Találatok a következő kifejezésre: A tarkóredő eredményem jó (7 db)

Hugim integrált tesztjének eredménye a 12. heti vérvételből 1:160 Down-kórra. Az uh eredménye jó volt, tarkóredő rendben, az orrcsont látszott. Aki volt ilyen helyzetben, annak milyen eredményt hozott a magzatvízvétel?

14 hetes, ma jött meg a vérvétel eredménye. Köszi.

Legjobb válasz: Nekem is hasonló eredmény indokolta, de chorionbolyhokból vettek mintát. Hála Istennek minden rendben volt. 3 hetet vártam az eredményre.

Nekem is hasonló eredmény indokolta, de chorionbolyhokból vettek mintát. Hála Istennek minden rendben volt. 3 hetet vártam az eredményre.
Én kiakadtam, mert a 3 hét a 21. héten járt le.
Nekünk 1:170-hez lett a 4-es tesztnél. Szerencsére az amnioc. eredménye jó lett. Több, mint 4 hét volt, mire megkaptuk az eredményt, akkor voltam 24 hetes! Gondolhatod, már milyen ideges voltam. 36+2 hetes
Elsõ és második vagyok. Nekem anno még az Afp-vel számolták, az nem lett jó (16. hét). Ezután számoltak egy újabb vérvizsgálat alapján egy ún. rizikót, ez lett hasonló, mint a húgodé. Ezután már szúrtak is pár nap múlva, sehova nem kellett bejelentkeznem, a saját orvosom csinálta. Azóta van egy egészséges lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük, igazán aranyosak vagytok:)
De jó, gratula! Én is írtam neked, akkor voltam 36+2 hetes, ma már 8 hós is elmúlt a kisfiam.
Örülök a jóhírnek és nagy gatula!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Az amnio igazolta, hogy egészséges, és az is lett. Már 3 hónapos :)
Szia! mi lett veletek?
Nekem 1:120 volt(különben az UH vizsgálaton minden oké volt).A Telki khzban csinálták az amniot, és 3 nap múlva meg is kaptuk az eredményt(õk Prágába küldik, és egy speciális eljárással elemzik).Negatív lett...a kis srác ma már 20 hónapos, és makk egészséges.
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm mindkettõtöknek!
A kérdező hozzászólása: Jézus... A hideg ráz. Idõpontot mennyi idõre kaptál a vizsgálatra? (Úgy értem a bejelentkezés után mennyivel tudtak fogadni?)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen az idõ-faktor engem is aggaszt... Remélem a mi esetünkben is jól fog alakulni minden. Minden jót nektek!
1-2. vagyok. Gratula

Van olyan ismerősötök, akinek minden eredménye jó lett (tarkóredő, AFP, 18. heti UH, kombinált vagy integrált teszt), mégis betegen született a babája?

Legjobb válasz: Nekem van ilyen ismerõsöm. Minden eredménye jó volt: tarkóredõ, orrcsont a 12 hetes uh-n, kombinált teszt, afp, 18 hetes uh. Teljesen nyugodtan várták a kislányt. Amikor megszületett a 35. héten, akkor jött a trauma: Down-szindrómás.

