Találatok a következő kifejezésre: A törpehörcsögnek lehet adni (21 db)

A törpehörcsögnek lehet adni sárgadinnyét?

Hát már kicsit kés?, mert adtam neki, de azért megkérdezem :D

Legjobb válasz: Nyugi,lehet neki adni,görögdinnyét is:)

Nyugi, lehet neki adni, görögdinnyét is:)
A kérdező hozzászólása: köszi :D reméltem nem fújódik fel tõle és durran szét :D
Adhatsz neki de nem biztos h megeszi :D
Adhatsz neki csak k betûs dolgokat nem szabad azoktól fölfújódik úgymint a karalábé és a káposzta stb..

Lehet a törpehörcsögnek körtét adni?

minden oldalon mást olvasok ezzel kapcsolatban. nos, lehet vagy sem?

Legjobb válasz: Lehet.

Lehet.
Én egyszer adtam neki karalábét, baja nem lett tõle, viszont nagyon büdöset pisilt tõle, így rájöttem, hogy nem az igazi. :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Lehet söt kell
A kérdező hozzászólása: rendben. csak a "k" betû miatt gondoltam hogy nem szabad és utána olvastam és mindenhol mást írtak :D köszi a választ :)
Lehet, én is szoktam.
Azokat a "k" betûs dolgokat nem szabad adni nekik, amikben keményítõ van, mint pl. a káposzta, karfiol, karalábé. A körtét nyugodtan adhatod neki. És a kukoricát is! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Kis mennyiségben egyik sem ártalmas, de ha többet kap belõle, akár bele is halhat, mert felpuffad tõle. De azért ha nem muszáj, inkább ne adj neki.

Lehet a törpehörcsögömnek pitypangot adni?

Dzsungáriai törpehörcsög. Lassan 1 éves lesz.

Legjobb válasz: Lehet.

Lehet.


A dzsungáriai törpehörcsögöknek lehet adni édességet?

pl.: csoki, kukoricapehely, chips?

Legjobb válasz: nem

nem
chips-et igen :D
Lehet de ritkán és csak csipetnyit
A túl fûszeres csipsz nem jó, a sok só sem tesz jót neki. Ha már mindenképpen ilyet adnál neki, adj neki ropit, amirõl lekapartad a sót. A kukoricapehely mehet, de csak natúr, ne cukrozott legyen. De ezt is ritkán és mértékkel. Csokit viszont semmiképpen se adj neki, mert teobromin van benne, amit a te szervezeted ugyan képes feldolgozni, de a rágcsálók, kutyák, macskák számára mérgezõ!
hát én nem adnék!!!
Ritkán és kicsit lehet! Én szoktam ritkán. Nagyon édi amikor csokis a kis bajsza!!!:) )
A kérdező hozzászólása: köszi

A dzsungáriai törpehörcsögnek lehet adni lóherét?

Legjobb válasz: köszönöm:) egyébként adok neki magokat meg gyümölcsöket zöldségeket!és nállam is van golyós önitató!!szerintem is kell víz!köszönöm:D

És miért is nem ? Az én hörim mindig kap vizet, olyan nincsen hogy nem lehet nekik adni , csak nem kötelezõ mert olyan pici a teste hogy nem igényel vizet , mert a gyümölcsökbõl ami nedvességet felvesz annyi elég neki , de igen is lehet adni , és én azért is szoktam mert abba mosakszik ! Ennyi
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) egyébként adok neki magokat meg gyümölcsöket zöldségeket!és nállam is van golyós önitató!!szerintem is kell víz!köszönöm:D
Mármint a lóhere, nem a víz :D
Én is dzsungi tenyésztõ vagyok, nálam mindegyiknél van itató és mindig használják. Amúgy szerrintem lehet nekik adni, csak vigyázni kell, ne legyen koszos, piszkod (ha utcáról van pisis :S).
A kérdező hozzászólása: én nem akarok vitába szállni, de minden élõlény iszik vizet!
Nem nagyon, inkább magokat adj neki (pl. napraforgómagot), vizet NE! Az almából, répából nyeri a folyadékot. Én más egyebet nem szoktam neki adni, nehogy felpuffadjon vagy ilyesmi.
Ha lepontoztok majd, ha nem, vizet akkor sem lehet neki adni!
Én dzsungikat tenyésztek! Az enyémeknél is volt bent itató, de soha nem használták. Én szoktam nekik lóherét adva, de csak fonnyasztva és mértékkel. Soha nem volt semmi bajuk.
Mi ez a hülyeség hogy vizet ne? Igenis kell lennie egy golyós önitatónak a ketrecben/terráriumban. Mi a nyulaknak adtunk lóherét, nagyon szerették, viszont lehet, hogy hörcsögnél puffadást okoz.
Egy éve vannak hörijeink, egyetlen egyszer kaptak vizet, és rögtön begombásodott az egyiknek mindkét lába... A lényeg, hogy mindig lédús gyümölcsöt, zöldséget kapjanak.

