Találatok a következő kifejezésre: A töltött hogy kell (25 db)

Csirkének a zsírzóját hogy kell kivágni? Holnap töltött csirkét kell sütnöm.

Legjobb válasz: Itt van egy kép, ezen jól lehet látni a zsirzó kimenetét: http://www.wien-vienna.at/images-rezepte/gans11.jpg A farok felsö oldalán van egy kisebb búb, az mellett kell bevágni két oldalról, a csücsök felöl indulva, a zsirzó felette van (a csirke felöli oldalon, nem a farok hegye felé). Ha bevágod, akkor látod, hogy hol van, mert mindekét oldalon a gerinccsont mellett egy-egy ovális sárgás rész, ami puha zsiradékkal van töltve - ezt kell eltávolitani. Sajnos nehéz igy leirni, de talán érthetö igy is.

Itt van egy kép, ezen jól lehet látni a zsirzó kimenetét: http://www.wien-vienna.at/images-rezepte/gans11.jpg A farok felsö oldalán van egy kisebb búb, az mellett kell bevágni két oldalról, a csücsök felöl indulva, a zsirzó felette van (a csirke felöli oldalon, nem a farok hegye felé). Ha bevágod, akkor látod, hogy hol van, mert mindekét oldalon a gerinccsont mellett egy-egy ovális sárgás rész, ami puha zsiradékkal van töltve - ezt kell eltávolitani. Sajnos nehéz igy leirni, de talán érthetö igy is.
Én mindig leszoktam vágni az egész farkát, mert senki nem szereti a püspökfalatot.Ettõl még nem lesz ronda a csirkéd.
NEm szokás, de ha úgy próbálod, ahogy irtam, akkor sikerülni fog. (Egyébként sokan nem vágják ki, különösen, ha a csirke még nem öreg állat volt - ami boltinál teljesen kizárt.) Sok sikert kivánok a sütéshez!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, próbálkozom majd. Az ugye ronda, ha az egész farkat levágom?

Egy dobozban 20 natur turoszelet van legalabb mennyi toltott turoszeletet kell a dobozba tenni hogy egy natur turoszelet kivalasztasanak a valoszinusege 0, 2ala csokkenjen?

legyszi segitsetek :)

Legjobb válasz: Legyen x töltött túrószelet, ekkor 20+x sütemény lesz a dobozban. A valószínûsége annak, hogy natúrt választunk ki, a klasszikus valószínûségi modell alapján 20/(x+20) lesz. Az a kérdés, hogy mikor lesz ez a valószínûség kevesebb, mint 0,2: 20/(x+20)<0,2 /*(x+20), és mivel ez biztosan pozitív, ezért a reláció nem fordul 20<0,2x+4 /-4 16<0,2x /:0,2 80<x, tehát legalább 81 másfajta süteménynek kell lennie. Ellenõrzés: Ha x=80: 20/(80+20)=20/100=0,2, ekkor még nincs 0,2 alatt a valószínûség Ha x=81: 20/(81+20)=20/101=~0,198, ez már megfelel a feltételnek. Tehát 81 töltött túrószeletre van szükség.

Legyen x töltött túrószelet, ekkor 20+x sütemény lesz a dobozban. A valószínûsége annak, hogy natúrt választunk ki, a klasszikus valószínûségi modell alapján 20/(x+20) lesz. Az a kérdés, hogy mikor lesz ez a valószínûség kevesebb, mint 0, 2: 20/(x+20)<0, 2 /*(x+20), és mivel ez biztosan pozitív, ezért a reláció nem fordul 20<0, 2x+4 /-4 16<0, 2x /:0, 2 80<x, tehát legalább 81 másfajta süteménynek kell lennie. Ellenõrzés: Ha x=80: 20/(80+20)=20/100=0, 2, ekkor még nincs 0, 2 alatt a valószínûség Ha x=81: 20/(81+20)=20/101=~0, 198, ez már megfelel a feltételnek. Tehát 81 töltött túrószeletre van szükség.
A kérdező hozzászólása: koszonom :) ))

Hogyan kell elkészíteni a töltött dagadót és a töltött fasírtot?

