Találatok a következő kifejezésre: A taxisok bunkók (1 db)

A taxisok miért bunkók a közlekedésben? Miért hiszik azt hogy ővék az utak?

Tisztelet a kivételnek.

Legjobb válasz: Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.

Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.
Én nem irigylem õket, egész nap a dugóban kell kavircolni, és ezért néha még órákat is várakoznak. Szerintem ezért már alapból feszültek.
Én diákkoromban dolgoztam ilyen útkeresztzõdés szórólapozásos melóban.Nagyjából napi 5-6 taxi ment át a piroson, és minden nap akadt 1-2 aki majdnem elgázolt még a legnagyobb dugóban is.Utána meg csodálkoztak, hogy csúnyán beszélek.Aztán volt olyan taxis, aki baromira lehúzott pénzzel. De találkoztam nagyon rendes segítõkész emberrel is, aki még azt is elmagyarázta kérésre, hogy ha kocsival akarunk jönni a másik irányból merre a leggyorsabb.
Nem feltétlenül bunkók, inkább határozottak. Amint lát egy apró kis lyukat, megy is. Ha utas vagyok, még el is várom, hogy haladjunk, ha már annyit fizetek. Vannak olyan idióta utasok, hihetelen elvárásokkal, nekik is meg kell felelniük. És valljuk be, ugyan mi bunkónak tartjuk öket, de az összes olyan autós bunkó, aki be akar jönni elénk és az összes olyan autós béna, akit sikerül nem beengedni... Ilyenek vagyunk.
Talán mert nem is olyan fontosak (mert valljuk be, régebben fontosabbak lehettek, ráadásul ez Budapest...), ezért érzik, vagy akarják ezt érezni, hogy õvéik az utak. Szánalmas, de ez van. Valami nekik is kell, habár annyi utas nincs...
Igazad van, tényleg azok. De elég nagy elõítélet is van az emberekben velük szemben. Ez nekem baromi meglepõ volt, mikor Bp-re költöztem. Az én városomban nem utálják a taxisokat egyáltalán. Szóval vszínû ez vmi helyi 'specialitás', pont a hatalmas közlekedési káosz miatt, ami elég jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nem általánositok, csak a tapasztalatom azt mutatja hogy fõvárosban õk az urak és mindenki kotródjon az útjukból.
hamár*
Nekik a vezetés a munkájuk, és sietniük kell. Ha utas ül az autóban, azért, ha nem, akkor meg azért, hogy odaérjen a rendelés helyszinére, nehogy más vigye el az utast. Ugyebár akkor nem keresett egy fillért sem, sõt benzinköltsége van. Nehogy azthigyjétek, hogy milyen jól keresnek õk, tényleg gyorsnak kell lenniük, mert ha nem, akkor munka után hazamehetnek üres zsebbel.
Azért mielõtt könnyvelábadna mindenki szeme a szegény taxiózókért (bocs, de én így hívom õket), igenis gusztustalan, amit mûvelnek. Bármennyire is a vezetés a kenyerük, ebbéli tapasztaltságukkal vissza is élnek rendesen, a kresz rájuk is vonatkozik!!! Akármit parancsoljon is az utas, nem mentesíti a vezetõt az IRÁNYJELZÕ használata alól, a sebességkorlátozás hatálya alól, a jelzõlámpa alól, az elõzés szabályai alól, a körforgalomra vonatkozó szabályok alól stb stb és itt befejezem, mert az egész KRESZ-t bemásolhatnám, ha fel akarnám az összes olyan passzust sorolni, amit a szegény (1990-ben még taxissztrájkolásra is képes) taxiózó megsért. Ha valaki nem bírja városi közlekedéssel járó "gyûrõdést" azt el kellene ettõl a szakmától tanácsolni és nem megmagyarázni, hogy õk az összes szabálytalanságot, mások semmibevételét, erõszakoskodást teljesen joggal és igaz módon teszik. NEM!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Minden országban olyan a közlekedés, hogy nekem kell figyelnem a másik hülyeségeire? Ergo defenzív vezetés?

Nincs olyan, hogy ha valaki egyértelműen megszegi a szabályt, és belém jön, nincs vita, hogy ki volt a hibás, hanem Õ volt a hibás és kész?
Nincs rendőrség majd megállapítja...

Ilyen gondolom nincs.

3

Ha nincs más út, és utat építenek, akkor kénytelen vagyok bele törődni, hogy állhatok a lámpánál?

