Találatok a következő kifejezésre: A tömény lehet, (20 db)

Ha húzamosabb ideig iszom folyamatosan a tömény, boltban kapható sárgarépalét, lehet tőle valami bajom? Föl szoktam higitani frissen préselt narancslével

Legjobb válasz: Sárga lehet a bõröd, mert a sárgarépában lévõ karotin felhalmozódik a szervezetedben.

Sárga lehet a bõröd, mert a sárgarépában lévõ karotin felhalmozódik a szervezetedben.
Narancssárgát fogsz pisilni.
Érdekes. Wikipedián is ezt írták, suliban is tanították, ill. rengeteg egyéb helyen láttam/hallottam ezt. Ezt az Állítólag részt meg még nem láttam. 1. válaszoló
Ha a kérdés, h mi van ha túl sokat iszol, akkor igenis elszinezõdik a bõröd.Leghamarabb az orr, illetve emlõ környékén észrevehetõ. Ha csak alkalmanként, tudatosan, ahogy fönt is írták:"beépíted a táplálkozásodba", akkor nem történik semmi. ( a vizelet elszinezõdhet, de az ugye nem tartós, ha nem pótolod rögtön sárgarépalével) Mondjuk, ha szoli elõtt iszik az ember, rendszeresen, észrevehetõ lesz a bõrén is.

Úgy tudom, a tömény italokat meg lehet gyújtani, mert az alkohol éghető bennük. És úgy tudom, hogy szokás néha inni is így, gondolom a szájba érve a széndioxid kioltja. Mennyire veszélyes ez, valóban nem ég tovább a szájba kerülve?

És kb. mekkora alkoholtartalomnál éghető az ital?

Legjobb válasz: Rossz kategóriába raktad, de egye fene. Az, hogy hány %-osan ég, függ a többi oldott anyagtól és a kinti hõmérséklettõl is. kb. 37-60%-tól fölfele ég ezek függvényében. És természetesen lehet inni veszély nélkül, én már ittam is abszintot így (hamisítvány volt, de 80%-os révén éghetõ).

Rossz kategóriába raktad, de egye fene. Az, hogy hány %-osan ég, függ a többi oldott anyagtól és a kinti hõmérséklettõl is. kb. 37-60%-tól fölfele ég ezek függvényében. És természetesen lehet inni veszély nélkül, én már ittam is abszintot így (hamisítvány volt, de 80%-os révén éghetõ).

Lehet valahogyan edzeni a gyomromat, hogy jobban bírjam a töményet?

17-19 éves koromig megittam 4-5 deci töményet egy kis sörrel és semmi bajom sem volt (a bódító hatást leszámítva) , nem voltam másnapos sem.Most 21 éves vagyok.Manapság ha megiszok 2-3 felest meg egy pici sört , másnap hányás lesz a vége.Mitől állt be ez a változás? Mostanában inkább csak sörözök de néha úgy meginnék mellé 1-2 felest , csak nem szoktam mert tudom hogy mi lesz a következménye. Ivászat előtt és után mindig szoktam enni.

Legjobb válasz: A rövidtávú következménye, a rosszullét. Picit távolabbi, de mindenképpen idõ elõtti pedig a korai, fájdalmas halál. Jó edzést kívánok! A hivatásos ivók olajat vagy zsírt nyelnek. Ez lassítja a felszívódást, de ez nyilván a te esetedben nem mûködik. A rosszulléted oka lehet akár az is, hogy a májenzimeiddel már baj van. Úgysem fogadod meg, hogy ne igyál, így ezt nem is tanácsolom. De ne keverj többféle italt, s ne fogyassz alkoholt éhesen. Étkezés közben, után, egy-két pohár bort igyál inkább. Ne többet! Vagy egy üveg sört. Vagy egy felest kaja elõtt (De ne helyette!). Írod, hogy szoktál enni elõtte, s mégis megárt. Akkor nincs mit tenni. Vagy nem iszol, illetve csak nagyon mértékkel, vagy jön a róka, késõbb a temetõ.

