a (1 db)

A taxisok miért bunkók a közlekedésben? Miért hiszik azt hogy ővék az utak?

Tisztelet a kivételnek.

Legjobb válasz: Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.

Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.
Én nem irigylem õket, egész nap a dugóban kell kavircolni, és ezért néha még órákat is várakoznak. Szerintem ezért már alapból feszültek.
Én diákkoromban dolgoztam ilyen útkeresztzõdés szórólapozásos melóban.Nagyjából napi 5-6 taxi ment át a piroson, és minden nap akadt 1-2 aki majdnem elgázolt még a legnagyobb dugóban is.Utána meg csodálkoztak, hogy csúnyán beszélek.Aztán volt olyan taxis, aki baromira lehúzott pénzzel. De találkoztam nagyon rendes segítõkész emberrel is, aki még azt is elmagyarázta kérésre, hogy ha kocsival akarunk jönni a másik irányból merre a leggyorsabb.
Nem feltétlenül bunkók, inkább határozottak. Amint lát egy apró kis lyukat, megy is. Ha utas vagyok, még el is várom, hogy haladjunk, ha már annyit fizetek. Vannak olyan idióta utasok, hihetelen elvárásokkal, nekik is meg kell felelniük. És valljuk be, ugyan mi bunkónak tartjuk öket, de az összes olyan autós bunkó, aki be akar jönni elénk és az összes olyan autós béna, akit sikerül nem beengedni... Ilyenek vagyunk.
Talán mert nem is olyan fontosak (mert valljuk be, régebben fontosabbak lehettek, ráadásul ez Budapest...), ezért érzik, vagy akarják ezt érezni, hogy õvéik az utak. Szánalmas, de ez van. Valami nekik is kell, habár annyi utas nincs...
Igazad van, tényleg azok. De elég nagy elõítélet is van az emberekben velük szemben. Ez nekem baromi meglepõ volt, mikor Bp-re költöztem. Az én városomban nem utálják a taxisokat egyáltalán. Szóval vszínû ez vmi helyi 'specialitás', pont a hatalmas közlekedési káosz miatt, ami elég jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nem általánositok, csak a tapasztalatom azt mutatja hogy fõvárosban õk az urak és mindenki kotródjon az útjukból.
hamár*
Nekik a vezetés a munkájuk, és sietniük kell. Ha utas ül az autóban, azért, ha nem, akkor meg azért, hogy odaérjen a rendelés helyszinére, nehogy más vigye el az utast. Ugyebár akkor nem keresett egy fillért sem, sõt benzinköltsége van. Nehogy azthigyjétek, hogy milyen jól keresnek õk, tényleg gyorsnak kell lenniük, mert ha nem, akkor munka után hazamehetnek üres zsebbel.
Azért mielõtt könnyvelábadna mindenki szeme a szegény taxiózókért (bocs, de én így hívom õket), igenis gusztustalan, amit mûvelnek. Bármennyire is a vezetés a kenyerük, ebbéli tapasztaltságukkal vissza is élnek rendesen, a kresz rájuk is vonatkozik!!! Akármit parancsoljon is az utas, nem mentesíti a vezetõt az IRÁNYJELZÕ használata alól, a sebességkorlátozás hatálya alól, a jelzõlámpa alól, az elõzés szabályai alól, a körforgalomra vonatkozó szabályok alól stb stb és itt befejezem, mert az egész KRESZ-t bemásolhatnám, ha fel akarnám az összes olyan passzust sorolni, amit a szegény (1990-ben még taxissztrájkolásra is képes) taxiózó megsért. Ha valaki nem bírja városi közlekedéssel járó "gyûrõdést" azt el kellene ettõl a szakmától tanácsolni és nem megmagyarázni, hogy õk az összes szabálytalanságot, mások semmibevételét, erõszakoskodást teljesen joggal és igaz módon teszik. NEM!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki tudja milyen az 5-ös Kecskemét és Budapest között? Holnap mennénk induljunk vagy ne?

