Találatok a következő kifejezésre: A tampon a betét a (59 db)

Tampon vagy betét a jbb?

melyiket használjam,ha azt szeretném h hamarabb elmúljon?ez befolyásolhatja?

Legjobb válasz: Egyik sem befolyásolja, hogy meddig tart! Mivel nincsenek bennük hormonok. Biológia:S Amúgy én vegyesen használom. Az erõsebb napokon tampon, a gyengébbeken betét.

Egyik sem befolyásolja, hogy meddig tart! Mivel nincsenek bennük hormonok. Biológia:S Amúgy én vegyesen használom. Az erõsebb napokon tampon, a gyengébbeken betét.
én betétet használok. Azért nem hiszem, hogy 12 évesen feltudnák dugni valamit O.o Nekem ez még sok... 12/L
Hát én sokáig tampont használtam, mert tény hogy kényelmesebb. Viszont hiába voltam "steril", minden használatkor, valahonnan sikerült gombát szereznem.Kikezeltem és nem is gondoltam hogy attól volt, de legközelebb is elõjött, amikor használtam. Pedig tényleg odafigyelek a higiéniára.Azóta betétezek és semmi bajom. Ezt a részét is érdemes átgondolni. 22
Egy nõgyógyász mondta személyesen, h a betét a legjobb. 1. Nem terheli a hülyevfalat. 2. A távozott vért nem a hüvelyben gyûjti össze.
A tampon kényelmesebb, de mindegy melyiket használod, ugyanannyi ideig fog tartani :)
nem fog hamarabb elmúlni.de a tampon jobb.én utálom a betétet.
hát jobb ilyen részrõl a betét.de pl tesiórán a tampon jobb vagy buliba..

Szerintetek a tampon jobb vagy a betét? !

És miben jobb az egyik mint a másik? Csak kíváncsi vagyok más n?k véléményére is!!

Legjobb válasz: tartósan nem egészséges a tampon meg éjszakára se de ha néha használod akkor semmi bajod sem lesz tõle én legtöbbször betétet használok 17/L

tartósan nem egészséges a tampon meg éjszakára se de ha néha használod akkor semmi bajod sem lesz tõle én legtöbbször betétet használok 17/L
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek , a második oldalon válaszolók pedig megnyerték a vitatkozási verseny fõdíját!!! :D xD ;) Ügyesek voltatok csajok!!!!!!
=o)
Akkor jól elbeszéltünk egymás mellett.. mert én arra válaszoltam, amit belinkeltem. Jó kör volt:)
Igen, de a százalék alapján meg tudnád különböztetni, hogy nem egy és ugyanaz vagyok... A második válaszoló vagyok, nem az aki alább egyetért velem! Abban viszont benne van a számomra!!!
"tampon. másodikkal egyetértek, a betét undorító." egyébként így szólt a válsz, nem volt benne a "számomra"!
Mert ezt érezteted..! Na mindegy..teljesen lényegtelen a kérdés szempontjából. Bocs az offért.
Direkt úgy írtam, hogy számomra gusztustalan! Nem mondtam, hogy mindenki igénytelen aki betétet használ... Nem tudom miért kell a tényleges mondanivaló mögé mást képzelni!
Csak kissé úgy jön ki, hogy aki betétet használ, és nem undorodik a saját menstruációjától, az igénytelen... Szerintem semmi undorító nincs benne. Valóban.. mindenki használja azt, ami jó neki.
Senki nem beszélt itt arról, hogy nõnek lenni undorító. Csak vannak igényeim! Bocsi ezért, de te úgy csinálod ahogy akarod! Annyi minden van ma már, amit elleneznek, hogy nem lehet nyomon követni és betartani. Akinek a tampon a kényelmes az azt használ, akinek meg a betét, az betétet használ. Kész. Pont. Nem vita tárgya, nem ez volt a cél, gondolom, csak egy kérdés volt!
persze.. nõnek lenni is undorító....istenem! Betét a mindennapokban, ha úgy adódik (sport, tánc), akkor tampon. A legtöbb nõdoki nem pártolja a rendszeres tamponhasználatot.
tampon. másodikkal egyetértek, a betét undorító.
Én tampon párti vagyok. Kényelmesebb és higiénikusabb (szerintem). Éjszakára viszont betétet használok. Éjjel csak azért nem kelek fel, h kicseréljem, és ha bent hagyod egy egész éjszakán át, azért az se egészséges.
Hogyhogy nem egész nap van ott? Te elintézed a mensit pár óra alatt? Nemhogy egész nap, de napokig! Természetesen nem egy darabra gondoltam, hanem cserélgetve...
én eddig (2 évig) betétet használtam, de a multkor úszni mentem, és akkor tampont használtam. azóta csak azt használok. sokkal kényelmesebb. nem érzem azt, hogy van valami nedves izé a lábam között.
sztem a betét én valahogy nem szeretem a tampont am meg nem egy egész napig van ott...
Ja... 19:43 voltam és 20 éves!
Szerintem a tampon! Én talán össz-vissz egy mensit csináltam végig betéttel, még az elsõt, de akkor megfogadtam, hogy soha többet! Számomra gusztustalan, hogy egész nap ott van a lábam között egy csomag, gyûrõdik, kifolyik, bepállik, büdös, zörög, ahogy lépsz.... A tamponnal pedig tényleg akármit csinálhatsz! Kutya észre nem veszi, hogy megvan. Éjszakára is azt használok!
Betét... 3éve van meg, és idáig 2x kerültem abba a helyzetbe, hogy tampont kellett használnom, de mind a 2x nagyon kényelmetlenül éreztem magam, és egyszerûen nem bírtam lazítani... nemtudom miért, de egyszerûen zavart, h bennem van (nem úgy hogy éreztem)...

