Találatok a következő kifejezésre: A tüzelés napja (22 db)

A tüzelés hányadik napja alkalmas fedeztetésre?

Legjobb válasz: A tüzelés elején véres váladék jelenik meg a szukáknál, az ezt követõ 10-14. nap az igazán alkalmas.

A tüzelés elején véres váladék jelenik meg a szukáknál, az ezt követõ 10-14. nap az igazán alkalmas.
egyet értek az elözö iróval
Nem marad ilyen, tüzelés miatt van.
Tüzeléskor ingerlékenyebbek a lányok. Talán nekik is fáj a hasuk. Inkább ne vidd társaságba, nem csak ezért, de bármikor odacsalhatja a szaga a kanokat.
Tüzelnek, akkor bolondok, folyton ugatnak, csaholnak, nyugtalanok. Ilyekor ne vidd más kutyák közé.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!remélem igazatok lessz!

A kutyámat a tüzelés 10 12 14. dik napján vittem fedeztetni mesterséges megtermékenyitéssel történt. A 17 dik napon egy keverék kutyával összeragadt kb 30 másodpercre aztán szétválasztottuk öket. Van e rá esély, hogy nem lessz töle is vemhes?

Legjobb válasz: Majd szelektálsz ellés után. Hasonlít-nem hasonlít... Egyáltalán, miként volt lehetõsége egy másik kutyának ráfedezni? Ha valakinek tenyészkutyája van, ezerrel zárja tüzeléskor.

Majd szelektálsz ellés után. Hasonlít-nem hasonlít... Egyáltalán, miként volt lehetõsége egy másik kutyának ráfedezni? Ha valakinek tenyészkutyája van, ezerrel zárja tüzeléskor.
A kérdezõ azt írta, hogy össze is ragadtak a kutyák. Lehetséges, hogy nem lesz tõle kiskutya, bár erre igen kevés az esély, az természetesen csak a drága külföldi fedeztetések esetén szokott elõfordulni, hogy üres marad a szuka. Elképzelhetõ, hogy alom egy része a fajtatisztára, a másik meg a keverékre fog ütni. Mivel jó sokszor lett befedeztetve a kutya lehetséges, hogy nagyon nagy lesz az alomszám, így a kölykök gyengébbek, kisebbek lesznek. De hogy melyik kölyöknek melyik az apja csak a születéskor derül majd ki. Ha megszületek, akkor nagyon gondoljátok meg, hogy mennyi kölyköt hagytok a szukánál mert egy tíz fölötti alomszám rendkívül megterhelõ lesz számára. Ha voltatok ultrahangon, akkor kerítsetek jó elõre dajkakutyát az alom egy részének. Nagyon felelõtlenek voltatok, hogy egy drága fedeztetés után egyedül hagytátok a szukát.
Van. Elvileg a többszöri fedeztetéssel növelhetõ az alomszám. Úgyhogy vagy születik x db fajtatiszta kölyök és x db keverék, vagy az összes fajtatiszta lesz, vagy az összes keverék. Egyébként én azért nem értem itt az összeragadtak szót, mert az nem fél perc, plusz ha két kutya összeragad azt senki nem szedi szét.
bocs az offért, nem értek valamit. Ha már vemhes akkor hogy tud mégegyszer teherbeesni??? Kutyáknál van ilyen??
Hát sajnos még az is elõfordulhat, hogy mindnek a keverék az apja. Én a helyedben megszakítanám ezt a vemhességet!
Megtaláltam ezt az õsrégi kérdést, és kíváncsivá tett. Mi lett a vége?
Milyen kutyusok lettek?
A kérdező hozzászólása: Pedig sikerült szétszedni szerintem még nem voltak olyan fázisban és a seprû is hasznos volt.
Nagyon is lehetséges hogy a keverék kutyától is lehetnek kölykök. A vemhességet max 72 óra múlva a fedezéstõl számítva, még meg lehet szakítani. Dönts belátásod szerint!
Várj csak, a szövegértelmezésem egyes. A keverékkel ezek szerint nem ragadtak össze, mert összesen fél percet volt rajta, és leszedtétek, tehát elvileg nem valószínû hogy megtörtént az ejakuláció. Ha így áll a helyzet, akkor több esélyetek van arra, hogy nem lesz az akciónak eredménye, bár nem tudom mernék avagy érdemes-e kockáztatni.
Húú, wazze, ez nagyon ciki.... Nagyon sajnálom, de nagyon jó esélye van rá, hogy betalált 1-2 petesejtnél, ha összeragadtak.....
Van rá esély, hogy nem termékenyült meg, de szerintem minimális.
Engem is érdekel nagyoon:)

