Találatok a következő kifejezésre: A tömény lehet, hogy (9 db)

Úgy tudom, a tömény italokat meg lehet gyújtani, mert az alkohol éghető bennük. És úgy tudom, hogy szokás néha inni is így, gondolom a szájba érve a széndioxid kioltja. Mennyire veszélyes ez, valóban nem ég tovább a szájba kerülve?

És kb. mekkora alkoholtartalomnál éghető az ital?

Legjobb válasz: Rossz kategóriába raktad, de egye fene. Az, hogy hány %-osan ég, függ a többi oldott anyagtól és a kinti hõmérséklettõl is. kb. 37-60%-tól fölfele ég ezek függvényében. És természetesen lehet inni veszély nélkül, én már ittam is abszintot így (hamisítvány volt, de 80%-os révén éghetõ).

Rossz kategóriába raktad, de egye fene. Az, hogy hány %-osan ég, függ a többi oldott anyagtól és a kinti hõmérséklettõl is. kb. 37-60%-tól fölfele ég ezek függvényében. És természetesen lehet inni veszély nélkül, én már ittam is abszintot így (hamisítvány volt, de 80%-os révén éghetõ).

Lehet valahogyan edzeni a gyomromat, hogy jobban bírjam a töményet?

17-19 éves koromig megittam 4-5 deci töményet egy kis sörrel és semmi bajom sem volt (a bódító hatást leszámítva) , nem voltam másnapos sem.Most 21 éves vagyok.Manapság ha megiszok 2-3 felest meg egy pici sört , másnap hányás lesz a vége.Mitől állt be ez a változás? Mostanában inkább csak sörözök de néha úgy meginnék mellé 1-2 felest , csak nem szoktam mert tudom hogy mi lesz a következménye. Ivászat előtt és után mindig szoktam enni.

Legjobb válasz: A rövidtávú következménye, a rosszullét. Picit távolabbi, de mindenképpen idõ elõtti pedig a korai, fájdalmas halál. Jó edzést kívánok! A hivatásos ivók olajat vagy zsírt nyelnek. Ez lassítja a felszívódást, de ez nyilván a te esetedben nem mûködik. A rosszulléted oka lehet akár az is, hogy a májenzimeiddel már baj van. Úgysem fogadod meg, hogy ne igyál, így ezt nem is tanácsolom. De ne keverj többféle italt, s ne fogyassz alkoholt éhesen. Étkezés közben, után, egy-két pohár bort igyál inkább. Ne többet! Vagy egy üveg sört. Vagy egy felest kaja elõtt (De ne helyette!). Írod, hogy szoktál enni elõtte, s mégis megárt. Akkor nincs mit tenni. Vagy nem iszol, illetve csak nagyon mértékkel, vagy jön a róka, késõbb a temetõ.

A rövidtávú következménye, a rosszullét. Picit távolabbi, de mindenképpen idõ elõtti pedig a korai, fájdalmas halál. Jó edzést kívánok! A hivatásos ivók olajat vagy zsírt nyelnek. Ez lassítja a felszívódást, de ez nyilván a te esetedben nem mûködik. A rosszulléted oka lehet akár az is, hogy a májenzimeiddel már baj van. Úgysem fogadod meg, hogy ne igyál, így ezt nem is tanácsolom. De ne keverj többféle italt, s ne fogyassz alkoholt éhesen. Étkezés közben, után, egy-két pohár bort igyál inkább. Ne többet! Vagy egy üveg sört. Vagy egy felest kaja elõtt (De ne helyette!). Írod, hogy szoktál enni elõtte, s mégis megárt. Akkor nincs mit tenni. Vagy nem iszol, illetve csak nagyon mértékkel, vagy jön a róka, késõbb a temetõ.
Pont tegnap ittam meg 4 deci töményet, és másfél sört, és tök jól voltam:) 17/F
én 8 kör páleszel meg minndig teljesen jól vagyok , bár ez gyakori csak ennyit megtudok inni és 15f

A tömény citromlétől lehet, hogy erősödik?

Azt hallottam, hogy vannak olyan növények, amik vérb?séget okoznak. ugye a citrom nem ide tartozik? nekem nagyon er?sen megvan, és nem tudok vele mitkezdeni, a c-vit udom, hogy csökkenti, de citrom formában is? ugye nem er?sebb t?le?

Legjobb válasz: A citrom egészséges,nem erõsebb tõle. Valamikor azt mondták nekem,hogy késlelteti a menszit,de nekem nem vált be.