Tampon, vagy betét a jobb? Elsősorban az érdekel, mi bajt okozhat a tampon?

Egyesek szerint a betét egészségesebb, mert a vér nem ott bent kezd el "bomlani", viszont van, aki pont azt mondja, hogy az a jó, ha már rögtön bent felszívja a tampon, mert akkor nem folyik végig a hüvelyen és nem ott "bomlik". Bár nyilván úgy lett kitalálva az ember, hogy a természetes mód, vagyis ha kifolyik, ne okozzon gondot, csak hát a tampon mégiscsak sokkal kényelmesebb...

Legjobb válasz: szia! a vér nem bomlik max alvad... én igazából nem hallottam még olyanról hogy melyik egészséges, vagy nem. én mér kb. 4 éve használok tampont (északára is) azért mert kényelmes és egyben higiénikusabb is sokkal!!!

Köszi!
szia! a vér nem bomlik max alvad... én igazából nem hallottam még olyanról hogy melyik egészséges, vagy nem. én mér kb. 4 éve használok tampont (északára is) azért mert kényelmes és egyben higiénikusabb is sokkal!!!
Az elõzõ válaszolóval teljesen egyet értek! Gondolj csak bele, ott pang benned az alvadt vér, nem tud kitisztulni rendesen a méhed és a hüvelyed!És ez bizony a bacik melegágya!Én betétet használok, bármilyen kényelmetlen is, de én egészségesebbnek tartom, hogy rendesen kitisztulok belülrõl így, hogy kifolyik! Na meg persze nálam az sem utolsó szempont, hogy pl. mi van, ha tampont használsz és mégy az utcán, érzed, hogy cserélned kell?A nyilvános wc-kben nem mindig van folyékony szappan, vagy sima, hogy megmosd a kezed, mielõtt kicseréled a tampont! Azért én piszkos kézzel nem nyúlkálnék fel magamnak!
Volt osztályfõnököm a tampon használata miatt lett meddõ! A vér nem tudott rendesen kiürülni, megtapad a méhben és a hüvelyfalon, emiatt gyulladás keletkezett. Kaparást kellett végezni, késõbb pedig mûtétet! Hiába szedett utána hormontablettákat és járt injekcióra nem esett teherbe! Sajnos a mesterséges megtermékenyítés is sikertelen volt! Én tampont és betét használok! Éjszakára jobb, hogyha betétet használsz! Bár nem szeretnék okoskodónak tûnni!
Szia! az az igazság, hogy a tampon egészségtelen, ugyanakkor nagyon kényelmes és praktikus. én évekig azt használtam, de át kellett térnem a betétre mert krónikus hólyaggyulladásom van, és a tampon elõsegiti a fellángolását. ezt nekem urológus és nõgyógyász is mondta. mindketten elég elrettentõ dolgokat mondtak a tamponról, amibe ha jobban belegondol az ember logikus. a vér bent pang a hüvelyedben órákig, levegõtlen térben, és bizonyítottan több baktériumot találtak használt tamponon mint betéten. és hiába használsz kisebb méretet a múlófélben lévõ mensesre mondjuk a 4. napon is, simán felsérted vele a hüvelynyálkahártyádat, épp mert már nincs meg annyira, és szárazabb a hüvelyfalad. kíváncsiságból megkérdeztem egy másik nõgyógyászt is, és õ azt mondta, hogy nyugat eu-ban már leáldozóban is van a tampon divat emiatt. a betétet kéne használni tulajdonképpen mindenkinek, de fõleg annak aki amúgy is hajlamos húgyúti-nõgyógyászati gyulladásokra, fertõzésekre. tény, hogy nagyon nehéz volt visszaszoknom a betétre, mert kényelmetlen, elcsúszik. de nekem az egészségem érdekében természetesen hajlandó vagyok erre a kompromisszumra. ha nem akarsz lemondani a tamponról, én azt tanácsolom neked, hogy legalább éjszakára használj betétet.
