Találatok a következő kifejezésre: A törvény mikortól (21 db)

Azt halottam hogy be akarják vezetni hogy csak 21 éves kortól lehessen jogosítványt szerezni személygépkocsira. Igaz ez? És ha igaz akkor mikortól lesz érvényes ez a törvény?

Legjobb válasz: én is hallotam! de azt nem lehet tudni h mikortol! egyépként azért akarják bevezetni mert tul sok a discko baleset, és a száguldozás, és a legtöbb 21év alatti ember! de szerintem ez után ne érdekögy itt hanem hivj fel egy autos iskolát ezzel kapcsolatba! Mindenesetre az tuti h ha legalább a kreszt elkezded, és közben jön be ez a törvény akkor már végig csinálhatod, nem fognak ledobni a listárol ugy h az a legobb ha legalább elkezded! és fel kerülsz a listára

én is hallotam! de azt nem lehet tudni h mikortol! egyépként azért akarják bevezetni mert tul sok a discko baleset, és a száguldozás, és a legtöbb 21év alatti ember! de szerintem ez után ne érdekögy itt hanem hivj fel egy autos iskolát ezzel kapcsolatba! Mindenesetre az tuti h ha legalább a kreszt elkezded, és közben jön be ez a törvény akkor már végig csinálhatod, nem fognak ledobni a listárol ugy h az a legobb ha legalább elkezded! és fel kerülsz a listára
A kresz szabályokat minden esetben meg kell próbálni be tartani, beleértve fõleg a sebességkorlátozó táblákon jelzett maximális sebességet, nem kell foglalkozni hogyha valaki le akar tolni, egy idõ után ha mindenki betartja akkor majd õk is jobban hozzászoknak talán. Mindenesetre, ha le akar tolni nem kell foglalkozni, majd megelõz ha akar, hogyha villog vagy dudál, de Te már a maximális megengedett sebességgel haladsz akkor NE gyorsíts, mert ha van trafi vagy valami akkor 100% hogy Téged fog lefotózni, és aki rád van tapadva azt pedig nem, mivel ha olyan közel megy hozzád akkor nem látszik a rendszáma. Én ilyenkor be szoktam kapcsolni neki a vészvillogót 3-4 et villantok neki vele és abbahagyja vagy megelõz kit érdekel. Nem kell foglalkozni a "sietõs" hülyékkel, akinek van rá pénze hogy hetente mittudomén 50 ezret büntetésre adjon, az csak hadd csinálja....
Ha itt tartunk, 60 év felett, meg be lehetne vonni... Az öregek is "tudnak vezetni"... 60-nal kint országúton feltartják a sort, persze, hogy vannak szabálytalan elõzések.
Éppen ma esett róla szó az iskolában, hogy Magyarországon 1956-ig 21 éves kortól számított az ember nagykorúnak, akkor szállították le 18 éves korra (mert így kivégezhettek 21 éven aluli embereket). A hozzáértõ emberek szerint ésszerûbb lenne a 21 éves korhatár (jobban benõ az emberek feje lágya, ilyesmi), de nem valószínû, hogy megváltoztatják, vagy csak évek múlva. A 21 éves korhatárral megszerezhetõ jogsival minket is riogattak, de egy ismerõs, aki szintén elég "közel van a tûzöz", azt mondta, hogy ilyen változtatás nem lesz, maximum teljesítmény korlátozás valószínû...
Igen kövessük az amerikai példát, hisz Õk mindent oylan jól csinálnak... egyébként ezt a hírt én is hallottam, de még apám se tud semmit róla pedig szakmabeli.
Januártól szeszesitalt is csak 21 éves kortól szolgálhatnak fel, valamint 2010-tõl dugni is csak 21 éves kortól szabad majd! Csakhogy legyen még rémhír amit meg lehet kérdezni! :D De miért pont 21? Mert amerikában annyi a felnõttkor határa egyes államokban?
Utolsó vagyok. Már 30 éve vezetek.
Volt már párszor a kérdés (gyakorlatilag kéthentente elõkerül), érdemes szétnézni az eddig érkezett válaszok között is...
Teljesen igazad van, de nagyon nehéz nem gyorsítani ha valaki 20cm-re van mögötted! Ha egybenyakú belém jön akkor az én kocsim hátulja darabokra törik az övé esetleg megkarcolódik, mégis õ fog jobban felháborodni!
Remélem, hogy nagyon hamar bevezetik és az is jó lenne ha alkalmassági vizsgálathoz is kötnék!!! Sok "hülyegyerek" miatt már most is veszélyben érzem magam!
Sajnos a legtöbb szabálytalan elõzés nem azért van mert valaki "szütymörög" a sor elején! Példa: útjavítás miatt, lakott területen(kb. 2 hete) 30km/h-s sebességkorlátozás volt. 30-40km/h között haladtam, egybenyakú Merdzsós rám mászott, kicsit gyorsítottam de csak "tolt", már 50km/h felett mentem amikor megelõzött!!! Ha lett volna rendõr akkor valószínûleg engem állított- és büntetett volna meg, mert az egybenyakú Merdzsóst nem merte volna még megállítani sem!
Amikor az országgyûlés megszavazza.
Egy nemzetiseg akkortol lehet hivatalos nemzetiseg amikortol van hivatalos nyelve. Es nem csak magyarorszagon, hanem altalaban mindenhol. Egy nemzetseg eseteben mar mas a helyztet. A nemzetseget ossze lehet hasonlitni a kutyak eseteben levo alommal. Fo tulajdonsaga, hogy van egy kozos felmenoje (ose). A nemzetiseget nem kell eismerni, az letezik. Egyetlen dolog amit egy orszag elismerhet az az hogy szamszeruleg vannak-e elegen beloluk ahhoz hogy bizonyos elo vagy uto -jogokat biztositsnak nekik es hallassak hangjukat vagy egyszeruen csak leteznek es probalnak megmaradni.