Legjobb válasz: http://tutireceptek.hu/toltott-fasirt Például így:) Amúgy ha ezen az oldalon beütöd a keresõbe nagyon jó kis recepteket kapsz:): http://tutireceptek.hu/

http://tutireceptek.hu/toltott-fasirt Például így:) Amúgy ha ezen az oldalon beütöd a keresõbe nagyon jó kis recepteket kapsz:) : http://tutireceptek.hu/
Én mindig megkérem a hentest csináljon nekem a dagadóba zsebet, amibe majd a tölteléket rakom. Beáztatok 2/3 zsemlét vízbe.(KIs dagadó/nagy dagadó :) 4/6 májat hagymán megsütök, ha kész, sózom borsozom, s villával pépesre töröm. A zsemléket kinyomkodom, mehet bele a májpép, majd 1 tojás, apróra vágott petrezselyem zöld, 1 kiskanál vegeta, mokkáskanál paprika, mokkáskanál bors, mokkáskanál szódabikarbóna. Ezt az egészet kézzel jól össze dölgozom, s mehet a dagadó közepébe. Egy kiolajozott tepsibe teszem a dagadót, s abban töltöm meg. Majd megkenem a dagadó tetejét olajjal, szórok rá vegeteát, borst, s zúzott fokhagymát teszek rá bõben. Fél pohár vizet öntök alá, lefedem alufóliával, s forró sütöben egy órán át sütöm. Majd leveszem a fóliát, s még vissz a teszem 10-15 percre, s közben a lével ami alatta van locsolgatom, had piruljon a teteje. Töltött fasirt: Elkészítem a fasirt húst. 1 kiló darált sertéshús, 2 beáztatott kinyomkodott zsemle, egy fej hagyma kis olajon megsütve s paprika bele kavarva, bors, vegeta, egy tojás. 8 Keményre fõtt tojás. 1 kgl darált sertéshús, 2 vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemle, egy fej vöröshagyma apróra vágva, kis olajon megsütve a végén egy kiskanál paprika bele keverve, 1 tojás, két kiskanál vegeta, fél kiskanál boors, petrezselyem zöld, esetleg apróra vágott gomba. Ezt mind kézzel jól össze gyúrjuk. Két õzgerincet kibélelünk alufóliával, jó ha túl lóg a fólia, félig rakom a darált húsos masszával, majd hosszában egymás mellé rakom benne a tojásokat, a tetejére ismét massza kerül, majd ráhajtom az alufóliát. Gáztepsire szoktam rakni az õzgerinc fórmákat, forró sütõben egy órát sütöm, majd egy tepsibe borítom a formából a fasirtokat, s még vissza teszem 10 percre, had piruljon meg a külseje. Gyorsan megvan mind a két étel.


Bográcsba hogy kell csinálni a töltött káposztát?

Legjobb válasz: Mint bármilyen másik edénybe. Alulra káposzta, füstölt hús, szalonna, rá sorban a betekert káposzta, viz, tetejét szintén be lehet boritani egész káposzta levelekkel, ha maradt, és szépen lassan fõzni mennyiségtõl függõ ideig. Ha megfõtt "vékony" rántással összeforraljuk, és kész. Vannak helyek, ahol rántás nélkül készitik, de nekem igy finomabb. Régi falusi lakodalom? Ott fõztek igazán jó töltött káposztákat bográcsban. Most is számban érzem az izét. Neked is sikerülni fog, gondolom ha már bográcsról beszélünk nem keveset szeretnél fõzni. Minél több fõl egyszerre, annál finomabb.

