Találatok a következő kifejezésre: A törpehörcsög az aranyhörcsöggel (9 db)

Mi a különbség az aranyhörcsög és a törpehörcsög között?

Legjobb válasz: Szín, méret, táplálkozás, élõhely... Bocs' ha kihagytam valamit... :P

Szín, méret, táplálkozás, élõhely... Bocs' ha kihagytam valamit... :P
Elsõsorban a méretük.
A méretük és a pofijuk is másabb. Nekem az aranyhörcsög jobban tetszik külsõre és színváltozatokban is.
Kedves utolsó! Annyiban javítanálak, hogy az aranyhörcsög NAGYON HAMAR ÉS KÖNNYEN SZELÍDÜL! Már 30 db aranyhörcsögöm volt, szóval tudom.

Milyen jellembeli/viselkedésbeli különbségek vannak a törpehörcsög és az aranyhörcsög között?

Legjobb válasz: A törpehörcsög, a kezedbe kakilhat, az arany ilyet nem csinál. A törpehöri a kezedbe pakolhatja a kajáját, az arany nem, csak a saját helyén rakja ki. A törpe általában, de csak általában könnyebben fel lehet idegesíteni, az arany nyugodtabb, és okosabb is. Remélem segítettem!

A törpehörcsög, a kezedbe kakilhat, az arany ilyet nem csinál. A törpehöri a kezedbe pakolhatja a kajáját, az arany nem, csak a saját helyén rakja ki. A törpe általában, de csak általában könnyebben fel lehet idegesíteni, az arany nyugodtabb, és okosabb is. Remélem segítettem!
Dzsungi...
Ha olyat sikerül választani amelyik nem lesz annyira szelíd akkor nem tudod simogatni. Inkább tengerimalac, törpenyuszi szereti jobban ha sokat simogatják.
dzsungi!! Nekem is van de egyszer sem harapott meg
Dzsungáriai Törpehörcsögöt! Nekem is az van, és nagyon szereti ha simogatják!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. én is inkább aranyhörire gondoltam de mivel nekem még nem volt hörcsögöm csak tengerimalac, ezért nem voltam benne biztos:)
nekm törpe hörim van meg tengeri malcaom, de törpehöri , bárs zelid, de nem szereti ha sokat van nyaggatva, nagyon jol elvan ö a maga kis rezidenciáján, mikor kiveszem hoyg megsimizem, pár perc után méár harapdál.hoyg elég, tegyem vissza.tehát, ö nem az a tipikus simogatom egész nap...fajtájú állat. inkább arany höri a kkor.
Én is az aranyhörire szavazok:) Nekem van, egész kicsi volt, mikor megvettem, félt is tõlem, de foglalkoztam vele, mindig szaglászta a kezem stb...és még soha senkit nem harapott meg, mert megszokta az emberek közelségét!
aranyhöri mert naobb és nem fél annyira mondjuk ez csak tapasztalat nem bizti h így van de én aranyhörire szavazok
A kérdező hozzászólása: tudom, csak az a baj h allergiás vagyok a tengerimalacomra:( nyuszit meg nem engednék a szüleim, ezért szeretnék hörcsögöt
Szerintem is a Dzsungáriai törpehörcsög


Az aranyhörcsögöknek és a törpehörcsögöknek naponta hány gramm tápra van szükségük? Jobb minőségű tápból. És mennyi zöldséget, gyümölcsöt adhatok nekik mellette?

Legjobb válasz: ne grammra mérd hanem amennyit megeszik, bár nagyon keveset esznek szóval önts be neki amikor elfogy önts neki még.. ennyi a titok:D melette bármennyi zöldséget adhatsz neki, csak naponta cseréld

ne grammra mérd hanem amennyit megeszik, bár nagyon keveset esznek szóval önts be neki amikor elfogy önts neki még.. ennyi a titok:D melette bármennyi zöldséget adhatsz neki, csak naponta cseréld
Nyugodtan elõtte lehet mindig a táp. Ha elfogy, akkor újra töltöd. Zöldségbõl, gyümölcsbõl annyit érdemes, amennyit megeszik egybõl, és nem raktározza el, mert akkor csak megrohad és büdös lesz.

