Találatok a következő kifejezésre: A tüneteim elmúlt 3 (15 db)

Amióta nem szedem a fogamzásgátlót, a peteérés után a mensiig az elmúlt 3 hónapban mindenféle terhességi tünetem van. Mitől lehet?

Amióta nem szedem a fogamzásgátlót, (helyre állt a mesim nagyából)a peteérés után a mesiig az elmúlt 3 hónapban mindenféle terhességi tünetem van. Általában fáradtabb vagyok és újabban szédelgek is, néha émelygek. eddig mindig reménykedtem hátaha babás vagyok de nem. Most is 3-4 nappal a peteérés után fájdogál a mellem és szédül, és átaludnám a napokat.

Legjobb válasz: Lehet, hogy a tested téged is "átver", azaz annyira vágysz már a babára, hogy tudatosság nélkül produkálod a tüneteket. Ha viszont a végén mindig ott a mensi, és az szokásos erõsségû és állagú, akkor sajnos nem vársz babát. Az álmosság és szédelgés furcsa tünet egy peteérésnél, de lehet, hogy csak azt jelzi, hogy ebben a nyálkás idõben nem jut a szervezeted elég vitaminhoz.Ha megint megjön a mensi és a tünetek nem múlnak, keress fel egy orvost!

Lehet, hogy a tested téged is "átver", azaz annyira vágysz már a babára, hogy tudatosság nélkül produkálod a tüneteket. Ha viszont a végén mindig ott a mensi, és az szokásos erõsségû és állagú, akkor sajnos nem vársz babát. Az álmosság és szédelgés furcsa tünet egy peteérésnél, de lehet, hogy csak azt jelzi, hogy ebben a nyálkás idõben nem jut a szervezeted elég vitaminhoz.Ha megint megjön a mensi és a tünetek nem múlnak, keress fel egy orvost!

A tüneteim az elmúlt 3 hét alatt folyamatosan változtak egyik napról a másikra. Normálisak a tüneteim?

6 hetes terhes vagyok. A tüneteim az elmúlt 3 hét alatt folyamatosan változtak egyik napról a másikra. Az els? tünetem, a mellfájás kb. 1 hete egyik napról a másikra elmúlt, helyette jött az émelygés és a fáradtság (csak a napi munkahelyi munkám ideje alatt tudtam ébren maradni, azt is csak nagyon nehezen). A mai nappal elmúlt az émelygés, a fáradtság sem olyan vészes, viszont kezd megint fájni a mellem, és fáj a hasam alja. Nem jelezhet ez bajt? (Vérzésem viszont nincs.)

Legjobb válasz: az hogy fáj a hasad az baj. szerintem menybe adokidhoz

az hogy fáj a hasad az baj. szerintem menybe adokidhoz
Nekem is ugyanez volt, h egyik naprol a masikra elmult a mellfajdalom, es nagyon be voltam "tojva"h baj lehet, de hidd el, h nem alandoan faj az csak neked jo, es attol meg nincsen baj. A hasam is eleg sokaig fajt, olyan mindjart megjon erzes volt, neha belenyilalt, neha nagyon picit gorcsolt. Nekem az orvosom azt mondta, h ez a babaval jar, es semmi problema nincsen. Szeritnem Te is hivd fel az orvosodat, es I meg fog nyugtatni, h minden rendben. Viszont, ha verzesed lenne gorcsokkel akkor azonnal el kell menni hozza, mert akkor vmi gyogyszert es kupot ad, h minden rendben legyen.Legalabbis a baratnomnel ez volt, mind a ket babaval verzett, de mindketto egeszsegesen szuletett. Nagyon boldog babavarast kivanok 14 hetes kismama

