Találatok a következő kifejezésre: A túlzott tényleg (5 db)

Tényleg kell ez a túlzott sterilizálás? Biztos jó ez a gyereknek?

ti miket csináltok?

Legjobb válasz: Nem írod,hogy pontosan mire gondolsz? A túlzott sterilizálás biztosan nem jó,emiatt alakul ki sok allergia.Az immunrendszer nem tud ellenanyagot ternmelni a kórokozókkal szemben. Régen pl.nem volt porszívó,a gyerek azon a szõnyegen csúszott-mászott,amelyiken a felnõttek is jártak.Családi házakban kint játszottak az udvaron,a fárol szedték a mosatlan gyümölcsöt.És nem voltak porallergiásak,és más bajuk sem voltHa túlságosan steril környezetben él a gyerek,akkor ha kiviszed a szobából,rengeteg nem sterilhatás éri,ami ellen nem tudod megvédeni. Természetesen ez nem azt jelenti,hogy a lakásban nem kell takarítani,a baba holmiját nem kell tisztán tartani,csak a túlzásoktól kellene óvakodni.Pl.nem kell naponta porszívózni,minden porszemet eltávolítani vagy ha a babaruháján egy csepp tej van,átöltöztetni. A józan észt kellene használni.

Nem írod, hogy pontosan mire gondolsz? A túlzott sterilizálás biztosan nem jó, emiatt alakul ki sok allergia.Az immunrendszer nem tud ellenanyagot ternmelni a kórokozókkal szemben. Régen pl.nem volt porszívó, a gyerek azon a szõnyegen csúszott-mászott, amelyiken a felnõttek is jártak.Családi házakban kint játszottak az udvaron, a fárol szedték a mosatlan gyümölcsöt.És nem voltak porallergiásak, és más bajuk sem voltHa túlságosan steril környezetben él a gyerek, akkor ha kiviszed a szobából, rengeteg nem sterilhatás éri, ami ellen nem tudod megvédeni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a lakásban nem kell takarítani, a baba holmiját nem kell tisztán tartani, csak a túlzásoktól kellene óvakodni.Pl.nem kell naponta porszívózni, minden porszemet eltávolítani vagy ha a babaruháján egy csepp tej van, átöltöztetni. A józan észt kellene használni.
igazad van, de 1 hónapos koráig azért érdemes sokkal jobban odafigyelni a tisztaságra.de nem a túlzottra, hanem ami körülötte van, tiszta kiságy, sok kézmosás, fertõtlenített üvegek, cumi.aztán utána már csak a normális egészséges mértékben kell ezt tenni.Én pl hipót nem használok a lakásban, az üvegeit 5 hós koráig sterilizáltam, már megy, és sokat mászik, de most is csak naponta 1 * mosok fel, ecetes vizzel, és kb 2, 3 naponta pórszívózok.szóval nem jó a sok sterilizálás, de a hanyagság sem, a jó bevált középút a jó a babának is.
Az elsõ idõkben amig nem olyan fejlett az imunrendszere szerintem fontos.Persze nem lehet minden steril de ami közvetlen vele érintkezik nagyon tiszta.Aztán már pár hónapos korában lejjebb adtam, pont ezért hogy ne legyen búra alatt a gyerek.(mondjuk rám is szóltak hogy ne takaritsak minden nap). Aztán persze jött a jóidõ az elsõ nyár az udvarom, amig nemtudott járni addig pokin kinnt, de õ már 9 hónaposan ment igy óhatatlanul is ette a piszkot.Sõt konkrétan meg is kóstólta a földet.De nem estem kétségbe mert ennyi belefér.Szóval eleinte igen kell, nem steril környezet de tiszta, viszont pár hónap után már ha akarnád akkor sem lenne az.
Az az igazság, hogy az elején nem sterilizáltam, nem volt mit. Kéttel fejtem 6 hétig, a cumit meg nem fõztem ki minden nap. Pelenkákat, ágynemût vasaltam/vasalom csak. Nem mostam/mosok külön a babának, külön mosószerrel. Most, hogy 6 hós és iszik teát, meg elkezdett gyümölcsöt enni, a teásüveget reggelenként kifõzõm, vagy folyadékba ázatom. A kanalat amivel etetem simán elmosom. A fiam is túlélte enélkül, 9 hónaposan már a kutyát dögönyözte :-))
A múltkor volt a tévében az allergiával kapcsolatban nyilatkozott egy doki, hogy ez a túlzott sterilizálási mánia is tehet arról, hogy ennyi allergiás van. "Ha leesik a cumi elég leöblíteni, nem kell rögtön rohanni kifõzni. Hagy egyen egy kis koszt a gyerek. " ezt mondta a doki. :)
Pár hétig mindent elsterilizáltam minden használat után. Utána, kb 4 hónapos koráig napi egyszer végigsterilizáltam a dolgait (cumi, üveg, mellszivó, kanalak). Ha leesett cumi/bármi a földre, akkor is elmostam és elsterilizáltam. Nem tároltam túl sterilen, csak a konyhaszekrényben, és nem sterilizáltam el újra mindent 24 óra elteltével, csak ha már szükségét éreztem (pl. a mellszivót is csak napi 1x). Mostanában már normál kanállal adok neki enni, sosem sterilizálom, igaz mosogatógépünk van, az egyebeket még mindig napi 1x el szoktuk. De nem aggódom, ha valaki más tiszta poharából tiszta kanalával adok pépet a babának.
A kérdező hozzászólása: egy bizonyos szintig persze kell. a kórházban sem volt a gyerek olyan hû de steril környezetben (csecsemõsök nem mostak mindig kezet, sztem nem vasalják ott éljel nappal a kisruhákat stb..) csak mert sógornõm is túlzásba vitte ezeket mindig és a most 5éves lánya oviba sem tud szinte soha járni, állandóan beteg, még egy szellõtõl is.
Amikor megszületett vettem neki, de rossz volt, visszavittem kicseréltetni, de nem volt raktáron, visszakaptam a pénzt, aztán vhogy elmaradt a másik megvétele. Nem sterilizáltam soha és nagyon egészséges a babám, még nem is volt beteg. Sztem sokkal erõsebb az immunrendszere azoknak a babáknak, akiknek a szülei nem viszik tulzásba. Mondjuk az új cumikat mindig kifõzöm egyszer.

