Találatok a következő kifejezésre: A tampon a betét a jobb (15 db)

Tampon, vagy betét a jobb? Elsősorban az érdekel, mi bajt okozhat a tampon?

Egyesek szerint a betét egészségesebb, mert a vér nem ott bent kezd el "bomlani", viszont van, aki pont azt mondja, hogy az a jó, ha már rögtön bent felszívja a tampon, mert akkor nem folyik végig a hüvelyen és nem ott "bomlik". Bár nyilván úgy lett kitalálva az ember, hogy a természetes mód, vagyis ha kifolyik, ne okozzon gondot, csak hát a tampon mégiscsak sokkal kényelmesebb...

Legjobb válasz: szia! a vér nem bomlik max alvad... én igazából nem hallottam még olyanról hogy melyik egészséges, vagy nem. én mér kb. 4 éve használok tampont (északára is) azért mert kényelmes és egyben higiénikusabb is sokkal!!!

Köszi!
szia! a vér nem bomlik max alvad... én igazából nem hallottam még olyanról hogy melyik egészséges, vagy nem. én mér kb. 4 éve használok tampont (északára is) azért mert kényelmes és egyben higiénikusabb is sokkal!!!
Az elõzõ válaszolóval teljesen egyet értek! Gondolj csak bele, ott pang benned az alvadt vér, nem tud kitisztulni rendesen a méhed és a hüvelyed!És ez bizony a bacik melegágya!Én betétet használok, bármilyen kényelmetlen is, de én egészségesebbnek tartom, hogy rendesen kitisztulok belülrõl így, hogy kifolyik! Na meg persze nálam az sem utolsó szempont, hogy pl. mi van, ha tampont használsz és mégy az utcán, érzed, hogy cserélned kell?A nyilvános wc-kben nem mindig van folyékony szappan, vagy sima, hogy megmosd a kezed, mielõtt kicseréled a tampont! Azért én piszkos kézzel nem nyúlkálnék fel magamnak!
Volt osztályfõnököm a tampon használata miatt lett meddõ! A vér nem tudott rendesen kiürülni, megtapad a méhben és a hüvelyfalon, emiatt gyulladás keletkezett. Kaparást kellett végezni, késõbb pedig mûtétet! Hiába szedett utána hormontablettákat és járt injekcióra nem esett teherbe! Sajnos a mesterséges megtermékenyítés is sikertelen volt! Én tampont és betét használok! Éjszakára jobb, hogyha betétet használsz! Bár nem szeretnék okoskodónak tûnni!
Szia! az az igazság, hogy a tampon egészségtelen, ugyanakkor nagyon kényelmes és praktikus. én évekig azt használtam, de át kellett térnem a betétre mert krónikus hólyaggyulladásom van, és a tampon elõsegiti a fellángolását. ezt nekem urológus és nõgyógyász is mondta. mindketten elég elrettentõ dolgokat mondtak a tamponról, amibe ha jobban belegondol az ember logikus. a vér bent pang a hüvelyedben órákig, levegõtlen térben, és bizonyítottan több baktériumot találtak használt tamponon mint betéten. és hiába használsz kisebb méretet a múlófélben lévõ mensesre mondjuk a 4. napon is, simán felsérted vele a hüvelynyálkahártyádat, épp mert már nincs meg annyira, és szárazabb a hüvelyfalad. kíváncsiságból megkérdeztem egy másik nõgyógyászt is, és õ azt mondta, hogy nyugat eu-ban már leáldozóban is van a tampon divat emiatt. a betétet kéne használni tulajdonképpen mindenkinek, de fõleg annak aki amúgy is hajlamos húgyúti-nõgyógyászati gyulladásokra, fertõzésekre. tény, hogy nagyon nehéz volt visszaszoknom a betétre, mert kényelmetlen, elcsúszik. de nekem az egészségem érdekében természetesen hajlandó vagyok erre a kompromisszumra. ha nem akarsz lemondani a tamponról, én azt tanácsolom neked, hogy legalább éjszakára használj betétet.
Én tamponpárti vagyok a kényelem miatt. Bár tökéletesen egyetértek az elõzõ két hozzászólóval. Barátnõm is hasonló cipõben járt és neki saját érdekében kellett lemondania a tamponról. Nekem még szerencsére soha nem volt semmilyen problémám. A tamponhasználók legalább éjszakára használjanak betétet (bár bevallom én sem teszem). Nekem nagyon gyenge a menstruációm, (fogamzásgátló miatt) csak mini tampont használok és még így sem fenyeget az a veszély, hogy csak úgy az utcán megyek és ki kell cserélnem a tampont. Ezekre az esetekre is jó, ha tartasz a táskádban intim törlõkendõt (vagy akár popsitörlõt, illetve vannak már higiénikus kézfertõtlenítõ zselék, amit beledörzsölsz a kezedbe és tisztít és fertõtlenít is).
Maximálisan igaza van az elõttem szólóknak!! Csak ennyit szerettem volna írni:)
Szia, sajnos orvosilag nem tudok korrekt valaszt, de engem is foglalkoztat a kerdes!!!! En ugy szoktam, hogy ejszakara betetet hasznalok, nappalra meg ha megyek valahova (dolgozni/suliba/shoppingolni) akkor tampont, de ha hazaerek akkor egybol atoltozok, meg minden aztan olyankor atvaltok betetre, mert valahogy az kenyelmesebb, es otthon ugyse nezi senki. Szerintem ha nem hagyod benn naphosszat a betetet es esetleg intimtorlokendot vagy hasonlot hasznalsz, akkor az nekem higienikusabbnak tunik (attol meg nem biztos, hogy az is!?)
Látom, hogy mindenki a tampon ellen van..! És az érveikben lehet, hogy van igazság, de én mégis csak a tampon mellett vagyok. Még éjszakára is azt hordok, és roppant kényelmes! Na meg szerintem az se egészséges, hogy egésznap abban a véredben ülsz, ami kijött belõled, és az is meleg, nedves, nyílt helyen van a bugyidban (ami a baktériumoknak kedvez)! És az, hogy valakinek sajnos nem lehet tõle gyereke, szerintem kivételes...nem mindenkivel történik ilyen, a nõk nagytöbbsége tampont használ, és senki nem panaszkodik rá, akit én ismerek! Nem kell annyira félni! Mindenki maga választja, hogy melyik neki a szimpibb! :) Próba-szerencse!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat:) Igen, azt a "bomlás" szót nem úgy értettem, hanem, hogy baktériumok képzõdnek, illetve pang a vér.
Szia! én 15 éves vagyok és 12 éves korom óta tampont használok mondhatjuk hogy azóta mióta megjött!De ritkábban betétet is szoktam!lehet hogy nem vagyok annyira tapasztalt sõt biztos mint az elõttem szólók, de én mindenképpen tampon párti vagyok!Igaz, van elõnye és hátránya is! De azzal viszont nem értek egyet hogy a hüvelyedben bacikat termel a vér!Mert a vér csak akkor termel(képzõdik)baktérium fertõzés ha a vér levegõvel érintkezik!És valószinû hogy ha a tampon olyan veszélyes lenne akkor nem használnák manapság nõk ezrei!Nekem ez a vélemény na pusszi
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:)
Sziasztok! Én kb 3 éve menstruálok és most is és mindig is betétet használtam. A tampont nem bírom 1szerûen: egészségtelen, a bacik melegágya, ráadásul undorítónak találom hogy felnyúlkáljak magamnak. Ezen kívül engem mindig is arra neveltek hogy betétben legyek, sosem engedték hogy tamponozzak (jól is tették!). Tény, hogy a betét kényelmetlen, én is és rajtam kívül is még sokan úgy érzik, hogy olyan mintha pelenkában lennénk. De inkább pelus, minthogy fertõzés és magamnak nyúlkálás. Nagyon erõs a vérzésem így vastag és hosszú betétet kell viselnem. Az az igazság hogy nekem éjszakára nem elég 1 betét, hanem 2-t kell berakni, az már nagyon kényelmetlen és kellemetlen: vastag illetve csörög zörög ha épp megmoccanok. Nem tudjátok, hogy melyik a legvastagabb és leghosszabb betét? Mert akkor abból lehet hogy elég volna 1et betenni éjjelre, ráadást nappal is jobb ha ritkábban kell cserélni (mert ugye van olyan helyzet hogy nem tudunk).
Az Always-nak van éjszakai betétje, a sötét kék színû azt hiszem. Az nagyon jó, hosszú és a nedvességet beszívja. Nálam csak az Always jöhet szóba, a libress úgy sz*r ahogy van, a többi meg általában nem ragad rendesen.