Akinek tejallergiás a gyermeke és elmúlt 3 éves miben jelentkezik ez? Milyen tünetei vannak? Bõr tünetek? Többi lenn

voltunk tejallergia vizsgálaton, kislányom bõre az elsõ órában ekcémás lett tõle, erre azt mondták az orvosok nem baj, ettõl függetlenül adjam a tejet, szépen fokozatosan és hozzászokik, sajnos a kis bõre azóta dorozsmás lett, sokszor csalánkiütéses, viszket, többször fáj a pocakja, azt mondják ez nem súlyos , adjam a tejfélét, gondolom nem akarják megadni az emelt csp-ot és a mellette járó gyest, mert ezzel õ tartós betegnek lenne minõsítve, de, ha ilyen tõle a bõre, viszont, ha megvonom a tejfélét rendezõdik akkor mit tegyek, fitying semmi, de szép a bõre, viszont, ha ez így van, akkor ami jár az jár. és hosszú távon nem lenne ennek szövõdménye. sajnos a dokik nagyon elzárkóznak, nem segítenek, keressek magán dokit? van valami tapasztalatotok vagy ez tényleg nem súlyos?

Legjobb válasz: Kérdésedre sajnos nem tudom a választ, de lányom 1,5 éves és tejet még nem ivott, de tejtermékeket már evett és neki is ilyen a bõre, mint a te lányodnak. Az lenne a kérdésem, hogy milyen az a tejallergis vizsgálat és milyen orvos végzi? köszönöm a válaszodat.