A túlzott maszturbálás tényleg ennyire egészségtelen lenne?

Eddig úgy tudtam hogy a maszturbációt nem lehet túlzásba vinni. De ezen

Legjobb válasz: Nekem napi öt a minimum, de van hogy 10-12 is. 43 éves vagyok, semmi bajom tõle.

Nekem napi öt a minimum, de van hogy 10-12 is. 43 éves vagyok, semmi bajom tõle.
Fiatal koromban nagyon gyakran csináltam.Semmi hátrányát nem éreztem soha .Az csak nagy duma amit errõl szónokolnak. .Némi tapasztalattal már rendelkezem ezen a téren is . A mai napig is rendszeresen csinálom, az 1 szinte minden nap megvan .De van mikor 2 is .Nem szabad leállni, mert akkor vége.Azért vannak a nemi szervek , hogy dolgozzanak . Csak igy lehet aktív maradni .63 vok. Kellemest a hasznossal !
Nekem az évi max 114.

A túlzott alkohol fogyasztás tényleg viszafogja a fog gátló hatását?

Még egy kérdés ebb?l lehet baj szombatom kicsit több alkoholt fogyasztottam a kelleténél,rosszul volam,hánytam(kb hajnali 01kor)..el?tte kb 5-6órával(du.16.45kb) szedtem be a fog gátlóm(Lindynette20)..aznap együtt voltam a barátommal..lehet ebb?l baj hogy az ugye kijött bel?lem vagy ennyi id? alatt felszívódhatott szerintetek?? Meg eleht hülyeség a fenti dolog de ezt olvastam hogy gátolja,bár elhet tényleg nem igaz..szerintetek?