Lányok, tampon vagy betét a jobb?

Én betétet használok,de higiénikussabnak tartom a tampont,csak nem merem használni. 16/L

Legjobb válasz: Hát nyáron inkább a tampon, valahogy higiénikusabbnak érzem, meg ugye a kellemetlen szagok miatt is. Amúgy betétet is használok, de fõleg télen, vagy a gyengébb napokon. Mindegyiknek megvan az elõnye meg a hátránya. Gondolkoztam az intim kelyhen is, de nem vitt még rá a lélek. Fogalmam sincs melóhelyen hogyan lehet ezt kulturáltan használni...

Hát nyáron inkább a tampon, valahogy higiénikusabbnak érzem, meg ugye a kellemetlen szagok miatt is. Amúgy betétet is használok, de fõleg télen, vagy a gyengébb napokon. Mindegyiknek megvan az elõnye meg a hátránya. Gondolkoztam az intim kelyhen is, de nem vitt még rá a lélek. Fogalmam sincs melóhelyen hogyan lehet ezt kulturáltan használni...
betét jobb mert látod mikor cseréld, én is azt használok, egyszerûen nem visz rá a lélek a tamponra.. :s egyszer kipróbáltam de inkább maradok a betétnél és strandolás nélkül is kibírok 5 napot
Nekem csak a betét. A tampon nekem azért nem jó, mert az elsõ két nap nagyon erõs a vérzésem, és így is, úgy is kell hozzá tisztasági betét, akkor meg már mindegy. Meg nem tudom, más hogy van vele, nekem elég sûrû a menstruációs vérem, darabos is (bocs, a részletes leírásért), és ezt még egy elefántnak való tampon sem tudná felszívni.
En tampont hasznalok, egyszeruen nem birom a betetet, rosszul vagyok tole.
Én tampont használok. Úgy tartom mindegyiknél van veszély, ha az ember betartja a szabályokat, akkor egyiktõl se lesz baja. A tampon meg kényelmesebb, pluszban nem bírom a vér látványát.
Tampon.
Betét.Nekem kényelmes, könnyebb használni és látom, hogy kell-e már cserélnem. A tampont akkor ajánlom, ha nagyon erõs a vérzésed, vagy strandra mész.
Maradj is a betétnél, mert az az egészségesebb. Bár a strandon való fürdésrõl is le kell mondanod ha menstruálsz.
Attól függ. Alapjáraton betét-párti vagyok, de sokszor nem mernék elindulni tampon nélkül. De ilyenkor is teszek még be betét is. Szóval ha lehet, akkor betét, de ha muszáj, nincs bajom a tamponnal sem. De õszintén szólva nem ugrálok érte.
Valóban higiénikusabb a tampon, ha van lehetõséged a felhelyezésnél vagy cserénél elõtte megmosakodni és alaposan kezet mosni. Személy szerint inkább betét párti vagyok, megmagyarázhatatlan :-) Ellenben az erõsebb napokon ilyenkor nyáron tampont használok napközben, már a lenge ruházat miatt is. :-)
Tampon mindenképp!!Próbáld ki, eleinte nehezebb, meg ugye ki kell tapasztalni, hogy mikor cseréld, de sokkal jobb, mert nem rossz, mikor felállsz pl egy székrõl, meg nem vagy vér szagú..annyi a lényeg, hogy elõtte és utána nagyon alaposan moss kezet!És ha pl suliban vagy nem túl tiszta helyen kell cserélj, akkor válaszd az applikátoros tampont!Nem kell félni tõle, ez egy hülyeség, hogy nem egészséges meg hogy veszélyes.Viszont soha ne hagyd bent 6-7 óránál tovább.
Én is betét. Tampontól idegenkedem.
Tampon! A hideg kilel a betéttõl. Számomra kényelmetlen érzés, frusztrál. Elõször én sem mertem. 21 évesen próbáltam elõször és hamar rájöttem, h munka szempontjából kényelmesebb. Nem tudom, h emlékszel e arra az O.B-s reklámra, ahol a nõk ülnek, mert nem mernek felállni a betéttel, az O.B-s néni meg fehér szoknyában felszabadultan sétafikál. Na, kb én is úgy érzem magam a tamponnal:D Persze volt rá példa, h valami oknál fogva 2 héttel hamarabb jött meg, mint kellett volna és nem voltam rá felkészülve, akkor használtam betétet, de alig vártam, h tamponhoz jussak.

Nagyon hosszú buszos utazáskor tampon vagy betét a jobb? Kb.3 óránként van megálló és elméletileg minden megállóban van lehetőség mosdóba menni.

