Találatok a következő kifejezésre: A tünetek utalnak hogy (30 db)

Ha az LH értékem nagyon magas, az PCO-ra utal? Mik a tünetei, és hogyan kezelhető?

Mennyi az esélyem,hogy PCO-val teherbe essek?

Legjobb válasz: Én is pco-s vagyok. Az LH értékhez nem értek, de azt tudom,hogy a pco egyik tünete a nem rendszeres menstruáció. A pattanásos bõr is egy tünet, de a hüvelyi uh-on észre veszik. Kaphatsz rá gyógyszert, ami ugyan tüneti kezelés ,de az én dokim utána jár, hogy mi az oka a pcomnak. Jó esélyed van teherbeesni.

Én is pco-s vagyok. Az LH értékhez nem értek, de azt tudom, hogy a pco egyik tünete a nem rendszeres menstruáció. A pattanásos bõr is egy tünet, de a hüvelyi uh-on észre veszik. Kaphatsz rá gyógyszert, ami ugyan tüneti kezelés , de az én dokim utána jár, hogy mi az oka a pcomnak. Jó esélyed van teherbeesni.
második válaszoló vagyok. elfelejtettem mondani, hogy ha magas az inzulinszinted, metforminnal rendezhetõ, de a pco nem gyógyítható. petesejtérésre clostilbegitet adnak. én 3 hónapot kaptam clostival, és ha nem esek teherbe, akkor laparaszkópiára küldenek, de az is 1 évig ad lehetõséget a babára. sajna, é teljesen el vagyok keseredve, mert félek és nem látom az esélyeimet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Tehát a lényeg, hogy kezeléssel lehet teherbeesni, még ha nehezebben is.. Egyébként a tünetek egyeznek, mert rendszertelen a menszim, mostanában meg elõjöttek a pattanások is, és majdnem egy éve próbálkozunk hiába a babával:( Akkor már csak arra válaszoljon valaki, hogy hüvelyi uh-n MIÉRT NEM láttak semmit??
Szia. Én is pcos vagyok. Rendszertelen a menzim és a hajam is hullik. De más bajom nincs. Nekem is hüvelyi uh-val vették észre hogy mi a helyzet. A 3. doki!!! Esély van a babára, csak kicsi. Sajnos. Az orvosok tudnak adni gyógyszert ami a peteérést segíti, de a pcoval (ha jól tudom) az a baj hogy van peteérés csak nem reped meg és a megérett petesejt betokosodik ami ciszta "lesz". Mi is babát szeretnénk és jövöhéten megyek vissza a dokimhoz a vérvétel (amit a ciklus 3.napján csinálnak) eredményével. Drukkolok hogy Nálad ne pco legyen!
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszike mindenkinek a segítõkész válaszokat..:(
szia! szegény, biztos nem volt pcos aki tegnap válaszolt volna. én os pcos vagyok. hüvelyi uh-on észreveszik a pcot, meg a vérképbõl is ami hormonlabor kell hogy legyen. rendszertelen a menszesz, nekem nincs is gyógyszer nélkül, magas inzulinszint, ami nekem nincs, de ez jellemzõ. pattanásos bõr, szõrzet erõsödés, hajhullás. ezek a tünetek, ja és a legfontosabb, hogy nincs peteérés, és a teherbeesés esélye? nem valami sok beavatkozás nélkül.nekem eddig nem jött még össze:-((de sok sikert neked!és fel a fejjel!
elsõ válaszoló: tudod már mi az oka a te pcodnak? mert én nem vagyok elhízva, jó a cukor és inzulineredményem, tehát tanácstalan vagyok.
elsõ válaszoló vagyok. Én sem vagyok elhízva, a véreredményem jövõ héten hétfõn lesz meg. azt tudom, hogy a pajzsmirigyemmel nincs gond. A többi hétfõn kiderül. Írok ha gondolod!
Nekem most esik le, hogy nekem hasi uh-on vették észre a PCO-t. A ciklusod egy meghatározott napján kell menni, legalábbis nekem így volt. Hátha nem pco-d van!

Mire utalnak ezek a tünetek? Hogyan tudom kezelni? Mit tehetek?

