Találatok a következő kifejezésre: A tanárok is kapnak (8 db)

A tanárok nyárra is kapnak fizetést? Ha igen, ugyanannyit, mint az év többi hónapjában?

Legjobb válasz: Itt õrületes blamázsok vannak: A tanár pont úgy el tud menni év közben is szabira, mint bármelyik rendes munkavállaló... ...otthon dolgozik "amit aztán sehol sem számolnak el nekik." Persze, hogy nem. Igaz 22 (vagy e körüli) óra a munkahét a tanárnak, e felett amit dolgozik, azt túlórában kifizetik, tehát a 40 órás munkahéthez még mindig ott van 18 óra, amit otthon nyugodtan felhasználhat. Vagy ti láttatok már általános iskolai tanárt az iskolában 8-tól 4-ig? Mert kettõkor már egy tanár sincs benn, legalábbis nálunk :) Úgyhogy nekem ne sírjanak a tanárok, látom a fizetési papírjukat is, amikor egy hónapban minimálbérnyi túlórát elszámolnak úgy, hogy az intézmény mûködése van veszélyben... Mindegy, õ dolguk, hamarosan kereshetnek másik állást, mert be kell zárni a sulit. Inkább érte volna be a havi nettó 110-zel, mintsem hazavisz 140-170e Ft-ot, de fél év múlva nem lesz munkája. Õk tudják...