Lehet répát adni a törpehörcsögnek reszelve vagy simán? Vagy lehet almahéjat nekik adni?

Legjobb válasz: Sárgarépát, reszelve is meg simán is van amelyik vékonyra vágva vagy reszelve jobban eszi, de van amelyik mindenhogy szereti.. :) Almahéjat lehet, de nem fogja megenni, max kirágcsálja belõle a gyümihúst. :) (Bár megeshet hogy megeszi, de az enyémek nem szeretik...)

Sárgarépát, reszelve is meg simán is van amelyik vékonyra vágva vagy reszelve jobban eszi, de van amelyik mindenhogy szereti.. :) Almahéjat lehet, de nem fogja megenni, max kirágcsálja belõle a gyümihúst. :) (Bár megeshet hogy megeszi, de az enyémek nem szeretik...)
Igen , a répát mindenhogy megeszi és szerti is de az almát az enyémek sem nagyon imádják...inkább próbálkozz dióbéllel mert az nálunk nagyon bejött...:DD
Dióból keveset, mert meghízhatnak tõle!
Alma cikket adjál neki a héját azt szedd le róla! Répát adjál neki, vagy két karikát vágj belõle! Ha reszelve adod hamar megromlik. Meg jobban szeretnek rágcsálni, tehát karikára vágd. Ugyanez vonatkozik a többi zöldségre is, pl. az uborkát hámozd meg és karikára vágd úgy add neki. A banánt úgy szintén...stb.stb. Lehet adni neki még körtét, szilvát, szõlõt, dinnyét, cseresznyét, barackot, paradicsomot, paprikát, salátát. Mindent jó alaposan moss meg és magozd ki és hámozd meg!!
Répát én vékony karikákra szelem, az almahéjat meg nem fogják megenni. Az én hörcsögöm vékony cikk almát kap, nagyon szereti, ezért rögtön kettõt. Félbeszoktam törni, így könnyebben megeszi, de általában az almahéjat én veszem ki. Próbáld ki a paprikát vagy a paradicsomot, az jó leves(:

A törpehörcsögnek mit lehet adni enni? Lehet paprikát?

Legjobb válasz: Egy rágcsálonak sem lehet adni olyat ami felpuffasztja, káposzta, karalábé..... Amúgy van ezer féle hörcsög eledel, meg azok ehetnek gyümit is. víz is kell nekik, olyan szopós palackból. meg sok sok forgács, imádják a mély forgácsot ahol akár kenyáig is elásnak.