Miben más az aranyhörcsög, mint a törpehörcsög?

A nagyságától eltekintve persze. =)

Legjobb válasz: én aranypárti vagyok. volt mind2. nagy elõnye a törpével szemben hogy higiénikusabb, mert csak 1 sarokba piszkít...és persze könnyebb is megfogni, kézben tartani, játszani vele..mivel nagyobb és igy van mit fogni rajta:)és szerintem nem harapnak..edig 2 törpe höri volt egyik elvolt, másik harapott nagyon....és 7!!aranyam..azok közül 5 olyan volt mint egy bárány:)

én aranypárti vagyok. volt mind2. nagy elõnye a törpével szemben hogy higiénikusabb, mert csak 1 sarokba piszkít...és persze könnyebb is megfogni, kézben tartani, játszani vele..mivel nagyobb és igy van mit fogni rajta:) és szerintem nem harapnak..edig 2 törpe höri volt egyik elvolt, másik harapott nagyon....és 7!!aranyam..azok közül 5 olyan volt mint egy bárány:)
én is aranypárti vok ^^ sokkal jobbak sztem nekem volt 3 törpin és most van egy arany hát mit ne mondjak barátságosabbak , jobb fejek , a ketrecbe sokkal mindent kihasználnak ezért is veszek mindig neki vmit.nem annyira kényesek sokkal "strapabírobbak" már bocsánat a kifejezésért de sokkal jobb a védekezõ rendzserük nem harapnak.
Nekünk már mindkettõ fajta volt, és ugyanabban a ketrecben. Az aranyhörcsög nekünk jobban bejött, nagyon szelíd volt, hagyta, hogy megfogjuk, ha letettük a kertben a földre nem ment el csak egy mély gödröt ásott magának. A törpehörcsögünk nem szelídült meg, és iszonyú gyors volt annyira, hogy alig bírtuk elkapni, ha kiengedtük. Ismerõsömnek viszont (törpehörcsöge van) nagyon aranyos és szelíd a hörcsög, magától odamegy a gazdiához, és nem is tartják ketrecben a lakásban mászkál és reggelente megy kaját kérni, az nagyon aranyos. Minden hörcsögnek van saját személyisége, nem a fajtától függ.
nagyobb állatnak nagyobb ketrec jár. nekünk van mindkettõ és a tapasztalat azt mutatja, hogy elég törõdéssel és odafigyeléssel nem nagyon van a viselkedésük között különbség.
Aranyosabb!
Én törpe h.-párti vagyok. Kisebb, nem foglal nagy helyet, cuki, megnyugtat, jókat lehet nevetni rajta... és még sorolhatnám ;)
Nekünk is van mindkettõ.Szerintem az aranyhöri félõsebb(legalábbis a miénk).Szeretjük mind a kettõt, de a törpin sokat szoktunk nevetni.Kíváncsibb, bátrabb, és nyalogatja a kezed ha odarakod neki :D .Vegyél mindkettõt!Jah és persze természetes, hogy az aranynak nagyobb hely kell.:)
az egyiknek nagyobb a töke!
Nekem a törpe kezelhetetlenebb volt. Aranyhörire szavazok...Könnyebben megfogható és tapasztalataim alapján szelidebb.
az aranyhörcsög nagyobb!a törpehörcsög kissebb!
nekem volt mindkettõ! Az aranyhöri nagyobb Az aranyhöri szelídebb Az aranyhöri nem szaporodik annyira Az aranyhöri szebb, édibb (most ép aranyhörcsögöm van és úgy hívják, hogy Málnó!)
A kérdező hozzászólása: köszi! azt hiszem elõször az arany mellett döntök...=)

Szerinted melyik a jobb: tengeri malac, vagy a hörcsög? Törpehörcsög vagy aranyhörcsög? Melyik az olcsób (mindennel együtt)? Mit kell tudni róluk?

Legjobb válasz: Tengerimalac és hörcsög között fontos különbség, hogy a hörcsög éjszakai állat. Ezt mindenképpen érdemes figyelembe venni!

