Találatok a következő kifejezésre: A tüszőrepedés mint (27 db)

Ha tudom görbéről és tesztről, hogy 3 nappal később volt a tüszőrepedésem mint félidő, akkor a doki az alapján számolja a terhességi napokat?

Az utolsó menstruációt meg szokták kérdezni, de kés?i ovulációnál tulajdonképpen nem mérvadó. Hogy mikorra lennék kiírva, azt majd csak a 12.uh-n mondja meg a méretek alapján?

Legjobb válasz: ha ez neked ekkora gond egyszerûen mondj a dokinak 3 nappal késõbbi napot a mensi elsõ napjára azaz ha 1cn 20án volt(hacamraütöttem)akkor mond neki hogy 1cn az 23.án volt ennyi de felesleges én nekem is 19 napon volt tr az uh a lényeg:)

ha ez neked ekkora gond egyszerûen mondj a dokinak 3 nappal késõbbi napot a mensi elsõ napjára azaz ha 1cn 20án volt(hacamraütöttem)akkor mond neki hogy 1cn az 23.án volt ennyi de felesleges én nekem is 19 napon volt tr az uh a lényeg:)
Én tudtam, hogy 28 napos ciklusnál nem a 14. hanem a 16. napon volt az ovum, a dokim, mégis az utolsó menszi alapján számolta az idõt, no meg az UH méretek alapján. Aztán tök mindegy lett, mert a babám egy hónapot sietetett. Kíváncsi vagyok, most mi lesz, mert a ciklusom 31. napján estem teherbe... Ez durván két hét eltérés az utolsó menszesz elsõ napjától számított korhoz képest. (9 hetes vagyok.)
Nem. Az utolsó menstruáció alapján fog számolni. A három nap az semmi. Ha pl. késõi péd lett volna, akkor is a 12. hetes uh után helyesbítené az idõpontot, mert az egy másfél hét már nagy különbség, de a három nap az nem az.
Én mindháromnál tudtam pontosan mikor lettem terhes (és nem a 14.napon hanem a fiamnál 19.napon, a lányomnál 21.napon és most a harmadik gyereknél is a 21.napon) mégse érdekelte a kutyát se akármit is mondtam. Mindig mensi alapján számoltak, aztán paráztattak össze vissza a kiszámolt szülési idõpont után hogy jaj de túlhordom pedig valójában nem is hordtam túl õket csak pár nappal. Hát mindegy, ez van :)
Három nap különbséggel szerintem sem foglalkoznak. Nekem egy héttel késõbb volt ovum és a terhességemet is egy héttel kisebbre írták (hõgörbe és UH alapján).
Nekem félidõhöz képest egy hetet csúszott az ovum (hõmérõztem), így a mensim elsõ napját is elcsúsztattam egy héttel késõbbre, és azt az idõpontot mondtam a dokinak is. Eddig minden úgy alakult, ahogy annak lenni kell. Az elõzõ terhességemnél, a rendszertelen mensim miatt, mindenki mást mondott, máshogy számolt a védõnõ, máshogy a doki, és ezek a dátumok még váltakoztak is a terhesség alatt, tiszta vicc volt. :-) Szerintem az ovutól számolj vissza 14-et, és mondd azt a dátumot. Bár 3 nap tényleg nem olyan sok. 20h kismama

Létezhet olyan, hogy később van tüszőrepedés, mint kellene, mondjuk egy héttel, de aztán a tüszőrepedés után már egy héttel megjön a menzesz?

Pl. Hogy 28 napos a ciklus, és a 21-en tüszőrepedés, és a 28-on menzesz? Vagy ilyenkor a menzesz is egy héttel tolódik? Mert a könyvekben az áll, hogy a tüszörepedés után két héttel jön meg. Viszont többször megfigyeltem (magamon) hogy a 21 napon szoktam egy éles petefészekfájdalmat érezni. Aztán egy hétre rá megjön. Nincs ciszta, rendszeresen járok orvoshoz. Endometriózis volt, műtöttek, bal oldalam zárt.

Legjobb válasz: Nem mindenkinek 28 napos a ciklusa, és nem minden nõnek -a holdhónap számtani közepénél- van a peteérése. Egy személyen belül is eshet az ovuláció havonta más-más napra. De külsõ körülmények vagy belsõproblémák gyakran befolyásolják az ovulációt és általában a nõi-ciklus hosszát.

