Találatok a következő kifejezésre: A tüzelő már (40 db)

Aggódjak, ha a szukám már elmúlt 1 éves, de még nem tüzelt?

Legjobb válasz: Nem kell.2 éves koráig kell tüzelnie,a mi kutyánk is elõször 1 év 2 hónaposan tüzelt.Ez fõleg a mérettõl függ,a nagyobb testû kutyák,általában késõbb tüzelnek. Még van ideje. Bár a második kutyánkkal mi nem vártuk meg a tüzelést,ivartalanítottuk tüzelés elõtt megelõzve rengeteg egészségügyi problémát.

Nem kell.2 éves koráig kell tüzelnie, a mi kutyánk is elõször 1 év 2 hónaposan tüzelt.Ez fõleg a mérettõl függ, a nagyobb testû kutyák, általában késõbb tüzelnek. Még van ideje. Bár a második kutyánkkal mi nem vártuk meg a tüzelést, ivartalanítottuk tüzelés elõtt megelõzve rengeteg egészségügyi problémát.
Ne aggódj, inkább invartalanítsd.
A kérdező hozzászólása: Tenyészteni szeretnék vele, azért aggódom picit. Mellette van két ivartalan kutyám is.
Tenyésztõ vagy kennelnévvel, szûrt kutyákkal, versenyeredményekkel? Akkor inkább megnézetnéd egy orvossal és nem gyakorin kérdeznél, gondolom.
A kérdező hozzászólása: Így van, ahogy írtad. Az orvos azt mondta, hogy minden kutyánál máskor kezdõdik, illetve hogy mivel felette áll a rangsorban az ivartalan szukám, rá vár, hogy elõször õ tüzeljen. Csak õ sosem fog. Azt is tudom, hogy az anyja is egy évben egyszer tüzel a szukámnak. Csak azért aggódom mégis, mert már a tesói is tüzeltek 9 hónapos koruk körül, csak õ nem.

Tüzelnek már a kutyák?

mostanában? vagy majd kés?bb fognak?ha kés?bb akk mikor?

Legjobb válasz: Egész évben van tüzelõ kutya.

Egész évben van tüzelõ kutya.
Ez természetes, de a nagyjábóli tüzelési idõszak-tapasztalataim szerint-behatárolható.
Nálunk -amíg volt- jellemzõen június, szeptember vége, december közepe és március volt a tüzelés idõszaka. Három havonta. Vannak persze periódusok, mikor a legtöbb szuka tüzel, de mindig van legalább kis arányú eltérés.
:D Nálunk úgy látszik, beálltak egymásra a lányok. A nyári tüzelésûek majd jövõre csatlakoznak:) )))
Kapásból 4 kutyát is tudok körülöttünk, aki most tüzel. Szóval teljesen független az évszaktól.
A tavaszi tüzelés már megvolt, a következõ késõ õsz, tél körül várható.Most ideális az idõ ivartalanítani.
Nekem kanom van és lakótelepen élek.Tökéletesen tudom az invázió idejét. Szeptembertõl májusig folyamatos. Nyáron elvétve.
Idõpont ma 21:53 A tüzelés nem olyan, mint a vedlés. Eleve különbözõ idõpontban születnek a kutyák.
Én ahány szukát ismerek az mind most tüzelt. Hogy is van ez? :DD
A kutyák döntõ többsége tavasszal és õsszel szokott tüzelni. Viszont természetesen minden kutyának más a biológiája, van amelyik télen és nyáron tüzel, van amelyik egy évben akár 3x-4x is, van amelyik csak 1x.... Ha leírnád kicsit konkrétabban, hogy mi érdekel vagy miért, lehet, hogy többet tudnánk segíteni
Összeken mindent, mert vérzik.
Az elsõ tüzelésük nem mindig észrevehetõ, legfeljebb a viselkedésükbõl.Igyekeznek tisztán tartani magukat, én még nem tapasztaltam olyanokat amiket olvasok, hogy mindent össze véreznek.Egy-egy csepp néha elõfordul, de ennyi.Ha sokat tisztálkodik, nyalakodik, gondolni kell rá.A fiúkat nem engedi magához, morog vicsorog rájuk, de ha már neki kedvezõ az idõ a párzásra, felkínálja magát.Amikor ennek vége, 6 hónap múlva számíthatsz a következõre.
Lehet hogy még nem is tüzelt, én azy olvastam hogy minél kisebb testü a kutyus, annál késöbbre esik az elsö tüzelés, de szerintem a doki, akihez hordod biztos többet erröl mondani.