A citrom egészséges, nem erõsebb tõle. Valamikor azt mondták nekem, hogy késlelteti a menszit, de nekem nem vált be.
Amit nekem a nõdokim tanácsolt erre: kálcium. Persze nem nagy dózisban. Dm-es Ca pezsgõtabletta felét szedem naponta, rengeteg vízzel (mert különben vesekövet okoz).
késlelteti én csak citromosvizet ittam 5-6 napig és 4 napot késett akkor még nem hallottam errõl (nem e miatt ittam) és nagyon meg voltam ijedve
Én direkt iszok most és már harmadik napja csak citromleven élek és két napot késik


Neostomosant hogyan kell használni? A nyulam fülrühös és azért vettem. A készítményt fel kell oldani, vagy így töményen lehet kezelni a fülét?

S a légy ellen hogyan kell használni? Mennyi vízhez kell feloldani?

Legjobb válasz: 3 liter vízben kell feloldani.Ne ijedj meg elég büdi de nagyon hatásos.Már egy alkalom is elég szokott lenni.Ha esetleg úgy látod,hogy nem múlt el teljesen a probléma akkor 3 hét múlva megismételheted.Meleg de ne forró vízben old fel és abban kell a nyuszit megfürdetni.Alaposan megszárítani utána,ez nagyon fontos,nehogy megfázzon.A löttyöt azonnal fel kell használni és a használt vizet ki kell önteni.Ha nem okés valami írj!

3 liter vízben kell feloldani.Ne ijedj meg elég büdi de nagyon hatásos.Már egy alkalom is elég szokott lenni.Ha esetleg úgy látod, hogy nem múlt el teljesen a probléma akkor 3 hét múlva megismételheted.Meleg de ne forró vízben old fel és abban kell a nyuszit megfürdetni.Alaposan megszárítani utána, ez nagyon fontos, nehogy megfázzon.A löttyöt azonnal fel kell használni és a használt vizet ki kell önteni.Ha nem okés valami írj!
Metro, vagy valamelyik nagyker.
Nézz utána, milyen nagykerek vannak a környéken. Esetleg a visszavételt is meg lehet velük beszélni.
A kérdező hozzászólása: Már az összes nagykert átnéztem a környéken, nem a legjobb árakon [email protected] Metrón is gondolkodtam vagy Ázsia center...de reméltem konkrét italcégeket!
[link] Próbáld meg náluk!
Elnézve az árakat egyes cuccokat ennyiért a TESCO-ban is megkapsz! Vagy csak minimálisan drágábbak!
Nekünk mázlink volt, mert a võlegény Metrós dolgozó volt. Így visszavették, amit nem ittunk meg! Amúgy cselesek a diszkontok, mert az egyiknél a sört éri meg, a másiknál az üdítõt. Pár netes árlistát elnézve. Nincs egyértelmûen olcsó diszkont. (pl. x kereskedésben a Soproni 190 üvegesen, míg a TESCO-ban 200, de a Cola fél literesben 250, míg a TESCO-ban 220. Máshol a Cola olcsóbb, de a sör drágább.) A visszavételrõl szerintem érdemes érdeklõdni több helyen is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Végül mi is arra jutottunk, hogy nagyobb hipermarketekben, esetleg Asia Centerben nézzük meg a piákat.
Csak a visszavétellel lehetnek ott gondok. Ugyanis nem hiszem, hogy a TESCO visszavenné az eladatlan árut, csak a göngyöleget veszi vissza.
Oszt mégis mekkora mennyiséghez? 1 banánhoz vagy 1000hez? Mondjuk eleve nem értem cukor minek bele.
Én cukrot nem is rakok bele, csak tej és banán, azt nem tudom mennyi tej csak úgy öntök bele valamennyit.
Biztos attol faj a fejed? Szerintem sem a banan, sem a tej, sem a cukor nem okoz fejfajast. Amugy ha teszel is bele cukrot a 3ek az sok. En vanilia fagyit szoktam, bar az inkabb banan milkshake.
A kérdező hozzászólása: 2db banánhoz. Akkor jah, a cukor lehetett a probléma. :) Egyébként az interneten olvastam az elkészítését. Gondoltam kipróbálom. Legközelebb akkor cukor nélkül próbálom.
A kérdező hozzászólása: Szerintem tuti ettõl van, mert rögtön utána kezdett el fájni a fejem. Nah mindegy.Legközelebb cukor nélkül próbálom ki és több tejjel.
legnagyobb kukaságot csináltál. tejet semmilyen körülmények között nem eszünk iszunk gyülölccsel. A lehetõ legtonn ámá-t ez termeli (mire nem jó az ayurveda) lehetséges hogy ettõl fájt a fejed vagy bármid.
legtöbb*

Mitől lehet az hogy ha csak minimális alkoholt is iszom akkor sokszor kitarjagosodom az arcomon és a homlokomon? Akár egy pohár sör vagy kicsi töményt iszok általába vörös foltok jönnek ki rajtam néhány perc alatt. Ez mennyire lehet káros?

