Találatok a következő kifejezésre: A tavalyi még (337 db)

Tudtommal tavaly is a top 3-ban volt, de mindenképpen rajta volt a top 10-es listán. Mármint a gépészmérnök szak
Kedves elsõ válaszadó, sokat segítettél a kérdezõnek. Kedves kérdezõ, ezt elõre senki sem tudja, az egyetem fogja meghatározni valamikor június vége-július eleje/közepe táján. Én is oda jelentkeztem, sajnos nem hogy a 3 leggyakoribb, ahogy én tudom konkrétan a leggyakoribb szak lett idén a gépészmérnöki. Emiatt nyilván nem tudnak mindenkit felvenni, aki eléri a 240 pontot, szûrni kell, emelik a határt. Személyes tippem olyan 280 körül van, de ezt semmivel sem tudom alátámasztani.

Szerintetek mennyi lesz a ponthatár kb. a Szegedi Tudományegyetem GTK karán, a pénzügy számvitel szakon? Tavaly a fizetős 290, a támogatott meg 390 körül volt. (Most is annyi hely lesz, mint tavaly, csak mind fizetős. )

Valaki, ha van tippje, mondja el. Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Állami: 460 körül Fizetõs: Akörül, ahol tavaly. Ugyanis töredék keretszámot kaptak elõbbire.

Állami: 460 körül Fizetõs: Akörül, ahol tavaly. Ugyanis töredék keretszámot kaptak elõbbire.
A kérdező hozzászólása: Félreértesz. Egy darab támogatott helyet nem kapott a GTK. Ezért nem tudom, hogy most a tavalyi 2 pontszám között várható a ponthatár, vagy hol.(?)
Ja, bocsi, nem olvastam el rendesen. Szerintem legutóbb a fizetõsön mindenkit felvettek, akik oda kerültek a rangsor alapján és elérték a minimum ponthatárt, és köztük 292 ponttal rendelkezett az, akinek a legkevesebb volt. De nézd meg a felvételi statisztikát, tavaly 57 támogatottat és 32 fizetõst vettek fel, ez pont annyi, mint amennyit idén felvehetnek fizetõsre. Szóval szerintem nem nagyon fog emelkedni a tavalyi 292-höz képest a ponthatár a fizetõsön, szinte mindenkit fel fognak venni, aki hajlandó fizetni érte.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a korrekt választ! Sokat segítettél! :)
ÉN még hozzátenném, hogy jóval kevesebben fognak gazdasági karra jelentkezni idén. Az osztályomból tavaly még 14-en oda akartak menni, most csak 4-en jelentkeztek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
én vagyok az elõzõ válaszoló. most néztem statisztikákat, és úgy számoltam hogy 42%-kal csökkent a GTK-ra jelentkezõk száma, de ugyanúgy 270 helyett kapott az egyetem. Túljelentkezés van ígyis, de már jóval kisebb mértékû. Én úgy saccolom, - hogy ha az érettségik a tavalyi szinten maradnak - legrosszabb esetben 340 pont lesz a ponthatár!
A kérdező hozzászólása: hú! :) )) köszi!

A táppénz a bruttó fizu 70 %-a, ebből még van valamilyen levonás, SZJA? Ilyesmi? Mit vesznek alapul? A tavalyi évemet? Nekem ez magas sajnos. Tavaly 185-öt kerestem idén pedig 135-öt. Most mennyi lesz a táppénzem?

Legjobb válasz: Szia! Még SZJA-t vonnak, de sem eho-t, sem egészségügyi járulékot, sem nyugdíjjárulékot nem vonnak. Ha folyamatos volt a biztosítotti jogviszonyod, akkor a tavalyi és az idei év is a táppénz alapját képezi. (a folyósítást megelõzõ év kezdõnapjától a táppénzre való jogosultságot megelõzõ napig) Bõvebben: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55138&_dad=portal&_..