Tengerimalac és hörcsög között fontos különbség, hogy a hörcsög éjszakai állat. Ezt mindenképpen érdemes figyelembe venni!
Egyértelmûen a hörcsög felszerelése, etetése és alomigénye az olcsóbb(kisebb, kevesebbet pisil, ritkábban kell cserélni az almot). A tengerimalac nagyobb helyet, több foglalkozást, társaságot igényel(másik tengerimalacét, tanácsos egynemûeket együtt tartani), többet eszik, többet kell takarítani és hangos. A hörcsög egyedül él szivesen, éjjeli állat de este kiveheted foglalkozhatsz vele és csendes, legfeljebb a kaparását, a hörcsögkerék nyikorgását hallani.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor szerinted a tengerimalac jobb? Azzal Mit lehet csinálni? Mert a nekik készült ketrecekben nem voltak játékok! A malac csak úgy van és kész?
A kérdező hozzászólása: Mármint az elsõ kérdezõt kérdeztem
Fontos különbség, hogy a tengerimalac jóval tovább él (6-8 év), míg a hörcsög 2-3 évig.
Ha nekem kéne választanom egyértelmûen malac. A malac okos és sok mindent lehet vele csinálni pl. simogatni, az ölünkbe véve együtt nézhetünk tv-t, aranyos ahogy uízik a kajcsiért, és mindenféle módon kinyilvánítja, hogy kötõdik hozzád. De valóban a tartása többe kerül, szóval csak akkor tarts, ha tudod vállalni.
GOOGLE EMBER!!! GOOGLE!!!!
A kérdező hozzászólása: mi van te google-mániás bazme*g

A törpehörcsög szaporodik az aranyhörcsöggel?

Legjobb válasz: nemhinném...lehet h bepróbálkoznak egymásnál...de kölykök biztos h nem lesznek...vannak állatok...amik ránézésre egyformák....de mégis egy ici-pici különbség van köztük...és máris nem szaporodnak egymással,csak a saját fajukkal.én inkább az miatt aggódnék h kinyírják-e egymást ha összerakod õket.nem biztos h örülni fognak a másiknak...

nemhinném...lehet h bepróbálkoznak egymásnál...de kölykök biztos h nem lesznek...vannak állatok...amik ránézésre egyformák....de mégis egy ici-pici különbség van köztük...és máris nem szaporodnak egymással, csak a saját fajukkal.én inkább az miatt aggódnék h kinyírják-e egymást ha összerakod õket.nem biztos h örülni fognak a másiknak...
csatlakozok az elõttem szólóhoz és én is azt mondom h jobb külön, és nem fognak szaporodni , vagy ha igen a kicsik hamar meg fognak halni vagy nyomik lesznek
lehetsége hogy szaporodnak végülis egy állatfaj ez olyan kérdés mintha azt kérdeznéd hogy a beagle szaporodik e a berni pásztorral sõt én már láttam házi egér aranyhörcsög párosításból származó kölyköt is

A dzsungáriai törpehörcsög vagy az aranyhörcsög a jobb?

Életkoruk?

Legjobb válasz: Én dzsungikat tartok már jó pár éve. Az aranyhörik nekem azért nem szimpatikusak, mert nagyon nagyok. A dzsungik meg olyan kis aranyos picik. :) Életkoruk: A dzsungik életkora olyan 1,5-2 év. Nálam a fiú most 2 éves, a lány meg 2 éves és egy hónapos. A kislányuk pedig 1 éves. Helyigényük: A két felnõtt egy 40cm x 60 cm alapterületû és 30 cm magas terráriumban van. A pici lányuk egy 29 cm x 48 cm alapterületû és 32 cm magas terráriumban van. Barátságosak: Nagyon barátságos mind a három. Hozzászoktattam õket a tenyeremhez, a hangomhoz. Most már egybõl belemásznak a tenyerembe, nem szaladnak el, ha lerakom õket a földre, hanem jönnek utánam. Egyedül vagy társsal: Én a két felnõttet gyerekkoruk óta együtt tartom, hiszen régen tenyésztettem õket. Most is együtt vannak, de egy éve már nem születtek kicsik. Soha nem bántották egymást, szóval szerintem csak a tapasztalatlan hörcsögtartóknál fordul elõ, hogy megeszik egymást, meg kikaparják egymás szemét. A kislányuk egyedül van, ezért vele többet foglalkozok, hogy ne legyen magányos.