Mint bármilyen másik edénybe. Alulra káposzta, füstölt hús, szalonna, rá sorban a betekert káposzta, viz, tetejét szintén be lehet boritani egész káposzta levelekkel, ha maradt, és szépen lassan fõzni mennyiségtõl függõ ideig. Ha megfõtt "vékony" rántással összeforraljuk, és kész. Vannak helyek, ahol rántás nélkül készitik, de nekem igy finomabb. Régi falusi lakodalom? Ott fõztek igazán jó töltött káposztákat bográcsban. Most is számban érzem az izét. Neked is sikerülni fog, gondolom ha már bográcsról beszélünk nem keveset szeretnél fõzni. Minél több fõl egyszerre, annál finomabb.
Én szalonna és füstölt hús nélkül készítem, konzerv káposztából , de teszek bele a hús minõségétõl függõen kb. 1 evõkanál kolbászzsírt.

Hogyan kell elkészíteni a pacalba töltött velőt?

Pacalba töltött velőt szeretnék készíteni holnap ebédre, de nem tudom hogy készítsem el, a neten nem találtam meg a receptjét, valakinek van ilyen receptje?

Legjobb válasz: A velõs pacalt ismerem, de a pacalba töltött velõt nem. érdeklõdve nézem majd a válaszokat.

A velõs pacalt ismerem, de a pacalba töltött velõt nem. érdeklõdve nézem majd a válaszokat.
Hát, ilyet még én sem hallottam.
A pacalt, mint ételt a szarvasmarha gyomrából készítjük, biztosan láttad már, mekkora nagyságú. A sertés-gyomrába szokták a disznó-sajtot töltetni, tudod, hogy az is eléggé méretes darab. A marha-gyomra minimum 5x-6x akkora. Valóban azt mind meg akarod tölteni velõvel? Hány emberre fõzöl? Másrészt, ha a velõnek elég kb. 10 perc fõzés, vagy még annyi sem, (még sosem csináltam, mert nem szeretem), a pacal amit tegnap fõztem fiatal volt, ezért pont 3 óra alatt készen lett. Hogyan jön ez össze a kettõ együtt idõben?

Samsung galaxy mini telefonom van a gps-ért kell és mennyit kell fizetnem? Ha a market-ről töltök le ha ingyeneset töltötk azért hogy használom fizetek? Az email -ért nem kell fizetni ugye?

Legjobb válasz: Ha az internetet használod, akkor a szolgáltatód tarifájának megfelelõen fizetned kell érte. Értem ezt az emailre. A legtöbb - talán az összes- marketen lévõ ingyenes navigáció szintén internetet használ. Vannak fizetõs navigációs programok, amik nem használnak internetet, ezeket kis ügyességgel le tudod tölteni illegálisan, de ingyen.

Ha az internetet használod, akkor a szolgáltatód tarifájának megfelelõen fizetned kell érte. Értem ezt az emailre. A legtöbb - talán az összes- marketen lévõ ingyenes navigáció szintén internetet használ. Vannak fizetõs navigációs programok, amik nem használnak internetet, ezeket kis ügyességgel le tudod tölteni illegálisan, de ingyen.
Ha WiFin keresztül intézed a letöltést és a levelezést, az ingyenes. Ha a Marketrõl Wifin letöltöd a navigátor (GPS) programot az ingyenes. Amikor használod, és csak a készülékbe épített GPS vevõt használod, az ingyenes, de a készülék, ha ezek az opciók nincsenek kikapcsolva GSm-en "segítséget kér" a mûholdak gyorsabb megtalálásához (ez az A-GPS), valamint a pontosabb/gyorsabb navigációhoz a GSM cellainformációkat is tudja használni és ha megteheti, használja is, ez viszont már adatforgalmat generál és azt kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)
nekem nagy x10i-m van, de szerintem hasonló a kameramenüje. szóval az idõzítõt nekem bent a beállításokban kell bekapcsolni, ahol a fotófényt is.

Egy kezdőnek, hogy mondanátok el, hogy hogyan kell csinálni a töltött káposztát, illetve mire kell figyelni?

A tutirecepteken már néztem,de kíváncsi vok,Ti mit javasoltok!