Itt õrületes blamázsok vannak: A tanár pont úgy el tud menni év közben is szabira, mint bármelyik rendes munkavállaló... ...otthon dolgozik "amit aztán sehol sem számolnak el nekik." Persze, hogy nem. Igaz 22 (vagy e körüli) óra a munkahét a tanárnak, e felett amit dolgozik, azt túlórában kifizetik, tehát a 40 órás munkahéthez még mindig ott van 18 óra, amit otthon nyugodtan felhasználhat. Vagy ti láttatok már általános iskolai tanárt az iskolában 8-tól 4-ig? Mert kettõkor már egy tanár sincs benn, legalábbis nálunk :) Úgyhogy nekem ne sírjanak a tanárok, látom a fizetési papírjukat is, amikor egy hónapban minimálbérnyi túlórát elszámolnak úgy, hogy az intézmény mûködése van veszélyben... Mindegy, õ dolguk, hamarosan kereshetnek másik állást, mert be kell zárni a sulit. Inkább érte volna be a havi nettó 110-zel, mintsem hazavisz 140-170e Ft-ot, de fél év múlva nem lesz munkája. Õk tudják...
Igen, kapnak, ugyanannyit, mint az év többi hónapjára. Õk akkor a szabadságukat töltik, hiszen minden munkakörre jellemzõ, hogy a szabadság idejére (bármennyi is legyen az) mindenki kap fizetést.
12-es igazad van egy targoncavezetõ nem egy súlycsoport egy tanárral. De miért is? Mert mondjuk nem heti 20 órát dolgozik hanem többet. De a tanárok többsége(van kivétel) szerintem még annyit sem dolgozik és még felháborodnak hogy nem kapnak 40 meg 50%-os fizetésemelést. Felháborító egy társadalmi réteg a tanárság. De bezzeg (gondolom én) egy tanár lehurrogja aki fizikai munkát végez.
Jó nyilván nem úgy értettem a 40 órát, mint más munkáknál (5x8) Csak úgy, hogy a 20-22 tanítási órán felül lévõ órákat. Lehet, hogy nem rendeletileg szabályozták le, de hogy statisztikát kell róla vezetni, az biztos. Sõt, vannak olyan helyek, ahol a túlórát sem fizetik ki. Lecsúsztathatod úgy, hogy délután hamarabb menj haza. Nem gondolom, hogy irigykedni kellene rájuk/ránk. Igaz, most nem pedagógusként dolgozom, de anyagi okokból sem tudnék most visszamenni, meg persze a szakpárom sem olyan jó, hogy kelljek.A fõvárosban nem tudnék 80-85ezerbõl megélni.
"Ja és már van egy olyan rendelet, hogy mind a heti 40 munkaórát az iskolában kell töltenie." Kár, hogy az új készülõ törvényben is csak 32 órát fognak elõírni... Ilyen rendelet nincs...
Ja, de a targoncát egyszer kell megtanulni vezetni, a tanároknak meg tovább is kell képezniük magukat, hogy nyomon tudják követni a szakterületük fejlõdését, nyomon kell követniük a közoktatásban történõ változásokat, stb.. Azért egy targonca vezetõt ne hasonlíts már egy tanárhoz. nem egy súlycsoport, bocs!
Akkor nincs semmi. Csak sok más munkahelyen év közben is el lehet menni szabira, hogy pl. na én most kiveszem a pénteket is, és akkor elmegyünk hosszú hétvégézni. Egy tanár nem rendelkezhet így a szabadságával. Plusz az, hogy mennyi szabadság jár, az amúgy is többek közt életkor függvénye, és ha nem jár neki annyi szabi, mint amennyit egész évben ki kell vennie, akkor nem kap fizetést.
Mit kell sokat tanulni? Miért és aki más csinál pl targoncás az nem tanult meg targoncázni vagy mi? "akkor kell kivenni a szabadságot nincs mese" ez komoly? ÉS AKKOR MIVAN?
Csak alapbért kapnak. Ráadásul õk nem vehetik ki máskor a szabit, csak szünetben és NINCS TÖBB MINT MÁSNAK!!!! Aki nem hiszi járjon utána!!!!! Ja és nem az egész szünet szabad, csak 6 hét. Július + 2 hét augusztus. És ha valaki szõrözik, annyak is utána nézhet, hogy az õszi téli és tavaszi szünet csupán csak egy-vagy két munkanap amit szabiban kapnak, mert a többi egyébként is hétvége, meg ünnepnap. Na akkor megéri?!?!?!
Ha szerencséjük van, és a szerzõdésük tart nyáron is, akkor kapnak. Az még jobb, ha valakit már határozatlan idõre vesznek fel. Õk tuti kapnak, de kevesebbet, mint a tanév során, amikor van osztályfõnöki pótlék és túlóra. (Ahol én dolgoztam, ez utóbbit se fizették ki...) Jelenlegi munkahelyemen viszont a szerzõdéseket szept.1-tõl június 30-ig kötik meg, tehát nyáron egy fillért sem kapunk. Ez van.
Amikor kezdõ tanító voltam, az elsõ években csak határozott idejû közalkalmazotti megbízással alkalmaztak. Csak a tanév idejében. Szeptember 1-tõl június 30-ig kaptam fizetést. Aztán megszûnt a jogviszonyom, nyáron egy fillért sem kaptam. Szeptember egytõl újra felvettek... Egész nyáron nem volt egy árva petákom sem, tanév közben kellett kispórolnom az amúgy is kevés fizetésbõl, mert októberben kaptam elõször fizetést. Kicsi iskolánk volt, és nem tudtak pótlékokat fizetni sem, örültünk, hogy nem zárták be. Amikor kézhez kapsz egyik hónapban 65 ezret, másikban 67-et nem könnyû. De örültem, hogy legalább van munkám, és szeptemberben újra kezdhetem a tanítást.
Egy tanárnak is annyi a szabadsága, mint másnak, pl. anyám is tanár, meg apám is, és nem az egész nyári szünetük a szabadság. Amikor a gyerekek már nincsenek bent a suliban, mert szünet van, akkor tartanak egy rakás értekezletet, szóval õk még bejárnak egy darabig, meg nem is szeptember elsején van vége a szabadságuknak, hanem hamarabb. És ilyenkor gyakorlatilag tényleg kevesebb a fizetésük, hiszen ilyenkor nem túlóráznak (amikor viszont van tanítás, egyfolytában kell túlórázniuk, mivel egyre kevesebb tanár végzi ugyan azt a munkát, amit korábban többen végeztek... ugye az elbocsjtások). Ja, és azt se gondolja senki, hogy egy tanár csak a munkahelyén dolgozik. Éppenséggel otthon is van elég munkájuk (dolgozatok kijavítása, felkészülés egy-egy órára, tanterv készítés, stb.), amit aztán sehol sem számolnak el nekik.
Azért az cseppet sem igaz, hogy ugyanannyit kapnak, mint a tanítási hónapokban. Nem. Az alapbérüket kapják. De általában a tanár, amikor tanít, akkor ezer pótlékot, túlórát, stb. is kap. Tehát a tanítási hónapokban magasabb a jövedelme, mint a nyári hónapokban.
Van öszi, téli, tavaszi, és nyári szünetük.Ennyi szabadsága senkinek sincsen.Még a nyugdi´jaskorúaknak sem. Èn megértem, hogy sokat kell tanulni, meg b.nagy türelem is kell hogy legyen.Növérem is tanít.
na jo de azért egy embernek sincs ennyi szabadsága mint nekik. hmmmm!
De mielõtt annyira irigyelnéd õket: nekeik akkor kell a szabadságukat kivenni, nincs mese!
Miért hurrogná le? Hiszen, ha nem lenne pék, nem lenne kenyér és nem lenne reggeli az asztalon. Ha nem lenne víz vagy villanyszerelõ, folyhatna a víz napestig, ha õ nem tudja megcsinálni. Ki mihez ért! Azért az szomorú, hogy a jövõ generációjának szellemi-testi-lelki fejlõdéséért felelõsséggel tartozó, nevelést végzõ személyek fizetése a béka feneke alatt van! Miért nem lehet bevezetni a pedagógus pályán is az orvosokéval hasonló rezidensi rendszert. Talán akkor nem lenne túlképzés, illetve a jelenleg állásnélküli pedagógusoknak is jutna katedra. Minden pedagógus mellé állítanék egy frissen végzett/vagy pár év gyakorlattal rendelkezõ tanárt, akik segítenék egymás munkáját. Így talán nem lenne annyi kiégett pedagógus, délutánonként nem konganának az ürességtõl az iskola épületek (tisztelet a kivételnek, ahol veszik a fáradságot a tanárok és programokat, szakköröket szerveznek), s az is kiderülne, hogy ki alkalmas tanárnak, s ki nem.