Nos, ma pár percig fájt a fejem, tompán halottam. Látni csak foltokban láttam, aztán szerencsére elmúlt, a hányinger viszont a történtek lefolyása után megmaradt. Ettem rendesen, éhes nem voltam, sokat sem ettem. Viszont éppen testnevelésórám volt, elfáradtam a futásban, szúró érzés volt a lapockáim között. Esetleg pubertáskornak is lehet mindezen dolgokhoz köze?

Legjobb válasz: Migrén kísérõ tünetei is lehetnek ezek.

Migrén kísérõ tünetei is lehetnek ezek.
Nekem a front okoz ilyet. A nem látást, a hallás vesztést, bizsergést a fél arcon. Jobb esetben csak migrénem van. Rosszabb esetben ilyen, és ehhez hasonló félelmetes tünetek. Nem hiszem, hogy a testnevelés óra okozza, inkább csak fokozza. Ha nekem ezek elõfordulnak, sötétség, és nyugalom tesz jót, nem a mozgás. Az többnyire fájdalmas.

Volt már úgy vki hogy a megfelelő időben való szeretkezés után 9 nappal barnázott, ugye ez valószínűleg beágyazódás, aztán még sem lett várandós? Semmi tünetem sincs, ma kéne megjönnie, de se erre sem a babára utaló tünetem sincs!

Legjobb válasz: Sajnos volt már ilyen igen, hogy korábban kezdtem el pecsételni és nem babát jelentett. A mi kisbabánk még nem akart megérkezni hozzánk több mint másfél éve.

Sajnos volt már ilyen igen, hogy korábban kezdtem el pecsételni és nem babát jelentett. A mi kisbabánk még nem akart megérkezni hozzánk több mint másfél éve.

Nagyon félek, hogy a tünetem rákra utal. Mit gondoltok?

A bal combtövemnél, közel a nagyajkamhoz egy nagy csomót találtam.Már régóta érzem, hogy ott van, de szerintem most n?tt és elkezdtem aggódni.

Legjobb válasz: Ez valószínûleg nyirokcsomó duzzanat. Elképzelhetõ, hogy egy kezeletlen betegség okozta gyulladás miatt van, de az is elképzelhetõ, hogy súlyosabb bajt jelez. Látatlanban senki nem fogja tudni megmondani, de nagyon fontos, hogy holnap elmenj az orvosodhoz.

Ez valószínûleg nyirokcsomó duzzanat. Elképzelhetõ, hogy egy kezeletlen betegség okozta gyulladás miatt van, de az is elképzelhetõ, hogy súlyosabb bajt jelez. Látatlanban senki nem fogja tudni megmondani, de nagyon fontos, hogy holnap elmenj az orvosodhoz.
Vagy csak mondjuk egy begyulladt Bartolini mirigy -> irány a nõgyógyász.
A kérdező hozzászólása: Szóval úgy gondolo, hogy ez komolyabb problémára is utalhat? Csak 14 éves vagyok és még anyának sem mondtam el és nagyon félek...:S
Menj dokihoz, nekem a nyakamon van egy csomó... Bármi lehet, célszerû kivizsgáltatni. Lehet, hogy csak egy egyszerû zsírcsomóról, vagy ártalmatlan cisztáról van szó.
Azért ne gondolj rögtön a legrosszabbra, de mindenképpen menj orvoshoz!!!

Olyan létezik hogy egy lány annyira fél hogy terhes hogy jelentkeznek azok a tünetek amik arra utalnak?

mert a barátnőmnek az volt az első alkalom és már kb egy hete vannak ezek a tünetek: hasfájás,szédülés,hány inger és most mondta hogy a melle is fáj pedig rendesen védekeztünk és nem volt lukas a gumi meg néztük ellető és utána is és én el sem élveztem És csak az értelmesebbek válaszoljanak !! előre is köszi a válaszokat

Legjobb válasz: Ja elõfordul hogy beképzeli magának. A nõk az ilyen téren elégé félõsek szoktak lenni, szal folyton azt hiszik hogy teherbe esett.

Ja elõfordul hogy beképzeli magának. A nõk az ilyen téren elégé félõsek szoktak lenni, szal folyton azt hiszik hogy teherbe esett.
Amikor volt rá esély, hogy teherbe estem (és nem akartam), akkor nekem is volt hányingerem meg minden bajom, mielõtt megjött, mert ráparáztam. Amúgy szánjatok rá egy ezrest, vegyetek egy tesztet és megtudjátok, mi a helyzet.
Igen.
Igen, ha ráparázik, könnyen jöhetnek olyan tünetek, amiket egyébként észre se venne.
A kérdező hozzászólása: személyes tapasztalatok vannak? pl erre a has fájásra... meg amiket fel soroltam
Itt is volt néhány ilyen. A teszt után 3 órával, mikor végre képes volt megnyugodni - meg is jött a vérzése.