Mennyi idősen szokás ivartalanítani a szuka kutyát? Nekem van egy 10 hónapos, már tüzelt is és megcsináltatom a műtétet. Már 1 kollegámmal összevesztem, mert ilyen fiatalon? !

Legjobb válasz: Minél korábban annál jobb, 6-8 hónaptól kezdve lehet, azért kb. mert nagyobb testû kutyáknál kicsit minden arrébb tolódik, ahogy kisebb testûeknél elõre. Ne hallgass a kolléga nõdre, nagyon helyesen teszed, hogy ivartalanítod. Ez egyáltalán nem korai, szerintem éppen ideális. Az orvosok nem ragaszkodnak az elsõ tüzeléshez sem.

Minél korábban annál jobb, 6-8 hónaptól kezdve lehet, azért kb. mert nagyobb testû kutyáknál kicsit minden arrébb tolódik, ahogy kisebb testûeknél elõre. Ne hallgass a kolléga nõdre, nagyon helyesen teszed, hogy ivartalanítod. Ez egyáltalán nem korai, szerintem éppen ideális. Az orvosok nem ragaszkodnak az elsõ tüzeléshez sem.
Én nem vártam volna meg a helyedben az elsõ tüzelést sem. http://rendelo.mancsok.hu/ivartalanitas.htm ezt olvasd el. én anno hónapokig kutattam utána, 4 hónaposan túl estünk rajta, és nagyon örülök neki, h nem késõbb. a kollégádra ne hallgass! az egyik oldalon is ugyanez a vélemény mint ott amit belinkeltem, és a szerkesztõ több mint 100 orvos véleményét kérte ki. ha hallgatnánk mindig másokra.. akkor lehet nem is mûttetnénk meg. hányan mondták nekem, h szegény kutya, de az övék meg daganatban halt meg. ennyit errõl sok sikert.
Én is elsõ tüzelés után csináltattam, egyáltalán nincs korán!
hello! igaz nekem kan kutyám van 1, 5 éves némejuhász és 2 hete csinálták meg az ivartalanitást, a doki mondta hogy ez a kor még belefér, , bár 6-7 honapos korban a jo, , állitolag
6-8 hós korban a legjobb :) de még most vidd el a második tüzelése elõtt!
ne korai, nyugodtan viheted.
Nem a kollégádat akarod megmûttetni, nem is a kutyáját. Mi köze hozzá? Pont idõben van.
Mi 1 hónap múlva visszük, amikor 6 hónapos lesz! Az állatorvos ezt tanácsolta! Szóval 10 hónapos kutyát már nyugodt szívvel vihetsz, ne várj tovább! Inkább most viszem, mint késõbb szüljön, vagy daganatos legyen. Szóval ne törõdj a kollegáddal!

Csak a tüzelés ideje alatt "eshet teherbe" a kutyám? már 4 hónapja tüzelt, ha most történt meg dolog, vemhes lehet?

Legjobb válasz: 4 hónapja régen volt már. A vérzés után kb 2 hétig fogamzóképes. Szerintem nem vemhes, de ne hallgas csak rám, kérdezz meg egy állatorvost is mindenképpen!

4 hónapja régen volt már. A vérzés után kb 2 hétig fogamzóképes. Szerintem nem vemhes, de ne hallgas csak rám, kérdezz meg egy állatorvost is mindenképpen!
A kutyád csakis akkor engedi magához a kant ÚGY, amikor fogamzóképes. Ha magához engedte, akor lehet terhes, ha nem engedte, akkor meg természetes, hogy nem.

Találkoztatok már olyannal, hogy a kan nem gerjedt rá a tüzelő szukára?