Egy rágcsálonak sem lehet adni olyat ami felpuffasztja, káposzta, karalábé..... Amúgy van ezer féle hörcsög eledel, meg azok ehetnek gyümit is. víz is kell nekik, olyan szopós palackból. meg sok sok forgács, imádják a mély forgácsot ahol akár kenyáig is elásnak.
Szia! Adhatsz neki gyümölcsöt(pl.:alma, körte...), zöldséget, inkább répát, de lehet kisebb mennyiségben salátát, káposztát, krumplit, és akár paprikát is(de azt nagyon ritkán)adni neki. Meg én szoktam néha tyúkhúrt is adni az enyémnek, és nagyon szereti.:) De tényleg figyelj arra h ne túl sokat adj azokbol a zöldségekbõl amelyikek felbuffaszthatják... remélem segítettem!:)
Én is a répára szavazok, meg a salátára meg lóherét is adtam neki. Az enyém nagyon szerette, egy tanács, vigyázz a mandulával és olajos magvakkal néhány tartalmas arzént (kis mennyiségben) de az már elég hogy kikészítse a kis hörcsögöt... :-(
Szinte minden gyümölcsöt megesznek! Nézd meg ezt: http://torpehorcsogok.fw.hu/ itt sok infót találsz róluk!:)
"A hörcsögnek készített magkeverék megfelel igényeinek. Emellett adjunk neki zöldséget és gyümölcsöt. Kedvencei a sárgarépa, kígyóuborka, saláta, paradicsom, és a paprika. Ne adjunk déligyümölcsöket, erõs paprikát, hagymát, és ne adjunk krumplit keményítõtartalma miatt. Fogkoptatásra legjobb a száraz kenyér, ami akár egy hónapig is kitart." /Wikipédia/ Olvastam, hogy szereti még a görögdinnyét is.
Paprikát lehet adni kedvencünknek, de csak keveset:)

A törpehörcsög ehet e káposztát? És amugy még miket ehet? Lehet adni neki vizet?

Nagyon fontos lenne!

Legjobb válasz: Ehet persze, az enyémek imádják. Sok zöldség és gyümölcs mellett nem kell neki vizet adni. Én soha nem adok vizet. Répa, káposzta, saláta, retek, uborka, alma, banán, sajt, túró...ez mind mehet neki :)

Ehet persze, az enyémek imádják. Sok zöldség és gyümölcs mellett nem kell neki vizet adni. Én soha nem adok vizet. Répa, káposzta, saláta, retek, uborka, alma, banán, sajt, túró...ez mind mehet neki :)
Elvileg semmi k betus:) En ehhez tartom magam. Vizet lehet adni, de en nem szoktam. Ellenben adok neki almat, repat, uborkat, paradicsomot, gorogdinnyet, joghurtot, sajtot:) Ezek a gyakoriak
Minden állatnak szüksége van vízre, azt hogy ezt honnan nyerik ki az már más kérdés. Mindenesetre azért betennék neki egy itatót, hátha egyszer megszomjazik. A K betûsek tényleg puffasztanak, de egy nagyon picike darabkát szerintem kaphat.
vizet kell is adni sok hörim volt már és K betûûs zöldségeket nem ehetnek / vagy nem ajánlott büdi lesz tõlük a pisijük és ez azért van mert nem normálisan emésztik meg !
Törpiket tenyésztek. Midenképp adni kell vizet, mert ahoz képest, hogy azt mondják, hogy nem kell nekik víz, igenis kell! Az enyémek nagyon sokat isznak!
KÁPOSZTÁT, KRUMPLIT stb. nem lehet adni ...

Törpehörcsögnek mennyi és milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet adni? A mókuskeréktől tényleg megvadulnak (dinkulnak) és elpusztulnak? Köszi a hozzáértők válaszát!

Legjobb válasz: Én almát szoktam az enyémnek adni háztartási kekszet,répát,és csokit de azt nagyon ritkán nehogy elhízzon.Meg persze szotyit és a tápját. Mókuskereket szerintem tegyél be neki. Ja és nem vadulnak meg a mókuskeréktõl Kb. ennyi.Jó hörizést. :) :)

Én almát szoktam az enyémnek adni háztartási kekszet, répát, és csokit de azt nagyon ritkán nehogy elhízzon.Meg persze szotyit és a tápját. Mókuskereket szerintem tegyél be neki. Ja és nem vadulnak meg a mókuskeréktõl Kb. ennyi.Jó hörizést. :) :)
Lehet:)
Igen, csak a magját azt vedd ki belõle ne add oda neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!