Találatok a következő kifejezésre: A török alatt, a (65 db)

szerintem igen.Én is pánikbeteg vagyok és nekem is szokott ilyen lenni
Sajnos ez a borzalmas ebben, hogy bármilyen tünetet produkálhat, és nem tudni, hogy ez most szervi baj, vagy a pánikbetegség velejárója. Én két év alatt ötször voltam az ügyeleten infarktus gyanúval, persze nem az volt. Gyógyulj meg! (egy harmadik)

Nagyon tetszenek a török férfiak, a párom is az. Megkérte a kezem és bemutatott a családjának. Egy kellemetlen dolog történt velem a látogatás alatt, hozzámenjek vagy sem? Mi a véleményetek?

Nagyon szeretem a törököket és általában ilyen helyekre járok szórakozni, ilyen férfiakkal ismerkedek.

Legjobb válasz: Hát ez így elképzelve vígjátékba illõ:D Jobb ha nem szólsz neki errõl szerintem.

Hát ez így elképzelve vígjátékba illõ:D Jobb ha nem szólsz neki errõl szerintem.
1; Magyar nök nagyobb k..vak! 2; Magyar pasik? Inkabb a halal. Vagy isznak, vagy kr.vaznak, vagy dagadtmaniasak, vagy verekednek...neem! Kerdezo latod, a magyar pat.kany, igenytelen kutya!
Én soha nem gondoltam volna , hogy egyszer én Török pasival. Hát korepetálnom kell, de nagyon megértõ. A kapcsolatot úgy tartom fent, hogy nem ragadtatom el magamat tõle, néha- néha nemet mondok /ettõl kész ideg / aztán kicsit engedek a kötélen.De érzelmileg nem adom ki magam :) Szerintem a Magyar nõk jobbak az ágyba mint a Török nõk, ez a kulcsa a dolgoknak .
Az a gond ezzel, hogy ilyenen alapjárat kiakadna egy magyar pasi/csaj is. Legalábbis én nem venném jó néven, ha kiderülne a páromról, hogy pár évvel ezelõtt kavart a tesómmal, még ha egyetlen éjszakán kívül sose volt köztük több, de akkor is frusztrálna. Nem azt mondom, hogy szakítanék emiatt, de idõbe telne, mire elfogadnám ezt a dolgot. És ha azt nézzük, hogy a pasid török, a sértõdés esélye még komolyabban fennáll, ugyanis köztudott, hogy õk sokkal vehemensebb tipusúak, a férfiak birtoklóbbak, már azt is nehezen tûrik, ha a barátnõjükre más pasi egyáltalán ránéz stb. Persze nyilván ez általánosítás, és neked kell tudnod, hogy milyen a barátod, de a sztereotípiákat tekintve tuti jobban kiakadna mondjuk egy magyartól.
A kérdező hozzászólása: A hitetlenkedõknek csak annyit mondok, hogy nem érdekem, hogy bebizonyítsam nektek, mert akkor (pl. ha elmondom hova járok szórakozni) könnyen beazonosíthatnátok. Aki viszont leírja az elõzõtõl különbözõ véleményét azt megköszönném!
dowd: lassan tobb torok el nemetorszagban es nyugat-europaban, mint torokorszagban :D
A kérdező hozzászólása: Már hazaértünk :) Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem, de emiatt nem aggódok. A párom tehetõs családból származik ezért külföldön laknak a fiaik és gyakran utaznak, megismerkedtek több kultúrával és nem hiszem, hogy a család bármelyik tagja is elrabolna :)
Miért írna ki egy "nõ" ilyen kérdést? Amúgy full kamu az egész..de mind1.
Miért pont a törökök?
Az iszlám szokások szerint a nõ magántulajdon. Ha kimentek mondjuk török országba simán megeshet, hogy haza sem enged többet, bezárva tart. Elég sok nõ "tûnt" el iszlám országokban. Ezen jobban kattognék...
majd megkésel, ha kiderül
Miért kell kamukérdéseket írogatni?
......Tisztelet a kivétel! Ezt kifelejtetted utolsó. Amúgy sokára tévedtem ide.

Nagyon meg fáztam, fáj a torkom, köhögök. Szoptatás alatt mit vehetek be?

