Találatok a következő kifejezésre: A tíz terhességi (6 db)

A tíz napos terhességi teszt a menstruáció megjövetelét előtti vagy utáni tíz napra vonatkozik?

Legjobb válasz: Mensi elõtt nem mutatják ki a tesztek. Az elsõ elmaradt napon már kimutathatja egy nagyon érzékeny teszt (clearblue). De azt is hallottam, hogy az elsõ elmaradt nap után egy héttel kell tesztet csinálni, az a tuti. Én is a mensi napján csináltam egy pozitívat, de pár napra negatív lett, és meg is jött. Elkezdõdött, de véget ért:(

Mensi elõtt nem mutatják ki a tesztek. Az elsõ elmaradt napon már kimutathatja egy nagyon érzékeny teszt (clearblue). De azt is hallottam, hogy az elsõ elmaradt nap után egy héttel kell tesztet csinálni, az a tuti. Én is a mensi napján csináltam egy pozitívat, de pár napra negatív lett, és meg is jött. Elkezdõdött, de véget ért:(
a beágyazódástól számított 10. naptól mutatja ki. Tehát ha a mensid pontos, vagyis a ciklusod, akkor a mensi elõtti 4. napon már kimutatja. Ha nem pontos, akkor várjál vele. Nekem sem volt az (31-34 naposak) és a ciklus 34. napján már kimutatta a teszt a két csíkot :) drukkolok!!
A kérdező hozzászólása: Köszi
Beágyazódástól számított 10. napra vonatkozik.
Szia! Nekem a Clearblue mar a menstruacio elotti nap kimutatta terhessegem, de a biztonsag kedveert meg 1 hettel utana is teszteltem. Szerintem is vard meg hogy kessen par napot es csak aztan tesztelj, nehogy csalodj. 16 hetes kismami

Van itt olyan aki a terhessége alatt végig emelgette a tizen-sok kilós nagytesót?

Nem lett belöle baj? 24 hetes vagyok és egyre nehezebben emelem. Viszont van hogy muszáj mert egész nap egyedül vagyok vele.

Legjobb válasz: Én. A barátnõm is, még 9 hónapos terhesen is emelni kellett nekünk a babakocsit, benne a nagyobbal. Semmi bajunk nem lett tõle, de azért nem kell kísérteni az ördögöt. Csak akkor emeld, ha minden oké a terhességgel és nagyon muszáj.