Legjobb válasz: Ez bizony alkohol allergiának tûnik a leírtak alapján. Ettõl még bajod nem lesz,de vigyázz az ivással, mert ha többet iszol, durvábban reagálhat a szervezeted.(pl. gégeödéma, anaphilaxiás shock) amikbe meghalhatsz elég gyorsan, ha nincs azonnal életmentõ beavatkozás. Szóval csak csínján bánni az alkohollal, és ne igyál nagyon erõs alkoholtartalmú piákat. (egyébként kémia tanárnõm volt ilyen, neki is ugyanezek a tünetei voltak, onnan gondolom).

Ez bizony alkohol allergiának tûnik a leírtak alapján. Ettõl még bajod nem lesz, de vigyázz az ivással, mert ha többet iszol, durvábban reagálhat a szervezeted.(pl. gégeödéma, anaphilaxiás shock) amikbe meghalhatsz elég gyorsan, ha nincs azonnal életmentõ beavatkozás. Szóval csak csínján bánni az alkohollal, és ne igyál nagyon erõs alkoholtartalmú piákat. (egyébként kémia tanárnõm volt ilyen, neki is ugyanezek a tünetei voltak, onnan gondolom).
A kérdező hozzászólása: ez szerintem nálam összefügg a idegi állapotom, a vérnyomásom, állapotátol. van ha nagyon sokat iszom akkor se jön ki semmi.
Minek iszol? Neked úgy látszik sokkal károsabb mint más alkoholistának.

Segitség! . :-) Hogyan kell megoldani a következő feladatot (ha lehet akkor részletesen ) 5, 00dm3 2, 00-es pH-jú salétromsavoldathoz mekkora térfogatú 68 tömegszázalékos, 1.4g/cm3 sűrűségű tömény salétromsavat kell felhigitani?

Legjobb válasz: 2 PH azt jelenti hogy az oldat 0.01 mol H3O iont tartalmaz köbdeciméterenként. Mivel nekünk 5 dm-es oldatunk van, így az összesen 0.05 mol H3O iont tartalmaz. Az salétromsav egyértékû sav, így 0.05 mol H3O keletkezéséhez sztöhimetrikusan 0.05 mol salétromsavra (HNO3) van szükség. Az egyenlet HNO3 + H2O = NO3(-) + H3O(+) A salétromsav moláris tömege 63! Így nekünk 63*0.05=3.15 gramm salétromsavra van szükségünk. Mivel a savunk 68 tömegszázalékos, ezért 3.15 gramm salétromsav 3.15/68*100=4.63 gramm oldatban van. Az oldat sûrûsége 1.4 gramm, ezek alapján a 4.63 gramm salétromsav oldat térfogata 3.3 köbcentiméter. Tehát 5 dm 2-es Ph-jú oldat elkészítéséhez 3.3 köbcentiméter kell az adott salétromsav oldatból!

2 PH azt jelenti hogy az oldat 0.01 mol H3O iont tartalmaz köbdeciméterenként. Mivel nekünk 5 dm-es oldatunk van, így az összesen 0.05 mol H3O iont tartalmaz. Az salétromsav egyértékû sav, így 0.05 mol H3O keletkezéséhez sztöhimetrikusan 0.05 mol salétromsavra (HNO3) van szükség. Az egyenlet HNO3 + H2O = NO3(-) + H3O(+) A salétromsav moláris tömege 63! Így nekünk 63*0.05=3.15 gramm salétromsavra van szükségünk. Mivel a savunk 68 tömegszázalékos, ezért 3.15 gramm salétromsav 3.15/68*100=4.63 gramm oldatban van. Az oldat sûrûsége 1.4 gramm, ezek alapján a 4.63 gramm salétromsav oldat térfogata 3.3 köbcentiméter. Tehát 5 dm 2-es Ph-jú oldat elkészítéséhez 3.3 köbcentiméter kell az adott salétromsav oldatból!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Sokat segítettél.
De ugye itt feltetelezred hogy 100 szazalekban disszocial a saletromsav


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!