Találatok a következő kifejezésre: A tapasztalatok melyik (531 db)

Gyantazas otthon. De mivel? X- Epil gyantazogep, vagy Veet gyantazogep? Mik a tapasztalatok? Melyik jobb? Melyik tavolitja el hatekonyabban a szort?

Legjobb válasz: Az X-epilt nagyon dicsérik, a Veet-rõl pedig szinte csak rosszat olvastam. Most készülök én is venni egyébként. Engem meggyõztek az X-epillel.

Az X-epilt nagyon dicsérik, a Veet-rõl pedig szinte csak rosszat olvastam. Most készülök én is venni egyébként. Engem meggyõztek az X-epillel.
Alveola, mert olcsóbb, professzionális, és mert mindenféle 100ml-es patron jó bele. Az x-epilbõl amit láttam csak saját patronnal mûködik, ami a szõrt sem szedi ki és drága is. A Veet meg a legrosszabb márka szõrtelenítés terén.
A kérdező hozzászólása: En azt hallottam, hogy az X- Epil markanak ket fajta gyantazogepe van. Az egyik a Happy Roll, a masik meg az Evolution. A Happy Rollnak csak 50 ml-es ampatronja, es csak az X-Epil markas jo bele, viszont az Evolution 100 ml-es, es jo bele mindenfele patron. Ez igaz?
A Happy Roll-ba bármilyen 100 Ft-osban kapható patront bele lehet tenni!

Melyik rosszabb és fájdalmasabb, a szülés vagy a császár metszés? Melyikben mik a rossz és a h jó szempontok? Mik a tapasztalatok melyik a kisebbik rossz?

Legjobb válasz: Császároztak farfekvés miatt. Utána a poklot jártam, mert iszonyúan fájt, gyorsan csepegett az infúzió emiatt rosszul lettem. Levegõ szorult a bal lapockám alá, emiatt 3 hónapig alig bírtam felemelni a kezem. 3 hétig fájt a heg, a gerincemben valamit megsértettek, emiatt fél évig alig bírtam felemelni a kicsit, hónapokig más fürdette mert nem bírtam behajolni a kádhoz... Szóval inkább szülnék ezek után hüvelyi úton.