A tanárok (általános középiskola gimnázium) akkor is arra az időre is kapnak fizetést mikor otthon vannak?

Értem itt a nyári tavaszi őszi és téli szünet. Valamint a tanárok fix bért kapnak vagy órabérbe vannak és a ténylegesen ledolgozott óra után fizetik őket ? Valamit hány órát dolgozik egy tanár hetente ?

Legjobb válasz: Az iskolai tanárok ha kiszámolnák a ténylegesen munkával töltött idõt éves szinten és az éves fizetésükkel elosztanák, Kirívóan magas órabér jönne ki. Az órára felkészülést ne számoljuk már bele (mikor a munkatársammal hazafelé megbeszéljük hogy holnap így meg úgy fogjuk csinálni azt nekünk se fizetik ki hogy felkészülünk a holnapi napra. ) egy tanár heti 18 órát ha,dolgozik.

Az iskolai tanárok ha kiszámolnák a ténylegesen munkával töltött idõt éves szinten és az éves fizetésükkel elosztanák, Kirívóan magas órabér jönne ki. Az órára felkészülést ne számoljuk már bele (mikor a munkatársammal hazafelé megbeszéljük hogy holnap így meg úgy fogjuk csinálni azt nekünk se fizetik ki hogy felkészülünk a holnapi napra. ) egy tanár heti 18 órát ha, dolgozik.
Sosem értettem ezt az "órára felkészülés" dumát... Már nem azért, de felkészültem én az óraadásra elõtte az egyetemen... Tartottam én is elõadásokat meghívott elõadóként az egyetemen egy éven át. A kollégák állandóan ott is rinyáltak, hogy húúúúú mennyit kell készülni az órákra. Mennyit? A tudás a fejemben van, maximum egy óra tematikát kell összehoz, hogy mi fér bele az adott idõkeretbe. Az meg meg van otthon egész évre elõre, -tól - ig kikapom belõle 30 mp alatt azt a tervezett anyagot, ami belefér és kész. Az egy elég érdekes tanár, akinek pl. egy középiskolai matematika óra elõtt át kell néznie a hatványozást... A felkészülés max. annyi, hogy ránézek a mai tanrendre, ah, hatványozás alapjai, köszipuszi és leadom. A dolgozatjavításnak meg az a trükkje, hogy olyan dolgozatot kell iratni, amit könnyû javítani...
Hogy magyarázkodnak. Na persze:) Nyári szünet kapásból a tanároknak is vagy másfél hónap. Július szinte végig, augusztus fele is ott van meg júniusból is jut. Emellé ott az õszi, téli, tavaszi szünet, ami megint legalább 2-3 hét. Plusz egy héten nem is dolgoznak 40 órát, max 30-at.
Ne röhögtess már! Júniusban mit csináltok azon kívül, h bejártok kávézni meg bizonyítványt tölteni? Augusztusban komolyan ügyelsz egy hetet? Más ember egész évre kap 20 napot, te meg játszod itt a hattyú halálát, mert egy hónap szabadság után be kell menni egy hétre(gondolom akkor is vakulásig fogsz dolgozni) Arról nem is beszélve, h a téli szünet 24-tõl kezdõdik és 3-ig tart, 10 nap. Az nem pár nap, fõleg ha sikerül kifogni lehet több is, akár 14. Jah és én nem vagyok tanár, de van a családban több is meg az ismeretségemben, látom nagyon jól h megy. Az meg csak egy dolog, h 8-4ig vagytok, a 1/3-a lyukasóra, hiszen általában nem annyi tanár van, ahány osztály....
A tanároknak kötelezõ szabadságot kivenni a szünetekre, máskor nem vehet ki. Fix bért kapnak, kivéve, ha óraadók. Kb. 22 óra a kötelezõ óraszáma, de a munkaidõ 40 óra hetente.
Kedves utolsó! Te tanár vagy, hogy így tudod???? Én igen, s mától vagyok szabin! Augusztus elején ügyelek 1 hetet! Az õszi, téli szünet pár nap lesz, de ez is szabadság, ha nincs elég megyünk dolgozni! A munkaidõ 8-4-ig tart, de van, hogy 5-kor is ott vagyunk!
A szünetre is kapnak fizetést, de közel sem annyi a szünet, mint a diákoknak. Fix bért kapnak. 40 órát dolgoznak.
Azt az idõt nekik a szabadságuk terhére adják ki. Év közben csak elvétve mennek szabira. A nyári szünet sem pontosan akkor kezdõdik, és akkor fejezõdik be nekik mint a diákoknak, mert annyi meg már nincs. A szabadságra meg természetesen jár a fizu.
Napi 4-5 órára felkészülni, dolgozatot javítani kedves hozzánemértõ nem annyi, mintha te megbeszéled hazafelé útközben a másnapi munkát!!! Bizony sokszor éjjelig tartó munka!