Kérdésedre sajnos nem tudom a választ, de lányom 1, 5 éves és tejet még nem ivott, de tejtermékeket már evett és neki is ilyen a bõre, mint a te lányodnak. Az lenne a kérdésem, hogy milyen az a tejallergis vizsgálat és milyen orvos végzi? köszönöm a válaszodat.
A kérdező hozzászólása: Gasztroenterológusnál voltunk, én másban nem is gondolkodtam. Utolsó, én eddig sem értettem, Ti miért nem kapjátok, miért kell fél évet várni, szerintem ez ua.a káposzta mint nekünk meg sem akarták adni a klinikán. Ez a magán doki, meg rá kérdezett, hogy akkor most ugye nem kapják? és már állította is ki a papírt. Azt mondta, hogy 1 év múlva, ha hozzá megyünk vissza, akkor nem így fogják vissza terhelni, hanem máshogy, sokkal fokozatosabban és így talán rendben lesz minden. Én mondjuk, hogy most megint ez a helyzet, kevesebbet költök mert meg kell mindent néznem nem dobálhatom be a kocsiba a joghurtot, rudikat, sajtféléket ész nélkül, csokikat stb ...tudom furcsa, de még szopik, így én is diétára kényszerülök.
Hm, mi meg még nem kapjuk. Tavaly októberben lett meg a véreredmény, azóta tart a diéta, és az orvos szerint fél év után jár az emelt összegû családi. A gyes nem érint, mert nemrég született kisbabám. Májusban kell kontrollra mennünk, nem bánnám, ha végre elindulna a dolog, mert azért a diétás dolgok eléggé zsebbenyúlósak (tudom, hogy ezzel Nektek semmi újdonságot nem mondtam...). A másik közel 4, 5 éves kisfiú anyukája.
Mi is kapjuk. Én vagyok a közel 4, 5 éves kisfiú anyukája.
Szia! Mi kapjuk a gyest és az emelt családit. 10. válaszoló vagyok, akinek a 4, 5 éves lánya tejfehérje allergiás
Milyen orvosnál voltatok?
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszolók, voltunk ma magán dokinál, aki szerint egyértelmû az allergia, rögtön ránézésre mondta, ismét szigorú diéta és jövõre azt mondta máshogy fogjuk vissza terhelni. Akinek 3 év feletti a gyereke azaz emelt csp-vel kapja a gyest is?
Lányom 4, 5 éves és tejfehérje allergiás. 2 évesen diagnosztizálták nála és azóta kapjuk az emelt csp-t. Akkoriban atópiás ekcémája, csalánkiütése, gyakori felsôlégúti panaszai (orrfolyás, tüsszögés, stb.), nyálkás széklete volt. Azóta diétázik, de ha néha becsúszik valami tejes, rögtön kijön rajta az ekcéma, csalánkiütés. Tôlem az utolsó kontrollon kérdezte a gasztrós doki, hogy próbálkozom-e néha a tejjel-tejtermékkel, de még mindig kijönnek a kiütések. Úgy tudom, hogy csak a pulmonológus és a gasztroenterológus adhat olyan igazolást az allergiáról, amire fizetik az emelt csp-t, bôrgyógyásztól ételallergiára nem adják meg. 10 nap múlva megyünk megint kontrollra, meglátjuk mi lesz. Amúgy a lányomnál se a vérvizsgálat, se a bôrteszt nem mutatta ki az allergiát, csak az étrendi napló és az eliminációs diéta igazolta, ha kapott tejet, voltak tünetei, ha nem, csökkentek, vagy eltûntek.
A kérdező hozzászólása: Azt akartam írni, h 2 éves kora elõtt.
A kérdező hozzászólása: Mi gasztroenterológián jártunk. 2 soha eddig nem fogyasztott tejet még nyomokban sem, mert már az anyatejjel átvitt tehéntej is allergizálta. 2 évesen simán megkaptuk az emelt csp-t. Most 3 éves kontrollon, szórakoznak. Elsõ kérdezõ, nekünk sima terheléssel bizonyított, mivel, ha fogyaszt csúnya a bõre és fáj a pocakja. Köszönöm a válaszokat.
Lemaradt, 3-as válaszoló voltam.
Én is inkább a bõrgyógyászra szavaznék. Nekem személyes tapasztalatom ugyan nincs sem bõrgyógyász, sem gasztroenteorológus terén, de egy ismerõs tejallergiás kislány allergiájára is a bõrgyógyász, és nem a gasztrodoki derített fényt gyorsan és költséghatékonyan. Valljuk be, egyik sem hátrány.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. válaszoló vagyok: Én bõrgyógyászhoz vinném elõször. Mi egyszerre kerestünk bõrgyógyászt és gasztroenterológust, és nagy szerencsénk lett azáltal, hogy a bõrgyógyászhoz kaptunk elõször idõpontot. Egy nagyon lelkiismeretes bõrgyógyászdoktornõt sikerült találnunk, õ küldte tovább mindenféle vizsgálatra a gyereket. A gasztroenterológussal eléggé melléfogtunk, hasonlóan hányaveti nõ, mint akikkel te találkoztál. A fiunknak még mindig 2660sz ÖsszIge szintje, az utolsó laboron is 4-es szintû allergiát mutat a tejre. A gasztroenterológus szerint el lehet kezdeni apránként adni neki, hátha szokja! De legyen, aki gyorsan be tud vinni bennünket a kórházba, ha probléma lenne! Hát köszi... Most keresünk másik gasztroenterológust! Mi is járunk pullmonológushoz, tavaly jött elõ a fiunknak az allergiás asztma. Szerencsére egy kórházzal, és két súlyosabb rohammal megúsztuk eddig, napi 2*1 puff Flixotide-dal.
bocsáss még kérdezõ, még mindig az elsõ vagyok. Azt szeretném tundi tõletek, akik válaszoltak a kérdésre, hogy akkor szerintetek bõrgyógyászhoz vagy gasztros orvosnál kezdjünk?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem is közel 4, 5 éves a kisfiam, és szintén tej- és tojásallergiás, mint az elõzõ válaszolóé. Annyi a különbség, hogy nálunk nem olyan régen derült ki, viszont én már jó ideje gyanakodtam, csak nem találtuk meg a megfelelõ orvost, aki elküldte volna arra az egyszerû vérvételre, ami be is bizonyítja az allergiát. Neki "csak" annyi tünete volt, hogy gyakorlatilag folyamatosan náthás volt, állandóan folyt az orra, és ez gyakran társult köhögéssel is. Emellé társult még idõnként haspuffadás, plusz nyálkás széklet, utóbbi rendszeres volt. Azt hiszem, épp idõben jutottunk el a megfelelõ orvoshoz, mert egy éjszaka kruppos rohama lett (pedig addigra magamtól már valamennyire diétáztattam), és utána elhúzódó, asztmatikus köhögéstõl szenvedett. Ennek fél éve, akkor derült ki az allergia, és azóta diétázunk, szigorúan, tehát olyan élelmiszert sem eszik, ami tartalmazhat tejet vagy tojást. Mi még nem kapunk emelt összegû családi pótlékot, a doktornõ, akihez járunk, azt mondta, hogy fél év után jár, úgyhogy elvileg a következõ látogatásunk alkalmával lesz esedékes a dolog. Kérdésedre válaszolva: igen, érdemes magándokit keresni. Mi pulmonológushoz mentünk, és azóta is hozzá járunk vissza, mindezt úgy, hogy jellegzetes pulmonológiai probléma hála az égnek nincs. Bõrgyógyászhoz simán mehetsz ezzel, õ is beutalhat vérvételre. És igen, súlyos a probléma, nem szabad annyiban hagyni. Ahogy az elõttem válaszoló is írta, súlyos következményei lehetnek, ha folyamatosan kapja azt, amire allergiás.
Közel 4, 5 éves fiam tej- és tojásallergiás (ezen kívül por- és tõkehal) súlyos atópiás dermatitiszben szenved, azaz neki teljesen a bõrén jelentkeznek az allergia tünetei. 13 hónapos kora óta egyáltalán semmilyen tejterméket nem eszik, olyat sem, amely nyomokban tartalmazhatja. Elõtte se vittük túlzásba, mert már egészen korán látszott, hogy problémás a bõre. A gasztroenterológus joghurtot engedélyezett 10 hónapos korában, és 11 hónaposan kellett bevezetnem a túrót. Miután súlyosbodtak a tünetei, teljesen átálltunk a nulltoleranciás diétára. Nagyon súlyos szövõdményei lehetnek annak, ha a lányod tejallergiás és mindig találkozik az allergén anyaggal. kiskorban az a cél, hogy a szervezet "elfelejtse" a "rossz reakciót". Nem akarlak ijesztgetni, de még rendszeres orvosi ellenõrzés mellet is vannak olyan betegségek, amelyek a bõrproblémákhoz társulnak. Mi két éve majdnem elveszítettük a kisfiunkat egy banális herpeszfertõzés miatt. Aztán ott vannak a muscullomok (szemölcsök, amik kimondottan az atópiások betegsége). 2 nap alatt!!! 143 szemölcs lett a gyereken. És mi magán úton kezdtünk el járni, mert bennünket is leráztak azzal, hogy 8-9-10 hónapos a gyerek, majd kinövi. Aztán majdnem "ráment" a gyerek, mire magánúton jó bõrgyógyászt találtunk. Egyébként a mi fiunk a bõre miatt tartósan beteg, a megyénkben az egyik legsúlyosabb atópiás dermatitiszes beteg.
A kérdező hozzászólása: Mikor tavaly voltunk terhelésen akkor is rögtön megkaptuk. Holnap megyek az államkincstárba, köszi a válaszokat.