8

Járnak a vonatok Budapest-Déli pályaudvar és Tatabánya között?

4

Valaki aki járt ma arra! Milyen az m3-as? Lehet rajta közlekedni?

válaszaitokat nagyon megköszönném!!

2

Kirovets K701 traktor VS Bzmot motorvonat?

Kirovets K701:
Limk:
-12 tonnás,
-24000 ccm3-mas
-12 hengeres, V motor
-300 Lóerős
-600 literes (gázolaj)tankkal(apámtól kérdeztem nehogy hamis állítást mondjak)

Mivel keveset értek a vasúthoz ezért itt a Bzmot jellemzője:
Még ezeket osztálytársam mondta szülei vasutasok
Limk:
Úgy tudom ,hogy :
-19 tonnás
-500 literes a tankja
-6 hengeres soros
-190 lóerős

Apám azt mondta ,hogy a vidéken a legerősebb a traktor és a vonatot se kell elengedni. Én mégis elengedni akartam erre apám, mivel betanultam az osztálytársaim hülyeségét, de hát közlekedés iskolába íratott, akkor még is be kellene tartani.

Osztálytársam mondta, hogy a mozdonyvezető(vezér)szava szent apám azt mondta,hogy letolja ,meg kilöki azt a ahogy ő nevezte konzervet (Bzmot-ot) a sínről.
Meg,hogy a egy traktorosnak van elsőbbsége nem egy doboznak(Bzmot) nak.

Az a kérdésem a Bzmot 20 km/h val megy a K701-es traktor kitolja az orrát, akkor melyiknek lesz nagyobb gondja, igaz ,hogy a traktor kilöki?
Apám szerint a traktort lelöki a sínről, de semmi baja nem lesz a Bzmot meg berepül széttört orral az árokba.
Hát még szerencse ,hogy a vonatok 2 óránként mennek és nagyon lassúak.
A faluban nekünk van a legerősebb gépünk traktorunk ezért kérdezem melyik az erősebb.
Amúgy ez igaz,hogy a szovjet nehéz izomerős traktorok átmehetnek a mellékvonalakon, hiába jön a vonat jelen esetben a Bzmot?
Vagy csak apám kitalációja?
És az igaz,hogy a Bzmot vezetőjének meg kell állnia mivel a traktor az első?

Képek:
Bzmot:

K701:

Amúgy linket a találkozásokról:

Ha egy pótkocsi kilöki, akkor egy traktor végkép, szerintem, amúgy a traktornak mennyi baja lehet? Amúgy mivel szovjet gép ,rengeteg vasat nyomtak bele, nem sajnálták ki, mivel a miénk is legalább 30 éves. Igazán igénytelen, tajgára való gép, akkor is megy ha beázik esik fújja a hó, akkor is jó. A legújabb gépek a német 50 millióért vette a TSZ és sokat rossz, évente több 100 ezer Ft a javítása. Na csak úgy írtam hátha segíthet.

Köszönöm előre is a válaszokat.
Még később teszek fel egy kérdést a K701-es öcséről a T150-es(150 lóerő) traktoról.
15/F traktoros,paraszt

7

Süttő, Nyergesújfalu és Tát felé járnak a hókotrók?

Valaki aki ott lakik legyen szíves írjon vissza, köszi. :)

10

Életveszélyes utak Szerencsen és környékén: a 37-es főút. Mi ért nem tesznek semmit hónapok óta?

Alighogy elbontották a Szerencsi Cukorgyárat és megkapták rá az EU-s jutalmat - város közepén nem lehet gyár -,
a szerencsi önkormányzat képtelen arra, hogy ebből megjavítsa az érthetetlenül hirtelen keletkezett lyukakat
a 37-es főútban valamint a szerencsi körforgalom környékén.