Nem mindenkinek 28 napos a ciklusa, és nem minden nõnek -a holdhónap számtani közepénél- van a peteérése. Egy személyen belül is eshet az ovuláció havonta más-más napra. De külsõ körülmények vagy belsõproblémák gyakran befolyásolják az ovulációt és általában a nõi-ciklus hosszát.
A könyvek egy normál -átlag- ciklust írnak le. Az érzékenyebb nõk megérzik az ovulációt. Persze õk sem minden alkalommal. Az éles fájdalomnak, ha az rendszeresen jelentkezik, annak oka van. A fájdalom a szervezet jelzõrendszeréhez tartozik.
Az endometriózisod volt, és valamilyen fokon rendezték. Azt nem tudom, hogy hormonálisan, hogy állsz. Az endometriózis az egy tünetegyüttes az tudom róla, hogy a tüszõrepedés elmaradása talaján jön létre, amikor a ciklus során csak ösztrogének termelõdnek, de progeszteron nem. Így nehéz megmondani, hogy nálad mi mit befolyásolhat?
Nézd a természetben minden ciklikusságot mutat. Ha valami eltolódik a ciklusban, az másra is kihatással van. Amit érzel az viszont egy szubjektív dolog.
Szia! Valószínûleg valami mást éreztél, vagy ha mégis az ovut, akkor onnantól kb 14 nap múlva kellene megjönnie a mensesnek. Mindig. Ha az ovu késõbb van, késõbb lesz a mensi. Ez azért van, mert ahogy a tüszõ megreped, átalakul sárgatestté és elkezdi termelni a progeszteront. Kb 10-12 napig "él", ezután elsorvad, a progeszteronszint leesik, és erre a hormonesésre leválik a méhnyálkahártya. Nekem az ovufájdalom inkább hasonlít egy erõsebb menstruációs görcsre (a kiszabaduló folyadék okozza, ami a hasüregbe kerül), az éles petefészekfájdalmat kb másnaptól a ciklus végéig tapasztalom egy-egy hirtelen mozdulatra. Progeszteron pótlással ez erõsebben jelentkezett, ebbõl azt a következtetést vontam le, hogy az emelkedett progiszint okozza.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Hátha egyszer erre jár a gólya :)
Az lehet ciszta is, ami szépen felszívódik!!!!

Érdekes dolgot kérdeznék? A + ovuteszttől nekem mindig 17 napra jön meg. Akkor ez azt jelentené, hogy a + után 3 nappal lenne a tüszőrepedés?

Mert mindenütt azt olvasom, hogy 14 nap a luteális szakasz? És ha két napig +, akkor honnan kell számolni?

Legjobb válasz: Nem szivi! A tüszõrepedés mindíg a pozitív ovuteszt után van 24-36 órával,de általában másnap hajnalban megtörténik. Ha neked nem csak egy napon hanem három napig pozitív a teszted,akkor az utolsó pozitív tesztedtõl számítva 14 napra jön meg,ha egymás mellé teszed a csíkokat láthatod,hogy melyik volt a legerõsebb csík,na onnantól 14 nap általában! Az nem számít ha az erõs csík utáni napon is van csíkod,mert az már negatív ha halványabb.MINDÍG a legerõsebb csíktól számolj 14 napot!Na így már okés a dolog?

Nem szivi! A tüszõrepedés mindíg a pozitív ovuteszt után van 24-36 órával, de általában másnap hajnalban megtörténik. Ha neked nem csak egy napon hanem három napig pozitív a teszted, akkor az utolsó pozitív tesztedtõl számítva 14 napra jön meg, ha egymás mellé teszed a csíkokat láthatod, hogy melyik volt a legerõsebb csík, na onnantól 14 nap általában! Az nem számít ha az erõs csík utáni napon is van csíkod, mert az már negatív ha halványabb.MINDÍG a legerõsebb csíktól számolj 14 napot!Na így már okés a dolog?
Ugy van szeritem is ahogy az elso valaszdo irta. Neked legfeljebb hosszabb a lutealis szakaszod. Ezzel nincs semmi gond. Akkor lenne baj, ha rovidebb lenne mint 10 nap mert akkor nem tudna beagyazodni a baba, de igy boven van ideje. :) Nekem ket napig volt pozitiv az ovulacios tesztem es a babam az elso negativ napon fogant.
A kérdező hozzászólása: Szivi! Nekem nem 14 nap a luteális szakaszom, hanem 17. de nem tudtam honnan kell számolni. Múlt hónapban a 13. napon volt + az ovutesztem, és a 14. nap este voltam dokináll, aki 23 mm-es tüszõt látott, azt mondta kb 2 nap és megreped, tehát már nem igaz a következõ hajnal... hát ez van..