Az órai felkészülés nem azt jelenti, hogy "átnézi a hatványozást", hanem azt, hogy az adott tanulócsoport számára ki kell választani a legmegfelelõbb módszereket ahhoz, hogy minél jobb hatásfokon el tudják sajátítani a tananyagot. (Nemcsak az a módszer van ám, hogy én nagyon okos elmondom nektek kis butáknak.)Ez azt jelenti, hogy személy szerint végig kell gondolni, hogy egy adott osztályban kivel milyen feladatokat végeztetek el. Ez az általános iskolától a középiskoláig tuti, hogy igaz. Szerintem a felsõoktatásban is (természetesen az elõadásokra nem), viszont ott kutatómunkát is kell végezni. Ugye te is azt szeretnéd, hogy a te gyerekedre maximálisan odafigyeljenek, kihozzák belõle a maximumot? Képzeld minden szülõ ezt szeretné. Ettõl nehéz pedagógusnak lenni. De a szépségét is ez adja.
17-es vagy kamuzol, vagy a bruttót kevered a nettóval, de még úgy is túlzol!
Utolsó hagyd már ezt a hülye általánosítást! Az embernek a jellemébõl adódik ez nem a szakmájából.
Régen jártam egy csajjal , középiskolai tanár volt , amikor megmondta , hogy 150 nettó a fizetése és szerinte ez kevés, majdnem padlót fogtam , mivel én 90 nettó körül kerestem. Középiskolai osztálytársammal aki tanár lett , rendszeresen péntek 11 - kor szoktam találkozni a postán , mindig mondta , hogy végre vége a hétnek.... Szóval szerintem sem nagyon kell sajnálni szegény tanárokat , a ledolgozott órákhoz képest jó a fizetésük és nagyon sok a szabijuk.... Nekem úgy tûnik , mintha a tanárok valamiért többre tartanák magukat a többi embernél , mintha kicsit lenéznék nemcsak az alacsonyabb végzettségûeket , de a többi diplomást is .
Engem nem érdekel a tanári pálya meg nem is irigykedek rájuk, de most tényleg ne játszuk már túl a szerepünket ezzel a reggeltõl estig suliban vagyok, utána meg hajnalig készülök másnapra az összeadásból dologgal. Ez a két hónapos fizetett szabadság meg csak hab a tortán. Szal maradjunk annyiban, h valóban nem dolgozzák magukat azért halálra.
Nyáron nem dolgoznak júni közepétõl aug.20-ig. Max jön egy-két telefon, levél. Télen téli szünetben sem. Fizetésük netto 120-180 ezer között mozog. (van a családban tanár, innen tudom) Kb heti 20 órát dolgoznak, plusz kicsi készülés (kb fél óra naponta és néha dolgozatjavítás pl. hétvégente fél nap.)
Ha csak órákat ad nem sokat. Vannak pótlékok, osztályfönöki, szakköradás, ilyen olyan. Az se sok, de valami. Aki kicsit kreatív az úgyis ad külön és felkészítõ órákat fusiba, az már szép fizetéskiegészítés. Összességében nem egy potenicális milliomos szakma a tanáré. De az nyugodtan be lehet látni, hogy halálra dolgoznia nem kell magát egy tanárnak sem, illetve szakmájában sem kell kiemelkedõnek lennie (sõt, egy általános és középiskolai tanárnak a középszerû szakmai tudás is bõven több, mint amennyire szüksége van). Ennek megfelelõen kell kezelni a helyzetet.
A kérdező hozzászólása: És mennyit keresnek ? Mert errõl még nem volt szó.
Én nem vagyok tanár, nem azért írom most ezt le de miért kell ennyire lealacsonyítani más emberek munkáját?! Itt fröcsög mindenki hogy hú de jó nekik, persze halálra keresik magukat nem? Idejük meg mint a tenger. Ok jár nekik a nyáriszünet meg minden ami a diákoknak is azt aláírom, de mégis egy nem tanár végzettségû honnan tudhatná hogy pontosan mivel jár felkészülni egy órára vagy mivel nem? Szerintem más sem örülne annak ha valaki laikus neki állna kioktatni arról hogy az õ munkája márpedig ezért rossz/jó ennyi meg anniy idõt vesz igénybe ez vagy az. A felkészülés is relatív. Nekem tanítónõ ismerõsöm van. Azért pici gyerekeknek összeállítani az óravázlatot napról napra idõigényesebb mint egy nagyobb gyereknek aki már könybõl önállóbban is tud tanulni. Az meg a másik ha valaki szerint a pedagógusok kivételes, irigylésreméltó helyzetben vannak akkor hajrá el lehet meni tanárnak. A hátrányokról meg bezzeg senki nem írt egy szót sem..na mindegy nem koptatom a billentyût tovább..csak kikivánkozott..
Én sose értettem mi olyan nehéz a programozásban, olyan programot kell csinálni, amit könnyû leprogramozni. A cipõkészítés trükkje az, hogy olyan cipõt kell csinálni, amit könnyû összevarrni. Na kb. ilyen szintû a te hozzászólásod is.
Bocsi, még egy: a dolgozatokat nem csak azért íratjuk, hogy jutalmazzuk azt, aki tanul, noszogassuk(büntessük) azt, aki nem, hanem azért, hogy kiderüljön, hogy melyik diák hol akadt el, mi az, amit nem ért, mit kell pótolnia, és a következõ napokban ezt személyenként korrigálni kell, mert csak úgy lehet tovább építeni a tudását.