Legjobb válasz: Erõs menzesz alatt jobb, ha mindkettõt használod egyszerre. Végy magadnak intim törlõkendõt és/vagy antibakteriális törlõkendõt.

Erõs menzesz alatt jobb, ha mindkettõt használod egyszerre. Végy magadnak intim törlõkendõt és/vagy antibakteriális törlõkendõt.
Én ilyenkor mindkettõt szoktam egyszerre, úgy a biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Szerintetek a tampon jobb vagy a betét? !

És miben jobb az egyik mint a másik? Csak kíváncsi vagyok más n?k véléményére is!!

Legjobb válasz: tartósan nem egészséges a tampon meg éjszakára se de ha néha használod akkor semmi bajod sem lesz tõle én legtöbbször betétet használok 17/L

tartósan nem egészséges a tampon meg éjszakára se de ha néha használod akkor semmi bajod sem lesz tõle én legtöbbször betétet használok 17/L
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek , a második oldalon válaszolók pedig megnyerték a vitatkozási verseny fõdíját!!! :D xD ;) Ügyesek voltatok csajok!!!!!!
=o)
Akkor jól elbeszéltünk egymás mellett.. mert én arra válaszoltam, amit belinkeltem. Jó kör volt:)
Igen, de a százalék alapján meg tudnád különböztetni, hogy nem egy és ugyanaz vagyok... A második válaszoló vagyok, nem az aki alább egyetért velem! Abban viszont benne van a számomra!!!
"tampon. másodikkal egyetértek, a betét undorító." egyébként így szólt a válsz, nem volt benne a "számomra"!
Mert ezt érezteted..! Na mindegy..teljesen lényegtelen a kérdés szempontjából. Bocs az offért.
Direkt úgy írtam, hogy számomra gusztustalan! Nem mondtam, hogy mindenki igénytelen aki betétet használ... Nem tudom miért kell a tényleges mondanivaló mögé mást képzelni!
Csak kissé úgy jön ki, hogy aki betétet használ, és nem undorodik a saját menstruációjától, az igénytelen... Szerintem semmi undorító nincs benne. Valóban.. mindenki használja azt, ami jó neki.
Senki nem beszélt itt arról, hogy nõnek lenni undorító. Csak vannak igényeim! Bocsi ezért, de te úgy csinálod ahogy akarod! Annyi minden van ma már, amit elleneznek, hogy nem lehet nyomon követni és betartani. Akinek a tampon a kényelmes az azt használ, akinek meg a betét, az betétet használ. Kész. Pont. Nem vita tárgya, nem ez volt a cél, gondolom, csak egy kérdés volt!
persze.. nõnek lenni is undorító....istenem! Betét a mindennapokban, ha úgy adódik (sport, tánc), akkor tampon. A legtöbb nõdoki nem pártolja a rendszeres tamponhasználatot.
tampon. másodikkal egyetértek, a betét undorító.
Én tampon párti vagyok. Kényelmesebb és higiénikusabb (szerintem). Éjszakára viszont betétet használok. Éjjel csak azért nem kelek fel, h kicseréljem, és ha bent hagyod egy egész éjszakán át, azért az se egészséges.
Hogyhogy nem egész nap van ott? Te elintézed a mensit pár óra alatt? Nemhogy egész nap, de napokig! Természetesen nem egy darabra gondoltam, hanem cserélgetve...
én eddig (2 évig) betétet használtam, de a multkor úszni mentem, és akkor tampont használtam. azóta csak azt használok. sokkal kényelmesebb. nem érzem azt, hogy van valami nedves izé a lábam között.
sztem a betét én valahogy nem szeretem a tampont am meg nem egy egész napig van ott...
Ja... 19:43 voltam és 20 éves!
Szerintem a tampon! Én talán össz-vissz egy mensit csináltam végig betéttel, még az elsõt, de akkor megfogadtam, hogy soha többet! Számomra gusztustalan, hogy egész nap ott van a lábam között egy csomag, gyûrõdik, kifolyik, bepállik, büdös, zörög, ahogy lépsz.... A tamponnal pedig tényleg akármit csinálhatsz! Kutya észre nem veszi, hogy megvan. Éjszakára is azt használok!
Betét... 3éve van meg, és idáig 2x kerültem abba a helyzetbe, hogy tampont kellett használnom, de mind a 2x nagyon kényelmetlenül éreztem magam, és egyszerûen nem bírtam lazítani... nemtudom miért, de egyszerûen zavart, h bennem van (nem úgy hogy éreztem)...