Nekem van ilyen ismerõsöm. Minden eredménye jó volt: tarkóredõ, orrcsont a 12 hetes uh-n, kombinált teszt, afp, 18 hetes uh. Teljesen nyugodtan várták a kislányt. Amikor megszületett a 35. héten, akkor jött a trauma: Down-szindrómás.
Nekem nincs ilyen ismerõsöm. Egyébként ha éppen babát vársz és minden eredményed jó, akkor örülj neki és ne agyalj feleslegesen ilyen dolgokon. Úgy tudom ha minden lelet negatív, akkor 1-2% a hibaszázalék, úgyhogy ne vonzad be a bajt és ne is gondolj arra hogy beteg lehet a babád.
Szerencsére nincs, mindenkinek makk egészséges kisbabája lett.
mi így jártunk.jó volt a 12. heti uh és az afp is.19.héten elmentünk 4ds uhra és ott vették észre a bajt.jöttek a vizsgálatok és kiderült, hogy patau szindrómás a kislányunk.22hetesen kellett megszülnöm.valószínûleg egy sima uhon nem vették volna észre, hogy baj van.sok függ a géptõl és az orvostól.mi sztkba jártunk.hát a következõ babával megkeressük a legkorszerûbb géppel rendelkezõ magándokit.ja és a kórházban, ahol szültem, volt olyan nõ, akinek a kombinált tesztje jó eredményt adott, de azért megcsináltatta a magzatvízvételt is és ott derült ki. azt mondta az orvosom, hogy csak a lepényminta és a magzatvíz minta vétel eredménye ad 100_%os eredményt.a kombinált és az integrált teszt is csak kockázatot vizsgál.teljes kromoszóma térképet a babárol csak a lepény és magzatvíz minta ad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kedves utolsó! Nagyon sajnálom a történteket, ha budapesti vagy, ajánlom Neked dr. Hajdú Krisztinát az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban. Õ az egyik legjobb az országban, a gépeik pedig nagyon modernek.
Hány éves vagy? Elképzelhetõ, hogy a korod miatt lett kevés.
A kérdező hozzászólása: Az uh- n rendben volt minden megnézett a dokim, mikor bevittem hozzá az afp eredményt. De azért elmegyünk genetikai tanácsadásra és genetikai ultrahangra is. Ezt az 1:95-öt a 16 héten levett vérbõl hozták ki, 4 szegmenst néztek a vérben, AFP, HCG, PAPP, meg még egy nem tom mi a neve és ezek alapján...
A kérdező hozzászólása: Voltam a dokimnál csinált ultrahangot, mindent rendben talált, de emiatt az 1:95 miatt genetika tanácsadásra és genetika uh-ra kell mennem... Remélem ha rendben lesz ott is a genetika uh, akkor nem kerül sor magzatvízvételre. Ha valami baj lenne már megmutatkozna az ultrahangokon?!?
Na mi volt az orvosnál? Mondtak valamit, csináltak uh-t? Remélem nincsen baj és minden rendben lesz!
Hát akkor csak az AFP- vel kapcsolatban hozhatták ki ezt a 1:95, csak ez a vizsgálat van ami nem fizetõs, és 16. héten csinálják. Nem lehet, hogy el írták, vagy félre nézted, és az nem is 1:95 ha nem 1, 95. Mert az teljesen jó eredmény 3-alatt kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Nekem a kötelezõ, 16 hetes vérvételt végezték el. Nem csináltattam korábban sem kombinált tesztet. Ez a vérvétel az a bizonyos vérvétel mikor az afp-t nézik, ezért nem is értem, hogy mi az hogy down szûrés eredménye... Vagy vesznek különbözõ adatokból egy átlagot és így jön ki ez az arányszám? Mert nekem fizetõs kimondottan down vizsgálatom nem volt. Voltam a 12 hetes uh-on, ahol minden rendben volt és ezen a 16 hetes vérvételen, amin úgy tudtam az afpt nézik.
Kombinált tesztnél van arány szám, de ez mindenhol fizetõs. kb. 8000-13000Ft Down- kórt néznek és Edwards-kórt. AFP-nél nincs arány szám ott egy darab érték van. pl: MOM:1, 67, korrigált AFP MOM 1, 7 Szerintem valamit félre nézett a védõnõd, kíváncsi leszek az orvosod mit mond maja, meg hogy egyáltalán mi ennek a vizsgálatnak a neve amit csináltak és ilyen eredménye lett. Erre így nem tudunk neked válaszolni, mert ha nem integrált teszt eredmény ez a 1:95 és nem is AFP (ez egészen biztos!!!) akkor mi honnan tudjuk milyen vizsgálatot csináltak nálad és milyen eredmény a jó. Majd írd meg mit mondott az orvos mert most már nagyon kíváncsi vagyok. Az AFP-d mennyi lett amúgy?