9. hétben vagyunk! 3-4napja elmúlt a mell fájásom, csak a mellbimbó érzékenysége és fájása maradt meg! Ez gond lehet, vagy természetes, hogy egy ido után csak a mellbimbónál maradtak a tunetek és az egész mell feszulés elmúlt?

Legjobb válasz: Szia!Nekem a 12.hét körül mult el,addig iszonyú volt.De fokozatosan mult a tünet,ma már csak a bimbó körül fáj,de elõtte 2 hétig nem aludtam annyira feszültek. Ne aggódj,jól van a pici!! üdv.14heteske

Szia!Nekem a 12.hét körül mult el, addig iszonyú volt.De fokozatosan mult a tünet, ma már csak a bimbó körül fáj, de elõtte 2 hétig nem aludtam annyira feszültek. Ne aggódj, jól van a pici!! üdv.14heteske
Azért egy UH-ra ha tudsz, menj el! Nem akarlak ijesztgetni, én a 9. héten vesztettem el a babóm. Nekem a nagy fáradság érzésem kezdett alább hagyni és egy minimálisat barnáztam, azért mentem el a dokihoz és õ már nem jó híreket mondott. Bocs hogy ilyet írok, de inkább a doki nyugtasson meg! Szorítok neked!
Ne izgulj! Semmi baj! Én most vagyok a 24. hétben és eddig még soha nem feszült, égett, fájt stb. a mellem. Ez mindenkinél más! Boldog babavárást!