Legjobb válasz: Szia! Én Homeogene 9-et szedtem. 3 nap alatt elmúlt minden bajom. Homeopátiás szer. naponta 6 tablettát kell elszopogatni. Strepsils mézes szopogatótablettát is lehet enni a torkodra. Remélem segítettem. Jobbulást!!!

Szia! Én Homeogene 9-et szedtem. 3 nap alatt elmúlt minden bajom. Homeopátiás szer. naponta 6 tablettát kell elszopogatni. Strepsils mézes szopogatótablettát is lehet enni a torkodra. Remélem segítettem. Jobbulást!!!
Hoemopátiás szer még a Sinupret éa az Oscillococcinum. A szopogatósak közöl meg a Tantumverde abszolút veszélytelen az orvos szerint, én is most voltam beteg.


A török uralom alatt, a magyar lakosság hány százaléka "tért" át a muzulmán vallásra, és tartották meg a leszármazottak?

Gondolom elég elenyész? lehetett, de hol találok róla valamilyen adatot?

Legjobb válasz: jelentéktelen. a törökök az általuk megszállt területen nem terjesztették saját hitüket, meglehetõsen toleránsan viselték a más vallásokat. (nem mindenhol, a szerbeket például keményen térítették) igaz, mindet semmibe vették, hitetleneknek, gyauroknak titulálták õket. tehát az embereket nem kényszerítette semmilyen körülmény, hogy áttérjenek, maguktól pedig nem tették. errõl nem hiszem, hogy találnál hiteles forrásokat, ilyen témával nemigen foglalkoztak. a török szolgálatban lévõ magyar íródeákok, és cigányság között volt, aki áttért. és persze az asszonyok között, akiket törökhöz adtak feleségül, illetve a török szolgálatában lévõ magyar katonák. hegyi klára foglalkozik a témával pár írásában, keress rá, többet is megtudhatsz belõle

jelentéktelen. a törökök az általuk megszállt területen nem terjesztették saját hitüket, meglehetõsen toleránsan viselték a más vallásokat. (nem mindenhol, a szerbeket például keményen térítették) igaz, mindet semmibe vették, hitetleneknek, gyauroknak titulálták õket. tehát az embereket nem kényszerítette semmilyen körülmény, hogy áttérjenek, maguktól pedig nem tették. errõl nem hiszem, hogy találnál hiteles forrásokat, ilyen témával nemigen foglalkoztak. a török szolgálatban lévõ magyar íródeákok, és cigányság között volt, aki áttért. és persze az asszonyok között, akiket törökhöz adtak feleségül, illetve a török szolgálatában lévõ magyar katonák. hegyi klára foglalkozik a témával pár írásában, keress rá, többet is megtudhatsz belõle
Nem azért nem terjesztették a hitüket, mert toleránsak voltak, hanem mert a muzulmánoknak nem kellett adót fizetniük. Volt pár elõkelõbb család, akik a jó viszony érdekében át akartak térni, és nem engedték nekik. Szóval valószínûleg semennyi.
Inkább fordítva volt: az itt lévõ törökök "magyarosodtak". Miután kivonultak a törökök, sok muszlim család itt maradt, és késõbb megkeresztelkedett.
Létezik egy ilyen népcsorport ezzel a kérdéssel kapcsolatban, azok a magyarabok akik Észak-Afrikában élnek.
A bosnyákokat teljesen elmuzulmánosították, de minket nem sikerült!!

Akinek egett a torka nagyon vegig terhesseg alatt nagy haja lett a babanak?

Legjobb válasz: Hihetetlen, hogy még mindig tartják magukat ezek az õsi legendák! :D Én olyan savas voltam, hogy még savat is hánytam, mégis egy éves korukig kopaszok voltak az ikreim. Tõlem örökölték, nekem sem volt sokáig hajam. Most megint baromira ég a torkom, ha eljön az ideje, megírom, mekkora hajú babát szültem! :)