Ha pozitiv az LH tesztem, tehát sötétebb a tesztcsik mint a kontrollcsik, akkor biztosan van tüszőrepedés, vagy csak a peteérés a biztos?

Legjobb válasz: Mivel nekem minden hónapban mutatja a peteérés, együtt is vagyunk akkor a párommal, és mégsem vagyok terhes még mindig. Azért gondoltam hogy esetleg van peteérés de lehet hogy nem reped meg a tüszõ?

A kérdező hozzászólása: Mivel nekem minden hónapban mutatja a peteérés, együtt is vagyunk akkor a párommal, és mégsem vagyok terhes még mindig. Azért gondoltam hogy esetleg van peteérés de lehet hogy nem reped meg a tüszõ?
Szerintem a tüszõrepedést nem mutatja ki.

Már megvolta a tüszőrepedésem, de még mindig nagyon értem az ovufájdalmat. Normális ez?

Most egyébként is nagyon er?sen fájt, alig bírtam leülni, pozitív lett az ovuteszt, aztán negatív, bezáródott a méhszáj, felment a h?m, de a hasam még mindig ugyanúgy fáj.. ha nem is mindig, de sokat érzem.

Legjobb válasz: Hasonló gondban vagyok,mint te, csak én nem mérek hõt. Nálam már két napja volt fájdalom, de az igazi mensis érzés csak tegnap. A cicim is fájt, viszont az már a elmúlt, a hasam nem teljesen és nyákom is van. SZóval nem tudom,hogy meglehetett tegnap az ovum,vagy még nem! Elég egyértelmû fájdalom volt tegnap, de még csak a 12. napom volt. Ilyenkor bánom,hogy nem mérek hõt, de mivel ez az elsõ hónapunk még nem akartam!

Hasonló gondban vagyok, mint te, csak én nem mérek hõt. Nálam már két napja volt fájdalom, de az igazi mensis érzés csak tegnap. A cicim is fájt, viszont az már a elmúlt, a hasam nem teljesen és nyákom is van. SZóval nem tudom, hogy meglehetett tegnap az ovum, vagy még nem! Elég egyértelmû fájdalom volt tegnap, de még csak a 12. napom volt. Ilyenkor bánom, hogy nem mérek hõt, de mivel ez az elsõ hónapunk még nem akartam!

Mikor van a tüszőrepedés a + Lh teszt után? Lehet hogy több mint 24-36 óra?

Tudom h az van a tájékoztatóra írva... de lehet máskor is? Amikor felmegy a h? talán akkor?

Legjobb válasz: Én úgy tudom,hogy az utolsó + teszt elsõ - napján van a tüszõrepedés.Ilyenkor kell felmennie a hõnek.Nálam mindíg így volt,bár ebbe a hónapban nem teszteltem,csak mértem a hõmet. De amúgy 24-36óra,igen.

Én úgy tudom, hogy az utolsó + teszt elsõ - napján van a tüszõrepedés.Ilyenkor kell felmennie a hõnek.Nálam mindíg így volt, bár ebbe a hónapban nem teszteltem, csak mértem a hõmet. De amúgy 24-36óra, igen.
Ha felmegy a hõ, akkor elviekben megtörtént a tüszõrepedés.Szerintem nem lehet több mint 36 óra! A fogamzás érdekében a szexuális együttlét az elsõ pozitív tesztet követõen bármikor javasolt!! :)
Bakker! Erre én is kíváncsi vagyok, ugyanis ebben a pillanatban lett olyan erõs pozitív az ovutesztem, hogy a T csík majd leugrik a tesztrõl, mellette a C csík halvány:) ) Szóval akor mától akció?Ma együtt tudunk lenni, és holnap hajnalban is, de utána csak péntek este.Az így jó???
A kérdező hozzászólása: én ugyanígy voltam, a mai és holnapi akció a legtutibb.. kiváncsi leszek.. majd írok hogy mi ujság kb két hét múlva:-)

Ez a hő leesés már tüszörepedés? Vagy csak még ezután lesz? Nem olyan sok a váladék mint szokott, a hasam is csak kicsit szur. Lehet hogy még korai? Hogy még ezutáni napokon lesz?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/782315a661ded60482f469..