Csajok! Betét vagy Tampon? Ki melyiket abból is milyet használ? Mitől jobb a tampon?

Legjobb válasz: Sziasztok! Ez egy nehéz kérdés! Mivel a tampon számomra is kényelmesebb, azonban vannak negatív hatásai. Én otthon betét és csak munkában, utcán tamponozok, de a menstruációm végén is már csak betét, amikor kevesebb a vérzés... Itt részletesen le van írva több "eszköz", amivel a menstruációs vér felfogható... ajánlom elolvasásra, esetleges megfontolásra. :) http://fru.szimpatikus.hu/betet-tampon-vagy-valami-mas-krist..

Sziasztok! Ez egy nehéz kérdés! Mivel a tampon számomra is kényelmesebb, azonban vannak negatív hatásai. Én otthon betét és csak munkában, utcán tamponozok, de a menstruációm végén is már csak betét, amikor kevesebb a vérzés... Itt részletesen le van írva több "eszköz", amivel a menstruációs vér felfogható... ajánlom elolvasásra, esetleges megfontolásra. :) http://fru.szimpatikus.hu/betet-tampon-vagy-valami-mas-krist..
Tampon, mert szabadabb érzés. Nem hiszem, hogy hosszú távon káros, ha tiszta kézzel csinálod.
Tampon. Próbáltam a betéteket - sokfélét - de az a "csomag" a lábam között... túl nagynak érzem, valahogy nem jött be. Az is zavar hogy amikor felállok rögtön érzem hogy folyik.
Ha elmegyek otthonról csakis tampon /OB normal/. Ha itthon vagyok akkor betét /narancssárga always ultra/. Attól jobb a tampon hogy tovább bírja mint a betét, kevesebbszer kell cserélni, ráadásul nem érzed ahogy , , folyik" mikor felállsz meg ilyenek. És kényelmesebb is mert nem érzed hogy ott van, betétnél meg azért csak zörög meg ilyenek.
Én is ha megyek valahova akkor használok tampont itthon csak betét sajna sokan éjszakára is tampont használnak ami nem egészséges dolog de a reklámok is ezt ajnározzák.
Nekem az intim kehely jött be! Mivel tilos reklámozni, weboldalt nem írok, de keress rá gugliban, ha még nem hallottál róla.
én idegenekedek a tampontól, úgyhogy allways-t használok. nekem bevált a betét, kényelmes, könnyen cserélhetõ.legalábbis nekem, vhogy fura, hogy tampon ki, tampon be, ráadásul rettegnék, hogy vérzek mellette. számomra a betét biztonságosabb. 19/L
Szia! Betét, nekem a Libresse jött be, a sima, annak puha változata, a mûanyagokat utálom. A tampon meg nem jobb semmivel, sõt egészségtelenebb sokkal. Nekem amikor megtudta a nõgyógyászom, hogy kivételes alkalommal tampont használtam, leszidott, hogy nem szabad, mert sok galibát kavarhat. Jó persze nem 1-2 alkalomtól, de rendszeresen nem ajánlott.
Csak betét és csak Libresse. Ezt a zörgést soha nem értettem, nem tapasztaltam még ilyet. Életemben talán kétszer használtam tampont (nyaraláskor, fürdéshez), de engem nagyon zavar, hogy valami idegen dolog van bennem.
A vélemény és a lepontozás két különbözõ dolog, a pontozás a válasz hasznosságát ítéli meg. És itt egyenértékûen hasznos mindkét vélemény, mivel a kérdezõ egy statisztika szerû kérdést tett fel...lepontozást annak illik kapnia, aki olyan dolgot ír, amely nem valós, tehát haszontalan.
Csak betét. Én a betétesek táborát erõsítem. A tamponról és egyéb eszközökrõl az a véleményem, hogy nem természetes egy nõnek bármit magába tennie a párja f.kán kívül, így én mint a természetesség híve, csak betétet használok. Mivel rátaláltam a megfelelõre, ami nem csúszik el, nem ereszti át a szagot, a vért, és nem kényelmetlen, így még nem is volt vele problémám. 24/L
Utolsó válaszolóval nem értek egyet, szerintem nem természetesebb a betét, mint a tampon. Már az ókorban is használtam "tampon kezdeményeket", szóval mégse lehet valami rossz dolog, a tampon régebbi és hatékonyabb:D Mindenképpen a tamponra voksolok! Sokkal szabadabban mozgok, nem is érzem, hogy ott van, és nem olyan rhadt büdös akár fél óra után is, mint a betét. Persze ügyelni kell a higiéniára, de ez alapvetõ dolog. Ráadásul amikor betétet használtam, nagyon utáltam, amikor felálltam, és egy csomó vér tódult ki rajtasm. Tamponnal ilyen nincs.
en csakis betetet hasznalok
Eddig csak is betétet használtam(:Aztán kipróbáltam a tampont és sokkal jobb, nem érzek semmit:D De teljesen nem szokok ám rá, ha elmegyek vhova tampon, otthon+éjszaka betét:D betét:bella blue, bella rose, bella green(mikor melyik) t.betét:carefree flexiform, discret tampon:o.b. mini. 14/L