11 hónapos goldenem 2 hete hagyta abba a tüzelést és a tüzelés abbahagyása előtt 4 nappal véletlen kicsuktuk egy órára mert amikor kimentünk elcsavargott és 1 óra múlva vettem észre hogy nyűszít és kaparja az ajtót. Lehet e terhes?

Mióta abbahagyta a tüzelést nagyok maradta az eml?i és a nemiszerve sem húzodott vissza csak egy kicsit. Most egy kicsit jobban meg vannak duzzadva az eml?i 2 hét telt el de nem hány meg ezeken kívül semmi jele nincs a terhességre remélem nem terhes mert elég sok gondot okoznának a kiskutyák.

Legjobb válasz: A kutyáknál az vemhesség és nem terhesség.És a kutyáknál nem ugyanazok a vemhességi tünetek vannak mint az embernél. Amugy meg ha összefutott egy kankutyával akkor tuti lesznek kölykei.

A kutyáknál az vemhesség és nem terhesség.És a kutyáknál nem ugyanazok a vemhességi tünetek vannak mint az embernél. Amugy meg ha összefutott egy kankutyával akkor tuti lesznek kölykei.
A kérdező hozzászólása: Bocs most elírtam de most ez nem csak emberi tünet olvastam hogy van ilyen kutyánál egybkent még olvastam olyat hogy ha vemhes akkor sokat akar enni meg semmi kedve mozogni hát most a kutyám nem sokat eszik nemis azért mert nemadok kivan neki rakva a reggeli és nem sokat eszik belõle meg imád mozogni labda után fut többi kutya stb meg az álterhesség na mind1 azért még örülnék ha válaszolnátok.
Hát a kutya nem igazán hány vemhesség alatt, Vidd el állatorvoshoz az biztosra megtudja mondani és esetleg még tud neki adni valami injekciót amitõl nem lesznek kölykök.
de az is lehet hogy álvemhes! ami azt jelenti , hogy a has nagyobb, az emlõi megduzzadnak, sõt lehet még teje is van! vidd állatorvoshoz! az a legjobb!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat most úgy tûnik mégse terhes mert akkor álterhesség volt.

A szuka a 12. tüzelési napban van, de már nem fogadja be a kant, miért? (bővebben lent)

Tegnap volt a 11.-ben, akkor jött hozzánk. Akkor szépen megállt a kannak, de sajnos a kan kissé távol állt mindig, de a nap végére már egészen ügyes volt... Este ugyebár nem voltak szem előtt, aztán ma kora reggel láttam őket, és most értem haza. Szóval este és ma délelőtt nem tudom mit csináltak, de hiába még csak a 12. napban van a szuka, lemorogja a kant amikor rá akar ugrani, pedig tegnap még a farkát is félretolta neki, és nem moccant... Lehet azért, mert este vagy most délelőtt össze is ragadtak meg minden? Vagy attól még fel kéne engednie magára? Tippek? Mellesleg megjegyzem, nem vagyok szaporító. Meoe tagságom van, mindkét kutyának van törzskönyve, és a kölyök is törzskönyvesek lesznek. Kiállítási, sportolási célokra lesznek, biztos gazdiknak. Csak mielőtt nekiállna mindenki szaporítózni..

Legjobb válasz: 6 évesen a szuka már nem áll meg a kannak (nem tanulta meg fiatalon) és ha meg is áll, üres marad, mert a méh nyálkahártyája a sok terméketlen tüzelés után nem alkalmas már beágyazódásra. Ha lett volna a szuka vemhességre való orvosi felkészítésen (ahogy az normális tenyésztésnél) akkor az állatorvos megmondta volna, sõt megnézi ultrahangon milyen a nyálkahártya. A tenyésztés nem ottkezdõdik, hogy meoe tag vagy (ami most speciel nincs is). Hanem, hogy tudod mit csinálsz,mert tanultad.

