Találatok a következő kifejezésre: A tanárok is kapnak fizetést Ha (2 db)

A tanárok nyárra is kapnak fizetést? Ha igen, ugyanannyit, mint az év többi hónapjában?

Legjobb válasz: Itt õrületes blamázsok vannak: A tanár pont úgy el tud menni év közben is szabira, mint bármelyik rendes munkavállaló... ...otthon dolgozik "amit aztán sehol sem számolnak el nekik." Persze, hogy nem. Igaz 22 (vagy e körüli) óra a munkahét a tanárnak, e felett amit dolgozik, azt túlórában kifizetik, tehát a 40 órás munkahéthez még mindig ott van 18 óra, amit otthon nyugodtan felhasználhat. Vagy ti láttatok már általános iskolai tanárt az iskolában 8-tól 4-ig? Mert kettõkor már egy tanár sincs benn, legalábbis nálunk :) Úgyhogy nekem ne sírjanak a tanárok, látom a fizetési papírjukat is, amikor egy hónapban minimálbérnyi túlórát elszámolnak úgy, hogy az intézmény mûködése van veszélyben... Mindegy, õ dolguk, hamarosan kereshetnek másik állást, mert be kell zárni a sulit. Inkább érte volna be a havi nettó 110-zel, mintsem hazavisz 140-170e Ft-ot, de fél év múlva nem lesz munkája. Õk tudják...

