Találatok a következő kifejezésre: A taxisok bunkók (1 db)

A taxisok miért bunkók a közlekedésben? Miért hiszik azt hogy ővék az utak?

Tisztelet a kivételnek.

Legjobb válasz: Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.

Miért általánosítasz? Szerintem õket legalább annyi attrocitás éri, mint más vezetõket, fõképp hogy õk állandóan úton vannak.
Én nem irigylem õket, egész nap a dugóban kell kavircolni, és ezért néha még órákat is várakoznak. Szerintem ezért már alapból feszültek.
Én diákkoromban dolgoztam ilyen útkeresztzõdés szórólapozásos melóban.Nagyjából napi 5-6 taxi ment át a piroson, és minden nap akadt 1-2 aki majdnem elgázolt még a legnagyobb dugóban is.Utána meg csodálkoztak, hogy csúnyán beszélek.Aztán volt olyan taxis, aki baromira lehúzott pénzzel. De találkoztam nagyon rendes segítõkész emberrel is, aki még azt is elmagyarázta kérésre, hogy ha kocsival akarunk jönni a másik irányból merre a leggyorsabb.
Nem feltétlenül bunkók, inkább határozottak. Amint lát egy apró kis lyukat, megy is. Ha utas vagyok, még el is várom, hogy haladjunk, ha már annyit fizetek. Vannak olyan idióta utasok, hihetelen elvárásokkal, nekik is meg kell felelniük. És valljuk be, ugyan mi bunkónak tartjuk öket, de az összes olyan autós bunkó, aki be akar jönni elénk és az összes olyan autós béna, akit sikerül nem beengedni... Ilyenek vagyunk.
Talán mert nem is olyan fontosak (mert valljuk be, régebben fontosabbak lehettek, ráadásul ez Budapest...), ezért érzik, vagy akarják ezt érezni, hogy õvéik az utak. Szánalmas, de ez van. Valami nekik is kell, habár annyi utas nincs...
Igazad van, tényleg azok. De elég nagy elõítélet is van az emberekben velük szemben. Ez nekem baromi meglepõ volt, mikor Bp-re költöztem. Az én városomban nem utálják a taxisokat egyáltalán. Szóval vszínû ez vmi helyi 'specialitás', pont a hatalmas közlekedési káosz miatt, ami elég jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nem általánositok, csak a tapasztalatom azt mutatja hogy fõvárosban õk az urak és mindenki kotródjon az útjukból.
hamár*
Nekik a vezetés a munkájuk, és sietniük kell. Ha utas ül az autóban, azért, ha nem, akkor meg azért, hogy odaérjen a rendelés helyszinére, nehogy más vigye el az utast. Ugyebár akkor nem keresett egy fillért sem, sõt benzinköltsége van. Nehogy azthigyjétek, hogy milyen jól keresnek õk, tényleg gyorsnak kell lenniük, mert ha nem, akkor munka után hazamehetnek üres zsebbel.
Azért mielõtt könnyvelábadna mindenki szeme a szegény taxiózókért (bocs, de én így hívom õket), igenis gusztustalan, amit mûvelnek. Bármennyire is a vezetés a kenyerük, ebbéli tapasztaltságukkal vissza is élnek rendesen, a kresz rájuk is vonatkozik!!! Akármit parancsoljon is az utas, nem mentesíti a vezetõt az IRÁNYJELZÕ használata alól, a sebességkorlátozás hatálya alól, a jelzõlámpa alól, az elõzés szabályai alól, a körforgalomra vonatkozó szabályok alól stb stb és itt befejezem, mert az egész KRESZ-t bemásolhatnám, ha fel akarnám az összes olyan passzust sorolni, amit a szegény (1990-ben még taxissztrájkolásra is képes) taxiózó megsért. Ha valaki nem bírja városi közlekedéssel járó "gyûrõdést" azt el kellene ettõl a szakmától tanácsolni és nem megmagyarázni, hogy õk az összes szabálytalanságot, mások semmibevételét, erõszakoskodást teljesen joggal és igaz módon teszik. NEM!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Azt már kimutatja a szonda, ha olyan üvegből iszok, amiben előtte alkohol volt?

Tegyük fel, pálinka volt előtte az üvegben, kiöntöm, teleengedem vízzel, és megiszom.
Érződni fog a víz ízén a pálinka.
Na ezt már kimutatja a szonda?

2

Miért mész át a piroson?

Minden alkalommal legalább 1 autót látok átmenni a piroson. Nem sárgán csúszik át, piroson.
A gyalogosokról és biciklisekről már nem is szólok, lendületből átszalad a piroson, ha épp nem jön autó.
Érdekel az, hogy miért írják felül a szabályokat?

22

Direkt találták ki úgy a lámpákat, hogy az egyiken átmegyek még lendülettel sárgán, a másikra meg nem?

Az egyiken máég lendülettel 50el átmegyk sárgán, a másikra mire oda érek már taposhatok a fékbe, mert még a közelébe sem érek, de piros lesz.
Kissé idegesítő...
Miért nem lehet akkor ha tartom az 50et mindegyiken még sárgán átérni?
Nem lépem túl a sebességhatárt, nem sértek szabályt!

7

Minden nap bicajjal áthajtok a piroson igazából már 80%ban piroson mek át szted ez helyes? XD

11

Szerintetek ciki, ha valaki 82 órával vizsgázott le forgalomból ötödjére? Adnátok egy ilyen személy kezébe autót illetve jogosítványt?

9

Az elülső kerékpárváltót hogy kell leszedni?

Eltört mind a 2 váltó a kormányomon, és nem akar lemenni a hátsó racsnin a lánc, mert ugye úgy van beállítva. Az elülső váltót hogy tudnám leszedni? A csavar nagyon erősen tartja.. A hátsó váltót is valahogy meg kell igazítanom úgy, hogy a legalsó "fogaskereken" legyen....

Remélem érthető, köszönöm a válaszokat!

3

Buszsáv lámpa értelmezése?

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem a buszlámpára vonatkozóan:

1. Az alábbi képen látható a lámpa és a buszlámpa is.
Ha én a motoros vagyok és világít a piros valamint a buszlámpa, akkor mehetek előre is és kanyarodhatok is?

2. Ha én egy autós vagyok a motoros helyén, akkor lefordulhatok jobbra ha világít a buszlámpa? Egyenesen nyilván nem mehetek semmilyen esetben, mert azt csak kanyarodás céljából lehet igénybe venni igaz?

3. Ha én a motoros melletti sávban vagyok (baloldalt), akkor rám a piros lámpa vonatkozik, azaz meg kell állnom igaz?


Előre is köszönöm!

8

Magyarországon milyen félefajta utakra nem lehet felmenni quaddal?

3

A többi munkához képest veszélyesnek számít a kamionozás?

9

A szálszakadás a gumi teljesen leeresztett állapotában is látszik?

teljesen leeresztett állapotva észrevettem borsónyi méretű 1-2 mm mély gödröcskét az egyik nyári gumim oldalfalán,jelenleg nincs felnin nem tudom megnézni szálszakadás-e..illetve az is érdekelne h valószínűleg padkázástól szakadt ki a darabka,attól használhatom ?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!