Ezek a tünetek lehetnek már arra utaló jelek hogy hamarosan szülni fogok?

Kb 3-4 napja borzasztó hányingerem van...alig eszem étvágyam sincs...nagyon fáradékony vagyok és alig kapok leveg?t...mindenem nehéz ...a 34. hétben vagyok bár a dokim szerint valamivel id?sebb lehetek...ezek a tünetek lehetnek már arra utaló jelek hogy hamarosan szülni fogok?

Legjobb válasz: Nekem pl. semmi elõjele nem volt, 37. héten szültem.

Nekem pl. semmi elõjele nem volt, 37. héten szültem.
Ezek még nem biztos jelek. Én a 36. héten voltam hasonlóképp, és a 41.héten szültem - akkor meg elõjelek nélkül.
Én nem szültm még, de ezekk a tüneteid szerintem azért vannak, mert a baba nagyon nyomja a tüdõdet meg a gyomrod. Majd csak eztán fog a pocid leerezkedni. 32hkm
Én eddig akárhány kismamával beszéltem mind azt mondta, hogy õ inkább éhesebb lett szülés elõtt, mert lejjebb ment a baba és lett hely a gyomrának!:) Én 36 hetes múltam és két napja érzem, hogy többet tudok enni és alig van savam, de látszik is, hogy lejjebb ment egy picit a hasam. A levegõvétel meg azért nehéz, amit írtak, hogy nyomja a tüdõt, de az nem mérvadó. Szóval ezekbõl nem lehet megmondani. Bár azért jó lenne, ha még bent maradna nálad a pici!
A kérdező hozzászólása: Ma bementem a dokimhoz mert nem hagyott nyugodni a dolog...kevesebb a magzatvíz mint az általános azért erõsebbek a keményedések, mozgolódások, de már kezdek kinyílni és a méhszájam is nagyon puha...jahh és a méhlepény is kezd elöregedni...a vérnyomásom jó, és a ctg se mutatott semmi bajt...szóval se nem jó se nem rossz a helyzet...szigorú fekvés , és pihi...csak ezt egy 20 hós eleven kisfiú mellett nem olyan könnyû...de valahogy megoldom:) )))))...köszönöm a kommenteket:)
Kedves kérdezõ! Fel a fejjel, mostmár itt vagy a cél elõtt. A szigorú pihenést is gondolom egy pár hétig kell tartanod, hisz utána már a baba elég fejlett ha úgy döntene, hogy ki akar bújni. Nekem is valamivel kevesebb a m.víz, de nem mondtak rá semmit. Neked nem mondták, hogy ez miért van?
A kérdező hozzászólása: Szia elõzõ...köszi a bíztatást:) ...nem nem mondták hogy miért van , de azt se hogy olyan nagy gáz lenne ez miatt, , , csak annyit mondott a dokim, hogy ez miatt van az hogy sokkal erõsebbnek érzem a baba mozgását és fõleg azt mikor úgy kitülemkedik és attól érezhetem úgy mintha egyfeszt keményedne a hasam...inkább az aggasztott hogy kezd elöregedni a méhlepény, de állítólag az sem jelenti azt hogy akkor én 2 nap múlva meg is szülök...sokan még túl is hordják a babájukat 3-as méhlepénnyel is...én meg még 2-3-as vagyok...de azért igyekszem sokat pihenni, mert ez a két hét még nagyon fontos lenne a baba miatt...szép napot mindenkinek...

Ma vettem észre, hogy a kutyám legalább 3 helyre hányt az udvaron és sajnos ebből kettő véres volt. Ez milyen tünetre utal?

Legjobb válasz: Szerintem valami mérgezõt ehetett,pl.patkánymérget,de ha jobban is van,vidd el állatorvoshoz,nehogy utána mégis beteg legyen!