Én. A barátnõm is, még 9 hónapos terhesen is emelni kellett nekünk a babakocsit, benne a nagyobbal. Semmi bajunk nem lett tõle, de azért nem kell kísérteni az ördögöt. Csak akkor emeld, ha minden oké a terhességgel és nagyon muszáj.
Hát mostmár ne nagyon emelgesd szerintem, nehogy megemeld magad, aztán valami baj legyen. De amúgy mit értesz "emelgetés" alatt? Mennyi idõs a másik gyermek, hogy emelni kell sokat?
Én is emelgettem, végig, az utolsó napig(fürdõkádba be-ki). Kopkop semmi bajunk nem volt belõle, sõt túl is hordtam a lányt. De ez Én voltam. Hogy neked mit eredményez azt nem tudhatom. De igen vagyunk páran akik emelgetjük a nagytesót várandósan az utolsó napig, mert kell...
2 év 3 hónap van a gyerekeim között. A nagy 2 éves fiamat rendszeresen emelgettem, még nyitott méhszájjal is. Kb 7 hónapos voltam, amikor védõnõtõl hazafele elaludt a buszon az ölemben. Nem tudtam felébreszteni, ezért kb 500 méteren át cipeltem. Na azt megéreztem. De amikor semmi különös nem volt igyekeztem úgy összebújni vele, felvenni és megölelgetni, h leültem elõtte. A pelenkázóra is ebben az idõben tanult meg felmászni egyedül, és leugrani, úgy h fogtam a két kezét. 37+5 napon született a kislányom, kb 4 óra alatt.
22 kilós a 4 évesem és emelgettem végig, semmi bajunk. Egészséges terhességnek ettõl baja nem lesz.
nekem is uszály emelgetnem a lányomat, 21 hós, 13 kiló.27 hetesen kinyílt a méhszájam:(szóval óvatosan emelgess, és csak akkor ha muszáj. 31 hetes km
Ha érzed, hogy nem esik jól, akkor ne emeld. Tudom, hogy lehetetlen minden szitut megoldani, de pl. a földön fekvést lehetne úgy, ha leteszel neki egy matracot és azon alhat. Õ is boldog, hogy ott alszik a földön, és neked sem kell emelni. :) A többit tényleg nem nagyon lehet elkerülni, ha egyedül vagy vele... De ha már most nem esik jól, akkor késõbb mégdurvább lesz....
A kérdező hozzászólása: 2 éves, 14 kilós a nagy, és egész héten egyedül vagyok vele. Mostanában rászokott, hogy csak a földön hajlandó elaludni, mert olyan meleg van a szobájában. Sajnos nem lehet állítani a központi fûtést. A földön viszont nem hagyhatom, kénytelen vagyok átrakni az ágyába ha elaludt. A kocsiba a gyerekülésbe is be kell emelnem, mert magától nem ül be, inkább átmegy a sima ülésre. Ha vásárolunk, akkor a bevásárló kocsiba kell emelnem, mert különben elszaladgál. Pelenkázóra egyszer régebben megmutattam hogy másszon fel, utána mindenhova mászott, úgyhogy inkább oda is emelem, azóta leszokott arról hogy mindenhova másszon. Ezek vannak nálunk, most kezdtem el érezni, hogy nem esik jól, fõleg a földrõl az ágyába átpakolás. Kicsit félek, nehogy baj legyen, de próbálom kerülni az ilyen helyzeteket azért.
Én emelgettem a második terhesség alatt az elsõt, most a harmadik terhesség alatt mindkettõt. :-) Semmi bajom, 24 hetes vagyok én is. De még a bútorokat is arrébb tolom takarítás közben, vagy hazahozom a nagybevásárlást. Egészséges terhességnek semmi nem árt, amit egyébként az anyai szervezet megszokott. Vagyis ha a te szervezeted hozzá van szokva hogy emelgetsz, akkor bírod is, ha amúgy minden ok.
Elso gyerekkel ladakat emelgettem (muszaj volt dolgoznom szulesig), azert probaltam minel kevesebbszer, de bizony volt hogy epp nem volt korulottem senki es 30 kilokat emeltem fel. Masodiknal most nem dolgozom, de a nagylanyt emelgetem. Nincs semmi bajunk.
Tesóm is folyton emelgette, lépcsõn cipelte, stb. 2 éves volt akkor a nagyobbik... Több, mint 2 héttel elõbb szült. Szóval óvatosan. Inkább ülve vedd ölbe, ölelgesd meg, vagy fekve bújjatok össze. :) Én terhesen max 3 kilót emeltem, a férjem nem engedett többet... de volt, hogy nem volt otthon és valamit odébb akartam tenni, meg is éreztem, hogy azt már nem kéne.
Itt is egy emelgetõ :) Fiam 21 hós, 11 kg fölött van, és rengeteg olyan helyzet van, hogy nem tudom máshogy megoldani, csak emeléssel. A doki erre azt mondta, hogy ha nem most kezdek hirtelen nagy súlyokat felemelni, hanem egyébként is ehhez vagyok szokva, akkor nem lesz belõle semmi baj. Estére viszont ha érzem, hogy már keményedik a pocakom, akkor ha én is fürdetem, a férjem emeli ki-be a kádból, és õ is hozza be fürdés után (régi családi ház, hideg az elõszoba, és a padlólap, a fürdõben viszont nincs hely öltöztetni, így törölközõben kell ölbe behozni hidegebb idõben). 27 h km

Tíz hetes veszélyeztetett kismama vagyok. Picit bõvebb folyásom van, nem szagos, nem is kóros színû, nem viszketek és égni sem ég pisilés közben. Használjak esetleg Betadine kúpot, vagy ez a több folyás normális terhesség alatt, és nem kell aggódnom?

