Találatok a következő kifejezésre: A taxisok bunkók (1 db)

A taxisok miért bunkók a közlekedésben? Miért hiszik azt hogy ővék az utak?

Tisztelet a kivételnek.

Legjobb válasz: Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.

Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.
Én nem irigylem õket, egész nap a dugóban kell kavircolni, és ezért néha még órákat is várakoznak. Szerintem ezért már alapból feszültek.
Én diákkoromban dolgoztam ilyen útkeresztzõdés szórólapozásos melóban.Nagyjából napi 5-6 taxi ment át a piroson, és minden nap akadt 1-2 aki majdnem elgázolt még a legnagyobb dugóban is.Utána meg csodálkoztak, hogy csúnyán beszélek.Aztán volt olyan taxis, aki baromira lehúzott pénzzel. De találkoztam nagyon rendes segítõkész emberrel is, aki még azt is elmagyarázta kérésre, hogy ha kocsival akarunk jönni a másik irányból merre a leggyorsabb.
Nem feltétlenül bunkók, inkább határozottak. Amint lát egy apró kis lyukat, megy is. Ha utas vagyok, még el is várom, hogy haladjunk, ha már annyit fizetek. Vannak olyan idióta utasok, hihetelen elvárásokkal, nekik is meg kell felelniük. És valljuk be, ugyan mi bunkónak tartjuk öket, de az összes olyan autós bunkó, aki be akar jönni elénk és az összes olyan autós béna, akit sikerül nem beengedni... Ilyenek vagyunk.
Talán mert nem is olyan fontosak (mert valljuk be, régebben fontosabbak lehettek, ráadásul ez Budapest...), ezért érzik, vagy akarják ezt érezni, hogy õvéik az utak. Szánalmas, de ez van. Valami nekik is kell, habár annyi utas nincs...
Igazad van, tényleg azok. De elég nagy elõítélet is van az emberekben velük szemben. Ez nekem baromi meglepõ volt, mikor Bp-re költöztem. Az én városomban nem utálják a taxisokat egyáltalán. Szóval vszínû ez vmi helyi 'specialitás', pont a hatalmas közlekedési káosz miatt, ami elég jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nem általánositok, csak a tapasztalatom azt mutatja hogy fõvárosban õk az urak és mindenki kotródjon az útjukból.
hamár*
Nekik a vezetés a munkájuk, és sietniük kell. Ha utas ül az autóban, azért, ha nem, akkor meg azért, hogy odaérjen a rendelés helyszinére, nehogy más vigye el az utast. Ugyebár akkor nem keresett egy fillért sem, sõt benzinköltsége van. Nehogy azthigyjétek, hogy milyen jól keresnek õk, tényleg gyorsnak kell lenniük, mert ha nem, akkor munka után hazamehetnek üres zsebbel.
Azért mielõtt könnyvelábadna mindenki szeme a szegény taxiózókért (bocs, de én így hívom õket), igenis gusztustalan, amit mûvelnek. Bármennyire is a vezetés a kenyerük, ebbéli tapasztaltságukkal vissza is élnek rendesen, a kresz rájuk is vonatkozik!!! Akármit parancsoljon is az utas, nem mentesíti a vezetõt az IRÁNYJELZÕ használata alól, a sebességkorlátozás hatálya alól, a jelzõlámpa alól, az elõzés szabályai alól, a körforgalomra vonatkozó szabályok alól stb stb és itt befejezem, mert az egész KRESZ-t bemásolhatnám, ha fel akarnám az összes olyan passzust sorolni, amit a szegény (1990-ben még taxissztrájkolásra is képes) taxiózó megsért. Ha valaki nem bírja városi közlekedéssel járó "gyûrõdést" azt el kellene ettõl a szakmától tanácsolni és nem megmagyarázni, hogy õk az összes szabálytalanságot, mások semmibevételét, erõszakoskodást teljesen joggal és igaz módon teszik. NEM!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Közlekedési lámpában kamera?

Üdv! Nem régiben sikerült egy piros lámpán áthajtanom egy igen forgalmas helyen. Hála az égnek nem történt baleset. A lámpa nem a kereszteződés felett volt ,hanem utána én pedig mentem az előttem lévővel, figyelmetlen voltam. A kérdés lényege pedig a következő: Rémhíreket , pletykákat hallottam olyan lámpákról, amikbe kamera van szerelve ami sztárfotót készít,ha piroson hajt át a delikvens. Valakinek van ilyen tapasztalata, esetleg megbüntették? Létezik ilyen? Meg lehet különböztetni a kamerával felszerelt lámpákat? (már ha vannak)Nem állok túl jól anyagilag és most félek,hogy nemsokára küldik a csekket. A válaszokat előre is köszönöm szépen!

2

2 évre elvették a jogsimat, 2014 június elején kapom vissza mennyivel elötte tehetem le a vizsgát újra?

1

Az, hogy valaki soha nem balesetezett az másoknak is köszönhető nem?

Szoktam hallani az idősebbek dicsekvéseit, hogy "150 ezer kmt levezettem baleset nélkül..."
De ez nem csak rajta múlott nem? Hanem másokon is, hogy nem mentek bele, vagy akár az Õ veszélyes helyzetét elkerülte más nem?

5

Mit érdemes nézni, egy autónál, ha van rá esély, hogy el fog engedni?

Szóval lemond az elsőbbségéről.
Én azt szoktam figyelni, hogy villogtat-e a fénbykürttel, sokan meg azt mondják, az nem erre való.
De sokan meg a kezükkel kalimpálnak a szélvédő mögött.
De szerintem az nem látszik néha rendesen, árnyékok, csillogó szélvédő.

Szóval mit érdemes figyelni?

4

Miért nem vezetik be az autópályákon az átlagsebesség méréses rendszert?

Adott hozzá az infrastruktúra a matrica ellenőrző kamerák és rendszámfelismerők. Egyből nem érné meg hosszan gyorshajtani, és a lézerblokkoló sem érne semmit, nem lenne kibúvó. Viszont aki esetleg száguldani akar ,megtehetné csak ki kellene utána állnia pihenni egy kúthoz, de így nem lenne sok értelme.

17

Ha megiszok egy 0, 5l -es 1, 8% alkohol tartalmú (cirtomos) sört, menni idő elteltével nem fújom meg a szondát?

65-70kg. vagyok, 175cm magas..
tudom ,hogy szervezet függő, de kb. menni idő ?
most ittam meg és el kéne mennem autóval.. pls. help me :)

F.19.

3

Balatonmáriafürdőn melyik utcában van a vasútállomás? És hogyan jutunk el onnan a szabd strandon lévő Agave Ételbárba? 19/L

utca, irány, kb hány méter

1

Mennyi idő alatt évül el a tilosban megállás szabály megsértése?

Megbüntetett a közterület felügyelő, mert belefutottam egy vasárnapi úttisztítás miatti megállni tilos táblába. Most kiküldték a büntetést, de egyszerűen nem vagyok képes kifizetni.

9

Ülésmagasító, nem gyerekülés használata meddig kötelező, ha a gyerekek (2) a hátsó ülésen utaznak?

http://www.argep.hu/popup.asp?pid=220349106&pnr=10001&foto=1
erre gondolok, nem erre: !!!

3

Ha így elkap a rendőr mire számíthatok?

Ma adtam be minden papírt, készül a jogsim. Erről adtak egy igazolást. Ha elkap a rendőr megmutatom az igazolást, akkor milyen büntetést adhat? Végülis van jogsim csak a kártya nincs meg még....
Légyszi.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!