Én tamponpárti vagyok a kényelem miatt. Bár tökéletesen egyetértek az elõzõ két hozzászólóval. Barátnõm is hasonló cipõben járt és neki saját érdekében kellett lemondania a tamponról. Nekem még szerencsére soha nem volt semmilyen problémám. A tamponhasználók legalább éjszakára használjanak betétet (bár bevallom én sem teszem). Nekem nagyon gyenge a menstruációm, (fogamzásgátló miatt) csak mini tampont használok és még így sem fenyeget az a veszély, hogy csak úgy az utcán megyek és ki kell cserélnem a tampont. Ezekre az esetekre is jó, ha tartasz a táskádban intim törlõkendõt (vagy akár popsitörlõt, illetve vannak már higiénikus kézfertõtlenítõ zselék, amit beledörzsölsz a kezedbe és tisztít és fertõtlenít is).
Maximálisan igaza van az elõttem szólóknak!! Csak ennyit szerettem volna írni:)
Szia, sajnos orvosilag nem tudok korrekt valaszt, de engem is foglalkoztat a kerdes!!!! En ugy szoktam, hogy ejszakara betetet hasznalok, nappalra meg ha megyek valahova (dolgozni/suliba/shoppingolni) akkor tampont, de ha hazaerek akkor egybol atoltozok, meg minden aztan olyankor atvaltok betetre, mert valahogy az kenyelmesebb, es otthon ugyse nezi senki. Szerintem ha nem hagyod benn naphosszat a betetet es esetleg intimtorlokendot vagy hasonlot hasznalsz, akkor az nekem higienikusabbnak tunik (attol meg nem biztos, hogy az is!?)
Látom, hogy mindenki a tampon ellen van..! És az érveikben lehet, hogy van igazság, de én mégis csak a tampon mellett vagyok. Még éjszakára is azt hordok, és roppant kényelmes! Na meg szerintem az se egészséges, hogy egésznap abban a véredben ülsz, ami kijött belõled, és az is meleg, nedves, nyílt helyen van a bugyidban (ami a baktériumoknak kedvez)! És az, hogy valakinek sajnos nem lehet tõle gyereke, szerintem kivételes...nem mindenkivel történik ilyen, a nõk nagytöbbsége tampont használ, és senki nem panaszkodik rá, akit én ismerek! Nem kell annyira félni! Mindenki maga választja, hogy melyik neki a szimpibb! :) Próba-szerencse!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat:) Igen, azt a "bomlás" szót nem úgy értettem, hanem, hogy baktériumok képzõdnek, illetve pang a vér.
Szia! én 15 éves vagyok és 12 éves korom óta tampont használok mondhatjuk hogy azóta mióta megjött!De ritkábban betétet is szoktam!lehet hogy nem vagyok annyira tapasztalt sõt biztos mint az elõttem szólók, de én mindenképpen tampon párti vagyok!Igaz, van elõnye és hátránya is! De azzal viszont nem értek egyet hogy a hüvelyedben bacikat termel a vér!Mert a vér csak akkor termel(képzõdik)baktérium fertõzés ha a vér levegõvel érintkezik!És valószinû hogy ha a tampon olyan veszélyes lenne akkor nem használnák manapság nõk ezrei!Nekem ez a vélemény na pusszi
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:)
Sziasztok! Én kb 3 éve menstruálok és most is és mindig is betétet használtam. A tampont nem bírom 1szerûen: egészségtelen, a bacik melegágya, ráadásul undorítónak találom hogy felnyúlkáljak magamnak. Ezen kívül engem mindig is arra neveltek hogy betétben legyek, sosem engedték hogy tamponozzak (jól is tették!). Tény, hogy a betét kényelmetlen, én is és rajtam kívül is még sokan úgy érzik, hogy olyan mintha pelenkában lennénk. De inkább pelus, minthogy fertõzés és magamnak nyúlkálás. Nagyon erõs a vérzésem így vastag és hosszú betétet kell viselnem. Az az igazság hogy nekem éjszakára nem elég 1 betét, hanem 2-t kell berakni, az már nagyon kényelmetlen és kellemetlen: vastag illetve csörög zörög ha épp megmoccanok. Nem tudjátok, hogy melyik a legvastagabb és leghosszabb betét? Mert akkor abból lehet hogy elég volna 1et betenni éjjelre, ráadást nappal is jobb ha ritkábban kell cserélni (mert ugye van olyan helyzet hogy nem tudunk).
Az Always-nak van éjszakai betétje, a sötét kék színû azt hiszem. Az nagyon jó, hosszú és a nedvességet beszívja. Nálam csak az Always jöhet szóba, a libress úgy sz*r ahogy van, a többi meg általában nem ragad rendesen.

