Találatok a következő kifejezésre: A tabi után 2 órával (5 db)

A tabi bevétele után 2 órával hánytam. Mivel ez elég kevés idő hogy felszívódjon bevettem egy másikat helyette később (de a 12órán belül) Hogyan folytassam?

Mivel egy nap így 2 szemet vettem be így kevesebb van vagyis 20 napra elég. A 21. szemet bevegyem a következ? levélb?l? és akkor mindig át fog csúszni, vagy csak 20 napot szedjek be és utána 7 napos szünet? Védettségem így van egyébként nem?

Legjobb válasz: A védettség így megmarad ha szeded folyamatosan, ha beszedted a maradékot akkor hagyd ki a 7 napot, tehát 20 szem után. És aztán kezd el köv levelet. Legalábbis az én tabimnál ez így mûködik, de talán ír valamit errõl a betegtájékoztatód.

A védettség így megmarad ha szeded folyamatosan, ha beszedted a maradékot akkor hagyd ki a 7 napot, tehát 20 szem után. És aztán kezd el köv levelet. Legalábbis az én tabimnál ez így mûködik, de talán ír valamit errõl a betegtájékoztatód.

Most szedem az első levél fogamzásgátlót, még 2 szem van belőle hátra. Gyomorfertőzésem lett és az orvos Smecta-t írt ki, ami befolyásolja a gyógyszerek felszívódását. Hány órával később vegyem be a fogamzásgátló után, hogy a tabi kifejtse a hatását?

vagy ha tényleg megsz?nteti a tabi hatását, akkor a következ? levél alatt kiegészít? védekezés kell?vagy csak a 7 napos szünet alatt? Smecta-t csak 3-4 napig kell szednem.

Legjobb válasz: Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!

Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!
Érdemes mindig minden orvosnak szólni, hogy fogamzásgátlót szedsz, akkor lehet úgy írnak fel valamit, hogy nem befolyásolják egymást. De ha a 4 órát betartod, akkor nem lehet gond. Én elõbb bevenném a fogibogyót, az 4 óra alatt felszívódik, utána a másikat, akkor nem lesz gond.-)

Elcsépelt kérdés, de: tegnap vettem be este negyed 10kor a tabimat, ma reggel pedig 10 körül nagyon híg székletem volt, és 2 órára rá megint. Ez nem probléma ennyi idő után, ugye?

A betegtájékoztatóban nincs arról szó, hogy a Cilest-nek mennyi a felszívódási ideje, de gondolom azért 12-13 óra alatt teljes mértékben felszívódik már :D Mert azért sosem lehet biztos ebben az ember lánya. Szval nincs félnivalóm? CSak meger?sítés kellene, mert akkor inkább ma védekezünk =)

Legjobb válasz: Semmi gond:)Ne aggódj!

Semmi gond:) Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!! =) akkor így teszek :)
igen lehetett. de vajon miért nem pótoltad, miért utólag kérdezed ezt??
miért nem pótoltad?????? IGEN lehet gond!!!!!
Tudsz olvasni??? PÓTOLNI KELL! Hajrá felelõsség...Ne csodálkozz, ha babás lennél...

Ha a gyógyszer bevétele után kb.2 órával híg székletem volt, akkor pótoljam a tabit? Ez volt a 13. szem. Lindynette 30at szedek 5 hónapja.

Legjobb válasz: Miért pótolnád, hát bevetted nem? Vagy ezt írja a betegtájékoztató? Azt el kellene olvasnod. Én nem ilyet szedek, de úgy tudom hogy pótolni ugye akkor kell ha nem veszed ba és ha megy a hasad (ami nem híg széklet, hanem hasmenés) akkor kiegészítõ védekezés egy hétig (óvszer, kúp, krém).

Miért pótolnád, hát bevetted nem? Vagy ezt írja a betegtájékoztató? Azt el kellene olvasnod. Én nem ilyet szedek, de úgy tudom hogy pótolni ugye akkor kell ha nem veszed ba és ha megy a hasad (ami nem híg széklet, hanem hasmenés) akkor kiegészítõ védekezés egy hétig (óvszer, kúp, krém).
Pótolni semmiképeen sem szabad, ezt írja is a betegtájékoztató, szedd ezentúl is rendszeresen, viszont a következõ menzeszig más úton is kell védekezni. (Ez is benne van elvileg...)
A kérdező hozzászólása: csak azt nem tudtam, hogy híg széklet esetén is kell-e pótolni.mert én szlovákiai vagyok, tehát a tájékoztató is szlovák, én meg nem jól tudok szlovákul.köszönöm a választ.
Az a híg széklet nem a rögtöni emésztésed eredménye, tehát a tabi mégnyugodtan felszívódik, az a széklet az elõzõeket üríti ki.
A híg széklet nem egyenlõ a hasmenéssel! A tbalettát nem kell pótolni semmiképp, hasmenés esetén, hisz akkor csak 20 napig szednéd, nem 21.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!