Én nagyon szeretek tampont használni, elszoktam a betéttõl már nagyon, itthon se használom...elég kényelmetlennek érzem. Tamponból O.b. pro comfort normal meg most vettem supert kipróbálom meddig bírja, ha legközelebb megjön, eddig csak normalt használtam. Amíg betétet használtam addig allways pamutfelsõrészû és illatosított volt.
Tampon a mindennapokban, ha jelenésem van vagy megyek valahová. Viszont mivel egyrészt engem kiszárít, másrészt meg tudom, hogy nem annyira egészséges amikor otthon vagyok, vagy már nincs annyira meg akkor betét. Régen libresse-szel kezdtem de nekem nem annyira vált be, mindig átáztam még a naggyal is és el is csúszott. Aztán váltottam és azóta csakis Always, minden tekintetben megfelel!
Elõzõ vagyok... én is átestem egy ilyen idõszakon, de szerintem mindenki! Amikor elkezdtem tamponozni, annyira nagy élmény volt hogy olyan, mintha nem is menstruálnék, hogy szinte éjjel-nappal azt használtam! Aztán egy idõ után rájöttem, hogy annyira mégsem buli a dolog és szerintem már sikerült megtalálnom az arany középutat! 20/L
A lepontozás is vélemény! Van, aki nem ír választ, csak a pontozásban mutatja meg hovatartozását. Úgyhogy talán azért kevesebb a betétesek pontja, mert többen használnak tampont. Ez még nem jutott eszetekbe? Nem szemétkedés a lepontozás, hanem véleménynyílvánítás. Én is lepontozom azt a választ, amivel nem értek egyet.
Csak tampon. Amikor még betétet használtam (kb négy év volt), egyszerûen utáltam, ha megjött, szörnyen kényelmetlen volt. Újabb négy éve pedig tampont használok, szinte észre sem veszem, hogy épp menstruálok. :) A márkája meg kb mindegy, amelyik olcsóbb, azt veszem.
2évig csak betét...nem a legkényelmesebb volt mikor éreztem, hogy folyik a vér...na meg tesi órán azon aggódni, hogy ugye nem ázok át-.-" Nem igazán szeretem a betétet, de pl. éjszaka tök jó nekem a betét.Én bella blue-t, greent vagy azt a rózsaszín csomagolásút használom. Viszont érdekelt a tampon is, csak nem tudtam hogy mondjam el anyunak mire megjött anyum mondta h ki kéne próbálni a tampont.Hát miért ne, gondoltam...Sokkal jobb, mint a betét. De tuti, hogy otthon/éjszaka betétet használok továbbra is.Ja, és o.b. minit használok. 14/L
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Kedves 22:09! Valamit nem jól csináltál, ha érezted! Egyébként az szerintem butaság, hogy sok galibát okoz. Én majdnem 30! éve használom, de még soha semmilyen gondom nem volt vele. Ha jobban megvan a mesim, akkor a saját megnyugtatásomra teszek egy tisztasági betétet. Sokkal kényelmesebb, tisztább érzés. Még valami: ha elmegyek pisilni, azt tamponnal is lehet, nem kell kivenni és másikat tenni. De ha betéttel megyek, akkor már újat kell betenni, mert a használttal nincs gusztusom visszahúzni a bugyim. Szerintem olcsóbb is, mint a betét.
Érdekes... Aki a betétet írta, valaki mind lepontozta, a tampont írókat meg fel. Na ennyit a vélemény szabadságáról, de legalább jól szórakozik valami 5 éves...
Ja tényleg, mindenkit lepontoztak, mert leírta a véleményét. Könyörgöm ez nem olyan kérdés, amiben össze kell veszni meg komoly szellemi vitákat kell produkálni. Utoljára ilyen lepontozást az abortuszos kérdésnél láttam, ott sem elfogadható ez a viselkedés, de egy ilyen kérdésben :S:S:S
általában tampon, mivel kényelmesebb és az utobbi idoben elég erosen van, tehát jobban is bírja, kisebb a balesetveszély.pici betétet viszont így is használok. ja, és szigoruan tiszta kézzel!!! a veszély ott van, ha nem tiszta kézzel van felhelyezve, vagy ha ritkán van cserélve, még ha gyenge is a vérzés, nem lehet egész napra hagyni... éjszakára viszont betétpárti vagyok.
tényleg, miért vannak lepontozva a betétesek??? mindenki maga tudja, mi a jobb neki, nem????? egyébként hallottatok már a pohárrol? http://www.mooncup.co.uk/
Aki kelyhet használ hogy üríti ki és tisztítja meg nyilvános helyen (suli, munkahely)? Nem csöpög mellette? A dokim javasolta, de valamiért nem igazán tudom rávenni magam, hog egy mûanyag dolgot magamba tegyek.
még nem vonzott annyira, hogy kiprobáljam, ilyen gyakorlati dolgokra pedig nem is gondoltam...de olvasgattam forumokat, és ugy általában elégedettek vele... hm, nekem még tul modern...
nekem most jött meg, betétet használok, a tampon szerintem egészségtelen, nem bántom a tamponosokat de nem véletlenül nem ajánlja a nõgyógyászok többsége :/ betétbõl Libresse-t használok, az always nekem tiszta mûanyag volt, a libresse viszont jó, igaz elég drága szóval átváltok majd szerintem a Naturellára vagy a Jessára, eddig mindegyiket dicsérték nekem. 13/L