16 éves lány vagyok, és szerintem bejövök a matek tanáromnak. Mindig nagyon kedves velem, és feltűnően bámul a suliban. Ha egy dolgozatom nem annyira jó, végül mindig 5öst kapok. Már mások is észre vették a jeleket. Mit tegyek? Bejövök a tanáromnak?

Legjobb válasz: Hát az attól függ, hogy neked tetszik-e vagy sem...De ez nagyon veszélyes, tapasztalatból tudom...Mert én is 16 vagyok és általánosban szintén a matek tanárommal voltak ilyen dolgok..."eljavította" a dogáimat és ölelgetett mindig bókolt, stb...Aztán annyit beszélgettünk meg voltunk együtt, hogy beleszerettem, aztán kiderült, hogy csak játék volt az egész...Én azóta is bele vok esve, tehát mindenképpen vigyázz. Fõleg, ha nem tetsziki...Akkor még pici jelét se add annak hogy esetleg érdekel, mert ha õ viszont komolyan gondolná, te meg nem, akkor...

Hát az attól függ, hogy neked tetszik-e vagy sem...De ez nagyon veszélyes, tapasztalatból tudom...Mert én is 16 vagyok és általánosban szintén a matek tanárommal voltak ilyen dolgok..."eljavította" a dogáimat és ölelgetett mindig bókolt, stb...Aztán annyit beszélgettünk meg voltunk együtt, hogy beleszerettem, aztán kiderült, hogy csak játék volt az egész...Én azóta is bele vok esve, tehát mindenképpen vigyázz. Fõleg, ha nem tetsziki...Akkor még pici jelét se add annak hogy esetleg érdekel, mert ha õ viszont komolyan gondolná, te meg nem, akkor...
Nálam csak hasonló helyzet volt.Egy jóképü huszonvalamennyi éves tanárom azért szált rám mert a volt barátnõjére hasonlítok :S
hú, én az elsõ válazoló vagyok...Ha nem tetszik akkor viselkedj vele nagyon ridegen és tényleg el kellene mondanod valakinek, mondjuk az osztályfõnöködnek...Csak itt az lesz a gáz, hogyha a tanár marad, már pedig ez valószínû, akkor nagyon pikkelni fog rád :S Tehát szerintem csak akkor mondd el valakinek, ha a jelekbõl nem ért vagy komolyabban próbálkozna... Lora
Az én véleményem, hogy ne engedj neki mert ez elég kellemetlen szitu!!! Velem is kezdett már ki oktató és borzalom még most is rágondolni, meg látni ahogy bámul!! Ha nem tetszik szólj vkinek aki elõtt titok marad elõször, mert ebbõl nagy baj is lehet!!!
Ja és ha úgy mész oda valakihez, ezekkel a "vádakkal" hogy nem is igaz, akkor is kirugják a tanárt. Én is pedagógus leszek, pl nekünk jóformán tilos bemenni a wc-be, mert valamelyik kölök kitalál valamit és akkor pápá...
Miért pont nyáron teszed a kérdést? Am sztem meglehet ha jól nézel ki.
ez a tanár állására nézvi is nagyon veszélyes... kiderül, kirugják és valszeg máshova sem veszik föl. Ha mégis megtörténik ilyesmi, titokban kell tartani, és esetleg csak azután leleplezni, mikor már nem oda jársz.
Te mit érzel iránta?Mondjuk, az azért jobb lenne, ha korodbeli vagy kicsit idõsebb fiúkkal ismerkednél, a tanárt ki is rúghatják, ha kikezd a tanítvánnyal, fõleg, ha kiskorú (bár neki kellett volna gondolkozni, õ kezdeményezett). Ha zavar, akkor szólj valkinek (szülõk, pedagógus/pszichológus a suliban stb.)
Szerintem is nagyon vigyázz, mert legtöbb esetben inkább csak játszadoznak. Nekem tavaly az egyetemen volt egy tanárom, akit fel kellett kérnem, hogy a volt középsulimban tartson egy elõadást. Meg is tette, az elõadás nagyon szemléletes volt, és azután nagyon nyíltan megmondta, hogy szeretne elvinni vacsorázni, és ha én is benne lennék, akkor együtt is tölthetnénk az éjszakát. Furcsa volt, hogy teljesen nyugodt arccal, semmi idegeskedés nélkül ez közölte velem. Megmondta neki, hogy ez nekem nem fér bele. Õ nagyon normáisan tudomásul vette. Féltem, hogy majd a vizsgákon szivat, de semmi, inkább kedves velem, nagyon korrekt és soha több nem pórbálkozott. Az én esetem jól sült el, de a nagyvilágból hallottunk már elég durva történeteket. Petranova
A kérdező hozzászólása: Sztem olyan 20 évvel idõsebb nálam, és nekem nem tetszik. Azért tettem fel a kérdést nyáron, mert lassan itt a suli, és már most egy kicsit aggaszt a dolog. Petranova, nos én nagyon megijednék, ha csak ezt úgy konkrétan megkérdezné. Szerencséd volt.
Én a helyedben nem próbálkoznék ezzel, mert leginkább csak te égetheted meg magadat. A régi sulimban volt egy tanár, akinek a negyedik hasonló diáklányos esete volt és mind a négy végén az lett az eredmény, hogy mindenki megvetette azt a szemét kis fruskát aki elcsábítja a szegény tanárbácsit a feleségétõl és a négy gyerekétõl.