A rövidtávú következménye, a rosszullét. Picit távolabbi, de mindenképpen idõ elõtti pedig a korai, fájdalmas halál. Jó edzést kívánok! A hivatásos ivók olajat vagy zsírt nyelnek. Ez lassítja a felszívódást, de ez nyilván a te esetedben nem mûködik. A rosszulléted oka lehet akár az is, hogy a májenzimeiddel már baj van. Úgysem fogadod meg, hogy ne igyál, így ezt nem is tanácsolom. De ne keverj többféle italt, s ne fogyassz alkoholt éhesen. Étkezés közben, után, egy-két pohár bort igyál inkább. Ne többet! Vagy egy üveg sört. Vagy egy felest kaja elõtt (De ne helyette!). Írod, hogy szoktál enni elõtte, s mégis megárt. Akkor nincs mit tenni. Vagy nem iszol, illetve csak nagyon mértékkel, vagy jön a róka, késõbb a temetõ.
Pont tegnap ittam meg 4 deci töményet, és másfél sört, és tök jól voltam:) 17/F
én 8 kör páleszel meg minndig teljesen jól vagyok , bár ez gyakori csak ennyit megtudok inni és 15f


A tömény citromlétől lehet, hogy erősödik?

Azt hallottam, hogy vannak olyan növények, amik vérb?séget okoznak. ugye a citrom nem ide tartozik? nekem nagyon er?sen megvan, és nem tudok vele mitkezdeni, a c-vit udom, hogy csökkenti, de citrom formában is? ugye nem er?sebb t?le?

Legjobb válasz: A citrom egészséges,nem erõsebb tõle. Valamikor azt mondták nekem,hogy késlelteti a menszit,de nekem nem vált be.

A citrom egészséges, nem erõsebb tõle. Valamikor azt mondták nekem, hogy késlelteti a menszit, de nekem nem vált be.
Amit nekem a nõdokim tanácsolt erre: kálcium. Persze nem nagy dózisban. Dm-es Ca pezsgõtabletta felét szedem naponta, rengeteg vízzel (mert különben vesekövet okoz).
késlelteti én csak citromosvizet ittam 5-6 napig és 4 napot késett akkor még nem hallottam errõl (nem e miatt ittam) és nagyon meg voltam ijedve
Én direkt iszok most és már harmadik napja csak citromleven élek és két napot késik

Gránitörleményes BLANCO mosogatóm van. Az ajánlott tisztító tabletta vacak. Mivel lehet hatásosan tisztítani a felületét, mogyoró színű, eddig a tömény hypó egyéjszakán át volt a leghatásosabb?

Legjobb válasz: Próbáld ki a trisót (Na3PO4) trinátriumfoszfát . Sima zsírtalanításhoz 4 liter vízbe 2 evõkanál kell . De úgy is használhatod , hogy a nedves ruhára szórsz belõle és áttörlöd a mosogatót . (Vélhetõen ugyanez a hatóanyaga a tablettának is.)1/2 kg csak kb.350-400 forint .A kezedre vigyázz , gumikesztyû használata erõsen ajánlott !

Próbáld ki a trisót (Na3PO4) trinátriumfoszfát . Sima zsírtalanításhoz 4 liter vízbe 2 evõkanál kell . De úgy is használhatod , hogy a nedves ruhára szórsz belõle és áttörlöd a mosogatót . (Vélhetõen ugyanez a hatóanyaga a tablettának is.)1/2 kg csak kb.350-400 forint .A kezedre vigyázz , gumikesztyû használata erõsen ajánlott !

Neostomosant hogyan kell használni? A nyulam fülrühös és azért vettem. A készítményt fel kell oldani, vagy így töményen lehet kezelni a fülét?

S a légy ellen hogyan kell használni? Mennyi vízhez kell feloldani?

Legjobb válasz: 3 liter vízben kell feloldani.Ne ijedj meg elég büdi de nagyon hatásos.Már egy alkalom is elég szokott lenni.Ha esetleg úgy látod,hogy nem múlt el teljesen a probléma akkor 3 hét múlva megismételheted.Meleg de ne forró vízben old fel és abban kell a nyuszit megfürdetni.Alaposan megszárítani utána,ez nagyon fontos,nehogy megfázzon.A löttyöt azonnal fel kell használni és a használt vizet ki kell önteni.Ha nem okés valami írj!