Császároztak farfekvés miatt. Utána a poklot jártam, mert iszonyúan fájt, gyorsan csepegett az infúzió emiatt rosszul lettem. Levegõ szorult a bal lapockám alá, emiatt 3 hónapig alig bírtam felemelni a kezem. 3 hétig fájt a heg, a gerincemben valamit megsértettek, emiatt fél évig alig bírtam felemelni a kicsit, hónapokig más fürdette mert nem bírtam behajolni a kádhoz... Szóval inkább szülnék ezek után hüvelyi úton.
A gyermekszülés fáj. Ez elkerülhetetlen, mindkét úton fájni fog. A gyereknek a természetes szülés jobb, egészségesebb. A császármetszés egy remek lehetõség, ha baj van, életet menthet. Nyílt hasi mûtét. Nem sétagalopp, a fájdalmat megúszni nem tudod. Akkor már, ha fáj, legalább a gyereknek legyen jó, nem?
Én a szülésrõl tudok nyilatkozni... naagyon fájt. Kellett legalább egy hét hogy újra normálisan üljek, pedig nem szakadtam szanaszét, csak két öltésem volt. De úgy éreztem szétrepedek a fenekemtõl a köldökömig. Egyik császáros barátnõm szenvedett, alig tudott mozogni a császár után, neki is kellett vagy egy hét, utána még tovább fájt neki. Másik császáros ismerõsömnek kutya baja nem volt a szülés után. Szóval kinek milyen... (Vitatkoznék viszont azzal, hogy a babának jobb a császár, ugyanis szülés közben kifelé jövet egy csomó olyan dolgot "összeszed" odabent, amire szüksége van és amit császárnál nem kaphat meg. Tény, hogy kisebb "trauma" éri.)
A császármetszés a szülés része (néha), csak szólok.
A hüvelyi szülés sokkal kockázatosabb lehet a baba számára. Oxigénhiány, fennakad valamilye, járhat utána gyógytornára jobb esetben. 2x szültem természetesen, de nekem hatalmas aranyerem is van és a császáros szobatársaim elõbb felépültek. A gyerekeik is kisimultabbak voltak, mint az enyém. Igaz engem mindkétszer 1-1 órát varrtak kívül-belül, 4 kg feletti gyerekeket szültem. Fél évig bepisiltem, kislányom gyógytornáztatni kellett, leszakadt egy izom a kezében a szülés következtében. De már jól vagyunk.....
En vajudtam - de minek?! A csaszar gyors volt es eletmento. En nagyon szerettem volna megszulni! A csaszarbol gyorsan felepultem. Sok segitseget kaptam. Ha a babat nezed a csaszar un. "jobb". Ki van iktatva a szuletes kozben bekovetkezheto mindenfele problema. Az ismeretlentol fel az ember de hidd el ha ott vagy, minden mindegy!
Azt tartsátok már szem elõtt hogy a császár az egy nagy hasi mûtét!!!! Ha meg tudod rendesen szülni a babád ne vagdaltasd szét meged!
Én császárral szültem, 4 hónapja. Nekem a vajúdás alatt sem voltak fájásaim, az ctg szépen mutatta az összehúzódásokat, de nem tágultam. 8-tól folyt az oxi, 2 óránként vizsgált az orvosom, ez volt a legrosszabb.Fél 4 kor a császár mellett döntött, én már korábban is mondtam, hogy jó lenne....5kor császároztak. Nagyon hamar felépültem, csak az elsõ felkelés volt rémes, utána nem. Szóval nekem a vizsgálat fájt vajúdás közben, a többi nem.
Én természetes úton szültem, és örülök, hogy nem volt szükség császárra. A vajúdás, szülés fájt persze, de korántsem annyira mint amennyire mások elmondásai alapján gondoltam volna. Én mindíg görcsölni szoktam amikor megjön, és az néha rosszabb, mint a vajúdás vagy a szülés volt. Mert bár a fájások erõsebbek, de közben tudja az ember, hogy csak pár lélegzetvétel és utána semmi fájdalom nem lesz:) Császáros barátnõm megmenekült a hüvelyi szülés fájdalmaitól, viszont a sebével hetekig kínlódott. Szerintem ez rosszabb lehetett.Fõleg, mert a fájdalom miatt nehezen tudta ellátni a babáját.
Nekem is csak császárom volt 36 óra vajúdás után, én nem tágultam.Szóval elõtte és utána is fájt :( Láttam a kórházban lábadozó nõket és akik természetes úton szültek sokkal elõbb felépültek 3 nap múlva hazamehettek míg a császáros társaim 3 nap után is görnyedve mentek.Ha leültem nagyon rossz volt 5 percig ültem és ha felálltam az volt nagyon rossz.A babámat nem tudtam olyan ügyesen megfogni ha gyorsan kellett volna meg abszolút nem tudtam volna. Én nekem az a véleményem, hogy nem hiába vagyunk úgy kitalálva hogy annak a babának hüvelyen kell kijönni.
Nekem csak császármetszésem volt úgyhogy csak arról tudok írni. A mûtét maga nem fáj, mivel kapsz érzéstelenítõt. De utána a lábadozás elég fájdalmas. Persze ki lehet bírni, és a végeredmény mindenképpen megéri.
Maga a császármetszés nem fáj, mert elérzéstelenítenek, vagy altatnak. Utána elég kellemetlen pár napig. Hüvelyi szülésrõl nem tudok nyilatkozni. Ha a szülés nem császárnak indul, akkor ott is kell vajúdni.
Leegyszerûsítve a szülés elõtte/közben fáj, a császár meg utána, mivel közben le vagy érzéstelenítve vagy altatnak. Pecheseknek szülési fájásokkal indul, és mégis császár lesz belõle, ha olyan komplikáció adódik, na nekik kijut a "jóból", mert elõtte-utána is fájni fog. Nekem császár volt, nem indult be a szülés (toxémiás lettem), utána 2-3 nap nagyon borzalmas volt, de ki lehetett bírni.
Császár, , iszonyatos a szülés!

Mi a véleményetek errõl a két ülésrõl? Melyiket érdemesebb megvenni, esetleg akinek ilyen van mik a tapasztalatok? Melyik dönthetõ jobban?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Hát az a véleményem, hogy nem venném meg. Nem biztonságosak. Nincs adac tesztjük sem.