6 évesen a szuka már nem áll meg a kannak (nem tanulta meg fiatalon) és ha meg is áll, üres marad, mert a méh nyálkahártyája a sok terméketlen tüzelés után nem alkalmas már beágyazódásra. Ha lett volna a szuka vemhességre való orvosi felkészítésen (ahogy az normális tenyésztésnél) akkor az állatorvos megmondta volna, sõt megnézi ultrahangon milyen a nyálkahártya. A tenyésztés nem ottkezdõdik, hogy meoe tag vagy (ami most speciel nincs is). Hanem, hogy tudod mit csinálsz, mert tanultad.
hozzáértõ tenyésztõ...
Akkó mi a toszért nem egy hozzáértõ tenyésztõt kérdezel? A gyakorin akarod ezt megtanulni? Akkor miért csodálkozol, ha szaporítóznak…
Mennyi idõsek a kutyák?Lehet h túl fiatal a kan vagy a szuka...
A kérdező hozzászólása: Igen, az elsõ... De miért is ne reménykedhetnék?
1.Hanyadik alma a 6 éves szukának? Mert ha elsõ lenne, akkor ne is remlénykedj. 2. Soha nem tartjuk együtt a fedezõ kant a szukával. Napi 1-2alkalommal lehet õket összeengedni, 30-45 percre.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm. Utolsó, sajnos nem tudtuk megoldani, hogy el legyenek különítve... Így már csak reménykedni tudunk. + beszélni fogunk majd az állatorvossal is, hogy neki mi a véleménye.
Oké, nem szaporítózok, de attól még nem leszel tenyésztõ, hogy tagságod van. Magukra hagytad a kutyákat, ki tudja mit csináltak. Lehet, hogy megoldották, lehet hogy nem. Most kétségek között marad a szuka gazdája is. Neked pedig tök ciki. Amúgy a korukra tippeltem volna én is, de4 látom nem az a gond. Javaslom vedd fel a kanod tenyésztõjével a kapcsolatot!
Általában a 9-13. nap között a legideálisabb fedeztetni a szukát. Lehetnek eltérések, de ti pont beleestetek ebbe az idõbe, ha minden igaz. Kár, hogy tegnap nem figyeltétek jobban õket. Valószínûleg most már nem fogja magára engedni a szuka újra a kant, de a következõ tüzeléskor újra lehet próbálni. 3-4 hét múlva az ultrahang is meg tudja mutatni, hogy sikerült-e a fedeztetés.
A kérdező hozzászólása: A szuka majdnem 6 éves, a kan 4.
Mint meoe tag, nem kellene ilyen magabiztosan nyilatkoznod a leendõ kölykök törzskönyvérõl. Már ha tudod mi a helyzet. Másrészt egy 6 éves szukát már nem vonunk tenyésztésbe, max akkor ha valami hierpszuper magas értékû tenyészállat. Ráadásul úgy hogy ez lenne az elsõ alom...
Most tüzel màsodszor!
!=?
Nem. Mutasd meg orvosnak. Nem ártana egy ultrahang.
A kérdező hozzászólása: Már két tüzelésen túl van. Csak, mikor észrevettem, vérzett neki egy kicsit, azóta egyáltalán nem. Nem tudom mi lehet vele. :S :(
Elõfordul, hogy néhány kutya negyedévente tüzel. Az enyém is ilyen volt, a 6 hónapos elsõ tüzelése után negyed évre újra betüzelt. De azért egy orvosi vizsgálat nem árt, mert egy méhgyulladás is kezdõdhet hasonló módon, és az is kb.ilyen idõre szokott jelentkezni tüzelés után.

A kutya a tüzelés megkezdésétől számítva mely napokon fogamzó képes?

Legjobb válasz: Beszélj a tenyésztõvel,akitõl vetted,õ mindent elmond.