Legjobb válasz: Zsíros darálthús,hogy fõvés után ne legyen "parázs"-száraz a töltelék,alá ágynak rakj aprókáposztát és rakj a töltelékek mellé füstölt oldalast. Az egészet lepje el a fõzõlé,hogy rendesen átfõjenek és lédúsak legyenek,kuktában is !

Zsíros darálthús, hogy fõvés után ne legyen "parázs"-száraz a töltelék, alá ágynak rakj aprókáposztát és rakj a töltelékek mellé füstölt oldalast. Az egészet lepje el a fõzõlé, hogy rendesen átfõjenek és lédúsak legyenek, kuktában is !
Attól függ õ melyik fajtát akarja elkészíteni, kb. mindenki máshogy készíti.
Mi a fenének kell füstölt húst belefõzni? A füstíz nem jó íz, akkor minek?Sóval borssal paprikával épp elég jó íze lesz!A füst egészséges?Nem!
Én se szeretm a füstöltet, de sokan igen. Én a káposztaleveleket nem leforrázni szoktam, hanem mikróban kb 1 percre simán egy tányéron beteszem, és jól megpuhul és könnyû feltekerni. A rizs a recepten kevésnek tûnhet, de elég lesz, ne tegyél bele többet. A hús ne legyen száraz!!! Meglepõen sok só kell a töltelékbe, bátran szórjad! Én kb 1 és 1/4 órát szoktam szép LASSAN fõzni. A hajtogatás: 2 oldat behajt, majd felteker, levél széle kerüljön alulra. Kb. ennyi. Sok sikert! Majd meglátod, h nem olyan bonyolult.
1-es vagyok megint. Én a rizst is átmosom több lében hideg vízzel, hogy szép tiszta legyen.És én savanyúkáposztából csinálom. Ízlések és pofonok.Ennyi.
A rizst én is átmosom, és én is hordós káposztából csinálom. A káposztafejnek azt a legutoljára maradó apróbb leveleit, amiket már nemigazán lehet (érdemes) megtölteni, csíkokra szelem, és azt teszem a lábas (fazék) aljára, a többi aprókáposztával befedve fõzöm. Füstölt húst én sem rakok bele, mellé, de ez ízlés dolga! Van aki így szereti, van aki amúgy!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm szépen a segítséget, remélem sikerül!
mi kaporral csináljuk, tejfölös habarással

Nokia 5130 Xpress music telónál, hogy kell azt megcsinálni, hogy a gépről a telóra töltött zenék a csengőhang mappába is legyenek benne?

Legjobb válasz: Nekem is ilyen telcsim van. Én a memória kártyán csináltam egy mappát "Csengõhangok" és oda rakom a csengõhangokat. Onnan használhatom is többféle módszerrel. Vagy hang használata, vagy személyre is be lehet állítani. Ha valami kérdésed lenne hogyan kell akkor privátban is írhatsz.

Nekem is ilyen telcsim van. Én a memória kártyán csináltam egy mappát "Csengõhangok" és oda rakom a csengõhangokat. Onnan használhatom is többféle módszerrel. Vagy hang használata, vagy személyre is be lehet állítani. Ha valami kérdésed lenne hogyan kell akkor privátban is írhatsz.

Hogyan kell TÖLTÖTT mézespuszedlit csinálni? A puszedlire már van receptem, de arra nincs, hogyan kell megtölteni pl. lekvárral.

Legjobb válasz: Hát megpróbálhatod belehajtani a tölteléket, de ezt általában géppel csinálják a cukikban, szerintem jó hogy te szeretnéd elkészíteni, de inkább vedd meg a boltban, mert az tuti nem lesz sikertelen.

Hát megpróbálhatod belehajtani a tölteléket, de ezt általában géppel csinálják a cukikban, szerintem jó hogy te szeretnéd elkészíteni, de inkább vedd meg a boltban, mert az tuti nem lesz sikertelen.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igazad van, nem kísérletezgetek.
Mivel a puszedli szivacsos megpróbálhatod fecskendõvel benyomni a lekvárt...de nem sok esélyt adok neki :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!