Legjobb válasz: már megin a fog gátló XD

már megin a fog gátló XD
Nincs semmi összefüggés az alkohol és a fogamzásgátló hatása között, annyit ihatsz rá, amennyit nem szégyellsz. Ha kihányod az csak akkor probléma, ha 4 órán belül történik, illetve a hasmenés is, akkor kiegészítõ védekezésre van szükség. De amúgy nem azért írom, hogy hazárdjátékra bíztassalak, de ha kimarad egy tabletta (tehát kihányod), az nem azt jelenti, hogy ugyanaz van, mintha nem is szednél tablettát egyáltalán, hanem csak gyengül a fogamzásgátló hatása. Ha kombinált tablettát szedsz, tehát ami 2 féle hormont tartalmaz, akkor ez azt jelenti, hogy kb az az 1 ezrelék esély mondjuk 5 ezrelékre nõtt, tehát nagyobb az esélyed a teherbeesésre, de nem valószínû azért (viszont ha 3-4 kimarad, akkor már jelentõs az esélyed, fõleg, ha termékeny periódusban, úgyhogy azért vigyázz ezzel!!!). Ha minipillt szedsz, akkor sincs még 1% az esélye, h teherbe esel, ha csak 1 tabi marad ki...
Csak megerõsíteni tudom az elõttem szóló válaszát, mindent leírt. Annyival egészíteném ki, hogy a túlzott alkoholfogyasztás és a fogamzásgátló kombinációja csak akkor lenne probléma, ha súlyos alkoholistáról van szó, akinek már jelentõsen károsodott a mája, de ilyeneknek nem is ajánlatos a fogamzásgátló. Meg ahogy írták, 5-6 óra múlva már felszívódott a gyógyszer, az alkohol pedig nem gátolja a tabletta felszívódását.
A kérdező hozzászólása: Utólsó 2nek köszönöm az értelmes választ:) A többiek meg no coment..minek írnak választ ha csak hülyeséget tudnak, ez nem vicc oldal hanem az ember információt szeretne kérni normális emberektõl, aki meg nem komplet mi a f**nak írogat, van itt..:O ennyi...

A túlzott tisztálkodás tényleg nem jó a sebeknek?

17 eves lanyom laban 1 borso nagysagu seb jott ki utobb elfertozodott,borgyogyaszhoz vittem es azt mondta az a baj a fiatalokkal,hogy tulzasba viszik a furdest,es,hogy tusfurdot semmikeppen nem jo esetleg 1 heten 1 szer!csakis langyos viz.

Legjobb válasz: A sebet mosni egyáltalán nem szabad hiszen akkor az életben nem gyogyul meg.Viszont tusolni naponta egyszer ajánlott ha nem akarod,hogy a lányodat kiközösítsék.Van a safeguard szappan az nagyon jó antibakteriális.

A sebet mosni egyáltalán nem szabad hiszen akkor az életben nem gyogyul meg.Viszont tusolni naponta egyszer ajánlott ha nem akarod, hogy a lányodat kiközösítsék.Van a safeguard szappan az nagyon jó antibakteriális.
Én nem használok tusfürdõt vagy 3 éve már, mert "nyálkás" lesz a bõröm tõle! Gondolom, erre értette az orvos, hogy nem jó a tusfürdõ használata, mert valami réteget képez, s nem tud alatta gyógyulni a seb, de az alá jutott kórokozó szépen megélt sajnos! Szerintem is safeguard szappan vagy lifebuoy. Nekem ezek nagyon kiszárítják a bõrömet! Normál esetben nem is ajánlott ilyen erõs szerek használata, mert nincs rá szükségünk egyszerûen. Ezek a szerek a bõr természetes savköpenyét is leölik a rajta élõ jó bacikkal, így csökken a védekezõképessége is! :)
Arra értette, hogy mindenki annyit súrolja magát kémiai szerekkel pláne, hogy leáztatja a savköpenyt. Nem kell annyit szappanozni, elég a kritikus helyeken :) Fürdeni is elé lenne hetente, ha naponta mosdunk(arc-popsi-láb) csak nem bírjuk ki. De legalább ne nagyon tusfürdõzzünk!
A baba szappant még mindig gyártják lehet használni.

Azt mondja a védőnőm, hogy a babának minden cuccot megvenni 1 millió Ft. Nekünk nem lesz annyi rá. Ez tényleg így van, vagy túlzott?

Tudtok olyan oldalt ajánlani, ahol fel van sorolva, miket kell venni egy babának?