Hát az a véleményem, hogy nem venném meg. Nem biztonságosak. Nincs adac tesztjük sem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Caretero ülést ne vegyél! 9-25kg-os kategóriát alapból felejtsd el!! Ennél rosszabb kategória nincs! Nem véletlenül ez a legkésõbb kitalált kategória, amit sajnos megengednek forgalmazni. De az ENSZ EGB-tõl nem az elsõ rossz lépés, és ellent mond minden biztonsági elõírásnak. 18kg-ig használható, utána életveszély! 9-36kg súlykategóriában nem sok jó van a piacon, ami jó az pajzstechnológiás. Ha olcsó ülést keresel, akkor csak espiro vagy baby design. Hogy miért? Mert a minimális követelményeken túl ezeket Lengyelországban egy szigorúbb teszten is szûrik. Nem az egész világon elfogadott, mint az ADAC, ÖAMTC, STIFTUNG, stb., de mindenképp szigorúbb, mint az alap. 9-25kg kategóriában egyáltalán NEM létezik jó minõsítésû ülés!! 9-36kg pedig már széles súlyhatárt von össze. Ezért a gyengébb üléseknél több szempontból is kompromisszumos megoldás. Mennyi idõs és milyen súlyú a gyerkõ?
a 9-36nak lényegesen több értelme van, mint a 9-25kgs ülésnek (és egy gyártót sem tudom, amelyik menetirány szerint beköthetõ ülést gyártana elfogadható minõségben) háttal beköthetõknél van jópár 9-25kgs ülés, de az végig belsõ övvel használt, nem olyan, mint az elõre fele nézõ 9-25kgs ülések, amelyeket csak 18kg-ig lehet belsõ övvel használni. 18kg után az oldalán lévõ pici piros fülbe kell befûzni az autó övét, az fogja a gyereket és az ülést is. 9-36kgs ülés az egy 9-18kgs belsõ öves ülés + egy 15-36kgs háttámlás magasító, normális külön állítható fejvédelemmel, normális övvezetéssel. a casualplaynek egy ülése kapott jó minõsítést: [link] CASUALPLAY Q-Retraktor Fix (Isofix) ezen kívül van egy közepes és egy rossz ADAC minõsítéssel rendelkezõ ülésük.
Megvan több helyen is, a 9-18-as kategóriában, írd be a gugliba: "casualplay beat fix test adac" Videót is találsz róla így.
Casualplay akart lenni.
De igen, van értelme a 9-25-ösnek. Több, mint a 9-36-osnak. Egyre többen kezdik gyártani, és nem csak ócskák vannak köztük. Hogy ismét a Csaualplay-jel hozakodjak elõ: az egyik 9-25-ös ADAC teszten ért el JÓ minõsítést. (És nem tudom neked "bizonyítani", mert egy spanyol honlapon, egy több mint 100 ülésrõl készült listában volt benne és már nem tudnám elõguberálni. Az ADAC honlapján nincs fent.)
a 9-25kg-s ülésnek semmi értelme. 9-18kg-ig lehet belsõ övvel használni, utána az autó övével használod, de nincs normális fejvédelme, mint egy 15-36kgs ülésnek. Én azt javasolnám, hogy inkább egy megbízható 9-18kgs használt ülést vegyél, 30e-ért már nagyon jók vannak.
2. és 4. vagyok. A BD azért nem egy kacat. Én meg tudtam venni a drágábbat, de ha a kérdezõnek nincs lehetõsége, akkor hiába ajánlgatjuk a drágábbat. Gyûjtsön még rá: oké, de ha a gyerek most nõtte ki, akkor még hány hónapig gyûjtsön még egy ilyenre, ami jobb? [link] És ez még messze nem a legdrágább ülés.
A kérdező hozzászólása: És akkor milyent javasolsz 9-25 kategóriában ami dönthetõ?
Az se jobb. Akkor próbáljatok még gyûjteni rá. Ennyiért nem fogsz biztonságos ülést kapni.
Baby Design inkább. BD Amigo [link] BD Bento [link] http://www.youtube.com/watch?v=G1h2IB5AxsM Mondjuk a Bento már drágább.
A kérdező hozzászólása: Nem tudok 30 ezernél többet áldozni rá sajnos, mivel két gyerkõcöm van. Baby design esetleg?
Careterót nem vennék. Muszáj ilyen nagy súlyhatárt átölelõ ülést venni? Nem tudsz rá többet áldozni? Én nagyon ellene vagyok a használt üléseknek, de inkább egy jó használt, mint ez. Mekkora (kor, súly, cm) gyereknek kell?
A kérdező hozzászólása: 11 hónpos és 9 kiló :)


Rengeteg "Deviza Hitel Mentõ" csoportról hallani. Kinek mi a tapasztalata, melyik cég tisztességes és tényleg foglalkozik is az üggyel?