Itt õrületes blamázsok vannak: A tanár pont úgy el tud menni év közben is szabira, mint bármelyik rendes munkavállaló... ...otthon dolgozik "amit aztán sehol sem számolnak el nekik." Persze, hogy nem. Igaz 22 (vagy e körüli) óra a munkahét a tanárnak, e felett amit dolgozik, azt túlórában kifizetik, tehát a 40 órás munkahéthez még mindig ott van 18 óra, amit otthon nyugodtan felhasználhat. Vagy ti láttatok már általános iskolai tanárt az iskolában 8-tól 4-ig? Mert kettõkor már egy tanár sincs benn, legalábbis nálunk :) Úgyhogy nekem ne sírjanak a tanárok, látom a fizetési papírjukat is, amikor egy hónapban minimálbérnyi túlórát elszámolnak úgy, hogy az intézmény mûködése van veszélyben... Mindegy, õ dolguk, hamarosan kereshetnek másik állást, mert be kell zárni a sulit. Inkább érte volna be a havi nettó 110-zel, mintsem hazavisz 140-170e Ft-ot, de fél év múlva nem lesz munkája. Õk tudják...
Igen, kapnak, ugyanannyit, mint az év többi hónapjára. Õk akkor a szabadságukat töltik, hiszen minden munkakörre jellemzõ, hogy a szabadság idejére (bármennyi is legyen az) mindenki kap fizetést.
12-es igazad van egy targoncavezetõ nem egy súlycsoport egy tanárral. De miért is? Mert mondjuk nem heti 20 órát dolgozik hanem többet. De a tanárok többsége(van kivétel) szerintem még annyit sem dolgozik és még felháborodnak hogy nem kapnak 40 meg 50%-os fizetésemelést. Felháborító egy társadalmi réteg a tanárság. De bezzeg (gondolom én) egy tanár lehurrogja aki fizikai munkát végez.
Jó nyilván nem úgy értettem a 40 órát, mint más munkáknál (5x8) Csak úgy, hogy a 20-22 tanítási órán felül lévõ órákat. Lehet, hogy nem rendeletileg szabályozták le, de hogy statisztikát kell róla vezetni, az biztos. Sõt, vannak olyan helyek, ahol a túlórát sem fizetik ki. Lecsúsztathatod úgy, hogy délután hamarabb menj haza. Nem gondolom, hogy irigykedni kellene rájuk/ránk. Igaz, most nem pedagógusként dolgozom, de anyagi okokból sem tudnék most visszamenni, meg persze a szakpárom sem olyan jó, hogy kelljek.A fõvárosban nem tudnék 80-85ezerbõl megélni.
"Ja és már van egy olyan rendelet, hogy mind a heti 40 munkaórát az iskolában kell töltenie." Kár, hogy az új készülõ törvényben is csak 32 órát fognak elõírni... Ilyen rendelet nincs...
Ja, de a targoncát egyszer kell megtanulni vezetni, a tanároknak meg tovább is kell képezniük magukat, hogy nyomon tudják követni a szakterületük fejlõdését, nyomon kell követniük a közoktatásban történõ változásokat, stb.. Azért egy targonca vezetõt ne hasonlíts már egy tanárhoz. nem egy súlycsoport, bocs!
Akkor nincs semmi. Csak sok más munkahelyen év közben is el lehet menni szabira, hogy pl. na én most kiveszem a pénteket is, és akkor elmegyünk hosszú hétvégézni. Egy tanár nem rendelkezhet így a szabadságával. Plusz az, hogy mennyi szabadság jár, az amúgy is többek közt életkor függvénye, és ha nem jár neki annyi szabi, mint amennyit egész évben ki kell vennie, akkor nem kap fizetést.
Mit kell sokat tanulni? Miért és aki más csinál pl targoncás az nem tanult meg targoncázni vagy mi? "akkor kell kivenni a szabadságot nincs mese" ez komoly? ÉS AKKOR MIVAN?
Csak alapbért kapnak. Ráadásul õk nem vehetik ki máskor a szabit, csak szünetben és NINCS TÖBB MINT MÁSNAK!!!! Aki nem hiszi járjon utána!!!!! Ja és nem az egész szünet szabad, csak 6 hét. Július + 2 hét augusztus. És ha valaki szõrözik, annyak is utána nézhet, hogy az õszi téli és tavaszi szünet csupán csak egy-vagy két munkanap amit szabiban kapnak, mert a többi egyébként is hétvége, meg ünnepnap. Na akkor megéri?!?!?!
Ha szerencséjük van, és a szerzõdésük tart nyáron is, akkor kapnak. Az még jobb, ha valakit már határozatlan idõre vesznek fel. Õk tuti kapnak, de kevesebbet, mint a tanév során, amikor van osztályfõnöki pótlék és túlóra. (Ahol én dolgoztam, ez utóbbit se fizették ki...) Jelenlegi munkahelyemen viszont a szerzõdéseket szept.1-tõl június 30-ig kötik meg, tehát nyáron egy fillért sem kapunk. Ez van.
Amikor kezdõ tanító voltam, az elsõ években csak határozott idejû közalkalmazotti megbízással alkalmaztak. Csak a tanév idejében. Szeptember 1-tõl június 30-ig kaptam fizetést. Aztán megszûnt a jogviszonyom, nyáron egy fillért sem kaptam. Szeptember egytõl újra felvettek... Egész nyáron nem volt egy árva petákom sem, tanév közben kellett kispórolnom az amúgy is kevés fizetésbõl, mert októberben kaptam elõször fizetést. Kicsi iskolánk volt, és nem tudtak pótlékokat fizetni sem, örültünk, hogy nem zárták be. Amikor kézhez kapsz egyik hónapban 65 ezret, másikban 67-et nem könnyû. De örültem, hogy legalább van munkám, és szeptemberben újra kezdhetem a tanítást.
Egy tanárnak is annyi a szabadsága, mint másnak, pl. anyám is tanár, meg apám is, és nem az egész nyári szünetük a szabadság. Amikor a gyerekek már nincsenek bent a suliban, mert szünet van, akkor tartanak egy rakás értekezletet, szóval õk még bejárnak egy darabig, meg nem is szeptember elsején van vége a szabadságuknak, hanem hamarabb. És ilyenkor gyakorlatilag tényleg kevesebb a fizetésük, hiszen ilyenkor nem túlóráznak (amikor viszont van tanítás, egyfolytában kell túlórázniuk, mivel egyre kevesebb tanár végzi ugyan azt a munkát, amit korábban többen végeztek... ugye az elbocsjtások). Ja, és azt se gondolja senki, hogy egy tanár csak a munkahelyén dolgozik. Éppenséggel otthon is van elég munkájuk (dolgozatok kijavítása, felkészülés egy-egy órára, tanterv készítés, stb.), amit aztán sehol sem számolnak el nekik.
Azért az cseppet sem igaz, hogy ugyanannyit kapnak, mint a tanítási hónapokban. Nem. Az alapbérüket kapják. De általában a tanár, amikor tanít, akkor ezer pótlékot, túlórát, stb. is kap. Tehát a tanítási hónapokban magasabb a jövedelme, mint a nyári hónapokban.
Van öszi, téli, tavaszi, és nyári szünetük.Ennyi szabadsága senkinek sincsen.Még a nyugdi´jaskorúaknak sem. Èn megértem, hogy sokat kell tanulni, meg b.nagy türelem is kell hogy legyen.Növérem is tanít.
na jo de azért egy embernek sincs ennyi szabadsága mint nekik. hmmmm!
De mielõtt annyira irigyelnéd õket: nekeik akkor kell a szabadságukat kivenni, nincs mese!
Miért hurrogná le? Hiszen, ha nem lenne pék, nem lenne kenyér és nem lenne reggeli az asztalon. Ha nem lenne víz vagy villanyszerelõ, folyhatna a víz napestig, ha õ nem tudja megcsinálni. Ki mihez ért! Azért az szomorú, hogy a jövõ generációjának szellemi-testi-lelki fejlõdéséért felelõsséggel tartozó, nevelést végzõ személyek fizetése a béka feneke alatt van! Miért nem lehet bevezetni a pedagógus pályán is az orvosokéval hasonló rezidensi rendszert. Talán akkor nem lenne túlképzés, illetve a jelenleg állásnélküli pedagógusoknak is jutna katedra. Minden pedagógus mellé állítanék egy frissen végzett/vagy pár év gyakorlattal rendelkezõ tanárt, akik segítenék egymás munkáját. Így talán nem lenne annyi kiégett pedagógus, délutánonként nem konganának az ürességtõl az iskola épületek (tisztelet a kivételnek, ahol veszik a fáradságot a tanárok és programokat, szakköröket szerveznek), s az is kiderülne, hogy ki alkalmas tanárnak, s ki nem.