Én dzsungikat tartok már jó pár éve. Az aranyhörik nekem azért nem szimpatikusak, mert nagyon nagyok. A dzsungik meg olyan kis aranyos picik. :) Életkoruk: A dzsungik életkora olyan 1, 5-2 év. Nálam a fiú most 2 éves, a lány meg 2 éves és egy hónapos. A kislányuk pedig 1 éves. Helyigényük: A két felnõtt egy 40cm x 60 cm alapterületû és 30 cm magas terráriumban van. A pici lányuk egy 29 cm x 48 cm alapterületû és 32 cm magas terráriumban van. Barátságosak: Nagyon barátságos mind a három. Hozzászoktattam õket a tenyeremhez, a hangomhoz. Most már egybõl belemásznak a tenyerembe, nem szaladnak el, ha lerakom õket a földre, hanem jönnek utánam. Egyedül vagy társsal: Én a két felnõttet gyerekkoruk óta együtt tartom, hiszen régen tenyésztettem õket. Most is együtt vannak, de egy éve már nem születtek kicsik. Soha nem bántották egymást, szóval szerintem csak a tapasztalatlan hörcsögtartóknál fordul elõ, hogy megeszik egymást, meg kikaparják egymás szemét. A kislányuk egyedül van, ezért vele többet foglalkozok, hogy ne legyen magányos.
A dzsungáriai törpehörcsög: Életkoruk: Általában 1, 5-2év, de elõfordulhat 3év is. Helyigényük: Az enyém egy 35x26x16cm-es terráriumban van. Barátságuk: Nagyon barátságos.Bármit csinálok vele nem harap meg. Egyedül vagy társsal jobb tartani: Én egyedül tartom, de azt mondják jobb is egyedül tartani mert amúgy megölhetik egymást.
Én se, hetente takarítom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
A dzsungáriai sokkal aranyosabb és az aranyhörcsög büdös is.
Hát... hidd el, a dzsungi is tud büdös lenni. De ha megfelelõen takarítjuk, egyik sem büdös. Természetesen a hörcsögöknek van egyfajta alapszaguk, de ettõl még nem büdösek.
Az aranyhörcsög "strapabíróbb", gyakorlatilag soha semmi baja nincs, eteted, takarítod és él 2-2.5 évet. A hörcsögök magányos állatok, ha ketten vannak, az egyik megöli a másikat. Ha jól neveled, barátságos lesz.
én sose éreztem büdösnek az aranyhörimet
A törpehörcsög aranyosabb
@11:35 Ez biztató, nekem a régi hörcsögeim csak 2-2.5 évet éltek, de a mostani egészségesebben él, nem kap semmi édességet. Az enyém nem bírja a tejet, legalábbis egyszer kapott egy kis tejfölt és 2 napig ment a hasa, azóta nem kísérletezek vele. :) Lemértem én is az akváriumot, 38×22×25 centis, egyedül jól elvan benne.
Szia, nálam az arany hörcsögök kb 3-4 évig éltek, de volt egy lány hörcsim, aki 5 év 3 hónapot élt. Bár nálam a hörcsögök naponta kaptak tejet. A dzsungáriai picikém tegnap halt meg 2, 5 évesen.
A kérdező hozzászólása: Még az lenne a kérdésem hogy az aranyhöri mennyivel él tovább?
A kérdező hozzászólása: Akinek van aranyhörcsöge az is tudna nekem ilyet írni mint az utolsó?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Nagyon hasznos volt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) )
nekem aranyhörim van, de állítólag a dzsungáriai barátságosabb
Errõl beszéltem. :)
Az aranyhörcsögrõl nem tudok felvilágosítást adni, zsungáriai törpehörim van, de szegény nagyon beteg, bár lehet hogy csak azért mert öreg, de kiesett mind2 szeme, hasán dudor van, nemtudom a kis állatokkal sok a gond van!De szerintem inkább a törpehöri!
nekem volt egy dzsungáriai törpehörim aki kicsit több, mint 2, 5 évesen halt meg. most is van és õ két hónap mulva lesz 3 éves. de már dölöngél/nem jó az egyensúlya. a szõre még nem hullik, de halála elõtt kifog az is helyenként. az elõzõ hörim barátságos volt, ez viszont harap :/