10.napja tüzel a szuka és a kant azon kívül, hogy nyalogatja a péráját (ill. a vizeletét), nem is érdeklni...a szuka már csapja a farkát...illetve a szuka ugrik rá a kanra...

Legjobb válasz: Meleg kutya :D

Meleg kutya :D
Ha nem életképes a sperma, attól az ösztönök még dolgoznak. A kettõ nem igazán függ össze.
tegnap 22:57 Azért, mert ha nem voltak még kölykei és a szukák iránt sem érdeklõdik megfelelõen, akkor aspermia is lehet a háttérben, vagy más. (Szerintem jobb rájönni a problémára, mint próbálkozni a kannal eredménytelenül.) Kérdezõ! Örülök, hogy megoldódott!
A kérdező hozzászólása: Probléma megoldódott: Tegnap még ugyebár nem érdekelte a kant( a szuka viselkedése ellenére sem)...ma reggel pedig úgy megugrotta, hogy 1 perc próbálkozás után már össze is ragadtak...úgyhogy gondolom, tényleg az lehetett, hogy nem volt még idõben a szuka és ezt érezte...
ma 21:53 Minek sperma vizsgálat? Vagy van ösztön, vagy jó mélyre elsüllyedt. A jó kan csak akkor dolgozik, ha valóban érdemesnek érzi. Tökéletesen tisztában vannak a szuka állapotával.
Egyik ismerõsöm a puliját fedeztette 2 éve. Viszont a kan, akit a tenyésztõ eredetileg kinézett, rá se bagózott. Igaz neki az elsõ fedezése lett volna, de ha jól hallottam késõbb kivonták tenyésztésbõl, mert nem volt alkalmas.
A kan fedezett már? Ha nem, akkor én õt is elvinném egy spermavizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a korrekt válaszokat! Igen, nekem is ez volt a tervem, hogy holnap elviszem progeszteront nézetni... remélem, hogy csak túl aggódtam a dolgot:)
ez az idõ eléggé bezavarta ám a szukák tüzelését. Ha nem vagytok benne biztosak, nézessetek egy progeszteront. De ha a kan jól fedezett eddig, akkor hidd el, hogy még nincs idõben. lehet akár 12. 13. nap is jó. nekem az öreg szukám anno, a 14. naptól egészen a 23. napig felvette a kant.
Korai még a szukának, vagy valami nem stimmel a tüzelésével. Az ilyesmit megoldják jobb helyen progeszteron méréssel.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem, hogy tényleg csak errõl van szó, hogy nincs idõben még... de ez csak azért furcsa, mert anno amikor a másik szukám tüzelt, akkor arra meg ment volna, mint a nem normális (csak akkor nem vele akartam fedeztetni a szukát)
akkor még nincs idõben a szuka. az én kanom CSAK akkor fedez.
én csak macskánál láttam ilyet, sõt mi családunkba van a kan cica aki ráfújt a tüzelõ macskára mikor feltartotta neki a hátsóját:) ) Elvitték tesómék is orvoshoz, vizsgálatokra utalta de már letettek inkább róla tenyésztõ bánatára:)
A kérdező hozzászólása: Korábban együtt voltak tartva, de a tüzelés kezdete óta külön vannak csukva... naponta fél órára vannak összeengedve...de semmi nem történik...
mennyi idõt vannak együtt?
A kérdező hozzászólása: Történetesen tenyésztõ vagyok(nem, nem szaporító!)...és Nem, egyik tenyésztõ barátom sem találkozott még ilyennel( sõt az állatorvosom se)...Nem véletlen épp itt kérdezem!
van ilyen. nem szabadna együtt tartani õket. Ne szaporíts. (ha tenyésztõ lennél tudnád mi a gond)
A kérdező hozzászólása: Köszi az építõ választ...:)
IGen! Nekünk volt két németjuhászunk egyik kan másik szuka, korban fél év eltérés volt mindkettõ kölyökkoruk óta nálunk volt. Az ország 2 végébõl vettük h véletlenül se legyen vérfertõzés. szerettük volna ha lenne kiskutyájuk, de sajnos 16 év alatt egyszer sem jött össze. pedig midnig együtt voltak. Mindkettõ makk egészséges volt. Összes szûrés tk megvolt és kiváló kennelbõl valóak voltak. Sajnos nem mindig passzolnak össze.