Hihetetlen, hogy még mindig tartják magukat ezek az õsi legendák! :D Én olyan savas voltam, hogy még savat is hánytam, mégis egy éves korukig kopaszok voltak az ikreim. Tõlem örökölték, nekem sem volt sokáig hajam. Most megint baromira ég a torkom, ha eljön az ideje, megírom, mekkora hajú babát szültem! :)
Semmi köze hozzá. Én gyomorsavbeteg vagyok, ami szülés után derült ki, de valószínûleg már szülés alatt is az voltam, úgyhogy nekem volt aztán rendesen gyomorégésem, de nem lett nagy hajú a babám. És másnak sem a nagy hajtól ég a gyomra. Hanem ezért: Terhességben gyakori, mivel a termelõdõ sárgatest-hormon elernyeszti a gyomor és a nyelõcsõ közötti záróizmot. A nyelõcsõ alsó részén enyhe gyulladás alakul ki, amit a savas gyomortartalom tovább irritál, és ez okozza az égõ érzést. Késõbb a megnövekedett méh elmozdítja eredeti helyzetébõl a gyomrot, és alulról nyomást is gyakorol rá. A terhelés a rekeszizmot is kimozdítja, ezáltal nõ a nyílás, ahol a nyelõcsõ áthatol a rekeszizmon. Mindez tovább könnyíti a savas tartalom visszafolyását. A terhesség vége felé, amikor már az alsó bordákra is nyomás nehezedik, különösen súlyos lehet a gyomorégés.
nekem nagyon égett végig a gyomrom, de én alapból is gyomorégõs vagyok és egyébként nagy haja lett, de szerintem nincs összefüggés.
Ez csak babona. Nekem szinte egyáltalán nem égett a gyomrom, nem voltam savas, mégis akkora hajjal született a fiam, hogy csodájára jártak a kórházban.
semmi köze hozzá! Barátnõmnek nem égett a gyomra és 5 cm-es hajjal született a babája, én a 8. héttõl szenvedtem a lányommal a savtól és szinte tar kopasz volt! Volt vagy 3 szál haja és nem túlzok!
Szia nincs köze hozzá, a lányommal nagyon égett a gyomrom végig a torkomba néha még hánytam is savat :( amikor megszületett volt kb 5 szál haja most 2 éves lesz és még mindig nem tudok neki copfot kötni. Most vittem fodrászhoz azt mondták úgy beindul neki a haja de eddig nem volt változás
Nem volt sokhajú baba, még most sem az, pedig marhára sok volt a savam és állandó jelleggel köszönt vissza a torkomba.. Fú, de utáltam :) na, de a lényeg, hogy alig volt haja.
Én ezt sose érztettem azt a babonát, hiszen nem a gyomrodba van a baba hogyan égne a hajától a gyomrod :) Boldog babavárást !!

Mennyi idő alatt töri át a fogacska az ínyt? Pár napja vannak tünetek, nem alvás, nyűgösködés, nyálzás?

Legjobb válasz: Ez minden gyereknél változó, volt olyan fog, ami napok alatt kijött, de volt olyan is, ami hetekig tartott!

Ez minden gyereknél változó, volt olyan fog, ami napok alatt kijött, de volt olyan is, ami hetekig tartott!
már látod a fehéredést?
A kérdező hozzászólása: még nem látom
minden gyerek más majd kitapasztalod te is az én kisfiam ilyenkor nagyon hisztis, sírós és az keze állandóan a szájába van s akkor fehéredik, mikor már nagyon közel az áttörés

Szoptatás alatt mit szedhetek, ha fáj a torkom?

Lehet Tantum Verde pasztillát szopogatni? Egyre jobban fáj sajnos.

Legjobb válasz: tantum verdét lehet terhesség és szoptatás alatt is nyugodtan. homeós bogyókat is használhatsz, ha gondolod.

tantum verdét lehet terhesség és szoptatás alatt is nyugodtan. homeós bogyókat is használhatsz, ha gondolod.
Igen az a legjobb szopi és terhesség alatt! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor beveszem!
igen, épp én is ezt szedem... jobbulást!

Szoptatás alatt gyógyszert szedni szabad? Fáj a torkom és arra szeretnék valamit bevenni. Pl strepsils

Legjobb válasz: Tantum verde, oscillococcinum- ezeket tuti lehet szedni terhesség és szoptatás alatt. Jobbulást!