3 liter vízben kell feloldani.Ne ijedj meg elég büdi de nagyon hatásos.Már egy alkalom is elég szokott lenni.Ha esetleg úgy látod, hogy nem múlt el teljesen a probléma akkor 3 hét múlva megismételheted.Meleg de ne forró vízben old fel és abban kell a nyuszit megfürdetni.Alaposan megszárítani utána, ez nagyon fontos, nehogy megfázzon.A löttyöt azonnal fel kell használni és a használt vizet ki kell önteni.Ha nem okés valami írj!

Tényleg a vodka a legrosszabb tömény ital amit lehet készíteni?

Mindenkitől szídni hallom a vodkát. Hogy a legrosszabb tömény ital amit lehet csinálni. "körömlakk lemosó" "víz+alkohol" semmi más. És a legrosszabb amit lehet kapni/csinálni. Igaz ez?

Legjobb válasz: Minden történelmi italfajtából léteznek nagyon jók, úgyhogy nincsen legrosszabb fajta tömény ital. Ha egy vodka körömlakklemosószagú, akkor általában az áráért minden más tömény is legalább ugyanolyan rossz (sõt, az ilyen vodkák áráért nem is nagyon lehet más rövidet kapni, csak melaszszeszbõl pancsolt szemetet). Házilag fõzni igaz nem túl szerencsés, meg mondjuk egyszerû lepárlóval nem is nagyon lehet, mert hivatalosan csak az vodka, amit felfõztek 95,6%-ra, és emellett megfelelõen ízetlen. Abból a szempontból tekinthetõ „alacsonyabbrendûnek”, hogy szinte egyáltalán nincs íze, így az élvezeti értéke kizárólag az alkohol hatására korlátozódik – lényegében attól jó egy vodka, ha minél vízszerûbben csúszik le.

Minden történelmi italfajtából léteznek nagyon jók, úgyhogy nincsen legrosszabb fajta tömény ital. Ha egy vodka körömlakklemosószagú, akkor általában az áráért minden más tömény is legalább ugyanolyan rossz (sõt, az ilyen vodkák áráért nem is nagyon lehet más rövidet kapni, csak melaszszeszbõl pancsolt szemetet). Házilag fõzni igaz nem túl szerencsés, meg mondjuk egyszerû lepárlóval nem is nagyon lehet, mert hivatalosan csak az vodka, amit felfõztek 95, 6%-ra, és emellett megfelelõen ízetlen. Abból a szempontból tekinthetõ „alacsonyabbrendûnek”, hogy szinte egyáltalán nincs íze, így az élvezeti értéke kizárólag az alkohol hatására korlátozódik – lényegében attól jó egy vodka, ha minél vízszerûbben csúszik le.
Én szeretem, de nem a gagyi pancsokat és sznob sem vagyok. A jó vodka nagyon finom tisztán is, egy kis jéggel, pl. Finlandia.
én is rühellem de csak tisztán. Vodkanarans, sprite szörp jöhet
Hát ha az alaszka "vodka" jellegû készítményt veszed, akkor biztosan. Ha vásárolsz egy üveg Smirnoffot, akkor meg az egyik legjobb, már annak, aki szereti. Mert én pl. a vodkákat szeretem, pont a semleges ízük miatt, míg a Jäger, Unicum, Becherovka és egyéb gyomorkeserû, gyógynövényes italoknak már a szagától is hányás környékez. Másnak meg az az etalon...
Nem tudom kitõl hallottad, de pont, hogy a minõségi vodka a legtisztább. A nem minõségi vodka megkockáztatom igazából nem is "vodka". Én ezt úgy mondom, hogy az össze szeszes italt kerülöm olyan rossz hatással vannak rám és csak (hangsúlyozom) minõségi vodkához nyúlok, mert az megy ki belõlem a leghamarabb és nem leszek tõle másnapos.
Amit vodkaként árulnak, azt többféle alapanyagból készíthetik, elvileg krumpli, búza, árpa vagy más gabona, de sokszor csalnak cukorrépával. Az alapanyag minõségétõl, a szûrések minõségétõl és mennyiségétõl is függ a végeredmény. Alapvetõen az olcsó vodka a legolcsóbb tömény, ezért isszák. De van jó vodka is jó árban. Nyilván az ismerõseid a kalinka-royal és az alatti vonalról beszélnek, ami töményen ténylegnem túl jó, de nem is azért isszák. Ezek ténylega körömlakklemosó ízvilágát keltik, és alapvetõen víz+alkohol felépítésûek, minden más messze 1% alatt van benne. Ezen vodkákat bekerve lehet jobbízûen meginni, fõleg szörppel, ami brutál erõs ízû. Vannak ízesített vodkák is, amik magában sem rosszak, de nagyon tré minõségûek, viszont olcsók. Az én furcsa ízlésem szerint nem rosszak.
Én szeretem ugyanúgy a drágát és az olcsót is.