Én 20 hetes vagyok, nekem nem számoltak az afp-nél semmilyen valószínûséget - ezt az arány én sem teljesen értem. Az AFP-nél a rossz értékek olyan apró bevérzések miatt szoktak kialakulni, amiket meg sem érzünk, állítólag ez okozza a sok pozitív eredményt. Egyébként a 18 hetes genetikai UH az egy kötelezõ vizsgálat, oda mindenképpen elküldenek - nem jelent rosszat. Nálunk a 12. hetit normál rendelésen öltözéssel 3 perc alatt zavarták le. A 18. héten viszont elmentem az Istenhegyire Hajdú Krisztához - ugyan pénzbe került, de egy pillanatig sem sajnáltuk. A doktornõ profi és nagyon alaposan átnézett többször is mindent. Ha meg tudod engedni magadnak én nagyon javasolnám.
A kérdező hozzászólása: persze mondta a védõnõ, hogy pozitív lett, már hívtam az orvosomat is, és hétfõn megyek hozzá, és utána valószínû, hogy genetikai uh-ra is, vagy esetleg magzatvízvételre.
Jó lenne tudni akkor mi a vizsgálat neve ahhoz, hogy értékelni tudd. Lehet ebben a vizsgálatban a 1:95 teljesen jónak számít. Mondta valaki egyáltalán neked, hogy rossz ez az eredmény? Vagy csak te jutottál erre a következtetésre?
A kérdező hozzászólása: Nem fizettem. A 16. héten elvégzett vérvétel eredménye lett ez ahol az afp-t is nézik.
Mielõtt azért a magzatvíz vétel mellett döntesz fontold meg más vizsgálatok elvégeztetését is. - kombinált teszt 11-14 hét, quartett teszt 15-20 hét, integrált teszt (elõzõ két vizsgálat eredménye) - Nifty (elég drága) - Prena teszt (drága) - genetikai uh valamelyik magán klinikán - genetikai tanácsadás - 4D uh genetikai tanácsadónál
Tisztázzuk, hogy az kombinált tesztrõl beszélünk amikor a 1:95 ös eredményt mondod ugye? (ezt a vizsgálatot 11-14 hét között végzik, csak most lett eredménye?) Csak azért kérdezem, mert ha pl. rossz idõben csinálták az integrált tesztet az okozhatja az alacsony értéket. Ez a vizsgálat sehol sem ingyenes, tehát ha nem fizettél a vizsgálatért biztosan nem ezt csinálták meg.
Akkor egyébként is most következik a legrészletesebb genetikai UH, az eredmény ismeretében biztos, hogy nagyon részletesen meg fogják vizsgálni a babádat. Ettõl függetlenül én is elmennék géndiagnosztikára a helyedben, a teljes nyugalom érdekében!
A kérdező hozzászólása: 12 hetes Uh-n a z orvosomnál voltam, és azt mondta tökéletes... Azóta nem kellett mennem, csak a 16 hetes vérvételre aminek most lett meg az eredménye. Most 18 hetes leszek.
ki csinlat a 12. heti genetikát, specilaista? Valszeg mindenképpen kell csináltatni amniot. Az afp nem mérvadó.
Hát akkor sajnos nem tudom. Tudom, hogy ez nem nyugtat meg, engem sem nyugtatna meg, de ha amúgy az uh-n minden rendben volt, az Afp jó lett akkor nincsen okod aggodalomra. Kérd ki az orvosod véleményét, esetleg menj el az isten hegyi géndiagnosztikába egy genetikai uh-ra (Lintner Balázshoz, de máshoz is mehetsz, én õt ajánlom) vagy más magán intézménybe egy genetikai uh-ra és akkor ha ott is megállapítják, hogy nincsen baj akkor megnyugszol. Amúgy nekem 18. hetes uh-n látták a kis ujja középsõ új percét ilyen egy Down szindrómás babának nincsen, ez is egy tünet. Így ha azt megmutatja a baba akkor szinte 100% ban megnyugodhatsz.
A kérdező hozzászólása: 28 vagyok még, úgyhogy valószínû hogy nem, De akkor mi miatt lehet?
Ha ezt a 4 értéket nézték, akkor ez egy integrált teszt volt, nem egy sima 16. heti AFP! Egy sima 16. heti AFP-n, csak AFP van és hepatits B-re szûrnek! Nem tudom, hogy hová mégy genetikai tanácsadásra, de a SOTEI-en ilyen eredménnyel el szoktak küldeni amniócentézisre. Ha meg tudod oldani, keresd meg Hajdú Krisztinát az Istenhegyin, õ a legprofibb ultrahangos orvos Magyarországon, a tõle kapott ultrahang leletet elfogadják a SOTEI-en is. Általában 4-6 hétre elõre van hozzá idõpont, de ha elmondod, hogy mi a helyzet nálad, keresnek hamarabb is idõpontot.