Azt nem értem, ha a tanárok fel vannak háborodva, hogy kevés a fizetésük, holott minden évbe görögországi meg hasonló nyaralások meg nyáron is kapnak fizetést. Akkor mire fel panaszkodnak?

Azt nem értem,ha a tanárok fel vannak háborodva,hogy kevés a fizetésük,holott minden évbe görögországi meg hasonló nyaralások meg nyáron is kapnak fizetést.Akkor mire fel panaszkodnak?

Legjobb válasz: Amikor egy kõmûves szakiskolát végzett ugyan annyit keres mint egy egyetemet végzett középiskolás tanár, akkor jogosan panaszkodik az utóbbi.

Amikor egy kõmûves szakiskolát végzett ugyan annyit keres mint egy egyetemet végzett középiskolás tanár, akkor jogosan panaszkodik az utóbbi.
Mibõl gondolod, hogy a tanárok tömegesen mennek görögbe nyaralni?Nyáron van szabadság és ügyelet nekik.
A kérdező hozzászólása: Az én iskolám(szakközép, gimi)nem valami színvonalas iskola és panaszodnak nálunk a tanárok a fizetés miatt, holott év elején mindent mondanak, hogy merre jártak a ynáron emg ilyesmi.
Mi kínod van? Anyám tanár és kb. 10 éve nem voltunk nyaralni... Nem tudom, hogy ezt honnan szedted. Persze nálunk is van olyan tanár, aki BMW-vel jár, de annak a férje 10x annyit keres, mint õ. Ja arról nem is beszélve, hogy a fizetésük alig 20 ezer forinttal több, mint a minimálbér.
Kissebb településeken ma már úgy mûködik frissen felvett tanár estén, hogy határozott idõre veszik fel. Ez azt jelenti, hogy minden nyáron munkanélküliek. Jövõre újra Mennek ugyanoda tanárnak, de nyáron menni kell munkaügyi központba, stb.
Én pénzügyõr vagyok, és konkrétan nem 20 ezerrel többet keresek a minimálbérnél, hanem magát a minimálbért kapom, netto 76.000 Ft-ot és ezért éjszakázok, sokszor vidékre küldenek napokra, és fegyverrel az oldalamon "vásárra viszem a bõrömet". Éppen ezért engem felháborít, hogy mindig arról van szó, hogy a tanárok keveset keresnek....
Azért nézd már meg, h egy tanár nem napi 8 órát dolgozik, hanem lényegesen többet. Azt, hogy ide tudsz írni, és el tudod olvasni a válaszomat azt jelenti, hogy egyszer egy tanár nehéz munka árán megtanította neked. Sokszor értekezletekre járnak, továbbképzésre, éjszakába nyúlóan dolgozatot javítanak. El kell viselniük egy halom éretlen kisgyerek unalmas ársaságát, mosolyogniuk, és embert nevelni az olykor bunkó, vagy éppen sznob gyerekekbõl. És mit kapnak cserébe? Csak az örömöt, hogy átadhatják a tudásukat az utókornak, a tudást, amit sok fiatal szemtelenül visszautasít. Egy tanár maximum addig jut el, hogy esetleg igazgató, vagy tagozatvezetõ lesz. Nagyon erõs jellem kell ahhoz, hogy valaki évtizedeken át tanítsa a tananyagot, ami évrõl évre ugyanaz. Tanárnak lenni, egy egész embert kívánó foglalkozás.
Mi pedig napi 12 órát dolgozunk, éjszakázunk, évente több hónapot töltünk vidéken, különbözõ "kultúrált" szállásunkon, a családunktól távol, összezárva idegenekkel, túlórázunk, nyáron 40 fokban és télen -20 fokban is kint állunk az út szélén, fegyverrel az oldalunkon, lehallgathatják a telefonunkat, rengeteg dologról le kell mondanunk, veszélyben vagyunk nem egyszer, fegyverrel az oldalunkon, minimálbérét.....és mégsem rólunk, vagy épp a szintén "jól keresõ" tûzoltókról szólnak a hírek, hogy kevés a fizetés....nõvérem és a férje is tanár, mindkettõ 150-180 ezer ft körüli nettoval, az én netto 75 ezer forintomhoz képest.....