Legjobb válasz: Szerinted van mindenkinek a babára 1 millió forintja! Azért mondta a védõnõd,mert hülye..

Szerinted van mindenkinek a babára 1 millió forintja! Azért mondta a védõnõd, mert hülye..
Hol él a Te védõnõd a Rózsadombon? Talán nem kéne riogatni a kismamákat. Én is nagyon sok ruhát turiban veszek, olyan rosszul pedig nem állunk.
Mellesleg, ha ódzkodsz a neten vásárlástól, csináld úgy, mint én. Bementem a bababoltba, kinéztem egy babakocsit 69 ezerért. Megjegyeztem a márkát, típust, majd rászûrtem a neten. Képzeld, megtaláltam uazt 42 ezerért újonnan! Hihetetlen, h mennyit keresnek a boltosok a kismamákon! Pedig van elég gondunk! Tény, h végül használtan vettem kocsit (szintén a neten), de ha nem találtam volna, megvettem volna 42-ért. Azt a 27 ezret tudom másra is költeni, mint a boltosra! Nem igaz?
Ez de hülye... egy millió, persze. Én a táppénzembõl vettem meg mindent egyedül, szerinted hol költöttem rá egy millát? Ez a védõnõ nem lehet valami gyakorlatias, gondolom azt hiszi, hogy mindenki a legdrágább cuccokat veszi. Itt egy lista, ezt én írtam: http://anyaegyedul.blog.hu/2008/02/16/babakelengye_2
Akkor lehet én értelmeztem félre. Felénk van olyan baba turi ahol van használt babakocsi is. Illetve rá kell kérdezni, hátha tudnak hozni azt is, persze így látatlanban nem veszed meg, csak érdeklõdsz. Vagy tesz vesz, vatera, ill. védõnõi, gyerekorvosi váróban is szokott lenni kitéve hirdetés.
A kérdező hozzászólása: A turi nem áll tõlem távol. :) , az én ruháim is onnan vannak nagyrészt. :) Sõt a babának is már vettem ott pár dolgot. Csak olyan helyre gondoltam az elõzõ kérdésemben, ahol lehet venni babakocsit, ilyesmit.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló! És hol van ilyen bababolt? Jobban szeretnék ilyen helyen mint a neten, mert itt legalább meg lehet nézni a dolgokat. Köszi mindenkinek!
Szia! Én elõször használtas bababoltban néztem szét, és nagyon jó dolgokat lehet kapni. Pl. én a babakocsit ott vettem, 3 kerekût, sehol nem volt kopott vagy szakadt, a kerekei sem voltak megkopva. Van hozzá mózeskosár is és mindez potom 18000Ft volt. Bébihordót 4500Fr-ért. Ruhákat is érdemes nézni, hiszen nincs idejük a babáknak elhordani annyira nõlnek. Szinte mindent ott vettem és eddig csak kb. 40000Ft-ot költöttünk. Szerintem egyáltalán nem szégyen ha az ember ilyen helyen vásárol, mert nem mindenki engedheti meg magának, hogy túl sokat költhessen. Jó babavárást, és ne aggódj: 34.hetes kismami
ez butaság!
Na ez a védõnõ egy barom! Nekem sincs 1 millió ft-om, pediga 25.hét végén vagyok. Amitösszesen meg kell venni a kezdésre, babakocsistól kiságyastól stb..az kb 300-400 ezer lehet, de még olcsobban is ki lehet hozni, fõleg ha kapsz innen onnan dolgokat.. Persze egy milla, ha teljesen kifestéstõl kezdve mindennek nekiállsz, meg épp láttam babakocsit 200 ezerért, de van 30 ért is, használt még olcsóbban...meg etetõszék és kiságy is van több 100 ezerért, meg ha parkettázod is a babaszobát, de maga azok a dolgok amik a babának kellenek, azok nem olyan drágák. Nem kell megijedni.. Egyébként én a védõnõtõl kaptam listát mi kell majd. alváshoz: -kiságy, fejvédõ, 2 db ágynemû és huzat, 1-2 hálózsák etetéshez: -cumisüveg 2-3, ha tápszeres a baba akkor 5-6 -mellszívó, ha van sok tejed -2 db