3 nap múlva kelllene megjönnie. Férjemmel félidő előtt voltunk egyutt. Kicsit görcsöl a hasam, és enyhe hányingerem van néha, de hamat elmúlik. Viszont szedek magzatvédő vitamint, ami állítólag enyhíti a tüneteket. Szerintetek babás vagyok?

Legjobb válasz: A várható mensi elõtt ezen töprengeni nem érdemes. Ilyenkor a "nagy várakozás" is produkál terhességi tüneteket, ami aztán persze nem igazolódik be, és csak a csalódás marad. Ha már késik a menzesz napok óta, akkor bizony izgulhatsz!! :)

A várható mensi elõtt ezen töprengeni nem érdemes. Ilyenkor a "nagy várakozás" is produkál terhességi tüneteket, ami aztán persze nem igazolódik be, és csak a csalódás marad. Ha már késik a menzesz napok óta, akkor bizony izgulhatsz!! :)
Szia! Erre csak azt tudom irni, hogy azokban a hónapokban amikor nem sikerült teherbe esnem mindig volt hányingerem a mensi elõtt. Amikor végre sikerült teherbe esnem akkor meg csak a mellfeszülés jelentkezett tünetként. 3 nap múlva minden kiderül, addig is kitartás!

Tisztelt Doktor úr! A változókor tüneteit észleltem három hónapja. Izzadság, hőhullám, oknélküli idegesség, az utóbbi 3 évben, rendszeres 21 naponkénti menstruációm volt, az elmúlt 3 hónapban hol jött, hol nem, az ultrahang vizsgálat alapján kevés petesej

Tisztelt Doktor úr! A változókor tüneteit észleltem három hónapja. Izzadság, hőhullám, oknélküli idegesség, az utóbbi 3 évben, rendszeres 21 naponkénti menstruációm volt, az elmúlt 3 hónapban hol jött, hol nem, az ultrahang vizsgálat alapján kevés petesejt látható. Nőgyógyászom a Remifemint ajánlotta. Ön szerint mennyi ideig kell használjam (44 éves vagyok)? Tisztelettel, b.i.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben valóban a Remifemin a választandó készítmény. A változókor, illetve az azzal járó panaszok eltérő ideig tarthatnak, ez akár 4-5 év is lehet. Addig mindenképpen javaslom a tabletta szedését. Ez egy növényi alapú, természetes készítmény, így olyan kockázatokkal nem jár, mint a hormonkezelések. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben valóban a Remifemin a választandó készítmény. A változókor, illetve az azzal járó panaszok eltérő ideig tarthatnak, ez akár 4-5 év is lehet. Addig mindenképpen javaslom a tabletta szedését. Ez egy növényi alapú, természetes készítmény, így olyan kockázatokkal nem jár, mint a hormonkezelések. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! A változókor tüneteit észleltem három hónapja. Izzadság, hőhullám, oknélküli idegesség, az utóbbi 3 évben, rendszeres 21 naponkénti menstruációm volt, az elmúlt 3 hónapban hol jött, hol nem, az ultrahang vizsgálat alapján kevés petesej