Szia! Még SZJA-t vonnak, de sem eho-t, sem egészségügyi járulékot, sem nyugdíjjárulékot nem vonnak. Ha folyamatos volt a biztosítotti jogviszonyod, akkor a tavalyi és az idei év is a táppénz alapját képezi. (a folyósítást megelõzõ év kezdõnapjától a táppénzre való jogosultságot megelõzõ napig) Bõvebben: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55138&_dad=portal&_..
Irányadó idõszak a táppénzre jogosultság kezdõ napját (az a nap, amikortól a táppénz jár, pl. betegszabadság lejártát követõ nap) közvetlenül megelõzõ naptári év elsõ napjától a táppénzre való jogosultságot megelõzõ napig tart, ha ezen idõszak alatt a biztosítási idõ folyamatos. Tehát ha idén mész tp-re, a 2011-es évi jövedelmed számít + 2012-bõl azok a napok, amik a táppénz 1. napjáig elteltek. Egész bruttó fizu annyi nappal, ahány napi jövedelmet vettek alapoul, ennek a 60 %-a jár egy napra. Ha pl. 2 hetet vagy táppénzen, akkor a tp. 14-szerese lesz a napi összegnek, ebbõl vonnak még le 16 % szja-t. azt hiszem, mást nem vonnak belõle.


Tavaly kaptam egy Speed-link márkájú kormányt a pontos neve : Speed-link carbon gt racing wheel SL-6694 az lenne a bajom hogy tavaly még mûködött de most meg nem is ismeri fel mit csináljak?

Legjobb válasz: Ez a márka, már csak ilyen. Ismerem, és szívtam vele egy ideig, toldoztam, foldoztam, aztán meguntam és kidobtam. Amióta használtad nem volt esetleg újratelepítve a gép ?

Ez a márka, már csak ilyen. Ismerem, és szívtam vele egy ideig, toldoztam, foldoztam, aztán meguntam és kidobtam. Amióta használtad nem volt esetleg újratelepítve a gép ?
A kérdező hozzászólása: Most másik gépen használnám(laptop) de nem akar menni
Feltelepítetted a kormány CD-jét ?
A kérdező hozzászólása: nem volt hozza úgy emlékszem

Ha most januárba megyek Kresz vizsgázni, akkor még a tavalyi Kreszböl vizsgázok, vagy már az idei új módosítottból? Ha én tavaly őszön tanultam a Kresz-t, akkor a Január 1. módosítás miatt most akkor újra el kell járnom KRESZ órákra?

Mert én már decemberben is voltam vizsgázni,csak az nem sikerült els?re,és most januárba újra mennék vizsgázni,és jó lenne tudni,hogy mire számíthatok.

Legjobb válasz: Kiveszik azokat a kérdéseket,amik módosultak,nyugodj meg! (az NKH-nál adták az információt)

Kiveszik azokat a kérdéseket, amik módosultak, nyugodj meg! (az NKH-nál adták az információt)
Ha láttad az új KRESZ-módosításokat, nem kell félned. Nagyérdemû változtatás nincs benne, de valószínû, hogy még a 2009-est fogod megcsinálni.
Sztem már az újból! De hívd fel az oktatód, õ biztos tudja :)
Egyértelmû, hogy az újból. Ha valami balesetet okozol, akkor nem mondhatod, azt, hogy ezt te nem tanultad. Tudod a szabályok nem ismerése nem mentesít fel a büntetés alól.Akiknek megvan a jogsijuk, azoknak is illene átnézni a KRESZT.

Ha most kiderülne, hogy babát várok, akkor még tudnám a tavalyi (karcsúsított) télikabátomat hordani, vagy már kellene vennem kismama-kabátot?