Igaz, hogy ha egy aranyhörcsögöt és egy törpehörcsögöt tartok egy akváriumban akkor tényleg lehetséges, hogy az egyik a másikat megöli? Azt hallottam, hogy hiába jönnek ki jól, egy idő múlva az egyik kinyírja a másikat. Van benne igazság?

Legjobb válasz: Kijavítalak. Hörcsögöt magában tartjuk!!! Két törpe, vagy két arany sem fér meg együtt. Természetben is magányosan élnek, csak párzási idõszakban keresik egymás társaságát a hörcsögök. Két különbözõ fajtát pedig, még viccbõl se tegyél össze(értsd. arany-törpe). Hörcsögöt egyedül tartsd, mert saját testvérüket is legyilkolják egy idõ után.

Kijavítalak. Hörcsögöt magában tartjuk!!! Két törpe, vagy két arany sem fér meg együtt. Természetben is magányosan élnek, csak párzási idõszakban keresik egymás társaságát a hörcsögök. Két különbözõ fajtát pedig, még viccbõl se tegyél össze(értsd. arany-törpe). Hörcsögöt egyedül tartsd, mert saját testvérüket is legyilkolják egy idõ után.
Én hörcsögöket tenyésztek, többek között. Aranyat-törpével semmiképpen, külön fajta. Tartani sem együtt! Ha tenyészteni szeretnél, akkor többnyire a hímhez teszed a nõstényt. De elõtte a párt szokatni kell egymáshoz. Ha egy pár összeszokott, akkor viszont nem szabad elválasztani mert késõbb nem ismerik fel egymást, verekedés lesz. De neked nem javaslom a tenyésztést, még kezdõ vagy. Lényeg a lényeg, egy terráriumba egy állatot tarts! Nekik ez a legjobb. Nem igénylik a társaságot. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Éa pároztatni lehet õket?vagy inkább csak a külön fajukkal?nem volt még hörcsögöm...
Kivételek mindig vannak, bár ez függ a terrárium nagyságától is. Bár a kisebb zûrök sem jók, mert az egyik állat örökös stresszben él a másiktól, vagy esetleg kialakul egy beltenyészet, vagy a legdurvább ugye, hogy megöli. Nem éri meg.
A kérdező hozzászólása: Eddig (1HETE) nekem is együtt vannak, egy akváriumban, de akkor különválasztom õket..Mondjuk a kicsi törpehörcsög nem nagyon hagyja az aranyhörit, de tegnap este már nyalogatták egymást..Ezért is gondoltam, hogy összeszoknak
Ha akváriumban tartod õket, akkor mindkettõ elpusztul, mert vízbe fulladnak. Inkább terráriumot, vagy ketrecet javasolnék.
Én rácáfolok a törpehörcsöggel kapcsolatban. Nekem dzsungáriai törpék voltak, többen voltak egy akváriumban, egynemûek ellenkezõnemûek, és mégis kisebb zûrön kívül semmi gyilkolás nem történt. de azért külön fajtát ne tegyél egybe
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Azt hittem, hogy nem minden esetben van így, mint a kutya macska kapcsolat..Van kutya aki megöli a macskát, más meg kijön vele...
igaz, én nem tudtam, hogy nem lehet, volt egy arany hörcsögöm és egyik kis srác az utcában kiakarta dobni az hörcsögét ami más fajta volt én magamhoz vettem és 1 hét elteltével kinyírta az enyémet a másik dög
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ!Köszönöm a válaszod!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!