Találatok a következő kifejezésre: A törpehörcsög az (58 db)

Az normális ha a TörpeHörcsögöm az ennivalós táljában alszik?

Legjobb válasz: Ha ott érzi jól magát..:D Szerintem aranyos :)

Ha ott érzi jól magát..:D Szerintem aranyos :)
Naná, benne a tutiban... :D Mienk úgy szokott, hogy betolja a fejét a segge alá. Nemtom hogy csinálja, de rém cuki. :D

Hogyan szállítsam haza a törpehörcsögöt, Azt olvastam hogy nem lehet tömegközlekedéssel, mert sokkot vagy hőgutát kapnak. Ez igaz vagy csak belefutottam egy "kafa" oldalba? Sajna nincs autónk, és a bolt sincs közelben.

Legjobb válasz: Dobozban, amibõl nem lát ki, és lehetõleg nem tudja kirágni magát. Próbáld meg ne lóbálni, csak óvatosan szállítsd. És legyen a dobozon elég légzõnyílás. Jah és ilyen esõs idõben nem fog hõgutát kapni.

Dobozban, amibõl nem lát ki, és lehetõleg nem tudja kirágni magát. Próbáld meg ne lóbálni, csak óvatosan szállítsd. És legyen a dobozon elég légzõnyílás. Jah és ilyen esõs idõben nem fog hõgutát kapni.
A kérdező hozzászólása: Igen én is így gondoltam, csak meglepett amit olvastam, hogy állatkínzás tömegközlekedéssel szállítani:( Fura volt ezért is kérdeztem rá! Köszi a választ!
Nekem a boltba egy jól szellõzõ dobozba rakták. A buszmegállóig 5 percet gyalogoltam majd 15 percig utaztunk busszal, meleg idõ volt, de nagyon jól bírta az utat, azóta is él és virul :)
én tömegközlekedéssel szállítottam és semmi baja nem volt.csak az a lényeg hogy valami olyan dobozba tett bele amibõl nem lát ki pl. egy cipõsdoboz aminek az alját kibéleled egy réteg újságpapírral és forgáccsal.akkor va rá esély hogy el is alszik vagy hogy nem rágja ki a dobozt.de a papírdobozos szállításnál mindig ellenõrizni kell hogy nem-e kezdte el kirágni a dobozt...ha igen el kell dugaszolni.
nekem csak simán az eladó berakta egy kis dobozkába és azzal vittam haza. 45 percet utaztam vele buszon télen kb a minusz 15 fokban. A hidegest jól bírta gondolom a meleget is fogja:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ, megnyugodtam.:) Ma hozom haza életem elsõ törpehörcsögét, és kicsit izgulok:) Drukkoljatok hogy minden zökkenõ mentes legyen, kb. 50 perc az út remélem minden jól megy míg hazaérünk:) Jajaj már nagyon várom:)
Na hogy ment? :D
A kérdező hozzászólása: Simán haza jöttünk, kaptam dobozt, amiben haza hozhattam:) Siettünk is:) Kicsit izgága volt, de gondolom ez normális reakció:) Azóta birtokba vette új lakóhelyét, a házikó a kedvence alig akar kijönni belõle. Valószínûleg egy szégyellõs hörcsögöm van:)

Mi lehet az oka, annak hogy a törpehörcsögnek reszket az arca? Nyár van és épp nem eszeget.

Legjobb válasz: Azt nem tudom hogy mi az oka, de nekünk is volt egy törpehörcsögünk és reszketett az arca és nem evett és pár nap múlva elpusztult, és akkor is nyár volt :(

Azt nem tudom hogy mi az oka, de nekünk is volt egy törpehörcsögünk és reszketett az arca és nem evett és pár nap múlva elpusztult, és akkor is nyár volt :(
Na, hogy van a kishöri?


Az baj, ha a törpehörcsögöm nappal is nagyon aktív?

tudom,hogy éjszakai állat,de egy csomót van fönt nappal is,kint rohangál,játszik. pedig nem én keltem föl

Legjobb válasz: A törpehörcsög sokszor van fent nappal is ez teljesen normális. :) Az aranyhörcsögök általában teljesen éjszakaiak, de a törpék legtöbbször nappal is fent vannak és éjjel is alszanak. :)

A törpehörcsög sokszor van fent nappal is ez teljesen normális. :) Az aranyhörcsögök általában teljesen éjszakaiak, de a törpék legtöbbször nappal is fent vannak és éjjel is alszanak. :)

Milyen jellembeli/viselkedésbeli különbségek vannak a törpehörcsög és az aranyhörcsög között?

Legjobb válasz: A törpehörcsög, a kezedbe kakilhat, az arany ilyet nem csinál. A törpehöri a kezedbe pakolhatja a kajáját, az arany nem, csak a saját helyén rakja ki. A törpe általában, de csak általában könnyebben fel lehet idegesíteni, az arany nyugodtabb, és okosabb is. Remélem segítettem!

A törpehörcsög, a kezedbe kakilhat, az arany ilyet nem csinál. A törpehöri a kezedbe pakolhatja a kajáját, az arany nem, csak a saját helyén rakja ki. A törpe általában, de csak általában könnyebben fel lehet idegesíteni, az arany nyugodtabb, és okosabb is. Remélem segítettem!