Legjobb válasz: de azt mondják hogy ha felmegy a hö akkor elötte nap volt a tüöszörepedés, tehát csak utolag lehet tudni hogy voltunk e együtt.. amugy hány napig pozitiv egy ovu teszt? 30 naposak a ciklusaim de mindig 11 és 14 nap között szoktam érezni a pé-t tesztelni csak ebben a honapban kezdtem el.

A kérdező hozzászólása: de azt mondják hogy ha felmegy a hö akkor elötte nap volt a tüöszörepedés, tehát csak utolag lehet tudni hogy voltunk e együtt.. amugy hány napig pozitiv egy ovu teszt? 30 naposak a ciklusaim de mindig 11 és 14 nap között szoktam érezni a pé-t tesztelni csak ebben a honapban kezdtem el.
Ja bocsi latom hogy csinaltal! Hat nem tudom, akarmi lehet! Biztos ami biztos szeressetek egymast!!!!
A kérdező hozzászólása: sziasztok ma is ovu teszteztem, ma van a 12. napon, kicsi folyás görcsöl a méhem, de sztem még korai. az ovu tesztem olyan mint tegnap. látszik jol a vonal, de nem erösebb a controll csiknál. akkor ez nem is pozitiv?
Hat szerintem meg tul korai! Es peteeresed lesz eloszor amikor eloszor lesik a ho, aztan elkezd emelkedni felfele, amikor megtortenik a tuszorepedes!
elvileg 2 napig pozitiv es aztan negativ es a pozitiv utan az elso negativon van a tuszorepedes. csinaltal ma ovutesztet?
Én hõleesést sem tapasztaltam, nem mindenki kapja el azt az idõpontot! A lényeg hogy ha holnaptól megugrik a hõd és menziig fent is marad és akkor sem esik le akkor lehet baba miatt. Fontos hogy sokat legyetek együtt és akkor nem késtek le róla.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, pár napja tesztelgetek, ma is fogok de mégnem csináltam mert ugy tudom délután kell, majd megirom. ha ma nwem tudunk együtt lenni, csak holnap azért az még nem baj ha tegnap is violtunk ugye?

Ha esetleg 1-2 nappal előbb kezdtem el inni a palástfű teát, mint megvolt a tüszőrepedésem, az gáz?

Legjobb válasz: Én hiába ittam nem segített. Egyén függõ szerintem.

Én hiába ittam nem segített. Egyén függõ szerintem.

Megnéznétek a görbémet? Mikor lesz ovum? Nem érte miért nem áll be, hogy minden hónapban ugyanakkor legyen a tüszőrepedés?

Eddig minden hónapban 15-16. napon full + volt az ovuteszt, most meg még semmi, csak nagyon sok tojásfehérjés folyás. Se ovufájdalom, ami mindig nagyon er?s..se semmi. Kivagyok teljesen. Ez az els? clostymentes hónapom. 3 hónapig szedtem.

Legjobb válasz: Még nem volt. ez jól látszik. tesztelj továbbra is, de ha a hõ megindul felfelé, akkor megvolt az ovud. kitartás!!!

Még nem volt. ez jól látszik. tesztelj továbbra is, de ha a hõ megindul felfelé, akkor megvolt az ovud. kitartás!!!
szerintem most lesz ovud, mondjuk holnap, ha az elõzõ ciklusodat nézem, hisz az is 32napos volt, tehát ovu a 18.nap körül...ez csak az én véleményem...
A kérdező hozzászólása: de akkor már + lett volna ma az ovuteszt nem?
holnap lesz plusz, vagy késõbb, a tested nem óra, nem tudod beállitani, hat rá minden nyavalya, stressz, kimerültség, idõjárás...ezenkivül egészséges nõk életében is elõfordulnak anovulatorikus ciklusok, reméljük, ez most nem az lesz...persze olyan is van, hogy a teszt negativ, mégis megtörténik a tüszõrepedés...szóval bármi lehet, tessék türelmesnek lenni:)
Így van, ahogy az elõzõ írta. Nekem mindig a 19. napon volt, mondjuk, sosem bíztam magam erre és hõmérõvel ellenõriztem magam. Erre legutóbb a 25. napon volt!!! Hogy miért? Azt csak a Jóisten tudja, vagy még õ sem :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!