Tisztelt Doktor úr! A változókor tüneteit észleltem három hónapja. Izzadság, hőhullám, oknélküli idegesség, az utóbbi 3 évben, rendszeres 21 naponkénti menstruációm volt, az elmúlt 3 hónapban hol jött, hol nem, az ultrahang vizsgálat alapján kevés petesejt látható. Nőgyógyászom a Remifemint ajánlotta. Ön szerint mennyi ideig kell használjam (44 éves vagyok)? Tisztelettel, b.i.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben valóban a Remifemin a választandó készítmény. A változókor, illetve az azzal járó panaszok eltérő ideig tarthatnak, ez akár 4-5 év is lehet. Addig mindenképpen javaslom a tabletta szedését. Ez egy növényi alapú, természetes készítmény, így olyan kockázatokkal nem jár, mint a hormonkezelések. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben valóban a Remifemin a választandó készítmény. A változókor, illetve az azzal járó panaszok eltérő ideig tarthatnak, ez akár 4-5 év is lehet. Addig mindenképpen javaslom a tabletta szedését. Ez egy növényi alapú, természetes készítmény, így olyan kockázatokkal nem jár, mint a hormonkezelések. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
nemvár elõtt 2nappal, este émelygést és ez megmaradt a pozi teszt után is 19hkm
Nekem a 6. hét környékén jött az émelygés, hányinger és onnantól kezdve folyamatosan erõsödtek. Aztán valahogy a 14. hét közepe felé múltak el.

Tisztelt Főorvos Úr! Én 66 éves vagyok és az ú.n. változókori tüneteket megúsztam! Azonban kb. 2-3 éve éjjel csak fekvő helyzetben arra ébredek, hogy ömlik rólam a víz. Ez kb. 3-5 percig tart, majd elmúlik. Van úgy, hogy egy éjjel 2-3 alkalommal vagy csak

Tisztelt Főorvos Úr! Én 66 éves vagyok és az ú.n. változókori tüneteket megúsztam! Azonban kb. 2-3 éve éjjel csak fekvő helyzetben arra ébredek, hogy ömlik rólam a víz. Ez kb. 3-5 percig tart, majd elmúlik. Van úgy, hogy egy éjjel 2-3 alkalommal vagy csak egyszer, de ritkán egyszer sem. Angeliq nevű gyógyszert írtak fel, amit az első évben szemenként, majd felezve kell szednem. De ez sajnos nem használ. Kérem adjon tanácsot!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Nem túlzottan gyakran, de mégis előfordulhat, hogy a hormonhiány talaján kialakuló hőhullámok csak később jelentkeznek, hosszabb tünetmentes időszakot követően. A panaszok megszüntetésére elsősorban hormonmentes készítményt, a Remifemin plus szedését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Nem túlzottan gyakran, de mégis előfordulhat, hogy a hormonhiány talaján kialakuló hőhullámok csak később jelentkeznek, hosszabb tünetmentes időszakot követően. A panaszok megszüntetésére elsősorban hormonmentes készítményt, a Remifemin plus szedését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! Én 66 éves vagyok és az ú.n. változókori tüneteket megúsztam! Azonban kb. 2-3 éve éjjel csak fekvő helyzetben arra ébredek, hogy ömlik rólam a víz. Ez kb. 3-5 percig tart, majd elmúlik. Van úgy, hogy egy éjjel 2-3 alkalommal vagy csak

Tisztelt Főorvos Úr! Én 66 éves vagyok és az ú.n. változókori tüneteket megúsztam! Azonban kb. 2-3 éve éjjel csak fekvő helyzetben arra ébredek, hogy ömlik rólam a víz. Ez kb. 3-5 percig tart, majd elmúlik. Van úgy, hogy egy éjjel 2-3 alkalommal vagy csak egyszer, de ritkán egyszer sem. Angeliq nevű gyógyszert írtak fel, amit az első évben szemenként, majd felezve kell szednem. De ez sajnos nem használ. Kérem adjon tanácsot!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Nem túlzottan gyakran, de mégis előfordulhat, hogy a hormonhiány talaján kialakuló hőhullámok csak később jelentkeznek, hosszabb tünetmentes időszakot követően. A panaszok megszüntetésére elsősorban hormonmentes készítményt, a Remifemin plus szedését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Nem túlzottan gyakran, de mégis előfordulhat, hogy a hormonhiány talaján kialakuló hőhullámok csak később jelentkeznek, hosszabb tünetmentes időszakot követően. A panaszok megszüntetésére elsősorban hormonmentes készítményt, a Remifemin plus szedését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!