Legjobb válasz: Szerintem bármilyen kezeléssel várd meg, hogy mit mond a doki (még nem veszélyeztetett terhesség esetén is érvényes) Egyébként elviekben a bõvebb folyás nem ok az aggodalomra, de ha nem vagy benne biztos nyugodtan hívd fel a dokid vagy ha nincs magán dokid akkor a kórházat vagy sztk-t. Inkább 100 felesleges kérdés, mint egy veszélyes tünet figyelmen kívül hagyása (mint mondtam ez nem veszélyes tünet...késõbbiekre gondolok)

Szerintem bármilyen kezeléssel várd meg, hogy mit mond a doki (még nem veszélyeztetett terhesség esetén is érvényes) Egyébként elviekben a bõvebb folyás nem ok az aggodalomra, de ha nem vagy benne biztos nyugodtan hívd fel a dokid vagy ha nincs magán dokid akkor a kórházat vagy sztk-t. Inkább 100 felesleges kérdés, mint egy veszélyes tünet figyelmen kívül hagyása (mint mondtam ez nem veszélyes tünet...késõbbiekre gondolok)
Terhesség alatt, fõleg ha veszélyeztetett vagy, semmit ne dugdoss magadba! Viszont canesten krémet kenhetsz az intim testrészre és a hüvelybemenethez is. Nekem i ezt tanácsolta az orvosom, mert nálam találtak candidát. Mondta hogy ha nem lenne akkor sem ártana a kenõcs elõvigyázatosságnak.
A kérdező hozzászólása: Nem ez nem olyan.Fehér színû vizes.Nem viszket nem égek, és van, hogy csak kifolyik belõlem.De pénteken a rendelésen mindenképp megemlítem neki, biztos, ami biztos.
Fehér, bõvebb vizes folyás teljesen normális terhesség alatt. Viszont, ha gondolod, kérdezd meg az orvosodat. Nekem gumi-szerû folyásom volt a 39. héten, azt hittem, nyákdugó darabokban, aztán kiderült, hogy gyulladás. Semmi tünetem nem volt, sem szagos nem volt, se nem viszketett, aztán mégis...
A kérdező hozzászólása: Veszélyeztetett lettem, mert áprilisban missed ab-om volt, 3 hete halott volt a babánk, én pedig tünetmentes voltam.Most elvagyunk tiltva a házasélettõl, amit be is tartunk a férjemmel, ez a fehér picit vizesebb folyás nem rég óta van.Csak most kicsit lehet jobban is aggódom a kelleténél, nagyon reménykedünk, hogy ez a baba megmaradjon, nagyon vágyunk már rá.
Semmit ne hasznalj az orvos megkerdezese nelkul! terhesseg alatt a tobb folyas viszont egeszen normalis es mindekinek van. Normalisnak a feher szinu, szagtalan folyas szamit. De ha ketseged van inkabb menj el es nezesd meg magad. Nehogy ugy jarj mint en a tavasszal. Nem tudtam hogy volt egy fertozesem es 1 hetet vartam mire elmentem az orvoshoz. Sajnos a gyulladastol serult a mehszajam es elfoly a magzatvizem ami egy elo es egeszseges baba elvetelesevel zarult 18 hetesen!
Terhesség alatt elõfordul a bõ folyás. Van, h teljesen víz szerû és elég sok csak úgy kifolyik. Ne használj rá semmit, feleslegesen nem kell. Ne aggódj, ez normális tünet. De persze említsd meg a dokinak. :)
Miért vagy veszélyeztetett terhes? A bõvebb folyás abszolút normális terhesség alatt, eleinte nekem is az volt aztán 16. hét körül be állt fehér krémesre. Amikor bõvebb volta folyásom akkor pedig vízszerû volt, elsõre megijedtem nehogy magzatvíz legyen, de nem az volt. Semmilyen kezelést se alkalmaz orvosi utasítás nélkül, fõleg így hogy veszélyeztetett vagy. 39hkm
A kérdező hozzászólása: Értem.Pénteken úgy is megyek magánrendelésre, akkor mindenképp szólok neki róla.Köszönöm a segítséget.
Ne használj semmit! Keresd fel az orvosodat. A bõvebb folyás lehet normális is, de nekem se színe se szaga nem volt, nem is viszkettem, mégis gombám volt. Hatékony kúpot az orvos tud felírni ha kell egyáltalán. :-) Aggódni nem kell a gomba miatt, de jó minél hamarabb kezelni
A kérdező hozzászólása: Rendben van, van itthon olyan krémem, akkor megpróbálom.Köszönöm a segítséget.Pénteken meg akkor beszélek a dokimmal.