Rengeteg van, de az árak nagyon különböznek, ami ugye nem mellékes. Weboldalt, vagy elérhetõséget linkeljetek kérlek!

Legjobb válasz: Ha azt hiszed hogy bárki szívjóságból segít akkor az átlag devizahitelesnél is butább vagy.

Ha azt hiszed hogy bárki szívjóságból segít akkor az átlag devizahitelesnél is butább vagy.
Rossz pénzügyi döntésedet saját magadon kívül más nem fogja megoldani. Ha nem tudod fizetni a hitelt vagy át kell váltani forint hitelre és többlet bevételt szerezni vagy értékesíteni kell a zálogtárgyat. Ha marad még hitel azt át kell váltani fix törlesztésûre és akár albérlet mellett kifizetni. Ha marad valamennyi pénz akkor olcsóbb ingatlant venni akár vidéken vagy albérlet. Megoldás van csak változtatással jár vagy marad a siránkozás a teljes anyagi csõd amelynek általában a család bomlásával jár. Ja várhatod a csodát meg fizethetsz ügyvédeknek. Tapasztalatból írom volt hitelünk, de mi a fenti módszerek alkalmazásával megoldottuk.
Amikor 180 volt a HUF/CHF árfolyam azt tanácsolták, hogy ne akkor váltsam át forintra a hitelemet, amikor történelmi mélyponton van a forint, várjam meg amíg megnyugszanak a piacok. Azóta is egyfolytában nyugszik. Keress egy jó ügyvédet. Elõre bocsájtom, hogy az árfolyam miatt tudtommal még nem sikerült fogást találni a bankokon. A Hpt. 213. § (1) bekezdésének különbözõ pontjai nyerõk. Kezd itt: [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Próbálj meg úgy megegyezni az ügyvédeddel, hogy pernyertességed esetén a perérték 5-10 % díjat kap, ami fedezi a munkadíját, és a felmerülõ költségeket. Nem lesz könnyû, elõre szólok, hogy ilyet, csak nagyon jó barátnak vállalnak. Az ügyvéd számára ilyenkor sok a kockázat: - menet közben megegyezel a bankkal - per veszteség esetén nem jut a pénzéhez - elhúzódik a per 10 évig Még egy rabszolgától sem várhatod el, hogy ingyen dolgozzon. Pláne nem egy ügyvédtõl. Sokkal valószínûbb úgy megegyezni, hogy megelõlegezel neki minden költséget, és majd ha a bíróság neked ítél, akkor a megítélt perköltségbõl vissza ad neked valamekkora részt. Például 20 mFt perértéknél 800 eFt perköltséget ítél meg a bíróság az elsõ fokú eljárás vonatkozásában, bár ez nem kõbe vésett szabály, mert lehet lényegesen több, de lényegesen kevesebb is.
Azért itt a többség igen el van tévedve. Én itt felvettem a kapcsolatot [link] és azóta is készségesen állnak rendelkezésemre, csakis ajánlani tudom.Egyébként az elsõ találat a google-ban úgy ahogy beírtam: "banki károsultak", amikor elõször errõl hallottam, hogy ilyen létezik.
[link]

LG érintőképernyősökkel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Melyiket éri meg megvenni 30 és 40ezer között?

Legjobb válasz: Nemrég vettem érintõképernyõs telefont. Engem az LG-krõl lebeszéltek... Így Samsungot vettem. Egyébként az LG Arena jó (Páromnak olyan van), de az drágább.

Nemrég vettem érintõképernyõs telefont. Engem az LG-krõl lebeszéltek... Így Samsungot vettem. Egyébként az LG Arena jó (Páromnak olyan van), de az drágább.
nekem is arénám van de én annyiért kp500at vennék vagy hasonlót :)
A kérdező hozzászólása: 1. és ha már a samsungot írtad, abból milyet javasolsz ebben az árkategóriában?( nem kell h érintõs legyen, de azért egy egyetemista igényeit kielégítse a tudása)
Nem tudom, hogy egy egyetemistának milyen igényei vannak, de én gimnazista vagyok és engem kielégít :D Samsung S5230 "Star" http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?..
Elsõ és utolsó vagyok :D Írd be a keresõbe, hogy Samsung S5230 vagy LG KP502! A válaszolók nagy része szerint a Samsung jobb :)