Tudtommal arról volt szó, hogy kétsávos autóutat (110km/h)
építenek, olyat mint ami Miskolctól jön visszafelé az
egyik körforgalomig.

Gyanú, hogy valami sikkasztás vagy "elk___k" állhat a háttérben, amit az új FIDESZ-es vezetés követhetett el.
Vagy pedig sztrájkol a FIDESZ. Borzalom, ehhez van pofájuk.

Rájuk küldeném a katonaságot!!! Vonuljon be ezért Románia
és küldje már el őket oda, írják már ki most a választásokat, hogy legyen megint MSZP-s megyei képviselő.

Az útakban hónapok óta 20cm mély lukak vannak.
Tokaj felől éjszaka a körforgalomba hajtó gyanútlan
áldozat egy kerékkel lesz szegényebb. Tátongó luk!!!

Helyenként javítottak pár napja néhány gödröt, de gyenge minőségben.

2

Szabályos, ha a robogós felhajt a járdára?

Járó motorral, a robogón ülve, mintha csak az úttesthez tartozna, egyszerűen felhajt a járdára... ez szabályos?
Ha nem - és gondolom, hogy így van -, akkor mit szólna hozzá a robogós, ha egyszerűen fellökném, amikor mellém hajt?

6

Azt hallottam, hogy autóval, ha dombon orral felfele állok meg autóval akkor rükvercbe kell rakni a kocsit, hogy ne guruljon el, vagy ha orral felfele állok meg 1 emelkedőn akkor 1 be Állítólag igaz, de én nem tudom eldönteni laikus létemre. Igaz ez?

9

Nagyobb forgalomban inkább ne engedjem magam elé a busz ki a megállóból?

Reggel történt, 7 körül gondolom mindenki siet dolgozni jött volna ki a megállóból a busz, már láttam messziről, hogy indecel, de a 5 autó már elhúzott elé, én úgy voltam vele, hogy hát a buszon lévők is siethetnek dolgozni, vagy suliba, és villogtattam a buszosnak, miközben lassítottam, kijött, megköszönte elakadás jelzővel.
Le is zárult volna a történet, ha a mögöttem lévő nem dudált volna rám, és villogtatott mikor meglátta, hogy ki akarom engedni a buszt.
Gondolom Õ neki nem tetszett, hogy most majd lassabban kell menni, esetleg a következő megállóban a busz mögött állni.
A KRESZ szerint ha kifele indexel a busz ki kell engedni. Én meg rendes is akartam lenni, mert a buszon lévők is lehetnek késében, ők is időre mennek, és ha nem engedem én ki a buszt, kitudja a mögöttem lévő 30-40 autó közül hanyadik fogja.
De most ebből az esetből, hogy rám dudáltak, és villogtattak, inkább ne csináljak ilyet, mert lehet a kövi alkalommal a pirosnál fognak mellém sétálni, és kirángatni a kocsimból?

12

Olyankor mi a teendő, hogy ha elkezdek valakit előzni, rágyorsít, és jönnek szembe?

Nem akartam elhinni, ment lassan előttem egy autós 40 körül, és uzavart, mert nem volt semmi ami indokolta volna hogy lassan menjen, jött egyenes belátható útszakasz, kinézek, index, elkezdem előzni, gyorsítok, erre elkezdi nyomni neki mikor kimentem a szembesávba...
És szembe meg jöttek... Alig bírtam megelőzni, és biztonságosan visszamenni, kicsit rá is kellett húznom a kormányt, akkor befékezett.
Már 70-nel mentünk...
Utána meg megint 40-nel ment mögöttem, el is hagytam a f***ba!
Hát a Kanyát!
Ezt minek csinálta? Hogy összetörjem a kocsim?
Mással is játszották már el ezt?
Ilyenkor mit lehet csinálni? Jönnek szembe, én meg előzök, az meg akit előzök gyorsít rá, akkor fékezés, és visszamegyek mögé?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!