Az új törvény szerint nem lehet majd GYES mellett 8 órában dolgozni, de mikortól él a törvény?

Sehol nem találok róla infót,hogy konkrétan ett?l meg ett?l a naptól él a törvény.Kérem az írjon csak aki biztos információt tud.Fontos lenne.Köszönöm

Legjobb válasz: Szia! A parlament honlapján az olvasható, hogy a zárószavazás december 20-i ülésen van napirendre tûzve, addig még lehet módosítani, még különbözõ bizottságoknál van véleményezés alatt.

Szia! A parlament honlapján az olvasható, hogy a zárószavazás december 20-i ülésen van napirendre tûzve, addig még lehet módosítani, még különbözõ bizottságoknál van véleményezés alatt.
Még valami: A törvénytervezetet itt elolvashatod, a záró rendelkezésben van benne, hogy 2011. jan. 1. http://www.parlament.hu/irom39/01813/01813.pdf


Mikortól lép érvénybe ha egyátalán elfogadják azt a törvényt, miszerint az 5 évnél kevesebbre ítélt rabok a büntetésük utolsó 6 hónapját otthon tölthetik?

Legjobb válasz: Miért kell ezt minden nap megkérdezni? Nyilván egy olyan jogszabályról, ami még nincs elfogadva, nem lehet tudni, hogy mikortól fog érvénybe lépni. Majd ha elfogadják, akkor a jogszabály tartalmazni fogja a hatálybalépés idõpontját is.

Miért kell ezt minden nap megkérdezni? Nyilván egy olyan jogszabályról, ami még nincs elfogadva, nem lehet tudni, hogy mikortól fog érvénybe lépni. Majd ha elfogadják, akkor a jogszabály tartalmazni fogja a hatálybalépés idõpontját is.
http://parlament.hu/ Megkeresed az irományt, és ott lesz róla minden adat.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ! nem kéne bunkózni, azért írtam ki még 1x, mert a másik kategóriában nem kaptam választ...ha értelmes választ nem tudsz írni, akkor inkább nem kell írni semmit

Mikortól lép érvénybe, ha egyátalán elfogadják azt a törvényt miszerint az 5 évnél kevesebbre ítélt rabok az utolsó 6 hónapjukat otthon tölthetik?

Legjobb válasz: Erre a kérdésre majd akkor lehet válaszolni pontosan, amikor a törvényt elfogadták, hiszen addig csupán tervezetrõl beszélhetünk. Általában az ilyen átfogó jogszabályok esetén 1-2 éves átmeneti idõszakot szokott a jogalkotó megállapítani, hogy a végrehajtásban érintettek kellõen fel tudjanak készülni, ezt figyelembe véve nem várható, hogy 2014 július 1. elõtt hatályba lépjen ez a rendelkezés (már amennyiben egyáltalán elfogadják). Sajtóhírek szerint várhatóan 2014 végén lép hatályba az új büntetés-végrehajtási kódex. Egyelõre még azt sem tudhatjuk, hogy az országgyûlésben milyen módosítványok lesznek a reintegrációs õrizettel kapcsolatosan.

