Találatok a következő kifejezésre: A tabletta után (577 db)

ezért szokták este bevenni... egyébként ha nem híg akkor nincs baj.
Neked még ezt írják fel? Csak azért kérdem, mert ezt szedtem és most nemrég voltam iratni tabit és már nem ezt írták fel. Lindynette 20-at. Amit te is szedsz azt már állítólag kivonták a forgalomból. Bocsi kicsit eltértem a kérdéstõl. Nem gond. Én is így veszem be a tabit és eddig semmi gondom nem volt. Csak ne legyen hasi masi.
Az elsõnek. Volt olyan este szedtem és sokszor kimaradt. Nekem a reggeli vált be.

Hétfőn kezdtem el szedni menzesz után a tablettát azonban a keddi napon kihagytam valamilyen oknál fogva és a szerdait pedig reggel vettem be. A barátommal már kb 2-2, 5 hete nem feküdtem le és óvszerrel ajánlott az együttlét?

Legjobb válasz: Miért menszesz után kezdted el szedni a tablettát? Hiszen minden fogamzásgátlót a menstruáció 1. és 5. napja között lehet elkezdeni szedni. Vagy a te gyógyszerednél ez másképp van? Egyékbént benne van a betegtájékoztatóban minden le van írva feketén-fehéren. Többek között az is, hogy az elsõ héten kihagyott tabletta a legveszélyesebb, legrizikósabb. Annyi szerencséd van, hogy elmondásod szerint már huzamosabb ideje nem volt aktusotok. Így szerintem nem lehet gond, de a késõbbiekben lelkiismeretesebben szedd, ugyanis, ha a kifelejtett tabletta elõtt volt aktus, abból bizony baj lesz az ilyen alacsony hormontartalmú tabletták mellett! A lényeg, hogy szedd szépen tovább a levelet és most egy ideig (1 hét, ha biztosra akarsz menni több) a tabletta mellett óvszerrel is védekezzetek! Máskor pedig ne csinálj ilyet! :)

Miért menszesz után kezdted el szedni a tablettát? Hiszen minden fogamzásgátlót a menstruáció 1. és 5. napja között lehet elkezdeni szedni. Vagy a te gyógyszerednél ez másképp van? Egyékbént benne van a betegtájékoztatóban minden le van írva feketén-fehéren. Többek között az is, hogy az elsõ héten kihagyott tabletta a legveszélyesebb, legrizikósabb. Annyi szerencséd van, hogy elmondásod szerint már huzamosabb ideje nem volt aktusotok. Így szerintem nem lehet gond, de a késõbbiekben lelkiismeretesebben szedd, ugyanis, ha a kifelejtett tabletta elõtt volt aktus, abból bizony baj lesz az ilyen alacsony hormontartalmú tabletták mellett! A lényeg, hogy szedd szépen tovább a levelet és most egy ideig (1 hét, ha biztosra akarsz menni több) a tabletta mellett óvszerrel is védekezzetek! Máskor pedig ne csinálj ilyet! :)

Eseményutáni tabletta után 1 héttel lehet felfázásra antibiotikumot szedni, már nem befolyásolja a hatását?

Legjobb válasz: Akkor már nem. De arra vigyázz, hopgy az esemény utáni tabletta, tényleg csak az esemény UTÁN hat, azaz a tabletta után nem lehet védekezés nélkül közösülni, mert akkor ismét fennáll a terhesség lehetõsége.

Akkor már nem. De arra vigyázz, hopgy az esemény utáni tabletta, tényleg csak az esemény UTÁN hat, azaz a tabletta után nem lehet védekezés nélkül közösülni, mert akkor ismét fennáll a terhesség lehetõsége.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm, tudom, csak volt egy kis baleset és jobbnak láttam, ha beveszek egyet, tehát semmiképpen nem védekezési módszernek szántam. Még egyszer köszönöm:)

Általánosságban a fogamzás gátló tabletta mennyi idő/tabletta után hat? Pasi vagyok és kíváncsi vagyok rá

Legjobb válasz: általánosságban nem lehet megnondani, mert ahány annyi féle. van, amelyik 2 hét után, van, amelyik egy hónap után, de olyan is van, ami az elsõ szemtõl.