Tantum verde, oscillococcinum- ezeket tuti lehet szedni terhesség és szoptatás alatt. Jobbulást!
A Strepsils kombinált készítmény, azt nem szerencsés bevenni, bár ez attól is függ, mennyire pici a babád. (Én egy éves baba mellett pl. már simán használtam Coldrexet meghûléskor, pedig az is kombinált, de mondjuk két hónapos baba mellett nem vettem volna be.) Ha "csak" torokfájásod van, arra talán valami természetes dolgot próbálj. Pl. összeaprítasz egy gerezd fokhagymát, elkevered mézben és megeszegeted. Kiváló (persze ha nem utálod a fokhagymát vagy a mézet, mert nem a legfinomabb, de hatásos!) Ha egyéb betegséged van, az lll.hu szaktanácsadói segítenek készségesen, hogy egy adott gyógyszer bevehetõ-e (a hatóanyag alapján), mert a hatóanyag nem, vagy csak kis mértékben megy át az anyatejbe. Sajnos én komolyabb betegség kapcsán kellett, hogy megfelelõ gyógyszert találjak a három hónapos babám mellett, de sikerült!
Szopogatósból inkább "szedjél" Negrot vagy vmilyen gyógynövénnyel töltött cukorkát (pl. hársfás, kamillás, lándzsás utifüves - DM-ben lehet kapni). Vagy tea: hársfa a legjobb, (de gargalizálhatsz zsálya teával is). Ha szereted a mézet, egyél 1-2 teáskanállal, lassan nyeld le. Vagy meleg mézes tej, esetleg karamell. - A gyógyszert szerintem a legvégsõ esetre hagyd.

Megfáztam, fáj a torkom és folyik az orrom. Milyen gyógyszert lehet bevenni, amit recept nélkül is lehet kapni? És milyen orrcseppet használhatok szoptatás ideje alatt?

1 hónapos a kisfiam.

Legjobb válasz: Lázcsillapításra szükség esetén Panadolt.Stérimar orrsprayt, kamilla teát+ inhalálva. Én torokra a legerõsebb Halls cukorkát használom gyógyszer helyett. De mindenképp kérdezd meg az orvosod ha személyesen nem tudod akkor telefonon vagy a védõnõt. Javulást!

Lázcsillapításra szükség esetén Panadolt.Stérimar orrsprayt, kamilla teát+ inhalálva. Én torokra a legerõsebb Halls cukorkát használom gyógyszer helyett. De mindenképp kérdezd meg az orvosod ha személyesen nem tudod akkor telefonon vagy a védõnõt. Javulást!
Szia! Azén kislányom 3 hetes, és ugyan ebben a cipõben jártam, már megyek ki a betegségbõl. Én Homeogene 9 homeopátiás bogyót szedtem, ezt lehet szoptatás alatt, vény nélküli, nekem bevált. Sok folyadékot ittam, én orrcseppet használtam, Nasivint, de van sima sóoldat is, ami jó. Sajnos ilyenkor nem sok mindent lehet szedni.
A homeogene 9 az jó a stodal sirup is ha esetleg köhécselsz, az ossciloccocum is, de a gyógyszertárban vegyél egy homeos könyvet 500ft-homeopátia napjainkban és az nagyon jó, ki tudod keresni mi mire jó, a babánál is jól fog jönni.Nekem nagyon sokat segít.Amúgy én is a sóoldatos orrcseppet javaslom.3hós baba anyuja
Coryzalia homeopátiás szopgatni kell, elég gyakran egy nap, pontosan már nem emlékszem, de 2 nap és sokkal jobban lettem tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
Velem is ez van... Nem tudom miért lehet... De én már beletörõdtem, ez van és kész...
Szia.A rosszszájszagot a szájban lévö baktériumok okozzák.A torkod valószínüleg aze´rt fáj, mert nyitott szájjal alszol, és kiszárad atorkod.A rossz szájszag lehet rossz fogtól, vagy utalhat valamilyen enyhe szervi(gyomor)problémára.
Torokfájást okozhat az is, hogy nagyon alacsony a levegõ páratartalma, túl jól zárnak a nyílászárók (ez a mai hiperszuper hõszigetelõ nyílászárók átka). A szájszag meg: lsd. elõttem szóló. De megjegyzem, nincs olyan ember, akinek nincs reggel, ébredéskor szájszaga. :)
Ez teljesen rendben van.Szerintem senki sem kel föl mentolos lehelettel.Ha pedig csak reggel fordulk elõ akkor igazán nincs miért aggódnod.
a torkod fájhat a horkolástól is.
Velem is ez van. (Nem a horkolástól, az tuti.:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!