Azt nem értem, ha a tanárok fel vannak háborodva, hogy kevés a fizetésük, holott minden évbe görögországi meg hasonló nyaralások meg nyáron is kapnak fizetést. Akkor mire fel panaszkodnak?

Azt nem értem,ha a tanárok fel vannak háborodva,hogy kevés a fizetésük,holott minden évbe görögországi meg hasonló nyaralások meg nyáron is kapnak fizetést.Akkor mire fel panaszkodnak?

Legjobb válasz: Amikor egy kõmûves szakiskolát végzett ugyan annyit keres mint egy egyetemet végzett középiskolás tanár, akkor jogosan panaszkodik az utóbbi.

Amikor egy kõmûves szakiskolát végzett ugyan annyit keres mint egy egyetemet végzett középiskolás tanár, akkor jogosan panaszkodik az utóbbi.
Mibõl gondolod, hogy a tanárok tömegesen mennek görögbe nyaralni?Nyáron van szabadság és ügyelet nekik.
A kérdező hozzászólása: Az én iskolám(szakközép, gimi)nem valami színvonalas iskola és panaszodnak nálunk a tanárok a fizetés miatt, holott év elején mindent mondanak, hogy merre jártak a ynáron emg ilyesmi.
Mi kínod van? Anyám tanár és kb. 10 éve nem voltunk nyaralni... Nem tudom, hogy ezt honnan szedted. Persze nálunk is van olyan tanár, aki BMW-vel jár, de annak a férje 10x annyit keres, mint õ. Ja arról nem is beszélve, hogy a fizetésük alig 20 ezer forinttal több, mint a minimálbér.
Kissebb településeken ma már úgy mûködik frissen felvett tanár estén, hogy határozott idõre veszik fel. Ez azt jelenti, hogy minden nyáron munkanélküliek. Jövõre újra Mennek ugyanoda tanárnak, de nyáron menni kell munkaügyi központba, stb.
Én pénzügyõr vagyok, és konkrétan nem 20 ezerrel többet keresek a minimálbérnél, hanem magát a minimálbért kapom, netto 76.000 Ft-ot és ezért éjszakázok, sokszor vidékre küldenek napokra, és fegyverrel az oldalamon "vásárra viszem a bõrömet". Éppen ezért engem felháborít, hogy mindig arról van szó, hogy a tanárok keveset keresnek....
Azért nézd már meg, h egy tanár nem napi 8 órát dolgozik, hanem lényegesen többet. Azt, hogy ide tudsz írni, és el tudod olvasni a válaszomat azt jelenti, hogy egyszer egy tanár nehéz munka árán megtanította neked. Sokszor értekezletekre járnak, továbbképzésre, éjszakába nyúlóan dolgozatot javítanak. El kell viselniük egy halom éretlen kisgyerek unalmas ársaságát, mosolyogniuk, és embert nevelni az olykor bunkó, vagy éppen sznob gyerekekbõl. És mit kapnak cserébe? Csak az örömöt, hogy átadhatják a tudásukat az utókornak, a tudást, amit sok fiatal szemtelenül visszautasít. Egy tanár maximum addig jut el, hogy esetleg igazgató, vagy tagozatvezetõ lesz. Nagyon erõs jellem kell ahhoz, hogy valaki évtizedeken át tanítsa a tananyagot, ami évrõl évre ugyanaz. Tanárnak lenni, egy egész embert kívánó foglalkozás.
Mi pedig napi 12 órát dolgozunk, éjszakázunk, évente több hónapot töltünk vidéken, különbözõ "kultúrált" szállásunkon, a családunktól távol, összezárva idegenekkel, túlórázunk, nyáron 40 fokban és télen -20 fokban is kint állunk az út szélén, fegyverrel az oldalunkon, lehallgathatják a telefonunkat, rengeteg dologról le kell mondanunk, veszélyben vagyunk nem egyszer, fegyverrel az oldalunkon, minimálbérét.....és mégsem rólunk, vagy épp a szintén "jól keresõ" tûzoltókról szólnak a hírek, hogy kevés a fizetés....nõvérem és a férje is tanár, mindkettõ 150-180 ezer ft körüli nettoval, az én netto 75 ezer forintomhoz képest.....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!