általánosságban nem lehet megnondani, mert ahány annyi féle. van, amelyik 2 hét után, van, amelyik egy hónap után, de olyan is van, ami az elsõ szemtõl.
Ha biztos védelmet akartok, akkor az elsõ levél beszedése után nem kell kiegészítõ védelem.Egyébként a mai tabletták egy hét után is védenek, valamelyik azonnal, de jobb tutira menni, ezért mondom, hogy jobb ha egy levelet beszed.
A kérdező hozzászólása: és ha már a vágyak miatt nem tudunk annyit várni pl 1 levelet? megszakítással nagy baj lehetne?
igen, ha nem bírjátok ki addig, használjatok gumit, az a biztos. ha "becsúszik" rossz lesz elszámolni a lelkiismerettel, azért mondom.
Melyik fajta fogamzásgátlót szedi a barátnõd?
A kérdező hozzászólása: még nem tudom hétfõn megy el kiváltani
A használatiában benne lesz, hogy mikortól véd.Ha abban azt írják, hogy elsõ szemtõl, akkor biztosan úgy van.Az enyém is rögtön védett, de én biztonság kedvéért elsõ levélnél még nem mertem gumi nélkül.

72 órás tabletta után már csökken a teherbeesés esélye?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Az esemény utáninak a nevében is benne van, hogy az esemény után hat. Esemény utáni után történt szeretkezésre már nem hat, abból simán teherbe lehet esni. A tabletta persze, hogy összezavarta a ciklusodat. Lórúgásnyi hormon volt benne. Mesterségesen elõbbre hozta a vérzésedet. A tabletta utáni vérzés elsõ napja az új ciklusod elsõ napja is egyben. (Anyóst pedig meg kellene tanítani arra, hogy mielõtt beugrik hozzátok, legyen szíves telefonon elõre bejelentkezni. :-)

Az esemény utáninak a nevében is benne van, hogy az esemény után hat. Esemény utáni után történt szeretkezésre már nem hat, abból simán teherbe lehet esni. A tabletta persze, hogy összezavarta a ciklusodat. Lórúgásnyi hormon volt benne. Mesterségesen elõbbre hozta a vérzésedet. A tabletta utáni vérzés elsõ napja az új ciklusod elsõ napja is egyben. (Anyóst pedig meg kellene tanítani arra, hogy mielõtt beugrik hozzátok, legyen szíves telefonon elõre bejelentkezni. :-)

Aki a tabletta elhagyása után közvetlenül esett teherbe lett-e problémája a terhességgel, ill. a babának?

Legjobb válasz: Nõvérem volt ig, 4-5 év tabletta után, tökéletesen egészséges immár 3 éves kisfiúnak adott életet. Mondjuk neki volt gondja szülésnél, császározták is, de nem a tabletta miatt, hanem a testalkata miatt.

Nõvérem volt ig, 4-5 év tabletta után, tökéletesen egészséges immár 3 éves kisfiúnak adott életet. Mondjuk neki volt gondja szülésnél, császározták is, de nem a tabletta miatt, hanem a testalkata miatt.
semmi probléma nem lett
Semmi bajod/baja nem lesz, akkor sem lenne, ha tabiszedés mellett estél volna teherbe.
én még pár hetes babásan is szedtem a gyógyszert, mindenki megnyugtatott hogy nem lesz semmi baja és nem is lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!!! Még nem biztos a dolog, csak eddigi életemben egyszer voltam ilyen piszkodul rosszul, abból fiú lett :) Védekeztünk, csak az óvszer sem tuti. Még csak két-három hét múlva telt volna le a három hónap.
Nem lesz semmi gond, én megkérdeztem az orvosomat mennyit kell várni a gyógyszer abbahagyása után. Azt mondta nem kell, de 1 hónapot szoktak mondani azt is csak azárt, hogy lássák a menstruáció hogyan áll be. De ha az egy hónap alatt esek teherbe sem lesz semmi probléma, mert a gyógyszer gyorsan kiürül a szervezetbõl, ezért kell naponta szedni.

A tabletta bevétele után hasmenésem volt, ezért pótoltam a gyógyszert. Így 21 napra csak 20 tabletta jut. Ha nem veszem be az utolsó szemet, az olyan mintha kihagytam volna egy tablettát a 3. héten?