Lányok, tampon vagy betét a jobb?

Én betétet használok,de higiénikussabnak tartom a tampont,csak nem merem használni. 16/L

Legjobb válasz: Hát nyáron inkább a tampon, valahogy higiénikusabbnak érzem, meg ugye a kellemetlen szagok miatt is. Amúgy betétet is használok, de fõleg télen, vagy a gyengébb napokon. Mindegyiknek megvan az elõnye meg a hátránya. Gondolkoztam az intim kelyhen is, de nem vitt még rá a lélek. Fogalmam sincs melóhelyen hogyan lehet ezt kulturáltan használni...

Hát nyáron inkább a tampon, valahogy higiénikusabbnak érzem, meg ugye a kellemetlen szagok miatt is. Amúgy betétet is használok, de fõleg télen, vagy a gyengébb napokon. Mindegyiknek megvan az elõnye meg a hátránya. Gondolkoztam az intim kelyhen is, de nem vitt még rá a lélek. Fogalmam sincs melóhelyen hogyan lehet ezt kulturáltan használni...
betét jobb mert látod mikor cseréld, én is azt használok, egyszerûen nem visz rá a lélek a tamponra.. :s egyszer kipróbáltam de inkább maradok a betétnél és strandolás nélkül is kibírok 5 napot
Nekem csak a betét. A tampon nekem azért nem jó, mert az elsõ két nap nagyon erõs a vérzésem, és így is, úgy is kell hozzá tisztasági betét, akkor meg már mindegy. Meg nem tudom, más hogy van vele, nekem elég sûrû a menstruációs vérem, darabos is (bocs, a részletes leírásért), és ezt még egy elefántnak való tampon sem tudná felszívni.
En tampont hasznalok, egyszeruen nem birom a betetet, rosszul vagyok tole.
Én tampont használok. Úgy tartom mindegyiknél van veszély, ha az ember betartja a szabályokat, akkor egyiktõl se lesz baja. A tampon meg kényelmesebb, pluszban nem bírom a vér látványát.
Tampon.
Betét.Nekem kényelmes, könnyebb használni és látom, hogy kell-e már cserélnem. A tampont akkor ajánlom, ha nagyon erõs a vérzésed, vagy strandra mész.
Maradj is a betétnél, mert az az egészségesebb. Bár a strandon való fürdésrõl is le kell mondanod ha menstruálsz.
Attól függ. Alapjáraton betét-párti vagyok, de sokszor nem mernék elindulni tampon nélkül. De ilyenkor is teszek még be betét is. Szóval ha lehet, akkor betét, de ha muszáj, nincs bajom a tamponnal sem. De õszintén szólva nem ugrálok érte.
Valóban higiénikusabb a tampon, ha van lehetõséged a felhelyezésnél vagy cserénél elõtte megmosakodni és alaposan kezet mosni. Személy szerint inkább betét párti vagyok, megmagyarázhatatlan :-) Ellenben az erõsebb napokon ilyenkor nyáron tampont használok napközben, már a lenge ruházat miatt is. :-)
Tampon mindenképp!!Próbáld ki, eleinte nehezebb, meg ugye ki kell tapasztalni, hogy mikor cseréld, de sokkal jobb, mert nem rossz, mikor felállsz pl egy székrõl, meg nem vagy vér szagú..annyi a lényeg, hogy elõtte és utána nagyon alaposan moss kezet!És ha pl suliban vagy nem túl tiszta helyen kell cserélj, akkor válaszd az applikátoros tampont!Nem kell félni tõle, ez egy hülyeség, hogy nem egészséges meg hogy veszélyes.Viszont soha ne hagyd bent 6-7 óránál tovább.
Én is betét. Tampontól idegenkedem.
Tampon! A hideg kilel a betéttõl. Számomra kényelmetlen érzés, frusztrál. Elõször én sem mertem. 21 évesen próbáltam elõször és hamar rájöttem, h munka szempontjából kényelmesebb. Nem tudom, h emlékszel e arra az O.B-s reklámra, ahol a nõk ülnek, mert nem mernek felállni a betéttel, az O.B-s néni meg fehér szoknyában felszabadultan sétafikál. Na, kb én is úgy érzem magam a tamponnal:D Persze volt rá példa, h valami oknál fogva 2 héttel hamarabb jött meg, mint kellett volna és nem voltam rá felkészülve, akkor használtam betétet, de alig vártam, h tamponhoz jussak.

Nagyon hosszú buszos utazáskor tampon vagy betét a jobb? Kb.3 óránként van megálló és elméletileg minden megállóban van lehetőség mosdóba menni.

Legjobb válasz: Erõs menzesz alatt jobb, ha mindkettõt használod egyszerre. Végy magadnak intim törlõkendõt és/vagy antibakteriális törlõkendõt.

Erõs menzesz alatt jobb, ha mindkettõt használod egyszerre. Végy magadnak intim törlõkendõt és/vagy antibakteriális törlõkendõt.
Én ilyenkor mindkettõt szoktam egyszerre, úgy a biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Tampon vagy betét a higiénikusabb?

Legjobb válasz: engem nem érdekel, melyik a higiénikusabb, csak betétet használok, mert azzal érzem jól magam.