A betét vagy a tampon a jobb elsõ menstruációnál?

Legjobb válasz: Mindenképp a betét. Ki kell tapasztalni, hogy milyen erõs lesz a vérzés, melyik napokon lesz erõsebb. Tamponnál ez nem látja az ember lánya, csak ha állandóan cserélgeti, az meg elég hamar fáj ha nem szívja meg rendesen magát. Tapasztalat szerzéshez a legjobb a betét.

Mindenképp a betét. Ki kell tapasztalni, hogy milyen erõs lesz a vérzés, melyik napokon lesz erõsebb. Tamponnál ez nem látja az ember lánya, csak ha állandóan cserélgeti, az meg elég hamar fáj ha nem szívja meg rendesen magát. Tapasztalat szerzéshez a legjobb a betét.
Mindenképpen a betét, pláne, ha még szûz vagy. Meg késõbb is egészségesebb, hagyd csak kifolyni a testedbõl, aminek ki folynia.
Betét!
betét, több szempontból.
Betét, aztán ha kitapasztaltad a dolgokat, akkor mehet a tampon.
Betét!

A tampon vagy a betét a jobb? Hogyan kell a tampont használni?

Legjobb válasz: Szerintem a tampon sokkal jobb,higènikusabb ès kèmyelmesebb is.Azt hogy hogy kell használni arról találsz a dobozban egy rèszletes leírást.Egyèbkènt meg egyszerû.