müanyag kanál késõbbre -textilpelenka , elõke. ruha: téli: -2-4 hosszúujjú rugi, -4-6 rövid ujjú rugi -4-6 body -2 kisnadrág -1vastag, 1 vékony sapi -kocsikabát, vagy bundazsák -pléd a babakocsiba -kiszokni fürdetéshez: - 1-2 fürdõlepedõ -kiskád -kozmetikumok pelenkázáshoz: -popsikrém -pelenka (kezdetre 3-5 kilo 150-200 db, hogy ne kelljen lemenni pelusért-a pelenka diszkontokban olcsó) -pelenkázófeltét(megoldható az ágyon is) -hintõpor késõbbre. -kiskuka Utazáshoz: -babakocsi -hordozó (már 7-8 ezerért van az uj jelû a brendonban is) na ha ez nem jön ki olcsóbban, akkor nem is értem nekem miért sikerült már majdnam mindent megvenn.
Én semmit nem vettem használtan a babakocsin kívül, végig drága magánrendelésre jártam, fizettem a szülésért és a végösszeg így is kb. 500 ezer lett. És sokkal olcsóbban is megúszhattam volna. Az egymillió nagyon erõs!
Olcsón találtam cuccokat itt: http://www.sidrakids.fw.hu http://www.babaholmiolcson.hu Érdemes Vaterázni v a TeszVeszen szétnézni is! Ja, meg van egy-két outlet, ahol még lehet keresgélni!
Szerintem nagyon is túlzott!!!!!Ha az elsõ babónak mindent megveszel, akkor már a 2.-nak csak pelus kell, meg a hozzávalók... :) Ha már nem vagy olyan szerencsés, hogy barátnõktõl, rokonoktól kapjál kölcsön dolgokat akkor íme egy kis lista, amit remélem fel tudsz használni: - kiságy matraccal, bele 3 db lepedõ, 1 paplan erre 2 huzat - öltöztetõ (én az íróasztalomat használtam fel erre a célra) - 1 kispárna, elejében úgysem használod, mert elég a baba feje alá a huzat is, amibõl elég 3-4 db - rácsvédõ 1 db - babahordozó 1 db - mélykocsi és késõbbre sportkocsi (csakis tömött kerekû, mert én megjártam a másikkal, 4 kerékbõl 3 eltörött :( - kiskád, de ne a legkisebb, mert hamar kinövi - body 4 db, kis ing 4 db - rugdalódzó, csakis olyan legyen ami nem bebújós, tehát elöl vagy hátul patentolódik, elég 5-6 db úgyis kapsz majd babalátogatóba - mosható pelusból jó ha van 30 db, mert birod büfiztetéshez használni, törölközõnek is, babahordozóba is, a kiskádba, orvoshoz mentek leteríted vele az öltöztetõt, nyáron szellõs takaró... - kis zoknik nem kell 3 db-nál több úgyis hamar kinövi - pamut fehér megkötõs kissapka 5 db - mellény 1-2 db - átmeneti kiskabát, ajánlom hogy úgy vedd meg hogy õszre is jó legyen neki, úgyse reklamál, hogy nagy rá :) - a babakocsiba is birjátok a pólyát használni egy darabig - babatakaró, pokróc - babakocsira esõ elleni fólia - ez egy tök jó dolog télen is jó a hó meg a szél ellen! - én nagyon hasznát vettem a kantáros nadrágoknak és mivel lányom van a kantáros kisruháknak, egy kis blúzzal pulcsival nagyon édes és sokféleképpen variálható, a naciból elég 2 különbözõ szín a pamutblúzból vehetsz 4-5, pulcsiból elég 2 db - kell még popsikrém, popsi törlõkendõ, fülpucoló, babaolló, babaolaj, lázmérõ, babatörölközõ, porszívós orrszívó (ez is egy csúcs dolog hidd el, elõször nekem is égnek állt a hajam tõle, de rájöttem ennél kíméletesebb módja az orr kitisztítására nincs, ha meg van fázva a baba!), hasfájás elleni tea vagy az gyógyszertárban kapható lötyi, eldobható pelus, babasampon, de mi 6 hétig kamillateás vízben fürdettük és csak utána használtuk a fürdetõt és a sampont is Arra figyelj, hogy mindig pamutosat, bársonyt vegyél, nagyon érzékeny a babák bõre. Szerintem, a babakocsik, az öltöztetõ és a kiságy a nem pénztárca kímélõk, a többit pedig meg birod venni különbözõ akciókon, leárazásokkor. Nagyvonalakban ennyi.Boldog várandósságot, és jó babázást!