Szóval ha beveszem a 20. tablettát, majd tartom a 7 napos szünetet, és kezdem a következ? levelet, az rendben van, ugye?

Legjobb válasz: Teljesen biztonságos, ha a 20. nap után kezded meg a 7 napos szünetet. A késõbbi esetleges hasonló esetekre pedig tényleg érdemes egy pótlevelet tartani, ahogy már más is írta.

Teljesen biztonságos, ha a 20. nap után kezded meg a 7 napos szünetet. A késõbbi esetleges hasonló esetekre pedig tényleg érdemes egy pótlevelet tartani, ahogy már más is írta.
Ha több holnapja szeded nem lehet probléma.De ha az elsõ holnap akkor ajánlott, óvatosnak lenned, mert 1 tabletta bevétele miatt is teherbe eshetsz!De ne csinálj többet ilyet, mert a tabletta nem megy csak úgy ki a szervezetbõl!
Az elsõre ne hallgass.Jól tetted, hogy pótoltad, a tájékoztató szerint jártál el.Az ilyen esetekre érdemes tartani egy pót levelet, amirõl pótolhatsz, így nem fogy el az aktuális levélrõl a 21 szem. Olvasd el a tájékozatójában, hogy mit javasol arra az esetre, ha egy szemet kihagysz a harmadik héten!
A kérdező hozzászólása: 2 lehetõség van: -hagyjam abba a megkezdett csomag szedését, tartsam a 7 napos szünetet, majd folytassam a következõ csomaggal. Ez tervezem tenni, csak én be is fejezném egyúttal a megkezdett csomagomat. -vagy szünet nélkül folytassam a következõ csomaggal.
Nekem is ez van írva a tájékoztatóban, DE. Megvannak ugye szabva, hogyha az 1., a 2. vagy a 3. héten hagysz-e ki bogyót. Inkább arra az esetre mondanám, hogyha már több hónapja szeded. Idézek: "A második héten 1 drazsét elfelejtett bevenni: Mielõbb vegye be a kimaradt drazsét, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 drazsé bevétele szükséges. --- Ebben az esetben nem csökken a fogamzásgátló hatás, ezért nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszereket alkalmaznia." Noh, ebben az esetben végül is tekinthetjük úgy valamiképp, mintha elfelejtetted volna bevenni, esetleg megnyújthatod 2. héten a bogyók közötti bevételi idõt olyan 2 órával elcsúsztatva, és akkor nagyjából átíveled azt az 1 bogyónyi hiányt. Ennyi ötletem van igazából. A 2. hét a legbiztonságosabb ilyen bogyókihagyás szempontból szerintem. (kihagyásnak ha jól tudom az számít, hogyha 2 bogyó bevétele között nem telik el 12 óránál több) Ha nem olyan 24 óránként veszed be a bogyót, hanem kitolod ezt olyan 26-27 órára, a hét végére majdnem átívelsz egy egész napot. Ez csak egy ötlet persze.
A kérdező hozzászólása: De én így a 3. héten hagynék ki egy tablettát, szóval sajnos nem értem, hogy miért úgy írtad, mintha a másodikon. Amúgy igen, már 6 hónapja szedem.
Az elsõ vagyok, és ezt nekem a nyõgyógyászom mondta!Nem tudom miért kell mindjárt megcáfolni a másik igazát!Egyszer olvass és érdeklõdj utána, és utána beszélj!bocs az OFF-ért!

Sürgősségi fogamzásgátló beszedése után? (az első tabletta után) kb mikor jön a vérzés?

Aznap, vagy csak a második tabletta után? Esetleg pár nappal utána? Már egyszer kellett évekkel ezel?tt, és nem emlékszem hogy volt. most kéne tudnom..

Legjobb válasz: A második tabletta után napokkal! Ha jól emlékszem..