Legjobb válasz: Hát sztem jó még a tavalyi.a 4-5 -dik hónapban kezd el nõni látványossan a pocak.sztem addig bõven beleférsz utána meg jöhet a tavaszi kabát.jaj már csak ott tartanánk h tavasz:)

Hát sztem jó még a tavalyi.a 4-5 -dik hónapban kezd el nõni látványossan a pocak.sztem addig bõven beleférsz utána meg jöhet a tavaszi kabát.jaj már csak ott tartanánk h tavasz:)
Az attol függ meddig lesz hideg, mennyire puffadsz, milyen alkat vagy! De szerintem felesleges lenne 1-2 honapra kismama kabàtot venni, de ezt te làtod hogy mennyit tudsz rà szànni! A baba nagyon sokban van!
En 24 hetes kismama vagyok es meg siman jok ram a regi dzsekik meg a teli kabatom is. Az enyem ilyen fekete szovet kicsit karcsusitott ovvel a derekan. Sot az ovet is meg ossze tudom kotni. Ahogy elneztem egy jo ideig meg jo lesz. 171 magass vagyok es 59 kiloval kezdtem a terhesseget. Eddig 6 kilot hiztam. Elso baba. Ezteket osszehasonlitas keppen irtam mert ugye minden alkat mas. Boldog babavarast
Szia, én pont tavaly ilyenkor estem teherbe, és pont elõtte vettem egy karcsusitott kabátot, izgultam is hogy jó lesz-e még februárban, és jó lett, még márciusban is felvettem. Volt hozzá öv is, mondjuk azt már nem hordtam mert anélkül kényelmesebb volt. Én átlagosan vékony vagyok és a terhesség alatt 14 kilót hiztam.
Szerintem is jó lesz. Én tavaly 22 kg-ot híztam:(, és a télen az elõzõ évi kabátom, ami karcsusított, símán rám jött. Most 15 hetes vagyok és ugyanaz a kabát teljesen jó, de már egy hónap múlva nem fogom tudni begombolni.
Meg szerintem is jo lesz. En a 24. hetben vagyok, 4 kg-ot hiztam eddig, az eredeti meretem S-es, most is az. A pocakom par hete kezdett el noni, addig csak puklim volt. Es ez mar a 2. babam, az elsonel meg kesobb lettem pocakos. En epp ket napja valogattam at a telikabatokat. En szeretem a csinos, vonalat koveto dolgokat, szinte az osszes kabim karcsusitott es poci ide, vagy oda, de be tudtam oket gombolni vegig. Ettol fuggetlenul el is raktam oket, mert tul kenyelmes mar nem volt a hasamon es furcsan is allt. Raadasul tudom elore, hogy ezekben a hetekben ugrasszeru lesz a novekedesem, annyit fog noni egy-egy het alatt a pocakom mint korabban egy honap alatt (az elso babamnal is igy volt, amikor beindult), szoval egy-ket hetre kar lenne elkezdeni hordani ezeket. Viszont te meg ne izgulj ezen, ha most derulne ki, hogy babat varsz, akkor tutira jok lennenek meg egy ideig.
Várj még a vásárlással, szerintem februárig még simán fogod tudni hordani, lehet hogy még márciusban is. Ezt nem lehet elõre tudni, én a 6. hónapban vagyok és jó a tavalyi pedig rövid, és szûk fazon.

Nincs meg a tavalyi adó bevallásom . Elveszett, ki-le éget a házam mondjuk . APEH mit csinál ilyenkor?

nekem mit kell csinálni,ha ki jönnek ellen?rizni?

Legjobb válasz: Ha kimennek ellenõrizni a bevallásodat nem fogják kérni, mert az megvan nekik. (mármint, ha tavaly beküldted)

Ha kimennek ellenõrizni a bevallásodat nem fogják kérni, mert az megvan nekik. (mármint, ha tavaly beküldted)
Azért ezt jó megõrizni 8 évig, csak biztonság kedvéért...

Ha tavaly volt személy jövedelem tartozásom idén meg vissza kaptam lehet hogy a tavalyit levonták belöle?

Legjobb válasz: Ha nem fizetted ki a tartozásodat, akkor igen. Nem utalják ki, hanem betudják a tartozásodba.

Ha nem fizetted ki a tartozásodat, akkor igen. Nem utalják ki, hanem betudják a tartozásodba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!