Lehet töményen használni a teafaolajat pattanásra?

Illetve zsíros bõrre, kisebb-nagyobb pattanás utáni pirosas-lila hegre?

Legjobb válasz: a hegre nem kell, mert nem ara van arra valami hámképzõ krém kell, pl sheavaj, neogranormon, sudocreme. A pattanásra teheted de csak helyileg kis pötyben de az is jó ha krémhez kevered hozzá. Töményen vastagon ne kend be vele az arcod mert kiszáritja hámlani fog és piros foltok jelenhetnek meg rajta.

a hegre nem kell, mert nem ara van arra valami hámképzõ krém kell, pl sheavaj, neogranormon, sudocreme. A pattanásra teheted de csak helyileg kis pötyben de az is jó ha krémhez kevered hozzá. Töményen vastagon ne kend be vele az arcod mert kiszáritja hámlani fog és piros foltok jelenhetnek meg rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ :)
Fültisztító pálcikával felviheted, csak a pattanásra, vagy krémbe, vajba (pl. sheavaj) keverve felviheted nagyobb felületre is. Hegekre valami hámosító krém kell, de pár csepp friss burgonyalé is megteszi.
Metro, vagy valamelyik nagyker.
Nézz utána, milyen nagykerek vannak a környéken. Esetleg a visszavételt is meg lehet velük beszélni.
A kérdező hozzászólása: Már az összes nagykert átnéztem a környéken, nem a legjobb árakon [email protected] Metrón is gondolkodtam vagy Ázsia center...de reméltem konkrét italcégeket!
[link] Próbáld meg náluk!
Elnézve az árakat egyes cuccokat ennyiért a TESCO-ban is megkapsz! Vagy csak minimálisan drágábbak!
Nekünk mázlink volt, mert a võlegény Metrós dolgozó volt. Így visszavették, amit nem ittunk meg! Amúgy cselesek a diszkontok, mert az egyiknél a sört éri meg, a másiknál az üdítõt. Pár netes árlistát elnézve. Nincs egyértelmûen olcsó diszkont. (pl. x kereskedésben a Soproni 190 üvegesen, míg a TESCO-ban 200, de a Cola fél literesben 250, míg a TESCO-ban 220. Máshol a Cola olcsóbb, de a sör drágább.) A visszavételrõl szerintem érdemes érdeklõdni több helyen is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Végül mi is arra jutottunk, hogy nagyobb hipermarketekben, esetleg Asia Centerben nézzük meg a piákat.
Csak a visszavétellel lehetnek ott gondok. Ugyanis nem hiszem, hogy a TESCO visszavenné az eladatlan árut, csak a göngyöleget veszi vissza.
Abszint.
Nem kapsz a Tescoban 60 %-os alkoholt, de máshol sem. Patikában vehetsz tiszta alkoholt /nagyon drága és csak egészen kis mennyiséget adnak/, amit felhigíthatsz kedved szerint.
Absinthe Pére Kermann's 60% (2 decis kiszerelés, valójában semmi köze az abszinthoz, az ára pedig rablás, gusztustalan ital. Absinth 70% (fél literes, erre is a fentiek vonatkoznak, de legalább nem olyan drága). Ha mindenképp 60%-ot akarsz: hígítod:) Portorico 60 Rum-Verschitt: ez 2 és 5 decisben is van. Jelenleg a kék címkés ("új recept") sokkal gusztustalanabb a sárga címkésnél ("eredeti íz").
A neten lehet rendelni mindenféle 60% os italt, ami a krampampulihoz tökéletes, és elég nagy mennyiségben is, így akár minden karácsonykor lehet belõle 3 éven át készíteni ilyen fincsi innivalót.Legalábbis én e miatt kerestem 60% alkoholokat.Elég drága, de egy baráti társaság egy üvegre valót könnyen össze tud gyûjteni, csak fontos, hogy olyan embernél legyen tárolva aki az évek alatt nem iszogatja meg. XD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!