Elmondaná nekem valaki, mi ez a két C++ sor pontosan? Vizsgán kaptam oket, csak bámultam. Ki is dobott a tanár, kedden megyek javítani, és sanszos, hogy megint ezeket adja (legalábbis remélem, hogy ezeket kapom, ha kapok rájuk magyarázatot).

1. k<D&, F*>(x,y) - a < > kozott levo rész nem biztos, de valami hasonló volt 2. void& k(D&d, E*e)

Legjobb válasz: Elég kuszák és nem is vagyok nagyon király ebben, de talán a másodikat tudom. Szerintem egy "k"-nevû void típusú, paraméterként egy "D" típusú hivatkozást és egy "E" típusú mutatót váró függvényre vonatkozó hivatkozás(referencia).

Elég kuszák és nem is vagyok nagyon király ebben, de talán a másodikat tudom. Szerintem egy "k"-nevû void típusú, paraméterként egy "D" típusú hivatkozást és egy "E" típusú mutatót váró függvényre vonatkozó hivatkozás(referencia).
Sokat segítene, ha teljes sort írnál, és pontosan. De valószínûleg az elsõ egy template függvény meghívása ( < ... > mindenképpen templatere utal ), a második pedig egy függvény deklarációja, csak kissé hibásan írtad le. (void& nemnagyon létezik ) Itt olvashatsz többet a templatekrõl: http://www.parashift.com/c++-faq-lite/templates.html És ajánlom az egész c++ FAQ elolvasását: http://www.parashift.com/c++-faq-lite/index.html
A kérdező hozzászólása: Ezt a két sort kaptam, csak ennyi volt a táblán. A tanárom dolgozik a Microsoftnak is (5-szor kapott már valami Microsoft most valuable professional - visual developer - visual c++ kituntetést), úgyhogy "megengedheti magának", hogy ilyesmiket adjon, amitol kiráz a hideg. Kozben az unokatesómmal nagyjából megfejtettuk, hogy mik ezek, de koszi nektek is!

Miért van az hogy a gazdag gyerekek vagy a tanárok gyerekei nem kapnak akkora büntetést vagy nem is kapnak mint a rendes gyerek vagy a szegényebb?

mindig azt látom hogy rájuk csak rászólnak,még akkor is ha valami nagyon rosszat csinálnak(verekedés rongálás stb)miért van ez?

Legjobb válasz: érdekes, én pont fordítva látom! a gazdag gyerekre irigykedik a pedagógus és jobban szidalmazza. ( legalábbis nálunk ). :DD

érdekes, én pont fordítva látom! a gazdag gyerekre irigykedik a pedagógus és jobban szidalmazza. ( legalábbis nálunk ). :DD
Általánosságban azért, mert ha egy gazdag gyereknek beírnak, azt látja a gazdag apuka, aki így nem fogja támogatni az iskolát, ami így pénzbevételtõl esik el. Ha egy kolléga gyerekének beírnak, azt látja a kolléga, és így feszült lesz a légkör közöttük, ami hatással van a munkára is. Ez csak elméletben, nálunk semmilyen megkülönböztetés nincs szerencsére, pedig jópár szülõt látni tv-ben meg színházakban :D
Anyukám tanárnõ volt a suliban, ahova jártam, de már nem tanított ott, mikor én elindultam. A volt kollégái tanítottak. Kaptam fejmosást rendesen a cirkuszolásokért, de a nagyobb büntetések elmaradtak. Viszont nem is csináltam akkora hülyeségeket, hogy kicsapjanak pl. Megvertem néhány fiút (lányként), joggal, mert fogdostak, beszólogattak. Nem számítottak arra, hogy mekkora erõ van bennem. Miután néhánnyal kiköpettem a pirosat, lenyugodtak a kedélyek. Anyagi kárt soha nem okoztam, nem randalíroztam, tisztelettel bántam a tanárokkal. Talán ezért is nem kaptam a verekedésekért nagyobb büntetést.
Azért mert utána a gyereknek a szülõje meg szívatja.Nálunk 1 gyerek elsõ óta kitûnõ, kb soha nem tanul és a anyuja ide jár.Év végén persze mindig ugyan az a duma: Kapsz még egy esélyt.Én tavaly megmondtam hogy "tavaly is ezt tetszett mondani."
Nem csak az iskolában van így, hanem az egész világban. Van aki ismert meg jókor volt jó helyen több tízmilliós adócsalásért kap fél év felfüggesztettet, egy csóró meg ellop egy telefont és 8 hónapot ül.
A kérdező hozzászólása: jó de akire én gondolok (tanár gyereke) verekedik rosszalkodik stb.és a tanárok csak néha-néha rászólnak akkor is csak ejnye-bejnye.bezzeg ha egy átlagos gyerek csinálná már ordibálás lenne

Igaz az, hogy átverés a tanári és az egészségügyi béremelés, és lényegében nem is kap senki több pénzt?

Több tanár ismerősöm is van, és mind azt mondja, hogy egy forinttal sem lesz több a bére, csak a feladatok száma nő meg. Az egészségügyből csak áttételesen hallottam ugyanezt. Az a megdöbbentő, hogy elég tetemes pénz szerepel ezekre a költségvetésben, akkor vajon azt a pénzt ki kapja meg?