engem nem érdekel, melyik a higiénikusabb, csak betétet használok, mert azzal érzem jól magam.
Szerintem is a tampon, de én betétet használok :D
Pelenka. Babi néni
Szerintem a tampon mindenképp.
igen, természetesen akkor is kell cserélni mindenféle betétet, ha alig van rajta vér. ha a végén már alig vérzünk, az nem azt jelenti, hogy egész napra bent hagyható egyetlen betét. én a tisztasági betétet is kicserélem egyszer napközben, szerintem nem egészséges, ha egész nap ugyanaz van bent, mégha nincs is rajta semmi, akkor sem.
Attól, hogy valami nem higiénikus, még semmi bajod nem lesz tõle. Se a betéttõl, se a tampontól. Én betét-párti vagyok, nem szeretek dolgokat magamba rakosgatni, de biztosan akkor se lenne semmi bajom, ha tampont használnék. Ha bármelyik is valami bajt okozna, akkor senki se használná.
Már írtuk korábban többen is, hogy az egészséges hüvelyben is vannak kórokozók, nem steril belül! Ha tampont használsz (hiába teszed fel tiszta kézzel), elkezdenek szaporodni belül ezek a kórokozók, ennek lehetnek következményei! Másik gond vele, hogy a vér ottmarad a nyálkahártyadarabokkal a tetején, ez pedig felmarhatja a méhszájat. A betétben igaz, hogy ülsz és ilyenkor "büdösödhet", de jóval messzebb van a méhszájtól, mint a tampon! És számít ez a távolság sajnos. A nõgyógyászok többsége valóban NEM AJÁNLJA a tampont! Kényelmesebbnek kényelmesebb, de a látszat ellenére egyáltalán nem higiénikusabb. Alkalmi használatra való.
Nekem is az vlt a bajom a betéttel h büdös, rádásul én csak ilyen hagyományos bugyival tudtam "felvenni"(és még úgy is elcsúszott) azt a fajta bugyit mg nagyoon utálom. én tampon párti vagyok.
Én több mint két évig betétet használtam.Utáltam azokat a napokat, mert egyszerûen nekem kényelmetlen volt a betét.Próbáltam sokfélét, de egyik sem jött be, ráadásul zavart a szag.Persze, cseréljem gyakran, de ha olyan helyen vagyok, hogy nem megoldható...De a tampont nem mertem még kipróbálni. Aztán nyáron rászántam magam és kipróbáltam.Sokkal kényelmesebb.Amikor betétet használtam, gyakran lett foltos a bugyim, mert elcsúszott a betét, hiába volt szárnyas.Tesi órán rendszeresen elmozdult, de a tampon nem:) Nekem sokkal jobban bejött a tampon és azt gondolom, hogy ha rendesen megmossuk a kezünket elõtte (langyos/meleg vízzel szappannal), akkor nem lehet gond. Lehet, hogy buta vagyok, de ha a tampon vagy a betét olyan egészségtelen lenne, nem reklámoznák és nem lenne ennyi féle, mert valljuk, most már tamponból is van sokféle. 15/L
kedves uccsó! szted a kóla meg a csipsz egészséges? no? de azért reklámozzák éjjel-nappal. errõl ennyit. hogy a kérdésre is válaszoljak: bevallom, szeretem a tampont, de sajnos olyan görcseim vannak az elsõ napokban, hogy tamponnal iszonyatosan fáj, betéttel meg még épphogy túlélem a dolgot. szóval akkor betét van, a 3-4. naptól meg tampon. bár ez függ attól is, h hova megyek, mert ahol nem tudok kezet mosni, oda nem tampont viszek, hanem betétet. tény, h nincs rózsaillata, de fontosabb az egészségem.
én 10 éve használok tampont és egyetlen egyszer vovolt egy sima hüvelygombám, azt is strandon szedtem össze és épp nem volt meg. Szóval annyira nem lehet egészségtelen. Járok nõgyógyászhoz, a méhszájam is köszöni jól van. Nekem sokkal kényelmesebb, betétet 10 éve nem is használtam egyetlen darabot se maximum tisztaságit. Nem mozdul el, nem kell félni hogy véres lesz a bugyim, a nadrágom, nem érzem ahogy "kizúdul " a vér, nem pállik be alul semmim, mert bepállik mikor 5-6-7 napig ülsz a betéteken, hiába fürdesz reggel este és hiába ilyen olyan légáteresztõ a betét. Nem büdös. Nem hiszem egyébként, hogy a betéttõl bármi bajt kapna az az ember ha normálisan cseréli, de nagyobb komfortérzetet nyújt a tampon.
Különben nekem szinte választásom sincs, mert a betét minden fehérnemûmön elcsúszik, és szinte idegbajt kapok, ha néha itthonra betétet használok... (6-7. napon már zavar a tampon) 15/L
Szerintem a tampon. Elvégre, ha ott bent van a vér, nem indul bomlásnak, míg betétnél igen. Persze nagyon ügyelni kell a higiéniára, suliban lehet a betét a jobb... Vagy elõtte fertõtlenítsd a kezed ilyen géllel :) Lehet kapni Dm-ben, Rossmann-ban.
Gyakori betétcserével ja, kiküszöbölheted a bûzt, de ha alig van valami a betéten és mégis büdös, cseréld? Az illatosított szart se ér! Másfél évig betétet használtam, nekem mindig büdös volt, ha illatosított volt a betét, ha nem, ha kevés volt rajta, ha megtelt...Szóval mindegy..
nõgyógyász mondta hogy csak betétet hazsnáljak ha lehet, a tampontól tér vissza mindig a tulzott folyásom... 2 éve csak betét, semmi bajom
ha gyakran cseréljük nem lesz büdös. azt a kis szagot meg ki lehet küszöbölni, úgy hogy illatosított betétet veszünk.
Ha a tampon felhelyezése elõtt szappannal kezet mosol, akkor semmi bajod nem lehet! A betéttel az a baj, hogy büdös, levegõhöz érve - ami ugye gyakran elõfordul - tele lesz bacival. Tampon jobb! Én 1 és fél év után legutóbbinál azt használtam, és ezerszer jobb! Kényelmesebb és észrevehetetlen!
Ja nem nyúlkálsz fel, csak ülsz órákat a rothadó, bomló véreden. Én nem mondanám higiénikusnak ezt, tampon elõtt meg kezet kell mosni.
betét, mivel nem nyúlkálsz fel ahhoz, hogy feltedd...a legtöbb nõgyógyász nem javasolja a tampont
A kérdező hozzászólása: Tudom amúgy, volt már ehhez kapcsolódan egy csomó kérdés, de így körülöttem is mindenki mást mond. "Tampon azért nem higiénikus, mert benn 'pang' a vér" "Betét azért nem higiénikus, mert ott alul levegõhöz érve teli lesz bacival.." meg satöbbi :D, most akkor ?:D
Szerencsére neked nincsen bajod a tampontól. Ez sajnos nem jelenti azt, hogy másnak sem és azt sem jelenti, hogy egészséges használni. Ezek sajnos orvosi, mikrobiológiai tények. Bár sokkal kényelmesebb, efelõl semmi kétség. Nekem akkor szûnt meg a visszatérõ hüvelygombám, amikor hallgatva a nõgyógyászra, abbahagytam a tampont. Nyáron, strandon persze nem betétezek. Viszont a Balcsiba tamponnal sem megyek fürdeni.
igen
persze
igen, de miért akarnád hogy bármi felszívja?
Akkor felajánlom magamat, nehogy valami baja legyen.
Tampon még a feketelyukakat is beszívja.
ezen már énis gondolkodtam, mert ez a logikus, de én be szoktam nedvesedni tamponnal is... szóval nem értem:S
akkor sürgõsen dugjál, mert túlteng benned az élvezni vágyás:) --és a pasi hiány:)
Miért kell, hogy felszívja?? xD Szerencséétlen...xD

Csajok! Betét vagy Tampon? Ki melyiket abból is milyet használ? Mitől jobb a tampon?