Valakii! Ugye a törpehörcsög nem hal meg akkor, ha kiesik az egyik foga? mert neten olvastam olyat, h, állítólag elpusztul ilyenkor- de nemtudom ebből mennyi igaz . Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Figyeld meg, hogy mennyire tud enni. ha tud azzal az "eggyel" is, akkor szerintem nem lesz gond. De szerintem nyugodtan felhívhatsz egy állatorvosi rendelõt, ha van ilyen tapasztalatuk, biztos adnak tanácsot. Nekem fogkieséses tapasztalatom nem volt, de néhány hétig fecskendõbõl kellett etetnem egy degut pépes kajával, akinek állkapocscsonttörése volt. Nem tudott volna egyébként rágni.

Figyeld meg, hogy mennyire tud enni. ha tud azzal az "eggyel" is, akkor szerintem nem lesz gond. De szerintem nyugodtan felhívhatsz egy állatorvosi rendelõt, ha van ilyen tapasztalatuk, biztos adnak tanácsot. Nekem fogkieséses tapasztalatom nem volt, de néhány hétig fecskendõbõl kellett etetnem egy degut pépes kajával, akinek állkapocscsonttörése volt. Nem tudott volna egyébként rágni.
ez eléggé rosszul hangzik, mert a rágcsálók az alsó és a felsõ metszõfogaikkal aprítják fel az eledelüket. Ha az egyik sor hiányzik akkor nem tud rágni. Viszont ezek a metszõk folyamatosan nõnek életük során, tehát ha tõbõl letört akkor attól még újra kinõhet. Mindenképpen figyeld, hogy tud-e enni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)
juj, örülök hogy jól van :) jobbulást neki!
A kérdező hozzászólása: pépes kaját csináltam neki, meg reszeltem le uborkát meg tököt, aztán elég jól megeszegette :) remélem a foga minél hamarabb kinõ :)
Mi van a höriddel? Remélem jól van :c
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a jótanácsokat :)
A rágcsálók foga életük végéig nõ, szóval van rá némi esély, hogy kibírja addig míg kinõnek a fogai, de mindenképp csak a te segítségeddel. Ha tudsz és hagyja akkor adj neki pépes kaját fecskendõbõl. Ha nem hagyja akkor reszelj le almát vagy banánt, és add neki oda hátha megeszi úgy. Mindenképp hívj fel egy állatorvost! És adj neki minél több kalciumban gazdag kaját (amit meg is tud enni) hogy ez is segítse a fognövekedést. Szurkolok és remélem rendbe jön a hörid :)
A kérdező hozzászólása: elõbb a szotyit meg tudta hámozni magának, de párat énis segítettem neki meghámozni, meg pár szárított gyümölcsöt is megevett. remélem , h nem lesz semmi baj vele :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséged ! a felsõ 2fogát az elmúlt órában szedhette ki, mert eddig megvolt, csak nagyon mozogtak, már csak az alsó 2 van meg neki :(
Remélem segítek:http://torpehorcsogok.hu/egeszseg.php

Mikor kell elválaztani a kis Dzs. Törpehörcsögöket az annyuktól?

(gondolom akkor mikor abba hagyják a szopást,de kb mikor,hány naposan van ez??)

Legjobb válasz: huszonpár naposan

huszonpár naposan
A kérdező hozzászólása: kösszi de kb huszon mennyi?
Szerintem valamikor akkor, amikor az aranyhörcsögöket. Õket 4 hetesen lehet, de ha nagyon muszáj akkor már 3 hetesen is el lehet választani. De figyelni kell, hogy tudjanak már önállóan enni mindent és nyitva legyen a szemük. Ha nem muszáj, akkor minél késõbb kell elválasztani az anyjuktól. Én 3 hetesen választottam el õket, de csak azért, mert már úgy láttam, hogy az anyjuk nem szívesen szoptatta õket és elrugdosta õket magától.

Azt olvastam az interneten hogy a törpehörcsögnek lehet betenni wc gurigát. Ez tényleg igaz?

Legjobb válasz: wc papír gurigát amin nincs sem WC papír sem ragasztó olyat lehet. Belebújnak szétrágcsálják :D

wc papír gurigát amin nincs sem WC papír sem ragasztó olyat lehet. Belebújnak szétrágcsálják :D
Persze, nyugodtan, elszórakoztatják magukat vele :)
nyugodtan! imádják szétrágni meg minden!

Ha a törpehörcsögöm 5 hetes, akkor az azt jelenti hogy gyerek még?

Legjobb válasz: Ha azt nézzük, hogy az anya 3 hetes korában választja el õket, akkor még gyerek, de vigyázz, hamar ivaréretté válik.

Ha azt nézzük, hogy az anya 3 hetes korában választja el õket, akkor még gyerek, de vigyázz, hamar ivaréretté válik.
Mit értesz gyerek alatt? Kölyök, fiatal, de ez nem jelenti azt, hogy pl. a párzással várni fog, amíg felnõ. Növésben van, fejlõdik még, satöbbi, szóval ilyen szempontból biztosan kölyök.
már ivarérett 4 hetesen már az
4 hetesen el lehet választani az anyától sõt el is kell 4 hetesen mert bánthatja , s, 6 hetesen ivarérett!végül is már majdnem felnõtt vagyis inkább serdülõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!