5 napja késik a menszim, kezd csökkenni a hőm (4 tizedet eddig), akkor biztos megfog jönni? Terhesség teljesen kizárt, ha valakinek csökkenik a hője?

Legjobb válasz: Teszteltem már hidd el. Van két halvány pozitiv, és két nega tesztem. Ezért nem értek már semmit...

A kérdező hozzászólása: Teszteltem már hidd el. Van két halvány pozitiv, és két nega tesztem. Ezért nem értek már semmit...
Hát valószínûbb a menzi de vannak kivételek. Ha késik miért nem tesztelsz?
én elmennék dokihoz a helyedben mert ha van pozi teszted, most meg negativ, nehogy elmenjen a baba. a doki ir fel babamegtarto bogyot. menj el hamar a dokihoz.. reggel teszt aztán doki.. 32

Napi hány mozgásnak kell meglenni a babának a terhesség vége felé? Összesen tíznek, vagy mondjuk étkezések után kell a 10 rúgás?

Legjobb válasz: Hát ha ezt valaki meg tudja számolni, le a kalappal elõtte...:D Az én örökmozgó babám a 36. hét körül naponta 1x jelentkezett, teljesen rám hozta a frászt. Ez csak egy hétig tartott, utána megint nagyon aktív volt. Kevesebbszer vagy többször érzed, mint eddig?

Hát ha ezt valaki meg tudja számolni, le a kalappal elõtte...:D Az én örökmozgó babám a 36. hét körül naponta 1x jelentkezett, teljesen rám hozta a frászt. Ez csak egy hétig tartott, utána megint nagyon aktív volt. Kevesebbszer vagy többször érzed, mint eddig?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a válaszod, az az igazság, hogy ez a 2. terhességem és az elsõnél sokkal többet mozgott a baba, dehát minden terhesség más. Csak említettem a dokimnak, hogy nem mozog túl sokat a baba, erre õ azt mondta, hogy a 10 mozgásnak meg kell lennie, különben baj van és egy kicsit megijedtem.
összesen kell meglennie a 10-nek, egy nap alatt.
Én a 39. hétben vagyok, és napközben alig mozog, de este bepotolja!!! kellemes babavárást, és könnyü szülést neked!!!
Szia! Nekem a védõnõ adott egy papírt, hogy számolgassam a mozgást reggel 9:30 és este 9:30 között. Ha megvan a 10 akkor onnantól nem kell számolni, csak abban az órában besatírozni a rublikát. Erre lett egy hegy völgyes papírom, amit megmutattam az orvosnak. Aki meg azt mondta, hogy figyeljem meg, hogy mikor a legaktívabb, melyik órában és akkor ha megvan a 10 akkor jó. A fõ, hogy mindenki "tisztába" van a dologgal.

Ha a napközbeni hőm 4-5 tized fokkal magasabb, mint előző hónapokban volt, az jelenthet terhességet? Vagy csak a reggeli hő számít mindig? (az ugyanolyan magas, mint szokott lenni)

Menzesz két nap múlva várható, de négy hónapos próbálkozás alatt még sosem éreztem ezt...érzékenyebb vagyok, és mintha valaki lakna odabent...vagy csak bebeszélem? Napközben 37,4 a h?m (sosem volt ennyi), igaz reggel csak 36,8, de olyan babás érzésem van...tesztelni még nem akarok....

Legjobb válasz: Szia!Csak a reggelit mérd,mert az a mérvadó.A napközi hõt már befolyásolja pl. a testmozgás.Saját tapasztalatból mondom,hogy ne agyalj sokat a babán (bár ezt könnyû mondani),nekünk két évünkbe telt mire összejött a kisfiunk.Tudom milyen hónapról hónapra várni.Csak szeressétek egymást,mert ha lesz babátok utánna már kevesebb idõtök lesz egymásra :))Szorítok nektek!Egy boldog anyuka

Szia!Csak a reggelit mérd, mert az a mérvadó.A napközi hõt már befolyásolja pl. a testmozgás.Saját tapasztalatból mondom, hogy ne agyalj sokat a babán (bár ezt könnyû mondani), nekünk két évünkbe telt mire összejött a kisfiunk.Tudom milyen hónapról hónapra várni.Csak szeressétek egymást, mert ha lesz babátok utánna már kevesebb idõtök lesz egymásra :) )Szorítok nektek!Egy boldog anyuka

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!