Legjobb válasz: Pont h nincs ezekre pénz. Azért csak ügyeskedés a számokkal. A Fidesz nagy spíler ebben. lásd minimálbér emelése, majd (!!!) megadóztatása. De el lehet modani hogy emelték a minimálbért. Ja, ugyanannyit kapsz...bots...

Pont h nincs ezekre pénz. Azért csak ügyeskedés a számokkal. A Fidesz nagy spíler ebben. lásd minimálbér emelése, majd (!!!) megadóztatása. De el lehet modani hogy emelték a minimálbért. Ja, ugyanannyit kapsz...bots...
Ennyi év után még meglepõdsz azon, hogy ebben is hazudik a kormány? :) Azt a tetemes összeget elteszik maguknak, mint mindig, de papíron természetesen ez nem fog látszani.
Miért, az sem fordult elõ 2012 elején, hogy "emelték" az orvosok és rezidensek fizetését, ami után egyes orvosok 80-120.000-rel kaptak kevesebbet? Van olyan kórház ahonnan emiatt lépett le majdnem az egész állomány ... külföldre.
Igen, kevesebb pénzért többet kell dolgozniuk.
Érdekes, bútorcserére jutott 2 milliárd fölösleg. Minek? A régiben már nem férnek el a csontvázak????
Igaz. Fidesz kormány van.
A kérdező hozzászólása: Az a megdöbbentõ, hogy ellopják a tanároknak ígért pénzt, és nem tesz senki semmit. Össze kellene fogni, és tenni valamit, utcára vonulni.
A kérdező hozzászólása: Csak a pedagógusbéremelésre idén 32, 5 milliárdot süllyesztenek el. Ha ebbõl mindenki kapna az országban, akkor 3250 forint lenne fejenként. Persze minél kevesebben kapnak annál több, ha csak néhányan...
A kérdező hozzászólása: Igencsak érdekes lenne a választások elõtt utánanézni, hogy hová tüntették a tanároknak és az egészségügyi dolgozóknak ígért pénzt. Mert ugye a költségvetésben kiadási oldalon ott van, mégsem kap senki semmivel többet.
Ha csak azt nézzük hogy a költségvetésbõl x száz milliárd forinttal több megy el erre. Akkor minden bizonnyal igaz lehet. Meg nem hiszem, hogy a fizetésén felül plusz 60% ot össze tüdõt hozni plusz órákkal egy tanár. Egyébként meg szerintem már nagyon megédemelték ezt az emelést.
A kérdező hozzászólása: Igen, elkezdõdött! Az ország minden pontján utcára vonulnak az átvert, kifosztott tanárok a tolvaj Fidesz ellen. A rabszolgák (az ingyen dolgozók) indulóját éneklik. El kell törölni a tanárok átverésének reformját! http://www.origo.hu/itthon/20131005-orszagszerte-tuntetnek-a..
Az a baj hogy a tanárok felsõbbrendûnek érzik magukat. Fizikai munkát nem végeznek van téli õszi tavaszi nyári szünet , szinte 4 hónapot nem dolgoznak. Én mikor tehetem ezt meg ? És én fizikai munkát végzek. Nem akarom lenézni õket sõt . De ugyan mivel különbek egy másik embernél akinek más a szakmája és pl dolgozik éhbérért és még örül hogy van munkája és befogja a pofáját . Ha én tüntetni mernék mert keveslem a pénzem úgy kirúgnának hogy a lábam nem érné a földet, hát nem így van?
A kérdező hozzászólása: A tanárok megérdemlik a tiszteletet. A teljes társadalom jövõje áll rajtuk, hogy milyen nemzedéket nevelnek ki. A botrány itt az, hogy valakik politikai tõkét kovácsolnak az átverésükbõl, miközben a nekik ígért pénzt lenyúlják.
Szerintem bármely másik ember ugyan olyan tiszteletet érdemel .Legtöbben hajnalok hajnalán kelnek hogy elõteremtsék a betevõt a családnak. Még egyszer mondom le a kalappal elõttük nem könnyû a tanítás és idegileg is bírni kell de másnak sem könnyû és nincs ugyan olyan lehetõsége felszólalni tiltakozni mint egy tanárnak.
"A tanárok megérdemlik a tiszteletet. A teljes társadalom jövõje áll rajtuk, hogy milyen nemzedéket nevelnek ki" Hát ahogy körülnézek nem igazán csinálják jól a feladatukat már sok évtizede... Ha én ilyen eredménnyel végezném a munkámat már kirúgtak volna.. Egyébként én nem tisztelem õket az én tapasztalatom 14 iskolában töltött év után mint diák meg van a véleményem a hozzánemértõ pedagógusok gyerekekben hagyott lelki traumák és a tegye fel a kezét aki nem érti, felteszi, leordít mit nem értesz ezen?!?!?! Saját magát visszaigazoló csak azt a kölköt szeretem, aki érti amit mondok, ha 20-ból 3 is az oktatási módszerrõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!