Legjobb válasz: Sziasztok! Ez egy nehéz kérdés! Mivel a tampon számomra is kényelmesebb, azonban vannak negatív hatásai. Én otthon betét és csak munkában, utcán tamponozok, de a menstruációm végén is már csak betét, amikor kevesebb a vérzés... Itt részletesen le van írva több "eszköz", amivel a menstruációs vér felfogható... ajánlom elolvasásra, esetleges megfontolásra. :) http://fru.szimpatikus.hu/betet-tampon-vagy-valami-mas-krist..

Sziasztok! Ez egy nehéz kérdés! Mivel a tampon számomra is kényelmesebb, azonban vannak negatív hatásai. Én otthon betét és csak munkában, utcán tamponozok, de a menstruációm végén is már csak betét, amikor kevesebb a vérzés... Itt részletesen le van írva több "eszköz", amivel a menstruációs vér felfogható... ajánlom elolvasásra, esetleges megfontolásra. :) http://fru.szimpatikus.hu/betet-tampon-vagy-valami-mas-krist..
Tampon, mert szabadabb érzés. Nem hiszem, hogy hosszú távon káros, ha tiszta kézzel csinálod.
Tampon. Próbáltam a betéteket - sokfélét - de az a "csomag" a lábam között... túl nagynak érzem, valahogy nem jött be. Az is zavar hogy amikor felállok rögtön érzem hogy folyik.
Ha elmegyek otthonról csakis tampon /OB normal/. Ha itthon vagyok akkor betét /narancssárga always ultra/. Attól jobb a tampon hogy tovább bírja mint a betét, kevesebbszer kell cserélni, ráadásul nem érzed ahogy , , folyik" mikor felállsz meg ilyenek. És kényelmesebb is mert nem érzed hogy ott van, betétnél meg azért csak zörög meg ilyenek.
Én is ha megyek valahova akkor használok tampont itthon csak betét sajna sokan éjszakára is tampont használnak ami nem egészséges dolog de a reklámok is ezt ajnározzák.
Nekem az intim kehely jött be! Mivel tilos reklámozni, weboldalt nem írok, de keress rá gugliban, ha még nem hallottál róla.
én idegenekedek a tampontól, úgyhogy allways-t használok. nekem bevált a betét, kényelmes, könnyen cserélhetõ.legalábbis nekem, vhogy fura, hogy tampon ki, tampon be, ráadásul rettegnék, hogy vérzek mellette. számomra a betét biztonságosabb. 19/L
Szia! Betét, nekem a Libresse jött be, a sima, annak puha változata, a mûanyagokat utálom. A tampon meg nem jobb semmivel, sõt egészségtelenebb sokkal. Nekem amikor megtudta a nõgyógyászom, hogy kivételes alkalommal tampont használtam, leszidott, hogy nem szabad, mert sok galibát kavarhat. Jó persze nem 1-2 alkalomtól, de rendszeresen nem ajánlott.
Csak betét és csak Libresse. Ezt a zörgést soha nem értettem, nem tapasztaltam még ilyet. Életemben talán kétszer használtam tampont (nyaraláskor, fürdéshez), de engem nagyon zavar, hogy valami idegen dolog van bennem.
A vélemény és a lepontozás két különbözõ dolog, a pontozás a válasz hasznosságát ítéli meg. És itt egyenértékûen hasznos mindkét vélemény, mivel a kérdezõ egy statisztika szerû kérdést tett fel...lepontozást annak illik kapnia, aki olyan dolgot ír, amely nem valós, tehát haszontalan.
Csak betét. Én a betétesek táborát erõsítem. A tamponról és egyéb eszközökrõl az a véleményem, hogy nem természetes egy nõnek bármit magába tennie a párja f.kán kívül, így én mint a természetesség híve, csak betétet használok. Mivel rátaláltam a megfelelõre, ami nem csúszik el, nem ereszti át a szagot, a vért, és nem kényelmetlen, így még nem is volt vele problémám. 24/L
Utolsó válaszolóval nem értek egyet, szerintem nem természetesebb a betét, mint a tampon. Már az ókorban is használtam "tampon kezdeményeket", szóval mégse lehet valami rossz dolog, a tampon régebbi és hatékonyabb:D Mindenképpen a tamponra voksolok! Sokkal szabadabban mozgok, nem is érzem, hogy ott van, és nem olyan rhadt büdös akár fél óra után is, mint a betét. Persze ügyelni kell a higiéniára, de ez alapvetõ dolog. Ráadásul amikor betétet használtam, nagyon utáltam, amikor felálltam, és egy csomó vér tódult ki rajtasm. Tamponnal ilyen nincs.
en csakis betetet hasznalok
Eddig csak is betétet használtam(:Aztán kipróbáltam a tampont és sokkal jobb, nem érzek semmit:D De teljesen nem szokok ám rá, ha elmegyek vhova tampon, otthon+éjszaka betét:D betét:bella blue, bella rose, bella green(mikor melyik) t.betét:carefree flexiform, discret tampon:o.b. mini. 14/L
Én nagyon szeretek tampont használni, elszoktam a betéttõl már nagyon, itthon se használom...elég kényelmetlennek érzem. Tamponból O.b. pro comfort normal meg most vettem supert kipróbálom meddig bírja, ha legközelebb megjön, eddig csak normalt használtam. Amíg betétet használtam addig allways pamutfelsõrészû és illatosított volt.