Fel van szedve az egyik út, elég hosszan, és csak egy út megy be a városba.
És 1 sávra van szűkítve, s 2 lámnpa is van, egyik kicsit odébb.
És 7-8 percet simán állok, ha bevált az egyik lámpa előttem.
Ilyenkor nincs mit tennem? Várok és kész? Nem lehet máshogy megoldani, ha csak egy út megy oda?

7

Autóbalesetem volt hogyan tovább részletesebben bővebben lent?

tegnap reggel azaz 06. 20 én volt egy balesetem Jászberény és Nagykáta között.
az előttem haladó tehergépkocsi rakománya elém esett, mert nem volt rendesen rögzítve. ez egy BOBCAT segéd munkagép beton vágó ütve fúró eleme volt ami az útra esett.
ez egy jó 2 méter szer 1 méteres vas darab, egy méter magas kiálló vasrúddal a közepén.
amint megláttam hogy ez leesek, és egyenesen a szélvédőm felé tart, azonnal lehajoltam úgy, hogy a szélvédő alatt legyek, ha betöri az ablakot engem ne találjon el, és azonnal fékezni kezdtem, csak az lett a vége, hogy az árokban kötöttem ki, mert elrántottam a kormányt, hogy elkerüljem az ütközést.
kiszálltam az autóból ahogy ki tudtam, megkérdeztem hogy másnak lett-e baja, mondták hogy nem, ekkor kihívtam a rendőrséget.
kijött a rendőr 40 percre, az első lépése az volt, hogy az adatokat összegyűjtse személyi josgi, STB.
ez meg is történt, szondáztatás megvolt, utána a baleset okozóját beültette az autóba, hogy kihalgassa. csodálkoztam, hogy nem engem hallgat ki először.
utána olyan 30 perc múlva kiszálltak, hívtak egy autómentő darut hogy a ford transitomat kihúzza az árok aljából, nekem adott egy lapot hogy menjek a biztosítóhoz bele, ő pedig kapott egy egyszerű helyszíni bírságot.

A lényeg az, hogy engem, mint feljelentőt nem is hallgatott ki, lezárult az elgárás viszont látásra. beült az autóba, és elment.
amíg az autómat húzták ki, addig a vétkes autós végig a rendőrnő küröl álldogált, beszélt hozzá, mosolygott, bazsajgott és körbe a fejét oldalra fordítva nevetgélt a rendőrnőnek.

tudomásom szerint kellett volna jegyzőkönyvet felvenni, mert máskor behorpasztottam valakinek az ajtaját, és akkor is vettek fel nem is kicsi jegyzőkönyvet mind a két fél részéről.
megkérdezzema Jászberényi rendőrségen hogy miért nem hallgattak ki?
vagy nem fontos?
mert a biztosítónak kellene a baleset leírása.... nem csak az a papír, hogy a másik fél elismerte hogy bűnös volt.
előre is köszi!

5

Mennyi idő múlva megy ki 3 korsó sör a vérből?

2 kor ittam, 7-kor vezetnék, állítólag 5 óra alatt kimegy. Igaz ez? Ha szondáztatnak 5 óra múlva nem mutatja ki a 1,5 liter sört a szonda?

16

Ittas vezetés miatt egy évre bevonták a jogositványomat, ---kell e utóképzésre járni?

1

Kamerázzák budapesten, ha átmegyek a piroson?

Hol? :-)
Mekkora büntetésre számithatok?

4

Most akkor kötelező, vagy nem kötelező a láthatósági mellény? Egyik helyen ezt olvasom másik helyen meg azt.5-6 km-rel kéne arrébb bicikliznem (lent van még más is)

Valahol azt olvastam, hogy mindenképpen kötelező a használata, de máshol (azt hiszem KRESZ szabályzatban)hogy csak akkor kell, ha korlátozott a látási viszony, vagy sötét van

3

Megbüntethetnek azért, hogyha a láthatósági mellény nem rajtam van hanem pl. :bicikli csomagtartójára van rákötve?

8

Nappal beleköthetnek, ha valaki olyan biciklivel megy, amin nincs lámpa?

Nappal nem használja az ember, viszonyt úgy szabályos, ha van rajta lámpa.

12

Mehetek meztelen felsőtesttel nagy motorral?

Holnaptól szabadságon vagyok, és szeretnék menni kiruccanni egy fél napot, de mivel nagyon meleg volt ma is így a bőrkabát öngyilkosság most, és legalább érne a nap is
Ha eltekintünk attól hogy összevissza zúznám magam ha baj lenne, ettől függetlenül szabályzat nem tiltja?
Sisak lenne rajtam azért

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!