A tarkóredő mérés eredményem jó lett 1, 7mm, akkor a véreredményem is jó lesz? Vagy nincs összefüggés?

Legjobb válasz: Nincs összefüggés, a kettõ nem befolyásolja egymást! De csak pozitívan:)!

Nincs összefüggés, a kettõ nem befolyásolja egymást! De csak pozitívan:) !
Elég nagy a valószínûség, hogy akkor a véreredményeid is jók lesznek. :)

12. heti kombinált teszt eredmény. Szerintetek jó? Vagy mik azok az értékek amik jók -tól . -ig. PAPP-A : 10490 miu/L, 1, 49 MoM Szabad B-hCG : 20, 60 Ng/ml, 0, 59 MoM Tarkóredő vastagság : 1, 60mm, 1, 11 MoM Alacsony kockázat.

Kockázat Down kór előfordulására : 1:12000 Kockázat az Edwards kór előfordulására : 1:31000 Mégis elküldött a doki genetikai vizsgálatra, bár a beutalóra azt írta, hogy az "Anya életkora miatt" 36 éves vagyok....lehet baj???

Legjobb válasz: Ne viccelj ezek igen jó eredmények, szerintem kizárólag a korod miatt küldd el, a biztonság kedvéért. 1:1000 alatt szoktak amúgy küldeni.

Ne viccelj ezek igen jó eredmények, szerintem kizárólag a korod miatt küldd el, a biztonság kedvéért. 1:1000 alatt szoktak amúgy küldeni.
Teljesen jó eredmény, nem tudom, minek küldött el. Akkor mondjuk elõtte is közölhette volna, hogy ne adj ki x ezer forintot kombinált tesztre, mert úgyis elküld.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Igazából a kombinált tesztért a védõnõm erõsködött, de hozzá csak hétfõn megyek. Azért is voltam kiváncsi arra, hogy a doki miért javasolta egybõl a Genetikai vizsgálatot. Lehet, hogy az elõzõ fiatalkori (huszas éveimben) elõforduló 3 vetélésem miatt? De így picit most megnyugodtam! :) Van olyan oldal ahol meglehet nézni ezeknek a teszteknek a -tól, -ig eredményeit?
Ezek teljesen jó eredmények. A MoM-ok mindig 0, 40-2, 50-ig jók. A többinél meg nem is érdemes tól-ig értékeket tudnod, mert a MoM a lényeges, az az ami személyre szabottan a te eredményed. A MoM egy viszonyszám, amit a testsúlyodból, a terhesség korából és az abszolut értékbõl számolnak ki.
teljesen jó! a genetikait nem értem, minek küld el, mármint ilyen adatokkal csak a korod szerintem nem indokolja, de menj el, ha gondolod, baj nem lesz belõle :)
Én 38 vagyok, de a korom miatt nekem is mennem kell genetikai tanácsadásra. Szerintem jó, hogy megcsináltattad a kombinált tesztet, mert az ad neked egy biztos pontot, hogy akármit is mondanak a genetikai tanácsadáson nem szükséges feltétlen az amniocentézis v. chorionbiopszia. Ez rutin, hogy bizonyos életkor felett elküldenek.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam a védõnõnél...õ sem nagyon értette, hogy miért küldött el a doki, de hát mindegy... elmegyek aztán majd ott kiderül! :) De azt mondta, hogy a fiatalkori vetéléseim miatt semmiképpen ne menjek bele az amnióba! Ez a baba erõs...és mindenképp megkell születnie! :)

A 16 hetes AFP eredményem 0, 37 lett, vagyis alacsony. A 12 hetes tarkóredőm, jó 1, 60 mm. A kombinált tesztem pozítív lett 1:190-hez gyanú a Down korra. Ki szült már egészséges babát ilyen eredményekkel?

Legjobb válasz: Az alacsony afp nem jelent semmit, nekem is alacsony lett, de a kombinált teszt eredménye azért aggasztó (nekem 1:15000), megcsináltatod az amniocentézist?