Erre a kérdésre majd akkor lehet válaszolni pontosan, amikor a törvényt elfogadták, hiszen addig csupán tervezetrõl beszélhetünk. Általában az ilyen átfogó jogszabályok esetén 1-2 éves átmeneti idõszakot szokott a jogalkotó megállapítani, hogy a végrehajtásban érintettek kellõen fel tudjanak készülni, ezt figyelembe véve nem várható, hogy 2014 július 1. elõtt hatályba lépjen ez a rendelkezés (már amennyiben egyáltalán elfogadják). Sajtóhírek szerint várhatóan 2014 végén lép hatályba az új büntetés-végrehajtási kódex. Egyelõre még azt sem tudhatjuk, hogy az országgyûlésben milyen módosítványok lesznek a reintegrációs õrizettel kapcsolatosan.

Elfogadta a kormány a rögzített árfolyamú végtörlesztést? Ha igen, mikortól lép életbe a törvény?

Legjobb válasz: törvényeket a parlament jogosult alkotni, nem a kormány. tehát a parlamentnek kell ezt megszavaznia. egyelõre még be sem terjesztették, úgy tûnik a jelenlegi és a jövõre hatályba lépõ alkotmánnyal is ellentétes, tehát simán lehet, h nem lesz belõle semmi sem.

törvényeket a parlament jogosult alkotni, nem a kormány. tehát a parlamentnek kell ezt megszavaznia. egyelõre még be sem terjesztették, úgy tûnik a jelenlegi és a jövõre hatályba lépõ alkotmánnyal is ellentétes, tehát simán lehet, h nem lesz belõle semmi sem.
A kérdező hozzászólása: Oké, nem jól fogalmaztam: kormány-parlapent terén Viszont úgy tudom, hogy hétfõn döntöttek az ügyben, csak nem találom sehol, hogy mi lett az eredmény. Azért köszi a választ.
Hetfon csak bejelentette Orban. Meg nem szavazta meg a parlament. Ha ez megtortenik, keresztet vethetunk a magyar gazdasagra...
ezek között nincs ttk, vagy vak vagyok?
Nem felsõfokú, hanem emelt szintû. És bizonyos szakokon már most is kötelezõ.
Emelt szintû továbbra is. Van pár szak, ahová évek óta kötelezõ, van jóval több, ahová már jövõre is kell. Ennek a listáját itt találod: http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/kovetkezo_eljaraso..
Én úgy tudom, hogy jövõre már mindenkinek kötelezõ lesz minimum 1 emelt szintû érettségi.

A családi pótlékról szoló törvény mikortól lép hatályba?

Legjobb válasz: Az új Fideszesre-gondolsz? Az majd akkor,ha Schmitt Pál aláírja!

Az új Fideszesre-gondolsz? Az majd akkor, ha Schmitt Pál aláírja!
miért ez a törvény mi lesz?

Tényleg felvitték a kismotor vizsgát 17éves korra? Mikortól él a törvény?

Legjobb válasz: csak 16 asszem csak jövõ évben lesz érvényben de az autós iskolák már most nem vesznek föl több M-es tanulót.Én még pont az utolsók között tehettem le.

csak 16 asszem csak jövõ évben lesz érvényben de az autós iskolák már most nem vesznek föl több M-es tanulót.Én még pont az utolsók között tehettem le.
13 és fél éves kortól lehet lerakni az úgynevezett "AM" kategóriát mellyel 14 éves kortól belföldön 16 éves kortól külföldön is lehet smkp-t vezetni.

Hol olvasható a Magyar Közlönyben megjelent, ogy. által elfogadott deviza hiteleseket segítő törvény, mikortól hatályos?

SOS, köszönöm szépen, nem találom a neten, csak hogy Schmitt aláírta.

Legjobb válasz: www.magyarkozlony.hu a 165.számban(okt.28)

http://www.magyarkozlony.hu a 165.számban(okt.28)
A kérdező hozzászólása: köszi
A kérdező hozzászólása: Ez most komoly, hogy csak a lakáscélú hitelekre, és nem a deviza hitelesekre (pl. jelzálogkölcsön) vonatkozik???


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!