Tüzel a macskám már több napja. Mit csináljak vele?

Panelba vagyok szóval még az utcán sose járt, szobacica. Most lesz egy éves. Körülbelül egy hete tart már nála. Segítsek rajta ? vagy nézzem hogy szenved?

Legjobb válasz: inkább ne is foglalkozz vele ne simogasd mert akkor ingerült lesz és megint rájön a b***hatnék.de amilyen gyorsan tudod vidd el az állatorvosotokhoz!

Hiába segítesz rajta, attól még tovább tüzel. Csak nemfog újra tüzelni ha terhes lesz, de attól ugyanúgy X napig vérnyákol, mintha nem történt volna semmi.
inkább ne is foglalkozz vele ne simogasd mert akkor ingerült lesz és megint rájön a b***hatnék.de amilyen gyorsan tudod vidd el az állatorvosotokhoz!
nézd, hogy szenved, ha elmúlt, akkor meg vidd ivartalaníttatni
ivartalanítsd ha zavar vagy ha kajak szenved tõle...legalább hosszú élete lesz::) )egyépként, attól még hogy szobacica nyugodtan leviheted sétálni akár pórázzal (biztos ami biztos) (szerintem nem szenved a tüzeléstõl)
Kapd ki a kezébõl a gépfegyvert!
Nyáron hova tüzelni? Dugd el elõle a szenet. ^^
Mondd, ezt a segítést komolyan gondolod??? (Mert szerintem õ csak egyféleképpen tudna megnyugodni!!!)
Oltsd el.. (bocs xd)
macska fogamzásgátló aztán vidd el ivartalanítani. Tüzelõ macskát nem mûtenek!
megvárod, amíg elmúlik, aztán mindenképp viszed ivartalanítani!
semmit sem tutsz csiálni vele...de amugy meg lehet szokni..majd elmúlik a tüzelés aztán megint fog..stb... régen én is azthitte hogy szenved.. a tekintete is ilyen totál homály volt xd ivartalanisd ki ..ha szuka akkor drágább az ivartalanitá:S
WTF az hogy "tüzel" a macska?? :OOO xDD nálunk én szoktam tüzelni télen a kazánban.

A tüzelő kutyusom már nem jön haza?

sziasztok,els? tüzelése a kutyumnak!péntek reggelre h?lt helye lett!egy másik kutya kikaparta a kerítés alatt,és elmentek!szerintetek haza jön?

Legjobb válasz: szerintem biztos, a hasa hazaviszi, amint kitombolta magát. Számolj különféle színû kiskutyákkal... :)