Szerintem valami mérgezõt ehetett, pl.patkánymérget, de ha jobban is van, vidd el állatorvoshoz, nehogy utána mégis beteg legyen!
Vidd orvoshoz!!!
Szia! Mekkora a kuyusod? Megkapott minden védõoltást? Benyelhetett valamit, ami visszafelé felsértette a torkát, attól is lehet véres a hányás, viszont szopornyica, parvo is lehet, ha nincs védettsége a kutyádnak. Mielõbb orvos! Üdv.
Ez nem utal semmilyen tünetre, mert ez maga egy tünet, és orvosért kiabál. (Soha, de soha nem fogom megérteni, hogy egészségügyi problémákkal az emberek miért vadidegeneket kérdezgetnek az álaltorvosuk helyett. Játszanak az állatuk életével. Igen, drága az állatorvos (bár egy telefon talán beleférne mindenkinek), de erre akkor is lehetett volna gondolni, mikor magukhoz vették a kutyát.)

Szerintetek nagy esély van rá, hogy ezek a tünetek terhességre utalnak?

Menstruációm el?tt nyolc nappal rózsaszín folyásom volt.Két napig tartott.Sokszor szokott fájni a hasam,abban a két napban amikor a folyás volt sokkal intenzívebben voltak a fájdalmak.Fáradékonyabb vagyok és s?r? vizelési ingerem van.

Legjobb válasz: Én meg úgy imádom az ilyen megjegyzéseket! Ha már ott tartanék,hogy tesztet csinálhatok(idõben)akkor csinálnék,de még nem hiszem,hogy biztosat mutatna,azért kérdezem a többi nõt,hogy velük mi volt a terhességük elején,hátha valamibe tudnék kapaszkodni

A kérdező hozzászólása: Én meg úgy imádom az ilyen megjegyzéseket! Ha már ott tartanék, hogy tesztet csinálhatok(idõben)akkor csinálnék, de még nem hiszem, hogy biztosat mutatna, azért kérdezem a többi nõt, hogy velük mi volt a terhességük elején, hátha valamibe tudnék kapaszkodni
Simán meg értelek, kedves kérdezõ, és ezért írom - teljesen barátilag-, hogy kicsit bõvebben fejtsd ki a kérdésnél a helyzetedet, és akkor lehet, hogy nem támadnak le (bár van aki ezt élvezi, neki bármit írhatsz.. és most nem az elõttem válaszolókra gondolok). A kérdésre válaszolva pedig azt gondolom, hogy igen, lehetnek terhességre utaló jelek, viszont ha nagyon szeretnél már babát, sajnos az is megeshet, hogy becsap a saját tested. Ez velem is megesett már... Biztosabbat csak egy megfelelõ idõben elvégzett teszt mondhat. Drukkolok neked :) 2lányosAnyuka
Reménykedj :) Hátha baba van :)
A kérdező hozzászólása: ...
imádom ezeket a kérdéseket! -.-' menj el dokihoz vagy csinálj tesztet de sz.tem csak bebeszéled magadnak és úgy érzed. fáradékonyság az nálam vannak 36hetes vagyok! vizelési inger lehet mert az elején nekem is volt
Hasnyálmirigy elégtelen mûködése okoz olajos/zsíros székletet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, mit ne mondjak kicsit aggódom a lányom miatt

Milyen betegségre utal, ha valaki (nő) nemcsak elől vérzik, hanem hátul is? Értem ezalatt, hogy székeléskor véres és fáj is. Ez minek lehetnek a tünetei?

Legjobb válasz: Aranyér, vagy sok más egyéb, el kell menni minél elõbb a sebészetre, a saját érdekedben.

Aranyér, vagy sok más egyéb, el kell menni minél elõbb a sebészetre, a saját érdekedben.
aranyer
A kérdező hozzászólása: És erre mi a gyógymód?
A kérdező hozzászólása: A sok más egyéb az mit takarhat?
aranyérre van krém (vény nélkül kapható is), de ha az lenne, viszketne is meg fájna (nem csak székeléskor) de lehet csak annyi, hogy keményebb a székleted és felsérti a végbél falát. egyél több gyümölcsöt, igyál több folyadékot és ha nem múlik, akkor irány a proktológia
aranyér, végbélpolip, bélrendszeri rákos megbetegedések...stb., orvoshoz kell menni!
nekem igaz nem vérzett de nagyon fájta székelés amit egy vasat tartalmazó vitamin miatt kapott székrekedés okozott-. a végén antibiotikumokat kellett szedjek és kupot ill krémet kaptam rá. de ezt midnenképp nézesd meg nem éri meg kockáztatni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!