Tampon a mindennapokban, ha jelenésem van vagy megyek valahová. Viszont mivel egyrészt engem kiszárít, másrészt meg tudom, hogy nem annyira egészséges amikor otthon vagyok, vagy már nincs annyira meg akkor betét. Régen libresse-szel kezdtem de nekem nem annyira vált be, mindig átáztam még a naggyal is és el is csúszott. Aztán váltottam és azóta csakis Always, minden tekintetben megfelel!
Elõzõ vagyok... én is átestem egy ilyen idõszakon, de szerintem mindenki! Amikor elkezdtem tamponozni, annyira nagy élmény volt hogy olyan, mintha nem is menstruálnék, hogy szinte éjjel-nappal azt használtam! Aztán egy idõ után rájöttem, hogy annyira mégsem buli a dolog és szerintem már sikerült megtalálnom az arany középutat! 20/L
A lepontozás is vélemény! Van, aki nem ír választ, csak a pontozásban mutatja meg hovatartozását. Úgyhogy talán azért kevesebb a betétesek pontja, mert többen használnak tampont. Ez még nem jutott eszetekbe? Nem szemétkedés a lepontozás, hanem véleménynyílvánítás. Én is lepontozom azt a választ, amivel nem értek egyet.
Csak tampon. Amikor még betétet használtam (kb négy év volt), egyszerûen utáltam, ha megjött, szörnyen kényelmetlen volt. Újabb négy éve pedig tampont használok, szinte észre sem veszem, hogy épp menstruálok. :) A márkája meg kb mindegy, amelyik olcsóbb, azt veszem.
2évig csak betét...nem a legkényelmesebb volt mikor éreztem, hogy folyik a vér...na meg tesi órán azon aggódni, hogy ugye nem ázok át-.-" Nem igazán szeretem a betétet, de pl. éjszaka tök jó nekem a betét.Én bella blue-t, greent vagy azt a rózsaszín csomagolásút használom. Viszont érdekelt a tampon is, csak nem tudtam hogy mondjam el anyunak mire megjött anyum mondta h ki kéne próbálni a tampont.Hát miért ne, gondoltam...Sokkal jobb, mint a betét. De tuti, hogy otthon/éjszaka betétet használok továbbra is.Ja, és o.b. minit használok. 14/L
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Kedves 22:09! Valamit nem jól csináltál, ha érezted! Egyébként az szerintem butaság, hogy sok galibát okoz. Én majdnem 30! éve használom, de még soha semmilyen gondom nem volt vele. Ha jobban megvan a mesim, akkor a saját megnyugtatásomra teszek egy tisztasági betétet. Sokkal kényelmesebb, tisztább érzés. Még valami: ha elmegyek pisilni, azt tamponnal is lehet, nem kell kivenni és másikat tenni. De ha betéttel megyek, akkor már újat kell betenni, mert a használttal nincs gusztusom visszahúzni a bugyim. Szerintem olcsóbb is, mint a betét.
Érdekes... Aki a betétet írta, valaki mind lepontozta, a tampont írókat meg fel. Na ennyit a vélemény szabadságáról, de legalább jól szórakozik valami 5 éves...
Ja tényleg, mindenkit lepontoztak, mert leírta a véleményét. Könyörgöm ez nem olyan kérdés, amiben össze kell veszni meg komoly szellemi vitákat kell produkálni. Utoljára ilyen lepontozást az abortuszos kérdésnél láttam, ott sem elfogadható ez a viselkedés, de egy ilyen kérdésben :S:S:S
általában tampon, mivel kényelmesebb és az utobbi idoben elég erosen van, tehát jobban is bírja, kisebb a balesetveszély.pici betétet viszont így is használok. ja, és szigoruan tiszta kézzel!!! a veszély ott van, ha nem tiszta kézzel van felhelyezve, vagy ha ritkán van cserélve, még ha gyenge is a vérzés, nem lehet egész napra hagyni... éjszakára viszont betétpárti vagyok.
tényleg, miért vannak lepontozva a betétesek??? mindenki maga tudja, mi a jobb neki, nem????? egyébként hallottatok már a pohárrol? http://www.mooncup.co.uk/
Aki kelyhet használ hogy üríti ki és tisztítja meg nyilvános helyen (suli, munkahely)? Nem csöpög mellette? A dokim javasolta, de valamiért nem igazán tudom rávenni magam, hog egy mûanyag dolgot magamba tegyek.
még nem vonzott annyira, hogy kiprobáljam, ilyen gyakorlati dolgokra pedig nem is gondoltam...de olvasgattam forumokat, és ugy általában elégedettek vele... hm, nekem még tul modern...
nekem most jött meg, betétet használok, a tampon szerintem egészségtelen, nem bántom a tamponosokat de nem véletlenül nem ajánlja a nõgyógyászok többsége :/ betétbõl Libresse-t használok, az always nekem tiszta mûanyag volt, a libresse viszont jó, igaz elég drága szóval átváltok majd szerintem a Naturellára vagy a Jessára, eddig mindegyiket dicsérték nekem. 13/L

Tampon vagy betét? Mi az előnyük, hátrányuk? Tényleg egészségtelen a tampon?

szóval, kérlek fejtsétek ki,hogy miért egyik miért másik!