Az alacsony afp nem jelent semmit, nekem is alacsony lett, de a kombinált teszt eredménye azért aggasztó (nekem 1:15000), megcsináltatod az amniocentézist?
Nem lesz beteg a babád, ne aggódj.A korod miatt is lett ilyen az eddigi eredményed.Ki van ez találva, mert senki nem vállalja a felelõsséget helyetted.Én is voltam amnion, és egy jó ismerõsömnek is poz.lett a kombinált tesztje, és alacsony lett az afp-je, ráadásul cukros is.Hála Istennek egészségesek a babáink.Ja, és alacsony afp-vel mindketten kislányt várunk.Vigyázz magadra, pihenj sokat.30hetes km.
Szia szerintem neked már nem a lepénybõl vesznek mintát hanem a magzatvízbõl, mert a lepényvizsgálatot elõbb végzik.Ne idegeskedj én is túl vagyok rajta egy tûszúrás és kész is:)
Szia! Az én afp-m is pontosan ennyi volt, kombinált tesztem viszont nem volt, így inkábba asaját megnyugtatásunkra elvégeztettük az amniocentézist. Az eredmény jó lett, és azóta már 10 hetes a makk egészséges kislányunk!!! A beavatkozástól pedig ne félj, ha vigyázol magadra utána, nem lesz semmi gond! Szívbõl kívánom, hogy minden rendben legyen Veletek!
Szia, próbálj megnyugodni, nagyon sok egészséges baba született már ilyen eredmény mellett. Nézd meg ezt a topicot, hátha segít. itt sok olyan kismamáról olvashatsz, akiknek pozitív lett a tesztjük, mégis egészséges lett a babájuk. Én bízom benne, hogy a Te babád is egészséges. A tarkóredõ nagyon jó, ha a 18. heti UH is rendben lesz, akkor szerintem nem lehet nagy gond. Ezeket a vérteszteket nagyon sok minden befolyásolhatja. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9190992
Megértelek, biztosan az életkorkockázat is növelte a kockázatot, de a lepénymintavételbõl minden kiderül, néhány ismerõsömnek már megcsinálták az amniocentézist, egyik sem vetélt el, tudom h van egy kis kockázat, de biztosan nem les semmi baj nálatok sem!
szia.az afp tökéletes volt.a kombinált tesztem, pedig nekem is pzitiv 1:126-ez lett az eredmény.pedig 2 szer is megcsinálták, mert nálunk, szlovákiában ez a vér vizsgálat kötelezö és ingyenes, kortol független.én csak 26 vagyok.el is küldtek amniocentézisre, 3 hét mulva eredmény, és egészséges kisfiam lesz, most vagyok 23 hetes, azota minden rendben. de szerintem nem kell megijedni, mert ez az eredmény csak 1 arány.ha megakarsz nyugodni, akkor ajánlom az amniot.te hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy a lepénybõl vesznek, rá van írva a papíromra amivel jelentkeznem kell majd a kórházban.
A kérdező hozzászólása: 35 éves elmúltam, az orvosom (utána olvastam és ott is határeset az enyém)szerint az értékem 1.190 hez határérték.Nem is ezzel foglalkozott inkább a korommal.Szerdán megyek akkor csinálják meg a vizsgálatot, a méhlepénybõl vesznek mintát.Nagyon félek tõle, de attól jobban hogy beteg babát hordjak ki.
A kérdező hozzászólása: Amikor a lepénybõl vesznek mintát, számít hogy hol helyezkedik el a lepény vagy ez inkább lényegtelen??Nekem a hátsó falon van, olvastam olyat is hogy ez a legrosszabb meg olyat is hogy nem számít.Errõl mit tudtok?

13+1 hetes voltam mikor megcsináltattam a kombinált tesztet. PAPP-A: 3440. 00miu/L 0.73Mom / Szabad ß-hCG: 101. 00Ng/ml 2.69MoM / Tarkóredő vastagsága (NT) : 1.70mm 1. 05MoM? Nem értem az eredményeket vaki tudja hogy ez jó-e?

A sz?r?vizsgálat eredménye: Alacsony kockázat Kockázat a Down-kór el?fordulására: 1 : 1 200 Kockázat az Edwards-kór el?fordulására: kevesebb mint 1 : 50 000. valaki tud segíteni?

Legjobb válasz: Ha alacsony kockázat, akkor természetesen jó. Márpedig az.

Ha alacsony kockázat, akkor természetesen jó. Márpedig az.
isten ments h riogassalak, és az afp vizsgálatra amugy sem nagyon lehet adni mint már sok kérdésben válaszolták... de pl az enyémre az eredményhez az van irva hogy NEGATIV. nem vagyok orvos, nála kérdezz rá, de nekem ez azt jelenti h a te eredményed egyel rosszabb...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!