Szerintem a tampon sokkal jobb, higènikusabb ès kèmyelmesebb is.Azt hogy hogy kell használni arról találsz a dobozban egy rèszletes leírást.Egyèbkènt meg egyszerû.
Ízlés dolga. Én gyûlöltem a betétet, de nekem mindig is erõs volt a menstruációm, így aztán csak a "pelenkák" értek valamit. Tamponhasználat: van róla leírás, pl. [link] Elõtte és utána alapos kézmosás. Érezni fogod, hogy mikor kell tampont cserélni, de legfeljebb 4-6 óránként mindenképp cseréld.
Ha gyenge a menstruációd, akkor én a betétet ajánlom. Egészségesebb, mint a tampon. Szerintem egy betét kevésbé fertõz "vissza", mint egy tampon, ami eleve a hüvelyedben helyezkedik el. Nekem a nõgyógyászom is azt tanácsolta, hogy betétet használjak. Csak akkor ajánlom a tampont, ha nagyon erõs a vérzésed. Nekem is az volt, mikor óra után felálltam, hirtelen nagyon sok folyt, amit nem tudott egybõl magába szívni a betét és mellé folyt.. Egyszerre használtam mindkettõt. Nekem a fogamzásgátlótól helyre jött, azóta betétet használok, mert egészségesebbnek tartom. Még annyit, hogy sokaknak görcsöl a hasa a tampontól a menstruáció elsõ 1-2 napján. Idõvel úgyis kitapasztalod, ha bizonytalan vagy, akkor kérdezz meg egy nõgyógyászt.
Érdekes, ahol tampont akarnak eladni, ott a betét az egészségtelen, ahol betetét, ott a tampont, ahol intimtölcsért, ott mindkettõ :D Amúgy a válasz: azt használd, ami neked jobb.
"Hogyan kell a tampont használni?" Fogsz egy pohár vizet és lenyeled.
Világ életemben betétet használtam, nekem sokkal megbízhatóbb, mint a tampon, ráadásul az üzembe helyezés, eltávolítás is sokkal egyszerûbb, higéniai szempontból is jobban kivitelezhetõ. Tampont néha kiegészítõ jelleggel szoktam alkalmazni, pl. a legnehezebb napon éjszakára a betét mellett,
18 éves vagyok és teljesen meg vagyok elégedve a betéttel, a gondolat sem volt meg soha, hogy tampont használjak. Ezt neked kell érezned, hogy melyik a kellemesebb.
"A mûanyag intimbetétek a leg fertõzés veszélyesebbek, mert a nedvszívó magban összegyûlt vér hamar bomlásnak indul, és felfertõzi a hüvelyt, aminek az elsõ jele a folyás. A tamponhasználat nem csak kiszárítja a hüvelyt - magába szívva a természetes hüvelyváladékot -, hanem a tamponban pangó vér fertõzésveszélyes." /antalvali.com Szóval egyik sem egészséges. Sõt, maga a menstruáció is rossz hatással van a savas hüvelyflórára, lúgosítja, így a baktériumok is könnyebben életben maradnak benne. A tampon kényelmesebb, amikor megtanultad használni. Egy ideig nehéz eldönteni, hogy mikor van megtelve, házon kívül nehéz higiénikus körülményeket találni a felhelyezéséhez. Viszont nincs olyan érzésed vele, mintha pelenkába lennél csomagolva, nem izzad tõle a bõröd. Ha megfelelõ méretet használsz a megfelelõ napon, és tiszta kézzel rakod fel, megfelelõ idõközönként cseréled, akkor nem lehet belõle probléma. A használatáról elég elolvasni a mellékelt tájékoztatót.
A betét nem valami kényelmes .. a tampon jobb , ha választani kell .DE a legjobb mindenféle szempontból az intimtölcsér .:[link]
A tampon nem higénikusabb. Az egészségednek jobb a betét, ne használj tampont, ha nem muszáj. Kényelem szempontjából tényleg a tampon jobb.
Tampon . Már tizenéves koromban rájöttem mennyire kényelmesebb .Ráadásul használata mellett nem kell lemondani a strandolásról ! 33/N
tampon 16/L
Kényelmi, praktikussági szempontól természetesen a tampon, de mivel nekem sajnos egészségügyi problémáim vannak tõle, így vissza kellett térnem a betétre... de mivel mindent megér, hogy ne jöjjön ki ez a gyulladás, így a betétre szavazok, akármilyen szar is. 23 L
tampon 20/L 7:0 :P
Tampon-33 éves vagyok :)
tampon 16/l
tampon 17/L
Tampon. 22 éves
Tampon 20/N
tampon 12/L
tampon 30
tampon 15/L
betét 18/L
tampon 17 vagyok
Tampon, éjszakára meg elég a tisztasági, mert nem ázik el nekem sem, olyan kevés van este 18/L
abszolút tampon. nehogymár egésznap abban ülj, ami kijött belõled, és az egész "alfeled" olyan lesz... fúj. mikor elkezdtem menstruálni (3 éve), fél évig használtam betétet, azóta tampon. éjszakára is. mindig. nincs is itthon betét soha. 16/L
betét 14/L
TISZTASÁGI betét. hál isten nincs oylan erõs vérzésem h tampont kelljen használnom, igy a tisztasági betét pont jó(még az se ázik át)26/L
betét, bár lehet nemsokára váltok.. 15/L
tampon.egyértelmû:) 16
én 11 voltam amikor elõször megjött.16 éves koromig betétet használtam, de azt nagyon utáltam. már két éve "tamponálok" és ez sokkal jobb. 18/L
kérdezõ te mit használsz? :D :D
Tampon 22/L
Tampon. 15/l
betét :)
A kérdező hozzászólása: Bíbíííííí=P 30:11...asszem gyõzött a tampon =P^.^
Én betétet használok, de a kövi menstruációmkor , átváltok tamponra!Mert kinem állhatom a betétet..! 15/L
A kérdező hozzászólása: Hihi=)=P 29:11^^
betét 18/L
Tampon 13
tampon14/L
tampon 19 :)
mindketto ... mondjuk a tampon jobb ..... ejszakara csakis betet :) :) 15/L
Határozottan betét. Nekem nem tetszik igazán valami izét magamba dugni pont olyankor, mikor szeretkezni sem szeretkezünk, szóval ezért idegenkedek tõle. Es én is hallottam hogy, hogy hüvelyizmokat gyengíti, illetve okozhat ferõzést vagy méhszájsebet. Nagyon figyeljetek oda, nehogy bennetek maradjon darabkája, mert az jó fertõzést okozhat. 23/L
Tampon. 26 éves nõ (Bár az elmúlt két évben szinte semmi sem, mert egymás után vállaltunk közvetlenül két gyermeket, így utoljára 2007-ben volt alkalmam tampont használni. :-))
mivel annyira minimálisan vérzek, azt is csak 3 napig, hogy még a tisztasági betét se szokott összekenõdni, ezért betét, de nem a nagy, hanem a kicsi, amit más csak akkor használ ha nincs meg neki 22/L
nappal tampon, éjszakára betét 25/L
tampon 18L
A kérdező hozzászólása: =) 9:1
tampon 18L
Tampon 17/L Bár én estére betétet használok...
A kérdező hozzászólása: vagyis 5:0=)
"pont olyankor, mikor szeretkezni sem szeretkezünk" Ez azért nem mindenkire igaz! :-)
21 vagok és 14 éves koromtól tampont hazsnálok:)
tampon 13/L
betét 14
egyértelmûen tampon. a betét nekem nem tûnik túl higiénikusnak. De persze a tamponnál is figyelni kell. De mióta ezt használok, azóta felszabadult vagyok mikor megvan, jóformán csak akkor veszek észre hogy menstruálok, amikor cserélni kell :D betétet is használtam évekig, de nagyon kellemetlen és kényelmetlen volt egész nap "pelusban", ne is beszéljünk az átázásról. szóval röviden, tampon 22/L
Tampon egyértelmû 14/L 100x kényelmesebb és nem is olyan gusztustalan mint a betét
tampon. Ma akartam kipróbálni de nem sikerült felhelyezni de szerintem is az a legjobb. A betétbõl nagyon elegem van, próbálkozom azért tovább a tamponnal. Nem adom fel. 16/L
A kérdező hozzászólása: hááááh.13:5..^^
Betét 14/L
A kérdező hozzászólása: mostmár 13:4=)
A kérdező hozzászólása: huuuuuu.....12:4..=) ^^
A kérdező hozzászólása: =):D eddig 4:0 az állás....^^
tampon
tampon, kényelmesebb sokkal
Tampon! Nagyon nem szeretem a betétet, tamponnal sokkal jobb a tisztaságérzetem. 19L
Tampon plusz betét, nem bízom egyikben sem magában, mióta egyszer átáztam.
egyértelmûen tampon:D a betétet nem tudom elviselni:D
tampon, de ha nagyon megvan, akkor mindkettõ.
kényes picsulik! am betét!

