Találatok a következő kifejezésre: A tampon a betét egészségesebb (3 db)

Tampon vs. betét? Érvek és ellenérvek? Melyik a egészségesebb?

Legjobb válasz: A hüvelyfal erekkel teli. Ha menstruáció alatt tampont használ az ember lánya, azt jelenti, hogy szinte egész nap elnyomja ezeket az ereket, a normális keringést. Hosszú távon elgyengíti a hüvely izomzatát. Ahogy Kriston Andrea mondaná: gondolj bele, ha egy kiflit kellene egész nap a szádban tartani, és cserélgetni... Szóval a betét egészségesebb. Ennek ellenére én sem szeretem igazán.

A hüvelyfal erekkel teli. Ha menstruáció alatt tampont használ az ember lánya, azt jelenti, hogy szinte egész nap elnyomja ezeket az ereket, a normális keringést. Hosszú távon elgyengíti a hüvely izomzatát. Ahogy Kriston Andrea mondaná: gondolj bele, ha egy kiflit kellene egész nap a szádban tartani, és cserélgetni... Szóval a betét egészségesebb. Ennek ellenére én sem szeretem igazán.
Szerintem és az orvosom szerint egyik sem egészségesebb, vagy egészségtelenebb mint a másik. Én még betétet soha nem használtam, az elsõ menstruációm óta csak tampont. Én betéttel piszkosnak érezném magam és korlátozva. Nem úszhatnék.
Mind a kettõnek van jó és rossz oldala. Betétnek a jó oldala az hogy kicsi az esélye a fertõzés veszélynek. A rossz oldala viszont hogy kényelmetlen, sokszor akadályoz, sportban sem vmi jó. A tampon rossz oldala az hogy könnyen elkaphatsz vmilyen fertõzést, ha nem mosod meg alaposan a kezed mielött felhelyezed. Na meg ha nagyon sokáig van bent az szaporítja a bacikat. A jó oldala viszont hogy kényelmes, nem érzed és ritka az hogy kifolyik mellette illetve elázol.
Szia én betétet használok. A betétet azért mert igy jobban "tisztul" a szervezet ezt hallottam. Egyépkét ha megyek valahova hosszu utra ami fél napos akkor tampont szoktam használni sokkal kényelmesebb. De van másik alternatíva is http://www.intimtolcser.hu/index.php
A kérdező hozzászólása: Én mindig betétet használok, már 2 éve.Most azonban szeretném kipróbálni a tampont, azaz mér 1x próbáltam de nem sikerült.:) köszönöm a válaszokat.:)
20:15 Ezzel vitatkoznék. A hüvely képes tágulni, és a tampon kicsi ahhoz, hogy bármit elnyomjon. Ha a kiflit nem a számba dugnám, esetleg... :)

A tampon vagy a betét egészségesebb?

Legjobb válasz: Tampon higiénikusabb.

Tampon higiénikusabb.
én is betétpárti vagyok, de a tampon nem tud felcsúszni, mert a méhszáj nem engedi át, ugyanis túl kicsi.(ahhoz legalábbis) 18/L
Valaki szerint a tampon éjszaka nem egészséges mert felcsúszhat
Miért kellett leszavazni azokat, akik a betétet javasolják, használják?? Leginkább nekik van igazuk, a legtöbb nõgyógyász nem javasolja a tampont, számos problémát okozhat. Az biztos, hogy higienikusabb a tampon, de én inkább többször használok naponta intim törlõkendõt és egyáltalán nem érzem magam igénytelennek amiatt, hogy betétet használok.
a menstruációs darabkák a tamponnal is kijönnek ...
Elsõ menstruálóknak a betétet ajánlják, mert azzal nincs annyi vacakolás. Ha sportolsz, akkor érdemes tampont használnod, mert diszkrétebb, és valljuk be, spotolás közben nem kellemes dolog azt érezni, hogy valami meleg csorog a lábad között, arról nem is beszélve, hogy intenzívebb mozgás következtében el is mozdulhat a helyérõl. Ha otthon vagy, vagy nem kényes ruhában, szerintem inkább betétet használj, mert a menstruációs vérben található "darabkák" csak úgy tudnak távozni a szervezetedbõl, és ez nagyon fontos. Ügyelj arra, hogy maximum 3 óráig legyen bent egy betét a menstruációd erõsségétõl függetlenül, mert így a fertõzéseket is el tudod kerülni. (Alváshoz pedig az arra külön kifejlesztett terméket használd.)
otthon betétet, utazáskor tampont ajánlom
Szerintem a betét. Soha nem használtam tampont nem is vágyok rá. Ma már mindent be lehet oda dugni, de a természet csak egy dolog miatt lyukasztott ki minket. Egyszerûen nem tudnám elviselni, hogy valami több órán át ott legyen:S
Szerintem a tampon kényelmesebb, de tényleg bent tartja aminek ki kéne jönnie..szal ott pang bent a vér..:S én a betétre esküszöm..de azt használod amelyiket jobbnak találod! :D
ezen el lehet vitatkozni. a tampon ugyan bent tartja azt aminek ki kellene jönnie, de egyúttal el is zárja a külvilágtól. A betét ugyan kiengedi, de közben lehetõvé teszi azt is, hogy olyan kórokozók is hozzáférjenek, amik eddig még nem. Egy biztos, mind a kettõt rendszeresen cserélni kell és akkor semmi bajod nem lehet tõlük.
A betét egészségesebb, a tampon diszkrétebb.
Én betétet használok. Nem szívesen helyezek föl tampont, félek hogy irritálhatja a méhszájat, és ettõl rák alakulhat ki...
A betét az egészséges, mert annál aminek ki kell jönni, az kijön egybõl és nem bent várakozik a melegben, ahol elszaporodhatnak a bacik. Ennek tudatában én mégis tampont használok, mert nekem az a kényelmesebb. 2 vagy 3 hónapig használtam betétet, és egyáltalán nem jött be.

Melyik egészségesebb a tampon vagy a betét? Te mit használsz?

Legjobb válasz: Arra a kérdésre, hogy melyik egészségesebb nem tudok válaszolni. Mindkettõnek megvan az elõnye és a hátránya is. Én mindkettõt használom. Attól függõen, hogy mennyi a vérzés mennyisége és, hogy éppen dolgozom, vagy itthon vagyok.

Arra a kérdésre, hogy melyik egészségesebb nem tudok válaszolni. Mindkettõnek megvan az elõnye és a hátránya is. Én mindkettõt használom. Attól függõen, hogy mennyi a vérzés mennyisége és, hogy éppen dolgozom, vagy itthon vagyok.
A tampon egészségtelenebb. A hüvely pH-ja alapból savas. Azért nem szaporodik el egy rakás kórokozó a hüvelyben. Ha a pH borul, akkor jönnek a fertõzések. A vér pH-ja közel semleges, szóval a tamponban pangó vér szépen eltolja a pH-t. Emellett a vérben van cukor, ami meg jó táptalaj a baciknak. Mindezek ellenére én is szoktam tampont használni, mert van, amikor szükséges. De attól még nem egy egészséges dolog.
A tamponról elég sok rosszat lehet olvasni, bár a nõvérem állandóan azt használ.Én betétpárti vagyok, könnyebb használni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!