A második tabletta után napokkal! Ha jól emlékszem..
Lehet le vagyok maradva, de a sürgõsségi az a 72 órás vagy már van másmilyen?Mert a 72 órás ha nem hat rád túlságosan akkor akkor fog megjönni amikor kell, vagy max 1-2 nappal elöbb v. késõbb.De ha most nem kell megjönnie akkor ettõl nem fog megjönni.
A kérdező hozzászólása: Sziaztok, köszönöm a válaszokat! Igen ez a 72 órás. Ezek szerint mindenkinek hathat máshogy. Én arra emlékszem, hogy nekem, amikor egyszer toltam régen, ettõl jött meg, amikor még nem kellett volna. Csak nem emlékeztem, hogy mikor pontosan.
Én úgy tudom, elvileg elõre hozza a vérzést.. mert - legalábbis amit egyszer én használtam - megszakította a természetes peteérési folyamatot, és hogy elkerülje a beágyazódást, elõidézte a méhfal nyálkahártyájának lebomlását. Szóval elvileg röviddel a gyógyszer beszedése után kellene megjönnie.. de lehet, hogy többféle elven mûködnek ezek is.
nem feltétlenül. nekem az esemény utáni bevétele után 1 héttel jött meg... lehet h az idegességtõl vagy nem tom, de nem lett gond és ez a lényeg.:)

Több éves használat után novemberben abbahagytam a tabletta szedését. Az utolsó szem tabletta bevevése után még nem jött meg a menstruációm. (28. nap) Mikorra várható a menstruációm?

Legjobb válasz: szia! sok nõ problémája hogy több éves használat után nehezen áll vissza a menstruáció,meg se jön és hasonlók.. szerintem még várj pár napot és ha tényleg semmi,akkor irány a doki,mert ilyenkor gyógyszeres úton érik el hogy újra megjöjjön.

szia! sok nõ problémája hogy több éves használat után nehezen áll vissza a menstruáció, meg se jön és hasonlók.. szerintem még várj pár napot és ha tényleg semmi, akkor irány a doki, mert ilyenkor gyógyszeres úton érik el hogy újra megjöjjön.
Én tavaly októberben hagytam abba. Májusban volt elõször normális a ciklusom, szóval ennyi idõbe tellett mire rendbe jött, normálisan beállt.

21 tabletta után, vagy a második doboz tabletta szedésétől véd a fogamzásgátló? Mikortól érvényes az a "várjunk egy hónapot és utána" lehet gumi nélkül szeretkezni? A 21 bogyó után, vagy a 21nap+7nap szünet után (ergo a 2. doboz kezdetétől)?

A dokim tanácsára beszedtem a 21 tablettát, és majd csak ezután fogok gumi nélkül szeretkezni. Remélem érthetően írtam. Dokim szabadságon van, és nem tudom megkérdezni, szóval tapasztalataitokra vagyok kíváncsi.

Legjobb válasz: Nem mindegy? Most úgy is meg fog jönni, úgyhogy ne szexelj....:)

Nem mindegy? Most úgy is meg fog jönni, úgyhogy ne szexelj....:)
A betegtájékoztatóban nem 1 nap vagy max 1 hét van? Én másmilyenrõl még nem is hallottam. Szóval tuti jó lesz 21 tabi után is...
Azért remélem, nem egyszerre vetted be..
A kérdező hozzászólása: Nem biztos, hogy megjön, mert az is lehet, hogy nem alkalmas ez a tabletta számomra. A tájékoztatóban is írja, hogy elõfordulhat az ilyesmi és ha kétszer egymás után bekövetkezik, akkor tablettaválátsra kell, hogy sor kerüljön. Amúgy 7 nap szünet van. Lehet a 7 napból majd csak a 4. napom jön meg. Az elsõ 3 napon viszont már nem szedném, és nem is jött volna meg, szóval szexelhetek.
A kérdező hozzászólása: Igen, a tájékoztatón úgy van, de bizonyos dolgok végett nekem elõször is egy hónapot/vagy dobozt be kell szednem, és csak utána szexelhetek gumi nélkül.
A kérdező hozzászólása: Minden nap azonos idõben csak egy darabot vettem be, 21 napon keresztül...
Hát akkor várj a szünet végéig, ezen már ne múljon... kibírod.
" de bizonyos dolgok végett nekem elõször is egy hónapot/vagy dobozt be kell szednem, és csak utána szexelhetek gumi nélkül." Akkor mi a kérdés?... Am ja, azt a pár napot már csak kibírod, ha eddig vártál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!