A tampon vagy a betét a jobb a 12-13 éveseknek?

Legjobb válasz: Szerintem a betét. A tamponra sokkal jobban kell figyelni, a higiéniai elõírásokat betartani, stb. A betét használata egyszerûbb.

Szerintem a betét. A tamponra sokkal jobban kell figyelni, a higiéniai elõírásokat betartani, stb. A betét használata egyszerûbb.
Tampon, sokáig tudnám ócsárolni azt a hülye betétet.
betét
már 10 évesen is tampont használtam, egyetlen-egy alkalommal betétet, de össze nem lehet hasonlítani a kettõt nyugodtan használj tampont ;) 13/L
13 vagyok én is és már próbáltam a tampont és sokkal jobb.De nekem anyukám nem engedi hogy tampont használjak mondjuk okot azt nem kaptam de hát....anyám már csak ilyen
nekem 12 évesen jött meg, 2 hónap múlva lettem 13 és akkor váltottam tamponra. sokkal jobb, nem látszik, nem csörög, nem mozdul el, éjszaka nem lesz olyan a pizsamád (:@), úszhatsz vele, nekem valószínûleg táborban fog megjönni és végig tampont fogok használni! ;) (14 vagyok) szóval tamponra szavazok
A kérdező hozzászólása: Aha!Ok
Lányok , nõk vagyunk, mindenkinek van ilyen gondja, menstruálunk, tudom tiniknél ez más, de majd rájössz szégyellje magát az aki ilyenen mosolyog, hogy csörög a betét.Hadd csörögjön, ez már azt jelenti alakul a szervezeted, felkészül, nõvé vállni.Aki ezen röhög, nem nõtt fel ezekhez a dolgokhoz, maradjon kislány.A tampont is kell annyiszor cserélni, mint egy betétet, legalábbis illik.Hisz összegyûjti a vért, magába szívja, és benned van.Jó dolog, de majd késõbb-. Amúgy meg tudod úgyis azt fogsz használni, amit akarsz, mi csak a véleményünket mondjuk.
akkor rosszat használsz
Bocs, hangos!
Betét! Én 24 vagyok, de betétet használok, mert sokkal biztonságosabbnak tartom, meg higénikusabb is! Mivan, ha pont egy nyilvános WC-ben kell cserélned a tampont? Nem biztos, hogy van valami, amivel rendesen megmosd a kezed! Na és ha csörög, meg zörög? Nem kell azt szégyelni!!! (egyébként meg nincs olyan hagos, hogy a szomszéd is hallja)
Én a betétre voksolok, a korod miatt, késõbb ráérsz tamponozni.
A kérdező hozzászólása: Oké!Köszi mindenkinek
Kezdetnek szerintem azilyen korúaknál mindenképpena betét az ajánlott. Hiszen szokatlan az is, hogy vérzik, meg kellemetlen is, meg ajj, ne is legyen egyáltalán, meg mittudomén, tehát elõször meg kell szokni, és aztán késõbb, fokozatosan lehet váltani akár a tamponra is. Vannak, akik félnek a felhelyezésétõl, meg vannak, akik nem szívesen használnak tampont. Mindenkinek el kell dönteni, hogyan kényelmesebb, és azt alkalmazni.
Tampon. Sokkal kényelmesebb. Nem kell arra figyelned, mint a betétnél, hogy látszik-e mikor viseled, nincs hangja. Amikor betétet cserélsz mindenki vágja, hogy mit csinálsz éppen... Meg ha belegondolsz betétnél a véredben ücsörögsz, szaga is van, és olyan mint egy pelenka. Szerintem mini tampont nyugodtan használj. Higiénikusabb.
Nekem a betét sokkal jobban bejön, mert utálom a tampont dugdosni. Fõleg, hogy a nyilvános vécékben nagyon nem higénikus. Csörög, amikor cserélem? Hát igen, de tamponnál meg egy csomót vagyok benn. Viszont ha fürdeni akarok, akkor egyértelmûen tampon. Na meg amikor sokáig nem tudom cserélni (pl.hosszú út), akkor meg betét is, meg tampont is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!