szerintem biztos, a hasa hazaviszi, amint kitombolta magát. Számolj különféle színû kiskutyákkal... :)
A kérdező hozzászólása: sziasztok!megkerült a drágám!!nagyon boldog vagyok!biztosan lesznek kiskutyik, de majd keresünk nekik szeretõ gazdit!köszönöm mindenkinek a kommentet!ivartalanítatni nem fogjuk, mert szerintünk kicsit drasztikus de injekciót fog kapni, tüzelés ellen! puszi
és elvileg elsõ tüzelésnél még nem is lehetne "bepároztatni"!(tudom, õ most ezt öncélúan csinálja)remélem hazamegy.írd majd meg, hogy mi volt.
érdeklõdj a menhelyeken, sintértelepeken, és ragassz ki fényképes hirdetéseket, hátha valaki befogadta! ha elõkerül, el kéne mennetek állatorvoshoz, hogy ivartalanítsa. Igen, elég sok pénz, de szerintem megér annyit, hogy biztonságban tudd a kutyust, és ne szaporítsd a lehetséges kóbor kutya populációt. Amikor az egyik ismerõsöm kutyusa is hasonló szituációba került, elvittük állatorvoshoz, aki ivartalanítottta is, és a kiskutyáit is elaltatta. Lehet, hogy ez durva, de inkább, mint hogy kóbor kutyaként éljék szenvedésben a mindennapjaikat:(
Elsõ tüzelés? Akkor még viszonylag rövid ideje van nálad a kutyus. Hogyha sokat sétáltatok, megismerte a környéket, akkor biztos, hogy haza talál. Hogyha mégse sétáltatok volna sokat, akkor is haza találhat, viszont nem 100, hogy megismeri a környéket. Azt tanácsolom, hogy ne otthon ülve várj arra, hogy haza jön, mert bármi történhet (ahogy az elõzõ hozzászóló említte: elgázolhatja egy autó, például) Inkább hirdesd, hogy nem találod, kérdezd meg a szomszédokat, ismerõseidet akik a közelben laknak... ismerõsömnek úgy került elõ a kutyája, hogy megkérdezte a szomszédját, hogy látta-e és kiderült hogy az õ kan kutyusa is elszökött és együtt indultak útnak aztán megtalálták mind a két kutyát... hirdess, (akár neten is), kérdezz körbe embereket stb. Ez a legbiztosabb út, hogy haza jöjjön és még hogyha magától is haza talál, egy kis rásegítés sosem árt! Sok szerencsét! :)
Ha szerencséje van, és nem üti el egy autó, nem hívja ki valaki rá a sintért és nem történik vele egy csomó más dolog, akkor hazamegy. Ha így lesz, és te tényleg szereted a kutyádat, akkor ivartalanítással megelõzöd azt, hogy ez az alom megszülessen. Hidd el, piszok nehéz egy keverék kutyának igazán jó gazdit találni, olyat, aki akkor sem fogja kidobni vagy sintértelepre adni, ha már megnõtt és nem olyan aranyos.
Mindig hazamenek, de akkor már családosan.
de jó, örülök neki.aztán vigyázz a kismamira!:-)
Nyugi, hazajön!Nekünk is volt egy kutyám (sajnos már elpusztult), és az is egyszer elszökött, a város másik végében látták, de hazajött, mert ugye a kutyáknak nagyon jó a szaglása...meg ha éhes...szóval hazajön.
azért kell lepontozni, mert nem szeretném, ha szaporodna a kóbor kutyák száma???szánalmasak vagytok...
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!engem nem érdekel ha kiskutyik is lesznek, csak jöjjön haza!majd keresünk mindnek gazdit!pusz

Meg lehet fürdeti a tüzelõ kutyát, ha már a vérzés elmúlt?

Több helyen olvastam, hogy kb. a 9. nap után letisztul a váladék. A mennyisége még akkora, hogy nyomot hagy? Mert akkor célszerûbb lenne megvárnom a végét.

Legjobb válasz: Célszerûbb, ha megvárod a tüzelés végét. A szuka kutya amúgy is tisztogatja magát ilyenkor.

Célszerûbb, ha megvárod a tüzelés végét. A szuka kutya amúgy is tisztogatja magát ilyenkor.
Fürdetni bármikor lehet. Csak úsztatni nem ajánlatos.

Perzsa cicámnál kétszer volt ugyanaz a fedezökandur, de egyszerüen nem engedi magához. ugy tüzel majd megörül és mégsem. miért van ez? a kandurnak már többször voltak kölykei különbözö anyáktol, nálunk ezek az elsö probálkozsok, tehát nálunk van baj.

Legjobb válasz: A cicad meg nagyon tapasztalatlan, ezert bar az oszton megvan, de nem igazan tudja, mit kene csinalni. Ha van ra lehetoseg, akkor ot kell a kandurhoz vinni - a kandurnak sokat segit az othoni terep.

A cicad meg nagyon tapasztalatlan, ezert bar az oszton megvan, de nem igazan tudja, mit kene csinalni. Ha van ra lehetoseg, akkor ot kell a kandurhoz vinni - a kandurnak sokat segit az othoni terep.
nekem sziámiim vannak.dobog is a cica ha tüzel?mert nyervog az még nem azt jelenti, hogy párzóképes!nálam voltak itt hetekre cicák mire párzóképes státuszba értek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!