Ha sony xperia telefont valasztok akkor melyik tipus valasszam? (j, go, u, miro, sola, stb) Mik a tapasztalataitok melyik a leg jobb max 60000. ft-ig

Legjobb válasz: A sola a legjobb utánna az u vagy a go.. ( ezeknek azonos a hardverük) a solába van NFC és bõvíthetõ a memóriája.. A go az ütésálló/vízálló. Az U meg nem bõvíthetõ, de szép a kijelzõje és van rajt elõlapi kamera... Ár érték arányban az U éri meg a legjobban.(40-45 ezer, nekem is U-m van..) a j- és a mirot felejtsd el!! Túlárazott telefonok.. Szóval ha van rá pénzed akkor a sola. Ha kell a védelem akkor go.. Ha meg elég a 4,5GB akkor U. :)

A sola a legjobb utánna az u vagy a go.. ( ezeknek azonos a hardverük) a solába van NFC és bõvíthetõ a memóriája.. A go az ütésálló/vízálló. Az U meg nem bõvíthetõ, de szép a kijelzõje és van rajt elõlapi kamera... Ár érték arányban az U éri meg a legjobban.(40-45 ezer, nekem is U-m van..) a j- és a mirot felejtsd el!! Túlárazott telefonok.. Szóval ha van rá pénzed akkor a sola. Ha kell a védelem akkor go.. Ha meg elég a 4, 5GB akkor U. :)
1. teljesen jól megválaszolta, csak nekem is U van és a szabadon felhasználható tárhely nem 4, 5 hanem 5, 5 GB. Ha elég én ezt javaslom a Sola elõtt. ;-)

Kinek mi a tapasztalata? Melyik a legfinomabb gabonatej?

Eddig csináltam kétféle zabtejet. Az egyik főzős volt(áztatás nélkül), az nagyon nem jött be, a másik áztatós volt (főzés nélkül), az viszont ízlett, sőt, a spenótba is abból öntöttem, és nagyon finom lett! Most máktej van előkészületben, de a kókuszt is ki fogom próbálni. Olvastam még rizs-, kesu-, mandula-, dió-, köles-, és már nem is emlékszem hányféle tejről. Akinek van tapasztalata: melyiket érdemes megpróbálni?

Legjobb válasz: mentve, köszi^.^

mentve, köszi^.^
Én otthon még nem készítettem egyiket sem, de tervben van. A boltiak közül eddig a rizstej jött be leginkább. A mandulatej kicsit csalódás volt, sokkal jobbra számítottam. De gondolom ha az ember maga csinálja, akkor finomabb lesz.
A kérdező hozzászólása: Húú, kedves elsõ, köszönöm szépen, ez sokat segít!
#4: Szívesen :) Picit ki is tudom egészíteni. Nemrég olvastam a mákos kókusztejrõl... Én 1:2 arányban kevertem a mákot és a kókuszt s nagyon tetszik az eredmény, a mai ízlésemmel, hangulatommal szimpatikusabbnak tûnik, mint mind a mák-, mind a kókusztej. Jó kis kombó ;) Kis kávéval iszom, mint a tejeket mindig... #3: Bolti mandulatejet még nem ittam, de a házi kellemes. A turmixban szépen felhabosodik, a mandula pedig enyhe, de jóízû mag. Épp az enyhe íze miatt alkalmas sokféle étel, ital készítésére, azt hiszem.
Kókusztej, rizstej, én készen vettem õket.

Logona vagy Hennacolor plus? Mik a tapasztalatok, melyik a jobb?

Tudom, hogy a logona a teljesen természetes, a color plus mennyire roncsolja a hajam?Sötétbarna az eredeti hajszínem, és vegyivel is festve van(2 hónapja utoljára). Valami szép barnát szeretnék...vörösért nem vagyok oda...

Emeleti gondnoknő volt esetleg valaki? Mik a tapasztalatok? Melyik szállodában dolgozol/dolgoztál? Boscolo Hotelről esetleg van valakinek infója?

Legjobb válasz: Na hát a Boscolo Hotelban akárkit nem vesznek fel. Nagyon szigorúak az elvárások..elsõsorban azoknál akik közvetlen kapcsolatba kerülnek a vendégekkel. Még ha az egy sima köszönés is

Na hát a Boscolo Hotelban akárkit nem vesznek fel. Nagyon szigorúak az elvárások..elsõsorban azoknál akik közvetlen kapcsolatba kerülnek a vendégekkel. Még ha az egy sima köszönés is


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!