Legjobb válasz: Az elsõ válaszoló sajnos nagyon tájékozatlan. Nem csak a TSS a gond a tamponnál, hanem az egyéb fertõzések veszélye is megsokszorozódik. Illetve a méhszájseb kialakulásában a tampon is részt vesz. Ennél az utóbbinál fõleg a rendszeres tamponhasználat jelent veszélyt. A betét lehet, hogy maszatosabb (de könyörgöm nõk vagyunk, a menstruáció a babának a "lakhelye" is. Teljesen természetes dolog, én pedig az ettõl való undort tartom pszichésnek!) A betétben való tocsogást érzed, ezért kellemetlen, de a tamponban is ugyanúgy tocsog a vér, csak ezt nem érzed. Viszont közelebb van a nyitott méhszájhoz. Emellett a hüvely flórájának sem tesz jót. A hüvelyben semmilyen mesterséges dolgot sem célszerû órákig tartani. Persze vannak helyzetek, amikor a tampon nagyon is jól jön. Itt az állandó használat a fõ gond. Persze ilyenkor rögtön ír pár lány, hogy neki évek óta kutya baja. Azt viszont nem tudja, hogy mennyi lány az, akinek problémája van ebbõl adódóan.

Az elsõ válaszoló sajnos nagyon tájékozatlan. Nem csak a TSS a gond a tamponnál, hanem az egyéb fertõzések veszélye is megsokszorozódik. Illetve a méhszájseb kialakulásában a tampon is részt vesz. Ennél az utóbbinál fõleg a rendszeres tamponhasználat jelent veszélyt. A betét lehet, hogy maszatosabb (de könyörgöm nõk vagyunk, a menstruáció a babának a "lakhelye" is. Teljesen természetes dolog, én pedig az ettõl való undort tartom pszichésnek!) A betétben való tocsogást érzed, ezért kellemetlen, de a tamponban is ugyanúgy tocsog a vér, csak ezt nem érzed. Viszont közelebb van a nyitott méhszájhoz. Emellett a hüvely flórájának sem tesz jót. A hüvelyben semmilyen mesterséges dolgot sem célszerû órákig tartani. Persze vannak helyzetek, amikor a tampon nagyon is jól jön. Itt az állandó használat a fõ gond. Persze ilyenkor rögtön ír pár lány, hogy neki évek óta kutya baja. Azt viszont nem tudja, hogy mennyi lány az, akinek problémája van ebbõl adódóan.
Nem egészségtelenebb, mint a betét, amin órákig ott kenõdik minden, mert az sajnos mese habbal, hogy beszívja. A tampon ellen azt szokták felhozni, hogy így meg sokáig benn marad a vér a hüvelyben, de akkor viszont nem is alvad, és ugye megfelelõ idõközönként kell a tampont cserélni. Szoktak még a toxikus sok szindrómára (TSS) is hivatkozni, de tegye fel a kezét, aki látott olyat, aki hallott róla, hogy valakinek volt a tampontól...? Valójában mindkettõ mellett és ellen is lehet érveket mondani, jómagam abszolút tampon-párti vagyok, mert azzal olyan, mint ha nem is menstruálnék, semmi zavaró hatása nincs. Betéttel meg mindene össze van kenve az embernek, kényelmetlen, gusztustalan, és szerintem egy csöppet sem mondható higénikusnak. Általában akik idegenkednek a tampontól, inkább pszichés okokból teszik (bár ezt nem mindig vallják be), mert sokan ódzkodnak a hüvelyükbe nyúlni. N32
Tampon mellett egész sok dolog bent maradhat. A menzesz nem csak vérbõl áll. Szerintem a betét jobb. Cserélni kell és nem benne ülni fél napig, akkor nem gusztustalan...
Akkor én felteszem a kezem, mert volt egy osztálytársam akinek tss-e lett. Szóval azért van rá példa. Egyébként én inkább betét párti vagyok, mert személy szerint érzékeny vagyok a tamponra és nem bírom azt a 6 napot míg használnom kéne. De nyaralásnál vagy egyéb fontosabb programokon egyértelmûen tampon (egy-egy napokat még kibírok, de este újra betétet teszek be). Szerintem ki-ki döntse el magának. Érveket és ellenérveket mindkettõhöz fel lehet hozni.
Bocsánat, a második válaszolót akartam írni:)
Kinek mi.:D Én tampont nem szeretek sokáig használni, mert elkezd fájni a hüvelyem. A betéttel az a bajom, hogy kidörzsöl lent elég szépen és szintén fáj tõle. Felváltva használom a kettõt így nem rossz.:)

A betét vagy a tampon a jobb elsõ menstruációnál?

Legjobb válasz: Mindenképp a betét. Ki kell tapasztalni, hogy milyen erõs lesz a vérzés, melyik napokon lesz erõsebb. Tamponnál ez nem látja az ember lánya, csak ha állandóan cserélgeti, az meg elég hamar fáj ha nem szívja meg rendesen magát. Tapasztalat szerzéshez a legjobb a betét.

Mindenképp a betét. Ki kell tapasztalni, hogy milyen erõs lesz a vérzés, melyik napokon lesz erõsebb. Tamponnál ez nem látja az ember lánya, csak ha állandóan cserélgeti, az meg elég hamar fáj ha nem szívja meg rendesen magát. Tapasztalat szerzéshez a legjobb a betét.
Mindenképpen a betét, pláne, ha még szûz vagy. Meg késõbb is egészségesebb, hagyd csak kifolyni a testedbõl, aminek ki folynia.
Betét!
betét, több szempontból.
Betét, aztán ha kitapasztaltad a dolgokat, akkor mehet a tampon.
Betét!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!