Azért ez butaság amit a védõnõd mondott. Persze mint mindenben ebben is el lehet szállni és mindig mindenbõl a legdrágábbat megvenni, bár hozzáteszem nem biztos, hogy mindig az a legjobb, ráadásul mindenkinek más a szempont akár egy kiságy vagy egy babakocsi megvásárlásánál. Szerintem ne azzal foglalkozzál, hogy mit mondott hanem nézzél utána és számolgassad össze és itt a neten is utána tudsz nézni, hogy mit és hol kapsz meg a legolcsóbban. Itt utána tudsz nézni mi kellhet egy babának: http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1865 http://www.balamber.hu/babakelengye.htm
A kérdező hozzászólása: Én is irreálisnak tartottam, ami drága lehet az a babakocsi, gyerekülés, persze attól függ mibõl milyen márkájút veszünk. KÖszi a választ.
Na, azért 1 millió nincs! Tiszta hülyeség! Persze mi a legtöbb dolgot használtan vettünk. Ruhákat, kiságyat, babakocsit, fürdetõt, autósülést, ... Lehet jó minõségût találni mindbõl, hiszen más babája sem használja el! Rettentõ gyorsan kinövik a ruhákat is, szinte újakat turiztam, csak ki kellett mosni õket! Sztem így rengeteget spórolhatsz! Leírom, h miket vettem, ilyen oldal most nem jut eszembe. Kiságy, matrac, ágynemû, b.kocsi, hordozó v autósülés (0 kg-tól), fürdetõ (sima babakád megteszi) a legfontosabb. Ruhák: body (56-os, 62-es méret) mféle ujjú, rugi, kiskabát, zokni, kesztyû, sapi, pléd (összecsatolhatósat vettem a kínaiban), elõke, hálózsák. Popsitörlõ, pelus (eldobhatós, anyag), cumisüveg (biztos, ami biztos). Nem is tudom. Talán ezek a legfontosabbak, de én már rengeteg holmit vettem, lehet, h kihagytam vmi fontosat. Majd nézek Neked vmi oldalt errõl és megírom. Ja, kencéket ne vegyél, azt majd felírja a védõnõ v a gyerekorvos, mert csak azokat lehet használni!
én is csak azt tudom mondani, h ez marhaság! tényleg nem muszáj mindenbõl az újat megvenni. tele az ország, az internet remekebbnél remekebb turikkal. azontóúl az elsõ gyereknél a fél család semmi mást nem hoz, csak gyerekruhát ajiba. (a második már jó, ha csak egy plüss macit kap :) . szóval ne parázz. valóban sokba kerül mindent megvenni, de azért az egy milla... fúúúúúú bárcsak 500 ezrem lett volna az elsõ kelengyére :) nevetséges ez a kijelentés. minden azon múlik, ki mennyire sznob. ja meg van egy csomó dolgo, amit rátukmálnak az elsõ szülõkre, hisz tapasztalatlanságból mindent bekajálsz! de lényeg az, h végig halgass a józan eszedre. ja és kismamruhából van egy javslatom : http://www.kismamaruha.net ott aztán igazánolcsó vadi új, márkás kismamruhákat találsz féláron. az a lényeg, h elsõre semmit ne vegyél meg, hanme bizony nézelõdj, érdeklõdj és gondold át, h a te elképzeléseid szerint mire lehet szükségetek. amúgy meg totál fölösleges elõre megvenni egy csomó mindent, mert amikor megszületik a baba, kakor jössz rá, h hát neked nem hosszújú rugdalózó a praktikus, hanem az újatlan bodíval vagy fordítva. nekem is amikor megszületett a z elsõ fiam, akkor utána mentünk vásárolni igazán, m ert addigra márláttam, h mi is az ami hiányzik :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!