Beszélj a tenyésztõvel, akitõl vetted, õ mindent elmond.
A progi teszt megmondja.
Egyedenként változó lehet, fajtától is változzó. Milyen kutyáról lenne szó? Egyébként ált. : a tüzelés 7.-napjától a 14.-napig felvevõképes a szuka!
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:01 MUSZÁJ TANÁCSOT ADNI ANNAK AKI SZAPORÍTANI AKAR? MERT NYÍLVÁN NEM TENYÉSZTÕ, MERT AZ NEM KÉRDEZ ILYET. Kérdezõ...remélem csak érdeklõdtél és nem akarsz elletni, mert nyomban felmegy a vérnyomásom 200-ra...
A kérdező hozzászólása: Nem nem tenyésztõ vagyok!:I A házihoz kell! :I Amúgy köszönöm a többi választ! :)

Ha a nöstény macska vemhesül azonnal abbahagyja a tüzelést, vagy elöfordulhat még egy napig kelleti magát?

Legjobb válasz: kelletheti magát. mivel a macskáknál sok petesejt érik egyszerre (ezért születhet akár 10 kiscicia is egyszerre) így akár több kandúr is lehet az apa.

kelletheti magát. mivel a macskáknál sok petesejt érik egyszerre (ezért születhet akár 10 kiscicia is egyszerre) így akár több kandúr is lehet az apa.

Hány napig tart a macskáknál a tüzelés?

Legjobb válasz: Nem hagyják abba, míg nem párosodtak egy kandúrral. Kisebb nagyobb szünetekkel abbamarad, de folytatják tovább.....fõleg olyan március-október között is tüzelhetnek a macskák. Ha nem szeretnél kiscicákat az ivartalanítást javasolom. Ha más mód nincs ajánlanék egy gyógyszert,amit az állatorvosodtól tudsz kérni. Az a neve hogy Ovarid. Ettõl nem lesz vemhes és tüzelni sem fog tõle.

Nem hagyják abba, míg nem párosodtak egy kandúrral. Kisebb nagyobb szünetekkel abbamarad, de folytatják tovább.....fõleg olyan március-október között is tüzelhetnek a macskák. Ha nem szeretnél kiscicákat az ivartalanítást javasolom. Ha más mód nincs ajánlanék egy gyógyszert, amit az állatorvosodtól tudsz kérni. Az a neve hogy Ovarid. Ettõl nem lesz vemhes és tüzelni sem fog tõle.
Egy évben akár többször is ellhet egy macska! Ellést követõen már 2 hónap elteltével is újra vemhes lehet! Egyik ismerõsömnek volt egy macskája és szinte szinte gyártotta a kiscicákat! Egy évben 3-szor ellet de volt hogy 4-szer is! Hiába gyõzködtem ismerõsömet hogy ez az állapot nem jó neki se a macskájának se fõleg a kiscicáknak se.....de nem is törõdött vele így hát én vettem az õ macskájának Ovaridot, amit állatorvosnál lehet kapni és ettõl nem lesz vemhes.....
Amíg nem vemhesül.... Ugyanis a kutyákkal ellentétben a macskáknál nem következik be a peteleválás (ovuláció) magától, azt csak a párzás váltja ki... Ezért a macskák kisebb szünetekkel addig tüzelnek, amíg nem párzanak-> vagyis amíg nem vemhesülnek. Hosszabb szünet csak télen szokott lenni. Vagyis ha valaki nem akar kiscicákat, akkor az a legjobb, ha ivartalanítja az állatot.
kb. 1-2 hét tehát zárd be ne legyen véletlen szaporulat!
A kérdező hozzászólása: Szerencsére lakásban van, szaporulat így nem várható. csak a nyávogás miatt kérdeztem. Ivartalaníttatni sajnálom egyenlõre, mert lehet , hogy a késõbbiekben szeretnénk még kiscicát. Sziámi cicáról van szó. Köszönöm a válaszokat. Fogamzásgátló injekciót ma megkapta.
a macskánál forgásnak hívjáK! ja és szerintem nem !
Lehet......elvileg....abba fogja hagyni, és ha nem tüzel vissza 3-4 hétig...akkor megfogant....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!